Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΥΜΠΑΣΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΑΚΟ

Τρίτη, 19 Μαΐου 2009


Ημέρα γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού σήμερα και η Κύπρος, κομμάτι και αυτή του Ελληνισμού και υποφέρουσα και η ίδια τις συνέπειες της τουρκικής κτηνωδίας και βαρβαρότητας, καθώς και τις συνέπειες του "Και δε δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου Ελλάς, που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς", συμπάσχει όχι μόνο ηθικά αλλά και πραγματικά με τους Πόντιους αδελφούς μας.

Συμπάσχουμε οι Κύπριοι, νοιαζόμαστε οι Κύπριοι. Πουργουρήδηδες ΔΕΝ είμαστε και δε θα γίνουμε.

Αναδημοσιεύουμε δύο εξαιρετικά άρθρα, ένα του χρονογράφου μας Γ. Σέρτη και ένα του έγκριτου δημοσιογράφου Σάββα Ιακωβίδη.Συστήνουμε επίσης σε όλους όσους δε διάβασαν το " Ούτε το όνομά μου" της Thea Halo, να τρέξουν αμέσως σε ένα βιβλιοπωλείο να το αγοράσουν. Περιέχει μοναδικές και ανεκτίμητες μαρτυρίες για το θέμα της Ποντιακής Γενοκτονίας.


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

ΠΡΟΣ ΜΗΜΝΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ

ΤΟΥ Γ.ΣΕΡΤΗ

ΜΕ ΤΡΙΑτέταρτα του αιώνα καθυστέρηση, η Βουλή όρισε τη 19η Μαΐου Ημέρα του Ποντιακού Ελληνισμού.

Οι απανταχού της Γης Πόντιοι δεν είχαν ανάγκηειδικής… θεσμοθετημένης Ημέρας Μνήμης· είναι γερά ριζωμένη η μνήμη τους από γενιά σε γενιά. Ανάγκη μνήμης είχαν –και έχουν– οι στενόκαρδοι του λεκανοπεδίου της Αττικής, που ο ψευδοεκσυγχρονισμός τους έφτασε στο σημείο να βλέπουν…συνωστισμένους για τουριστική αναχώρηση τους ξεριζωμένους της Μικρασίας.

Επειδή, λέει, οι νεοσουλτάνοι της Άγκυρας… ενοχλούνται από τις αναφορές στις γενοκτονίες, «πρέπει» οι… προοδευτικοί Έλληνες και Αρμένιοι να… προσαρμόσουν –αναλόγως– την Ιστορία τους!

Αλήθεια, όλοι αυτοί οι –καταλλήλως εκπαιδευθέντες στα σεμινάρια– (νεο)ιστορικοίδεν αναρωτήθηκαν ποτέ:

— Γιατί τόση… ενόχληση για τους νεοσουλτάνους της Άγκυρας η απλή –έστω– αναφορά στις γενοκτονίες τους;

Απλούστατη η εξήγηση: Επειδή στις γενοκτονίες εδράζεται η ύπαρξη του τουρκικού κράτους και της οθωμανικής… υπερηφάνειας!

(Το κραυγάζει καθημερινά στο τερατούργημα που μολύνει την πλαγιά του Πενταδάκτυλου: «Τι ευτυχία να σφετερίζεσαι ό,τι δεν σού ανήκει»!)

Οι Πόντιοι, λοιπόν, δεν έχουν ανάγκη ιδιαίτερης Ημέρας Μνήμης.

Ανάγκη μνήμης έχουν οι υπόλοιποι… αμνήμονες, που δεν αντιλαμβάνονται πως η τουρκική βουλιμία θεριεύει όταν η γενοκτονία δεν ονομάζεταιγενοκτονία , όταν η κατοχή δεν λέγεται κατοχή, όταν ο σφετερισμός δεν αναφέρεται ως σφετερισμός .

Τρεις γενιές Ποντίων, στα τέσσερα σημεία του Ορίζοντα, καθημερινά δηλώνουν σε πλαστογράφους και υποκρινομένους, σεοθωμανίζοντες και ευρωπαΐζοντες πως:

— Δεν ξεγίνονται οι ψυχές!…

ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

του Σ. Ιακωβίδη

Πόσες ακόμα γενοκτονίες για να ξυπνήσουν οι Έλληνες;


ΣΗΜΕΡΑ οι Έλληνες θυμόμαστε επειδή δεν θέλουμε να ξεχάσουμε ποτέ! Με καθυστέρηση δεκαετιών, η Βουλή των Ελλήνων, με ομόφωνη απόφασή της στις 24 Φεβρουαρίου 1994, όρισε τη 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου κατά την περίοδο 1916-1922. Από τη μάχη του Μαντζικέρτ, το 1071, μέχρι σήμερα, ο Ελληνισμός βρίσκεται διαρκώς υπό το γενοκτονικό τουρκικό φάσγανο. Οι σφαγές και η εθνοκάθαρση Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων, Εβραίων παίρνει σάρκα και οστά μετά την επικράτηση των Νεοτούρκων στις αρχές του 20ού αιώνα. Ο αφανισμός των Ελλήνων του Πόντου έγινε με γερμανικές συμβουλές και τουρκική εκτέλεση. Ο καθοδηγητής των Τούρκων γενοκτόνων, στρατηγός Λίμαν Φον Σάντερς, πρότεινε στους Τούρκους δολοφόνους Εμβέρ πασά, Ταλαάτ πασά, Σακίρ, Νιαζί και Νουρεντίν ως «λύση» το «λευκό θάνατο», δηλ. τις ατέλειωτες οδοιπορίες.

