2 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010



Δύο εκδηλώσεις σήμερα Παρασκευή 16/4/2010, για το Κυπριακό. Μία στη Λευκωσία και μία στην Αθήνα.

Η μία από το
Πολιτικό Γραφείο Γ. Λιλλήκα και η άλλη από την Κίνηση Πολιτών για την Κύπρο, το Περιοδικό Hellenic Nexus, τον Όμιλο Κυπρογένεια και τη Συμπαράσταση Αγώνα Κύπρου.


Α. Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Το Πολιτικό Γραφείο Γιώργου Λιλλήκα, θέλοντας να συμβάλει στην ενημέρωση των πολιτών αλλά και στον εμπλουτισμό του Δημόσιου Πολιτικού Διαλόγου, διοργανώνει Ανοικτή Συζήτηση με θέμα:

«Τι συμβαίνει στο Κυπριακό; Τρέχουσες εξελίξεις, προκλήσεις και προοπτικές»

Η εκδήλωση θα γίνει στις
16 Απριλίου 2010 στις 7.00μ.μ. στη Δημοσιογραφική Εστία, Λεωφόρος ΡΙΚ 12, Αγλαντζιά.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι:

-
Στέλιος Περράκης - Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων

-
Άγγελος Συρίγος - Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο

-
Γιώργος Λιλλήκας - Πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας

Συντονιστής:
Παύλος Μυλωνάς - Δημοσιογράφος

Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση. Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

Η ιστοσελίδα του Πολιτικού Γραφείου του Γιώργου Λιλλήκα: http://www.yiorgoslillikas.com




Β. Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ



Μεγάλη εκδήλωση για την Κύπρο θα πραγματοποιηθεί στην Παλιά Βουλή, την Παρασκευή 16 Απριλίου και ώρα 7μμ.

Την εκδήλωση χαιρετίζουν η Μαρία Λυσάνδρου, αρχισυντάκτρια του Hellenic Nexus και ο Χρίστος Ρούσσος, πρόεδρος της κίνησης πολιτών για την Κύπρο. Συντονίζει ο Λεωνίδας Χ. Αποσκίτης.

Κεντρικός Ομιλητής θα είναι ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου, πρώην υπουργός και τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου. Θα μιλήσει για τα Οικονομικά της «Διζωνικής Ομοσπονδίας» καθώς και «γιατί θα καταρρεύσει η κυοφορούμενη λύση».

Εισηγητές της εκδήλωσης θα είναι η Θέκλα Κίττου, εκπρόσωπος του Ομίλου Κυπρογένεια και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος.

Την συνδιοργάνωση αναλαμβάνουν το περιοδικό Hellenic Nexus, η κίνηση πολιτών «Για την Κύπρο» καθώς και ο όμιλος «Κυπρογένεια». Την εκδήλωση στηρίζει το σωματείο «Συμπαράσταση Αγώνα Κύπρου».


Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, καλεί τους φίλους και τα μέλη της, να παραστούν στις εκδηλώσεις.

66 Σχόλια:

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

Ταλατ- «Αν γίνονταν εκλογές στους Ελληνοκυπρίους θα υποστήριζα Χριστόφια»
μετα την "στηριξη" του γκορντον μπραουν (μα τι εγινε εκεινο το ευηχο εοκ-νατο το ιδιο συνδικατο?) ,την "στηριξη" του Σουλτς (ναι αυτου του ιδιου ποθ προωθα το απευθειας εμποριο Ε.Ε-κατεχομεων, με το γνωστο εγγραφο που ο ευελικτος ψευτης εκρυψε απο τον Λαο και το εθνικο συμβουλιο) ,ο ευελικτος ψευτης πηρε και την υποστηριξη του περηφανου μελους της ΤΜΤ ,εκτελεστη και βασανιστη ελληνοκυπριων ,αιχμαλωτων Μεχμετ Αλι Ταλατ.
Δειξε μου τους φιλους σου να σου πω ποιος εισαι η ειδε ο γυφτος τη γενια του και εχαρηκε η καρδια του?
υπαρχει ακομα λογικος ανθρωπος (μεταξενιες και ανεφουληδες-αρχιμουφτηδες και ταρανδοι δεν εμπιμπτουν στην κατηγορια του λογικου) που να αμφιβαλλει για την επικινδυνοτητα του ευελικτου ψευτη?

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

επειδη ο ανεφουλης-αρχιμουφτης-Χριστος σαν γνωστος ψευτης και συκοφαντης του καθεστωτος με αποκαλει ,ο πορτης, πραξικοπηματια, ο κεραστης του καρυδακιου. του απευθυνω το εξης ερωτημα. μπορεις να λες οτι ψευτιες θελεις κοπροσκυλλο, το ερωτημα που πρεπει να σε βασανιζει ειναι το εξης¨
ποιον προτιμας για "συναιτερο" σου, ενα αντιστασιακο η ενα πραξικοπηματια ?
μμμμμμμμμμμμμμμμ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
θα λειψω μεχρι το βραδυ, εχω μια δουλεια, χριστο-ανεφουλη-αρχιμουφτη μεινε εκει που εισαι εσυ, δεν θα σχολασεις γρηγορα ελπιζω.
μμμμμμμμμμμμμμμ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Υπήρξε, πριν από χρόνια, μία και μόνη περίπτωση, παγκοσμίως, όπου προτάθηκε να υιοθετηθεί, αλλ’ απορρίφθηκε μετά βδελυγμίας η «λύση» της ΔΔΟ. Συνέβη στη Νότιο Αφρική όταν οι μακροχρόνιοι, ασυνθηκολόγητοι, αγώνες του Νέλσον Μαντέλα, του ANC και της Μαύρης Πλειοψηφίας, κατεδάφιζαν το ρατσιστικό καθεστώς, απαρτχάιντ, των Λευκών.

Οι σκληροπυρηνικοί ρατσιστές του καθεστώτος Μπόθα, σε μια ύστατη προσπάθεια να περισώσουν τον ρατσιστικό δικοινοτισμό, είχαν προτείνει λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, με ονομαστική μάλιστα αναφορά στην και τότε συζητούμενη για την Κύπρο ΔΔΟ.

Ο Μαντέλα, το ANC και η Μαύρη Πλειοψηφία, στις συνομιλίες τους με τον Φρεντερίκ ντε Κλερκ, τελευταίο πρόεδρο του ρατσιστικού καθεστώτος, απέρριψαν ως «σωσίβιο του ρατσισμού» και ως «επιβίωση του απαρτχάιντ» τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία για τη Νότια Αφρική. Γιατί, λοιπόν, εδώ αποκρύπτουν το απαρτχάιντ περιεχόμενο της διζωνικής;

Σημερινή 2007

arxiepiskopos είπε...

Οι Μαύροι στη Ν.Αφρική ήταν 20 εκατομμύρια και οι Λευκοί 5.Οι πραγματικότητες που λέγαμε!

Πενταρόγιωρκος είπε...

και το 82% με το 18% τι "πραγματικότητες" βγάζει βρε arxiepiskope Botha?

Αυτό το "πραγματικότητες" το έλεγε πάντα ο Ντενκτάς... Δεν απορώ που σύσσωμο το ντενκτασικό ΑΚΕΛ το υιοθέτησε

Kotsiroshyllos είπε...

(Με αφορμή το ρεπορτάζ από τα γραφεία του ΑΚΕΛ και της Επαγρύπνησης, επαναφέρω καταγγελία μου την οποία δυστυχώς η Επιτροπή έχει αγνοήσει)

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

Εγώ ήθελα να ΚΑΝΩ μια καταγγελία προς την ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Μπορεί να έχω χαθεί τελευταία, ΑΛΛΑ δεν ξεχνώ ΠΟΤΕ να διαβάζω τι κάνουν οι διαδικτυακοί δούλοι του ΔΗΣΑΚΕΛ.

Βλέπω πως ο Ηλικιακός Ρατιστής, ο μεγάλος φασίστας ΑΝΕΦΟΡΙΩΝ επέστρεψε στο Χριστόφιας Watch. Και εδώ θα κάνω την ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ μου, διότι δεν είναι απλώς ΗΛΙΚΙΑΚΟΣ ρατιστής, ο ΑΝΕΦΟΡΙΩΝ είναι και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ρατιστής.

Ιδού τι είπε:

«1. Γράφεις: “ΠΕΣ ΑΜΣ ΚΥΡΙΕ …” - Με το «ΑΜΣ» προφανώς εννοείς «ΜΑΣ». Αυτό το λάθος στη γραφή αποτελεί ένδειξη δυσλεξίας και καλό είναι να το ψάξεις [καθώς έχω εντοπίσει κι άλλα παρόμοια λάθη στα γραπτά ΣΟΥ]!»

Αυτό το έγραψε στις 26 Μαρτίου 2010 6:40 μ.μ. στο https://www.blogger.com/comment.g?blogID=1086116881863285076&postID=1000109502515349343

Επίσης έγραψε:

«Arxiepiskopε,
Διαφωνώ! Ο Κήρυξ είναι τελικά δυσλεξικός!
Αντί να γράψει «κοπρόσκυλο», έγραψε «κοπορσκυλο»»

Αυτό το έγραψε στις 26 Μαρτίου 2010 8:06 μ.μ. στο ίδιο URL

Αυτό κατατάσσει τον περιώνυμο ΑΝΕΦΟΡΙΩΝ στην κατηγορία του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΡΑΤΣΙΣΤΗ, εκτός του ηλικιακού. Είναι δηλαδή DISABLE RACIST.

