ΚΙ ΑΛΛΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ (ΚΙ Ο ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ ΤΟΝ ΧΑΒΑ ΤΟΥ)

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Το νέο σύνθημα της Τουρκικής Αεροπορίας:
"Με τον Χριστόφια πρόεδρο
θα πάρουμε και τη Βιέννη"


Η ευελιξία του ύπνου και των ηττημένων μυαλών δεν έχει όρια, όπως και η ανευθυνότητα του Ευέλικτου και του κράτους του. ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΚΥΡΙΟΙ για ακόμη μια φορά προωθώντας και εγκρίνοντας αεροπορική συμφωνία Ε.Ε. και Τουρκίας στην οποία δίνεται το δικαίωμα στην Τουρκία να μην αναγνωρίσει την Κύπρο.


Γράφει ο σημερινός τύπος:
Πρόκειται για τη λεγόμενη «Οριζόντια Συμφωνία» στις αερομεταφορές, που μονογραφήθηκε στις 25 Μαρτίου - την ημέρα που γινόταν γνωστό στην Κύπρο το άλλο σκάνδαλο, αυτό του «απευθείας εμπορίου». Το κείμενο της συμφωνίας βρισκόταν στο εσωτερικό δίκτυο της Επιτροπής μερικές εβδομάδες πριν, χωρίς ουδείς αρμόδιος της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες ή στη Λευκωσία να το αντιληφθεί. Έτσι, ενώ η Συμφωνία αναφέρεται στις 27 χώρες-μέλη, στο κείμενο που μονογραφήθηκε χωρίς να αντιδράσει η Λευκωσία, περιλαμβάνεται ο όρος ότι η Τουρκία μπορεί να αρνηθεί πτήσεις από αεροπορικές εταιρείες και χώρες -μέλη της Ε.Ε. με τις οποίες η ίδια δεν έχει άμεση διμερή αεροπορική συμφωνία. Τέτοια χώρα είναι μόνο η Κύπρος.

Με τον τρόπο αυτό η Τουρκία έχει αναβαθμίσει σημαντικά τη σχέση της με την Ε.Ε. χωρίς να υποχωρήσει στο θέμα της απαγόρευσης πτήσεων κυπριακών αεροσκαφών,
κάτι που θα μπορούσε να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης πριν τη μονογραφή της Συμφωνίας. Σε καμιά από τις υπόλοιπες 40 περίπου «Οριζόντιες Συμφωνίες» της Ε.Ε. με τρίτες χώρες, δεν υπάρχει παρόμοιος όρος παρά μόνο σε αυτή με την Τουρκία. Την ίδια ώρα, ουσιαστικά παραβιάζεται και το Πρωτόκολλο του Συμβουλίου της Ε.Ε. της 11ης Δεκεμβρίου 2006 για το πάγωμα κεφαλαίων.
Τελικά, Ευελικτότατε, τα χαστούκια λόγω της "ευέλικτης" πολιτικής σου (ναι αυτής που θα μας έβγαζε από τη... γωνιά!) δίνουν και παίρνουν κι εσύ τον χαβά σου, ή καλύτερα τους καφέδες σου με τον "σύντροφο" Ταλάτ. (ΤΕΛΙΚΑ ΑΝ ΠΗΡΕ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΕΛ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ!)

ΑΡΚΑΣ για το christofias-watch

64 Σχόλια:

arxiepiskopos είπε...

Έλληνες,όλοι στους δρόμους με ΑΝΑΜΜΕΝΑ ΦΩΤΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ για να απαιτήσουμε την παραίτηση του Καταστρόφκια!(χορηγός μηνύματος:μπαταρίες ΕΧΙDE).Τελικά,ΡΗΓΑ και ΤΣΙΕΛΕΠΕ,πίσω από κάθε "αγωνιστή" κρύβεται κι ένας μπαγαπόντης!!!

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

arximoufti-anefouli-xristo, με μια λεξη ρουντολφ ταρανδουλι- εισαι σπιτι?
μμμμμμμμμμμμμμμμ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

καλα να εθελοτυφλεις για την καταντια του καθεστωτος και την κατστροφη στην οποια μας οδηγει, το καταλαβαινω, μαστορια σου ειναι, προφανως πληρωνεσαι καλα.

να εθελοτυφλεις ομως για την καταντια σου ρε συβαιτερακι ρουντολφ ταρανδε, πως εξηγειται?
μηπως εισαι βιτσιοζος και το γουσταρεις τελικα το καπελακι με τις κερεες που φορας?
μμμμμμμμμμμμμ!!!!!!!!!!!!!!

arxiepiskopos είπε...

ΤΣΙΕΛΕΠΕ,με τον Πενταρόγιωρκον είσαστε τίποτε δίδυμοι;

Πενταρόγιωρκος είπε...

Arxiepiskope-Εσκιμώε-Τάρανδε-αποτυχημένε χιουμορίστα,

Τι έχεις να πεις για την νεα συμφωνια;

Φταίνει πάλι οι εθνικιστές;

Δεν μας ειπες ακόμη, συμφωνείς με το ΤΟΥΡΚΙΑ-ΚΥΠΡΟΣ-ΕΝΩΣΙΣ του Ταλάτ; Συνεχίζεις να στηρίζεις το ΑΚΕΛ=το ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ της Άγκυρας;

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

αρχιμουφτη με τον ανεφ εισαστε διδυμοι η απλα αδερφες?

οχι ταρανδουλι δεν ειμαστε συγγενεις με τον πενταρογιωρκο. μπορω να σου πω εγω και εσυ εχουμε ποιο "πολλα κοινα" (μμμμμμμ!!!!!) και ποιο "στενη σχεση"(μμμμμμ!!!!) απο οτι εχω με τον πενταρογιωρκο ,συναιτερακι μου μμμμ!!!!!!

