17/11/2010: Ο φασισμός είναι ζωντανός! Να αντισταθούμε!

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Δυστυχώς, ο φασισμός δεν πέθανε! Ο φασισμός είναι εδώ. Ο φασισμός του Αττίλα, του αντιδημοκρατικού καθεστώτος Χριστόφια, ο φασισμός της Ανοησίας των ακραίων και των περιθωριακών, ο φασισμός της Βλακείας και της Ανικανότητας.

Σήμερα, μετρούμε ακόμη μια επέτειο των γεγονότων του Πολυτεχνείου, όταν οι Έλληνες αδελφοί μας έδιναν τη μάχη ενάντια στο φασισμό της Χούντας.

Τα πανό που υψώνονταν διακήρυσσαν ότι: "Σήμερα πεθαίνει ο φασισμός" ή "Δε θα περάσει ο φασισμός".

Κι όμως ο φασισμός δεν πέθανε. Ιδίως εδώ στην ιδιαίτερή μας πατρίδα, την ελληνική από αιώνες Κύπρο, ο φασισμός εξακολουθεί να κυριαρχεί. Έχουμε εδώ, ένα φασισμό με πολλά πρόσωπα:


Στη φωτογραφία, ο τουρκικός φασισμός προκαλεί. Δυστυχώς οι δηλώσεις για "σωτήρια επέμβαση της Τουρκίας για παρεμπόδιση της γενοκτονίας των Τ/Κ από τους Έλληνες", βρίσκουν καθημερινή αιτιολόγηση από το Δημήτρη Χριστόφια (η φωτογραφία λήφθηκε από το Blog του ανατρεπτικού blogger Πενταρόγιωρκου)

1) Το φασισμό του Αττίλα.

Που κατέχει τη μισή μας πατρίδα, που μας εμποδίζει από να απολαμβάνουμε τα σπίτια, τις περιουσίες μας, τα δικαιώματά μας, τα χωριά και τις πόλεις μας, τη μισή μας πατρίδα. Που παρατάσσει τα λυκόσκυλα του θανάτου, τους δεκάδες χιλιάδες Αττίλες του που στρέφουν τις κάννες τους ενάντια στον ελληνικό πληθυσμό της Κύπρου. Που μαγαρίζει την οροσειρά του Πενταδακτύλου με προκλητικές φωταγωγήσεις και υβριστικά συνθήματα προς τους Ελληνοκύπριους που χαρακτηρίζουν ευτυχία την κατοχή της γης μας.


2) Το φασισμό του σημερινού αντιδημοκρατικού καθεστώτος Χριστόφια

Που εκβιάζει και απειλεί, οργανώνει πρωϊνές αστυνομικές επιδρομές, συλλαμβάνει πολιτικούς αντιπάλους, στήνει ποινικές διώξεις, παρακολουθεί πολίτες, στιγματίζει αντιπάλους, σπέρνει την πνευματική τρομοκρατία.

Το φασισμό που ξεπουλά στους Τούρκους τις ελληνοκυπριακές περιουσίες. Το φασισμό που δίνει, χωρίς την έγκριση των πολιτών, γη και ύδωρ στον κατακτητή. Το φασισμό που δέχεται τη νομιμοποίηση του εποικισμού στα κατεχόμενα και προάγει το νεοεποικισμό των ελεύθερων περιοχών με την ανύπαρκτη ουσιαστικά μεταναστευτική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης. Το φασισμό που χαρακτηρίζει την Ελλάδα εισβολέα και ρίχνει ευθύνες στα θύματα της εισβολής-κατοχής για τα δεινά τους, αποενοχοποιώντας την Τουρκία και τους Αττίλες.

3) Το φασισμό της ανοησίας και της αυθαιρεσίας περιθωριακών ομάδων, προσωπικοτήτων και εντύπων (ΓΝΩΜΗ, ΚΙΣΑ, Τριμικλινιώτης, Δρουσιώτης, ΠΟΛΙΤΗΣ κ.α.).

