«Αν σε λησμονήσω Ιερουσαλήμ…»

Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010


Τέτοιες μέρες… Ο Μαύρος Ιούλης.

Πριν τριανταέξι χρόνια…

Νεκροί, ξεριζωμένοι, αγνοούμενοι, εγκλωβισμένοι…

Λεηλασίες, χαλασμοί, βεβηλώσεις, βιασμοί…

Στρατοί κατοχής και κατεχόμενα πατρογονικά εδάφη…

Τέτοιες μέρες, πριν τριανταέξι χρόνια το μαχαίρι του Αττίλα σφηνώθηκε στην καρδιά της πατρίδας μας. Κι η πατρίδα μας μια μεγάλη κηλίδα αίματος στη Μεσόγειο, ένα «χρυσοπράσινο φύλλο» ματωμένο στο πέλαγος.

Κι ο λαός μας, ανάμεσα στα ερείπια των ονείρων του, να ξεριζώνεται από τη γη των πατέρων του, τη γη που είναι θαμμένοι γονιοί και προγονοί του, για να γίνεται μαζί με το αντίσκηνο της προσφυγιάς κραυγή πόνου και αγωνίας.

Δεν ξεχνιούνται όλα αυτά. Ούτε συνηθίζονται. Γιατί είναι μέσα μας. Ταυτισμένα μαζί μας, με τη ζωή μας, με την ιστορία και τα όνειρα μας, τους καημούς και τις ελπίδες μας.

Δεν ξεγράφονται. Γιατί η εθνική μνήμη που φωτίζει το παρελθόν λειτουργώντας ακοίμητη μέσα μας, τα συντηρεί άφθαρτα και γνήσια.

Για να ξεγραφτούν όλα αυτά, για να ξεχαστούν, θα πρέπει πρώτα να ξεγράψουμε και να ξεχάσουμε τον εαυτό μας. Κι αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε. Δεν μπορούμε οι ίδιοι να προδώσουμε και να προδοθούμε.

Μπορούμε μόνο να αγωνιστούμε. Πρέπει να αγωνιστούμε. Οφείλουμε να αγωνιστούμε. Το χρωστάμε στους νεκρούς μας και στην κατεχόμενη γη μας.

Το χρωστούμε στα παιδιά μας και στις γενιές που έρχονται…

Όλα βοούν για αγώνα. Όλα επιτάσσουν αγώνα.

Κι αν πριν τριανταέξι χρόνια προδοθήκαμε από αδελφούς και ματωθήκαμε από βαρβάρους, κι αν τριανταέξι χρόνια από τότε αγωνιούμε και πονούμε, η αγαπημένη γη και πατρίδα, από μας καρτερεί τη λευτεριά και τη λύτρωση.

Κύπρος, αγαπημένη γη και πατρίδα μας.

«Αν σε λησμονήσω Ιερουσαλήμ, ας μαραθεί το δεξί μου χέρι, ας κολλήσει η γλώσσα μου στον ουρανίσκο μου, αν δεν σε θυμηθώ…».


Ευθύβολος για το christofias-watch

8 Σχόλια:

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ εις πείσμα της ψευδοαριστεράς του AKEL και κάθε λογής Βρεττανοτουρκολάγνου ξεφτίλα!

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ εις πείσμα της ψευδοαριστεράς του AKEL και κάθε λογής Βρεττανοτουρκολάγνου ξεφτίλα!