τελικα εισαι πολυ βιτσιοζος ρε αρωστε, αφου προτιμας να εχεις "συναιτερο" (μμμμμμ!!!!!!) ενα πραξικοπηματια (τσελεπο) παρα ενα αντιστασιακο. σορρυ μαη μποη αλλα ο συνεταιρος σου ο κηρυκας ειναι αντοσατσιακος και οχι πραξικοπηματιας. δεν πειραζει φατνει που εισαι εσυ κεραστης γλυκου καρυδακιου, να εχει και ποκιλια η κυρια μμμμμμμμμμμ!!!!!!!!!

arxiepiskopos είπε...

ΤΣΙΕΛΕΠΕ,ρωτώ γιατί θεωρώ απίθανο τόσο όμοια καθυστέρηση να προέρχεται από δυο διαφορετικά ωάρια!

Σοφός είπε...

Καλά ρε arxiepiskopos, δηλαδή, αντί να στιγματίζεις την παράλειψη, το παίρνεις αλλού το πράμα;

Τα έκανε θάλασσα το ΥΠΕΞ. Ή μήπως διαφωνείς;

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

αρχιμουφτακο-ανεφουλη-χριστο-ρουντολφ,
εισαι σπιτι ρε αγορινα?
να κανω και εγω το προγραμμα μου my boy.

σαββατοκυριακο παλι, ευκαιρια συναιτερακι η μιζερι υπαρξη σου σερνωντας χαμω να περασεις το κατοφλι της κακομοιρης μανας σου, εκει στην ελευθερη αμμοχωστο που ονειρευεσαι να γεμισει και αυτη με εποικους μια μερα. να της ζητησεις να σε συχωρεσει για την ντροπη, να της ζητησεις συγνωμη που την λενε "η μανα του προδοτη". το ξερεις οτι ειναι ματαιο μαλλον γιατι και η ιδια ξερει για σενα, την λαγνεια που εχεις για τους εποικους και τον ποθο σου να ξεπουλησεις οτι περιουσια εχεις στα κατεχομενα για μια χουφτα τουρκικες λιρες (λες και αυτες που παιρνεις τωρα δεν σε φτανουν ΥΕΝΙ-πολιτακι και συ). ξερεις οτι οταν σε αποκληρωσε και σου φωναξε "δεν ειμαι εγω μανα του προδοτη δεν εσαι γιος μου εσυ χριστο-ρουντολφ" το εννοουσε. ξερεις ομως οτι μετα που σε εφτυσαν και τα παιδια σου και δεν σε αναγνωριζουν ,στον κοσμο εχεις μονο την μεταξενια (μεταξοπουλενια) ,τα αφεντικα σου στην επαγρυπνηση και τα καφενεια των εποικων.
για αυτο να πας και σημερα να ζητησεις συχωρεσει.
για αυτο να πας και για να κανονισω και εγω το προγραμμα μου ρε συναιτερακι. ατε my boy
μμμμμμμμμμμμμμμμμ!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν θυμούμαι ποιός το έχει πει: Οι ηλίθιοι είναι αήττητοι.

Ρ.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

Σ0ΦΕ
δεν φταιει το υοπ.εξ. και αυτοι (ειδικα ο μαρκος ο αδερφος του αχιλλεα) διαταγες εκτελουν. τι να εκαναν. να αποκαλυπταν το επισημο εγγραφο οπου ο Σουλτς προωθει το απευθειας εμποριο Ε.Ε-ψευδοκρατους σε μια περιοδο οπου ο Σουλτς εξεφραζε αντιθεση στην εποφαση της εδεκ να φτυσει τον ευελικτο και εξεφραζε την στηριξη του στον ευελικτο? τυχαια ειναι που το εκανε γαργαρα η κυβερνηση της ψευτιας? μηπως το αντιτιμο που πληρωνει ο κυπριακος λαος για να κανει ο σουλτς δηλωση στηριξης στον ευελικτο και να θυμωσει της εδεκ ειναι η συναινεσι του ευελικτου για απευθειας εμποριο? τυχαιο ειναι το timing που εγιναν ολα?
και σου λενε τωρα ας τα ριξουμε στον μαρκο, να τον βγαλουμε και αχρηστο ( τον αδερφο του αχιλλεα) . να του φορτωσουμε και αυτου την αχαππαροσυνη (δεν τον κανει η δικη του) αμπα τζαι θελει να φαει την θεση του ευελιχτου η του αλλου μας του τσουρακιου (του μαριου καρουφιαν) μετα.
φταει ο μαρκος? τι φταει ο μαρκος αν εκαναν αυτοι γαργαρα το εγγρφο? θα μας βγαλουν και αχρηστο το μαρκο? ολα και ολα αλλα αυτο οχι. εχει και η ανοχη τα ορια της. ακου αχρηστος ο μαρκος και τσουρακι ο καρουφιανογιαν? ε οχι.

Ανώνυμος είπε...

να του φορτωσουμε και αυτου την αχαππαροσυνη (δεν τον κανει η δικη του)

Χαχαχαχα... Καλό!

Ρ.

Πενταρόγιωρκος είπε...

"ωάρια"!!

Μπράβο ρε έποικ-lover arxiepiskope!!!

Τρεις μέρες εντατικά μαθήματα στις κατασκηνώσεις, κατάφερες και έμαθες νέα λέξη!

Unknown είπε...

Ρε βλακα τουρκοσπορε ΜΥΞΟ-ΠΟΥΛΛΛΕ θα σου εξηγησω πως αντιλαμβανομαι την σταθμισμενη ψηφο μπας και καταλαβεις εσυ τι ειναι διοτι μου φαινεσαι για μεγαλος καραγκιοζης.

Το λοιπων, η σταθμισμενη ψηφος βλακεντιε προαγει των φυλετικο διαχωρισμο και αναβαθμιζει και ισχυροποιει τον Εθνικισμο και τον ρατσισμο. Ετσι την αντιλαμβανομαι και θα στο εξηγησω αφου εσυ αρνησαι να το καταλαβεις.

Καποιος που για να ψηφιζει στο Νοτιο ‘κρατιδιο’ θα πρεπει να ειναι Ε/Κ ενω στο βορειο Τ/Κ. Τι σημαινει Ε/Κ και τι Τ/Κ????????????

