ΑΚΕΛ–ΔΗΣΥ: Συμμαχία και στα G.C.E.

Κυριακή, 3 Μαΐου 2009

"Με τις θετικές ψήφους του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ εγκρίνεται η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για εισδοχή στα δημόσια πανεπιστήμια με κριτήριο την επιτυχία σε διεθνείς εξετάσεις." εδημερίδα "Πολίτης", 3/5/2009

Η εισβολή των Βρετανών ΚΑΙ στην εκπαίδευσή μας παίρνει σάρκα και οστά...

Η δουλοπρέπειά μας έναντι των Άγγλων δεν έχει τελειωμό! Με την υπογραφή τους τα δυο μεγάλα κόμματα (σε συνεργασία με τον υπουργό Παιδείας Αντρέα Δημητρίου και τον πρύτανη «κύριο» Ζένιο) θέτουν τα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας υπό την ηγεμονία των Άγγλων! Και μην βιαστείτε να το θεωρήσετε αυτό υπερβολικό...


Ποια είναι η ύλη των εξετάσεων των G.C.E.;
-> Αυτή που καθορίζει το University of London!


Ποιανού τα συμφέροντα προασπίζεται το University of London;
->
Της Βρετανικής κυβέρνησης βεβαίως!

Τί θα πράξουν τα ανώτατα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα όταν οι εισακτέοι δεν έχουν τις βάσεις που έχουν οι μαθητές που πετυχαίνουν την εισαγωγή τους μέσω των Παγκύπριων Εξετάσεων;
->
Θα προσαρμοστούν και αυτά στα διδακτέα των επιτυχόντων μέσω G.C.E. και στην πορεία να αναγκάσουν και τα δημόσια λύκεια να προσαρμοστούν στη διδακτέα ύλη του ... London University!

Αίσχος!!!


«Η απόδοση υπεραξίας σε ξένες εξετάσεις θα ωθήσει στην παραπαιδεία, θα διευρύνει το χάσμα φτωχών-πλουσίων και φυσικά την εξάρτηση από ξένους. Είναι αδιανόητο να προσδιορίζονται οι στόχοι και το περιεχόμενο της εκπαίδευσής μας από ξένα σώματα
Γιώργος Φιλίππου (τ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου)...Και για να μην μιλήσουμε και για το μεγάλο «φαγοπότι» με τους επιχειρηματίες των ιδιωτικών σχολών μέσης εκπαίδευσης...


Μόδεστος

40 Σχόλια:

Bobby Sands είπε...

οι εξετάσεις των gce δεν είναι διεθνείς. Είναι αγγλικές. η Γαλλία και η Γερμανία, όπως και οι ΗΠΑ δεν τις αναγνωρίζουν. Μην τους αφήνετε να λένε μαλακίες.

και επειδή τάχα μου με αυτό το σύστημα θα χτυπηθεί η παραπαιδεία, εγώ κάνω μια ερώτηση στον ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑ ΖΕΝΙΟ. Ποιος θα κάνει φροντιστήριο για τα gce; Πάλι οι καθηγητές. Οπότε το επιχείρημά τους πάει του κώλου. Απλώς τώρα θα μπαίνει στο πανεπιστήμιο αυτός που έχει περισσότερα λεφτά...

ΓΑΜΙΕΣΤΕ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

aiolos είπε...

{...Και για να μην μιλήσουμε και για το μεγάλο «φαγοπότι» με τους επιχειρηματίες των ιδιωτικών σχολών μέσης εκπαίδευσης...}


ΟΧΙ να μιλήσετε γιατί να μη μιλήσετε, αυτιά έχουμε και περιμένουμε να ακούσουμε.

Bobby Sands είπε...

φίλε, θα προσπαθησω να απαντήσω εγώ:

στα ιδιωτικά σχολεία έχουν έξτρα ώρες στη διδασκαλία των αγγλικών. Επίσης τους παρέχεται επιπλέον χρόνος στη μελέτη και στην προετοιμασία για τα GCE.

οπότε φίλε κάνε μια σύγκριση με έναν άπορο μαθητή που φοιτά στο δημόσιο Γυμνάσιο και Λύκειο.

1+1=2

Για τους μαλάκες μας όμως, 1+1=1...

Ανώνυμος είπε...

