Όχι ρε γαμώτο... Ήρθα, είδα τον "Πρόεδρο Λύσης",
έδωσα επιτέλους και συνέντευξη στο ΡΙΚ αλλά τελικά .... ο Τάσσος ζει!
έδωσα επιτέλους και συνέντευξη στο ΡΙΚ αλλά τελικά .... ο Τάσσος ζει!
Ο προκλητικός Φερχόιγκεν ξαναχτυπά. Θυμάστε τον Επίτροπο με το τεράστιο στόμα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) που μαζί με τους διάφορους Ντε Σότο, Χάνει, Γιωργάκηδες, Μητσοτάκηδες, Σημίτηδες κ.α. μας απειλούσαν για σεισμούς και καταποντισμούς εάν λέγαμε ΟΧΙ;
Ειδικά ο Φερχόιγκεν μας έλεγε ότι δε θα έρθουν τουρίστες το καλοκαίρι. Παραπονιόταν μάλιστα, ότι δεν τον φιλοξενούσε το κρατικό μας κανάλι για συνέντευξη (σαν να ήταν υποχρεωμένη η κυπριακή κρατική τηλεόραση να κάνει συνεντεύξεις στον κάθε πλασιέ των τουρκικών συμφερόντων, επί παραγγελία! Είπαμε, είμαστε μαζοχιστές, αλλά όχι και τόσο!).
Τώρα δεν υπάρχει πλέον ο Τάσσος. Δεν είναι στη ζωή αυτός, που η άθλια αυτή καρικατούρα της Ευρώπης, αφήνει αιχμές ότι τον ξεγέλασε και τον παραπλάνησε ότι θα λέγαμε ΝΑΙ στο δημοψήφισμα (μήπως του υποσχέθηκε και ότι θα γινούμε τουρκική επαρχία και δεν το ξέραμε;).
Και τώρα, χωρίς τον Τάσσο, ήρθε η καρρικατούρα, εν μέσω δόξης και τιμών, και έδωσε και συνέντευξη και μας είπε και κατάμουτρα τις φιλοτουρκικές αρλούμπες της. Χθες δε στη Βουλή, εξύβρισε και τους Ε/Κ εκτοπισμένους, λέγοντας περίπου ότι πρέπει να αισθάνονται τυχεροί που μπορούν να επισκέπτονται τα σπίτια τους.
Τώρα ο Γ. Φερχόιγκεν πρέπει να αισθάνεται ευτυχής. Έχει τον "Πρόεδρο Λύσης" που τόσο ήθελε. Και πιστεύει ότι ο Τάσσος, αυτός ο ξεροκέφαλος τύπος με το μουστάκι που επέμενε να αρνείται να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Τουρκίας, έχει φύγει από τη μέση.
Όμως αυτό που δεν υπολογίζει ο κ. Φερχόιγκεν, είναι ότι: Ο Βάσοος είναι εδώ. Ο Κυπριακός λαός είναι ακόμη εδώ. Και η μνήμη του Τάσσου, η κληρονομιά του Τάσσου είναι ακόμη εδώ. Κι αν τολμήσουν να προσπαθήσουν αυτός και οι πολιτικοί του πάτρονες τη νομιμοποίηση της κατοχής, όπως έκαναν και το 2004, θα πάρουν την ίδια απάντηση : ΟΧΙ!
Πιο κάτω, η κάλυψη του θέματος, όπως αναδημοσιεύθηκε στο έγκυρο site του φίλου μας Σάββα Καλεντερίδη infognomon και η απάντηση που έδωσε ο αρχισυντάκτης του Φιλελευθέρου Άριστος Μιχαηλίδης.
Στη φωτογραφία, ο Γ. Φερχόιγκεν προειδοποιεί τους Ε/Κ να μην τολμήσουν να πουν ξανά ΟΧΙ στα τουρκικά συμφέροντα.
ΕΥΡΩ-ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ στην Τουρκία έδωσε από τη Λευκωσία ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γκίντερ Φερχόιγκεν, τόσο για τον στρατό κατοχής που διατηρεί στην Κύπρο όσο και για την ενταξιακή της πορεία.