Ε/Κ σημαινει καποιος που κατοικα στο νοτιο μερος ή μηπως καποιος που εχει εθνοτητα ελληνικη και εχει γεννηθει και ξει στην Κυπρο??? Το ιδιο ερωτω και για τους Τ/Κ…

Ωραια παμε παρακατω. Με την σημερινη συγχωνευση των λαων και τις μετακινησεις των πολιτων σε αλλες χωρες εχουμε το φαινομενο να παντρευονται και να κανουν παιδια σε ξενη χωρα, οπως για παραδειγμα ενας Βουλγαρος με την γυναικα του που θα εγκατασταθοτν μονιμα στην Κυπρο και εν’ τελει θα κανουν και παιδια.. .
Τα παιδια τους αυτα που θα ψηφιζουν?????????? Αν το παιδι αυτο , που ειναι Κυπριος υπηκοος , που θα ψηφισει????????????? Στο νοτιο ή στο βοριο ‘κρατιδιο’????????????
Θα ειναι αναλογος του που εχει γεννηθει, δηλαδη γεωγραφικος διαχωρισμος που αντιστοιχει με διχοτομηση ή θα πρεπει να επιλεξει μεταξυ του να βαφτιστει Ε/Κ ή Τ/Κ αφου αυτος με βαση την εθνοτητα του θα ειναι ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΥΠΡΙΟΣ???????? Αν θα πρεπει να επιλεξει μεταξυ των 2 κοινοτητων με βαση των εθνικο διαχωρισμο αυτο δεν ειναι προαγωγη του εθνικισμου, του ρατσισμου και διαιωνιση του μισους μεταξυ Ελληνων και Τουρκων ,αφου το ιδιο το συνταγμα τους διαχωριζει πληρως????????????????? Αυτο δεν ειναι διχοτομηση?????????????????? ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟΤΕΡΟ, ΒΙΩΣΙΜΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ ΡΕ ΒΛΑΚΕΝΤΙΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΑΠΛΑ ΚΥΠΡΙΟΣ???????????????? Αντι να εχουμε Τ/Κ , Ε/Κ , ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΥΠΡΙΟΥΣ και οτι αλλο θες???????????????????? Ετσι θα αποφευγαμε την βελουδινη(ελππιζω ) γεωγραφικη και εθνοτικη διχοτομηση.

Στην Αμερικη μαλλον κατι θα ξερουν για να μην εχουν ανα πολιτεια διαχωρισμους που θα οδηγουν σε αποσχηστικες τασεις και φυγοκεντρες δυναμεις. Δεν εχουν διαχωρισμους ΕλληνοΑμερικανων, ΤουρκοΑμερικανων, ΙταλοΑμερικανων, ΙσπανοΑμερικανων, ΜεξικανοΑμερικανων……………………………….... Σκεφτηκες ποτε τι θα γινοταν η Αμερικη αν ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ να εφαρμοσουν αυτο που εμεις συζητουμε??????????????????????????????????????????????????

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά τα λες Κήρυκα, αλλά θα σε θυμώσει ο έμμισθος για κάποια ορθογραφικά προσπαθώντας να αποφύγει την ουσία. Επιστήμη το έχουν κάνει στο Κόμμα (ένα είναι το κόμμα).

Ο Ευέλικτος και το Κυπριακό λόμπυ που τον στηρίζει έχουν ΑΠΟΔΕΙΚΤΕΙ ψεύτες και απατεώνες ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.

Νενέκια,

Πέστε στον ευέλικτο να κάνει ένα δημοψήφισμα σύντομα, να σας κάνουμε το τσάι σας, μπας και ξελαμπικάρετε επιτέλους, διότι μας έχετε κουράσει με το "Κυπριακό όνειρο" (αντίστοιχο του American dream).

Να ρωτήσω όμως και το πιο σημαντικό:

Αν αύριο χάσει ο Ταλάτ, ...

ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΕΛ;

Ρ.

Ανώνυμος είπε...

"Βλακέντιε" ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Πέθανα που το γέλιο. ΧΑΧΑΧΑΧΑ

Δεν αντέχω άλλο... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ρ.

arxiepiskopos είπε...

ΡΗΓΑ,ούτε κι εγώ ξέρω ποιος το είπε,ξέρω όμως πως το επιβεβαιώνουν περίτρανα ο Τσιέλεπος κι ο Πενταρόγιωρκος!

Ανώνυμος είπε...

Οι Κομματικοί

(Παραμονή των εκλογών στον κατεχόμενο βορρά, η επαγρύπνηση
κάνει πάρτυ νίκης.)


Μάνα μου οι, μάνα μου οι κομματικοί
Τρώνε και τραγουδάνε, άιντε πίνουν και γλεντάνε

Μα ένας μικρός, ένας μικρός και ευέλικτος
δεν τρώει, δεν τραγουδάει, βάι δεν πίνει, δεν γλεντάει

Μον’στον βορρά, μον’ στον βορρά ατενίζει
δακρύζοντας και λέει «Γειά σου Ταλάτη μου λεβέντη!»

Τόσες φορές, τόσες φορές με γλύτωσες
απ’ της επιτροπής τα χέρια και απ΄του Ρήγα τα μαχαίρια

Και τώρα αν με, και τώρα αν με παρατήσεις
σαν καλαμιά στον κάμπο, βάι δε ξέρω τί να κάνω
--

Ρ.

Πενταρόγιωρκος είπε...

Arxiepiskope, καλή η ΕΝΩΣΗ με την Τουρκία;;;

arxiepiskopos είπε...

ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟ,τώρα εξηγούνται όλα!Πατώντας στο nickname σου είδα πως είσαι γεωπόνος.Ξέρω ότι οι δάσκαλοι,ασχολούμενοι με τα μωρά,καταντούν κι οι ίδιοι μωρά.Εσύ ασχολείσαι συνέχεια με τα φυτά,τι περίμενες να καταντήσεις;

Ανώνυμος είπε...

