Χωρίς να το θέλει, προάγει τη διχοτόμηση!

Δευτέρα, 24 Μαΐου 2010

-Ως γεγονός ρε πατέρα, αφού ο κόσμος δε θέλει τη λύση που διαπραγματεύεσαι. Γιατί επιμένεις;

Ο κ. Χριστόφιας, χωρίς να το θέλει και χωρίς να το επιδιώκει, γίνεται προαγωγός της διχοτόμησης. Μας τονίζει ότι η μη λύση σημαίνει διχοτόμηση. Και η διχοτόμηση θα είναι καταστροφή για την Κύπρο. Συμφωνούμε. ‘Ομως η τακτική του στις διαπραγματεύσεις, οι υποχωρήσεις του χωρίς αντάλλαγμα, η πρότασή του για την εκ περιτροπής προεδρία, που μόνο το ΑΚΕΛ την αποδέχεται, η παραμονή 50.000 εποίκων και όλη η φιλοσοφία του, δείχνουν ότι επιδιώκει και θα συμφωνήσει σε μια λύση παρόμοια ή χειρότερη με το σχέδιο Ανάν. Θα προτείνει αυτή τη λύση και θα εκβιάζει τον κυπριακό λαό να αποδεχτεί τη λύση για να αποφύγουμε τη διχοτόμηση.

Όμως όλα δείχνουν ότι η λύση που θα φέρει μπροστά μας θα είναι χειρότερη από το σχέδιο Ανάν και από την ντεφάκτο διχοτόμηση που έχουμε τώρα. Η λύση που προδιαγράφεται θα είναι μια νόμιμη διχοτόμηση και κάτι χειρότερο ακόμα. Οι Τούρκοι θα έχουν απόλυτη κυριαρχία στο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου, που θα αποτελεί το συνιστών κρατίδιο των Τούρκων της Κύπρου και των εποίκων και με τον εκ περιτροπής πρόεδρο θα κυβερνούν και τις ελεύθερες περιοχές, που θα αποτελούν το συνιστών δικό μας κράτος.

Ο Χριστόφιας με τις παραχωρήσεις και τις υποχωρήσεις του κάνει την λύση που προδιαγράφεται χειρότερη από τη σημερινή διχοτόμηση. Και θα κάμει τους Ελληνοκυπρίους να αποφασίσουν ότι είναι καλύτερη η σημερινή ντε φάκτο διχοτόμηση, παρά η λύση που εκβιαστικά θα τη θέσουν σε δημοψήφισμα. ‘Ετσι ο Χριστόφιας με την αλαζονεία του, με την πεποίθησή του ότι όλες οι ενέργειές του είναι οι μόνες ορθές, ότι φταίμε και πρέπει να πληρώσουμε, ότι η μη λύση είναι καταστροφή, θα μας φέρει μια λύση χειρότερη από τη διχοτόμηση.

Και τότε ο κυπριακός λαός, σε ένα δίλημμα "λύση ή διχοτόμηση" θα απορρίψει την λύση, έστω κι αν κατανοεί ότι αποτέλεσμα θα είναι η ντεφάκτο διχοτόμηση. Θα προτιμήσει το μη χείρον. Με τον τρόπο αυτό ο Χριστόφιας γίνεται προαγωγός της διχοτόμησης.

Θεόφιλος για το christofias-watch

4 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όποιος γράψει μετά που λλόου μου δαμέσα εννά ππέσει τέλια που τ’ αμμάτιν μου. Σε τούτον το post μόνον εγιώ τζιαι η κλίκκα μου δικαιούμαστε να γράφουμεν.

arxiepiskopos είπε...

AΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΤΗΣ "ΕΥΠΩΠΑΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ"
Σένα υπόγειο στην πλατεία Αβησσυνίας
συγκεντρωθήκαν τα ποντίκια μια φορά
για να σκεφτούν πώς θα γλιτώσουν μια για πάντα
από του γάτου τον αιώνιο βραχνά

Το συζητάγανε ημέρες και ημέρες
μα τελικά δεν καταλήξαν πουθενά
και είχαν όλοι πια συνειδητοποιήσει
ότι κομπλάρισε η συνέλευση γερά

Τότε πετάγετ' ένας νεαρός και λέει
-Βρήκα τη λύση του προβλήματος, παιδιά!
Θα πλησιάσουμε την ώρα που κοιμάται
και θα του δέσουμε κουδούνα στην ουρά

Κι όλοι φωνάξαν Μπράβο, αυτό είναι, συμφωνούμε!
και πέρασε η πρόταση του παμψηφεί
μα ένας γέρος ποντικός τους λέει Δικαίωμα!
και θέτει την εξής ερώτηση

Άμα μου λύσετε αυτή την απορία
τότε δε θά΄χω αντίρρηση καμιά
Ποιός από σας τολμάει το γάτο να ζυγώσει
να του κρεμάσει την κουδούνα στην ουρά

Και από τότε έχουν περάσει χίλια χρόνια
κι ακόμα ο γάτος τα ποντίκια κυνηγά
που πάει να πει ότι δε βρέθηκε κανένας
να του κρεμάσει την κουδούνα στην ουρά

Όλες οι λύσεις είναι φίνες και ωραίες
τότε και μόνο όταν είναι εφικτές
μα σαν δεν έχεις κότσια να τις εφαρμόσεις
ασ΄τες καλύτερα, καθόλου μην τις λες.

Charis είπε...

Αγαπητέ Θεόφιλε πως είσαι τόσο σίγουρος ότι είναι είναι "χωρίς να το θέλει" που "προάγει τη διχοτόμηση!"; Aυτό που λες αποτελεί ύβρι για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον εξής απλό λόγο:

Όταν κάποιος κάνει κακό στην πατρίδα του υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: είτε το κάνει ενσυνείδητα, έχοντας δηλαδή επίγνωση ότι κάνει κάτι κακό, οπόταν είναι προδότης (ανεξάρτητα αν για την προδοσία αυτή παίρνει ανταλλάγμα ή όχι), είτε το κάνει μη έχοντας επίγνωση ότι κάνει κακό στην πατρίδα του, οπότε είναι βλάκας.

Με το να υποθέτεις λοιπόν αυθαίρετα ότι ο Πρόεδρος "Χωρίς να το θέλει" προάγει τη διχοτόμηση είναι σαν να υβρίζεις τον Πρόεδρο ότι είναι βλάκας.

Νομίζω ότι θα ήταν δικαιότερο να αναγνωρίσεις στον Πρόεδρο τουλάχιστον το δικαίωμα της επιλογής Προδότης ή Βλάκας.

Ανώνυμος είπε...

Ουστ που δαμέ τζιαι οι δκιο! Δαμέσα μόνον εγιώ γράφω. Ουστ!