Στις ΗΠΑ και στον Καναδά, οι εξετάσεις GCE αναγνωρίζονται ως αντίστοιχες κάποιων προαπαιτούμενων μαθημάτων της πρώτης χρονιάς.

Δηλαδή αν κάποιος για παράδειγμα έχει Pure Maths GCE, τότε παίρνει waver ("αναγνώριση ισοτιμίας";) για ένα ή δύο μαθήματα όπως είναι το Calculus I, II που προσφέρουν τα βορειο-αμερικάνικα παν-μια.

Ο λόγος είναι ότι η δευτεροβάθμια εκπαίδευση στις ΗΠΑ είναι 6 χρόνια (στον Καναδά επίσης 6, στην πολιτεία του Κεμπέκ 5), επομένως τα μαθήματα GCE που είναι της (Βρεττανικής) 7ης δευτεροβάμιας χρονιάς, θεωρούνται τριτοβάθμιου επιπέδου στην βόρεια Αμερική.

Το ίδιο θα ίσχυε αν κάποιος πρωτοετής ζητούσε waver για μάθημα που συμπλήρωσε επιτυχώς σε κάποιο (ανεγνωρισμένο) κολλέγιο (community college) στην χώρα. Δεν είναι ότι τα GCE έχουν κάποιο ψηλότερο στάτους.

Στην Γερμανία δεν υπάρχει η έννοια του "waver", επομένως ανεξάρτητα με τα χρόνια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (6 ή 7) κάποιου ξένου (6 χρόνια η δετεροβάμια στην Γερμανία), πρέπει απαραίτητα να ακολουθήσει όλα τα μαθήματα για το λεγόμενο προ-δίπλωμα (Vordiplom).

Ούτε στην Γαλλία υπάρχει η έννοια του "waver".

Στο θέμα μας:

Κατ'αρχήν δεν είναι δουλειά/ευθύνη του Παν-μιο Κύπρου ή του ΤεΠαΚ να πολεμήσουν την παραπαιδεία. Δουλειά τους είναι να μορφώσουν επιστημονικά τους φοιτητές τους όπως επίσης και να συνεισφέρουν στην δημιουργία καινούργιας επιστημονικής γνώσης. Πρωταρχική ηθική υποχρέωση ενός (οποιουδήποτε) παν-μιου είναι απέναντι στην κοινωνία.

Κάποιος μπορεί εύκολα να ισχυριστεί για παράδειγμα ότι: Το μαθηματικό "ολοκλήρωμα" (integral) δεν αλλάζει αν το αναλύσεις στα Ελληνικά, στα Αραβικά ή στα Αγγλικά. Επομένως πού είναι το πρόβλημα; Το πρόβλημα είναι ότι οι μαθητές ακτός από αναλυτική ικανότητα και γνώσεις μαθηματικών, φυσικής κλπ., πρέπει να αποκτούν και ικανότητα στην μητρική τους γλώσσα που είναι ένας από τους κύριους στόχους της εκπαίδευσης στην Κύπρο. Και εδώ είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα κατά την γνώμη μου: Ότι στόχος είναι η Ελληνική γλώσσα και η Ελληνική παιδεία.

Εξ'άλλου πως θα απο-εθνοποιήσεις έναν λαό αν δεν του κτυπήσεις πρώτα απ'όλα την γλώσσα του;

Και κάτι άλλο, προς αριστερούς του ΑΚΕΛ: Ναι, οι δεξιοί του ΔΗΣΥ είναι πουλημένοι. Πάντα ήταν. Αλλά εσείς είστε /**ιδεολογικά φορτισμένοι**/ εναντίον της παγκοσμιοποίησης που θέλει τους λαούς (ΟΛΟΥΣ τους λαούς, όχι μόνο εμάς τους Έλληνες) απο-εθνοποιημένους, σαν τις πατάτες τις βραστές τις ανάλατες, πιστούς καταναλωτές, χωρίς ιστορία, χωρίς πολιτισμό. Pax Americana.

Δυστηχώς όμως, η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ της παγκοσμιοποίησης είναι που έχει καταφέρει να σας πείσει ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να καταπολεμηθεί είναι με την απο-εθνοποίηση.

Και εσείς έχετε πέσει στην παγίδα σαν τις μωρές τις παρθένες.


