Οι ακελοκάπηλοι της θυσίας των Καβάζογλου και Μισιαούλη

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Στη φωτογραφία, τα δύο θύματα του τουρκικού φασισμού: Ντερβίς Αλή Καβάζογλου και Κώστας Μισιαούλης

Κλείνουν σήμερα 45 χρόνια από τη θυσία των Καβάζογλου και Μισιαούλη, τους οποίους δολοφόνησαν οι Τούρκοι φασίστες της ΤΜΤ (στην οποία επιφανές μέλος -μουτζαχίντ- υπήρξε και ο Ταλάτ)


Ο Καβάζογλου και ο Μισιαούλης, έδωσαν τη ζωή τους, θυσιάστηκαν στη μάχη ενάντια στον τουρκικό ιμπεριαλισμό και το στόχο του για διχοτόμηση (taksim).

Δε θυσιάστηκαν για το διζωνικό απαρτχάιντ που προωθούν σήμερα αυτοί που τους επικαλούνται. Δε θυσιάστηκαν για να υλοποιηθεί η διχοτόμηση υπό μορφή διζωνικής. Δε θυσιάστηκαν για να εδραιώσει η Τουρκία τις παράλογες και φασιστικές διεκδικήσεις της.

Οι Καβάζογλου και Μισιαούλης δεν αρνήθηκαν ποτέ την εθνικότητά τους. Θάφτηκαν ο καθένας, με τη σημαία του έθνους του. Αγωνίστηκαν και για να ζούμε μαζί και για να διατηρούμε την εθνική μας ταυτότητα. Σε αντίθεση με το σημερινό ΑΚΕΛ που προωθεί τον εθνικοφυλετικό γεωγραφικό διαχωρισμό, αλλά και την εξάλειψη της εθνικής μας ταυτότητας. Την ελληνικότητά μας, το ΑΚΕΛ, τη θέλει και τη θυμάται μόνο για να μας υποβάλλει στη ρατσιστική μεταχείριση της διζωνικής.

Ούτε για να ζούμε πλάι πλάι Έλληνες και Κύπριοι σε δύο "συνιστώντα στέιτς", αλλά για να ζούμε μαζί, ειρηνικά, υπό συνθήκες ελευθερίας και δημοκρατίας.


Αυτοί που καπηλεύονται τη θυσία των δύο μαρτύρων του αντιφασιστικού αγώνα, για να προπαγανδίσουν τον ενδοτισμό και τη συνθηκολόγηση με τον τουρκικό φασισμό, πρέπει να ντρέπονται.

Πράξανδρος για το christofias-watch

27 Σχόλια:

Παναγιώτης είπε...

37 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΑΒΑΖΟΓΛΟΥ ΜΙΣΙΑΟΥΛΗ

Θύματα του εθνικισμού και των δυό πλευρών

Το πάρα κάτω κείμενο είναι αναδημοσίευση συνέντευξης που έδωσε στην Εργατική Δημοκρατία ο Πέτρος Μισιαούλης αδελφός του δολοφονημένου ήρωα, το 1995. Ήταν η τελευταία του συνέντευξη αφού λιγους μήνες αργότερα, πέθανε και ο ίδιος κτυπημένος από τον καρκίνο. Οι εμπειρίες και η μαρξιστική σκέψη του Πέτρου Μισιαούλη παραμένουν πάντα μια σημαντική πηγή πληροφοριών και πάνω απ’ όλα πολιτικών μαθημάτων.

Ποιο ήταν το κλίμα της περιόδου που έγινε η δολοφονία των Καβάζογλου και Μισιαούλη;

Ήταν μια περίοδος που ο εθνικισμός ήταν πολύ έντονος και στις δυο κοινότητες. H ελληνοκυπριακή άρχουσα τάξη παρά τις συμφωνίες της Ζυρίχης που υπόγραψε συνέχιζε την πολιτική την ένωσης. Στην αρχή κάπως συγκαλυμμένα και μετά τελείως φανερά και επίσημα.

