ΠΕΣΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑ!

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Για άλλη μια φορά, ο βουλευτής Αμμοχώστου (του ΔΗΚΟ) κ. Ζαχαρίας Κουλίας λέει τα πραγματα με το όνομα τους! Με παρρησία καταθέτει τις σκέψεις και τις απόψεις του σε νέα συνέντευξη που έδωσε την 26η Απριλίου 2010 στην εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος". Πλέον, ο κ. Ζ. Κουλίας είναι η σταθερή και αταλάντευτη φωνή της συνείδησης του κάθε δηκοϊκού πατριώτη. Του δηκοϊκού που δεν τρέχει σαν σκυλάκι πίσω από το δίδυμο της ντροπής Μάριου Καρογιάν - Μάρκου Κυπριανού. Ο Ζ. Κουλίας αποτελεί την αιχμή του δόρατος για το αντικατοχικό κίνημα και ευχόμαστε ο Θεός να του δίνει δύναμη!


Απολαύστε παρακάτω τη "χορταστική" συνέντευξή του από το Φιλελεύθερο:

Να φύγει από την κυβέρνηση το ΔΗΚΟ

Ζαχαρίας Κουλίας: Εάν συνεχίσουμε έτσι θα πέσουμε στον γκρεμό

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας δήλωσε ότι το ΔΗΚΟ πρέπει να ζητήσει επανατοποθέτηση του κυπριακού και επαναφορά του στη σωστή του βάση και εάν δεν το πράξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τότε το κόμμα θα πρέπει να αποχωρήσει αμέσως από την κυβέρνηση. Σε συνέντευξή του ο κ. Κουλίας είπε ότι οι μέχρι τώρα επιλογές της ηγεσίας του κόμματος δεν είναι σωστές, αφού ήδη οι χειρισμοί Χριστόφια άρχισαν να ενοχλούν σε μεγάλο βαθμό τα μέλη του κόμματος. Ο βουλευτής Αμμοχώστου προειδοποίησε ότι εάν συνεχίσει έτσι το ΔΗΚΟ θα πέσει στον γκρεμό. Κάλεσε, επίσης, το Μάρκο Κυπριανού να παραιτηθεί γιατί δεν ακολουθεί την πολιτική του Σπύρου Κυπριανού, αλλά την πολιτική Χριστόφια.



Με την αλλαγή που έγινε στα κατεχόμενα με την «εκλογή» Έρογλου, πώς πιστεύετε θα επηρεασθεί το πολιτικό σκηνικό με το Κυπριακό;

Κατά την άποψη μου δεν θ’ αλλάξει τίποτε. Και τούτο γιατί όλα κατευθύνονται από την Τουρκία. Τρανό παράδειγμα η περίπτωση Ντενκτάς, τον οποίο αντικατέστησε εν ριπή οφθαλμού η Άγκυρα, όταν δεν την εξυπηρετούσε. Αυτή η ιστορία μου θυμίζει την περίπτωση του προοδευτικού αριστερού Ετζεβίτ, ο οποίος εισέβαλε στην Κύπρο και άφησε πίσω του καταστροφή με τόσους νεκρούς, αγνοούμενους και πρόσφυγες. Συνεπώς κουμάντο στην κατεχόμενη περιοχή κάμνει η Τουρκία. Αλλά και να θέλει κάποιος να κάμει δεν μπορεί με 45 χιλ. Τούρκους στρατιώτες και 200 χιλ. εποίκους. Ο ίδιος ο Νταβούτογλου είπε ότι «εάν στην Κύπρο δεν είχε ούτε έναν Τουρκοκύπριο, εμείς έπρεπε να τον ανακαλύψουμε».

Για μας ήταν αυταπάτη αλλά και μεγάλο σφάλμα όταν ο κ. Χριστόφιας έλεγε πως πήρε την άδεια του κ. Ταλάτ να τον υποστηρίξει, όπως επίσης και ν’ αναμειχθεί σε μια διαδικασία που ήταν καθαρά παράνομη και αποσχιστική, αλλά και καταδικασμένη από τα Ηνωμένα Έθνη. Πολύ χειρότερο όμως ήταν και το γεγονός ότι κάποιοι εκτός από την ανάμειξη στις ψευδοεκλογές, απέστειλαν και συγχαρητήρια. Είναι κάτι που δημιουργεί στο τέλος της ημέρας μια δημοκρατική επίφαση, δίδοντας την εντύπωση ότι διεξάγονται στα κατεχόμενα δημοκρατικές εκλογές.

