Το νεοαποικιακό Πανεπιστήμιο "Κύπρου"
Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου, αποφάσισε, μονομερώς, σήμερα Τετάρτη (24/6/2009), ότι θα εφαρμόσει την απόφαση για εισαγωγή φοιτητών με "διεθνείς εξετάσεις" (δηλαδή GCE) σε ποσοστό 3%!
Το εκ προμελέτης έγκλημα του πρυτάνεως και της παρέας του έρχεται να επιβεβαιώσει και η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας (ΥΣΦΜ) του Πανεπιστήμιου, η οποία ανακοίνωσε ότι θα δέχεται αιτήσεις για εισδοχή φοιτητών με διεθνείς εξετάσεις από τις 29 Ιουνίου!!!
Τα «πεφωτισμένα» μέλη της Συγκλήτου, συνθλίβοντας κάθε ικμάδα αξιοπρέπειας τους είχε απομείνει, υπέκυψαν στις πιέσεις «επιφανών» προσωπικοτήτων να εισάξουν τα παιδιά τους δια της πλαγιάς οδού... Τώρα που η διαδικασία των Παγκύπριων Εξετάσεων έχει ουσιαστικά τελειώσει (απέμεινε μόνο η ανακοίνωση των επιτυχόντων), όπου οι μαθητές διαγωνίστηκαν ως ίσος προς ίσο για μια θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, έρχονται οι «Πεφωτισμένοι» να εξυπηρετήσουν τα «γαλαζοαίματα» τέκνα.
Ντροπή σε όλους, μα πιο πολύ σε εκείνον (βλέπε φωτογραφία)!!!
Η αντίδραση πρέπει να είναι δυναμική και δη από τους συνδέσμους γονέων των δημοσίων σχολείων.
Η Επιτροπή για της Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο θα στηρίξει την Αντίσταση στον ετσιθελισμό του Πρύτανη και της παρέας του με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της, για ν’ αποτρέψει την εφαρμογή του εν λόγω νεοαποικιακού μέτρου.
Μόδεστος για το Χριστόφιας - Watch
Ντροπή σε όλους, μα πιο πολύ σε εκείνον (βλέπε φωτογραφία)!!!
Η αντίδραση πρέπει να είναι δυναμική και δη από τους συνδέσμους γονέων των δημοσίων σχολείων.
Η Επιτροπή για της Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο θα στηρίξει την Αντίσταση στον ετσιθελισμό του Πρύτανη και της παρέας του με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της, για ν’ αποτρέψει την εφαρμογή του εν λόγω νεοαποικιακού μέτρου.
Μόδεστος για το Χριστόφιας - Watch
29 Σχόλια:
ο όρος βλαξ(idiot)λέει σου τίποτε;
poios 8a mas to elege oti oi megalyteroi antikomounistes sthn kypro htan oi skoulikanteres pou stirizame ws akel ta teleytea 30 xronia.. Oso na ne Se kanei na nio8eis arketa kila malakas..
ΑΔΙΑΝΟΗΤΟΝ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!!!
-Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΟΥ ΔΥΝΟΠΑΘΗΣΕ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΓΓΛΕΖΩΝ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΓΓΛΕΖΩΝ ΟΣΑΝ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΓΓΛΕΖΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ.
-Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΑΙ ΑΠΟ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ, ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
ΟΙ ΜΑΟΥ ΜΑΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΓΓΛΕΖΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΕΓΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ-----ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟΙΚΙΑ.
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΥΜΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΚΙΜΩΝ
θα συμφωνησω με τον πιο πανω ανωνυμο.Μονο που φιλε αυτη τη φορα επρεπε να κανουν αυτη τη κινηση για το καλο των αδερφων τους.Μην ξεγιελεστε πως αυτο γινεται για να βολευτουν 10-20 αποφοιτοι ιδιωτικων που εχουν ολο το χρημα να σπουδασουν στα εξωτερικα αλλα θελουν να μεινουν στη μαμα τους.Ο καυγας αγαπητοι ειναι για το παπλωμα.Πως θα ξεκινησει το δικοινοτικο πανεπιστημιο μας να ειναι οντως δικοινοτικο?Πως θα χωρεσει αυριο με τη λυση τις εκατονταδες Τ/Κ που δεν θα εχουν "απολυτηριο λυκειου"? Αποδεχομενο δηθεν διεθνεις εξετασεις διευκολυνεται πολυ συντομα να νομιμοποιησει τους "καημενους διπλα" που ειναι αναγκασμενοι να σπουδαζουν σε μη-αναγνωρισμενα πανεπιστημια εγγυς ανατολης...