Οι τουρκοκύπριοι έπρεπε να εξοντωθούν πολιτικά για να μην μπορούν να αντιδράσουν σε αυτή τη πολιτική. Ο Μακάριος αρνήθηκε από την αρχή να εφαρμόσει τις διατάξεις του συντάγματος που προέβλεπαν παραχωρήσεις στους τουρκοκύπριους όπως το δικαίωμα τους να εκλέγουν δικούς τους δήμαρχους στις πέντε μεγάλες πόλεις.

Η αντιπαράθεση έφτασε στο αποκορύφωμα το Φθινόπωρο του ‘63 όταν ο Μακάριος προσπάθησε να αλλάξει το σύνταγμα και να αφαιρέσει από αυτό όλες τις διατάξεις που ήταν υπέρ των τουρκοκυπρίων. Ακολούθησαν οι συγκρούσεις του ‘63 - ‘64 κατά τις οποίες οργίασαν τα πρωτοπαλίκαρα του Μακάριου όπως τον Γιωρκάτζη και τον Σαμψών και οι τουρκοκύπριοι αναγκάστηκαν να στριμωχτούν και να αποκλειστούν μέσα στους θύλακες.

Αυτές τις επιλογές του Μακάριου δυστυχώς τις υποστήριξε τότε και η αριστερά όπως και την πολιτική της ένωσης.

Παρόλα αυτά υπάρχουν εργάτες και διανοούμενοι, αυτά τα χρόνια που επιδιώκουν την συμφιλίωση και από τις δυο πλευρές. Υπήρξαν πολλοί τέτοιοι αγωνιστές αρκετοί από τους οποίους πλήρωσαν με την ζωή τους την αφοσίωση τους στην προσέγγιση των δυο κοινοτήτων ιδιαίτερα μέσα στους τουρκοκύπριους.

Μέσα στα γκέτο που ήταν κλεισμένοι οι τουρκοκύπριοι γίνονταν εύκολα θύματα των σωβινιστών της πλευράς τους και δολοφονούνταν ανεμπόδιστα. Ακόμα και πολλοί από αυτούς που ζούσαν στις ελληνικές περιοχές απειλούνταν και δολοφονούνταν. Έτσι έβαλαν στο στόχαστρο τους και τον Καβάζογλου.

Ποιος ήταν ο Καβάζογλου;

Ήταν ένας προλετάριος γιος πολυμελούς οικογένειας, οργανωμένος αγωνιστής, μέλος του ΑΚΕΛ. Αργότερα έγινε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Παρενθετικά πρέπει να πω ότι ο Καβάζογλου ήταν ο πρώτος και ο μοναδικός τουρκοκύπριος που πήρε τέτοιο πόστο στο κόμμα. Αυτό νομίζω δείχνει πόσο υποτιμούνταν και παραγνωρίζονταν ακόμα και από την αριστερά οι τουρκοκύπριοι.

Πολύ νωρίς ο Καβάζογλου διαπίστωσε τις δυσκολίες και τα εμπόδια που δημιουργούσε η πολιτική του κόμματος στη δουλειά του μέσα στις τουρκοκυπριακές μάζες. Πως μπορούσε να απευθυνθεί στους τουρκοκύπριους και να τους οργανώσει όταν το κόμμα υποστήριζε την ένωση και τον Μακάριο; Αυτό τον οδήγησε σε σύγκρουση με το κόμμα. Έτσι άρχισε να πέφτει υπό δυσμένεια και να εγκαταλείπεται μόνος και απροστάτευτος.

Παρόλα αυτά συνέχισε να αγωνίζεται με αυταπάρνηση χωρίς να τρομάζει από τους κινδύνους που δημιουργούνταν από την αντι-σοβινιστική του δουλειά μέσα στους τουρκοκύπριους.

Παναγιώτης είπε...

Πως έγινε η δολοφονία;

Εκείνη την ημέρα, θα πήγαινε στη Λάρνακα για σύσκεψη με τουρκοκύπριους συντρόφους. Οι συνεργάτες του, της επαγρύπνησης που είχαν σαν καθήκον την προστασία του, αρνούνταν να τον συνοδέψουν, είτε γιατί δεν μπορούσαν, είτε γιατί δεν ήθελαν επειδή ήξεραν τους κινδύνους και προσπαθούσαν να αποτρέψουν και τον ίδιο από αυτή την αποστολή.