Με τα νέα δεδομένα όπως παρουσιάζονται σήμερα, πού μας οδηγούν κατά την άποψή σας οι συνομιλίες στο Κυπριακό;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε δυστυχώς με βάση «το χλιαρό όχι για να τσιμεντώσουμε το ναι». Και το απέδειξε από την πρώτη στιγμή. Το προεκλογικό πρόγραμμα του Δημήτρη Χριστόφια και οι υποσχέσεις που έδωσε στα κόμματα που τον υποστήριξαν βασίζονταν σε μια σωστή γραμμή επίλυσης του Κυπριακού. Μιλούσε για αρχές, επιμονή στην 8η Ιουλίου, το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τ’ ανθρώπινα δικαιώματα. Προτού όμως επιστρέψουν στη θέση τους οι κάλπες, ο Πρόεδρος ξεκίνησε με τους Βρετανούς. Αντί το μητροπολιτικό κέντρο να είναι η Αθήνα, κατάληξε να είναι το Λονδίνο. Παράλληλα ανέτρεψε την 8η Ιουλίου, η οποία έγινε 15η Μαρτίου και στη συνέχεια κοινό ανακοινωθέν της 23ης Μαΐου, ένα γεγονός που αποτελεί τεράστιο ολίσθημα. Και φυσικά φθάσαμε στις συνομιλίες χωρίς να υπάρχει συμφωνημένη βάση.

Θέλω να πω εδώ ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας ήταν ο πιο τυχερός πρόεδρος γιατί πήρε μια Κύπρο ενταγμένη στη ζώνη του ευρώ, μια Κύπρο ενταγμένη στην Ε.Ε. και ανά χείρας την 8η Ιουλίου με την επιστολή Γκαμπάρι. Έτσι είχε την ευχέρεια να διεκδικήσει μέσα στην Ε.Ε. τα δίκαια για ολόκληρο τον κυπριακό λαό. Αντί τούτου είδαμε μια πολιτική η οποία ήταν χαραγμένη από τους Βρετανούς. Φθάσαμε να εισηγούμαστε την παραμονή 50 χιλ. εποίκων, την εκ περιτροπής προεδρία, τη σταθμισμένη ψήφο και άλλα απαράδεκτα. Δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε τα ιστορικά γεγονότα όταν η Τουρκία από το 1956 κατέστρωνε σχέδια κατάληψης της Κύπρου προτού καν φύγουν οι Βρετανοί. Οι εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 1956 καθόριζαν την ανατροπή της ελληνικής πλειοψηφίας. Έχοντας όλα τα πιο πάνω υπόψη ο κ. Χριστόφιας είχε την υποχρέωση να ξεκινήσει τις συνομιλίες από εκεί που πήρε την σκυτάλη από τον Τάσσο Παπαδόπουλο. Ήταν χαρακτηριστικό ότι οι κυβερνώντες μιλούσαν για μεγάλο άθλο με το κοινό ανακοινωθέν της 23ης Μαΐου. Τον Ιούνιο οι Βρετανοί, που ας σημειωθεί δεν μας χαρίζονται ποτέ, ζήτησαν το κοινό ανακοινωθέν να το εντάξουν στο Ψήφισμα 1818 για την παράταση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Ποιες ήταν οι συνέπειες αυτών των πράξεων και χειρισμών της δικής μας πλευράς;

Μια τραγική συνέπεια ήταν η απόφαση του ΕΔΑΔ. Εάν ήξεραν όμως εκεί πως στην Κύπρο υπήρχε μια κυβέρνηση που θ’ αντιδρούσε στην απόφαση με κάθε μέσο και σ’ όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, τότε σίγουρα δεν θα την εξέδιδαν. Άλλη τραγωδία ήταν ο κανονισμός για το απευθείας εμπόριο. Επίσης η Τουρκία κατόρθωσε να πάρει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης, μια Τουρκία που έγινε μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και σαν στόχο να την καταστήσουν συνιστών κρατίδιο. Εμάς το ισχυρότερο όπλο που έχουμε είναι η οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία διασφαλίστηκε μέσα από το γεγονότα του 1964 σαν η μοναδική αναγνωρισμένη κυβέρνηση.