Αλλα εμεις οι φορολογουμενοι φταιμε.Γιατι αν ειναι τοσο μαγκες εκει στο "αυτονομο" Παν.Κυπρου ας σταματησουν να μας χωνουν το χερι στη τζεπη!
PYP
Συμφωνώ με την εισαγωγή 3% με διεθνείς εξετάσεις. Είπα να το πω για να μου κάμετε επίθεση. :) Θα επανέλθω με αναρτηση στο μπλογκ μου για το θέμα. Όταν έβρω ώραν. Χαίρεται.
Για πρώτη φορά από την μέρα που δημιουργήθηκε αυτό το blog θα διαφωνήσω μαζί του. Το πανεπιστήμιο πρέπει να είναι ανεξάρτητο και να λαμβάνει τις δικές του αποφάσεις. Τα παιδιά των ιδιωτικών σχολείων δεν είναι παιδιά δεύτερης κατηγορίας. Πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους υπόλοιπους στην δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ας μην ξεχνούμε άλλωστε ότι οι γονείς τους πληρώνουν με τους φόρους τους τόσο την μέση, όσο και την τριτοβάθμια. Ήταν άδικο να αποκλείεται το 20% των μαθητών από τα κυπριακά πανεπιστήμια, επειδή οι γονείς τους προτίμησαν αντί να τους στέλνουν ιδιαίτερα σε όλα τα μαθήματα το απόγευμα, να δίνουν τα λεφτά μια φορά και να πληρώνουν ιδιωτικό σχολείο και τα απογεύματά τους να μαθαίνουν ξένες γλώσσες, να ασχολούνται με τον αθλητισμό, την μουσική κτλ. Από την στιγμή που ύλη είναι πολύ διαφορετική από αυτή του δημοσίου, έχουν το δικαίωμα να εξετάζονται πάνω στην ύλη που έχουν διδαχθεί. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι το κυπριακό απολυτήριο αναγνωρίζεται σε όλη την Ευρώπη αλλά εμείς επιλέγαμε να αγνοούμε τους εταίρους μας, για να μην κακοφανηστούν οι καθηγητές της μέσης. Μακάρι να υπήρχε αυτή η ευκαιρία και όταν ήμουν εγώ μαθήτρια ιδιωτικού σχολείου, καθώς προτιμούσα να σπουδάσω στην πατρίδα μου αλλά τότε η μοναδική επιλογή που είχα ήταν να πάω σε κολέγιο, ενώ ήμουν καλή μαθήτρια και άξιζα να μπω σε πανεπιστήμιο, όπως και έπραξα σε γνωστό της Αγγλίας. Όμως θεωρούμουν ανεπιθύμητη από τα κυπριακά πανεπιστήμια, επειδή διδασκόμουν διαφορετική ύλη από εκείνους του δημοσίου, ασχέτως των βαθμών μου, του επιπέδου μου και της θέλησής μου να μείνω στην Κύπρο.
Τα επιχειρήματα για το πανεπιστήμιο έχουν εξαντληθεί. Τα ανέλυσαν οι ειδικοί και οι μη ειδικοί. Είμαστε της γνώμης ότι το θέμα έχει πάρει προεκτάσεις που δεν έπρεπε να πάρει.
έτσι όπως ο μαθητής του δημόσιου σχολείου επιλέγει να πληρώσει και να χάσει ΄σημαντικό χρόνο για να προετοιμαστεί για τα gce, έτσι και ο μαθητής του ιδιωτικού θα έπρεπε να πράξει το ίδιο για να προετοιμαστεί στα Ελληνικά. Και εδώ είναι η αδικία. Ο μαθητής του δημοσίου συνεχίζει την ίδια διαδικασία, ενώ ο μαθητής του ιδιωτικού απλά θα έχει άλλη μια επιλογή και στερεί και 3% (για τώρα ποιος ξέρει σε 5 χρόνια) από μαθητές που δεν διαθέτουν του πόρους για σπουδές στο εξωτερικό.