Η ΟΡΟΛΟΓΙΑ στα αγγλικά έχει ως εξής:

Ableism is a neologism of United States coinage used to describe effective discrimination against people with disabilities in favor of people who are not disabled. An ableist society is said to be one that treats non-disabled individuals as the standard of ‘normal living’, which results in public and private places and services, education, and social work that are built to serve 'standard' people, thereby inherently excluding those with various disabilities. By contrast with the US, United Kingdom usage favours 'Disablism' to describe the same processes. Other English-speaking nations may use either term or both.

Αυτά είναι λοιπόν ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΑΚΙΑ του ΑΚΕΛ, οι βρωμεροί υπαλληλάκοι της ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗΣ και οι ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ που στίλβωναν τα άρβυλα της ΕΟΚΑ ΒΗΤΑ.

ΗΛΙΚΙΑΚΟΙ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, επαγγελματίες ψεύτες, υβριστές, λασπολόγοι, τυφλοί οπαδοί του ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.

Ντροπή στο ΑΚΕΛ που για χάρη του ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ διζωνισμού μετατράπη σε πιο ρατσιστικό και ελιτιστικό κόμμα και από το NSDAP.

Ανώνυμος είπε...

Αρχιεπίσκοπε τα αν κάτι είναι ρατσιστικό ή άδικο δεν αλλάζει από τις "πραγματικότητες" Προσφέρετε κάτι που δεν σας ανήκει. Η Ελευθερία μου και τα δικαιώματα μου δεν είναι για παραχώρηση. Η δυνατότητα να είμαι ίσος με κάθε άλλο πολίτη του κράτους δεν είναι προς διαπραγμάτευση. H δημοκρατική αρχή Ένας Άνθρωπος Μια Ψήφος δεν είναι προς συζήτηση.

Αν δεν ζητάς το αδύνατο, δεν πετυχαίνεις ούτε το εφικτό.

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,φιλολογικά κρινόμενη η απάντησή σου βαθμολογείται με άριστα,Πολιτικά,όμως,κάτω από τη βάση!

Ανώνυμος είπε...

Αν βαθμολογείς εσύ τότε χαίρομαι που είμαι κάτω από τη βάση

arxiepiskopos είπε...

Ωραία υπεκφυγή;Τι πρέπει να γίνει ΠΡΑΚΤΙΚΑ;

Ανώνυμος είπε...

Η Μέρα της Μαρμότας είναι ωραία ταινία την έχεις δει;

Πες μας εσύ ΠΡΑΚΤΙΚΑ τι θα γίνει να ΥΠΟΧΩΡΟΎΜΕ μέχρι να φτάσουμε στην Πάφο και να πέσουμε στην Θάλασσα;

Σοφός είπε...

Να μπει φρένο στην Ενταξιακή Πορεία της Τουρκίας. Άμεσα.

Να σταματήσει ο δικοινοτικός διάλογος.

Να αξιοποιήσουμε τον απόδημο ελληνισμό.

Να επανασυντάξουμε την Άμυνά μας.

Να επιδοθούμε σε μία συνεχή εκστρατεία ενημέρωσης για το Κυπριακό και ενάντια στην κατοχή, προς κάθε κατεύθυνση και με αμείωτη ένταση.

Να καταστήσουμε σαφές στην Τουρκία ότι πρέπει να τερματίσει την κατοχή, αλλιώς ούτε Ευρώπη έχει ούτε τίποτε.

Εισηγήσεις πάντα υπήρχαν. Απλά πάντα, κάνατε ότι δεν ακούγατε.

Ανώνυμος είπε...

Η σταθμισμένη ψήφος θα πωλείται με το κιλο;

Για εξαγορά ψήφων γίνεται λόγος στα κατεχόμενα, μερικά 24ωρα πριν από τη διεξαγωγή των λεγόμενων εκλογών. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα (σχετικό ρεπορτάζ έγραψε χθες η εφημερίδα «Χαμπερντάρ») άρχισαν να ακούγονται πολλά και ότι άτομα που δεν ενδιαφέρονται για το αποτέλεσμα των «εκλογών» πουλούν την ψήφο τους από 100 μέχρι 500 τουρκικές λίρες δηλαδή 50 - 250 ευρώ.
Στις προηγούμενες παράνομες εκλογές, αναφέρουν τα τ/κ ΜΜΕ, ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος Σερντάρ Ντενκτάς ομολόγησε ότι και ο ίδιος αναγκάστηκε να εξαγοράσει ψήφους και δήλωσε ότι αυτό κάνουν όλα τα κόμματα

Τηλέμαχος είπε...

Με την νέα δια-λυση θα έχουμε δημοκρατία αλλά εκ-περιτροπής!! Και εξηγώ!

• Σε ποια χώρα του κόσμου η ψήφος της πλειοψηφίας θα έχει βαρύτητα κάποτε 100% και κάποτε 25% και η ψήφος της μειοψηφίας θα έχει βαρύτητα κάποτε 100% και κάποτε 400%;
• Σε ποια χώρα του κόσμου η μειοψηφία θα επιβάλλει τον πρόεδρο στην πλειοψηφία;
• Σε ποια χώρα του κόσμου η συντριπτική πλειοψηφία δεν μπορεί να εκλέξει πρόεδρο;

Ούτε σε ρατσιστικά δικτατορικά καθεστώτα δεν υπάρχουν έτσι πρόνοιες!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ - ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ - ΤΑΛΑΤ ΤΑΛΑΤ ΤΑΛΑΤ

ΤΑΛΑΤ ΖΟΥΜΕ - ΠΡΟΕΔΡΟ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ

Η ΚΥΠΡΟΣ - ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ (ΕΚ-ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ)

Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ

Unknown είπε...

Ο/Η arxiepiskopos είπε...
ΕΜΕΡΣΟΝ,φιλολογικά κρινόμενη η απάντησή σου βαθμολογείται με άριστα,Πολιτικά,όμως,κάτω από τη βάση!


ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΕ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΤΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΠΛΟΜΑΤΙΑ,ΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΝΟΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ??????????????????????????????????????????

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ.

ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΕ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ



ΚΑΤΑΒΑΣΜΕΝΑ ΣΩΒΡΑΚΑ

Ανώνυμος είπε...

Είπε ο Αρχιεπίσκοπος:

Οι Μαύροι στη Ν.Αφρική ήταν 20 εκατομμύρια και οι Λευκοί 5.Οι πραγματικότητες που λέγαμε!


Με άλλα λόγια 25 εκατομ. όλοι περίπου, σωστά;

Το 5 στο 25 είναι το ένα πέμπτο. Το 20% δηλαδή.

Τα τέσσσερα πέμπτα, το 80% δηλαδή, των μαύρων επέρριψε λύση που θα τους εξίσωνε πολιτικά με το 20%.

Οι Τούρκοι της Κύπρου είναι το 18%.

Μήπως κάτι προσπάθησες να μας πεις αλλά δε σου βγήκε;

Ρ.

arxiepiskopos είπε...

Αυτό που θέλω να σου πω,ΡΗΓΑ,είναι ότι στη Ν.Αφρική η δύναμη ήταν με το μέρος των Μαύρων του 80% και γι'αυτό δικαιώθηκαν.Εδώ η δύναμη είναι με το 20%,γι'αυτό ή θα συμβιβαστούμε ή θα πάμε στο "πάλιν με χρόνια και καιρούς..."Προς άφατη χαρά Λεμεσιανών και Παφίων!

Ανώνυμος είπε...

Πάρτε και έναν ρατσισμό κατά των Λεμεσιανών και των Παφιτών!!

Μερικοί εδω μέσα νοιώθουν πιο κοντά στους Τούρκους παρά στους Λεμεσιανούς!!

arxiepiskopos είπε...

ΣΟΦΟΣ,συγχαρητήρια.Έκανες αυτό που ο ΕΜΕΡΣΟΝ αποφεύγει επιμελώς να κάνει:περιέγραψες έντιμα και σαφώς το τι εισηγείσαι.Είναι η γνωστή πολιτική ΕΔΕΚ-Νικόλα,με την οποία διαφωνώ μεν,δίνει όμως βάση για διάλογο,ώστε ο λαός να επιλέξει μεταξύ δύο συγκεκριμενων πολιτικών απόψεων και όχι μεταξύ άποψης και συνθήματος.Βεβαίως είναι αδιανόητο να πιστεύουμε ότι η στάση των ξένων οφείλεται σε ελλιπή πληροφόρηση ή ότι η αμυντική ανασύνταξη θα φοβίσει την Τουρκία.Το μόνο πραγματικό όπλο μας είναι η παρέμβαση μας στην πορεία ένταξης της Τουρκίας,πράγμα που πρέπει να αποφασισθεί συλλογικά για να μην κάψουμε το τελευταίο μας χαρτί.Ειδάλλως με πεισματική πολιτική στο δίκαιο,χωρίς δύναμη επιβολής του,θα μας μείνουν οι υπέροχες απόψεις Κασιμάτη και Λουκαίδη,μαζί με τη σκληρή πραγματικότητα της κατοχής.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
arxiepiskopos είπε...

Είναι ρατσισμός το να πω ότι τα παλιοχώραφα τους έγιναν περιουσίες εκατομμυρίων στην πλάτη των προσφύγων;Είσαι πρόσφυγας;Δοκίμασες να αγοράσεις ένα κομμάτι γη για σένα και τα παιδιά σου;Εκ του ασφαλούς κι εγώ το παίζω ήρωας,ΕΜΕΡΣΟΝ!

Χρίστος Χριστου είπε...