Μετά απ’ όλα αυτά διερωτάται κάποιος πώς το ΔΗΚΟ βρίσκεται ακόμα στην κυβέρνηση;

Αυτό είναι μια άλλη τραγική συνέπεια. Οι θέσεις και η πολιτική του ΔΗΚΟ μαζί με τη διαχρονική του διαδρομή είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με την πολιτική που εφαρμόζει ο Δημήτρης Χριστόφιας, συμπαραστατούμενος ασφαλώς από τον κ. Αναστασιάδη. Το ΔΗΚΟ κακώς επέλεξε να παραμείνει στην κυβέρνηση. Ήμουν εξ εκείνων που επέμεναν να φύγουμε, δυστυχώς όμως στα συλλογικά όργανα, πέρασε μια άλλη γραμμή, η οποία θα έχει τις τραγικές της συνέπειες. Θα έλεγα ότι περίπου υπήρξε προσπάθεια η πολιτική του κ. Χριστόφια και του ΑΚΕΛ να μετατραπεί σε πολιτική του ΔΗΚΟ. Κακώς παραμείναμε. Τότε είπαν ότι το κόμμα θ’ αξιολογούσε καθημερινά τον κ. Χριστόφια. Φυσικά δεν είδαμε καμιά αξιολόγηση, αλλά να συνεχίζεται η κατωφέρεια.

Πιστεύω πως όσο πιο γρήγορα απομακρυνθεί το ΔΗΚΟ από αυτή την καταστροφική διαδρομή, τόσες περισσότερες εθνικές υπηρεσίες έχει να προσφέρει προς την Κύπρο και το λαό της.

Έγνοια μας είναι να σωθεί ο τόπος. Το ΔΗΚΟ ξέφυγε από την πολιτική του ιδρυτή του Σπύρου Κυπριανού και στη συνέχεια του Τάσσου Παπαδόπουλου; Ουδέποτε είχαμε πρόβλημα παλαιότερα με την πολιτική που ακολουθούσε το ΔΗΚΟ. Από τον αρχηγό μέχρι τον τελευταίο ψηφοφόρο υποστηρίζαμε την πολιτική που χάραξε ο Μακάριος και συνέχισαν οι αείμνηστοι Σπύρος Κυπριανού και Τάσσος Παπαδόπουλος. Σήμερα αντιμετωπίζουμε ένα άλλου είδους πρόβλημα, το οποίο θα ονομάσω πρόβλημα της «ανοχής». Δεν μπορείς ν’ ανέχεσαι ορισμένα πράγματα σαν κόμμα όταν ο ίδιος ο Πρόεδρος Χριστόφιας δηλώνει κατ’ επανάληψη ότι δεν θ’ αποσύρει, ούτε θ’ αλλάξει οτιδήποτε. Άρα δεν έχουμε θέση στην κυβέρνηση. Η σωστή γραμμή είναι αυτή που ακολούθησε η ΕΔΕΚ. Αποχώρησε ξεκαθαρίζοντας τη θέση της. Εμάς άλλα μας υποσχέθηκε ο κ. Χριστόφιας και άλλα εφάρμοσε. Δηλαδή ψηφίσαμε Χριστόφια για να εφαρμόζει την πολιτική Αναστασιάδη.

Οι δημοσκοπήσεις μιλούν και για χαμηλά ποσοστά του ΔΗΚΟ. Ήδη άρχισαν από τις ευρωεκλογές. Πού πάει το κόμμα;

Αυτό οφείλεται στη στάση μας έναντι της κυβέρνησης για το εθνικό θέμα. Ο κόσμος μας υποστήριζε πάντα το ΔΗΚΟ γιατί είχε ξεκάθαρες απόψεις. Έτσι για να βρει τον εαυτό του το κόμμα και τη φυσική του πορεία πρέπει ν’ απολακτίσει την παρούσα συνεργασία και ν’ ακολουθήσει τη σωστή διαδρομή που είχαν οι Μακάριος, Σπύρος Κυπριανού και Τάσσος Παπαδόπουλος. Εάν συνεχίσουμε θα πληρώσουμε τις συνέπειες. Ο καθένας θα θερίσει ό,τι σπέρνει.