«Σας διαβεβαιώνω», συμβούλευε, «ότι οι παγωνιές και το κρύο του χειμώνα, οι βροχές και η μεγάλη υγρασία, ο ήλιος και η τρομερή ζέστη του καλοκαιριού, οι αρρώστιες του εξανθηματικού τύφου και της χολέρας, οι κακουχίες και η ασιτία, θα φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα με τις σφαγές που λογαριάζετε να κάνετε εσείς», έλεγε στους Τούρκους ο Σάντερς. Από το 1914 άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον Ποντιακό Ελληνισμό. Εκμεταλλευόμενοι και το ρωσοτουρκικό πόλεμο, οι Τούρκοι διατάζουν για δήθεν λόγους ασφαλείας τη μεταφορά των χριστιανών του Πόντου στα ενδότερα. Οι άνδρες δολοφονούνται στα διαβόητα «Αμελέ Ταμπουρού», στα τάγματα θανάτου και τα γυναικόπαιδα με τη διαδικασία του «λευκού θανάτου». Πάνω από 353.000 Πόντιοι πεθαίνουν από φρικτό θάνατο. Ταυτόχρονα με την εξολόθρευση των Ελλήνων του Πόντου εκτυλισσόταν η άλλη γενοκτονία, εκείνη του 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων.

Στην Κερασούντα, πάνω σε ένα λόφο, δεσπόζει το άγαλμα του δολοφόνου των Ποντίων, Τοπάλ Οσμάν, όπως ακριβώς στο Αφιόν Καραχισάρ, στην κεντρική πλατεία, υπάρχει το άγαλμα ενός θηριώδους Τούρκου στρατιώτη που ποδοπατά έναν δυστυχή Έλληνα. Σήμερα, οι Έλληνες της Κύπρου πρέπει να θυμούνται διπλά και πικρά: Τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και την εθνοκάθαρση των Ελλήνων της Κύπρου. Πρώτα έγινε με την τουρκική εισβολή και τώρα επιχειρείται να ολοκληρωθεί με την υπογραφή μας σε σχέδια εξαφάνισης της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ελλήνων της νήσου. Σήμερα οι Έλληνες της Κύπρου πρέπει να τιμούν τους Έλληνες αδελφούς του Πόντου, επειδή και εκεί «Έλλενοι επέθαναν», όπως και εδώ. Και τότε και σήμερα, ο Ελληνισμός βρίσκεται ενώπιον του αδίστακτου και δολοφονικού τουρκικού κράτους. Πίσω από μια διάφανη επικάλυψη δήθεν εξευρωπαϊσμού της νέο-Οθωμανικής Τουρκίας, που αναιδέστατα απαιτεί να ενταχθεί στη δημοκρατική Ευρώπη, αναδύεται το απεχθές προσωπείο του γενοκτονικού τουρκικού κράτους.

Δεν απέβαλε ποτέ τα αιμοβόρα και δολοφονικά ένστικτά του εναντίον άλλων λαών και δη των Ελλήνων. Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου είναι ακόμα ένα διαρκές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Η Τουρκία όφειλε να αναμέλψει, τουλάχιστον, ένα ειλικρινές mea culpa και να απολογηθεί δημόσια στα εκατομμύρια των θυμάτων της σφαγιαστικής θηριωδίας της. Αυτό έκαναν οι Γερμανοί και οι Ιάπωνες, ως πολιτισμένα κράτη. Όχι η Τουρκία. Κι όμως, η Αθήνα και η Λευκωσία τρέφουν ακόμα παχυλές ψευδαισθήσεις ότι είναι ποτέ δυνατόν η γενοκτόνος και δολοφόνος των λαών, Τουρκία, να συμμορφωθεί προς δημοκρατικές αρχές και να συνταχθεί με τους ελεύθερους λαούς. Η τουρκική ορδή δεν πρόκειται να αποβάλει τόσο εύκολα τα δολοφονικά-γενοκτονικά ένστικτά της. Έχουν δίκαιο Σαρκοζί και Μέρκελ: Τι γυρεύει στην Ευρώπη ένας σεσημασμένος γενοκτόνος;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ: ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

26 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να ξυπνήσουν και να κάνουν τι;

Αστειεύομαι, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι οι γενοκτονίες επιλύονται στα διεθνή δικαστήρια, όπως και το κυπριακό.

Ανώνυμος είπε...

Για τη γενοκτονία εναντίον των Τουρκοκυπρίων βεβαίως, από το 1963-1974 κανένα λόγο δεν κάνει η σελίδα σας.