Ερώτηση προς τον Emerson
(που φαίνεται ότι κατέχει το θέμα):
Η Νότιος Αφρική έχει Ομοσπονδιακό σύστημα διακυβέρνησης σήμερα. Από πόσα συστατικά μέρη [κρατίδια, περιφέρειες, περιοχές, συνιστώντα στέιτς] αποτελείται η Ομοσπονδία αυτή και στη βάση ποιων πραγματικοτήτων δημιουργήθηκαν/συστάθηκα αυτά τα states;

Πάντως για τα θετικά της «σταθμισμένης ψήφου» μπορεί να σε ενημερώσει πολύ καλύτερα ο Λιλλήκκας!

Τέλος αυτό που ανάφερε ο σχολιογραφος Μεταξόπουλος (ως δήλωση του Κληρίδη για την ΕΟΚΑ) σε σχόλιο του σ’ άλλη ανάρτηση σ’ αυτό το μπλοκ ήταν από ομιλία του (του Κληρίδη) στην Γκαλερί “ΑΡΓΩ” τον Νοέμβρη του 1974 και πολύ πιθανό να δημοσιεύτηκε σε ρεπορτάζ στην εφημερίδα “Αγώνας” ...

Ανώνυμος είπε...

Οι Τούρκοι μαζί με τους Τουρκοκύπριους έπαιξαν κάποιο ρόλο που είσαι πρόσφυγας ή μόνο οι Λεμεσιανοί φταίνε; Εκτός αν δεν κατηγορείς την Τουρκία επειδή θυμώνει ο Μεταξόπουλος.

Ανώνυμος είπε...

Πρωμιθέα επείδή δεν κατέχω το θέμα μπορείς να μου πεις εσύ Από πόσα συστατικά μέρη [κρατίδια, περιφέρειες, περιοχές, συνιστώντα στέιτς] αποτελείται η Ομοσπονδία αυτή και στη βάση ποιων πραγματικοτήτων δημιουργήθηκαν/συστάθηκα αυτά τα states; Επίσης τι σχέση έχει με την ΔΔΟ, την σταθμισμένη ψήφο και την εκ περιτροπής προεδρία;

Για το θέμα με τον Κληρίδη δεν λέω ότι δεν έκανε τις δηλώσεις απλώς ζητάω κάποια στοιχεία που να το επιβεβαιώνουν. Μέχρι χθες ήταν συνέντεξη στον Αγώνα τώρα έγινε ομιλία στην Αργώ.

arxiepiskopos είπε...

Δε μου φταιν οι Λεμεσιανοί.Λέω όμως ότι ωφελούνται τα μέγιστα από την συνεχιζόμενη προσφυγιά.Είσαι πρόσφυγας;

Ανώνυμος είπε...

Τελικά όπως αναφέρει η ΦΑΝΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΟΥ η συνέντευξη στην ΑΡΓΩ έγινε στις 6 Νοεμβρίου και ολόκληρη η ομιλία βρίσκεται στα βρετανικά αρχεία στην Αγγλική.

Ο Κληρίδης δήλωσε τότε στην «Αργώ», ότι ο αρχικός αγώνας της ΕΟΚΑ του 1955-59 ζήμιωσε το κυπριακό εθνικό ζήτημα και πως είχαν υποτιμηθεί οι βρετανικές και τουρκικές αντιδράσεις.,

Πενταρόγιωρκος είπε...

Κήρυκα διότι βλέπω αναφέρεσαι σε κάποιες ερωτικές περιπτύξεις δικές σου με ώριμη γυναίκα στην ανατολική Κύπρο με το επιφώνημα "μμμμμμμμμμμ", θα ήθελα να ρωτήσω.

Μήπως το τραγούδι της Amanda Lear "Enigma" έχει γραφεί για αυτή σας την συνάντηση;

Οι στίχοι λένε:

Give a bit of mmm to me
And I give a bit of mmm to you
Give a bit of mmm to me
And I give a bit of mmm to you

http://www.youtube.com/watch?v=0qwd97Hu9c8&feature=related

Σε παρακαλώ ενημέρωσέ μας.

Πενταρόγιωρκος είπε...

Arxiepiskope-Neonazi, ο ρατσισμός σου δεν έχει όρια. Τι σου φταίξαν οι Λεμεσιανοί και οι Παφίτες ρε παλιάνθρωπε. Ο Κληρίδης που πούλησε τους πρόσφυγες με την 3η Βιέννη είναι αθώος;

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΧΡΙΠΡΟΚΑΤΙΚΟΙ!

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

arximouftako-anef- xristo, na sou po sineteraki (kseris esy roudolf) kanonise avrio to proi meta tis 10 na lipis apo spiti, ate bravo my boy.
Mmmmmmmmmmm!!!!!!!!
Re axriste proxtes sto mizero egkatalelimeno blogidio sou afierones birthday tragoudi, tora th les hlikiomeni re gare, ke hlikiake ratsisth gia akoma mia fora. Kala sou kamni ke se kane roudolf ,sineteraki aksizi sou
Mmmmmmmm!!!!!!!

Χρίστος Χριστου είπε...

Emerson,
Δεν έχει καμιά σημασία που είπε ο Κληρίδης πως ο “… αγώνας της ΕΟΚΑ του 1955-59 ζήμιωσε το κυπριακό εθνικό ζήτημα και πως είχαν υποτιμηθεί οι βρετανικές και τουρκικές αντιδράσεις …”, αλλά το ότι το είπε τελικά – και διερωτούμαι γιατί το αμφισβήτησες ...

Ούτε κι εγώ κατέχω πράμα για την κατάσταση (και τη μορφή της Ομοσπονδίας) στην Νότιο Αφρική, όμως ψάχνω σχετική βιβλιογραφία για να μελετήσω το ζήτημα. Υπέθεσα όμως πως μια και υιοθέτησες τι έγραφε η “Σημερινή” το 2007, ότι θα ήξερες 5 πράγματα παραπάνω, αλλά έππεσα έξω ... Κι εσύ παπαγαλίζεις ότι σε βολεύει ...

Unknown είπε...

‘Bring them back’



http://www.bringthemback.org/Pages/Kampania/Stoxos.aspx






«Έφτασε η ώρα…»

Το ActClick.com πραγματοποιεί μια μεγάλη καμπάνια -διαδικτυακή και μη- με μήνυμα την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Η καμπάνια ονομάζεται “BRING THEM BACK!” και η ιστορία της ξεκινά 209 χρόνια μετά το 1801, όταν ο Λόρδος Έλγιν αποφάσισε να λεηλατήσει την Ακρόπολη των Αθηνών. Το ταξίδι του “BRING THEM BACK!” αρχίζει από την Αθήνα, το Νέο Μουσείο Ακρόπολης και τον Παρθενώνα για να διαδοθεί σε ολόκληρο τον κόσμο… με ένα μόλις click!

Στόχος του “BRING THEM BACK!” είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου ανεξαρτήτως χώρας, ηπείρου και εθνικότητας για την ιστορία ενός από τα σημαντικότερα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Στόχος του “BRING THEM BACK!” είναι η παράλληλη προβολή όλων των Επιτροπών, των φορέων και των προσπαθειών που έχουν συντελεστεί ως σήμερα για την επιστροφή ή την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Στόχος του “BRING THEM BACK!” είναι να ενώσουμε και όχι να χωρίσουμε.

Στόχος του “BRING THEM BACK!” είναι η συλλογική προσπάθεια ως τις 31 Δεκεμβρίου 2010 για τη συγκέντρωση του μεγαλύτερου αριθμού υπογραφών από πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο, που στέλνουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα “BRING THEM BACK!” και διακηρύττουν τις δικές τους αξίες πολιτισμού στον 21ο αιώνα.

Στόχος του “BRING THEM BACK!” είναι η επίσημη παράδοση των στοιχείων της καμπάνιας μας στο Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και στους εκπροσώπους του Νέου Μουσείου Ακρόπολης καθώς και στην διοίκηση του Βρετανικού Μουσείου.

Απώτερος στόχος μας κατόπιν, προβάλλει ίσως η ιδέα της συγκέντρωσης 1.000.000 επώνυμων υπογραφών και το αίτημα για συζήτηση του θέματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με κίνητρο την άσκηση διεθνών και ουσιαστικών πιέσεων στο ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών.

Στόχος του “BRING THEM BACK!” είναι να καταφέρω να ενώσω τη δική μου με τη δική σου φωνή πολιτισμού.

Το “BRING THEM BACK!” αρχίζει κιόλας να ταξιδεύει από την ανοιξιάτικη Αθήνα με προορισμό κάθε γωνία της γης, με ενθουσιασμό!

Unknown είπε...

Campaign for the return of the Parthenon sculptures


http://www.youtube.com/watch?v=B6Ca21dCmhI

http://www.youtube.com/watch?v=k0_dN_gQmEg

Ανώνυμος είπε...

Βαριά λόγια από το διαδίκτυο. Τα μετάφρασα στη δημοτική από την καθαρεύουσα και τα παραθέτω χωρίς σχόλια.