Ρήγας

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

Το σχόλιο αυτό του Ρήγα, αξίζει να γίνει ανάρτηση πρωτοσέλιδη.

Ανώνυμος είπε...

Γράφει η "Σημερινή": "Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Σταύρος Ζένιος χαρακτήρισε την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας εκσυγχρονιστικό μέτρο που ισχύει σε όλα τα πανεπιστήμια."


Αυτό είναι ΛΑΘΟΣ και απορώ που δεν βγαίνει ΕΝΑΣ ακαδημαικός στην Κύπρο να τοποθετηθεί. Μερικοί μάλιστα (χωρίς έδρα) ίσως να φοβούνται.

ΠΟΥΘΕΝΑ, ακόμα και στις ΗΠΑ/Καναδά το GCE δεν αποτελεί ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΙΣΔΟΧΗΣ. Στις ΗΠΑ/Καναδά δίνεται waver (δέστε προηγούμενο μήνυμα) αλλά ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ γίνει αξιολόγηση της αίτησης και ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ο υποψήφιος πάρει θέση (σύμφωνα με τα ΚΡΙΤΗΡΙΑ του κάθε παν-μιου).

Άλλο το πρώτο (waver) και άλλο το δεύτερο (κριτήριο εισδοχής).

Και ο Ζένιος ως ακαδημαϊκός και ως πρύτανης πρέπει να το γνωρίζει. Εκτός και αν έχει την εντύπωση ότι απευθύνεται σε βλάκες.

Γράφει ο "Πολίτης": "...με κριτήριο την επιτυχία σε διεθνείς εξετάσεις."

Και αυτό είναι ΛΑΘΟΣ. Τα GCE είναι πιστοποιητικό (μαθήματος) του Παν-μιου του Λονδίνου. Δεν είναι "διεθνής" εξέταση.


Ρήγας

Bobby Sands είπε...

πολύ σωστά όσα λέει ο ρήγας.
το αποτέλεσμα είναι ένα:
Έρχονται ακόμη χειρότερες ημέρες για τη δημόσια εκπαίδευση του τόπου.

Πλέον θα φοιτά στο δημόσιο Η ΣΑΡΑ ΚΑΙ Η ΜΑΡΑ. Οι καθηγητές θα μεταβληθούν σε μπάτσους και οι διευθυντές σε αρχηγούς φυλακών. Φαινόμενα που βλέπουμε σε ταινίες θα τα βιώσουμε πλέον.

ΤΙΝΑ είπε...

Για μια ακόμη φορά είστε χυδαίοι!

Η κυβέρνηση αγωνίζεται για όλους. Και για αυτούς της ιδιωτικής εκπαίδευσης και για αυτούς της δημόσιας.

Επιτέλους, μία σωστή κυβέρνηση που αντιμετωπίζει τον κόσμο με ισότητα.

Bobby Sands είπε...

μεγάλη ισότητα τίνα. Αυτοί που συνελήφθησαν στην παρέλαση να διανέμουν φυλλάδια αντιμετωπίστηκαν με ισότητα.

αυτοί που φωτογραφίζονται στις διαδηλώσεις επίσης αντιμετωπίζονται με ισότητα.

οι μεταθέσεις αστυνομικών έγιναν βάσει ισότητας.

οι δουλειές του δημοσίου που πάνε ΟΛΕΣ στον μιλτιάδη νεοφύτου της ΧΟΜΟΝΟΙΑΣ δίνονται αξιοκρατικά. Ρε Τίνα, ποια η σχέση σου με την επαγρύπνηση;

Ανώνυμος είπε...

Μιλήσαν όλοι, μιλήσαν και οι... της επαγρύπνησης!

ΤΙΝΑ είπε...

Όταν διωκόμασταν για τόσα χρόνια ήταν καλά;

Τώρα πρέπει με κάποιον τρόπο να αποκατασταθεί μία ιστορική ανισότητα.

Και θα το κάνουμε. Είτε σας αρέσει είτε όχι!

lyssaridikos είπε...

Επιτέλους!
Μια κυβέρνηση που νοιάζεται και για τα πλουσιόπαιδα των ιδιωτικών σχολών!

Επιτέλους!
Μια κυβέρνηση που δεν κλείνει την πόρτα σε όλα τα αγγλοαμερικανόθρεφτα να φοιτήσουν στα δημόσια πανεπιστήμια!