Κάθε κουβέντα που λες είναι ρατσιστική δεν απορώ που ψήφισες ναι στο σχέδιο Αναν. Οι Γεωπόνοι είναι φυτά, οι δάσκαλοι είναι μωρά, οι Λεμεσιανοί και οι Παφίτες είναι εκμεταλλευτές των προσφύγων. Εξευτελίζεις τον εαυτό σου. Μετανιώνω που σου μιλούσα σοβαρά τόσο καιρό. Και μην μου πεις δες τι μου λένε οι άλλοι γιατί μόνος σου επέλεξες να γράφεις ως Αρχιεπίσκοπος προκαλώντας από την αρχή.

arxiepiskopos είπε...

16 Απριλίου,8.02.Σ'αυτά ν'απαντάς,ΕΜΕΡΣΟΝ,κι άσε τις ευαισθησίες περί κονωνικού ρατσισμού.Κάνε αυτό που έκανε ο ΣΟΦΟΣ και άσε τις υπεκφυγές και τα "υπεράνω"!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ρατσιστή στο link θα βρεις ποια πιστεύω ότι πρέπει να είναι η προσέγγιση της Κυπριακής πλευράς αν δεν σου αρέσει και δεν συμβαδίζει με τα ρατσιστικά πιστεύω σου πρόβλημά σου.

http://www.diplomatia.gr/index.php?module=column&clid=13&aid=826

arxiepiskopos είπε...

Δεν προκαλεί το ότι ο Αρχιεπίσκοπος μετατρέπεται σε κομματάρχη,εκδότη και διανομέα βιβλίων και φυλλαδίων με πολιτικές παρεμβάσεις και μενοχλεί το nickname μου!Κύριε,ελέησον!

Πενταρόγιωρκος είπε...

Αποτυχημένε χιουμορίστα Arxiepiskope

Εκπροσωπείς επάξια του ΑΚΕΛ.

Είσαι ένα ρατσιστικό καθίκι εμπνεόμενο από τα διδάγματα του Γρηγόρη Φωτεινού, του ιδεολογικού ινστρούχτορα εκεί στο ΑΚΕΛ (ή στο ΦΑΣΙΚΚ ή τι άλλο τελικά ονομάζεστε).

Εδώ ο Ταλάτ μιλά για ΕΝΩΣΗ με την Τουρκία, είναι Ενωτικός δηλαδή, και εσύ κάνεις την πάπια και σου φταίνε τα ...φυτά!

...ζώον!

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,επειδή είμαι πολύ λίγος στον Η.Υ και αυτά που μου δίνεις είναι δύσκολα για μένα,μπορείς να μου τα πεις συνοπτικά,όπως έκανε ο ΣΟΦΟΣ;Για να δούμε αν είναι πρακτικές, εφαρμόσιμες εισηγήσεις ή νομικές γνωματεύσεις Λουκαίδη και Κασιμάτη,που είναι ωραία θεωρητικά,αλλά ανεφάρμοστα στην πράξη για μας;

Ανώνυμος είπε...

Νενέκια,

** Εμείς λέμε να φύγουν ΟΛΟΙ οι έποικοι και μας αποκαλείτε ρατσιστές.

** Εμείς μιλούμε για εποικισμό ως έγκλημα πολέμου και εσείς μας λέτε για ..."ανθρωπιστικό" θέμα των εποίκων!

** Εεμίς λέμε να επιστρέψουν ΟΛΟΙ οι πρόσφυγες και εσείς μας αποκαλείτε ...σωβινιστές και φασίστες.

** Και ενώ με τους έποικους ΔΕΝ έχετε πρόβλημα που μένουν στα σπίτια ΣΑΣ και στις περιουσίες ΣΑΣ και που πατούν την γη ΜΑΣ, την Αμμόχωστο ΜΑΣ και την Κερύνεια ΜΑΣ,

** Με αυτούς που πάνε για τουρισμό στον βορρά δεν έχετε πρόβλημα, ούτε με τους 300 Ελληνοκύπριους που σπουδάζουν στα "παν-μια" του βορρά, ούτε με τους Έλληνες που εργάζονται και εκεί και αλλού στον βορρά ή που συνεργάζονται με τον βορρά,

** Ούτε μ'αυτούς που έχουν αφήσει εκατομμύρια στα καζίνα των κατεχομένων δείχνετε να έχετε πρόβλημα,

** Αλλά έχετε πρόβλημα με τους Λεμεσιανούς και τους Παφίτες διότι --σύμφωνα με την δική σας εκτίμηση-- με μια λύση όπως την ονειρεύεστε θα χάσει αξία η γη στην Λεμεσό και Πάφο. Όχι στην Αγία Νάπα, ούτε στο Παραλίνι, στην Λάρνακα, ή στην Λευκωσία, αλλά ΜΟΝΟ στην Λεμεσό και την Πάφο.

Κάθε λαός έχει την ιστορική κατάληξη που του αξίζει.

Ρ.

arxiepiskopos είπε...

Μα ακόμα ν'ανοίξεις το καμπαρέ;ΡΗΓΑ,που κολοκυνθίζεις,ό,τι είπα για σας ισχύει για όλους τους ΜΗ πρόσφυγες!Η εκμετάλλευση δεν είναι μόνο δικό σας προνόμιο.Σ'όσα λες πως θέλεις,συμφωνώ 1000%.Πες μου,όμως,και το μαγικό τρόπο επίτευξής τους,Με τα λόγια κτίζεις ανώγια και κατώγια!

Ανώνυμος είπε...

Πρωμιθέα:

"Γι’ αυτό και δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι η ακεραιότητα και η ενότητα της Ινδίας (λόγου χάρη) διατηρήθηκε (παρά την ύπαρξη μέχρι και σήμερα θρησκευτικών κυρίως, αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων), λόγω της ομοσπονδοποίησης της."


Είσαι ανιστόριτος και αγεωγράφητος.

Σε ποιούς απευθύνεσαι νομίζεις; Σε 15χρονα εδονόπουλλα που πρέπει να διαβάσουν το φυλλάδιο και να το αποστηθίσουν;

Δες την ιστορία της Ινδικής χερσονήσου (αυτό που οι αποικιοκράτεδς Βρεττανοί αποκαλούσαν British India). Ξεκίνα από το Πακιστάν.