Έλληνες,
Ο χριστιανισμός επεβλήθη διά της βίας στον Ελληνισμό. Ουδείς εχθρός δεν εξόντωσε ποτέ τόσους πολλούς Έλληνες, όσους οι αιμοσταγείς αυτοκράτορες του Βυζαντίου συνεπικουρούμενοι από τους μισέλληνες ρασοφόρους. Ουδείς επέφερε τόση καταστροφή στον Ελληνικό χώρο και στον Ελληνικό πολιτισμό όσο η ολέθρια ιουδαϊκή αίρεση που ονομάζεται χριστιανισμός.
Έλληνες,
Η Ελλάς πνέει τα λοίσθια. Αν δεν απαλλαγεί από τη σφικτοθηλειά του ιερατείου δεν πρόκειται να γλυτώσει. Το κράτος της σήμερα ούτε εδάφη έχει, ούτε τεχνολογία έχει ούτε παιδεία έχει, ούτε και πληθυσμό έχει. Τα μισά της εδάφη τα καρπούται το ιερατείο που με άνεση χρηματοδοτεί τη συνέχιση της επιβίωσης και της δράσης του.
Αντί εργαστηρίων έρευνας που θα παρήγαγαν τεχνολογία, ο Ελληνικός χώρος είναι γεμάτος εκκλησιές και μοναστήρια γεμάτα άτεκνους τεμπελχανάδες ρασοφόρους που ζούν από τον κόπο των Ελλήνων εργαζομένων.
Αντί ναούς παιδείας για απόκτηση επιστημονικής γνώσης διαθέτει σχολεία που το μόνο που καλλιεργούν είναι η χαλκευμένη ιστορία, η άλογη και παράλογη χριστιανολογία και η έχθρα απέναντι σε άλλα έθνη που παρέλαβαν την Ελληνική επιστήμη των αρχαίων προγόνων μας και την οδήγησαν στα άστρα. Άλλοι θαμβώνονται κάνοντας βόλτες στο διάστημα και μείς θαμβωνόμαστε βλέποντας τον ιεροκήρυκα να μας λέει παραμύθια και λόγια του αέρα. Δακρύζει η εικόνα της Παναγιάς λέει! Μετανοείτε! Να σφίξουμε κι’ άλλο τον χαλκά πού ‘μαστε δεμμένοι εννοεί.
Έλληνες,
Είμαστε οι απόγονοι των σφαγιαθέντων Ελλήνων. Η παιδεία που μας προσφέρουν σήμερα με απαίτηση του ιουδαιοχριστιανικού ιερατείου είναι η παιδεία που ταιριάζει σε νεοαπαχθέντες γεννίτσαρους. Να απαρνηθούμε δηλαδή οτιδήποτε καθαρά Ελληνικό υπήρχε πρίν την επιβολή του χριστιανισμού και να τιμούμε την ιουδαϊκή κοσμολογία στο πρόσωπο ενός αγύρτη θαυματοποιού από τη Γαλιλαία, που απειλούσε θεούς και δαιμόνους μέχρι που συνελήφθηκε, καταδικάστηκε και εκτελέστηκε από τις κρατικές αρχές του καιρού του. Προς τιμήν της παρθένου τάχατες μητέρας του υπάρχουν πιο πολλές εκκλησιές και μοναστήρια παρά σχολεία και πανεπιστήμια. Το μόνο που παράγουν είναι περισσότερα λεφτά για το ιερατείο και τίποτε άλλο.
Έλληνες,
Χάθηκε και η Κύπρος, μην κοροϊδευόμαστε! Η κατάσταση της δεν είναι αναστρέψιμη και μη ρίχνετε το φταίξιμο στους σημερινούς ηγέτες του Ελληνισμού. Ούτε μπορούν να κάνουν θαύματα, ούτε και γίνονται θαύματα. Τη σημερινή τραγική κατάσταση μόνο το τρίπτυχο ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΗ-ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ μπορεί να την ανατρέψει με τον καιρό. Όποιος δεν βάλει τις δυνάμεις του τη θέληση του τον πλούτο του σ’ αυτούς τους τρείς στόχους ας είναι ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Βρε τσακάλι αρχιεπίσκοπε,

Σου πέρασε ποτέ από το κρανίο σου ότι τα χωράφια που βρίσκονται στη γη που ανήκει στις Βρεττανικές βάσεις (τεράστια γη) και δεν είναι οικιστική περιοχή, με το σχέδιο Ανάν περνούσαν στην Κυπριακή Δημοκρατία και γίνονταν οικιστική περιοχή και αυτά τα χωράφια ως οικιστικές μονάδες θα αξίζουν ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ;

Και σε ποιόν ανήκει αυτή η γη βρε σφογγοκωλάριε;

Στους Λεμεσιανούς δεν ανήκει;

Βλάκα!

Επομένως εγώ -- αν δω ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ -- τί πρέπει να είχα ψηφίσει στο δημοψήφισμα του 2004 και τί είδους λύση πρέπει να θέλω;

Πες μου να δούμε, άρχοντα της εξυπνάδας!

Όσο για την γη: Παντού είναι ακριβή η γη στην Κύπρο και με λύση και με χωρίς λύση.

Reality check: Είμαστε ΝΗΣΙ !!!

ΝΗΣΑΚΙ !

Γιουσουφάκι!

Που είπαν μιαν ανοησία και την αναμασάς χωρίς καν να σκέφτεσαι.

Η γη θάναι όλο και πιο ακριβή αφού ο πληθυσμός αυξάνεται και η γη είναι σταθερή.

Σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Κύπρο. Πάντα. Και με λύση και χωρίς λύση.

Μα πόσο ματσούκι είσαι τέλοσπάντων;

Εξ'άλλου, ΒΛΑΚΑ, αν ήμουν πλούσιος με κάμποση γη στη Λεμεσό και υπήρχε έστω και η παραμικρή πιθανότητα να φτηνίσει η γη στην πόλη μου, θα ήθελα ένα τέτοιο σχέδιο για να μπορώ να ΑΓΟΡΑΣΩ ακόμα περισσότερη!

Γκε-γκε;

Έπιασες ποτέ τάξη στα οικονομικά ή ήταν πολύ δύσκολο το θέμα;

Σε ακούω που βρίζεις την Λεμεσό ξανά και ξανά και σε αγνοώ.

Αλλά εσύ επιμένεις. Επομένως τσιμπώ και θα σου απαντήσω (δες πιο κάτω). Περίμενε και θα ακούσεις, μη φύγεις, για την ώρα πάμε χαλαρά.

Ζώον!

Στο θέμα μας πρώτα: Δηλαδή θα "φτηνίσει" η γη στη Λεμεσό αν γίνει στην Κύπρο ΔΔΟ;

Πιάνεις πουλιά στον αέρα από Οικονομικά θέματα βλέπω.

Ηλίθιε!

Δηλαδή η γη στη Λευκωσία είναι φτηνότερη από τη Λεμεσό; Ή στο Παραλίμνι; Ή στην Λάρνακα; Ή στην Αγία Νάπα;

Λοιπόν, αλλού σε τρώει και αλλού ξύνεσαι αγόρι μου.

Άκου λοιπόν και δώσε βάση διότι δεν θα επαναλάβω:

Δεν είμαστε εμείς που εγκαταλήψαμε την πόλη μας χωρίς καν να εμφανιστεί στον ορίζοντα Τούρκος στρατιώτης.

Γυρεύτου αλλού λοιπόν.

Αγάπα άλλον που λέμε και στη Λεμεσό.

Και αφού τα χωράφια της Λεμεσού είναι παλιοχώραφα, γιατί επιδιώκεις να τα αγοράσεις και κλαψουρίζεις ότι είναι ακριβά;

Πήγαινε στο Παραλίμνι.

Ζώον!

Σόρρυ, να το πω στα Παραλιμνίτικα: Χτηνόν! (60 Hz πιο πάνω, διάρκεια: x2)

ΛΕΜΕΣΟΣ - ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΧΟΙΡΟΚΟΙΤΙΑ

ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΤΕ

Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πρωμιθεας είπε...
, Emerson,
Δεν έχει καμιά σημασία που είπε ο Κληρίδης πως ο “… αγώνας της ΕΟΚΑ του 1955-59 ζήμιωσε το κυπριακό εθνικό ζήτημα και πως είχαν υποτιμηθεί οι βρετανικές και τουρκικές αντιδράσεις …”, αλλά το ότι το είπε τελικά – και διερωτούμαι γιατί το αμφισβήτησες ...,
,

Το αμφισβήτησα γιατί η μόνη πηγή για "συνέντευξη" του Κληρίδη στην εφημερίδα Αγώνας ήταν η ΕΔΟΝ. Εγώ δεν το είχα ξανακούσει οπότε ήθελα να το διασταυρώσω και μετά να τοποθετηθώ. Δεν αμφισβήτησα ποτέ τον περίεργο ρόλο του Κληρίδη αλλά αυτό δεν είναι άλλοθι για την καταστροφική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης. Μερικοί βολεύονται με την παρελθοντολογία για να κρύψουν τις ευθύνες τους ΣΗΜΕΡΑ ..

Ο Πρωμιθεας είπε...
, Ούτε κι εγώ κατέχω πράμα για την κατάσταση (και τη μορφή της Ομοσπονδίας) στην Νότιο Αφρική, όμως ψάχνω σχετική βιβλιογραφία για να μελετήσω το ζήτημα. Υπέθεσα όμως πως μια και υιοθέτησες τι έγραφε η “Σημερινή” το 2007, ότι θα ήξερες 5 πράγματα παραπάνω, αλλά έππεσα έξω ... Κι εσύ παπαγαλίζεις ότι σε βολεύει,

Δηλαδή Πρωμιθέα τι ακριβώς αμφισβητείς το γεγονός ότι οι Νοτιοαφρικάνοι απέρριψαν την ΔΔΟ ή το γεγονός ότι η ΔΔΟ είναι ένα ρατσιστικό κατασκεύασμα; Η θέση η δική σου για την ΔΔΟ, την σταθμισμένη ψήφο και την εκ περιτροπής προεδρία πια είναι;

Στους χαρακτηρισμούς σου δεν θα τσιμπήσω...

arxiepiskopos είπε...