Μίκις
Είναι απλό το θέμα
Ολοι εμείς οι καναπεδάκηδες οι Κύπριοι έχουμε μείνει αμαπθής μοναχα γκρινιάζοντας στις οδοστρωτικές αποφάσεις των νεοφασιστών.
Δράση στο δρόμο συνκαναπεδάκηδες
δεν παίρνουν αλλιώς τα μυνήματα
Που είναι οι φοιτητικές παρατάξεις οέο
Φαίνεται ότι το θέμα αλλαγής της γλώσσας στο Πανεπουστήμιο Κύπρου σε εγγλέζικα έχει ήδη τροχοδρομηθεί.
Το ψήνουν (ΔΗΣΑΚΕΛ) εδώ και δεκαετίες σιγά σιγά και φαίνεται ότι είναι τώρα έτοιμοι να θέσουν το θέμα (σε κανένα δύο χρόνια).
Απαιτούνται δυναμικά μέτρα από όλους τους φορείς.
ΓΙΑΝΝΗΣ
Μίκη, τί ακριβώς εννοείς όταν λες ότι ο μαθητής του ιδιωτικού στερεί τη θέση στο πανεπιστήμιο από άτομα που μπορεί να μην έχουν τους πόρους να σπουδάσουν στο εξωτερικό; Ήταν ποτέ οικονομικά τα κριτήρια ένταξης στο Παν. Κύπρου; Δεν υποτίθεται ότι δικαιούνταν όλοι οι μαθητές πρόσβαση στη δωρεάν, δημόσια, τριτοβάθμια εκπαίδευση, με μοναδικό κριτήριο τους βαθμούς τους; Το Παν.Κύπρου προτιμά για παράδειγμα μεσαίου επιπέδου φοιτητές, που προέρχονται από τα χαμηλά οικονομικά στρώματα, έναντι πολύ καλών φοιτητών της μεσαίας τάξης (από αυτή την τάξη προέρχεται το 90% των μαθητών ιδιωτικών); Όχι βέβαια, κάτι τέτοιο θα ήταν σκανδαλώδες! Προσέχετε λίγο τι λέτε και τι εντυπώσεις αφήνετε.
Επίσης θα ήταν ενδιαφέρον να μας εξηγήσεις από πού έβγαλες το συμπέρασμα ότι οι μαθητές των ιδιωτικών δεν ξέρουν Ελληνικά και ξέρουν αυτοί του δημοσίου. Μήπως θα ήθελες για παράδειγμα να συγκρίνεις πόσοι μαθητές ιδιωτικών δεν κατάφεραν να λάβουν το πιστοποιητικό καλής γνώσης της Ελληνικής του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο εξετάζει γραμματική, σύνταξη και χρήση της γλώσσας στο επίπεδο των εξετάσεων Νέων Ελληνικών της τρίτης λυκείου και πόσοι μαθητές του δημοσίου δεν κατάφεραν να περάσουν καν τη βάση στο αντίστοιχο γραπτό των ενιαίων; Σκέφτηκες τι δράματα θα είχαμε αν έβαζαν και τους μαθητές του δημοσίου να εξεταστούν και στον προφορικό λόγο, που δεν μπορείς να προετοιμαστείς, γιατί δεν ξέρεις τι θα σε ρωτήσουν, όπως βάζει το Υπουργείο αυτούς των ιδιωτικών, για να περάσουν και τα δύο μέρη της εξέτασης; Σε αυτούς που διδάσκονταν όλη τους στη ζωή στα Ελληνικά αλλά ένα αξιοσέβαστο ποσοστό τους δεν κατάφερε να περάσει το 3/20 αναφέρομαι…
Με το να καλλιεργείς μύθους, δεν θερίζεις γεγονότα.