Επιλεκτική η ευαισθησία σας. Ο εθνικισμός δεν κρύβεται αγαπητοί μου φίλοι.

Bobby Sands είπε...

ανόητε, ξέρεις τον ορισμό της λέξεως γενοκτονία;

μάλλον όχι, ε;

πες στο κατηχητικό που πας να σου το εξηγήσουν. μπορείς να ανοίξεις και τον μπαμπινιώτη βέβαια

Bobby Sands είπε...

... ο καθένας βέβαια ό,τι θυμάται χαίρεται. αν πει το κόμμα να αρχίσουμε να γράφουμε για τη γενοκτονία των αμπελοπουλιών, θα το κάνετε.

Ανώνυμος είπε...

Ένα τραγούδι που συμπυκνώνει τον πόνο των Ποντίων.

http://www.youtube.com/watch?v=A8yJmVWPN6Y

Έχετε όλη την συμπαράσταση μας αδελφοί μας Πόντιοι. Να στε πάντα καλά και δυνατοί και να κρατάτε τις υπέροχες παραδόσεις σας. Φυλάξτε την λεβεντιά σας.

ΑΝΕΥ ΥΠΟΜΟΝΗΣ είπε...

Εκτός από Από(κατα)στάτες της Δημοκρατίας θα γίνετε και Από(κατα)στάτες της ιστορικής μνήμης και των σχέσεων των Ποντίων με τους Κυπρίους;

Καλά βρε παιδιά, με την Κύπρο τι σχέση έχει το θέμα των Ποντίων, για να έχουμεν και καλόν ερώτημαν;

Anef_Ipomonis
Τρίτη 19/5/2009 – 2:11 π.μ.

Sike είπε...

γιατί φοάστε να βάλετε ένα ψευδώνυμο;

ΑΝΕΥ είπε...

Ο φανατικός θαυμαστής μου ποτέ δεν ησυχάζει! Μόνο για λίγες ώρες ξαποσταίνει (όταν παίρνει τα χάπια του) και (μετά) πάλι κτυπά!

Anef_

Φώτης είπε...

Καταντά εξοργιστηκό, ανιστόρητοι άνθρωποι που διδάκτηκαν την ιστορία της Κύπρου από τα "πακέτα μόρφωσης" του κόμματος τους να διεκδικούν το αλάθητο και να συντάσσονται με την τουρκική προπαγάνδα για την δήθεν γενοκτονία των Τουρκοκυπρίων.

Να διερωτούνται τι σχέση έχουν οι Πόντιοι με την Κύπρο, χωρίς να έχουν τολμήσει ποτέ να ρωτήσουν τους καθοδηγητές τους τι σχέση είχε η Χιλή με την Κύπρο. Κι όμως το κόμμα που δεν πολέμησε ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ για την πατρίδα του, φημίζεται ότι έστειλε αγωνιστές στη Χιλή.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ αδελφοί Πόντιοι. Μην στεναχωριέστε για τους προαναφερθέντες. Οι απόψεις τους αντικατοπτρίζουν μια ισχνή, βολεμένη, καλοπληρωμένη μειοψηφία πλυμένου εγκεφάλου.

TARATAROUM 1 είπε...

προς ανώνυμο 19 Μάϊος 2009 12:32 μμ

αυτή η σελίδα είναι φασιστική και δεν βάζει για την γενοκτονία των Τουρκοκυπρίων από το 1963-1974

αν έχεις κάποια στοιχεία να μας τα παραθεσεις σε παρακαλώ;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ

Άφωτος είπε...

Καλά ρε παιδιά, πόθεν ως πόθεν όποιος δεν συφφωνά μαζί σας επέρασεν που τα κατηχιτικά του ΑΚΕΛ; Γίνεστε γελίοι εν το καταλάβετε;

Ανώνυμος είπε...

αν δεν επέρασε που τα κατηχητικά του ΑΚΕΛ επέρασε που τα κατηχητικά του ΔΗΣΥ

και οσοι εγλιτωσαν και εν "ελευθερα μυαλά" διαβάζουν Πολίτη

Ανώνυμος είπε...

ρε παιθκιά έχει δίκιο ο άφωτος εν σημαίνει ότι όποιος πιστεύει ότι έγινε γενοκτονία τουρκοκυπρίων ή ότι εν έχουν σχέση η κύπρος με τον πόντο κλπ ότι επέρασε από κάποιο κατηχητικό κόμματος.

μη ξεχνάτε ότι υπάρχουν και πολλοί βούλγαροι και τούρκοι προπαγανδιστές γράφουν σε διαδυκτιακές σελίδες και ξέρουν άπταιστα ελληνικά και προσπαθούν να διαστρεβλώσουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστορία που αφορά την ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

kserete oti oi parapano epoikoi sto Rizokarpaso en pou tin Trapezounta tziai miloun tziai ellinika?

ΠΑΛΙΟΣ ΕΔΕΚΚΙΤΗΣ είπε...

ΡΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 12,32

ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ ΜΑΣ ΛΑΛΕΙΣ;

ΤΟ 1963 ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗ ΔΕΝ ΕΠΕΙΡΑΞΑΝ ΟΥΤΕ ΡΟΥΘΟΥΝΙ ΤΟΥΡΚΟΥ, ΠΑΡΑ ΤΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΚΑΜΑΝ.

ΤΟΥΤΑ ΟΜΩΣ ΕΝ ΤΑ ΛΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΑΣ. ΕΝ ΑΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΤΙΠΟΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Nai re, allo llion re palie edekiti na mas peis oti edian tous tziai loullouthkia o lyssaridis sou toys tourkokyprious.

Eppesan monoi tous mes to lakkon re ampalate?

ΠΑΛΙΟΣ ΕΔΕΚΚΙΤΗΣ είπε...

ΡΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 7,09

ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΔΕΚΚΙΤΗΣ ΕΣΥΡΕ ΜΕΣ ΣΕ ΛΑΚΚΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟ ΝΑ ΠΑΩ ΕΣΣΩ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΚΑΜΩ ΛΙΛΛΙΤΣΙΟ ΠΟΨΕ.

ΠΟΘΚΙΑΝΤΡΑΠΕ, ΞΙΜΑΡΙΣΜΕΝΕ.

Bobby Sands είπε...

τα ξαναείπαμε. Πιάστε σιερκιές με τον αδερφό σας τον Ταλάτ τζαι φούντο που τον Πενταδάχτυλο. Ξιμαρισμένοι προβοκάτορες

Ανώνυμος είπε...

[Σήμερα θα αναδημοσιεύσω (ως post) δύο κείμενα (άρθρα) πολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος, παρμένα από την εφημερίδα “Πολίτης”. Έρχονται και οι ευρωεκλογές (είναι προ των πυλών) για να προβληματίσουμε και λίγο.
Το πρώτο κείμενο που έχει τίτλο “Η Κυβέρνηση πάσχει επικοινωνιακά” έχει γραφτεί από τον κυριακάτικο συνεργάτη της εφημερίδας Σωτήρη Κάττο (Πολιτικό Κοινωνιολόγο) και δημοσιεύτηκε την Κυριακή 10 του Μάη (του 2009).
Ο Σ. Κάττος (που να σημειώσω για αποφυγή τυχόν εσφαλμένων εντυπώσεων, ότι δεν τον γνωρίζω προσωπικά) και που από τα γραπτά του δείχνει ότι είναι μεν Αριστερός, αλλά όχι και κατ’ ανάγκη και ΑΚΕΛικός, κάνει μια εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη ανάλυση των μέχρι σήμερα ενεργειών και πράξεων της Κυβέρνησης Χριστόφια πάνω σε διάφορους τομείς (τόσο σε οικονομικοκοινωνικό επίπεδο όσο και πολιτικό), χωρίς να καταφεύγει ούτε σε μηδενισμούς αλλά ούτε όμως και σε λιβανίσματα.

Το δεύτερο άρθρο που έχει τον ερωτηματικό τίτλο “Ποιο ΑΚΕΛ;”, ανήκει στον τακτικό οικονομικό συνεργάτη της εφημερίδας Δημήτρη Γεωργιάδη (εν τζιαι έχει καμιά σχέση με εκείνο τον Γεωργιάδη που είναι αναπληρωματικός Εκπρόσωπος Τύπου του “Συναγερμού”;) και είναι παρμένο από την καθημερινή του στήλη “ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ” (της Τρίτης 12 του Μάη). Αυτό το άρθρο (σε αντίθεση με το πρώτο) δεν είναι απλώς μηδενιστικό, αλλά αλλά ο συγγραφέας του προσπαθεί να μας κάνει και μαθήματα για την κομμουνιστική ιδεολογία!]

Η Κυβέρνηση πάσχει επικοινωνιακά
(Δεν έχουμε βρει link για παραπομπή).

“Η πρόσφατη δημοσκόπηση του ΑΝΤΙ αποτύπωσε μία άνευ προηγουμένου πτώση της αποδοχής της Κυβέρνησης του Δημήτρη Χριστόφια, από το 68% στο 38% σε διάστημα περίπου ενός χρόνου. Η Κυβέρνηση αυτή, η οποία έχει κατηγορηθεί για κομουνιστικά σύνδρομα και αντιδυτικές φοβίες και προκαταλήψεις, έχει καταγράψει στο ενεργητικό της πάρα πολλά θετικά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα:

- Πρώτον, αποκατέστησε τη διεθνή εικόνα της μικρής αυτής δημοκρατίας στη δύση, περιορίζοντας το σύνδρομο του μεγαλοϊδεατισμού με έναν εσωστρεφή μαξιμαλισμό του απορριπτισμού που δημιουργούσε ένα επικίνδυνο εκρηκτικό κράμα για τη μελλοντική προοπτική και προκοπή του νησιού.