Υπό κατοχή βρίσκονται 3500 τ.χ προσφυγική γη.Οι βάσεις είναι 99τ.χ.Θα επιστρέφονταν 50 τ.χ,από τα οποία τα μισά στο Ακρωτήρι του ΡΗΓΑ.Μάνα μου,ρέ,χάνει ο ΡΗΓΑΣ 25τ. και οι πρόσφυγες 3500τ.χ.Γίνεσαι ή όχι "πατριώτης",όταν είσαι Λεμεσιανός;

Χρίστος Χριστου είπε...

Emerson,
Καλό και σωστό είναι να θέτουμε υπό αμφισβήτηση ότι μας σερβίρεται και να ανατρέχουμε σε πρωτογενείς πηγές για την επιβίωση ή (αναλόγως) τη διάψευση του. Με δυο λόγια να πιστεύουμε κάτι αφού το ερευνήσουμε. Όμως έχω την εντύπωση ότι εσύ το κάνεις επιλεκτικά και αντιφατικά. Ενώ αμφισβήτησες (και σωστά έπραξες) τη δήλωση Κληρίδη για τη χρησιμότητα του αγώνα της ΕΟΚΑ (μέχρι να τη διασταυρώσεις) το ίδιο δεν πράττεις για ζητήματα που αφορούν την Ομοσπονδία, υπεκφεύγεις και αντί τουλάχιστον να ψάχνεις πως έχει ΣΗΜΕΡΑ το (ομοσπονδιακό) σύστημα διακυβέρνησης στη Νότιο Αφρική καταφεύγεις σε γενικότητες (τελικά τι απέρριψαν οι νοτιοαφρικανοί και τι δέχτηκαν μπορείς να μας πεις ή τουλάχιστον να μας παραπέμψεις σε κάποια σχετικά δημοσιεύματα;) ή υποβάλλεις άλλες ερωτήσεις (που πολύ πιθανόν να μην έχουν σχέση με τη Νότια Αφρική).
Πάντως για το ζήτημα της «σταθμισμένης ψήφου» εγώ θα σε παραπέμψω σε σχετικό άρθρο του ίδιου του Γιώργου Λιλλήκα (για τον όποιο γίνεται και θετική αναφορά σ’ αυτό το post) που δημοσιεύτηκε στον “Πολίτη” στις 24 του Οκτώβρη:

“Η πρόταση του Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια έχει δυο συνιστάμενες: τη σύνθεση/ δομή/ λειτουργία της προεδρίας και τον τρόπο εκλογής της.
Προσωπικά θεωρώ ορθή τη θέση να μετέχουν και οι δύο κοινότητες (το σύνολο δηλαδή των πολιτών της Δημοκρατίας ως ένα εκλογικό σώμα) στην εκλογή των δύο ανώτερων αξιωματούχων του κράτους. Κρίνω ότι μια τέτοια εξέλιξη διορθώνει μια ανωμαλία του Ζυριχικού Συντάγματος. Η συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στον εκλογή του Ελληνοκυπρίου εκπρόσωπου και αντίστροφα μπορεί να λειτουργήσει συνεκτικά και συνενωτικά κάτι που χρειάζεται η Κύπρος. Αυτή η διαδικασία αναιρεί τη χωριστή εκπροσώπηση των κοινοτήτων και εδραιώνει την ενιαία εκπροσώπηση του συνόλου του κυπριακού λαού. Η χωριστή εκλογή λειτουργεί διαιρετικά αφού η κάθε κοινότητα αναγνωρίζει. ως ηγέτη και εκπρόσωπο των συμφερόντων της μόνο αυτόν που η ίδια εξέλεξε. Εδραιώνει ακόμη την αντίληψη ότι οι δύο κοινότητες έχουν χωριστά (ή κm ανταγωνιστικά) συμφέροντα, υπονομεύοντας τη βάση ανάπτυξης κοινών συμφερόντων.
Ταυτόχρονα μια τέτοια ενοποιητική εκλογική διαδικασία θα αναδεικνύει μετριοπαθείς ηγέτες που θα προωθούν τη συνεργασία και τα συμφέροντα της Κύπρου ως συνόλου, κάτι που επίσης είναι θετικό.
Αν αυτή η προσέγγιση είναι ορθή, τότε είναι δίκαιο η πλειοψηφούσα κοινότητα (που είναι οι ελληνοκύπριοι) να μnν επιβάλλει στη μειοψηφούσα κοινότητα (στους Τουρκοκύπριους) εκπρόσωπο τnς δικής τnς αρεσκείας. Όπως οι Τουρκοκύπριοι θα επηρεάζουν κατά 18% την εκλογή του Ελληνοκύπριου εκπρόσωπου έτσι και οι Ελληνοκύπριοι θα πρέπει να επηρεάζουν με τnν ίδια βαρύτητα τnν εκλογή του Τουρκοκύπριου εκπροσώπου.
Ασφαλώς n ρύθμιση αυτή παραβιάζει τη δημοκρατική αρχή “ένας άνθρωπος μία ψήφος” όπως και διεθνείς συμβάσεις που υπέγραψε n Κυπριακή Δημοκρατία. Είναι όμως δίκαιο n κάθε κοινότητα να έχει τον πρώτο λόγο την εκλογή του εκπροσώπου τnς. Κρίνω, ακόμη, ότι τα θετικά που μπορούν να προκύψουν είναι τόσο σημαντικά που μπορούμε να ζήσουμε με αυτήν τη στρέβλωση ...”

Χρίστος Χριστου είπε...

Για πιο πάνω αντί "επιβίωση" διαβάστε "επιβεβαίωση"

Ανώνυμος είπε...

Πρωμιθέα καταρχάς αφού εσύ ξέρεις το πολιτικό σύστημα που ισχύει στην Ν Αφρική γιατί μας το κρατάς μυστικό; Περιμένουμε να μας διαφωτίσεις και να εντοπίσεις τις ομοιότητες με την ΔΔΟ;

Δεύτερο, ακόμα και αν υπήρχαν 600 ομοσπονδιακά συστήματα διεθνώς που να είχαν τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά με το σύστημα που συζητείται στην Κύπρο και πάλι δεν θα υπήρχε ένας βασικός παράγοντας που επηρεάζει αρνητικά το τελικό αποτέλεσμα, το κράτος συμμορία ΤΟΥΡΚΙΑ και η στρατηγική της για τον έλεγχο όχι μόνο της Κύπρου αλλά και ολόκληρης της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Το άρθρο του Λιλήκα γιατί το αναφέρεις δήλωσα εγώ ποτέ «θαυμαστής» του Λιλήκα;

Εγώ είμαι κατά της σταθμισμένης ψήφου και της εκ περιτροπής προεδρίας εσύ τι υποστηρίζεις;

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

εμερσον απλα ο λιληκας εξηγησε σε μερικους σαν εσενα και αλλους εδω ειδημονες των παντων, τι σημαινει η σταθμισμενη ψηφος. σε καποιο αλλο ποστ, ρωτησα τον αιαντα να μου πει πως αντιλαμβανεται τη σταθμισμενη ψηφο, ακομα περιμενω απαντηση.
με το να ψηφιζει ο καθενας τον δικο του εκπροσωπο και μονο, ευνοειται ο διαχωρισμος μεταξυ των 2 κοινοτητων, απο ο εκπροσωπος θα ειναι αποδεκτος απο τη μια μονο κοινοτητα.

Ανώνυμος είπε...

Αρχιεπίσκοπε:

Πού σου νέφκω, πού πάεις.

Νόμπελ, νόμπελ.

Σε βλέπω πολύ ψηλά εσένα μια μέρα. Θα με θυμηθείς. Διπλωματικό σώμα, κεντρική επιτροπή, επιτροπή δημόσιας υπηρεσίας και βάλε. Πού ξέρεις, ίσως και συμβούλειο της Ομόνοιας.

Ρ.

Πενταρόγιωρκος είπε...

Τραμπουξόπουλε, ακόμα δεν μας είπες, θα ζητήσει συγγνώμη ο πρόεδρος Χριστόφιας που υποστηρίζει τον Ταλάτ, ο οποίο θέλει να μας ενώσει με την Τουρκία, σύμφωνα και με τις αφίσες του;

ή μήπως δεν θα το πράξει διότι:

ΑΚΕΛ = Το DRASIS-KES της Άγκυρας;

arxiepiskopos είπε...

x

Anef_Oriwn είπε...

Ρήγας,
"συμβούλιο", κι όχι"συμβούλειο"! Κι ΕΣΥ τέτοια λάθη;

Skorpion είπε...

Εγω διαβαζοντας τον Εμερσον καταληγω πως γνωριζει τι ειναι η σταθμισμενη ψηφος και επειδη δεν ειναι απολιτιστος ανθρωπος με φασιστικες αποψεις, και σεβεται την δημοκρατια και τους Κυπραιους πολιτες, δεν μπορει παρα να διαφωνει. Εαν καποιος ειναι απολιτιστος μισθανθρωπος που δεν γνωριζει τα απαραιτητα για το πως λειτουργουν τα πολιτευματα, η δεν τον κοφτει εαν θα δυστυχησουμε, τοτε θα συμφωνει με την σταθμισμενη ψηφο.

Η αποψη του Λιληκα για το θεμα δεν τον τιμαει καθολου.

Κοινο ψηφοδελτιο. Τκ και ΕΚ μπορουν να ψηφιζουν ΕΚ,ΤΚ,Βουλγαρο που ζει στις "ΕΚ περιοχες" με Κυπριακη υπηηκοτητα για να αναφερω ενα παραδειγμα, και ουτο καθεξης. Ολοι να εχουν μια ψηφο που να ειναι ισαξια οποια και εαν ειναι η εθνικοτητα του υποψηφιου.

Οτιδηποτε διαφορετικο απο αυτο δεν μπορει να γινει αποδεκτο.