Ο κ. Φερχόιγκεν εμφανίσθηκε προκλητικός και κυνικός σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστόφια και άλλους αξιωματούχους... Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε πως για το γεγονός ότι υπάρχει ακόμα τουρκικός στρατός κατοχής στην Κύπρο ευθύνονται οι Ελληνοκύπριοι και το «όχι» που είπαν στο δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν. «Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω», είπε ο κ. Φερχόιγκεν, «πως η τουρκική κυβέρνηση το 2004 στήριξε πλήρως το ειρηνευτικό σχέδιο του ΟΗΕ, το οποίο, αν δεν κάνω λάθος, προέβλεπε στρατιωτική παρουσία 600 μόνο στρατιωτών. Το υποστήριξε πλήρως, όπως και η πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων. Οπότε δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορούμε να ενοχοποιήσουμε την ενταξιακή διαδικασία ή τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία».
«Κακή τύχη»
Ο κ. Φερχόιγκεν, ο οποίος το 2004 είχε διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων για το σχέδιο Ανάν, είπε επίσης πως η κατάσταση στην Κύπρο ήταν πολύ γνωστή όταν η Κύπρος και η Ευρωπαϊκή Ένωση συναίνεσαν να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας και άφησε να εννοηθεί ότι δεν δικαιολογούνται τώρα οι διαμαρτυρίες για την παρουσία του τουρκικού στρατού κατοχής στην Κύπρο. Ο Ευρωπαίος επίτροπος προχώρησε ακόμη περισσότερο τη σειρά των προκλήσεών του. Χαρακτήρισε κακή τύχη τον ενταφιασμό του σχεδίου Ανάν από τους Ελληνοκυπρίους, αν και υποστήριξε ότι έστω και υπό αυτές τις συνθήκες δεν ήταν λάθος η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση που είχε κάνει το 2004, ότι είχε εξαπατηθεί από την ελληνοκυπριακή πλευρά, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε πως αυτά ανήκουν στο παρελθόν και την Ιστορία και δεν υπάρχει λόγος να πάρει μέρος σε αυτήν τη συζήτηση, αφού ο Τάσσος Παπαδόπουλος είναι νεκρός.
Για να θυμηθούμε το γεγονός αυτό:
Εξαπατημένος δηλώνει ο Φερχοϊγκεν
Στο Στρασβούργο μιλώντας το πρωί στη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για την διεύρυνση Γκίντερ Φερχόϊγκεν, δήλωσε ότι αισθάνεται εξαπατημένος απο την κυπριακή κυβέρνηση για τη στάση της στο θέμα του δημοψηφίσματος. Πρόσθεσε ότι έκανε τα πάντα για να δημιουργήσει τις συνθήκες που θα επιτρέπουν στους Ελληνοκύπριους να αποδεχθούν το σχέδιο του ΟΗΕ. Ανέφερε ότι διατηρεί ελάχιστες ελπίδες για μία θετική ψήφο στο δημοψήφισμα και χαρακτήρισε απροσδόκητη και ανησυχητική τη στάση της Λευκωσίας. Τόνισε ότι ο πρόεδρος της Κύπρου θέτει σε αμφισβήτηση την ομοσπονδιακή λύση, που προτάθηκε απο τον ΟΗΕ, την Ευρωπαϊκή Ενωση και απο τον ίδιο. Ο κ. Φερχόϊγκεν κατέληξε ότι δεν θα υπάρξει καλύτερο σχέδιο απ'αυτό. Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Πάτ Κοξ, δήλωσε ότι ο αποκλεισμός του κ. Φερχόϊγκεν απο τα κυπριακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης συνιστά αμφισβήτηση ακόμα και των κριτηρίων της Κοπεγχάγης]
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας είναι δεσμευμένος για λύση του Κυπριακού και πρόσθεσε ότι «την ιδιοκτησία της διαδικασίας έχουν οι δύο πλευρές».
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στο στάδιο αυτό μπορεί μόνο να ενθαρρύνει τους δύο ηγέτες στις προσπάθειές τους, είπε.Επίσης, τόνισε την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δεχθεί τις πρόνοιες της λύσης του Κυπριακού υπό την προϋπόθεση ότι αυτές θα συνάδουν με τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.
