Τηλεγράφημα του Ευθύβολου προς τον mr "Δίκαιη Λύση-Δίκαιη Κοινωνία"

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Κυπριακή Δημοκρατία γιοκ, κύριοι Επίτροποι!


Δημοσιεύουμε τηλεγράφημα του Ευθύβολου προς τον κ. Δημήτρη Χριστόφια, mr "Δίκαιη Λύση - Δίκαιη Κοινωνία", το οποίο κοινοποιήθηκε προς την Επιτροπή.

Υποσχεθήκατε δίκαιη λύση βάση αρχών. STOP. Φέρατε εκ περιτροπής προεδρία που καταργεί κάθε έννοια δημοκρατίας και τη διαδικασία της σταθμισμένης ψήφου. STOP. Υποσχεθήκατε λύση που θα αίρει τον εποικισμό. STOP. Αποδεχθήκατε παραμονή 50.000 (και βάλε) εποίκων. STOP. Αποδεχθήκατε έννοιες όπως ο συνεταιρισμός και τα «συνιστώντα κράτη». STOP. Υποσχεθήκατε εξεύρεση κοινού εδάφους συνομιλήσετε. STOP. «Εσιασιάρατε» και προχωρήσατε σε συνομιλίες. STOP. Διακηρύσσετε τίποτα δεν ισχύει αν δεν συμφωνηθούν όλα και όταν επικρίνεσθε για προσφορές σας τις χρεώνετε προκατόχους σας. STOP. Σε δημοσιογραφική διάσκεψη δηλώσατε πως στις συνομιλίες δεν επετεύχθη πρόοδος. STOP. Συνυπογράψατε κοινή δήλωση με τον Ταλάτ η οποία κάνει λόγο για «αξιοπρόσεκτη πρόοδο». STOP. Συζητάτε για 18 μήνες το Κυπριακό τα κεφάλαια εκείνα όπου εμείς μόνο δίνουμε. STOP. Τα υπόλοιπα κεφάλαια παραμένουν ανέγγιχτα. STOP. Μας υποσχεθήκατε να βγάλετε την Κύπρο από την απομόνωση. STOP. ΕΔΑΔ αξιοποιώντας ατζαμοσύνες σας ναρκοθέτησε δικαίωμα προσφύγων στις περιουσίες τους. STOP. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προωθεί κανονισμό απευθείας εμπορίου. STOP. Περηφανεύεστε ότι κτίσατε φιλίες. STOP. Βρετανοί, Σουηδοί, Επίτροπος Διεύρυνσης, τι κάνουν; STOP. Ηνωμένα Έθνη, λέτε, έχουν κουραστεί από Κυπριακό. STOP. Μετατρέψατε Κυπριακό σε διακοινοτική διαφορά. STOP. Με τη βοήθεια σας και την «ευελιξία» σας αποενοχοποιήσατε Τουρκία. STOP. Τουρκικές προτάσεις για συνομοσπονδία χαιρέτισε κυρία Κλίντον. STOP. Είπατε χειρότερα έπονται. STOP. Πολιτική σας αλυσίδα καμουφλαρισμένων αποτυχιών. STOP. «Κράτα καλά Πρόεδρε». STOP. «Κρατώ πολλά καλά». STOP. Όπως κρατάς Κύπρος γιοκ. STOP. Κατά σεϊτάν πηγαίνουμε. STOP. Θεός βάλει χέρι Του. STOP.

Ευθύβολος για το christofias-watch

48 Σχόλια:

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΜΕΤΞΟΠΟΥΛΕ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΗΠΩΣ?


ΕΡΩΤΗΜΑ.
ΕΓΩ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΒΑΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΜΙΣΙΑΟΥΛΗΣ ΗΤΑΝ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΑΝΑΝΔΡΑ ΑΠΟΙ ΤΗΝ ΤΜΤ (ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΔΡΑΣΕ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΚΑΙ Ο ΤΑΛΑΤ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΛΝΑΝ. ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΒΑΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΜΙΣΙΑΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΕΒΟΝΤΑΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΟΥΣΑΝ Η ΨΗΦΟΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΝΑ ΙΣΟΥΤΑΙ ΜΕ ΤΟ 1/16 ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ? ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΤΟΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΝΑ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑΘΜΙΣΜΕΝΑ Η ΨΗΦΟΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΣΤΟ 1/16 ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ?

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

ΚΗΡΥΚΑΙΑΝΤΑ, θελω να μου πεις τι ξερεις για την σταθμισμενη ψηφο, απλα και πρακτικα.

οσο για το κειμενο, εχω να πω οτι πολυ απλα βλεπετε τα πραγματα μονοδιαστατα. οποιος θελει να βρει κατι κακο, μπορει να το βρει. μπορω να σου θεσω επιχειρηματα και να σου πω οτι η βρεττανια με τις αποικιες τις βοηθησε ολο τον κοσμο. μπορω να σου πω οτι ο αγωνας της εοκα ηταν ακρος επιτυχημενος. μπορω να σου πω οτι ο αγωνας της εοκα μας εφερε εδω ακριβως που ειμαστε, καθως καθε γεγονος στην ιστορια, δεν πρεπει να αναλυεται και να παρουσιαζεται απομονωμενο απο προηγουμενα γεγονοτα. καθε κομματι της ιστοριας ειναι επηρεασμενο απο το προηγουμενο, και επηρεαζει το επομενο. μπορω επισης να σου πω οτι η αμερικη με την παρεμβαση της σε Ιρακ και Αφγανισταν βοηθησε τους λαους των χωρων αυτων να αππαλαγουν απο τις δικτατοριες. ο καθενας μπορει και παρουσιαζει τη δικη του σκοπια οπως του συμφερει, για να εξυπηρετησει συμφεροντα (μπορει αυτα να ειναι προσωπικα η και ηθικα, δεν ειναι απαραιτητο να ειναι συμφεροντα καποιου αλλου). αν τα καλοπαιδα της ουτω καλουμενης επιτροπης χρηματοδοτουνται απο τον αρχιεπισκοπο η απο τον τασο, η αν το κανουν για δικη τους ευχαριστηση (που το αμφιβαλλω), ποσως με ενδιαφερει. απλα, πουλουν μονο στα δικα τους ματια. ειναι αληθεια και χωρις αμφισβητηση οτι οι περισοτερες εφημεριδες και μεσα στην Κυπρο μας, ανηκουν σε κεντροδεξιους. πως λοιπον να μην πολεμουν με καθε μεσο τον πρεοδρο? πως να μην τον παρακολουθουν σε καθε του βημα, σεκαθε του λεξη, για να του επιτεθουν? γνωριζουμε οτι παντα η αριστερα ηταν υπο πιεση, γιατι οι ιδεες της φοβιζαν τους πλουσιους του κεφαλαιου, δεν ηθελαν να περασει στο λαο αυτη η φλογα. ναι, συμφωνω μαζι σας οτι αυτη η εποχη εχει παρελθει και οτι οι ισοροπιες τωρα αλλαζουν, αλλα στην τελικη, τα βασικα συστατικα αυτης της "διαμαχης" μενουν τα ιδια. το γνωριζαμε οτι αν ο δημητρης χριστοφιας εκλεγοταν προεδρος της δημοκρατιας, θα δεχοταν πολεμο. ενω αν εκλεγοταν ο κασουλιδης, ουτε κασουλιδης watch θα υπηρχε, ουτε θα δεχοταν πολεμο. απλα θα ετρεχε στα ευρωπαικα δικαστηρια και θα κατειγγελε την τουρκια συνεχως, παρουσαζοντας το αυτο ως επιτυχια, και τοτε τα μεσα θα χειροκροτουσαν τον αξιο προεδρο.
αληθεια, πως μπορειτε να διαγραφετε το γεγονος οτι τα ζητηματα με τα οποια ασχολειστε τωρα και κανετε ανταρτοπολεμο στον προεδρο σας, δεν προυπηρχαν? τωρα τα ανακαλυψατε? μην συγκαλυπτετε τις αδυναμιες των προηγουμενων προεδρων (ναι, συμπεριλαμβανομενου κα του θεου-τασου), ριχνοντας τα ολα στην κυβερνηση τωρα. περιμενατε στην γωνια για να το κανετε αυτο εδω και χρονια, να μπορειτε να πολεμησετε ελευθερα το ΑΚΕΛ. αν ειχαμε καθεστως, οπως διαφημιζει η ψευδοεπιτροπη, τοτε ουτε ψευδοεπιτροπη θα υπηρχε, ουτε σημασια θα ειχατε. προσπαθειτε να πολεμησετε το ΑΚΕΛ και να επιφερετε συγχηση στο λαο, γιατι το ΑΚΕΛ παντα ειχε και παντα θα εχει τεραστια απειχηση στον κυπριακο λαο. αληθεια, τι καταφερατε? τι κερδιζετε? μηπως πιστευετε οτι θα παραιτηθει ο προεδρος σας? οτι θα σας ακουσει και θα σας κανει τη χαρη?