Και αν θέλεις να μπεις σε δύσκολα χωράφια διάβασε και για το Μπαγκλαντές και το Κασμίρ και για το Νεπάλ.

Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Είπε ο αρχιεπίσκοπος:

ό,τι είπα για σας ισχύει για όλους τους ΜΗ πρόσφυγες!

Μάλιστα. Είπα κι'εγώ... μπορεί να πέσει ακόμα πιο χαμηλά ή δεν μπορεί;

Ρ.

Πενταρόγιωρκος είπε...

για τον κερατά Arxiepiskopo...

...δεν φταίει ο μουτζαχίντ ενωτικός Ταλάτ

...δεν φταίει ο τουρκικός στρατός

...δεν φταίει ο Ερντογάν

...δεν φταίει ο Κίσσινγκερ

...δεν φταίει η Χούντα και η ΕΟΚΑ ΒΗΤΑ

...δεν φταίει ο Ετσεβίτ

...δεν φταίει η αποικιοκρατία και η Αγγλία

ΑΛΛΑ φταίνει οι Λεμεσιανοί, οι Παφίτες, οι Σκαλιώτες, οι Κοκκινοχωριάτες και οι κάτοικοι της ελεύθερης Λευκωσίας

Μπράβο Arxiepiskope! Αντιπροσωπεύεις επάξια το τουρκενωτικό ΑΚΕΛ!

Φαίνεται πως είσαι πιστός μαθητής του Γρηγόρη Φωτεινού!

Unknown είπε...

αρχιεπισκοπε αν εχεις παρει οικοπεδο εστω και μισο σημαινει πως εισαι πολυ καλος.

Η ουσια ομως δεν ειναι αν πηρες εσυ οικοπεδο ή οΧ ή ο Ψ. Η ουσια ειναι οτι ο κοσμος φτωχενει μερα με την μερα προσφυγας ή οχι και εσυ κανεις μεγαλο ατοπιμα να διαχωριζεις τα αδερφια μεταξυ τους, εκτος φυσικα και αν κρινεις εξ΄ιδιων τα αλοτροια και εννοω πως αν ηταν η Λεμασιανοι, Παφιτες ,Λαρνακοις προσφυγες ισως να σου ερχοταν ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ να φορολογησε για να βοηθησες προσφυγες.

Εχεις χασεις το μετρο αρχιεπισκοπε αν και δεν σε αιτιουμε προσωπικα αφου δεν φταις εσυ αλλα τα ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ που σας βαζουν λογια στο στομα και ερχεστε να μας τα λετε.

Ο κοσμος ειναι στην πλειοψηφια φτωχος ανεξαρτητα απο που καταγεται. Οι εχοντες ειναι εχοντες ειτε με λυση ειτε οχι και ειναι λαθος να αιτιασε τον απλο μεροκαματαρη και ποσο μαλον εσυ που υποτηθεται προερχεσαι απο το κομμα που καπηλευεται τους λαικους αγωνες.

Ανώνυμος είπε...

Ρατσιστή αν εσύ δεν μπορείς να διαβάσεις δεν είναι δικό μου πρόβλημα.

Δηλ το σχέδιο ΑΝΑΝ ήταν εφαρμόσιμο αλλά οι διαφορετικές απόψεις δεν είναι;

Και ποιος θα κρίνει αν κάτι είναι εφαρμόσιμο εσύ;

Ναι το nick σου με ενοχλεί..

arxiepiskopos είπε...

ΡΗΓΑ,και το δικό σου ενοχλεί το...Βελενστινλή!Τέτοιο ρεζίλεμα!!!

arxiepiskopos είπε...

Εννοώ και του ΡΗΓΑ με ενοχλεί...

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει μια βασική διαφορά.

Εγώ αν έγραφα με nick Γενικός Γραμματέας ΑΚΕΛ πόσοι θα με έβριζαν εδώ μέσα;

arxiepiskopos είπε...

Δοκίμασε να δούμε!

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζεται βλέπουμε πόσοι βρίζουν εσένα!

arxiepiskopos είπε...

Εσένα δε θα σε έβριζε κανένας,ενοχλούν περισσότερο οι αιθεροβασίες σου!

Ανώνυμος είπε...

Τίτλος τιμής όταν το ακούς από έναν ρατσιστή που ψήφισε ναι στο σχέδιο Αναν

arxiepiskopos είπε...

Τίτλος τιμής σε σας που ψηφίσατε ΟΧΙ και μας φέρατε την ...ευρωπαική λύση που υποσχεθήκατε!Διατηρώντας αλώβητες όλες τις ρατσιστικές συνέπειες της κατοχής!

Ανώνυμος είπε...

Ω ναι ρατσιστή...

το Σχέδιο Ανάν, ως σύλληψη και κατασκεύασμα «κράτους», δεν είναι συμβατό με τις θεμελιώδεις αρχές των διακηρύξεων του ΟΗΕ, του Διεθνούς Δικαίου γενικότερα, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σύμφωνα με τις οποίες συγκροτείται και λειτουργεί ένα σύγχρονο δημοκρατικό κράτος. Αν εφαρμοζόταν, θα παραβιάζονταν καθημερινώς και πολλαπλώς η δημοκρατική αρχή, οι πολιτικές ελευθερίες και τα δικαιώματα του ανθρώπου, αφού βασικές εξουσίες θα ασκούνταν χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση και θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη, που ασκούνται σήμερα στην Κυπριακή Δημοκρατία, θα καταλύονταν ή θα ήσαν υπό διαρκή παραβίαση.

Kotsiroshyllos είπε...

Να προσθέσω ΠΩΣ οι οπαδοί της ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ και αυτοί που ξεπλένουν τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δεν τελειώνουν.