Επιτέλους...

ΤΙΝΑ είπε...

Είσαστε κι εσείς και ο Λυσσαρίδης στην κυβέρνηση!

Ανώνυμος είπε...

Τίνα με την ώρα ή με την ανάρτηση;

lyssaridikos είπε...

Για όλους του ριψάσπιδες...
***************************
Αν αντικρίζεις την κατοχική σημαία
στον Πενταδάκτυλο
και δεν σε πνίγει η οργή
αν προσκυνάς τα φυλακισμένα
μνήματα
και γυρνάς στο σπιτικό με ήρεμη
συνείδηση
αν προσπερνάς
τον Μαχαιρά του Αυξεντίου
ως ένα απλό αξιοθέατο
αν νυχτοβραδιάζεις στο αλυσοδεμένο
λιμανάκι της Κερύνειας
παρέα με το δεσμοφύλακα
του κάστρου που φιλοξενεί
το αίμα μαρτύρων αιώνων
με την κατοχική
σημαία θεματοφύλακα της
πλαστογραφίας
αν έχεις διαγράψει τα αχνάρια
του Κανάρη από την
πονεμένη ακτή της Λαπήθου
αν έχεις ξεγράψει το πατρικό σου για μερικά
αργύρια
τότε όσο κι αν αγαπώ
όλους τους ανθρώπους
όσο κι αν συγχωρώ, εγκλήματα
και δειλίες
όσο κι αν αντικρίζω το βορρά
αδιόρθωτος
τότε ταπεινά σου λέω
δεν σε θέλω στην παρέα μου
εγώ θέλω τον τούρκο λεύτερο
σε λεύτερη Τουρκία
και λεύτερο το γέρο – Μίχαλο
σε λεύτερη πατρίδα

Βάσος Λυσσαρίδης
(Λήδρα Πάλας)
24/4/2009

Χριστος είπε...

Τίνα φάσκεις και αντιφάσκεις!

Στο ένα σχόλιο σου λες "Επιτέλους, μία σωστή κυβέρνηση που αντιμετωπίζει τον κόσμο με ισότητα".

Στο επόμενο σου σχόλιο λες "Τώρα πρέπει με κάποιον τρόπο να αποκατασταθεί μία ιστορική ανισότητα".

Δηλαδή παραδέχεσαι ότι η κυβέρνηση Χριστόφια δεν αντιμετωπίζει τον κόσμο με ισότητα επειδή προσπαθεί να αποκαταστήσει μία ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ιστορική ανισότητα.

Και είναι ανύπαρκτη επειδή το ΑΚΕΛ ήταν συγκυβέρνηση σε όλες τις κυβερνήσεις από το 60 πλην της 10ετίας Κληρίδη, τον οποίο εχαρακτηρίσετε "καλό καραβοκύρη".

Το κακό είναι ότι στο σχολείο της ΕΔΟΝ παραπληροφορούν κάποιους ανίδεους σαν εσένα, για να παραμιλούν περί αδικιών και ανισοτήτων.

Αλλά δεν απάντησες...πληρώνεσαι με την ανάρτηση ή με την ώρα; Και αν θέλεις πε μας και πόσα στοιχίζουν τούτες οι μαλακίες που λαλείς;

Ανώνυμος είπε...

>"Τώρα πρέπει με κάποιον τρόπο να αποκατασταθεί μία ιστορική ανισότητα."

Πολύ όμορφος όρος: "Αποκατάσταση της ιστορικής ανισότητας." Αφού λοιπόν καταπιαστήκαμε με τις "αποκαταστάσεις", γιατί τότε να μην ισχύει και το ΙΔΙΟ ακριβώς με τους εποίκους; Με ΠΟΙΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ τρόπο θα πρέπει αποκατασταθεί η ιστορική ανισότητα του εποικισμού; Διότι εκεί μας τα λες αλιώς. Ή μήπως η "αποκατάσταση της ιστορικής ανισότητας" αφαρμόζεται ΜΟΝΟΝ όταν σας βολεύει προσωπικά;>"Και θα το κάνουμε. Είτε σας αρέσει είτε όχι!"

Δηλαδή μας ΑΠΕΙΛΕΙΣ ότι είτε μας αρέσει είτε όχι, το σημερινό καθεστώς θα (συνεχίσει να) συμπεριφέρεται ως χούντα!