Στην επιμονή του αναζητήθηκε άλλος συνοδός και στρατολογήθηκε ο Κώστας Μισιαούλης, ο οποίος για πρώτη φορά έπαιρνε μέρος σαν συνοδός του Καβάζογλου. Ο Κώστας είχε κανονισμένη άλλη δουλειά, μαζί με εμένα για οικογενειακό πρόβλημα. Αλλά υποχρεωμένος από το γεγονός ότι δεν βρισκόταν συνοδός για τον Καβάζογλου προτίμησε να συνοδέψει ο ίδιος τον φίλο και σύντροφο του.

Οδηγός στο αυτοκίνητό του ξεκινήσανε για την Λάρνακα, με ενδιάμεσο σταθμό στο δρόμο παρά την Λουρουτζίνα, για να παραλάβουν τουρκοκύπριους συντρόφους για τη σύσκεψη. Αντί σύντροφοι όμως τους περίμεναν ένοπλοι δολοφόνοι, οι οποίοι προηγούμενα είχαν απομονώσει τους συντρόφους τους.

Οι δολοφονικές σφαίρες θα ένωναν για πάντα τους δυο συντρόφους, αφήνοντας πίσω τους ένα μεγάλο κενό.

Σίγουρα ο σοβινισμός κέρδισε τότε μια σημαντική νίκη με την δολοφονία των δυο αγωνιστών. Όμως αυτή η θυσία έγινε, τουλάχιστο για τους ελληνοκύπριους, σύμβολο της ελληνοτουρκικής φιλίας και της επαναπροσέγγισης. Πως βλέπεις τις εκδηλώσεις επαναπροσέγγισης που γίνονται σήμερα στην επέτειο των 30 χρόνων από τη δολοφονία;

Ήταν μια νίκη του σοβινισμού αλλά ήταν και μια τραγική υπογράμμιση των αδιέξοδων της εθνικιστικής πολιτικής της αριστεράς, η οποία με τη πολιτική της ένωσης και την υποστήριξη που έδινε στον Μακάριο οδήγησε τους τουρκοκύπριους αριστερούς, υποστηριχτές της προσέγγισης, στην απομόνωση μέσα στην κοινότητα τους και τους έκανε εύκολα θύματα των σοβινιστών.

Το ΑΚΕΛ δεν μπόρεσε να παίξει τον ρόλο που περίμεναν οι ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι αγωνιστές της εργατικής τάξης. Δεν μπόρεσε να κρατήσει ενωμένη την εργατική τάξη και να μπει μπροστά στη πάλη ενάντια στο σοβινισμό. Να αντισταθεί στην προσπάθεια του Μακάριου και των ελληνοκύπριων καπιταλιστών να εξοντώσουν τους τουρκοκύπριους. Έμεινε και μένει ως τα σήμερα προσκολλημένο στον εθνικισμό, και θυσιάζει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης στο βωμό της εθνικής ενότητας και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του ελληνοκυπριακού καπιταλισμού.

Οι εκδηλώσεις επαναπροσέγγισης που οργανώνει σήμερα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι καλές. Όμως επαναπροσέγγιση δεν είναι μόνο να τιμούμε τους νεκρούς, να κάνουμε γιορτές ή να συναντιόμαστε με τουρκοκύπριους. Και αυτά είναι καλά και χρήσιμα, αλλά επαναπροσέγγιση σημαίνει πρώτα από όλα να πολεμήσουμε τον σοβινισμό μέσα στη δική μας πλευρά, να καταγγείλουμε τις ευθύνες της δικής μας άρχουσας τάξης και τα σχέδια που έχει σε βάρος των τουρκοκυπρίων. Ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε την θυσία των Καβάζογλου και Μισιαούλη είναι να παλέψουμε να φύγει αυτή η κυβέρνηση που έχει κάνει τον σοβινισμό επίσημη πολιτική, που στήνει πολεμικά δόγματα και αναβιώνει τον Γριβισμό και την ενωσιολογία.

http://www.workersdemocracy.net/110/MISIAOUL.htm

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Αναρωτιέμαι Παναγιώτη, αν το κείμενο που παραθέτεις το έγραψαν Τούρκοι πράκτορες ή αν αποτελεί πράγματι λόγια Κυπρίου.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι ευθύνες για το συνταγματικό αδιέξοδο είχαν κυρίως οι εμπνευστές του, αλλά και οι Τούρκοι που επιδίωκαν τη διχοτόμηση και μπλόκαραν το Σύνταγμα.