Εν τα πιστέψεις Φερχόιγκεν-εφέντημ. Εχωμεν ίδιον συνήγορον: strovolioti Γ.Ιωάννου! Δε τζιαι blog του να πιστέψεις.
ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
Μην δαιμονοποιείτε τον ξένο παράγοντα
του Άριστου Μιχαηλίδη (17/6/2009)
Μετά σου λένε να μην δαιμονοποιείς τους «ξένους παράγοντες» διότι δεν κάνει καλό στην υπόθεσή μας. Μας το είπε τις προάλλες κι ο Νίκος Αναστασιάδης, όταν δαιμονοποιούσαμε δήθεν τον Ντάουνερ για τις γνωστές αηδίες. Τώρα, άμα τον παραλάβει κανείς τον Φερχόιγκεν, που ήρθε πέντε χρόνια μετά το δημοψήφισμα να μας πει πόσο καλή είναι η Τουρκία που δέχτηκε το Ανάν, θα είναι δαιμονοποίηση; Πόσες αηδίες πρέπει να ανεχόμαστε από τον «ξένο παράγοντα» και να σιωπούμε, διότι οι ηγέτες μας ασκούν υψηλή πολιτική με τα καλοπιάσματα και δεν θέλουν να ασιχτιρίσουν κανένα, να τον βάλουν στη θέση του και να απαιτήσουν τα αυτονόητα. Διότι, όπως μας εξήγησε ανυπερθέτως ο Νίκος Αναστασιάδης, «δεν δημιουργείς φίλους όταν πάντοτε αποδίδεις ελατήρια και κίνητρα συνωμοσιολογίας, που στρέφονται εις βάρος κατά κανόνα της ελληνοκυπριακής πλευράς». Μα είναι «κίνητρα συνωμοσιολογίας» να εξεγείρεσαι όταν ακούς τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αυτόν που θα έπρεπε σε κάθε κουβέντα του να προβάλλει τις ευρωπαϊκές αρχές και τα ανθρώπινα δικαιώματα, να λέει στην Αντιγόνη Παπαδοπούλου ότι είναι τυχερή που μπορεί να πηγαίνει σαν επισκέπτης στο σπίτι της στη Μόρφου, «ενώ εγώ στη Γερμανία δεν μπορούσα καθόλου».
(Δεν ξέρουμε αν του είπε κανένας, χωρίς δαιμονοποίηση, ότι η Γερμανία μοιράστηκε μετά που η ίδια αιματοκύλησε την υφήλιο και ότι μιλά για τις δεκαετίες του ’50, του ’60 και του ’70, ενώ εμείς μιλάμε για το 2009 και με μια Ευρώπη ενωμένη ακόμα και στο νόμισμα!). Κι όταν προσπαθεί να υποβαθμίσει την παρουσία κατοχικού στρατού σε ευρωπαϊκή χώρα, εξηγώντας ότι οι 600 Τούρκοι στρατιώτες που αποδέχτηκε η Άγκυρα να μείνουν στο νησί μετά το σχέδιο Ανάν «είναι περισσότερο συμβολική παρουσία χωρίς σημασία» και ότι δεν πρέπει να ανακατεύεται η κατοχή στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, διότι η Τουρκία δέχτηκε το Ανάν...
Μετά σου λένε και το άλλο. Ότι η εξωτερική πολιτική, που ακολουθείται από την κυβέρνηση τους τελευταίους 15 μήνες, έχει αποδώσει καρπούς «όταν ανθρώπους που τοποθετούνταν με έναν έντονα αρνητικό τρόπο απέναντι στην Κύπρο, σήμερα τους υποχρεώνει να δηλώνουν εμπιστοσύνη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», όπως είπε περήφανος ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ. Όταν όμως οι θέσεις του Φερχόιγκεν είναι οι ίδιες που ήταν και πριν από πέντε χρόνια, όταν δεν αντελήφθη και στην πραγματικότητα (ασχέτως ότι λέει το αντίθετο) δεν σεβάστηκε το ΟΧΙ των Ελληνοκυπρίων, όταν έρχεται στην Κύπρο για να απαλλάξει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας από το βάρος του Κυπριακού, τι όφελος έχει ο τόπος από το ότι εκφράζει εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο Χριστόφια;
Και μήπως εκφράζει εμπιστοσύνη επειδή διαπιστώνει ότι συμμερίζεται κι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τις απόψεις του για το Ανάν και για τη λύση και για τη «συμβολική παρουσία χωρίς σημασία του τουρκικού στρατού»; Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι έλαβε τέτοια μηνύματα από τον Πρόεδρο. Αλλά, όταν λέμε ότι έχει αποδώσει καρπούς η εξωτερική πολιτική μας πρέπει κάποια στιγμή να τους γευτούμε τους καρπούς, όχι να τους ακούμε μόνο.
ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ-ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΡΙΜΑΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH
9 Σχόλια:
Verheugen, Commission. (DE)
Mr President, ladies and gentlemen, the fundamental principle underlying European unification is the common desire to work together and pursue policies which guarantee peaceful coexistence among the nations of Europe. That is the reason why we have united, and that is the reason why we are gathered here this morning. What we expect, first and foremost, from all our Member States, and what we expect above all from the countries which are due to join the European Union in less than ten days’ time, is full endorsement of this basic principle of European unification as a peace project. That is what I expect from the Government of the Republic of Cyprus as well.
Cyprus is the last country in Europe that is still divided. Cyprus is the last country in Europe whose capital is divided by a death strip with barbed wire and minefields. Never before, since this conflict started, have we been as close to achieving a solution as we are today. Centimetres separate us from our goal, and yet I must tell you that I now have very little hope that we will progress this last few centimetres. Let me explain why.
The situation which has now arisen is as follows. To everyone’s complete surprise, the Cypriot Government led by President Papadopoulos has said that it fundamentally rejects the United Nations peace plan and is urging the Greek Cypriot community to vote against it.
From my perspective, this is a deeply depressing situation for two reasons. Firstly, when we changed our strategy on Cyprus in 1999 and, at the urgent request of the Cypriot Government, pledged to the Greek Cypriot Government that the solution to the Cyprus conflict would not be the precondition for the island’s accession to the European Union, this was based on the clear understanding that we would do everything possible to facilitate Cyprus’s accession, and, by the same token, the Government of the Republic of Cyprus would do everything in its power to achieve a settlement, and that under no circumstances would a settlement fail as a result of Greek Cypriot opposition. I have held dozens of talks with ex-President Glafkos Clerides and President Papadopoulos on this basis. There can be no misunderstanding. We had a clear agreement: we would arrange Cyprus’s accession, and they would ensure that no settlement collapsed on account of the Greek Cypriots. We could not speak for the Turkish Cypriots.
I urge President Papadopoulos to fulfil his part of the deal now.
(Applause)
The second point that I wish to make is this: the negotiating process launched under the auspices of the UN Secretary-General was paralysed for a very long time by the outright opposition of the Turkish Cypriots. Thanks, not least, to the European Union’s efforts, this blockade has been overcome and at every stage of the process, the Government of the Republic of Cyprus reaffirmed that it endorsed the basic framework of the Annan Plan, saying that it wanted minor points to be amended, but within the parameters of the plan – I quote: ‘within the parameters of the plan’.
President Papadopoulos’s statements after the end of the talks in Switzerland amount to the fundamental rejection of the basic principles set out in the plan. Based on what President Papadopoulos said, I can only conclude that the Government of the Republic of Cyprus now rejects the federal solution to the Cyprus problem, which is based on the coexistence and equality of the Greek and Turkish Cypriots and is endorsed by the United Nations and the entire international community.
Let me be quite undiplomatic. Ladies and gentlemen, I feel personally cheated by the Government of the Republic of Cyprus. For months – for months – I have done my utmost, like everyone else, in good faith and trusting in the promises made by the Greek Cypriot Government, to establish parameters which would enable the Greek Cypriots to endorse this plan. Sadly, this has not been achieved. The very least, however, that can now be expected from a country which wants to join the European Union in less than ten days’ time is that it must ensure, at the very least, the provision of fair and balanced information about the objectives and content of this plan. Never before in the history of the European Commission has a member of the European Commission been banned from making statements on a key European issue in a Member State on the grounds that it constitutes interference in its domestic affairs. I call upon President Papadopoulos to ensure that in his country, the basic freedoms of information and opinion are strictly guaranteed, and that from today onwards, free access is granted in the Cypriot media to all those who are able to provide a full explanation of this plan in line with the United Nations’ intentions. As before, I am willing to do so.