Είτε είσαι πολύ αδαής "ΤΙΝΑ", είτε ρίχνεις δολώματα για να τσιμπούμε. Εγώ λέω το δεύτερο. Άλλως πως δεν εξηγείται. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι άνθρωπος σκεπτόμενος μπορεί να γράφει αυτά που γράφεις εσύ.


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιθκιά μα εν εκαταλάβετε ακόμα;;

Η Τίνα εν αντι-ακελική, φανατική εναντίον της πολιτικής χριστόφια και παίζει την ακελική για να δυσφημίσει το ΑΚΕΛ :P Εν εξηγούνται διαφορετικά οι κουβέντες που λαλεί!

Go - Go Τινα!

Ανώνυμος είπε...

Eytihos pou mpike kai ayto to metro gia na eskighronistoume kai ligo.Pantos fanike poso sapismena miala ehi i oelmek .Ayto fanike vevea kai stin topothetisi tou ipourgou pedias peri iparksis tote fasisto-ethikofronon organoseon kai apo dikis mas plevras alla gia tin oelmek itan ... psema(!!!)

Ανώνυμος είπε...

Tina diafono mazi sou gia apokatastasi tis isotitas i isorropias an thelis.Apla nai kseroumento oti o sinagermos ekame orgia alla oli tora pou katigoroun tin kivernisi gia anaksiokratia ,den ehoun stihia kai apla valloun asfera mono kai mono gia na profilaksoun tzinous pou ediorisan i proigoumenes kiverisis kai na tous afisoun aneggihtous.Oso gia ta gce ,pistevo en polla kalo dioti outos i allos i thesis didonte ek tou perissou kai tha mporoun kai alli mathites i opii den proetimastikan gia tis psihofthores isagogikes eksetasis (pou to mono pou kamnoun ine na kafkoun ton egefalo) na diekdikoun mia thesi sto pan. Kiprou asssen kai mitsi to pososto.Mpravo stin Kivernisi!!!

Ανώνυμος είπε...

να παρακαλέσουμε τα φυντάνια της Επαγρύπνησης να μην γράφουν greeklish για να φαίνονται "γνήσιες" και "λαϊκές" οι αναρτήσεις τους.

Ανώνυμος είπε...

H ουσία είναι ότι το GCE, είτε είναι πιστοποιητικό μαθήματος είτε διεθνής εξέταση, είτε οτιδήποτε άλλο, είναι ένα "χαρτί" που χρειάζεται Κόπος (όχι λεφτά) για να το αποκτήσεις, σαν τις παγκύπριες. Εγώ τασσομαι υπέρ της ποσοστιαίας επιλογής μαθητών που δεν παρακάθισαν Παγκύπριες.

Υπάρχουν άτομα που για διάφορους λόγους δεν προτιμούν το δημόσιο σχολείο. Γιατί πρέπει να τους αποκληρόσουμε και απο το δημόσιο πανεπιστήμιο?

Τείθεται θέμα περί "αφελληνισμού". Είναι αφελληνιστικό που κάποιοι μαθητές των ιδιωτικών σχολείων αντί να πάνε στην Αγγλία για σπουδές, τελικά θα μείνουν στον Τόπο τους να σπουδάσουν?

Λάκων

Bobby Sands είπε...

φίλε ανώνυμε, αν δεν κάνω λάθος η γλώσσα μας είναι ελληνική. Φαντάσου να γινόταν το ίδιο στη Γαλλία ή στη Γερμανία. Έχεις πάει σε αυτές τις χώρες; Ούτε ΧΑΛΟΟΥ δεν λένε...

Ρε φίλε, πώς γίνεται να μπει κάποιος στο τμήμα φιλολογίας με τζι σι στα νέα ελληνικά, κι όχι με λατινικά, αρχαία, νέα και ιστορία;

αύριο αυτοί θα κάνουν μάθημα στα παιδιά μας...

Bobby Sands είπε...

και κάτι άσχετο:

ΠΑΟ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΘΥΡΑ 13!!!

Ανώνυμος είπε...

Δικαίωμα τους να μην προτιμούν το δημόσιο σχολείο. Για να μπουν παν-μιο όμως θα πρέπει να δώσουν συγκεκριμένες εξετάσεις όπως όλοι οι άλλοι.