Οι Ελληνοκύπριοι ποτέ δεν είχαν το σοβινισμό ως επίσημη πολιτική τους, σε αντίθεση με την ηγεσία των Τουρκοκυπρίων.

Είναι κρίμα για τους νεκρούς να δίνουμε άλλοθι στους τούρκους φασίστες που τους δολοφόνησαν και στον τουρκικό φασισμό που αυτοί οι άνανδροι δολοφόνοι εκπροσωπούσαν.

Παναγιώτης είπε...

Εγώ το έβαλα για να δουν κάποιοι κάποια πράγματα που αναφέρει μέσα το άρθρο για το ακελ και την στάση του τότε...όχι να έρχονται εκ των υστέρων και να μας πουλούν παραμύθια και να κάνουν σημαία τους τη θυσία των Μισιαούλη και Καβάζογλου, χρησιμοποιώντας την ως άλλοθι

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

ΔΗΜΗΤΡΗ, ΕΜΠΡΟΣ, ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΛΑΟΣ!

Δηλωση Δημητρη Χριστοφια σημερα στην εκδηλωση: "Πολλοι μου λενε "Δημητρη, κρατα γερα". Εγω εχω να πω οτι ΚΡΑΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΡΑ, ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΣ. Και αυτο το λεω και σε εσας, και σε ολους τους Κυπριους"
Εν θα τον φατε ρε φασιστακια

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ!
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ!
Federal Kıbrıs'ın birleştirilmesi
Kıbrıs'ta barış

arxiepiskopos είπε...

ΕΔΕΚ Η.Β.,Μισιαούλης και Καβάζογλου θυσιάστηκαν για να αποφύγουμε τη διχοτόμηση.Όμως οι εθνικιστές κι απ'εδώ και απ'εκεί,όπως καλή ώρα σήμερα εσείς απ'εδώ κι οι γκρίζοι λύκοι απ'εκεί,υπονόμευσαν τις προσπάθειες και με τους εθνικισμούς ήρθε το πραξικόπημα που κατέστησε αδήριτη ανάγκη κι όχι εθελούσια επιλογή TH ddo.

arxiepiskopos είπε...

Η βασική διαφορά ενός γκρίζου λύκου από το Συλλούρη,για παράδειγμα,είναι ότι ο πρώτος έχει γκρίζο τρίχωμα κι ο δεύτερος γκρίζα μαλιιά!

Unknown είπε...

αρχιεπισκοπε απαντησες επιλεκτικα και σκοπιμως παραβλεψες το δευτερο και κυριωτερο σκελος της ερωτησης μου.

Ασ πουμε λοιπων οτι ο Ταλατ κοροιδευει τους Εποικους φονιαδες εξ' ανατολιας και ολως παραδωξος τασεται με τα συμφεροντα των Ε/Κ-Κατι που κατ'εμενα ειναι αδιανοητο για ενα Τουρκο ορκισμενο εχθρο των Ελληνων και ποσο μαλλον ο Ταλατ που ηταν αρχηγικο μελος της ΤΜΡ και συμμετειχε σε εκτελεσεις εν ψυχρο Ε/Κ αμαχων. Σε αυτον τον κυριο αρχιεπισκοπε δεν θα εναποθετα και τοσο αβιαστα και απαιδευτα , οπως εσεις με αφελια και ευχολογια κανετε, το μελλον της πατριδας μου και των παιδιων μου . Λοιπων σε ρωτησα και πριν . ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ 250 000 ΜΕ 300 000 ΟΤΑΝ ΣΥΝΗΔΕΙΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΠΩς ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΧΑΤΙΡΗ ΤΩΝ ΠΡΟΑΙΩΝΙΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΟΡΟΙΔΑ?????

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΦΕΥΓΟΥΝ(ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ)ΤΟΤΕ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΔΙΚΟΙΝΩΤΙΚΩΝ ΤΑΡΑΧΩΝ(ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ Η Ε.Φ. ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΥΘΕΙ)? ΠΟΙΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ? ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΗΞΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΥΙΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΧΑΤΗΡΙ ΤΩΝ Τ/Κ ΠΑΡΕΚΛΙΣΕΙς ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ.

ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΟΛΕΜΩΝ ΑΦΟΥ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΦΑΝΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ , ΨΕΥΤΕΣ, ΣΥΝΟΜΟΤΕΣ . ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΥΡΟΔΩΤΗΣΟΥΜΕ ΕΚ'ΝΕΟΥ ΠΟΛΕΜΟ ΑΦΟΥ Η ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΤΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΑΦΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΛΑΤ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗ.
ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ????????

ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ???? ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΙΨΕΙΣ ΑΥΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ???

ΑΣΕ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΩ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΟΥΣ Ε/Κ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΜΑΝΑ, ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟΣ (ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ) Ο ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΠΙΑ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ-ΑΡΧΙΜΟΥΦΤΗΣ-ΑΝΕΦ ΟΡΙΩΝ ΕΙΠΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΓΟΥΟΤΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΗ ΩΡΑ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΡΘΕΙ ΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΧΩΜΑ. ΜΙΖΕΡΟ ΚΑΗΜΕΝΟ ΜΟΝΑΧΙΚΟ ΣΚΟΥΛΙΚΙ.
ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΕΣ ΕΥΕΛΙΧΤΟΣ, ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ, "ΤΟΣΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ" ΠΟΥ Η ΜΑΛΑΚΙΑ-ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΘΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ ΜΕ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΝ. ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΕΠΟΙΚΟΛΑΓΝΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΠΡΟΔΟΤΗ (ΑΡΧΙΜΟΥΦΤΗ) ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΕΝΙΑ, ΟΙ ΚΑΒΑΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΜΙΣΙΑΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΕΒΟΝΤΑΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΟΥΣΑΝ Η ΨΗΦΟΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΝΑ ΙΣΟΥΤΑΙ ΜΕ ΤΟ 1/16 ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ?
ΟΥΣΤ.

Unknown είπε...

επισης με την παραδοχη σου πως ολοι οι πολιτικοι λενε ψεματα για να βγουν στην εξουσια απο τον Μακαριο μεχρι τον Χριστοφια(οπως εσυ ειπες)με υποχρεωνει να συμπερανω πως τελικα συμφωνεις μαζι μας πως ο ευελικτος δεν εχει την λαικη εντολη για την προεδρικη θεση αφου ο λαος οταν τον ψηφιζε πισττεψε στο σλογκαν 'Δικαιη λυση Δικαιη κοινωνια' και φυσικα δεν ειχε τα κοτσια να πρωλαλησει τις υποχωρησεις που ειχε στο μυαλο του. ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ? ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΗ? ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΟΤΙ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ ΤΟΝ ΛΑΟ?

ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΟΤΙ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΜΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΩΤΕΡΟ ΧΛΕΥΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΓΝΟΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ???????????????????????????????????????????????

Unknown είπε...

arxiepiskope h anartisi me to nick name antis eimai egw

Ανώνυμος είπε...

Κομματικοί,

Καλά, οι Τούρκοι της Κύπρου είναι "αδελφοί" σας.

Τους Έλληνες της Κύπρου τί τους έχετε;

Ρ.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Arxiepiskopos, ξέρεις πάρα πολύ καλά ότι η διζωνική είναι διχοτόμηση. Εξίσου κακή, αν όχι χειρότερη, από τη σημερινή.

Ανώνυμος είπε...

Η Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως.

Η στρατηγική της Τουρκίας στην Κύπρο ήταν είναι και παραμένει η ακύρωση του κυπριακού κράτους και όχι, όπως και λανθασμένα πιστεύεται, η διχοτόμηση του νησιού.

Ανώνυμος είπε...

Διπλωμάτης ξένης πρεσβείας -όχι της αμερικανικής- έστειλε σημείωμα στο υπουργείο Εξωτερικών της πατρίδας του, στο οποίο ισχυριζόταν ότι ο κατοχικός ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ συνέχιζε να λαμβάνει επίδομα από το ΑΚΕΛ μέχρι τη νίκη του στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία των κατεχομένων. Σύντροφοι απαιτείται ισχυρή διάψευση...