Αντιγράφω απόσπασμα του ΓΡΗΓΟΡΗ ΙΩΑΝΝΟΥ:

Εγύρεψα να έβρω τζιαι το σύνθημα της “ένωσης με την Τουρκία” που μας επρήσαν οι εθνικιστές που ποδά. Ήβρα το. Ήταν υποσημείωση με μιτσιά γράμματα στο 2ο σύνθημα “Όταν ο Ταλάτ υπάρχει, υπάρχουμε και εμείς” που ελάλεν “επειδή με συνδέει με τον κόσμο, επειδή με συνδέει με την Τουρκία” εμφανώς στην προσπάθεια του να πιάσει τους ψήφους των Τουρκικής καταγωγής τζιαι της μετριοπαθούς εθνικοφρόνου κεντροδεξιάς.

Saturday, April 17, 2010
http://nekatomata.blogspot.com/2010/04/blog-post_17.html

Οι ΕΠΟΙΚΟΙ έγιναν "τουρκικής καταγωγής"...

Οι φασίστες ΦΟΝΙΑΔΕΣ του Ραούφ Ντενκτάς και οι ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ του Ταλάτ έγιναν "μετριοπαθής εθνικόφρων κεντροδεξιά"...

Ενώ λίγες ΑΡΑΔΕΣ πιο πάνω ο Γρηγόρης Ιωάννου σκίζεται για τις ελληνικές σημαίες στο οδόφραγμα του ΛΗΔΡΑ ΠΑΛΑΣ και αφήνει αισχρά υπονοούμενα για τις μανάδες των αγνοουμένων.

ΑΥΤΟΙ είναι η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ νομενκλατούρα του ΑΚΕΛ. Αυτοί είναι οι απολογητές των ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ, του ΡΑΟΥΦ ΝΤΕΝΚΤΑΣ, του τουρκικού εξτρεμισμού.

Άξιοι συναγωνιστές του ΗΛΙΚΙΑΚΟΥ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΡΑΤΣΙΣΤΗ ΑΝΕΦΟΡΙΩΝ.

Το ΑΚΕΛ έχει μετατραπεί σε κάτι χειρότερο και από το NSDAP... Οι νεοναζί έχουν κυριαρχήσει στο κόμμα.

Kotsiroshyllos είπε...

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ λοιπόν...

Να θυμάστε το όνομα αυτού του ΓΚΡΙΖΟΥ ΛΥΚΟΥ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Kotsiroshyllos είπε...

Είσαι και ΕΣΥ μήπως οπαδός της "μετριοπαθούς εθνικόφρονης κεντροδεξιάς" του Έρογλου, του Σερντάρ, των Μεχμετζίκ και των Μουτζαχίντ και θίχτηκες ρε ΦΑΣΙΣΤΑ;

Ανώνυμος είπε...

L'etat, c'est Talat.

Kotsiroshyllos είπε...

L'esy, c'est leshi

Kotsiroshyllos είπε...

Το έσβησες το σχόλιο τώρα βρε ΦΑΣΙΣΤΑΚΟ;

Καλά μάθετε στην ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ εκεί στο κόμμα. Όπως ο Στάλιν.

Unknown είπε...

φιλε Κοτσιροσχιλε μην ανησυχεισ θα το ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ και θα φροντισουμε να εμπλουτισουμε την θυμηση με εικονα

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,μήπως θυμάσαι τι αποφάνθηκε η Νομική Επιτροπή της Ε.Ε όταντης ζητήθηκε να πει κατά πόσο το Ανάν ήταν συμβατό με το ευρωπαικό κεκτημένο;

Ανώνυμος είπε...

Μήπως θυμάσαι με τι ποσοστό απορρίφθηκε το σχέδιο Αναν;

Μήπως θυμάσαι τι προέβλεπε σε περίπτωση απόρριψης;

thermopiles είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
thermopiles είπε...

arxiepiskope κρίμας το όνομα που έχεις. Δεν το κανεις καλύτερα: Εφιάλτης,"Ιούδας", "Νικοπολιδης",Τόσοι "πατριώτες" "υπαρχουν" στην ιστορία μας...

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα θάναι μάλλον ήσυχη μέρα, αφού τα γιουσουφάκια βρίσκονται από νωρίς το πρωΐ στον βορρά για τις "εκλογές."

Πήγε να ψηφίσει άραγε ο Μαγάριος;
Ο ταχυδρόμος;
Ο Μιχαήλ;

Τρία γιουσούφια κάθονται εις του Ταλάτ την σκάλα
το ένα φλερτάρει τα Μεχμετζίκ
το άλλο την σημαία
το τρίτο το καλύτερο μοιρολογάει και λέει
Αλί αλί και τρισαλί αν χάσει ο δικός μας


Ρ.

Τηλέμαχος είπε...

Δικοινοτικές αγαπούλες και λοιπά , τα αδέλφια σας οι Τουρκοκύπριοι και τα ξαδέλφια σας οι έποικοι ψήφισαν από τον πρώτο γύρο τον γκρίζο λύκο Ερογλου. Σας έχουν γραμμένους κανονικά και εσάς και την “λύση” σας. Είσαστε αλλού ξημερωμένοι.

Να σας ζήσουν να τους χαίρεστε. Τριφτείτε τους. Άντε γεια!!!

Χρίστος Χριστου είπε...