ΠΑΟΛΑ είπε...

Το τελευταίο μέρος του κόσμου Μεταξά που λειτούργησε η σταθμισμένη ψήφος ήταν οι ΗΠΑ μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα όπου η ψήφος των μαύρων (βλέπε νέγρων) βαρούσε τρια τεταρτα της ψήφου των λευκών!

Καταγήθηκε και εμεινε στην ιστορία ως απεχθής ρατσισμός!

Καταλαβίγκος;

Ανώνυμος είπε...

Προκειμένου να υπάρχει πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων, καταργείται η πολιτική ισότητα των πολιτών!

Ανώνυμος είπε...

Ένας άνθρωπος μια ψήφος τραγουδούσαν στην Νότιο Αφρική στο απαρτχαιντ και φτάσαμε σήμερα στην Κύπρο το 2010 οι "δημοκράτες" να πλασάρουν την σταθμισμένη ψήφο! Φτου σας!!

http://www.youtube.com/watch?v=nEh6WKNQBG4

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΜΕΤΑΞΟΠΟΥΛΕ ΣΕ ΞΑΝΑΡΩΤΩ ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ

ΕΡΩΤΗΜΑ.
ΕΓΩ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΒΑΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΜΙΣΙΑΟΥΛΗΣ ΗΤΑΝ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΑΝΑΝΔΡΑ ΑΠΟΙ ΤΗΝ ΤΜΤ (ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΔΡΑΣΕ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΚΑΙ Ο ΤΑΛΑΤ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΛΝΑΝ. ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΒΑΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΜΙΣΙΑΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΕΒΟΝΤΑΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΟΥΣΑΝ Η ΨΗΦΟΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΝΑ ΙΣΟΥΤΑΙ ΜΕ ΤΟ 1/16 ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ? ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΤΟΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΝΑ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑΘΜΙΣΜΕΝΑ Η ΨΗΦΟΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΣΤΟ 1/16 ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ?

ΤΟΣΟ Η Ε.Ε ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΟΥ,ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΟΥ, ΑΣΠΟΝΔΟΥ ΚΤΛΠ) ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΤΟΥ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ = ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ. ΣΤΟ ΝΕΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΕΤΕΞΕΛΙΧΤΕΙ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ,ΕΜΕΙΣ, ΟΠΟΥ Η ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΙΣΟΥΤΑΙ ΜΕ ΤΟ 1/16 ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ. ΟΙ ΚΑΒΑΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΜΙΣΙΑΟΥΛΗΣ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΡΑΓΕ?
ΔΕΝ ΣΕ ΡΩΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΞΗΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΓΕΝΙΑ ΑΦΟΥ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΟΥ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ, ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ, ΝΑ ΑΠΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΧΤΗΤΗ.

Χρίστος Χριστου είπε...

Σε σχόλιο του στην προηγούμενη ανάρτηση του μπλοκ, ο Ρήγας παράθεσε (προφανώς σε δική του μετάφραση) και το εξής πολύ σύντομο απόσπασμα από το βιβλίο του Perry Anderson “Οι διαιρέσεις της Κύπρου” (στα ελληνικά εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο “Άγρα”: “Από αμιγώς στρατιωτικής άποψης, ο αγώνας της ΕΟΚΑ ήταν από όλα τα αντι-αποικιακά κινήματα μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, ίσως ο πλέον επιτυχής.”
Στην ελληνική μετάφραση (που ανάφερα πιο πάνω) το σχετικό απόσπασμα παρατίθεται ως εξής (σελ. 15): “Σε καθαρά επιχειρησιακό επίπεδο, η εκστρατεία της ΕΟΚΑ ήταν ίσως το πλέον επιτυχημένο από όλα τα κινήματα αντίστασης της μεταπολεμικής περιόδου..”
Όμως ο Ρήγας παρέλειψε (σκόπιμα;) να μας παραθέσει τι γράφει πιο κάτω (στις σελ. 16 και 17) ο «ακαδημαϊκός, και [...] δηλωμένος Μαρξιστής» Anderson. Επειδή μπορεί να ξέχασε σας το μεταφέρω (χωρίς σχόλια) εγώ:

“…Πολιτικά, ο αντίκτυπός του [σημ.: του αγώνα της ΕΟΚΑ] ήταν πολύ πιο αμφίσημος. Ο σφοδρός αντικομουνισμός του Γρίβα δεν άφηνε χώρο για το ΑΚΕΛ στον ένοπλο αγώνα, κατά τη διάρκεια του οποίου η ΕΟΚΑ επανειλημμένα δολοφόνησε στελέχη της Αριστεράς, την ίδια ώρα που οι βρετανοί προέγραφαν το κόμμα και έκλειναν τους ηγέτες του σε στρατόπεδα κράτησης. Οδηγημένο στην παρανομία, το ΑΚΕΛ ωθήθηκε στο περιθώριο του αντιαποικιακού αγώνα, Βρίσκοντας κάποια πολιτική καταφυγή μόνο στο να παρέχει την υποστήριξή του στον Μακάριο, ο όποίος το αγνοούσε. Η κύρια δύναμη της κυπριακής Αριστεράς, που υπό κανονικές συνθήκες θα αποτελούσε κεντρική συνιστώσα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, εξοβελίστηκε έτσι από αυτόν επί της ουσίας. Διακυβεύτηκαν σε αυτό πολύ περισσότερα από την άμεση μοίρα του κυπριακού κομμουνισμού. Το ΑΚΕΛ ήταν η μόνη μαζική οργάνωση στη χώρα που είχε ρίζες τόσο στην ελληνοκυπριακή όσο και στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, ενσωματώνοντας αγωνιστές εκατέρωθεν των εθνοτικών διαχωριστικών γραμμών.
Με τον αποκλεισμό της Αριστεράς χάθηκε και κάθε ευκαιρία διακοινοτικής αλληλεγγύης απέναντι στο Κυβερνείο. Η Κύπρος είχε γεννήσει μια εξέγερση μοναδικής ισχύος απέναντι στη Βρετανία, συνδυάζοντας το αντάρτικο στα βουνά με τις διαδηλώσεις στους δρόμους των πόλεων. Με αρχηγούς του έναν πιστολά και έναν επίσκοπο, το μείγμα αυτό κληρικαλισμού και μιλιταρισμού είχε μιαν ορισμένη ομοιότητα με τον Ιρλανδικό εθνικισμό, τη μοναδική άλλη περίπτωση όπου ή Αυτοκρατορία κρατούσε στα νύχια της έναν λαό ευρωπαϊκό και όχι ασιατικό ή αφρικανικό…”