- Δεύτερο, όπως είχα αναφέρει και στο προηγούμενό μου άρθρο, η Κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια διαχειρίστηκε και διαχειρίζεται με απόλυτη επάρκεια και σοβαρότητα τις ανάγκες της οικονομίας μέσα στην παρούσα συγκυρία της παγκόσμιας κρίσης. Τόσο ο ίδιος ο Πρόεδρος όσο και ο Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος αναδεικνύεται άριστος γνώστης τόσο της κυπριακής οικονομίας όσο και της παγκόσμιας, λειτουργούν σε πλήρη συναίνεση και συνεργασία (ένας κομουνιστής με ένα κατεξοχήν πρώην ανώτατο στέλεχος του τραπεζικού κεφαλαίου). Κριτήριο όμως και των δύο: το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπού.

- Τρίτο, η επιτυχής διαχείριση της οικονομίας για πρώτή φορά γίνεται χωρίς όρους οικονομικής λιτότητας. Δηλαδή τα χαμηλά και μεσαία στρώματα δεν επωμίζονται περαιτέρω οικονομικά βάρη. Η κυπριακή οικονομία, παρά τις όποιες φωνασκίες του Αβέρωφ Νεοφύτου, ακόμη και με τα σκληρά κριτήρια της νεοφιλελεύθερης συνθήκης του Μάαστριχτ, προβλέπεται και το 2009 και το 2010 να έχει θετικό πρόσημο οικονομικής ανάπτυξης εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους της ΕΕ. Η κυπριακή οικονομία κατόρθωσε μέσα από τις σωστές κινήσεις και οικονομικές αποφάσεις της Κυβέρνησης να διατηρήσει το δυναμισμό της παρ’ όλες τις δύσκολες παρενέργειες της παγκόσμιας κρίσης.

- Τέταρτο για πρώτη φορά δρομολογείται η μακροχρόνια εξασφάλιση του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενώ άλλοι παλαιότερα επιθυμούσαν να το ρίξουν στο χρηματιστηριακό τζόγο τou 1999-2000.

- Πέμπτο, με την πολιτική δέσμευση του Προέδρου της δημοκρατίας για μη αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων, ενισχύεται η παρουσία της νέας γενιάς στην παραγωγική διαδικασία ενώ από την άλλη αυξάνεται ο τόσο πολιτισμικά χρήσιμος ελεύθερος χρόνος των συνταξιούχων.

- Έκτο, εκτεταμένη κοινωνική πολιτική. Σημαντική αύξηση στους χαμηλο-συνταξιούχους κατά 16% ως πρώτη φάση. Έτσι, μια συνταξιούχος με σύνταξη 430 ευρώ πάει άμεσα στα 500 ευρώ. Ενίσχυση για πρώτη φορά του φοιτητικού κόσμου, που καλύπτει ενοίκια, στέγαση, μεταφορές επιχορηγήσείς κτλ. Για πρώτη φορά τα μεσαία και χαμηλά στρώματα αισθάνονται τη μείωση στο κόστος της θέρμανσης. Άμεση αντιμετώπιση της διαχείρισης των υδάτινων πόρων με απτά αποτελέσματα Εκτεταμένη στεγαστική πολιτική για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα. Καμία αύξηση φόρων Προστασία του θεσμού της ΑΤΑ και βελτίωση των δημοσίων βοηθημάτων. Προσπάθεια μείωσης της θητείας σε 19 μήνες, αλλά πολιτικές σκοπιμότητες την απέτρεψαν (ας το δουν αυτό οι. γονείς των στρατεύσιμων σε όποια παράταξη και αν ανήκουν).

- Έβδομο, εκπαιδευτική μεταρρύθμιση η οποία αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας της γνώσης, την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού και τον περιορισμό του εκκλησιαστικού κι εθνικιστικού σκοταδισμού (αν νομίζουν ότι μόνο αυτοί είναι Έλληνες σε αυτό τον τόπο να το βγάλούν από το μυαλό τους).

- Όγδοο η οικονομική-διπλωματία. Ενοχλεί την αντιπολίτευση, ακόμη και τη λεγόμενη συμπολίτευση η τυχόν προσέλκυση ξένων κεφαλαίων και η πίστωση επιτυχίας σε έναν κομουνιστή Πρόεδρο που απ’ ό,τι φαίνεταί γνωρίζει πολύ καλύτερα να διαχειρίζεται την οικονομία της αγοράς από τους υποτιθέμενους εκφραστές της

- Ένατο, Κυπριακό. Φαίνεται ότι κάτι κινείται προς θετική κατεύθυνση και αυτό δημιουργεί νευρικότητα σε αυτούς που στην πλειοψηφία τους επιθυμούν για ιδιοτελείς λόγους το καταστροφικό status quo.