Ειδικα διοτι εχουμε ειδικες συνθηκες και Τουρκια να αντιμετωπισουμε.

Φυσικα ΑΚΟΜΑ και εαν η Τουρκια ηταν καμια Γαλλια και συγχρονη, Ευρωπαικη και ειρηνικη χωρα χωρις επεκτατικες βλεψεις και θεωριες περι ιερων εθνικων συμφεροντων, και παλι ακομα και τοτε δεν θα μπορουσαμε να υποστηριζαμε τους συγκεκριμενους αντιδημοκρατικους θεσμους. Η, αποψεις πως σε ολα τα δημοσια σωματα ακομα και σε ανεξαρτητους θεσμους, πρεπει 50% να ειναι απο την μια κοινοτητα.

Μιλαμε για γελοιες καταστασεις. Ποσω μαλλον που εχουμε την Τουρκια στα ποδκια μας που στοχευει μοναχα για την συνεχιση της διχοτομησης και αναβαθμιση του ψευδοκρατους της και του αυξηνομενου ελεγχου της στο νησι.

Τωρα ας κανουμε μια υποθεση.

Και χωρις Τουρκια στα ποδκια μας λεω εγω πως σχεδια οπως αυτα που προτεινονται, μεταξυ δυο ασπουμε φιλικοτατων λαων (ας υποθεσουμε δεν ηταν οι Τουρκοι που αναγιωθηκαν υπο χρονια Τουρκικης προπαγανδας/δικτατοριας και ειναι υπο την τεραστια επιρροη της Τουρκιας. Ας υποθεσουμε πως ηταν καποιοι αλλοι) και παλι θα ηταν πολυ δυσκολο να γινουν αποδεκτα και να οδηγησουν σε καλυτερες μερες.

Μιλαμε για τετοια τερατουργηματα που ομοια τους στον κοσμο πιθανον να μην υπαρχουν. Σε καμια Βοσνια η Σομαλια η Ουγκαντα να βρει καποιος κατι παρομοιο.



Φυσικα εαν δεν ηταν Τουρκια και ηταν κατι αλλο , πιθανον πως δεν θα ηταν τετοια τερατουργηματα τα σχεδια επιλυσης του Κυπριακου. Ισως να μιλουσαμε για πραγματικη λυση και επανενωση.

Προσωπικα ακομα και εαν παρουμε την καπως ακραια και σε καποιο βαθμο δυσλειτουργικη αλλα και αντιδημοκρατικη κατα την αποψη μου ομοσπονδια (βεβαια μπορει να χαρακτηριστει και λειτουργικη εν τελει) οπως αυτη που εσχει το Βελγιο, με ενα υποθετικο ησηχο και πολιτισμενο λαο που δεν τον κοφτουν πολλα τα εθνικα συμφεροντα αλλων χωρων, οπως εμας δηλαδη (Ελληνες της Κυπρου η απλα Κυπραιοι ή Κυπριοι), πιστευκω πως θα δουλευκε στην Κυπρο.

Ανώνυμος είπε...

Μεταξόπουλε αφού παραθέτουμε απόψεις του Λιλήκα ας δούμε και τι δήλωσε χθες

Ο κ. Λιλλήκας σημείωσε πως «οι προοπτικές, όπως προδιαγράφονται σήμερα, δεν είναι καθόλου ευοίωνες» και ότι η λύση που διαπραγματεύεται ο Πρόεδρος Χριστόφιας «θα είναι άδικη, για τον Κυπριακό Ελληνισμό, θα είναι μη λειτουργική και μη βιώσιμη και θα είναι μια χειρότερη εκδοχή του Σχεδίου Ανάν».,

Skorpion είπε...

Βεβαια κανονικο ενωμενο κρατος, ακομα και με ομοσπονδια οχι τυπου Βελγιου, δεχομαι. Μπορει ως γεγονος ΤΚυπριακος λαος να μην υπαρχει, αλλα δεν εχω προβλημα να υπαρξει επανενωση του νησιου και εμεις οι Κυπραιοι με τους Τουρκους να ζουμε σε ενα ενωμενο δημοκρατικο κρατος. Εξαλου εαν οι Τουρκοι συμφωνουν σε αυτο, τοτε πιθανον να λειτουργουν επιτελους/πλεον ως Κυπριοι. (Σε αυτο το υποθετικο σεναριο.) Και να μην εχει αποκρυσταλωθει στον νου τους η εθνικη τους συνειδηση, στο (υποθετικο)ενωμενο δημοκρατικο κρατος λυνονται αυτα και θα γινουν Κυπραιοι.

Αρα για μενα, εαν ειναι προθυμοι, δεν εχω προβλημα να ειναι συμπατριωτες μου. Ακομα και τωρα στα πλαισια της σημερινης ΚΔ.

Πενταρόγιωρκος είπε...

Arxiepiskope-Anef_Oriwn κλπ

Δεν μας είπατε ακόμη: Θα διαμαρτυρηθείτε για τις Ενωτικές-Δρασίτικες θέσεις του Ταλάτ;

Ή μήπως θέλετε και εσείς Ένωση της Κύπρου με την Τουρκία;

Χρίστος Χριστου είπε...

Emerson,
Με το συμπάθκειον, αλλά νομίζω ότι προσπαθείς να παίξεις το παιγνίδι της κολοκυθιάς, κοινώς υπεκφεύγεις! (Μην το πάρεις στραβά δεν εννοώ ότι κολοκυνθίζεις) ...
Αν ήσουν πιο προσεκτικός (όταν με διαβάζεις) θα έβλεπες ότι έχω πει πως “… Ούτε κι εγώ κατέχω πράμα για την κατάσταση (και τη μορφή της Ομοσπονδίας) στην Νότιο Αφρική …” και ότι “… ψάχνω σχετική βιβλιογραφία για να μελετήσω το ζήτημα …” Ειλικρινά περίμενα, μια και εσύ κάμνεις συγκρίσεις μεταξύ της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (όπως εσύ την αντιλαμβάνεσαι) και του τι προωθείτο (κάποτε) στη Νότιο Αφρική, ότι θα μπορούσες να μας διαφωτίσεις καλύτερα. Αλλά φαίνεται από κεκτημένη συνήθεια και προκατάληψη βιάστηκες να δεχτείς (χωρίς να το διασταυρώσεις τούτη τη φορά) ότι κάτι τέτοιο έγινε και στην Νότιο Αφρική. Και είναι αυτό ακριβώς που εγώ έκρινα αναφορικά με τα γραφόμενα στου για τη Νότιο Αφρική: Τη σπουδή σου να υιοθετήσεις κάτι χωρίς να το διερευνήσεις (και να περιμένεις από μένα να σου δώσω επεξηγήσεις) ...

Τις απόψεις του Λιλλήκα για την «σταθμισμένη ψήφο» τις έβαλα για να μην θεωρηθεί ότι παπαγαλίζω τι λενε οι κυβερνώντες ...

Αναφορικά με τα ερωτήματα σου για το τι υποστηρίζω εγώ για τα ζητήματα “της σταθμισμένης ψήφου και της εκ περιτροπής προεδρίας”, πολύ συνοπτικά (γιατί το θέμα είναι τεράστιο) να σου πω ότι μέσα στα πλαίσια ενός σχεδίου συνολικής λύσης του κυπριακού το οποίο θα διασφαλίζει την επανένωση του τόπου μας, την επιστροφή των προσφύγων είτε υπό ελληνοκυπριακή είτε υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση, την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και την κατάργηση των επεμβατικών δικαιωμάτων της Τουρκίας, δεν θα με ενοχλούσε ΚΑΘΟΛΟΥ η «εκ περιτροπής προεδρία», ενώ η «σταθμισμένη ψήφος» είναι (κατ’ εμένα) αυτονόητη (ως συνενωτικό στοιχείο). Θεωρώ όμως ότι η «σταθμισμένη ψήφος» θα μπορούσες να αναιρεθεί με το ενιαίο ψηφοδέλτιο. Παράλληλα κρίνω πως πρακτικά είναι αδύνατη η αποχώρηση όλων των εποίκων.

Χρίστος Χριστου είπε...

(Να καταθέσω εδώ κι ένα σχόλιο ως απάντηση στα όσα ο Ρήγας γράφει απευθυνόμενος σ’ εμένα στο post υπό τον τίτλο “Ο Ταλάτ έμμισθος του ΑΚΕΛ!”)

Ρήγα,
Η πολιτική (των εγγλέζων) του “διαίρει και βασίλευε” είναι και δεδομένη και γνωστότατη εδώ και αιώνες! Την εφάρμοσαν συστηματικά στις αποικίες τους παλαιοτέρα (αλλά και μετέπειτα στις νεο-αποικίες τους), όταν έβρισκαν πρόσφορο έδαφος (δηλ. σε τόπους όπου υπήρχαν εθνοτικές και θρησκευτικές διαφοροποιήσεις κι αντιπαλότητες – τις οποίες μπορεί να υποδαύλιζαν μάλιστα), για να διαιωνίζουν την εξουσία και την κυριαρχία τους. Κι αυτό συνέβηκε και στην Κύπρο (και ο Anderson το περιγράφει πολύ παραστατικά στο βιβλίο του το οποίο επικαλέστηκες – από τη σελ. 19 και εντεύθεν) και στην Παλαιστίνη και στην Ινδία και στην Σρι Λάνκα. Οι εγγλέζοι τα συμφέροντα τους ήθελαν να υπερασπιστούν. Σημασία έχει πως αντιδρούσαν και λειτουργούσαν οι ντόπιοι πληθυσμού. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι η ακεραιότητα και η ενότητα της Ινδίας (λόγου χάρη) διατηρήθηκε (παρά την ύπαρξη μέχρι και σήμερα θρησκευτικών κυρίως, αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων), λόγω της ομοσπονδοποίησης της. Κι αργά ή γρήγορα μια μορφή ομοσπονδίας ή έστω αυτονομίας θα υπάρξει και στη Σρι Λάνκα για τους Ταμίλ. Με την περαιτέρω ανάπτυξη των δημοκρατικών θεσμών η κατοχύρωση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων (εθνοτικών, θρησκευτικών, πολιτισμικών, γλωσσικών) θα επιτυγχάνεται πλέον μέσα από την αυτονόμηση τούτων των κοινοτήτων (ομάδων ανθρώπων) ή και την ομοσπονδοποίηση των χωρών τους.