“…Από την πλευρά της η ΕΟΚΑ, όση αμείλιχτη αποτελεσματικότητα και αν είχε επιδείξει ως παράνομη οργάνωση, δεν μπορούσε να συναγωνιστεί το ΑΚΕΛ στο φως της ημέρας. Η ύπαρξη μιας Αριστεράς, η οποία δεν μπορούσε να εκριζωθεί, διαχώριζε επίσης την περίπτωση της Κύπρου από την Ιρλανδική εμπειρία.”

arxiepiskopos είπε...

Υποσχεθήκατε ευρωπαική λύσηSTOP Υποσχεθήκατε λύση καλύτερη από το ΑνάνSTOP Οι έποικοι αυξήθηκανSTOP Oυδείς πρόσφυγας επέστρεψεSTOP Οι Παφίτες και Λεμεσιανοί αρμέγουν ακόμα τους πρόσφυγεςSTOP Για όλα φταίει ο ΧριστόφιαςSTOP Χάσατε και την αντροπήSTOP Χάσαμε τον ΤάσσοSTOP

arxiepiskopos είπε...

ΤΣΙΕΛΕΠΕ,πες μας και την Κοκκινοσκουφίτσα!

Ανώνυμος είπε...

Να σου πω ρε Αρχιεπίσκοπε το ΑΚΕΛ ήταν συγκυβέρνηση με τον Τάσσο Παπαδόπουλο ή όχι;

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

startΕΥΕΛΙΧΤΟΣstartΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΟΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣstartΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΨΗΦΟΣ 1/16 ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝstartΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΠΟΙΚΩΝstartΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΤΑΛΑΤstartΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΚΛΟΓΗ ΨΕΥΔΟΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣstartΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ 3% ΠΑΝΩ, 7%ΚΑΤΩstartΑΝΕΡΓΙΑ 25,000 ΚΟΣΜΟΣstartΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΟΚstartΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ 1.5%ΨΥΛΟΤΕΡΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΥΕΛΙΧΤΟΣ ΠΕΡΙΠΕΖΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ 1 ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑstartΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΥΨΗstartΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟ Ε.Ε ΜΕ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣstartΨΕΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΕΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΕΧΑΣΑΜΕstartΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΑΤΖΑΜΟΣΥΝΗ,ΑΧΡΗΣΤΟΣΗΝΗstartΚΥΠΡΟΣ GAME OVER STOP

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

anef-arximoufti
ΠΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΥΝΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΜΙΖΕΡΗ ΥΠΑΡΞΗ ΣΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΧΝΑ ΣΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΚΙ ΣΕ ΣΥΧΩΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΛΛΕΙ ΕΣΣΟ, ΠΟΥ ΣΕ ΑΠΟΚΛΗΡΩΣΕ ΚΑΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΦΤΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΕΡΑ ΕΣΕΝΑ.

ΠΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΙ ΩΡΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙΣ ΝΑ ΠΑΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΩΡΑ ΘΑ ΛΥΠΕΙΣ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥ MY BOY.
MMMMMMMMMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anef_Oriwn είπε...

ΚΗΡΥΚΑ,

ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ κι όχι ΕΥΕΛΙΧΤΟΣ
ΨΗΛΟΤΕΡΟ κι όχι ΨΥΛΟΤΕΡΟ
ΠΕΡΙΠΑΙΖΕ κι όχι ΠΕΡΙΠΕΖΕ
ΕΓΓΡΑΦΟ κι όχι ΕΓΡΑΦΟ
ΑΧΡΗΣΤΟΣΥΝΗ κι όχι ΑΧΡΗΣΤΟΣΗΝΗ [κατά το ΑΤΖΑΜΟΣΥΝΗ] ...

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

anefouli
ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ. ΕΙΣΑΙ ΣΠΙΤΙ?
ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥ ΡΕ αρχιμουφτη.
ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anef_Oriwn είπε...

Επίσης,
ΛΕΙΠΕΙΣ κι όχι ΛΥΠΕΙΣ ...

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

anefouli-arximoufti
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ
http://www.youtube.com/watch?v=YSP76OpB8AI

ΠΕΣ ΜΟΥ ΡΕ ανεφουλη, ΕΙΣΑΙ ΣΠΙΤΙ?
ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΖΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΟΥ.
μμμμμμμμμμμμμμμ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΩ, ΕΧΩ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΕΚΤΑΚΤΗ.
ΕΣΥ ανεφουλη-αρχιμουφτη ΜΕΙΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ MY BOY. goognight my boy.
mmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τηλέμαχος είπε...

Τι τον κόφτει τον αρχιεπίσκοπο Emerson αν το ΑΚΕΛ ήταν συγκυβέρνηση με τον Τάσσο Παπαδόπουλο; Αφού ο αρχιεπίσκοπος εν Ταλατικος, δεν είναι Ακελικος!

Α.. τζαι μεν κάμνεις ερωτήσεις κρίσεως του αρχιπισκοπου και/η του Άνευ γιατί δεν …. Μόνο σε ερωτήσεις ορθογραφίας τζαι γραμματικής απαντούν!!! Σαν να σύρνεις αφκα πα στον τοίχο. (Ανευ αρχιεπίσκοπε, το αφκα γράφεται αφκα οξα … αβκα η αυκα;

Anef_Oriwn είπε...

Τηλέμαχε,
Αν θέλεις γράψε το τζιαι αβγά!

Ανδρέας Μεταξόπουλος είπε...

Αγαπητοί συναγωνιστές,

απολογούμαι σε όλους σας για την κατάντια του γιου μου Μάρκου.

Δυστυχώς από τα μαθητικά του χρόνια, παρασύρθηκε από ακελικούς συμμαθητές του και γράφτηκε στην ΕΔΟΝ.

Από τότε είδαμε μια σταδιακή αλλαγή στο χαρακτήρα και στη συμπεριφορά του.

Είδαμε μια απέχθεια προς κάθε τι ελληνικό. Μετά από ομηρικούς καυγάδες, έκαψε την ελληνική σημαία που είχαμε στον ιστό έξω από το σπίτι μας.

Αν και η οικογένεια μας υποστήριξε το ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν, ο γιος μου ήταν αναποφάσιστος μέχρι τη μέρα που ανακοίνωσε την απόφαση του το ΑΚΕΛ. Με έκπληξη όμως έμαθα ότι η ντιρεκτίβα που δόθηκε στα εδονόπουλα ήταν να πείσουν οσους μπορούν για να ψηφίσουν ναι.