Τελικά ρε Ρήγα, δεν κατάφερες να ξεφύγεις από την πεπατημένη, δηλ. την προσφιλή σου τακτική να καταφεύγεις (ελλείψει επιχειρημάτων) σε αφορισμούς, χαρακτηρισμούς και αοριστολογίες ... Λαλείς, λόγου χάριν για μένα ότι είμαι «ανιστόριτος και αγεωγράφητος»... Αλλά φαίνεστε μου “είπεν ο γάιδαρος που πετεινού κεφάλα”! Εκτός από μια γενικόλογη αναφορά που κάμνεις στην British India, στην Ινδία, στο Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, το Κασμίρ και το Νεπάλ (ξέχασες τη Σρι Λάνκα από την επικράτεια της Ινδικής Χερσονήσου) τι άλλο μας είπες; Ένα μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ! Μήπως τελικά θες να μας πεις ότι έπρεπε να δημιουργηθεί (χωρίς να διευκρινιζεις πως) μια Μεγάλη Ινδία όπως ας πούμε είναι τζιαι το μέγα όνειρο σου για μια Μεγάλη Ελλάδα που να περιλαμβάνει και την Ινδία μια και ο Μεγαλέξαντρος έφτασε κάποτε μέχρι εκεί; (Και μετά διερωτάται κι ο Emerson γιατί προσφεύγω σε «ειρωνικά σχολιάκια»).
Ποιοι λοιπόν ήταν οι λόγοι που οδήγησαν [μετά την αποχώρηση των βρεττανών] στη δημιουργία στην περιοχή της Ινδικής Χερσονήσου 3-4 κρατών (της Ινδίας, του Πακιστάν – Ανατολικού και Δυτικού, με το πρώτο να ανεξαρτητοποιήθηκε τελικά και να δημιουργείται η Μπανγκλαντές – του Νεπάλ); Τούτο οφείλεται μόνο στην πολιτική του “διαίρει και βασίλευε” των εγγλέζων ή συνέτειναν και οι εσωτερικές (μέσα στον κόσμο) θρησκευτικές αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις; Εδώ θα σημειώσω ότι η πλειοψηφία του κόσμου στην Ινδία και στο Νεπάλ (το οποίο ήταν από πολύ παλιά και παραμένει βασίλειο) είναι ινδουιστές, ενώ στο Πακιστάν και στην Μπανγκλαντές μουσουλμάνοι.

Ανώνυμος είπε...

Πρωμηθέα,

Είσαι ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟΣ και ΑΓΕΩΓΡΑΦΗΤΟΣ.

Το έχεις αποδείξει. Δεν είναι θέμα γνώμης.

Και δεν φτάνει που ΔΕΝ σου βγήκε με την ανοησία που είπες, επιμένεις κιόλας!

Αυτό δείχνει ότι είσαι και ΑΜΠΑΛΑΤΟΣ.

Επίσης το έχεις αποδείξει.

Έχεις την εντύπωση ότι απευθύνεσαι σε αγράμματους.

Η Ινδία ήταν ένα Έθνος, μια γεωγραφική περιοχή με έναν πληθυσμό διαφόρων θρησκειών και φυλών και με έναν πολύ αρχαίο πολιτισμό.

Οι Βρεττανοί τους χώρισαν και αφού τους έκοψαν κομμάτια, πήραν κάποια από αυτά και τα έκαναν "ομοσπονδία" όπως την σημερινή Ινδία.

Εσύ λες καλά τους έκαναν που τους έκοψαν κομμάτια, μπας και είχαμε σήμερα την "μεγάλη Ινδία", το αντίστοιχο της "μεγάλης Ελλάδας."

Καλά, ο συλλογισμός σου είναι τρία πουλλάκια κάθονταν.

Με τέτοιους συλλογισμούς, όλο και κάποια πρωτοετή χωρκατογκόμενα χαμηλοβλεπούσα χαμηλόκωλη κυπριοτωπούλλα με μεγάλο γυαλλί Prada εκεί στα Περβόλια σε κάποια κομματική κατασκήνωση μπορείς να ρίξεις, θάναι και με την Ομόνοια, θα την πάς στο ΓΣΠ και μετά για παγωτό στου Παπαφιλίπου...

Και συνεχίζεις και επιμένεις ότι "αυτό που κρατάει την Ινδία ένα κομμάτι, είναι ότι είναι μια ομοσπονδία."

Μην επιμένεις χρυσέ μου. Αυτό που κάνεις, είναι λανθασμένος συλλογισμός.

Είναι σαν να λες "Αυτό που κρατάει την Κύπρο μακρυά από σφαγές, είναι η παρουσία 50 χιλιάδων Τούρκων στρατιωτών στον βορρά και 100 χιλιάδων εποίκων." Διότι ναι μεν δεν έχουμε πόλεμο στο νησί, όπως ναι μεν στην Ινδία δεν σφάζεται ο κόσμος, αλλά η πρόταση αποτελεί λανθασμένο συλλογισμό.

Άνοιξε και κανένα βιβλίο μπας και ξεστραβωθείς, διότι έχετε καταντήσει κουραστικοί εδώ μέσα.

Ρήγας

Χρίστος Χριστου είπε...

Ρήγα,
Έγραψες ένα κείμενο 250 περίπου λέξεων αλλά (και πάλι) ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά τη δική σου ανιστοριτότητα, αγεωγραφοσύνη και αμπαλατοσύνη. Μίλησες για λανθασμένους συλλογισμούς (μου) τεκμηριώνοντας τους με περισπούδαστες αναφορές για γυαλιά Prada και για παγωτά, αλλά και για την ΟΜΟΝΟΙΑ, τα Περβόλια και τα Λειβάδια (τες συνήθεις λαφαζανιές σου για να εντυπωσιάσεις του ανίδεους, χωρίς να λες τίποτα επί της ουσίας).
Κάτι πήγες να ψελλίσεις και για ινδικό έθνος αλλά πνίγηκε μέσα στη φασαρία που προκάλεσαν όταν πέταξαν τα τρία πουλάκια που κάθονταν για να συναντήσουν 50 χιλιάδες τούρκους στρατιώτες και 100 χιλιάδες εποίκους! Πως λειτουργεί ρε Ρήγα σήμερα η Ινδία; Σαν Ομοσπονδία ή σαν ενιαίο κράτος; Προϋπήρχαν ως περιοχές τα σήμερα κρατίδια; Οι σημερινοί Πακιστανοί και Μπανγκλαντεσιανοί αισθάνονται ή αυτοπροσδιορίζονται ως Ινδοί και επιδιώκουν μαζί με τους σημερινούς Ινδούς μια Μεγάλη Ινδία; Το τι έγινε τη δεκαετία του 1940 είναι ένα και το τι υπάρχει σήμερα είναι κάτι άλλο. Αυτή η αδυναμία σου να κατανοήσεις ότι «τα πάντα ρει» σ’ έχει αφήσει και κολλημένο στη “Μεγάλη Ιδέα” και στην “Ένωση”!

arxiepiskopos είπε...