Ανώνυμε 7.49: οι φοιτητικές παρατάξεις είναι απασχολημένες να τρων τα ευρουλάκια του φορολογούμενου από τις έξτρα χορηγίες που έδωσε λίγες ημέρες πριν τις φοιτητικές εκλογές ο ευέλικτος στους προνομιούχους φοιτητές των κυπριακών πανεπιστημίων, που δεν πληρώνουν δίδακτρα, δεν πληρώνουν (οι περισσότεροι) ενοίκια και επιπλέον λογαριασμούς και δεν χρειάζεται να κάνουν δάνεια οι γονείς τους για να τους σπουδάσουν.
Το θράσος του ΑΚΕΛΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ πανεπιστήμιου δεν έχει όρια. Το ίδιο και ο νεοκυπριακός οίστρος που διακατέχει κάποιους. Οχυρωμένοι πίσω από την αυτονομία του Πανεπιστημίου οι συγκλητικοί θεωρούν ότι είναι υπεράνω του κρατους και της κοινωνίας (ΠΟΥ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΙ). Δηλαδή μπορούν αύριο επικαλούμενοι την αυτονομία, να αποφασίσουν ότι οι Τουρκοκύπριοι αδελφοί μας μπορούν να παίρνουν πτυχίο χωρίς εξετάσεις;
Όσο για τον Υπουργό Παιδείας; Μεγαλύτερο καραγκιόζη δεν έχω δει ποτέ μου. Βέβαια αυτός δεν είναι αυτόφωτος. Πίσω του κρύβεται ο Ευέλικτος.
Αγαπητοί φίλοι! Η Αντίσταση πρέπει να οργανωθεί άμεσα. Είμαστε μαζί σας. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Εν απλό ρε φίλε...
δεν είπαμε αυτοί των ιδιωτικών να μην μπαίνουν στο πανεπιστήμιο. Να μπαίνουν όμως όπως μπαίνουν όλοι οι άλλοι. Δηλαδή να δίνουν προεισαγωγικές εξετάσεις.
Άρα σου έχω 3 ερωτήσεις:
1. Δηλαδή με ποια λογική να προσαρμόζεται το Π. Κύπρου στα ιδιωτικά σχολεία του τόπου;
2. Δηλαδή αν είχαμε και ένα γαλλόφωνο σχολείο έπρεπε να δεκτούμε και τις εξετάσεις της Γαλλίας (δεν ξέρω ποιες είναι) για να μπαίνουν στο πανεπιστήμιο Κύπρου;
3. Και τι ακριβώς εμποδίζει ένα μαθητή ιδιωτικού σχολείου να δώσει προεισαγωγικές εξετάσεις; Όπως φτήνουν αίμα τα μωρά του δημοσίου να φτήσουν και τοούτοι; ή τα μωρά των ιδιωτικών εν βασιλικότεροι του βασιλέως;
Δηλαδή εκαταντήσαμε να ρωτούμε και να εξηγούμε τα αυτονόητα.
και κάτι τελευταίο πε μου αλλό μια ευρωπαϊκή χώρα που δέχεται στα πανεπιστήμια της φοιτητές της (δηλαδή ανθρωπους που κατοικούν μόνιμα εκεί) με εξετάσεις άλλης χώρας.
ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ τούτες εν αποικιοκρατικές συμπεριφορές.
Εμίλησε και ο πρύτανης για μετα-αποικιοκρατικά σύνδρομα.
Ε στη χειρότερη περίπτωση ΝΑΙ ρε κουμπάρε έχουμε μετα(;;; -- εν δύσκολο να πω μετά μιας και ακόμα συμπεριφερόμαστε σαν μια καλή αποικία της μεγάλης βρετανίας) αποικιοκρατικά σύνδρομα. Τούτοι είματε. Σεβαστείτε τα. αμαν πιον.
Ανώνυμε 11.54: οι μαθητές των ιδιωτικών μπαίνουν στο πανεπιστήμιο χωρίς εξετάσεις; Τα a levels έχουν έξι εξετάσεις ανά μάθημα. Οι παγκύπριες έχουν μία ανά μάθημα.