Για τες αναφορές σου στο ΑΚΕΛ και την πολιτική του έναντι της ΕΟΚΑ (μέσα από βιβλία πρώην στελεχών του ΑΚΕΛ και αποφάσεις του ιδίου του ΑΚΕΛ), δεν έχω κάτι να προσθέσω (ούτε και να διαφωνήσω). Έχω την άποψη ότι με τα αποσπάσματα που παράθεσες, επιβεβαιώνονται τα όσα είχα πει για το ζήτημα της ένοπλης τακτικής (σε προηγούμενες παρεμβάσεις μου).

Skorpion είπε...

Προμιθεα εισαι σοβαρος να μιλας για εδαφικη ακεραιοτητα της Ινδιας που διατηρηθηκε ; Το Πακισταν ξερεις απο που φυτρωσε η καμνεις τον ιστορικο ενω δεν σου περνα ; Ελπιζω να εννοεις «μετα αφου εχασε η Ινδια το Πακισταν.»

Ανώνυμος είπε...

Αφού λοιπόν δεν γνωρίζεις μπες και διάβασε

http://www.info.gov.za/documents/constitution/1996/index.htm

και μετά κάνε τις συγκρίσεις

http://www.politis-news.com/other/ananplan/ananplan.shtml

Λες ότι υιοθετώ το δημοσίευμα της Σημερινής που άναφέρει λάθος στοιχεία και εγώ σου ζητώ να μου αποδείξεις ότι το δημοσίευμα είναι λάθος γιατί παίζω το παιχνίδι της κολοκυθιάς;

Ανώνυμος είπε...

http://www.info.gov.za/documents/constitution/1996/96cons2.htm#21

δεν μπήκε σωστά πιο πάνω

Skorpion είπε...

Προμιθεα, δεν υπαρχει λογικος ανθρωπος πολιτισμενος, που να σεβεται το δημοκρατικο πολιτευμα, τον οποιο δεν πειραζει καθολου η εκ περιτροπης προεδρια και η σταθμισμενη ψηφος. Δεν ειναι λογικο να μην σε πειραζει καθολου.

Πιο σημαντικο ειναι το γεγονος πως οι μη δημοκρατικες κοινωνιες ειναι απολυτως καταδικασμενες στην παρακμη εαν δεν πρεπει να μιλαμε για καταστροφη. Το γεγονος πως μιλαμε για Τουρκια, δυσχαιρενει ακομα περισσοτερο τα πραγματα.

Απο καθαρα διαπραγματευτικη σκοπια αν το δουμε, Δεν εχει παρει τιποτε αναλογο του οτι εχει δωσει ο Χριστοφιας. Ουτε φαινονται διαθετημενοι να δωσουν στα θεματα τα οποια εχεις αναφερει.

Επισης σκεφτομαι εαν υπαρχει κατι αναλογο του τι εχει δωσει διοτι δεν μιλαμε για ποδοσφαιρικες ομαδες που κανουν μεταγραφες εδω, αλλα για την λειτουργια ενος κρατους. Δεν γινεται να μπαινουν ολα στην λογικη του Παρε- Δωσε.

Για πες μου ετσι επειδη εχω απορια, 50% ΤΚ σε ολους τους δημοσιους οργανισμους και οχι μονο, σε πειραζει η Οχι; Απαιτησεις να εχουν συγκεκριμενα ποστα οι ΤΚ ΔΥ, σε πειραζουν ; Διοτι το τραγελαφικο εχει να κανει με ολο το φασμα των τουρκικων απαιτησεων. Απο οικονομια, εποικοι,επεμβατικα δικαιωματα, εκ περιτροπης προεδρια, στα παντα.

Βεβαια καταλαμβαινεις πως αυτα που λεω για τα διαφορα μη δημοκρατικου τυπου πολιτευματα και την απολυτη αποτυχια τους, ειναι γεγονος. Ποσω δε μαλλον για το τερατουργιμα για το οποιο διαπραγματευομαστε.

Δεν σας τιμαει καθολου ως ατομο, οι ακροτητες που υποστηριζετε.

Χρίστος Χριστου είπε...

Skorpion,
Άσε τες εξυπνάδες ... Μιλώ για την Ινδία όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά το 1947 ...


Emerson,
Που το παναΰριν τζι’ ύστερα ανακάλυψες τζιαι links να μας δώσεις. Σ’ ευχαριστώ πάντως. Θα τα μελετήσω ...
Γιατί όμως δεν το ‘κανες από την αρχή ή δεν καταθέτες ολοκληρωμένα τες απόψεις σου για να γλιτώσουμε κι άσκοπες συζητήσεις;

Πενταρόγιωρκος είπε...

Arxiepiskope-Anef_Oriwn-Πρωμιθεα κλπ

Δεν μας είπατε ακόμη: Θα διαμαρτυρηθείτε για τις Ενωτικές-Δρασίτικες θέσεις του Ταλάτ;

Ή μήπως θέλετε και εσείς Ένωση της Κύπρου με την Τουρκία;

Skorpion είπε...

Δεν ειναι εξυπναδα βρε Προμιθεα. Μια καλη παρατηρηση ειναι γιατι στο μηνυμα σου ολο λεεις για το πως αντιμετωπισαν την κατασταση οι ντοπιοι και τα αποτελεσματα αυτης της αντιμετωπισης και στο τελος λες για την ΕΟΚΑ.

Δαμε που εγω θα συμφωνησω ειναι παρολο που οι Εγγλεζοι ηταν υπερ διχοτομησης ακομα τζαι οταν καπως εφυαν (μετα το 60) Δεν χειριστηκαμε καλα εμεις τα πραγματα στην περιοδο 60-74. Η πολιτικη που ακολουθησε Ο Μακαριος αλλα και γενικοτερα ολοι οι εμπλεκομενοι στην υποθεση συμπεριλαμβαομενων και ολων των Ελληνικων κυβερνηνσεων, ηταν αναποτελεσματικη.

Τωρα περι ομοσπονδιοποιηση της Ινδιας και ΔΔΟ της Κυπρου, ας μην μπερδευουμε το ενα με το αλλο. Το τερατουργημα με μια οποιαδηποτε αλλη χωρα.

Και το ομοσπονδιακο τερατουργημα της Ζυριχης παρεπιμπτοντως βεβαια και δεν διευκολυνε τα πραγματα. Μην νομισεις πως βγαζω αθωους, ολους τους ξενους που ειχαν αντιθετα συμφεροντα και επρατταν υπερ της διχοτομησης της Κυπρου. Απλως εμεις δεν ακολουθησαμε τις σωστες πολιτικες που επρεπε.

Ανώνυμος είπε...

Περιμένω να μου απαντήσεις για το δημοσίευμα της Σημερινής.

Επίσης έχω κρατήσει την ψυχραιμία μου παρά το εξυπνακίστικο στυλάκι σου και τα ειρωνικά σχολιάκια. Αυτή η συμπεριφορά φοριέται πολύ τελευταία από διάφορους σχολιαστές σε σημείο και με βάζει σε υποψίες....

Ανώνυμος είπε...

Πρωμιθέα:

Γι’ αυτό και δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι η ακεραιότητα και η ενότητα της Ινδίας (λόγου χάρη) διατηρήθηκε (παρά την ύπαρξη μέχρι και σήμερα θρησκευτικών κυρίως, αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων), λόγω της ομοσπονδοποίησης της.


Είσαι ανιστόριτος και αγεωγράφητος.

Σε ποιούς απευθύνεσαι νομίζεις; Σε 15χρονα εδονόπουλλα που πρέπει να διαβάσουν το φυλλάδιο και να το αποστηθίσουν;

Δες την ιστορία της Ινδικής χερσονήσου (αυτό που οι αποικιοκράτεδς Βρεττανοί αποκαλούσαν British India). Ξεκίνα από το Πακιστάν.

Και αν θέλεις να μπεις σε δύσκολα χωράφια διάβασε και για το Μπαγκλαντές και το Κασμίρ και για το Νεπάλ.

Ρ.

Πενταρόγιωρκος είπε...

Arxiepiskope-Anef_Oriwn-Πρωμιθεα κλπ

Δεν μας είπατε ακόμη: Θα διαμαρτυρηθείτε για τις Ενωτικές-Δρασίτικες θέσεις του Ταλάτ;

Ή μήπως θέλετε και εσείς Ένωση της Κύπρου με την Τουρκία;

Kotsiroshyllos είπε...

Να προσθέσω ΠΩΣ οι οπαδοί της ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ και αυτοί που ξεπλένουν τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δεν τελειώνουν.