Ο Πρύτανης του Παν-μιου Κύπρου Ζένιος ΨΕΥΔΕΤΑΙ λέγοντας ότι αυτό το μέτρο συμβαίνει αλλού. Πού ακριβώς;

Φανταστείτε στην Αμερική να μπορείς να μπεις σε παν-μιο ΧΩΡΙΣ SAT, αλλά με GCE;

Πέστε μας σε ποιά χώρα --όπως ισχυρίζεται ο Ζένιος-- τα GCE αποτελούν ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΙΣΔΟΧΗΣ. Ίσως σε κάποιο νησάκι που είναι ακόμα UK Territory π.χ. Cayman Islands, ή Virgin Islands αν υπάρχει παν-μιο εκεί, τότε ίσως ναι.

Ευτυχώς πάντως που εμείς ΔΕΝ είμαστε Βρεττανική αποικία!

Ο δε Ζένιος, αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ για την ακαδημαϊκή κοινότητα διότι ενεργεί σαν φτηνός πολιτικάντης, όχι ως ακαδημαϊκός.


Ρήγας

anonimi no.39482428 είπε...

anonime giati apaxionis me tetio tropo ta virgin islands

http://www.uvi.edu/sites/uvi/Pages/Home.aspx

en profanes oti exoun kalitero panepistimio pou to diko mas!

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν δύο Virgin Islands. Τα Βρετανικά (UΚ territory) και τα Αμερικάνικα (US territory). Τα Βρεττανικά δεν έχουν παν-μιο. Τα Αμερικάνικα έχουν. Στο παν-μιο των Αμερικάνικων Virgin Islands ισχύουν οι κανονισμοί εισδοχής που ισχύουν και στα υπόλοιπα Αμερικάνικα παν-μια, οι εξετάσεις "SAT Reasoning Test."

Δεν απαξιώνω κανένα παν-μιο και κανένα εκπαιδευτικό σύστημα.

Όλα τα εκπαιδευτικά συστήματα δημιουργήθηκαν και υπάρχουν για να προσφέρουν στην κοινωνία τους. Το σύστημα GCE ίσως (λέω ίσως διότι δεν είμαι αρμόδιος) να είναι το καλύτερο για τις ανάγκες της Βρεττανικής κοινωνίας. Όπως και τα SAT είναι (μάλλον) το καλύτερο για τις ανάγκες της Αμερικάνικης κοινωνίας.

Στην Κύπρο, αντί να φτιάξουμε σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για τις ανάγκες της κοινωνίας μας, αλλάζουμε τις ανάγκες της κοινωνίας για να βολέψουν το εκπαιδευτικό σύστημα τριτοβάμιας εκπαίδευσης που έχουν σκαρφιστεί κάποιοι για να βολεύονται.

Θα ήθελα να μάθω ΜΙΑ χώρα στην οποία το πιστοποιητικό GCE (ή γενικά, εκπαιδευτικό πιστοποιητικό άλλης χώρας) αναγνωρίζεται ως /εναλλακτικό κριτήριο εισδοχής/ στα κρατικά της παν-μια και μάλιστα ΜΗ-ΑΓΓΛΟΦΩΝΑ.

Ψιλά γράμματα.

Ο Ζένιος μιλά με μια έπαρση δέκα καρδιναλίων διότι έχει την εντύπωση ότι έχει να κάνει με ιθαγενείς. Μια μέρα ίσως πούμε περισσότερα για τον ίδιο, με ποιό τρόπο διορίστηκε από την κυβέρνηση Βασιλείου και για ποιόν λόγο κάποιοι στην Κύπρο ΔΕΝ πέρασαν από αξιολόγηση για έδρα όπως συμβαίνει σε ΟΛΑ τα παν-μια στον κόσμο.Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Den to apaksiono.Apla alli den afinoun tin metarrithmisi na prohorisi .Kati sapismena miala otan o proedros tous ipe rita oti gia to mathima tis istorias tha mpi omada panepistimiakon apo tin Ellada ( nai pou tin Ellada oi pou tin rossia ) kai oulli antedrasan.Den estenohoristhika pou tis antidrasis tou kommatos pou tosa hronia kalliergise ton fanatismo.Stenohorithika pou ena komma pou p.x lei oti antiprosopevi ton sosialismo(dame geloume?).Anw.Hestin istoria.Alloste i pragmatiki istoria de mathenete sta thrania.Mathenete me diavasma vivlion eksosholikon gia opion endaferti.To oti vazoun podi ta alla kommata gia na feroun tin pedia sta metra tous en touto pou me kamni na leo tou proedrou :PROEDRE PROHORA GIATI EHIS TI SINIDISI SOU ISIHI MAKRIA APO MIKROKOMMATISMOUS!!!