Ανώνυμε 12.00: διόρθωσε με αν κάνω λάθος αλλά εξ όσων αντιλαμβάνομαι οι μαθητές των δημόσιων σχολείων δεν κάθονται πλέον κατατακτήριες εξετάσεις. Κάθονται μία εξέταση για κάθε μάθημα στο τέλος του χρόνου και αναλόγως του βαθμού εκείνου, ο οποίος μπαίνει στο απολυτήριό τους, εξασφαλίζουν ή δεν εξασφαλίζουν θέσεις. Ο αντίστοιχος βαθμός των μαθητών των ιδιωτικών προέρχεται από τις δικές τους τελικές εξετάσεις. Δεν κατάλαβα γιατί είναι παράλογο να εξετάζεται κάποιος στην ύλη που διδάχτηκε (ειδικά όταν αυτή την ύλη διδάσκεται 20% των μαθητών μας!). Το Παν.Κύπρου δεν προσαρμόζεται πουθενά, απλούστατα γιατί το Παν.Κύπρου είναι πανεπιστήμιο και όχι λύκειο και διδάσκει άλλη, δική του, πανεπιστημιακή ύλη! Δεν είναι συνέχεια του τι μαθαίνεις στο σχολείο κανένας πανεπιστημιακός τίτλος παγκοσμίως. Εσύ δηλαδή στο πανεπιστήμιο διδασκόσουν τα ίδια πράγματα με το σχολείο; Τα πλείστα γνωστικά αντικείμενα πανεπιστημιακού επιπέδου δεν βρίσκονται ούτε υπό μορφή δείγματος στη μέση εκπαίδευση, ούτε στο δημόσιο, ούτε στον ιδιωτικό τομέα, από όπου λαμβάνεις βασική και όχι εξειδικευμένη εκπαίδευση. Εξ όσων ξέρω οι γαλλόφωνες εξετάσεις (στην Γαλλία κάνουν IB) έγιναν επίσης αποδεχτές από το πρόγραμμα του 3%. Δεν είναι μόνο GCEs που δέχονται, είναι διεθνείς εξετάσεις, που προσφέρονται από τους εταίρους μας στην Ε.Ε. (Υπογράψαμε και κάτι συνθήκες μαζί με τους άλλους 26 γι’ αυτό από ότι άκουσα.)
Όσο για το τι εμποδίζει ένα μαθητή του ιδιωτικού να δώσει εξετάσεις, έπρεπε να ήταν προφανές και αυτονόητο. Αφού διδάσκονται άλλη ύλη! Πού θα μάθουν αυτή την ύλη, αφού δεν διδάσκεται στο σχολείο τους; Στα φροντιστήρια το απόγευμα; Μα αφού αυτά στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι παράνομα και ακόμη και τα νόμιμα κάνουν επανάληψη σε αυτό που κάποιος έχει ήδη διδαχθεί στο σχολείο και όχι πρωτογενή διδασκαλία. Πέραν τούτου είναι παράλογο να ζητάς από κάποιον να εξεταστεί σε κάτι που δεν έχει διδαχθεί, ειδικά όταν έχει διδαχθεί κάτι αντίστοιχο και, λυπάμαι που το λέω, (όποιος έχει ένα παιδί στην δημόσια εκπαίδευση και ένα στην ιδιωτική το γνωρίζει πολύ καλά τι εννοώ) κάτι πιο ψηλού επιπέδου στα περισσότερα μαθήματα.
Όντως έχουμε αποικιακά σύνδρομα. Βλέπουμε παντού γύρω μας αποικιοκράτες…
Φίλε αν εδεκτήκαν και τις γαλλικές εξετάσεις ΠΡΟΦΑΝΩΣ είναι για τους ξένους που έρχονται (αν έρχεται κανένας) Κύπρο για να σπουδάσουν από τη Γαλλία. Δηλαδή εγώ που μαι Κύπριος τζαι εμεγάλωσα κύπρο εν μπορώ να μπω πανεπιστήμιο Κύπρου με γαλλικές εξετάσεις. Εκατάλαβες; Είναι όπως μπαίνουμε εμείς στα πανεπιστήμια της Αγγλίας με το απολυτήριο της χώρας μου (διότι μπαίνω στον παν. τους σαν αλλοδαπός).