Αν και η οικογένεια μας υποστήριξε τον Τάσσο Παπαδόπουλο στις Προεδρικές το 2008, ο Μάρκος εργαζόταν νυχθημερόν για να εκλεγεί ο Χριστόφιας. Ήταν τόσο έντονες οι αντιπαραθέσεις στο σπίτι καθημερινά, που από τότε έφυγε από το σπίτι και συγκατοικεί με έναν "σύντροφο" του.

Δυστυχώς η πλύση εγκεφάλου που έγινε στο Μάρκο, ήταν ικανή να αμφισβητήσει ακόμα και όσα του έλεγε ο πατέρας μου, που αγωνίστηκε στην ΕΟΚΑ και ξέρει το ρόλο του ΑΚΕΛ και στον αγώνα το 55-59 αλλά και το θλιβερό καλοκαίρι του 74.

Φαντάζομαι ότι η περίπτωση του Μάρκου είναι μία ανάμεσα σε πολλές άλλες περιπτώσεις νέων που στρατεύονται με την παραπλάνηση και την προπαγάνδα στις τάξεις του ΑΚΕΛ.

Απολογούμαι ξανά σε όλους σας και ελπίζω μια μέρα ο Μάρκος να ξυπνήσει και να αντιληφθεί τι γίνεται γύρω του.

Τηλέμαχος είπε...

Χε χε.

Για οσους ενδιαφεροντε, στο MEGA ΘΕΜΑ γινεται συζητηση για τις εκλογες στο αδελφικο State. Φιλοξενουμενος ειναι μεταξυ αλλων ο εκπροσωπος του εκλογικου επιτελειου του κ. Ταλατ κ. Themistocleous (τα φαντασματα του παρελθοντος επιστρεφουν)!

arxiepiskopos είπε...

Ναι,ΕΜΕΡΣΟΝ,ήταν συγκυβέρνηση και φέρει ευθύνη για το ΟΧΙ.Τα έκανε σκατά και τώρα προσπαθεί να τα σάσει.Εγώ, λοιπόν,μεταξύ αυτών που μας έθαψαν και κοκορεύονται πως μας έσωσαν και αυτών που προσπαθούν να μας ξεθάψουν,προτιμώ τους δεύτερους.

Skorpion είπε...

Εμερσον, λες οι "δημοκρατες" ! (Καταλαβαινω την ειρωνια σου, δεν διαφωνω. Επι ευκαιριας λεω χωρις να διαφωνω)

Εγω ρωτω, τουτοι οι τυποι ειναι οι τυποι στην Κυπρο που ηταν και στο παρελθον ακουστοι για την αγαπη τους για την δημοκρατια ;

Δεν εχουμε δαμε λατρες της δημοκρατιας που ξαφνικα αλλαξαν χρωματα.

Το ΑΚΕΛ του δημοκρατικου(Χα χα) συγκεντρωτισμου η ο Τασακιας ειναι οι λατρεις της δημοκρατιας;

Η ακομα οι διαφοροι ξενοι πολιτικοι οπαδοι παραβιασεων ανθρωπινων δικαιωματων οχι μονο στην Κυπρο αλλα και σε πολλα μερη του κοσμου ; (δολοφονοι λαων-υποστηριζουν πολεμους που γινονται πανω σε ενα ψεμα πυροτεχνημα).

Στην Κυπρο εχουμε κοσμο με δημοκρατικη κουλτουρα, ο οποιος ειναι πολυ πιο πολιτισμενος απο την εκαστοτε Χιλαρι,Αναστασιαδη,Φουλερ,Χριστοφια.

Υπαρχουν Δημοκρατες στην Κυπρο. Ειμαστε μια συγχρονη δυτικη Ευρωπαικη χωρα.

Οι αλλοι ουτε "δημοκρατες" δεν αξιζουν να θεωρηθουν. Εαν ειχαν καποτε στον απαραιτητο σεβασμο τις δημοκρατικες αξιες, τοτε πολυ δυσκολα θα εκαναν αυτα που κανουν σημερα.

Βεβαια υπαρχει και ο κοσμος που δυστυχως εχει προσχωρησει σε αντιδημοκρατικα ρατσιστικα ιδεολογηματα. Παραμενουν μειοψηφια βεβαιως.

Οπως υπαρχει και στην Κυπρο ο στρατος προβατων που μονο ΝΑΙ στον βοσκο του ξερει να λεει. Οτι και εαν υποστηριζει αυτος. Και αυτο ελειψη σεβασμου στην δημοκρατια το θεωρω.

arxiepiskopos είπε...

Ρε,SCORPION,κάνε λίγο κράτει.Μιλάς για δημοκράτες σε ένα blog όπου πλημμυρίζει ο φασισμός:Ρίκκος και Συλλούρης,γνωστά φασιστοειδή της ΕΟΚΑ Β',Τσιέλεπος(Κήρυκας),γνωστό φασιστοειδές της Πάφου,Γ.Γεωργίου,φασιστοειδές παράσιτο του Ττόμη....Είσαι μικρός ακόμα.Ρώτα κανένα μεγααλύτερο να σου πει γι'αυτούς που συναγελάζεσαι!

Skorpion είπε...

Ουτε για το Ευρωκο μιλησα, ουτε για την ΕΟΚΑ, ουτε για το μπλοκ αυτο.

Δεν με γνωριζεις αρχιεπισκοπε και να μην μιλας για πραγματα που δεν ξερεις. Διοτι απλα πεφτεις εξω. (Ναι επεσες εξω σε αυτα που ειπες).

Τωρα για τα προσωπα που λες. Δικαιωμα σου να πιστευεις πως ειναι Φασιστες και διοτι ειναι Φασιστες ειναι υπερ του "Ενας ανθρωπος μια ψηφος". Η να πιστευεις πως οι φασιστες ειναι υπερ του Οχι και οι δημοκρατες των δυο πλευρων υπερ του Ναι. (Φαντασια). Δικαιωμα σου να πιστευεις το οτιδηποτε. Μπορω εαν θελεις σε μια αλλη συζητηση συγκεκριμενα να σου δειξω που σφαλλεις.

Επειδη εμενα εν με ενδιαφερει να παιξω το παινιδι σου και γι'αυτο δεν αναφερθηκα σε αυτους. Γιατι μιλησα για Δημοκρατες πολιτες της Κυπριακης δημοκρατιας και οχι για πολιτικους.

Για να πω την αληθκεια βαρκουμαι σε και εσενα και τον Κυρηκα και τον Ανεφ οριων. Αλλη δουλεια δεν εχετε παρα να λαλει ο ενας του αλλου "Ξερω ποιος εισαι εσυ. Εισαι ο Ταδε του ταδε που μεινισκεις τζιαμε". Καμνετε οπως τα μωρα.

Skorpion είπε...

Οταν ο καθε Χριστοφκιας η ακομα και καθε Αρχιεπισκοπος πιστευκει πως η μια ψηφος μου ΔΕΝ πρεπει να αξιζει μια ψηφο αλλα μιση η ακομα τζαι μηδεν (Εαν εν η σειρα του Τουρκου), τοτε οι αποψεις του δεν ειναι αντιθετες με την ΕΔΕΚ,ΕΥΡΩΚΟ,ταδε,ταδε πολιτικο.

Εν εναντιον ολων των πολιτων της δημοκρατιας που ειναι μια τετοια πολιτικη. Φυσικα και ειναι ακρως αντιδημοκρατικη.

Τωρα οπως αντιλαμβανομαι, αρχιεπισκοπε εχεις επαναλαβει πως ψηφισες ΝΑΙ στο δημοψηφισμα του 2004. Οντως ετσι εκανες; Δεν το λεω για να σου κανω ανακριση απλως αναρωτιεμαι για το σκεπτικο σου.