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

http://www.sigmalive.com/blogs/tsouroullis

Καταδίκασε την εισβολή στην Ψαρού
Αναρτήθηκε: 17 Ιουλίου 2010 Ανοικτή επιστολή στο Μάριο…
Αξιότιμε κ Πρόεδρε της Βουλής
(ή φίλε Μάριε, όπως μου επιτρέπεις να σου απευθύνομαι)
Επικοινωνώ μαζί σου και νιώθω ότι ζω στιγμές «Back to the future». Τα αισθήματα είναι ακριβώς τα ίδια μ’ εκείνα πριν από ένα χρόνο. Απορία, θλίψη, οργή, τολμώ να πω κι απογοήτευση. Και εξηγούμαι. Πληροφορήθηκα από συναδέλφους Ελλαδικών ΜΜΕ ότι επέλεξες την 15η Ιουλίου για να εξορμήσεις στη Μύκονο. Την αποφράδα μέρα του πραξικοπήματος εσύ Μάριε επέλεξες να ξεδώσεις στο νησί της διασκέδασης και του ξενυχτιού. Την ώρα που ο Πρόεδρος Χριστόφιας μιλούσε στο Προεδρικό, με πόνο ψυχής, για το πραξικόπημα και την εισβολή, εσύ διασκέδαζες σε παραλίες και μπαρ.
Σίγουρα δεν ισχυρίζομαι ότι δεν δικαιούσαι διακοπές και, βέβαια, είναι να επιλέγεις τον προορισμό που γουστάρεις και τη χρονική συγκυρία που σε βολεύει. Αλλά εσύ Μάριε, όπως σου υπενθύμισα με κάθε ταπεινότητα και πέρσι, εξακολουθείς να είσαι ο υπαριθμό δύο θεσμικά πολίτης του τόπου και η 15η Ιουλίου γνωρίζεις καλύτερα από μένα πόσο πόνο και δυστυχία προκαλεί σε κάθε Κύπριο. Την επόμενη φορά που θα απευθυνθείς σε Μακαριακό ή αντιστασιακό ακροατήριο είσαι βέβαιος ότι θα έχεις προσεχτικό κοινό; Πώς θα (ξανα)σηκώσεις τα μανίκια του πουκαμίσου για να μιλήσεις με πάθος γι’ αυτούς που άνοιξαν ορθάνοιχτα τις κερκόπορτες, για τα παιγνίδια των ξένων, τις προκλήσεις των Τούρκων και τη στεντόρεια θέληση μας να σταθούμε όρθιοι στα γη που μας γέννησε; Έρχονται εκλογές και θα φορέσεις τις κονκάρδες του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στο στήθος…
Μάριε και φέτος τα ίδια βασανιστικά σενάρια τριγυρίζουν στο μυαλό μου:
Πρώτο και λιγότερο σημαντικό: Ξέχασες την ημερομηνία και τη σημασία της. Εκτέλεσες στο έπακρο, και τις υποχρεώσεις σου στη Βουλή, τιμώντας τους πεσόντες του πραξικοπήματος και τις εισβολής. Συνεπώς με τόσα τρεχάματα σου ξέφυγε αυτή τη φορά η επέτειος του πραξικοπήματος! Άνθρωποι είμαστε Μάριε, αυτά συμβαίνουν. Οι συνεργάτες σου όμως είναι εκνευριστικά αδιόρθωτοι! Μα να μην σε προφυλάσσουν από τέτοιες κακοτοπιές!
Δεύτερο σενάριο: Όλα αυτά σε κουράζουν. Οι ομιλίες είναι οι ίδιες κάθε χρόνο και οι εκδηλώσεις το ίδιο. Οι κήποι του προεδρικού δεν έχουν τη χάρη της Ψαρούς ή τη διασκέδαση του SEASATIN… Εάν όμως έτσι έχουν τα πράγματα δεν θα έπρεπε να μας το πεις. Σου το είπα και πέρυσι. Ανήκεις στη νέα γενιά των πολιτικών. Απαιτούμε από σένα ειλικρίνεια. Βγες και πες: «Παιδιά 36 χρόνια είναι αρκετά. Αλλάξτε τροπάριο. Φτάνει με το κλάμα. Περασμένα ξεχασμένα …»
Τρίτο και πιο σοβαρό: Ηθελημένα έφυγες για να αποφύγεις τις δημόσιες δηλώσεις γνωρίζοντας ότι ο Πρόεδρος θα εξάγγειλε τη νέα του πρωτοβουλία στο Κυπριακό. Που να ακούς τώρα τις γνωστές… μουρμούρες του Κολοκασσίδη, του Νικόλα και του Κενεβέζου… Πώς να τους συγκρατήσεις και να τους κατευνάσεις όπως υποσχέθηκες στο Δημήτρη όταν για άλλη μια φορά τους κράτησες όλους(ακόμη και το Φώτη) στο σκοτάδι;
Τι να πω Μάριε πραγματικά λυπάμαι απίστευτα πολύ. Το δις εξαμαρτείν…
ΥΓ: Είμαι βέβαιος ότι κανένας λόγος υγείας ή εθνικού συμφέροντος δεν επέβαλλε κάθοδο στη Μύκονο στις 15 Ιουλίου. Όπως επίσης βέβαιος είμαι ότι η Μύκονος δεν είναι στο δρόμο προς τη Γενεύη
(Η επιστολή έχει αποσταλεί στον Πρόεδρο της Βουλής Μάριο Καρογιάν)
Φιλικά, (μετά τιμής)
Χρύσανθος Τσουρούλλης
Δμοσιογράφος

Ανώνυμος είπε...