Τώρα ο περισπούδαστος ΕΜΕΡΣΟΝ αμφισβητεί τη Νομική Επιτροπή της Ε.Ε! Άξιος μαθητής του Κασιμάτη!Εχεις δίκιο,φίλε!Η Νομική Επιτροπή είναι μια ανθελληνική σπείρα τυχάρπαστων,που συγκροτήθηκαν για να μας κάψουν!Και τα μυαλά στα κάγκελα!

Ανώνυμος είπε...

"Το τι έγινε τη δεκαετία του 1940 είναι ένα και το τι υπάρχει σήμερα είναι κάτι άλλο."

Ναι, ε;

Με την ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΛΟΓΙΚΗ λοιπόν:

"Το τί έγινε το '74 είναι ένα και το τί υπάρχει σήμερα είναι άλλο. Στην Κύπρο σήμερα ΥΠΑΡΧΕΙ ειρήνη. Οι δύο κοινότητες δεν σφάζονται. Επομένως το στάτους κβο ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ την ειρήνη."

Το θλιβερό ξέρεις ποιό είναι; Ότι αν δεν είσαι ήδη στο διπλωματικό σώμα, μια μέρα πολύ πιθανόν να είσαι.

Ρ.

Χρίστος Χριστου είπε...

Ρήγα,
Είναι προφανής η αδυναμία σου ή/και η κωλυσιεργία σου να τοποθετηθείς επί της ουσίας. Γι’ αυτό και πιάνεσαι από επί μέρους ζητήματα ... Πες μας λοιπόν σαν εκφραστής ΚΑΙ του ινδικού μεγαλοϊδεατισμού (γιατί μάλλον πρέπει να υπάρχει και τέτοιο φρούτο) τι προτείνεις (κι άσε τες υπεκφυγές τζιαι τες λαφαζανιές για το «διπλωματικό σώμα»): Τη δημιουργία (και πως) μιας Μεγάλης Ινδίας (υπό τη μορφή του ενιαίου κράτους) με την ενσωμάτωση στη σημερινή Ινδία, του Πακιστάν, της Μπανγκλαντές, του Νεπάλ και της Σρι Λάνκα (κι ακόμα των Μαλδίβων και του Μπουτάν); Και για την περίπτωση της Κύπρο τη διχοτόμηση της και την “Ένωση” του νοτίου (και ελευθέρου σήμερα) τμήματος του νησιού με την Ελλάδα μέχρι που πάλι με χρόνια και καιρούς δικό μας θα είναι και το βόρειο της κομμάτι του νησιού (όπως και η Κωνσταντινούπολη και η Μικρά Ασία);

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο.

Κατάφερες να το πας αλλού το θέμα για να κρύψεις την ΓΚΑΦΑ σου και την ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ σου.

Την χώρησαν οι Βρεττανοί την Ινδία σε κομμάτια ή ΔΕΝ την χώρησαν;

Από εκείνα τα κομμάτια έκαναν καινούργια κράτη ή δεν έκαναν;

Εσύ προσπέρασες αυτό το ...μικρό γεγονός για να μας πείσεις ότι ...η /σημερινή/ Ινδία είναι ένα ειρηνικό κράτος και αυτό οφείλεται σε κάποιου είδους ομοσπονδία που έχει.

Και εγώ σου ξαναλέω ότι ο /συλλογισμός/ σου είναι λανθασμένος. Και σου έφερα και παράδειγμα (σε σχέση με την Κύπρο) βασισμένο στον δικό σου συλλογισμό.

Όλα αυτα που σου έγραψα τα προσπέρασες και συμπέρανες επιπλέον ότι μιλάω για μια μεγάλη ιδέα, μια μεγάλη Ινδία...

Πυροβόλα με, το αξίζω.

Ρ.

Χρίστος Χριστου είπε...

Ρήγα,
(Πάει μακριά αυτή η βαλίτσα) ...
Τώρα έγινα γκαφατζής και ημιμαθής! Πάλι καλά, με αναβάθμισες! Εσύ όμως είσαι γενικώς αχάπαρος!
Στην προηγούμενη παρέμβαση σου, είχες γράψει (με βάση “… την ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΛΟΓΙΚΗ …” - όπως είπες) και βγάζοντας (κατα το δοκούν) αυθαίρετα συμπεράσματα (ότι “… το στάτους κβο ... [στην Κύπρο] ... ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ την ειρήνη ...” Πότε άφησα να νοηθεί κάτι τέτοιο εγώ ... Αντίθετα εγώ πιστεύω ότι η συνέχιση του σημερινού status quo αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για την Κύπρο...
Πέραν τούτου όμως εσύ συνεχίζεις να “διάς γυρόν του μπάκαρη”! Γι’ αυτό θα στο επαναλάβω: Το αν οι Βρετανοί “… χώρησαν [...] την Ινδία σε κομμάτια …” το 1947 (και προφανώς εννοείς σε Ινδία και Πακιστάν – ίσως και σε Νεπάλ και Κεϋλάνη) είναι ένα (Κι αυτό έχει σίγουρα βάση και στες τοπικές θρησκευτικές έριδες, αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις μεταξύ Ινδουιστών και Μουσουλμάνων, αλλά και στους προηγούμενους διαχωρισμούς της Ινδικής Χερσονήσου – ή του Ινδοστάν – σε πριγκιπάτα και βασίλεια ) ... Το ότι απ’ εκεί και πέρα το κράτος που ονομάστηκε Ινδία διατήρησε την ενότητα και τη συνοχή του [ως μια κρατική οντότητα), αυτό οφείλεται στην Ομοσπονδοποίηση της χώρας! Τελεία!
(Εγώ έχω απαντήσει σ’ όλα τα ζητήματα που έθεσες! Είν’ εσύ που προσπέρασες μια σειρά από ερωτήματα μου) ...

Πενταρόγιωρκος είπε...

Πρωμηθέα, το θεωρείς σωστό να χρηματοδοτεί το ΑΚΕΛ ένα βασανιστή της ΤΜΤ;