Ανώνυμος είπε...

Προμηθέα:

Γράφει ο Άντερσον:

"Η κύρια δύναμη της κυπριακής Αριστεράς, που υπό κανονικές συνθήκες θα αποτελούσε κεντρική συνιστώσα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, εξοβελίστηκε έτσι από αυτόν επί της ουσίας."


Πώς το σχολιάζεις; Ειδικά αυτό το "υπό κανονικές συνθήκες"; Οι συνθήκες του ΑΚΕΛ στην Κύπρο ήταν και είναι κανονικές; Εδώ σε θέλω. Διότι ΜΟΝΟ στην Κύπρο το αριστερό κίνημα κάνει την πάπια σε όλα τα κινήματα του λαού. Αν η ΕΟΚΑ καλούσε το ΑΚΕΛ να λάβει μέρος θα το έκανε; Να το θέσω διαφορετικά: Ο λόγος που το ΑΚΕΛ δεν έλαβε μέρος είναι διότι δεν το κάλεσε η ΕΟΚΑ; Και μην μου πεις για την ένωση /σήμερα/ και για την εισβολή και τους εποίκους. Το 1950, σε μια εποχή που ολόκληρος ο πλανήτης "σούζεται" από αντι-αποικιοκρατικά κινήματα, το αριστερό κίνημα της Κύπρου ΤΙ κάνει; ΤΙΠΟΤΕ.

Έκανε λάθη η ΕΟΚΑ; Βεβαίως. Εξ'άλλου ο μόνος τρόπος να μην κάνεις λάθη είναι να μην κάνεις τίποτε. Ακόμα όμως και όλα που καταλογίζονται να ισχύουν, όλα αυτά είναι παιδική χαρά μπροστά στα εγκλήματα των αριστερών Βιετγκόνκ, του ΕΑΜ, του Μάο, των μπολσεβίκων και άλλων αριστερών κινημάτων, π.χ. Χμερ Ρουζ, κλπ. Τί ήταν όλοι αυτοί; Καλόγριες;

Ρωτάνε κάποιοι αν πέτυχε η ΕΟΚΑ. Ναι, πολλοί από τους στόχους πέτυχαν.

Μήπως πέτυχαν ΟΛΟΙ οι στόχοι της Οκτωβριανής επανάστασης; ΠΟΥ κατεληξε; Στον φόβο και την τρομοκρατία. Μήπως με την ίδια λογική που χρησιμοποιείτε για την ΕΟΚΑ δεν έπρεπε να είχε γίνει ούτε η επανάσταση στην Ρωσσία; Ή σε άλλες χώρες;

Οι μπολσεβίκοι δεν έκαναν εγκλήματα μήπως; Εκεί δεν υπήρχε ο λεγόμενος "λευκός στρατός", ο εμφύλιος κλπ; Ή μήπως επειδή αναθεώρησαν την ιστορία, όπως έκανε και ο Μάο, οι Χμερ Ρουζ, κλπ. είναι όλα καλά και άγια;

Μεταφέρω κάτι που διάβασα σε άλλο ιστολόγιο:

Αναμφίβολα η δράση της ΕΟΚΑ ήταν σκληρή και είχε και αθώα θύματα, μέλη του ΑΚΕΛ και τουρκοκύπριους. Πάντως σε όλα τα αντίστοιχα αντιαποικιακά κινήματα της εποχής (Αλγερία, Μαρόκο, Παλαιστίνη, Κογκό) οι απώλειες αμάχων ήταν πολύ μεγαλύτερες ενώ οι μάχες εκεί ήταν κυριολεκτικά χωρίς έλεος, με χιλιάδες νεκρούς. Η κριτική που ασκείται από αριστερές γραφίδες για την βία της ΕΟΚΑ είναι άκρως υποκριτική, εκτός αν κάποιος από την Αριστερά υποστηρίξει σοβαρά ότι οι αντάρτες του Φιντέλ Κάστρο και του "Τσε", οι αγρότες του Μάο Τσε Τουνγκ και οι Βιετκόγκ του Γκιάπ κρατούσαν τουλίπες στα χέρι και δεν σφαγίασαν χωρίς έλεος όχι τον αποικιοκράτη ξένο κατακτητή, αλλά τους συμπατριώτες τους "αστούς" τους "κεφαλαιοκράτες" και τους "εκμεταλλευτές", κοινωνικές κατηγορίες που πάντοτε καθορίζονταν πολύ αυθαίρετα από την Άκρα αριστερά.
(http://www.istorikathemata.blogspot.com/)



Ρ.

Unknown είπε...

Ρηγα επισης θελω να προσθεσω 2 σημεια.

Απο ποτε οποιαδηποτε αριστερα στον κοσμο περιμενε τις κανονικες συνθηκες για να ενεργησει? Μηπως ο Βελουχιωτης??? ΚΑμια αριστερα δεν ειχε Κανονικες συνθηκες και ομως παλι αντισταθηκαν και αγωνιστηκαν. Απλα στην Κυπρο προσπαθουν με ψεματα και διαστρεβλωση να εξακοντισουν το φαντασμα της ανυπαρξιας, της αδρανιας , και της σιωπηρης τους συμπραξης οπως κσυμπρατουν και σημερα με την αναβαθμιση του ψευδοκρατους.

Η Κρητη πριν καταφερει να εποτιναξει την οθωμανικη κατοχη ειχε εξεγερθει παμπολες φορες και ολοι οι αγωνες καταπνιγηκαν στο αιμα συμπαρασυροντας χιλιαδες αμαχους γυναικοπαιδα στην σφαγη. ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΑΝ???????? ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΕΕΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΘΕ 5-6 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΑΝΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΡΑ ΤΙς ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ????????


ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ. Ηταν Λεβεντες με υψηλο φρονιμα και σταθερεσ εθνικες ευαισθησιες εμπλουτισμενες με τον ποθο της ελευθεριας και δημοκρατιας...........................................................


Σε αντιθεση με εμας στην Κυπροα εχουμε να επιδειξουμε μολις 1 αγωνα στην συγχρονη ιστορια μας , με τα λαθη του και τις υπερβολες του, και ομως τον δαιμονοποιουμε και τον καταδικαζουμε γιατι νομιζεις???????????????

ΕΠΕΙΔΗ ΦΙΛΕ ΡΗΓΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΝΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ 20ΧΡΟΝΩΝ ΑΓΝΩΝ ΨΥΧΩΝ(ΜΙΛΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΚΑ Α) ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΗΛΕΥΤΕΙ ΕΝΘΕΝ ΚΑΙ ΕΝΘΕΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΒΛΑΚΑΣ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ.ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟΥ ΣΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΛΟ ΤΟΥ ..............................