(Applause)
Let me make one point in conclusion. The solution is not intended to be a transaction in the interests of trade. I think it is very regrettable that in the many statements I have heard from the Greek Cypriot side in recent days, the word ‘peace’, the word ‘reconciliation’, the word’mutual understanding’, and the word ‘different communities and religions living together’ are hardly ever mentioned. The focus is almost entirely on trade aspects. Let me make it clear: our objective is to provide a model, in this part of the world, that demonstrates that the concept of European integration is strong enough not only to avoid conflicts but also to resolve existing ones. That would send out a very strong signal, especially in this region, where the coexistence of communities from different cultures and religions has produced the most profound and difficult global crisis that we have faced for some time. That is why the importance of this issue extends far beyond Cyprus itself.
The Commission has fulfilled its pledge. As envisaged, we presented a file to the Council in which the provisions of the UN plan are adjusted in line with the acquis. After careful analysis, we ascertained that the new Republic of Cyprus, the United Republic of Cyprus, can speak with one voice, meet its international commitments, will not block international forums, and will be equipped with structures which are robust enough to enforce international law. We have stated that in our role as the guardian of the Treaties, we will apply stringent monitoring to ensure that these provisions are upheld. Finally, we have made pledges to assist with financing the costs arising from this agreement, and these pledges are very far-reaching.
Let me make one thing very clear to the Greek Cypriots: there will never be a plan which fully satisfies either one of the parties. That is impossible to achieve. What we can do is come as close as we can to such a plan, and there will be no better plan than this one. To those who now argue, ‘yes but then too many Turkish soldiers will remain on the island’, let me say this: rejecting the plan perpetuates the presence of 30 000 Turkish troops in Cyprus.
(Applause)
Another complaint is that too many Turkish settlers will remain on the island. Let me tell you this: rejecting the plan opens the door for a further 100 000 Turkish settlers to come to Cyprus.
(Applause)
This plan offers a solution which is in the interests of the Greek community and in the interests of the Turkish community. It is a solution which is in the interests of the European Union, and I send out a final appeal to the citizens of Cyprus to make a decision on Saturday which will enable this country to join the European Union with an entry ticket testifying that it is a country that stands for peace and understanding in Europe and the world.
(Applause)
http://www.ena.lu
Τελικά, του απαντήσαμε:
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΜΑΣ.
Αλλά αυτός, εξακολουθεί να μη σέβεται την απόφασή μας.
Δεν ήταν η δική του περιουσία που θα δημευόταν, ούτε αυτός που θα έβαζε τους εποίκους στο σπίτι του. Ο καραγκιόζης!
χθες είδα σε ταβερνάκι στο Στρόβολο τον Φεργκούφυ να σαλιαρίζει με τον έποικ-lover.
μπλιαχ
*Ιοσίλιος*
αν σας δει Senior Fergoofy και Senior Εποικ-Lover το Ασλάνι το Ομοφοβικό θα σας σαπίσει στο ξύλο, είναι γνωστός gay basher
*Ιοσίλιος*
επίσης ρε έποικ-lover, να αποφύγεις το πολύ το love με έποικους γιατί άκουσα δεν είναι εμβολιασμένοι
*Ιοσίλιος*
ΑΝΑΓΩΝΡΙΣΕ ΤΗΝ Τ.Δ.Β.Κ. Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΝΤΡΟΠΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΑΤΗΦΟΡΑ;
http://www.efylakas.com/archives/716
Μου άρεσε το Φεργκούφυ μπράβο.
Γι αυτό λέτε να ενδιαφερθεί ο Χριστόφιας ή οι εικόνες είναι ζήτημα που δεν ενδιαφέρει το ΑΚΕΛ;
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2009/06/blog-post_3892.html
Δημοσίευση σχολίου