Y.G. Giati en sholiazete kai tin kivernisi hristofia sto esoteriko.Na doume pios ehi tis kaliteres epidosis stin ikonomia ,pios ehi feri perissoteres ependisis k.a.,pios ehi tin kaliteri kinoniki politiki ?Enas proedros pou kata ta alla den pistevi se ayto to neofilelefthero oikonimiko sistima tis evropaikis enosis na sigrinoume tis epidosis tou me allous pou dithen pistevoun kai na doume se pio simio katantisan tin ikonomia...

Ανώνυμος είπε...

Πρότασσε τον Κατσιαούνη για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Ο Γρουστώφ έβαλε χέρι στην παιδεία. Όχι οποιοσδήποτε άλλος.

Ανώνυμος είπε...

http://www.uvi.edu/sites/uvi/Pages/Admissions-International.aspx?s=CS

Φαντάστου!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Me ton pareksigis.Tora pou epiae ena kipello o pao (oullo tzi oullon) mpori na iremini xexe:)))

Ανώνυμος είπε...

Φαντάσου δηλαδή! Το Virgin Islands university (αυτόνομη περιοχή, US territory) δέχεται εισδοχή με GCE! Δίκιο είχε ο Ζένιος. Συμβαίνουν και αλλού! Διεθνώς! Παντού!

Είμαι σίγουρος ότι και στην Σιγκαπούρη θα συμβαίνει το ίδιο, και στο Χονγκ Κονκ. Ψάξτε να δούμε!

Μιλάμε δηλαδή για ....ΔΙΕΘΝΕΣ μέτρο!


Ρήγας

Bobby Sands είπε...

μερικοί δεν θέλουν να καταλάβουν με τίποτα. Είναι κι αυτό λογικό. Άμα από τα πέντε σου τρως σανό κι από τα 12 γίνεσαι ρίφι στην ΕΔΟΝ, όλα εξηγούνται επιστημονικά.

Ό,τι πει ο Γρίστοφος Συντρόφκιας είναι το σωστό.

Πετά ο γάρος; Βεβαίως και πετά.

Είναι κρίμα κάποιοι να έχουν σκατά στο κεφάλι, διότι από τη στιγμή που ψηφίζουν δημιουργούνται κοινωνικά προβλήματα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Μπόμπυ, είναι θέμα "conditioning." Όπως οι νεολαίες του Γ' Ράιχ, ή των κομμουνιστικών κομμάτων (π.χ. του ανατολικού μπλοκ) ή των μουτζαχεντίν και άλλων φανατικών μουσουλμανικών οργανώσεων και καθεστώτων. Είναι ματαιοπονία να ψάχνουμε λογική μέσα στον φανατισμό και στην πόρωση.

Οι ίδιοι που πολεμούν τα Ελληνικά σχολεία διότι "μπολιάζουν με εθνικισμό και σωβινισμό τους μαθητές" (άνκαι κανένας δεν μας έχει πει μέχρι σήμερα σε ποιο ακριβώς μέρος ποιανού ακριβώς βιβλίου γίνεται αυτό), φανατίζουν τα μωρά τους στις κομματικές κατασκηνώσεις να θεωρούν "φασίστες" και "φασισμό" οποιονδήποτε άτομο ή ιδέα ορίζει το Κόμμα ως τέτοιο.

Μην ξεχνάς επίσης ότι έχουν ποδοσφαιροποιήσει τα πάντα στην Κύπρο διότι τους βολεύει, αφού είναι η ομάδα μας απέναντι στην ομάδα των άλλων. (Το ίδιο συμβαίνει και απέναντι).