Μιχάλης Ιγνατίου - ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω να θεωρούν τους εαυτούς τους Τούρκους, οι Τούρκοι δεν τους θεωρούν Τούρκους και σίγουρα δεν είναι Τούρκοι.

Ως εδώ ας πούμε καλά.

Είναι εδώ όμως που ξεκινά η απόλυτη ξεφτύλα:

** Θεωρούν όμως τους Τούρκους αδελφούς τους, παρόλο που οι Τούρκοι δεν τους θεωρούν αδελφούς τους.

** Θεωρούν τους Έλληνες κάτι κοντινό, αλλά πόσο κοντινό;

** Την 25η Μαρτίου για παράδειγμα ο Χριστόφιας στέλνει συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον πρωθυπουργό της Ελλάδας σαν πως και στέλνει συγχατητήριο τηλεγράφημα στον Μαντέλλα για την ανεξαρτησία της Νοτίου Αφρικής.

** Ελληνική σημαία δεν κρατούν αλλά πάντα μιλούν για "Ελληνοκύπριους."

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΣ;"

Τί σημαίνει;

Έλληνας της Κύπρου;

Γιατί τότε όχι "Έλληνας"; Της Κύπρου εννοείται. Σε νησί δεν ζούμε; Μήπως θα ...μπερδευτούμε και αντί της Κύπρου ίσως να νομίσει κανένας ότι υπονοούμε της ... Κολοπετινίτσας;

Είμαι κι'εγώ Κυπρολεμεσιανός και θέλω επαναπροσέγγιση με τους Κυπροπαφίτες διότι έχουν εύγευστα λοκούμια. Με τους Κυπρο-ο,τιδήποτε άλλο θέλω διχοτόμιση και διόδια στην Χοιροκοιτία και δύσκολες διαδικασίες απόκτησης βίζας για τους Κυπρολευκωσιάτες.

Βγαίνει ο άλλος και λέει ότι οι συνομιλίες πάνε καλά και ότι μάλλον θα πάμε για παραμονή 50 χιλιάδων εποίκων. Το απόγευμα εμφανίζεται ο Ταλάτ και λέει ούτε ένας έποικος δεν φεύγει και ΟΥΤΕ ΚΑΝ το έχει διαπραγματευτεί! Ποιός μας περιπαίζει σε τούτο τον τόπο;

Όταν ο ίδιος ο πρόεδρος του κράτους δεν σέβεται τους πολίτες και στηρίζεται μόνο στα κομματόσκυλλα και στους αυλικούς;

Τελικά είμαστε μια χώρα πελλών.

Μαζεύτηκαν κάποιοι αρτηριοσκληρωτικοί το 1960 και έβαλαν κάτι υπογραφές χωρίς την συγκατάθεση μας και από τότε οι μισοί δεν ξέρουν τί είναι σε τούτη τη χώρα.

"Χώρα"; Καλά, λέμε και κανένα αστείο να περάσει η ώρα... Σε τούτο τον γεωγραφικό χώρο τέλοσπάντων.

Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Βρε τι βρίσκω στο διαδυκτιο ! ! !

400 χρόνια μετά την γέννηση του Ναζωραίου οι Ρωμαίοι επιβάλουν διά πυρός και σιδήρου την νέα Θρησκεία. Πογκρόμ διώξεων κατά των παγανιστών και καταστροφή του αρχαίου πολιτισμού. Βιβλιοθήκες πυρπολούνται, αρχαίοι ναοί κατεδαφίζονται, ιερείς σφαγιάζονται, οτιδήποτε αρχαίο ισοπεδώνεται ως μίασμα διαβόλου. Ασύληπτες θηριωδίες με θρησκευτικό μανδύα.