Σκοπιμότητες με υπουργικούς θώκους

Ποιος φταίει; Υπάρχουν σκοπιμότητες με υπουργικούς θώκους και άλλες θέσεις;

Εδώ τα πράγματα μιλούν από μόνα τους. Είναι ξεκάθαρο ότι η επιλογή που έγινε από την ηγεσία του ΔΗΚΟ, τον πρόεδρο και τα άτομα που βρίσκονται στις ψηλές κορυφές, δεν είναι η σωστή.

Από τις συνεδρίες που πραγματοποιούνται στο κόμμα είναι φανερό ότι οι υπουργοί θέλουν να παραμείνουν στη θέση τους. Ερωτώ όμως: Το ζητούμενο είναι να κρατήσουμε κάποιες θέσεις προσωρινά και στη συνέχεια οι συνέπειες να είναι καταλυτικές;

Το μεγάλο ερωτηματικό για το ΔΗΚΟ είναι γιατί παραμένει στην κυβέρνηση με τα τόσα λάθη Χριστόφια. Παρά την καταστροφική πορεία που ακολουθείται λέμε πως θα λειτουργήσουμε σαν χειρόφρενο και θ’ αλλάξουμε τα πράγματα. Δυστυχώς συμβαίνει το αντίθετο. Αναπτύσσουμε περισσότερη ταχύτητα προς τον γκρεμό που είναι η καταστροφή. Η ανοχή που επιδεικνύει το ΔΗΚΟ έναντι αυτών των χειρισμών Χριστόφια άρχισε τώρα να ενοχλεί σε μεγάλο βαθμό τα μέλη του κόμματος. Το ΔΗΚΟ θα πρέπει να ζητήσει αμέσως επανατοποθέτηση του Κυπριακού πάνω στη σωστή του βάση και αν δεν γίνει αποδεκτό, θα είναι η ευκαιρία του κόμματος ν’ αποχωρήσει από την κυβέρνηση.


Καθήκον του Μάρκου να παραιτηθεί

Συνεχίζετε να ζητάτε την παραίτηση του Μάρκου Κυπριανού;


Δυστυχώς αφήσαμε να εξελιχθεί ο κανονισμός για το απευθείας εμπόριο και φθάσαμε στο κατάντημα να κάμνουμε διοικητική έρευνα. Αν είναι δυνατό ένα τόσο σημαντικό θέμα να λυθεί με διοικητική έρευνα. Εδώ υπάρχει καθαρά πολιτική ευθύνη τόσο του Προέδρου, όσο και του υπουργού, αλλά και της κυβέρνησης.

Επίσης σε συνέντευξή του ο κ. Κυπριανού διερωτήθηκε τι έκαμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να διαφωνεί το ΔΗΚΟ. Μήπως ο Μάρκος Κυπριανού θέλει ν’ αλλάξει την πολιτική του Σπύρου Κυπριανού και να εφαρμόζει την πολιτική Δημήτρη Χριστόφια; Εμείς δεν είμαστε με τον Χριστόφια. Εμείς εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε την πολιτική του Σπύρου Κυπριανού. Πιστεύουμε στα οράματα και τις διαδρομές που ακολούθησε ο Σπύρος Κυπριανού. Ενόψει όλων αυτών είναι σταθερή και αμετάθετη η θέση μου και ζητώ την παραίτηση του Μάρκου Κυπριανού. Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι καθήκον του να παραιτηθεί, γιατί αν κάθεται στην καρέκλα του υπουργού Εξωτερικών, είναι γιατί υπάρχει το ΔΗΚΟ και έδωσε την υποστήριξη του στον κ. Χριστόφια.


Την αντιγραφή επιμελήθηκε ο Μόδεστος για το christofias-watch

13 Σχόλια:

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Ωραίος ο Κουλίας. Τα λέει έξω από τα δόντια!

Μη με παρεξηγήσετε φίλοι του ΔΗΚΟ, αλλά ο Κουλίας έχει ιδιοσυγκρασία ΕΔΕΚίτη του 70 και του 80!

arxiepiskopos είπε...