Ενόψει των πιο πάνω (και δεν σημαίνει ότι η Κυβέρνηση έχει λύσει όλα τα προβλήματα του τόπου π.χ. υγεία, παιδεία, χωροταξία, συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς), η κατακόρυφη μείωση αποδοχής της διακυβέρνησης Χριστόφια όπως αυτή βέβαια αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση του ΑΝΤΙ αναδεικνύει την επικοινωνιακή ανεπάρκεια της Κυβέρνησης. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι τα ΜΜΕ ακόμη και αυτό το κρατικό ΡΙΚ ελέγχονται από κατεστημένα συμφέροντα. Η Κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι αρκετές νίκες χάνονται τις περισσότερες φορές κατ’ εικόνα παρά κατ’ ουσία. Η Κυβέρνηση χάνει τις εντυπώσεις και σε μια κοινωνία που τελεί ακόμη κάτω από την ηγεμονική επιρροή του εκκλησιαστικού και εθνικιστικού κατεστημένου, όλα κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα και μαζί με αυτό η προοπτική του νησιού.
Περαιτέρω, η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά των κομμάτων, ιδιαίτερα τον ΔΗΚΟ, αναδεικνύεται ως άκρως βλαπτική τόσο για τα πολιτικά αποτελέσματα όσο και για την πολιτική εικόνα της διακυβέρνησης Χριστόφια. Η Κυβέρνηση δέχεται ολομέτωπη και ολοκληρωτική επίθεση και εκ των έξω (με την εξαίρεση του κυρίου Αναστασιάδη) και εκ των έσω. Η διακυβέρνηση Χριστόφια (στους πρώτους δεκαπέντε μήνες διακυβέρνησής της αναδεικνύει σιγά-σιγά ότι κάτι αλλάζει σε αυτό τον τόπο. Τίποτα όμως ακόμη δεν έχει κριθεί. Γιατί οι διαχρονικοί αντίπαλοι της προόδου σε αυτί το νησί είναι σε θέση να παραμορφώνουν την πολιτική συνείδηση της κοινωνικής μάζας και να την αποξενώνουν από τα πραγματικά της συμφέροντα”.


Ποιο ΑΚΕΛ;
[Link: http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=871071&-V=archivearticles&-p].

“Ακούσαμε όλοι τις τελευταίες ημέρες τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού να μας εξηγεί (κοροϊδεύει πάει καλύτερα) για ακόμη μία φορά ότι ως ΑΚΕΛ «διαχρονικά ταχθήκαμε υπέρ των οικονομικών πολιτικών που στόχευαν στη σμίκρυνση του χάσματος μεταξύ πλουσίων και φτωχών». Την ίδια ώρα η κυβέρνηση Χριστόφια χάρισε 200-300 χιλ. ευρώ στους πιο ψηλά αμειβόμενους δημόσιους υπαλλήλους.
Το χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι ενώ αναγνωρίζει το ΑΚΕΛ ότι υπάρχουν συνταξιούχοι που εισπράττουν ποσά πείνας τους δίνει ψίχουλα και στους υψηλόβαθμους δημόσιους υπαλλήλους, των οποίων οι συντάξεις θα ξεπερνούν τις 2 ίσως και 3 χιλ. ευρώ των μήνα, άλλα 750 ευρώ τον μήνα σύνταξη (συν 45 χιλ. ευρώ εφάπαξ κατά την αφυπηρέτησή τους).
Φυσικά το ΑΚΕΛ, το κόμμα της Δημοκρατίας, επέλεξε να το κάνει με έναν «αισχρό» τρόπο. Ο λόγος, ξεκάθαρος. Θα αποκαλυπτόταν το μέγεθος της υποκρισίας του και οι πραγματικές προθέσεις του. Το πόσο πραγματικά (ΔΕΝ) ασπάζεται και (ΔΕΝ) εκπροσωπεί τις αρχές της κομουνιστικής φιλοσοφίας.
Για να αντιληφθούμε όλοι την υποκρισία του ΑΚΕΛ μέσα και του Προέδρου μας και του Άντρου του Κυπριανού, έψαξα και βρήκα από την ιστοσελίδα Wikepedia την ερμηνεία της λέξης κομουνισμός:
«Ως κοινωνικό και πολιτικό σύστημα ο κομουνισμός είναι η ανώτατη βαθμίδα της σοσιαλιστικής κοινωνίας στην οποία δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν η έννοια κράτος, τα ατομικά μέσα παραγωγής (ατομική ιδιοκτησία) και οι κοινωνικές τάξεις. Η ιδιοκτησία είναι συλλογική και όλοι οι άνθρωποι έχουν ισότιμο κοινωνικό status και δικαιώματα. Οι ανθρώπινες ανάγκες δεν μένουν ανικανοποίητες εξαιτίας της φτώχειας, και επιλύεται με κατανομή των πόρων ως απαιτείται. Είναι συχνά το σύστημα που προτείνεται για την επίλυση των προβλημάτων του καπιταλιστικού κύκλου φτώχειας. Ίσως η καλύτερα γνωστή ρήση της κομουνιστικής κοινωνίας είναι: Από τον καθένα ανάλογα με τις δυνατότητές του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του.».
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια ο Δημήτρης Χριστόφιας και ο Άντρος Κυπριανού, πιθανόν τελώντας υπό σύγχυση, πήραν από το κράτος που δεν είχε την δυνατότητα (καταχρεωμένο) και έδωσαν στους 48 που σίγουρα δεν είχαν τόση ανάγκη.
Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι όπως αρκετοί καπηλεύονταν άλλα σοβαρά θέματα, όπως το Κυπριακό, για να αυτοπροβάλλονται και να βολεύονται, έτσι και το ΑΚΕΛ «έκλεψε» τον κομουνισμό. Τώρα πήρα και την απόδειξη που ήθελα.
Ενδεχομένως οι ιδρυτές του κόμματος (δεν είχα την τύχη να τους βιώσω) να ήταν πραγματικοί ιδεολόγοι με αρχές και πιστεύω. Τώρα όμως έχουν εκτοπιστεί και αντικατασταθεί από τους Κυπριανού, Χριστόφιες και πολλούς άλλους.
Επαναλαμβάνω, όση σχέση έχει το ΑΚΕΛ με τον κομουνισμό, έχει ο Χρυσόστομος με τον χριστιανισμό και ο Χίτλερ με την δημοκρατία”.