"Επειδή μερικοί συνελήφθησαν, αν και αξιώθηκαν το χριστιανικό βάπτισμα, διακατεχόμενοι από την πλάνη των ανόσιων μυσαρών Ελλήνων, να διαπράττουν εκείνα που δικαιολογημένα εξοργίζουν το φιλάνθρωπο θεό. Αυτοί θα υποβληθούν στην αντίστοιχη τιμωρία και μάλιστα με πνεύμα επιείκειας αν δε επιμείνουν στην πλάνη των Ελλήνων θα υποβληθούν στην εσχάτη των ποινών. Θα παρεμποδίσουμε δε κάθε μάθημα που διδάσκεται από όσους πάσχουν από τη νόσο και τη μανία των ανόσιων Ελλήνων, ώστε προσποιούμενοι ότι διδάσκουν, να μην μπορούν πια να διαφθείρουν τις ψυχές των μαθητών τους με δήθεν αλήθειες"
Κώδικας αυτοκράτορα Ιουστινιανού 6ος αι. μΧ (1.10.9).


"Τους ασεβείς και καταραμένους αυτούς Ελληνιστές, και με φωτιά και με ξίφος και με πνιγμό και με κάθε τρόπο θανατώστε τους. Μαστιγώστε , φυλακίστε, κόψτε τους τη γλώσσα, ύστερα το χέρι και αν επιμένουν, τότε στείλτε τους στο βυθό της θάλασσας. Είμαι χριστιανός, ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Έλλην "
Γεννάδιος Σχολάριος, Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης 1456

Unknown είπε...

και τι θες να μας πεις δηλαδη ρε OUSU OLAN??? Οτι δεν υπαρχει πλεον η ελληνικη φυλη η οποια αντικαταστθηκε απο τον Χριστιανισμο??? Δηλαδη ο Χριστιανισμος καταβροχθισε μονο τον Ελληνισμο και χαριστηκε ολων των αλλων φυλων????????? Μονο οι Ελληνες εξαφανιστηκαν???

Εκτος φυσικα και αν αυτο που θες να θιξεις ειναι η ζημια που εκαναν οι εκπροσωπο του Χριστιανισμου πολεμωντας τον Ελληνισμο. Τοτε θα συμφωνησω σε αυτο και θα σου πω πως η μεγαλυτερη ηττα του Ελληνικου φυλου ειναι η κυριαρχια του Χριστιανισμου εις βαρος του Ελληνικου πολιτισμου και η υιοθετηση του δια εξαναγκασμου απο τους Ελληνες. Και ναι οι Ελληνες επιλεχθησαν να διαδωσουν ΑΥΤΟΙ των Χριστιανισμο καθως ηταν οι επιφανεστερο στον αρχαιο κοσμο και γιατι η διαδεδομενη γλωσσα τοτε ηταν η Ελληνικη.

Αυτη ηταν και η απαρχη της καταρευσης του λαμπρου αρχαιου Ελληνισμου ο οποιος ηττηθηκε απο τους εβραιους σιονιστες.

Τωρα αν ο ισχυρισμος σου ειναι πως δεν υπαρχουν Ελληνες θα σου πω πως και εσενα οπως και του μαστρου σου εχει κονορτοποιηθει ο ΝΟΥΣ ΣΟΥ.

Υπαρχουν Ελληνες με περηφανη ψυχη και αξιοι απογονοι των μεγαλων και λαμπρων αρχαιων και συγχρονων προγονων μας Χριστιανων και μη...

Ειμαστε οι συνεχιστες και οσοι το αρνηστε δεν εχετε παρα ναμας αδειασετε την γωνια τζαι να συμπλευσετε με τα διεθνη σιωνιστικα χρηματοοικονομικα κεντρα που απεργαζονται τον αφανισμο των Ελληνων με την παντα απλοχερη βοηθεια εκ των εσσω ομοεθνων μας

Ανώνυμος είπε...

Είναι συνηθισμένο να αναφέρεται, ως ένδειξη του ανθελληνισμού του άγνωστου αυτού λαού των "Βυζαντινών", η φράση του Γεννάδιου Σχολάριου ότι δεν είναι Έλληνας, παρ' όλο που μιλάει ελληνικά, αλλά χριστιανός. Όπως συνήθως συμβαίνει με την βυζαντινή ιστορία, οι απόψεις των πολλών για αυτήν βασίζονται στην ημιμάθεια των λίγων, η οποία δεν οφείλεται μόνο στον ιδεολογικό (μη επιστημονικό) προσανατολισμό των τελευταίων αλλά και στην εκ μέρους τους έλλειψη έρευνας των πρωτογενών βυζαντινών πηγών ή έστω της επιστημονικής βιβλιογραφίας σχετικά με τις πηγές αυτές.

http://goo.gl/8w4F

Πενταρόγιωρκος είπε...