Είναι γεγονός,ΕΔΕΚ Η.Β.,ο Κουλίας είναι 30-40 χρόνια πίσω από τον κόσμο!

arxiepiskopos είπε...

ΕΞΩ Ο ΚΟΥΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΦΡΟ!!!!

arxiepiskopos είπε...

ΤΣΙΕΛΕΠΕ,αν έθεις απόψε στο πάρτι στην Άχνα,φέρε μαζί σου και την ΕΔΕΚ Η.Β. Θα έχουμε και πυροτεχνήματα.Ξέρεις πόσο πολύ της αρέσουν!

arxiepiskopos είπε...

ΡΗΓΑ,δεν κατάφερες να ελέγξεις τον ηλίθιο.Κακό της κεφαλής σας και το καταλαβαίνεις!

arxiepiskopos είπε...

ΗΛΙΘΙΕ,βάλε κανένα από τα σουξέ σου.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

μεταξενιε,
το 2004 στο δημοψηφισμα (ξερεις εκεινο του μεγαλου ΟΧΙ που εκανε την μανα του προδοτη να τον αποκληρωσει) εχω μια περιεργεια. ΕΣΥ ακολουθησες την αποφαση του Ακελ η ψηφισες υπερ του αναν (οπως τον γνωστο μοναχικο κερατα ανεφ οριων)?

ΠΑΟΛΑ είπε...

Μπράβο Ζαχαρία!

Μου αρέσεις πολύ!

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Anef arxiepiskope.

Ούτε τη σύζυγο σου δε σέβεσαι, σιχαμερό ακελικό σκουλήκι. Είσαι έτοιμος να κάνεις σεξιστικό και διαστροφικό χιούμορ εις βάρος της, απλά για να παίξεις τον έξυπνο σε άλλο σχολιογράφο.

Τι σόι άνθρωπος είσαι εσύ ρε κοπρίτη; Δεν έχεις ούτε ιερό ούτε όσιο; Ούτε πατρίδα σέβεσαι, ούτε οικογένεια, ούτε τίποτα.

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

ΚΗΡΥΚΑΙΑΝΤΑ, στο δημοψηφισμα ψηφισα οχι.

ζητω ο μεγαλος και ενδοξος ζαχαριας κουλιας! ρε μα εν τουτους που παρταρετε για να παμε μπροστα?? τον κουλια τζαι τον καθε κουλια? βεβαια, οποιος συμφωνει μαζι σας ειναι μεγαλος, ειναι αγωνιστης, ειναι ηρωας! οποιος κανει το μεγα λαθος να μην ειναι μαζι σας?? κακο που τον βρηκε, μαυροπινακιζεται απο την ενδοξη ψευδοεπιτροπη και γινεται μια οργανωμενη προσπαθεια υπονομευσης του! συνεχιστε ψευδοεπιτροποι!

(συγχαρητηρια στη επιτροπη για το υψηλο επιπεδο των σχολιογραφων της. σε προηγουμενο ποστ, απο τα 46 σχολια, μετρησα 11 απο τον σχολιογραφο ΚΗΡΥΚΑΙΑΝΤΑ, που ολα αναφεραν κατα γραμμα το ιδιο ακριβως πραγμα, δηλαδη προσωπικη επιθεση-εξυβριση προς αλλο σχολιογραφο)

arxiepiskopos είπε...

ΜΑΓΓΑΝΟΠΗΓΑΔΟ,στα τούρκικα ο προδότης λέγεται tsielep(απ'όπου και το Τσιέλεπος).Ο συναγωνιστής σου,μωρέ!

arxiepiskopos είπε...

"Τι σόι άνθρωπος είσαι εσύ ρε κοπρίτη; Δεν έχεις ούτε ιερό ούτε όσιο; Ούτε πατρίδα σέβεσαι, ούτε οικογένεια, ούτε τίποτα." Τάδε έφη ΕΔΕΚ Η.Β. Όχι ρε,απλώς δεν έχω...γυναίκα!

arxiepiskopos είπε...

Ο/Η ΠΑΟΛΑ είπε...

Μπράβο Ζαχαρία!

Μου αρέσεις πολύ!

01 Μαΐου 2010 12:05 Πάολα,και διαστροφική;