Σχόλια Ιστολόγου:

1. Το άρθρο του Σωτήρη Κάττου μιλάει από μόνο του. Γι’ αυτό Σχόλιο Ουδέν! Απλώς να σημειώσω ότι ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ πρέπει να επαναπαύεται! Πολλά έχουν να γίνουν ... Πάντως χωρίς τη συμμετοχή του κόσμου (των ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτσων) ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕΝΕΤΑΙ!

2. Για το δεύτερο άρθρο του όψιμου υπερασπιστή των δικαίων και δικαιωμάτων των χαμηλά αμειβομένων Δημήτρη Γεωργιάδη έχω τις εξής ταπεινές κι αφελείς απορίες (Πάντως έχω την εντύπωση ότι ο κύριος Γεωργιάδης βγήκε για ψάρεμα στη Λήδρας και στη Μακαρίου):

i. Νέα ήθη λοιπόν, συντρόφια εισάγει στην ενημέρωση και στην απόκτηση γνώσεων ο Δημήτρης Γεωργιάδης! Τυφλά να ‘χει “Το Κομμουνιστικό Μανιφέστο”, “Το Κεφάλαιο”, “Η καταγωγή της οικογένειας της ατομικής ιδιοκτησίας και του κράτους”, “Ο ιμπεριαλισμός, ανώτατο στάδιο του Καπιταλισμού”, μπροστά στο τι λεει η Wikipedia! Μέσα από ένα κείμενο 10 γραμμών και 100 λέξεων έμαθε απ’ εξω τζι’ ανακατωτά την κομμουνιστική θεωρία!

ii. Ο κύριος Γεωργιάδης που ναι μεν ορθώς κρίνει διαμαρτύρεται γιατί 48 τόσοι υψηλόβαθμοι συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι πήραν παχουλότατα πασχαλινά επιδόματα, αλλά με το συμπάθκειο “αλλού τον τρώγει τζι’ αλλού κνίθεται”! Δηλαδή το ότι πήραν πασχαλινά επιδόματα και τόσες χιλιάδες απλώς ανθρώπων (έστω κι αν τα πήραν και κάποιοι που ΔΕΝ έπρεπε, γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν ήταν απόλυτα έτοιμες), είναι κακό και δεν μέτρα; Ή έπρεπε να μείνουν τα λεφτά στα ταμεία να τα φάνε (εν καιρώ το δέοντι) διάφοροι μεγαλόσχημοι σε “έργα” και “κινήσεις” για στήριξη των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων για επιβίωση της οικονομίας (δηλ. των επιχειρήσεων τους και των κερδών τους);

iii. Να συμπεράνω ότι ο κύριος Γεωργιάδης εμαράζωσεν που το ΑΚΕΛ (στην περιπτώσει με την οποία καταπιάνεται) δεν έκανε σωστή εφαρμογή της κομμουνιστικής αρχής “ στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες το”; Ή να το ρωτήσω τζι’ άλλως πως: Το ΑΚΕΛ (“μέσα και ο Πρόεδρος”) μετά την περσινή Φεβρουριανή Λαϊκή Επανάσταση - και την κατάληψη της εξουσίας μέσα, κτίζει σε λάθος βάσεις την κυπριακή κομμουνιστική κοινωνία; (Έτσι λίγο πολύ ο θεωρητικός του κυπριακού κομμουνισμού, κος Γεωργιάδης...).

iv. Κύριε Γεωργιάδη (δεν ξέρω να τύχει και διαβάσετε αυτό το κείμενο μου – μάλλον απίθανο αλλά διερωτούμαι), θα ήσασταν ευτυχής και χαρούμενος αν το ΑΚΕΛ έπαιρνε μέτρα και τροχιοδρομούσε διαδικασίες για την μετεξέλιξη (οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά) της κυπριακής κοινωνίας σε μια σοσιαλιστική/κομμουνιστική.

3. Πολύ ενδιαφέρουσα είναι και η ανάρτηση του Lexi_Penitas στο blog “ON AIR - Κύπρος Αέρινη” με τίτλο “Ο διεθνολόγος Τουμάζος Τσελεπής αποκαθιστά την αλήθεια για μια σειρά ζητημάτων συνεταιρισμός, εκ περιτροπής προεδρία, έποικοι”. Η ανάρτηση αποτελεί αναδημοσίευση άρθρου της χτεσινής Χαραυγής (18/5/2009) με εκτεταμένα αποσπάσματα από την ομιλία του Τσελεπή που έκανε πρόσφατα σε εκδήλωση που διοργάνωσαν το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου με θέμα «Η εξέλιξη της τεχνολογίας και η αξιοποίησή της από τα ΜΜΕ για την προβολή του κυπριακού προβλήματος». [Link: http://cyonair.blogspot.com/2009/05/blog-post_18.html].