Αντι να συμπραξουμε σε ενα σταθερο εθνικο μετωπο δηστυχως επιβεβαιωνουμε την καταρα του Ελληνισμου που ειναι η διχονοια και εξυπηρετηση προσωπικων και μονο συμφεροντων .
Και ασε τον Μεταξα-ΠΟΥΛΟ να βλεπει συνομοσιες κατα τις αριστερας και εχθρουσ σε οποια πετρα σηκωσει αντι να αντιληφθει οτι οποιος σπερνει ανεμους θεριχει θυελες. Το Ακελ δεχεται αυτην την ιδεολογικη επιθεση ακριβως γιατι δεν σταθηκε ΠΟΤΕ στο υψος των περιστασεων και γιατι δεν εχει συμπεριφερθει σαν αυθεντικη αριστερα ως οφειλε παρα μονο ηταν και ειναι ενα απροσδιοριστου ιδεολογικο μορφωμα με απωτερο και ισως μοναδικο σκοπο το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟ. Εγω προσωπικα επι αρκετες δεκαετιες ημουν Ομονοιατης και φιλε ΜΙΞΟ-ΠΟΥΛΕ εφτασα στο σημειο να με διακατεχει απεχθεια αυτη η ομαδα και οτι εκπροσωπει. Εσυς Κυριε ΜΥΞΗ οθειται τον καθε δημοκρατικο πολιτητ στα ιδεολογικα χαρακωματα ακριβως γιατι εχθρευεστε την δημοκρατια....

arxiepiskopos είπε...

SCORPION,όταν μιλάς για την αξία μιας ψήφου,γνωρίζεις,βεβαίως,ότι μιλούμε για την ψήφο Ε/Κ σε σχέση με εκλογή Τ/Κ.Μην κολοκυνθίζεις.Όσο θα επηρεάζουν οι Τ/Κ την εκλογή Ε/Κ,τόσο θα επηρεάζουμε κι εμείς την εκλογή Τ/Κ,δηλ.κατά 20%.Τι ήθελες δηλαδή,εμείς ως πλειοψηφία να καθορίζουμε ποιος θα εκπροσωπεί τους Τ/Κ; Θα μου πεις,ίσως,κοινό ψηφοδέλτιο.Μην ξεχνάς ότι δε βρισκόμαστε σε μια χώρα με ομαλές καταστάσεις.Μιλούμε για συμβιβασμό,λόγω της ήττας του 1974.Και μη ξεχνάς πως μετά το νικηφόρο αγώνα του 55-59,με τις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου,οι Τ/Κ εξέλεγαν τον αντιπρόεδρο με 0% δική μας συμμετοχή.Σήμερα,τουλάχιστον,μπορώ να συμβάλω κατά 20% στην εκλογή του πιο μετριοπαθούς,κατά την κρίση μου,Τ/Κ.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ειναι φανερο (μετα την αποκαλυψη της αποστολης ηλεκτρονικου ταχυδρομειου σε 7 λειτουργους του Υπ.Εξ) οτι η "κυβερνηση" της ψευτιας και της ατζαμοσυνης γνωριζε εδω και 4 μηνες για την προθεση καποιων στην Ε.Ε να προωθησουν το απευθειας εμποριο Ε.Ε-ψευδοκρατους. οτι αλλη ψευτια και να πουν θα ειναι απλα συνεχεια της προσπαθειας τους να ξεγελασουν τον Λαο (οπως με Λιμνιτη,οπως με ανακοινωθεν).
Το ερωτημα που πρεπει να απαντησουν ειναι, στα πλαισια ποιας συμφωνιας η "κυβερνηση" της ψευτιας συνενεσε (αν οχι προωθησε)το απευθειας εμποριο Ε.Ε-κατεχομενων? Ποσα αλλα εχουν συμφωνησει και κρυβουν απο τον Λαο? Αυτα ,τα λιγα που μας λενε (εκ περιτροπης, εποικοι, σταθμιση ψηφου) ειναι αρκετα για να τρομοκρατουν τον Λαο για τις υποχωρησεις τησ "κυβερνησης" της ψευτιας αλλα και για το βιωσιμοτητα του εκτρωματος που θα μας παρουσιασουν και μας οδηγουν στην νομιμη διχοτομηση και ανα πασα στιγμη τουρκοποιηση. Σκεφτειτε ποσο τρομακτικα ειναι αυτα που μας κρυβουν.
Ο Αναστασιαδης με αγονια τους προηδοποιησε οτι το σχεδιο τους δεν θα περασει απο το Λαο ουτε σε 7,000,000 χρονια.
Αυτοι εκει? Γιατι επιμενουν σε ενα σχεδιο που ξερουν οτι δεν περνα? Τι ειδους δεσμευσεις εχει αναλαβει αραγε ο ψευτης προς τα αφεντικα του (μπραουν, χιλαρι κτλπ)?

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

http://www.sigmalive.com/files/filefield/3/7/8/Binder1_1.pdf

πως και γιατι φθασαμε στο ελειμα του 6.1% (7% στην κυριολεξια).
Αποκαλυπτοντια οι ατζαμοσυνες ,η ελλειψη προγραματισμου και οι ψευδεις προυπολογιμσοι που εγιναν ελληματικοι.
Θαυμαστε τους !!!!

Μια και μιλαμε για ελλειμα. Τα δισεκατομυρια ευρω που θα στοιχισει η "λυση" ευελιχτου γιατι κρυβουν οτι εμεις θα τα πληρωσουμε.
Αληθεια ο προσφυγας (οπως και εγω) που θα δει ενα ημιαγριο εκ ανατολιας να μενει πλεον ΝΟΜΙΜΑ στο δικο του σπιτι, ποσο μαλακας θα νοιωθει καθε μερα που θα ξερει οτι τα ωφεληματα που θα απολαμβανει ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ και πλεον ΝΟΜΙΜΟΣ σφετεριστης του σπιτιου του, θα τα πληρωνει ο προσφυγας απο πανω? Ποσο μαλακας θα νοιωθει ο προσφυγας που θα πληρωνει για να ανεβει το βιοτικο επιπεδο του ημιαγριου εκ ανατολιας που εκλεψε το σπιτι του και ο ευελιχτος τον νομιμοποιησε?
Πεστε επιτελους ΜΙΑ αληθεια, ψευτες?
Ξεσκεπαζεστε, δεν μπορειτε αλλο να κρυφτειτε.
Σε ολα σας τα ψεματα υπαρχουν απαντησεις και ο ΛΑΟΣ θα μαθει την αληθεια.

Ανώνυμος είπε...

«Συνέντευξη: Δρ. Xριστόδουλος Xριστοδούλου»
Απρίλιος 2010

http://www.efylakas.com/archives/6033

Ως προς το θέμα της «Eνοποιημένης Oικονομίας», η τ/κ πλευρά δεν δέχεται την άμεση εφαρμογή των τεσσάρων βασικών ελευθεριών της ενιαίας αγοράς (διακίνηση αγαθών, υπηρεσιών, κεφαλαίου και προσώπων) και ζητεί όχι σύντομες μεταβατικές περιόδους, αλλά μεταβατικές περιόδους απροσδιόριστης χρονικής διάρκειας. Aντίθετα και απαράδεκτα, ζητεί ως προς αυτές ειδική προνομιακή σχέση με την Tουρκία, δηλαδή να ισχύουν αμέσως οι τέσσερις ελευθερίες για την Tουρκία σε όλη την κυπριακή επικράτεια.

Ανώνυμος είπε...

Ως προς τα ετήσια πλεονάσματα της Oμοσπονδιακής Kυβέρνησης, η τ/κ πλευρά απαιτεί να διαμοιράζονται στα δύο συνιστώντα κρατίδια με βάση το μέγεθος του πληθυσμού τους, ενώ η δική μας πλευρά εισηγείται όπως ο διαμερισμός γίνεται με βάση το μέγεθος των Oικονομιών των δύο συνιστώντων κρατιδίων.