Ππε ε ε . . . αθθυμήθησαν την Ιερουσαλήμ τωρά!
Αφήστε ρε τα μασκαραλλίκια. Γράψετε τζιαί κάτι για τον Τάσον τον . . . εθνάρχην.
Τί μαλακίες . . . . .

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Σκατάμουτρα, έχεις ξεχάσει το Μ μπροστά από το Πε ε ε σου, ένα πράμα σας μαθαίνουν μάθαινε το καλά!

λεωνίδας είπε...

Ο λαός του ΕΘΝΑΡΧΗ ΜΑΚΑΡΙΟΥ, αυτός που αγάπησε και στήριξε τον ΗΓΕΤΗ του, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ!
Δεν Ξεχνά τον ολετήρα της Κύπρου το Γρίβα και τη φασιστική ΕΟΚΑ Β που σκόρπισε τον όλεθρο και την καταστροφή.
Δεν Ξεχνά την προδοσία και τα φερέφωνά τους.
Δεν Ξεχνά ποιοι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Αγωνίστηκαν και Αντιστάθηκαν στους φασίστες του πραξικοπήματος.
Δεν Ξεχνά ποιοι έτρεξαν να υπερασπίσουν την πατρίδα από τον Τούρκο εισβολέα και ποιοι έμειναν πίσω..
Δεν Ξεχνά ποιοι προσπαθούν να διαγράψουν τη μνήμη, να παραχαράξουν την αλήθεια και την ιστορία μας, να διαστρέψουν τα γεγονότα.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ πως είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ!
ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ αυτούς που έσωσαν την αξιοπρέπειά μας στους δύσκολους καιρούς!
ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ τον ΕΥΑΓΟΡΑ, το ΔΩΡΟ, τον ΙΣΑΑΚ, το ΣΟΛΩΜΟΥ, τον ΤΑΣΣΟ!
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ. ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΑΣ!
Eλιές τζαι τερατσιές πάνω στο ρότσο σας.
Ω παίδες Ελλήνων ίτε, ελευθερούτε πατρίδ’,ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών
τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων . Νυν υπέρ πάντων ο αγών.

Ανώνυμος είπε...

"Ω παίδες Ελλήνων ίτε, ελευθερούτε πατρίδ’,ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών
τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων . Νυν υπέρ πάντων ο αγών."

Θεών τε πατρώων έδη Λεωνίδα; Εν να σ' ακούσει ο Ττόμης τζιαί εν να πορτοκλωτσά πάλε! Έν τζι' εν να συνάεται. Έν έσιει θεούς είπαμεν. Θεόν μόνον. Έναν τζιαί μοναδικόν! Τζι' ο αντιπρόσωπος του στην Κύπρον εν ο Ττόμης ο Βού, να μας λαλεί τζιαί να ακούομεν. Κοντός ψαλμός αλληλούια.

Πενταρόγιωρκος είπε...

ΕΙΠΕ Ο KATAMUTRAS ΣΤΙΣ 19 Ιουλίου 2010 10:04 μ.μ.

«Αλλά τζιαί τζιείνος ο παραδκιάνταλος ο Φούλης; Ήρτεν προχτές στο χωρκόν μου τζιαί χάα χα να μουντάρω πάνω του τζιαί να του ζαώσω τζιαί τ' άλλον του τ' αμμάτιν.»

Επίσης, όταν στις 19 Ιουλίου 2010 8:01 μ.μ. είπα «Στην Κύπρο βλέπουμε εδώ και τρεις μήνες πολιτική στοχοποίηση του Χριστόφιας-Γοτς... Να περιμένουμε δολοφονίες από "ανεξάρτητους" τρομοκράτες;», ο Katamutras απάντησε στις 9:30μ.μ. «Ποιός ιξέρει;», αφήνοντας ΣΑΦΩΣ να υπονοηθεί πως μπορεί και να ετοιμάζονται δολοφονίες των Επιτρόπων του Χριστόφιας-Γοτς.

Μάλλον ο Κατάμουτρας, όπως και ο άλλος ο Μεταξόπουλος, ανήκουν στην εκτελεστική πτέρυγα της Επαγρύπνησης. Είναι οπλισμένοι με σιδερογροθιές, ρόπαλα, λοστούς και κοντόκαννα κυνηγετικά. Τέτοιους φιλοΑΚΕΛικούς τραμπούκους έχουμε δει πολλές φορές.

ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ! ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ, ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ.

θα προστατέψει άραγε η αστυνομία την ελευθερία του λόγου από βίαιους και αργυρώνητους οπαδούς του ΑΚΕΛ όπως τον Μεταξόπουλο, τον Katamutras, τον Arxiepiskopo και τον Anef_Oriwn???