Οι εξετάσεις οι εισαγωγικές είναι εξετάσεις που οργανώνονται από το Υπουργείο Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και είναι κατακτήριες για τα πανεπιστήμια.
Τώρα αν ο βαθμός που παίρνουν οι μαθητές της Γ' Λυκείου μπαίνει και στο απολυτήριο τους αυτό είναι άλλο θέμα. Εγώ που τώρα ετέλιωσα το 1ο μου πτυχίο και θέλω να μπω σε άλλη σχολή του παν. Κύπρου πρέπει να παρακαθήσω και πάλι αυτές τις εξετάσεις για να μπω.
Και ναι αυτές οι εξετάσεις είναι προσαρμοσμένες στην ύλη όπως αυτή αποφασίζεται και ορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας διότι αυτή η ύλη εξυπηρετεί τις εκπαιδευτικές ανάγκες των ανθρώπων που ζουν στη χώρα μας.
Εάν δηλαδή κάποιο ιδιωτικό ακολουθεί την ύλη όπως ορίζεται από μια άλλη χώρα (GCE από την Αγγλία τα οποία εξυπηρετούν δικές τους ανάγκες) πρέπει "εγώ" σαν Κυπριακή Δημοκρατία να τους βουρώ που πίσω να βρω τρόπο να τους βολέψω στα δεδομένα μου; Να έβρουν εκείνοι! Για αυτό είναι ιδιωτικό. Όποιος θέλει πάει. Στο κάτω κάτω εγώ ξέρω ιδιωτικά τα οποία προσαρμόζουν την ύλη τους σε αυτή του Υπουργείου μας ακριβώς για αυτό το λόγο. Δηλαδή εν πιο έξυπνοι οι άλλοι;
Ναι να κάνουν φροντηστήρια όπως κάμνουν και τα αλλά όλα μωρά (όχι δεν συνεχίζουν από κει που έμειναν στο σχολείο τα κάνουν από την αρχή) ή να ζητήσουν από το ιδιωτικό του να προσπαρμόσουν την ύλη τους σε ααυτή της χώρας στην οποία ζουν όπως έκαναν και άλλα ιδιωτικά. Όσο για τα παράνομα φροντηστήρια εν θα το σχολιάσω. Εκτός αν σοβαρομιλάς ότι τούτος εν λόγος για να μπαίνουν με GCE στο παν. Κύπρου κύπριοι μαθητές.
Και το πιο ψηλό επίπεδο μόρφωσης αγαπητέ μου (δεν έχω λόγο να διαφωνήσω σε αυτό) να το αποδείξουν στις εξετάσεις όπου ισάξια θα ανταγωνιστούν τα παιδιά των ιδιωτικών αυτά των δημοσίων και θα πάρουν τη θέση που τους αξίζει. Όι να μπαίνουν που την πίσω πόρτα. Αν εν τόσο καλύτεροι τι φοβούνται; Ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα.
Και όμως είναι παντού φίλε μου και γύρω μας οι αποικιοκράτες.
Είμεθα η μόνη αποικία που όταν "απελευθερώθηκε" κράτησε τις ίδιες δομές διοίκησης αλλά και τους ίδιους υπαλλήλους.
Ακόμη χειρότερο οι έχοντες παρέμειναν οι έχοντες και οι καταπιεσμένοι παρέμειναν καταπιεσμένοι.
Οι εγγλέζοι παρόλο που ηττήθηκαν στρατιωτικά το 55-59 κατάφεραν να παραμείνουν στο νησί μέσω των ανδρείκελων που είχαν δημιουργήσει.
Ε λοιπόν φίλε ανώνυμε, @ 25 Ιούνιος 2009 12:26 μμ, δεν είναι σύνδρομο που έχουμε απλά βλέπουμε την πραγματικότητα.
Εσύ απλά είτε εθελοτυφλείς είτε ανήκεις στην κατηγορία αυτών που δημιούργησαν οι αποικιοκράτες.
ΓΙΑΝΝΗΣ
Το Πανεπιστήμιο της "ανεξάρτητης" αδέσμευτης, ευρωπαϊκής κλπ κλπ Κυπριακής Δημοκρατίας εξαρτάται από τις εξετάσεις που καθορίζει το University of London.