Tέλος, ως ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία θεωρώ και το γεγονός ότι η τ/κ πλευρά απαιτεί όπως το αποθεματικό της Kεντρικής Tράπεζας (δηλαδή στην πραγματικότητα το ε/κ αποθεματικό, αφού εκείνοι είναι καταχρεωμένοι) ανήκει στα δύο συνιστώντα κρατίδια και όχι στην Kεντρική Tράπεζα!

Skorpion είπε...

Αρχιεπισκοπε. ΔΕΝ εισαι καλα δκιαβασμενος.

Σημερα η ψηφος μου μετραει 100% για την επιλογη ΤΚ εαν θελω να επιλεξω ΤΚ, μετριοπαθη η οχι, για την Προεδρια της ΚΔ η για οποιοδηποτε εκλογικο αξιωμα στο οποιο ενας ΤΚ βαζει υποψηφιοτητα. Αυτο ειναι βεβαια διοτι ζω σε δημοκρατια. Οποιος και εαν εκλεγει ομως εκπροσωπει και τους ΕΚ και τους ΤΚ. Ακριβως διοτι ειμαστε η ΚΔ. Αρα ναι εχω δικαιωμα να επιλεψω εκπροσωπο των ΤΚ. Δικαιωμα το οποιο εχω εξασκησει πολλες φορες. Οι πολιτικοι εκπροσωποι του κυπριακου λαου εκπροσωπουν και τους ΤΚ΄. Τωρα για απομονωση των ΤΚ, εκφανατισμο τους, και απουσια αυτων απο τους θεσμους-νομιζω πως κυριως μετα το 74 αλλα και προηγουμενως, κυρια ευθηνη εχει η Τουρκια.

Τωρα μου αρεσει που προσπαθεις να θολωσεις τα νερα. Το θεμα με την εκ περιτροπης προεδρια και σταθμιση ψηφου δεν ειναι πως ενας Λευκωσιατης θελει η ψηφος του να μετρα 100% για εκλογες που αφορουν την Λεμεσο πχ. Εισαι ανικανος να κατανοησεις την διαφορα ; Φυσικα και ειναι αδιαπραγματευτο πως δεν μπορει να λειτουργησει ενα κρατος οταν παραβιαζονται η δημοκρατικες αρχες. Ιδιως στην Κυπρο οπου απεναντι μας εχουμε μια Τουρκια η οποια δειχνει απολυτη προσηλωση στο να υπερασπιζεται με φανατισμο αφτα που θεωρει ως εθνικα της συμφεροντα. Μαλιστα σε βαθμο που εμεις το θεωρουμε απαραδεκτο και παραλογο διοτι οι Τουρκοι ειναι οπαδοι της Συνομοσπονδιας εξου και η διχοτομηση ως βαση λυσης. Εξου και διαφορες απαραχαιντικες λογικες και αντιδημοκρατικες λογικες. Αλλα και απιστευτα παραλογες απαιτησεις για ξεχωριστες κεντρικρες τραπεζες , η για ξεχωριστες τραπεζες που εχουν αρμοδιοτητες κεντρικης συν την μια κεντρικη οπου θα απαρτιζεται κατα 50% ΤΚ και 50% ΕΚ. Και αλλα τραγελαφικα παρομοιου τυπου. Μεσαιωνας. Για γελιο. Και οφειλει καποιος αυτα να τα αποκαλει και τραγελαφικα και αντιδημοκρατικα, και φυσικα μη λειτουργικα.

Για την ερωτηση μου εαν αληθευει πως ψηφισες Ναι στο σχεδιο Αναν και γιατι, δεν απαντησες. Ρωτω για να προσπαθησω να καταλαβω με βαση ποιο σκεπτικο υποστηριζεις αντιδημοκρατικες πολιτικες που οδηγουν μονο σε υποβαθμιση της κοινωνιας η οποια τις υοθετει.
(Σε ολους τους τομεις.)

Προσπαθω να κατανοησω εαν εχεις πραγματικα επιχειρηματα και σε ποιο βαθμο.

Τηλέμαχος είπε...

Skorpion, η απαντηση στα ερωτηματα σου είναι απλη.

Ναι στο σχέδιο ΑΝΑΝ, ναι σε οποιανδήποτε σχέδιο γιατί ο στόχος είναι η “Λύση” με οποιονδήποτε κόστος τζαι … άγιος ο Θεός!!!

Αν μπεις στον κόπο να απαντήσεις, απάντησε και σε αυτό αν και πολύ αμφιβάλλω.

Με το σχέδιο ΑΝΑΝ καθώς και με το χειρότερο σχέδιο που μαγειρεύεται εναποθέτονται όλες οι ελπίδες για μιαν λειτουργική και μόνιμη λύση στην καλή θέληση της Τουρκίας.

Σας έδωσε ποτέ η Τουρκία το δικαίωμα να την πιστώνετε με καλή θέληση και να επενδύσετε το μέλλον σας στα στρατηγικά σχέδια της Τουρκίας;

Περιμένω απαντήσεις!

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι ότι όσοι ζητάνε μιας λύση του Κυπριακού που να συνάδει με τις αρχές και τις αξίες που επικρατούν στην ΕΕ και βρίσκονται στις πρόνοιες της Συνθήκης της ΕΕ όπως έχει τροποποιηθεί μέχρι σήμερα και στο κοινοτικό κεκτημένο δηλ:

α)Ελευθερία
β)Δημοκρατία
γ)Ανθρώπινα Δικαιώματα
δ)Κράτος Δικαίου

θεωρούνται φασίστες!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η Δημοκρατία συνεπάγεται ως γνωστόν την αρχή της πλειοψηφίας, σύμφωνα με την οποία η εκτελεστική και νομοθετική εξουσία του κράτους προέρχεται από την ψήφο της πλειοψηφίας των νομίμων πολιτών της χώρας, ανεξάρτητα από την εθνική τους καταγωγή. Άλλωστε οι φυλετικές διακρίσεις απαγορεύονται σε ένα ευρωπαϊκό κράτος και λόγω των αρχών του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η έννοια λοιπόν της δημοκρατίας εφαρμοζόμενη στα κυπριακά δεδομένα σημαίνει ότι δεν μπορούν να υπάρχουν διακρίσεις μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων ή άλλων εθνικών κοινοτήτων και ότι όλοι οι νόμιμοι πολίτες του κυπριακού κράτους ανεξάρτητα από την εθνική τους καταγωγή ανήκουν σε ένα και το αυτό εκλογικό σώμα, το οποίο εκλέγει τους αντιπροσώπους του στις πιο πάνω κρατικές εξουσίες. Οι αντιπρόσωποι αυτοί πρέπει να προέρχονται από το ίδιο εκλογικό σώμα.

Λουκής Λουκαίδης Δικαστής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

arxiepiskopos είπε...

SCORPION,ψήφισα ΝΑΙ στο δημοψήφισμα,γιατί πίστευα πως υπό τις δοσμένες συνθήκες ήταν το καλύτερο που μπορούσε να επιτευχθεί.Επειδή γελούσα,όταν άκουγα τις αρλούμπες σας ότι με την ένταξη στην Ε.Ε θα πετυχαίναμε την ιδεατή,ευρωπαική λύση που ονειρευόσασταν.Και δε νομίζω πως οι εξελίξεις με διέψευσαν.Πού είναι η ευρωπαική λύση;Μετά το δημοψήφισμα ο Τάσσος κυβέρνησε για τέσσερα χρόνια ακόμα.Μηδέν επιστροφή προσφύγων και εδαφών,ανεξέλεγκτη αύξηση εποίκων,αξιοποίηση περιουσιών κι εσείς δεν καταλάβατε πως το πουλλίν επέτασεν το 2004.Kατά τα άλλα διαφωνούμε στο εξής:Ενώ κι οι δυο μας επιθυμούμε μια ιδανική,δημοκρατική λύση,εσείς κλείετε τα μάτια στις πραγματικότητες,ενώ εγώ τις συνυπολογίζω σοβαρά.Είναι η αιώνια διαφορά μεταξύ ρομαντισμού και ρεαλισμού.Κι οι δυο καταθέτουμε τις απόψεις μας και ο λαός και η ιστορία κρίνουν.Οι κάλπες όπου να 'ναι θα ξαναστηθούν.