Αντιγράφω απόσπασμα του ΓΡΗΓΟΡΗ ΙΩΑΝΝΟΥ:

Εγύρεψα να έβρω τζιαι το σύνθημα της “ένωσης με την Τουρκία” που μας επρήσαν οι εθνικιστές που ποδά. Ήβρα το. Ήταν υποσημείωση με μιτσιά γράμματα στο 2ο σύνθημα “Όταν ο Ταλάτ υπάρχει, υπάρχουμε και εμείς” που ελάλεν “επειδή με συνδέει με τον κόσμο, επειδή με συνδέει με την Τουρκία” εμφανώς στην προσπάθεια του να πιάσει τους ψήφους των Τουρκικής καταγωγής τζιαι της μετριοπαθούς εθνικοφρόνου κεντροδεξιάς.

Saturday, April 17, 2010
http://nekatomata.blogspot.com/2010/04/blog-post_17.html

Οι ΕΠΟΙΚΟΙ έγιναν "τουρκικής καταγωγής"...

Οι φασίστες ΦΟΝΙΑΔΕΣ του Ραούφ Ντενκτάς και οι ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ του Ταλάτ έγιναν "μετριοπαθής εθνικόφρων κεντροδεξιά"...

Ενώ λίγες ΑΡΑΔΕΣ πιο πάνω ο Γρηγόρης Ιωάννου σκίζεται για τις ελληνικές σημαίες στο οδόφραγμα του ΛΗΔΡΑ ΠΑΛΑΣ και αφήνει αισχρά υπονοούμενα για τις μανάδες των αγνοουμένων.

ΑΥΤΗ είναι η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ νομενκλατούρα του ΑΚΕΛ. Αυτοί είναι οι απολογητές των ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ, του ΡΑΟΥΦ ΝΤΕΝΚΤΑΣ, του τουρκικού εξτρεμισμού.

Άξιοι συναγωνιστές του ΗΛΙΚΙΑΚΟΥ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΡΑΤΣΙΣΤΗ ΑΝΕΦΟΡΙΩΝ.

Το ΑΚΕΛ έχει μετατραπεί σε κάτι χειρότερο και από το NSDAP... Οι νεοναζί έχουν κυριαρχήσει στο κόμμα.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΛΟΙΠΟΝ... ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΓΚΡΙΖΟΥ ΛΥΚΟΥ...

Χρίστος Χριστου είπε...

Τελικά ρε Ρήγα, δεν κατάφερες να ξεφύγεις από την πεπατημένη, δηλ. την προσφιλή σου τακτική να καταφεύγεις (ελλείψει επιχειρημάτων) σε αφορισμούς, χαρακτηρισμούς και αοριστολογίες ... Λαλείς, λόγου χάριν για μένα ότι είμαι «ανιστόριτος και αγεωγράφητος»... Αλλά φαίνεστε μου “είπεν ο γάιδαρος που πετεινού κεφάλα”! Εκτός από μια γενικόλογη αναφορά που κάμνεις στην British India, στην Ινδία, στο Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, το Κασμίρ και το Νεπάλ [ξέχασες τη Σρι Λάνκα από την επικράτεια της Ινδικής Χερσονήσου] τι άλλο μας είπες; Ένα μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ! Μήπως τελικά θες να μας πεις ότι έπρεπε να δημιουργηθεί [χωρίς να διευκρινιζεις πως] μια Μεγάλη Ινδία όπως ας πούμε είναι τζιαι το μέγα όνειρο σου για μια Μεγάλη Ελλάδα; [Και μετά διερωτάται κι ο Emerson γιατί προσφεύγω σε «ειρωνικά σχολιάκια»].
Ποιοι λοιπόν ήταν οι λόγοι που οδήγησαν [μετά την αποχώρηση των βρεττανών] στη δημιουργία στην περιοχή της Ινδικής Χερσονήσου 3-4 κρατών [της Ινδίας, του Πακιστάν – Ανατολικού και Δυτικού, με το πρώτο να ανεξαρτητοποιήθηκε τελικά και να δημιουργείται η Μπανγκλαντές – του Νεπάλ]; Τούτο οφείλεται μόνο στην πολιτική του “διαίρει και βασίλευε” των εγγλέζων ή συνέτειναν και οι εσωτερικές [μέσα στον κόσμο] θρησκευτικές αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις; Εδώ θα σημειώσω ότι η πλειοψηφία του κόσμου στην Ινδία και στο Νεπάλ [το οποίο ήταν από πολύ παλιά και παραμένει βασίλειο] είναι ινδουιστές, ενώ στο Πακιστάν και στην Μπανγκλαντές μουσουλμάνοι.

Χρίστος Χριστου είπε...

Έστω και καθυστερημένα μερικά σχόλια προς τους Skorpion και Emerson [που μου είχαν απευθύνει τον λόγο] και ελπίζω να τα δουν:

..................................
Skorpion,
Η αναφορά μου στην ΕΟΚΑ προέκυψε ως συνεχεία της προηγούμενης συζήτησης που κάναμε με τον σχολιογράφο Ρήγα και σ’ αυτό το Post αλλά και σε προηγούμενο ...
Πάντως η τελευταία παράγραφος της τελευταίας σου παρέμβασης (“Και το ομοσπονδιακο τερατουργημα της Ζυριχης παρεπιμπτοντως βεβαια και δεν διευκολυνε τα πραγματα. Μην νομισεις πως βγαζω αθωους, ολους τους ξενους που ειχαν αντιθετα συμφεροντα και επρατταν υπερ της διχοτομησης της Κυπρου. Απλως εμεις δεν ακολουθησαμε τις σωστες πολιτικες που επρεπε”), ανοίγει πολλά μέτωπα συζήτησης, αλλά δεν υπάρχει η προοπτική εδώ καθώς το post αυτό έχει πέρασε πλέον στο αρχείο και την ιστορία. Ενδιαφέρον πάντως το ότι θεωρείς πως οι απαρχές της ομοσπονδοποίησης στην Κύπρο ξεκίνησαν με το «τερατουργημα της Ζυριχης» (όπως το αποκαλείς) ή ακόμα ότι «εμεις δεν ακολουθησαμε τις σωστες πολιτικες που επρεπε» (ποιες ήταν αυτές άραγε;) ...

..................................
Emerson,
Κατ’ αρχάς αυτά που λες για «εξυπνακίστικο στυλάκι [...] ειρωνικά σχολιάκια» από μέρους μου τα αντιπαρέρχομαι...

Το προηγούμενο σχόλιο μου (προς εσένα) το ‘χα γράψει πριν μπω στα δύο links (για την Νότια Αφρική) που έδωσες. Και ήμουν με την εντύπωση πως θα έβρισκα κάποια ολοκληρωμένα κείμενα όπου θα υπήρχε έστω μια υποτυπώδης σύγκριση μεταξύ της την προτεινόμενης λύσης για το κυπριακό (δηλ. της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας) και του απαρτχάιντ. Αλλά άνθρακες ο θησαυρός!!!
Εσύ μας έβαλες το Σχέδιο Ανάν και ένα κείμενο με πρόνοιες (απ’ ότι κατάλαβα) από το Σύνταγμα της Νοτίου Αφρικής; Μα το Σχέδιο Ανάν δεν ανήκει στην Ιστορία; Και ποιος είπε ότι οι προτάσεις που κατέθεσε μέχρι τώρα ο Πρόεδρος Χριστόφιας είναι παρόμοιες ή χειρότερες από το Σχέδιο Ανάν; Μήπως τελικά παίρνεις σαν δεδομένο ότι οι θέσεις της τουρκικής πλευράς είναι και θέσεις του Προέδρου;
Όμως το πιο ουσιαστικό είναι ότι και πάλι δεν μας λες τίποτα για το θέμα που συζητούμε. Γιατί τελικά η ΔΔΟ είναι ρατσιστική; Γι’ αυτό και θα επαναλάβω αυτό που είπα και σε προηγούμενη παρέμβαση μου: “Υπέθεσα όμως πως μια και υιοθέτησες τι έγραφε η “Σημερινή” το 2007, ότι θα ήξερες 5 πράγματα παραπάνω, αλλά έππεσα έξω ...”
Πάλι προσπάθησες να αποφύγεις να τοποθετηθείς!

Ανώνυμος είπε...

Πρωμιθέα έγραψες

αν ήσουν πιο προσεκτικός (όταν με διαβάζεις) θα έβλεπες ότι έχω πει πως “… Ούτε κι εγώ κατέχω πράμα για την κατάσταση (και τη μορφή της Ομοσπονδίας) στην Νότιο Αφρική …” και ότι “… ψάχνω σχετική βιβλιογραφία για να μελετήσω το ζήτημα …”

Εγώ σου έδωσα link στην ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΦΡΙΚΗΣ όπου παρατίθεται ολόκληρο το σύνταγμα και εσύ μου απάντησες.

ήμουν με την εντύπωση πως θα έβρισκα κάποια ολοκληρωμένα κείμενα όπου θα υπήρχε έστω μια υποτυπώδης σύγκριση μεταξύ της την προτεινόμενης λύσης για το κυπριακό
!!

Επίσης αν αμφισβητείς το δημοσίευμα της ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ είσαι ΕΣΥ υποχρεωμένος να το αντικρούσεις όχι εγώ που το παρέθεσα!

Χρίστος Χριστου είπε...

Emerson,
Πάλι συμπεριφέρεσαι εξυπνακίστικα για να γλειάσεις. Εσύ υιοθετείς το δημοσίευμα της “Σημερινής” και γιατί; Εγώ δεν ξέρω τι συμβαίνει εκεί και ζητώ να μάθω!

Ανώνυμος είπε...

Μας δουλεύεις ρε Πρωμιθέα; Νομίζεις ότι απευθύνεσαι σε 11χρονα; Αν διαφωνείς με το δημοσίευα πες διαφωνώ για αυτούς τους λόγους. Αν, και καλά, ζητάς να μάθεις κάτσε διάβασε. Να γλειάσω από τι;