Κάποιοι από αυτούς που είναι τελείως στόκοι, παραμένουν αφισοκολλητές (στην ΕΣΣΔ ονομάζονταν "εκταίοι" διότι ήταν στο 6ο, το πιο χαμηλό, μέρος της ιεραρχίας). Άλλοι παίρνουν "προαγωγή" και γίνονται καθοδηγητές, επαγρύπνηση, ή κουλτουροψώνια διαφόρων ειδικοτήτων όπως δήμαρχοι, υπουργοί παιδείας κλπ.


Ρήγας

ΤΙΝΑ είπε...

Ρήγα, τι στοιχεία έχεις γι'αυτά που γράφεις;

Μήπως είναι στην "περιρρέουσα ατμόσφαιρα";

Ανώνυμος είπε...

Αν η Επιτροπή δέχεται, πολύ ευχαρίστως να της στείλω πολλές πολλές φωτογραφίες πολιτικών, κομματικών και αντεθνικών και υβριστικών συνθημάτων από την κερκίδα της ομάδας του Κόμματος, όπως και Ελληνικές σημαίες παραποιημένες ή που καίγονται κλπ. Σημαίες του ψευδοκράτους, σάρπες της Τουρκίας, σημαίες με τον Στάλιν, με το σήμα της 17Ν, τον Λένιν, σημαίες της Κίνας, της Κούβας κλπ. Αλλά να υποσχεθείς "ΤΙΝΑ", ότι θα είσαι εδώ και θα μας πεις ειλικρινά εάν ή όχι πρόκειται για τυφλό φανατισμό και πόρωση (όπως λέω στο προηγούμενο μήνυμα) παρόμοια με αυτήν των μουτζαχεντίν και της Χαμάς. Εδώ θάμαστε.


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Epidi den ante3a tis anakrivies kai tis e3ipnades tou Riga (parolo pou kai emena me vriski antitheto i isdoxi sta panepistimia me kritirio ta Gce)tha anagasto na kano ton sinigoro tis tinas.
Proton kirie riga lipame na paratiriso oti epeses kai esy thima tis plektanis pou estisan oi varvaroi gia tin parapiisi tis glossas mas dia ton logo oti kai agglikes le3is xrisimopias anti ellinikwn kai ellinikes me lathos ennia(vlepe ithagenis)
Defteron i ipodiksis sou pros to akel kai tous aristerous genikotera fantazome ,gia to thema tis "apoethnopiisis" opos to xaraktirises einai to ligotero pou mporo na po astoxes giati to akel san mar3istiko leninistiko komma(sta xartia toulaxiston)ensternizete ton diethnismo kai kat´epektasi tin apoethnopiisi.
I imimathia einai xiroteri apo tin amathia idika otan ise imimathis kai kanis kai ipodiksis.

E.C

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Στείλε - στείλε

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε, εγώ δεν κάνω υποδείξεις. Εντοπίσω κάποια πράγματα διότι έχετε εναγάγει την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ σε επιστήμη.

Όπως για παράδειγμα, δεν γίνεται να είσαι ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ αν δεν είσαι πρώτα ΕΘΝΙΣΤΗΣ.

Όπως για παράδειγμα το ότι δουλεύετε για την παγκοσμιοποίηση. Πράμα το οποίο εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεσαι, στο όνομα κάποιου φανταστικού λενινισμού (ας γελάσω!), χωρίς να έχεις τα κότσια να παραδεκτείς ότι οι ΜΟΝΟΙ που βολεύονται με τις ιδέες σας είναι οι δυτικοί ιμπεριαλισμοί τους οποίους (τάχα) εσείς πολεμάτε ιδεολογικώς (Χα χα!) και πρακτικώς (Χα χα!). Εντάξει, λέμε και κανένα αστείο να περάσει η ώρα.

Επί της ουσίας όμως ΜΗΔΕΝ. Απαντήσεις ΜΗΔΕΝ. Επιτίθεστε στις ερώτήσεις ή στα άτομα όπως ακριβώς σας έχουν μάθει.

Είστε το Κυπριώτικο σκετς της πολιτικής ζωής του τόπου!Ρήγας

ΕΖΕΚΙΑΣ ΠΑΠΗΣ είπε...

άνευ ορίων, σταμάτα σε παρακαλώ να γράφεις σε greeklish για να κρύψεις την ταυτότητά σου. 50 χρονών γάρος, φάνου αξιοπρεπής επιτέλους