God Save the Queen.
Μόνο την φάτσα της Ελισάβετ πάνω στα ευρώ μας εν είδαμε ακόμα...
ουπς! ελπίζω να μεν τους έδωκα καμιά ιδέα...
Abcde προφανώς εν το ξέρεις αλλά στα πανεπιστήμια της Αγγλίας εννε αλλοδαπός που θεωρείσαι (international student) αλλά ανήκεις στην κατηγορία «ντόπιος/Ευρωπαίος» (home student- τζαι όι εν το διαχωρίζουν σε κανένα στάδιο), κατηγορία που εμείς, που σε αντίθεση με τους Εγγλέζους εν είμαστεν ευρωσκεπτικιστές, εν τη έχουμεν τζαι εν νομίζω ούτε να την εβάλαμεν τωρά με τούτο. Αλλοδαποί ήταν οι Κυπραίοι τον τζαιρό της πίκλας. Εμεσοβάβησεν όμως η ένταξη μας που τότε τζαι άλλαξεν το στάτους μας, ακόμα και για τους αποικιοκράτες Εγγλέζους. Πιερώνουμεν τα ίδια δίδακτρα μαζί τους (home fees) τζαι τζείνοι του δημοσίου μπαίνουν με το απολυτήριο τους + γλώσσα τζαι τζείνοι των ιδιωτικών με τα GCEs τους. Τα γνωστά πανεπιστήμια ή τζείνοι οι κλάδοι που έχουν πάρα πολλές αιτήσεις, καλούν σε τζαι ίντερβιου για να τους αποδείξεις ότι είσαι καλός, κάτι που επίσης το κυπριακό πανεπιστήμιον εν κάμνει για να «κοσιηνίσει» τους μελλοντικούς φοιτητές του.
Λυπούμαι πολλά που πρέπει να ξαναδώκεις εξετάσεις για να κάμεις δεύτερο πτυχίο στο ίδιο πανεπιστήμιο. Έσιει πολλύ τζαιρό να ακούσω έτσι μεγάλην υποτίμηση ενός εκπαιδευτηρίου για τα ίδια του τα πτυχία! Μεν το χρησιμοποιάς σαν επιχείρημα ότι το ίδιο σου το πανεπιστήμιο θεωρεί ότι μπορεί να έκαμε λάθος που σου έδωκεν πρώτο πτυχίο τζαι καλύτερα να σε ξαναεξετάσει να μεν το επαναλάβει. Εν σαννας τζαι αναγνωρίζει ότι αναγιώννει κούσπους (που από ότι ξέρω εννε έτσι που συμβαίνει, εν καλοί μαθητές που παν τζιαμέ)
Γενικά συμφωνώ ότι πρέπει να βρεθεί κάποιο σύστημα που να διευκολύνει την εισαγωγή Τουρκοκύπριων και ξένων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι την ειδική προτίμηση των βρετανικών εξετάσεων. Μήπως παραμένουμε ακόμα αγγλική αποικία στα μυαλά μας;
φιλε μοδεστε
1. το προβλημα για σενα ειναι οτι εισαι εναντιων των εγγλεζων ή οτι ουσιαστικα θα αρχισει η αλωση των ιδιωτικων σχολειων μεσα στο πανεπιστημιο?
2. αν ειναι απλα οι εγγλεζοι σε ενημερωνω για να μην χαλας τη διαθεση σου οτι ειναι γενικα διεθνεις εξετασεις, συνεπαγεται τουλαχιστον τα GCE και οχι μονο GCE. υπαρχει διαφορα
3. σου υπενθυμιζω οτι καποιοι "αριστεροι" γνωριζαν πολυ καλα οτι με την καταψηφιση της συμβιβαστικης προτασης του υπ.παιδειας μαζι με το ΔΗΣΥ οτι θα οδηγουνταν εδω τα πραγματα.απλα για να προλαβω το σχολιο ΔΗΣΑΚΕΛ
4. για να σε προλαβω διαφωνουσα και με την προταση του υπουργειου. δεν ειναι συμβιβαστικη αλλα μετρο κουτσουρεματος της δημοσιας παιδειας.