Arxineonazi-Lexipenita!

Κουκου! Πάψε να είσαι γκάου-άου!

Οι Γκρίζοι Λύκοι ψήφισαν Ταλάτ, μαζί με τον Χριστόφια!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΛΕΜΑΤΕ!

Πενταρόγιωρκος είπε...

"Η βασική διαφορά ενός γκρίζου λύκου από το Συλλούρη,για παράδειγμα,είναι ότι ο πρώτος έχει γκρίζο τρίχωμα κι ο δεύτερος γκρίζα μαλιιά!"

αχ καλέ Λεξιπινοσέτ, πονέσαμε το στομάχι μας βρε απ' τα γέλια

αχ αχ

Πενταρόγιωρκος είπε...

Emerson, πες μας πότε γράφτηκε αυτό στον φιλελεύθερο

μας ενδιαφέρει όλους, διότι φαίνεται καθαρά πως το ΑΚΕΛ πλέον ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ την ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.


ΜΕΤΑΞΟΠΟΥΛΕ: ΕΙΣΑΙ ΜΗΠΩΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΣΤΟ DRASIS-KES ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ, ΚΑΙ ΖΗΤΑΣ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;

Ανώνυμος είπε...

Πενταρόγιωρκο γράφτηκε σήμερα 11/4/2010

Είναι απόσπασμα από το Άρθρο του Μιχάλη Ιγνατίου με τίτλο

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ-Μαθήματα από την Αρμενία

ελληνοκυπριος πατριωτης είπε...

εμπηκαν και δαμεσα οι αθεοι?

Ανώνυμος είπε...

Ρε Ούσσου Ολάν, ήρεμα ρε μάγκα.

Έρευνα κάνει κάποιος στις βιβλιοθήκες με πρόσβαση σε πρωτογενείς --αν είναι δυνατόν-- πηγές.

Έρευνα δεν κάνεις στο "διαδύκτιο."

Ο δε όρος "Έλληνας" στα πρωτοβυζαντινά χρόνια όπως τον χρησιμοποιούσαν αυτοί που αναφέρεις σήμαινε "ειδωλολάτρης" (αυτός που είχε παραμείνει με την "παλιά θρησκεία").

Εδώ επιστήμονες κάνουν έρευνα δεκαετίες ολόκληρες και αφιερώνουν ολόκληρη ζωή για να αγγίξουν τέτοια θέματα και για πολλά χρόνια τα ερωτήματα πληθαίνουν αντί να απαντιώνται, ενώ εσύ ανακάλυψες κάποιο ιστολόγιο (!) και βρήκες αυτόματα όλες τις απαντήσεις!

Πρέπει να είσαι πολύ ευτυχισμένο άτομο.

Γι'αυτό σου λέω, ήρεμα.

Ρ.

ΥΓ/ Και σε παρακαλώ, μην βάζεις λόγια στο στόμα μου, ότι τάχα "απάντησα" στο Μαγγανοπήγαδο. Είπα απλώς ότι πολλά πράγματα για τους πρωτοχριστιανούς δεν γνωρίζουμε και πιθανόν (ΠΙΘΑΝΟΝ) άλλως πως να ξεκίνησε και άλλως πως να κατέληξε ο χριστιανισμός. Τίποτε άλλο. Όβερ εντ άουτ.

Ανώνυμος είπε...

Με παρεξηγήσατε! Απλά ψάχνω απαντήσεις στα κείμενα που βάζω. Και επειδή κατάλαβα ότι εδώ γράφουν και θεολόγοι και καλόγεροι, λέω: Σίγουρα θα βρώ πειστικές απαντήσεις εδώ πέρα.
Ποιόν πειράζει τί?

Ανώνυμος είπε...

Θεολόγοι και καλόγεροι;

Ρε φίλε, πας καλά;

Ήρθες στο Christofias-watch ψάχνοντας απαντήσεις σε θεολογικά ζητήματα από ...καλόγερους που συχνάζουν εδώ μέσα;

Ρε τί άλλο θα ακούσουμε.

Ρ.