Ανώνυμος είπε...

Ο Τασσος και το ΑΚΕΛ κυβέρνησαν 4 χρόνια ακόμα.

Το σχέδιο ΑΝΑΝ απορρίφθηκε από την ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ του Κυπριακού Λαού

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,και ο Τάσσος και το ΑΚΕΛ σκατά τα έκαναν με το σχέδιο Ανάν.Για μένα μετρά το αποτέλεσμα("ευρωπαική" λύση) κι όχι το πόσοι το ενέκριναν.Και μην κατεβάζεις κείμενα για να μας πεις το δέον,κάνε εισηγήσεις για το "πώς"

Ανώνυμος είπε...

Η δική σου εισήγηση ποια είναι η πλήρης παράδοση στις ορέξεις της Τουρκίας; Γιατί το Αναν αυτό έκανε.

arxiepiskopos είπε...

Κάνε εισηγήσεις για το πώς.Μούγκα;

Ανώνυμος είπε...

Χαχα έχεις πλάκα Αρχιεπίσκοπε. Έχω παραθέσει πολλές φορές απόψεις νομικών και συνταγματολόγων που περιγράφουν ποια είναι η σωστή λύση. Εγώ δεν είμαι νομικός για να βρω τη λύση. Όπως και εσύ υποστηρίζω την λύση που θεωρώ ότι είναι σωστή και ότι συμβάλει στην επιβίωση των Ελληνοκυπρίων και δεν θα τους μετατρέψει σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Η λύση που προτείνεις εσύ πως θα εφαρμοστεί;

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,το ποια είναι η σωστή λύση δε χρειαζόμαστε νομικούς να μας το πουν.Το πώς θα επιτευχθεί είναι το ζητούμενο.Αν λυνόταν το Κυπριακό με βάση το δίκαιο,θα το λύαμε στα δικαστήρια.Άλλο τι θέλω,άλλο τι μπορώ!

Ανώνυμος είπε...

Πες μας πως θα εφαρμοστεί η λύση που προτείνεις εσύ; Μούγκα;

Unknown είπε...

ε απαντα επιτελους ρε αρχιεπισκοπε.

ΧΣε ρωτησε ξεκαθαρα. ΠΩΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ(ΟΣΟ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ) Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ???????????????????????

ΘΑ ΤΗΝ ΣΤΥΡΙΞΕΙ Η Ε.Ε. ??? ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΣΣ ΥΤΟ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΠΣΑΡΕΚΛΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΑΔΕΡΦΩΝ ΣΑΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΟΛΟΠΛΟΚΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΑΧΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΕΜΕΛΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.


ΑΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΕ ΜΑΣ ΠΩΣ???

ΜΕ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Για να ξέρουμε και τι υποστηρίζεις:

Γιώργος Κασιμάτης * Ομ. καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Συνταγματολόγος

Το Σχέδιο Ανάν, ως σύλληψη και κατασκεύασμα «κράτους», δεν είναι συμβατό με τις θεμελιώδεις αρχές των διακηρύξεων του ΟΗΕ, του Διεθνούς Δικαίου γενικότερα, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σύμφωνα με τις οποίες συγκροτείται και λειτουργεί ένα σύγχρονο δημοκρατικό κράτος. Αν εφαρμοζόταν, θα παραβιάζονταν καθημερινώς και πολλαπλώς η δημοκρατική αρχή, οι πολιτικές ελευθερίες και τα δικαιώματα του ανθρώπου, αφού βασικές εξουσίες θα ασκούνταν χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση και θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη, που ασκούνται σήμερα στην Κυπριακή Δημοκρατία, θα καταλύονταν ή θα ήσαν υπό διαρκή παραβίαση. Τα πολιτικά, τα δικαστικά και τα διοικητικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα είχαν καθημερινή απασχόληση, χωρίς δυνατότητα εξεύρεσης λύσεων.

Ανώνυμος είπε...

Αίαντα,

Πολύ σωστά αυτά που γράφεις. Είναι και πολλά άλλα σημεία που λόγω έλλειψης χρόνου δεν ανέφερα, μερικά από τα οποία είναι τα εξής:

** Ότι για παράδειγμα ο "ρεαλισμός" και οι "συνθήκες" πάντα εμφανίζονται ως "επιχειρήματα" εναντίον της περίπτωσης της Κύπρου με την ΕΟΚΑ και ποτέ στην περίπτωση της Παλαιστίνης ας πούμε ή άλλων περιοχών του πλανήτη, π.χ. χώρες της κεντρικής και λατινικής Αμερικής, κλπ. ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ αλλού εκτός Κύπρου ΟΛΟΙ οι επαναστάτες είναι ήρωες που τους έχουμε στα t-shirt. Στην Κύπρο είναι "αποτυχημένοι."

** Ότι για παράδειγμα το αποικιοκρατικό καθεστώς είχε δημιουργήσει ειδικό σώμα ασφαλείας που αποτελούνταν αποκλειστικά από Τούρκους (η "επικουρική αστυνομία"). Τί ήταν αυτοί; Οι μπράβοι των Βρεττανών και ως εκ τούτου αναπόσπαστο κομμάτι του αποικιοκρατικού καθεστώτος. Σήμερα, στο όνομα της αναθεώρησης της ιστορίας, κάποιοι λένε "Η ΕΟΚΑ δολοφονούσε Τ/Κ."

** Συμφωνώ ότι ο αγώνας της ΕΟΚΑ ενώ ανήκει σε όλους τους Έλληνες (ναι, και στους αριστερούς βεβαίως) έχει καπελωθεί από τον ΔΗΣΥ με τα πανηγύρια, τις ομιλίες, τις δηλώσεις του κάθε άσχετου απατεωνίσκου που ενώ ήταν αγέννητος εκείνη την περίοδο ταυτίζεται και "εκπροσωπεί" την ΕΟΚΑ και διάφορα άλλα φαιδρά και απαίσια και αίσχη. Τώρα έχουμε και "σύνδεσμο απογόνων." Όλοι έχουν σύνδεσμο. Όλοι εκτός από αυτούς που θυσιάστηκαν, για να μπορούμε εμείς σήμερα (εκτός από το να πουλούμε θεωρίες του παχέος εντέρου για "κατάλληλες συνθήκες" όπως αναφέρω στα πιο πάνω σημεία) αλλά και για να φτιάχνουμε σύνδεσμους. Κύριος υπεύθυνος για όλα αυτά είναι ο κατά το ΑΚΕΛ "καλός καραβοκύρης." Ναι, αυτός που πίσω από την πλάτη του Κυπριακού λαού έκανε συμφωνίες με την Βρεττανική κυβέρνηση, από την οποία μάλιστα είχε ζητήσει και ΑΣΥΛΟ ! Είναι να τρελλαίνεσαι δηλαδή.

Ρ.