και επειδη ειναι μια πολυ καλη ευκαιρια με αυτο το θεμα θα αξιζε τον κοπο στο σχολιο σου να ξυπνησει λιγο ο σοσιαλισμος και να μη μιλας για τα γαλαζοαιματα τεκνα.ξεχασες αυτες τις λεξεις?
Τόσο πολύ κομματόσκυλλα είναι που αν τους πει το κόμμα να θυσιάσουν τα παιδία τους κάποιοι σίγουρα θα το κάνουν, όπως τον Αβραάμ ένα πράμα!
ΟΤΙ ΠΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ!
Μετά αναρωτίομαστε γιατί επεμβαίνουν στην παιδεία, απλά για να βγάζουν αρνία ετοίμα για το κόμμα! Συγνώμη ΤΟ ΚΟΜΜΑ το οποίο είναι ένα,ΔΗΣΑΚΕΛ ΟΛΕ!
ahahhahahahha.
Ponis sas tora .Kala na pathete.
AHAHHAAHHAHAHAHHAHAHAHHA
iSHE NA SAS TO PO.eYTIHOS POU EVALETE SHETIKO THEMA.GCE REEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
AHAHAHAHAHAHAH
MOUHAHAHAHHAHAHAAH
MOUAHAHAHHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
rmia xara imastan ton tzero ton egglezwn..
MOUAHAHAHHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Δηλαδή αύριο το Πανεπιστήμιο επικαλούμενο την αυτονομία του μπορεί να αποφασίσει οι Τουρκοκύπριοι αδερφοί μας να παίρνουν πτυχίο χωρίς εξετάσεις.
Κύπρος, Σουδάν, Μοζαμβίκη, Τζιμπουτί...
Σε αυτή την κατηγορία χωρών επιλέξαμε να ανήκουμε που υιοθετούν εύκολα ξένα συστήματα λόγω έλλειψης πολιτισμού, λες και η Αγγλία μπορεί να υπερκαλύψει ποτέ το μεγαλείο του Ελληνικού πολιτισμού...
Πέραν των διάφορων κοινωνικών και νομικών ζητημάτων γύρω από την εισαγωγή με διεθνείς εξετάσεις που όλα αιτιολογήθηκαν με ψεύδη από τους "μεταρρυθμιστές" της κυπριακής παιδείας, η αλήθεια είναι μια: Αυτές οι αλλαγές έχουν ένα και μόνο σκοπό, την αποδυνάμωση της ελληνορθόδοξης παιδείας, των ελληνικών ιδεωδών που τόσα χρόνια έθρεψαν τους Έλληνες της Κύπρου.
Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι η εισαγωγή με διεθνείς εξετάσεις επικροτήθηκε πρωτίστως από τον Άγγλο και τον Αμερικάνο Πρέσβη...
Αν δεν κάνω λάθος και η Αμερική ήταν κάποτε αποικία (ή υπό κατοχή)των εγγλέζων...Μπήκα σε Αμερικάνικο πανεπιστήμιο με GCE...δεν είδα κανένα να κάνει θέμα εκεί. Κάθε πανεπιστήμιο έχει τα δικά του ανεξάρτητα κριτήρια εισδοχής. Μόνο εμείς εδω πέρα ανακαλύψαμε την τασιηνόπιτταν. Και για να προλάβω τους διάφορους που θα με χαρακτηρίσουν πλουσιόπαιδο που είχα λεφτά να σπουδάσω στο εξωτερικό...απλά αναφέρω ότι με υποτροφία τελίωσα το ιδιωτικό σχολείο που τελείωσα (όχι γιατί ήμουν άριστος αλλά γιατί το συγκεκριμένο ιδιωτικό προνόησε και για λιγότερο προνομιούχους μαθητές)..και στην Αμερική σέρβιρα ΤΟΝΟΥΣ μουσακκά για να αποφοιτήσω.
Επιτέλους βγάλτε την φουστανέλλα, τουλάχιστον σε ότι αφορά την εκπαίδευση...
Δημοσίευση σχολίου