Anef_Oriwn
Τρίτη 19/5/2009

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Γνωστοποιείται στους αναγνώστες του ιστολογίου μας ότι, το πιο πάνω σχόλιο του κομπλεξικού παπαγάλου του Προεδρικού, που πάσχει από ηλικιακό ρατσισμό, ανήκει στην κατηγορία των spam και δεν μπορεί να διαγραφεί.

Για να μπορεί το 50χρονο Χριστοφάκι να αναρτά σχόλια τα οποία δεν μπορούν να διαγραφούν, αποδεικνύει ότι μπορεί επίσης να δημιουργεί δύο λογαριασμούς blogger με το ίδιο όνομα, κάτι για το οποίο κατηγόρησαν την Επιτροπή, αυτός και η αγέλη του.

Μας ανησυχεί ιδιαίτερα, το γεγονός ότι χθες υπέβαλλε ερωτήσεις, τις οποίες απαντούσε μόνος του, για αυτοϊκανοποίηση. Αυτές οι συμπεριφορές πρέπει να τύχουν ειδικού χειρισμού και άμεσης ψυχιατρικής παρακολούθησης.

Δηλώνουμε υπέυθυνα ότι είμαστε διατεθιμένοι να συμβάλουμε με όποιο τρόπο χρειαστεί, για να τύχει άμεσης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Παράλληλα, απολογούμαστε εάν η παρουσία της αντίθετης άποψης στο διαδίκτυο, επιδείνωσε την ψυχική του υγεία.

Ανώνυμος είπε...

Πώς τα καταφέρνουμε και από τη γενοκτονία των Ποντίων καταλήγουμε στην πολιτικο-κοινωνικο-οικονομική πολιτική του ΑΚΕΛ ακόμα εν εκατάλαβα...

καλά ρε άνεφ είχε τόσες αναρτήσεις που κάτω που τούτην που εμπορούσες να γράψεις την οπτική σου για την κυβέρνηση του ακελ και να κολλά και να βοηθήσεις στη συζήτηση.

Ίντα την έγραψες δαμέσα; Έχεις κάτι να πεις για το θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων - Αρμενίων ή κάποιας άλλης γενοκτονίας πε το αλλιώς πήγενε σε άλλο θέμα που κολλά η ανάρτηση σου (δόξα σοι ο Θεός τούτο το μπλοκ έχει πολλά).

aiolos είπε...

Μπράβο για το θέμα σας παιδιά, εκτός θέματος θα ήθελα να παρουσιάσω:
Πως σκέπτονται στην Ελλάδα για την επιλογή Γιαννάκου σαν αρχηγός του Ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ.
Θα διαπιστώσετε ότι ο Ελληνικός λαός δεν έχει ξεχάσει ότι η Μαριέττα ήταν αυτή που πραγματοποίησε το ανοσιούργημα της ιστορίας που μιλούσε για "συνωστισμό της Σμύρνης". Ο Καραμανλής βέβαια στόχευσε στην αναπηρία της Γιαννάκου και την συναισθηματική φόρτιση των Ελλήνων, σε μια μέρα που έβαλα το θέμα υπήρξαν 150 αναγνώσεις και 19 τοποθετήσεις

Δέστε εδώ:

http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=52&t=153085

Αυτό μπορεί να αποτελέσει δίδαγμα και για τους επίδοξους "ιστορικός" της Κύπρου που θέλουν να βαδίσουν στην οδό της Ρεπούση.

aiolos είπε...

Aς μου πει κάποιος τι αντιπροσωπεύει το ΔΗΚΟ, είδα χτες έναν υποψήφιο των Ευρωεκλογών να δίνει συνέντευξη σε ε/κ και τ/κ δημοσιογράφο, Μιχάλης Έλληνας νομίζω λεγόταν και μιλούσε για διαφορές τους με το ΑΚΕΛ στα ζητήματα του Κυπριακού.

Πλαστήρας είπε...

Αυτός που μιλά για γενοκτονία των Τουρκοκυπρίων ακόμα λίγο θα μας πει για το ολοκαύτωμα των Ναζί από τους Εβραίους. Ίσως να νοιώθει και τύψεις που δεν κατέλαβε η Τουρκία ολόκληρη την Κύπρο.

Ανώνυμος είπε...

τελικά ήταν στο Κατάρ ο Πρόεδρος?
ίντα που έγινε τελικά με το βγενόπουλο.Ποια η ευθύνη της Κυβέρνσης της αντιπο΄λίτευσης και της κεντρικής.Ποιααααααααα?

Ανώνυμος είπε...

h tourkia exo tin ediposi oti stis genoktonies erxete proti..!