Που κρατούν δημοκρατόμετρα και πατριωτόμετρα, χαρακτηρίζοντας πολλούς Ελληνοκύπριους συμπατριώτες τους με απίστευτη ευκολία και ελαφρότητα ως "εχθρούς της λύσης" "οπαδούς της διχοτόμησης", "ρατσιστές", "ναζί" κλπ (ΚΙΣΑ, Τριμίκλας, ΠΟΛΙΤΗΣ, Δρουσιώτης, ΓΝΩΜΗ). Που σπιλώνουν υπολήψεις και ονόματα την ίδια ώρα που κλείνουν τα μάτια στο μέγιστο Ρατσισμό της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας(ΚΙΣΑ-Τριμίκλας, ΓΝΩΜΗ). Που φαντασιώνονται συνομωσίες όταν οργανώνουν δείπνα για τον Ντάουνερ στο Σαϊττά(Δρουσιώτης). Που στήνει δημοσκοπήσεις πάνω στο συλημένο τάφο του Προέδρου Παπαδόπουλου και που στήριξε ή συγκάλυψε κυβερνητικές προσπάθειες φίμωσης αντιπολιτευτικών ιστολογίων (ΚΙΣΑ, ΠΟΛΙΤΗΣ, Δρουσιώτης, Τριμικλινιώτης)

Υπάρχει όμως μεγαλύτερος φασισμός και ρατσισμός από τη ΔΔΟ; Που νομιμοποιεί τη φασιστική διαίρεση (από τον Αττίλα) της Κύπρου μας σε εθνικές γεωγραφικές ζώνες; Γιατί σιωπούν αυτοί οι μεγάλοι "αντιρατσιστές";

Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία 150,000 ΕΥΡΩ θα στοιχίσει στους φορολογούμενους ο διορισμός Παπασάββα μόνο για το δημοσιονομικό έτος 2011. Βεβαίως το οικονομικό είναι το λιγότερο. Το όνειδος και η ντροπή που προκαλεί η παραμονή Παπασάββα στο αξίωμα του Β.Γ.Εισαγγελέα είναι ανυπολόγιστα!

4) Το φασισμό της βλακείας και της ανικανότητας.

Ανάξιοι και ανίκανοι άνθρωποι λυμαίνονται τα πλείστα δημόσια αξιώματα και σε λίγο καιρό θα είναι από μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού έως ανύπαρκτοι, οι υψηλόβαθμοι κρατικοί και κοινοβουλευτικοί αξιωματούχοι που θα έχουν κάποιες στοιχειώδεις ικανότητες.

Προσόν για πολιτική ή επαγγελματική ανέλιξη στο δημόσιο τομέα, έχει καταντήσει η υποταγή στη βλακεία, η σιωπή, η κολακεία, η προθυμία για συγκάλυψη. Άτομα που προσωποποιούν τη βλακεία, την ανικανότητα, την ηλιθιότητα, την τεμπελιά και την ποθκιαντραποσύνη, λυμαίνονται τα ταμεία του Δημοσίου και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Τι άλλο από πρόκληση είναι η επιβολή του φαντασιωνόμενου συντονιστικά κέντρα και προσπάθειες εξόντωσης του Δ.Χριστόφια, Άντρου Κυπριανού στην ηγεσία του ΑΚΕΛ, αντί του (ακόμη κι αν διαφωνούμε μαζί του, τον αναγνωρίζουμε) ικανότατου Ν. Κατσουρίδη;

Τι άλλο από πρόκληση είναι η διατήρηση του αισχρού και υπερφιλόδοξου μυκονιάτη bon-viveur της κακιάς ώρας Μάριου Κάρογιαν στην Προεδρία της Βουλής;

Τι άλλο από πρόκληση είναι ο διορισμός του προκλητικού και αθυρόστομου υβριστή κολλητού του Χριστόφια Άκη Παπασάββα στο αξίωμα του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, ένα αξίωμα που πρέπει να χαρακτηρίζεται από πλήρη αντικειμενικότητα, σεμνότητα και ύψιστη ηθική;

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΠΙ Δ.ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ!

Κι εμείς, η γενιά του Πολυτεχνείου, οι προηγούμενες και οι επόμενές της γενιές, καλούμαστε να επαναλάβουμε την Αντίσταση.

Να καταπολεμήσουμε το Φασισμό και το Ρατσισμό!

Να αγωνιστούμε για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στον τόπο μας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

12 Σχόλια:

Anef_Oriwn είπε...

"Φιλαράκια", νοιώθω ριγμένος και θιγμένος!!! ΔΕΝ κάνατε αναφορά στο άτομο ΜΟΥ!!! Κάτι ΔΕΝ πάει καλά!!!

Marios Papanicolaou είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Marios Papanicolaou είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Αγαπητοί του παρατηρητηρίου,
Είμαι ένας αγανακτισμένος , αμέτοχος πολίτης, ο οποίος ειδικά τον τελευταίο καιρό έχω βγει έξω από τα ρούχα μου λόγο των όσο βλέπω στα πολιτικά ,οικονομικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου μου. Την αγανάκτηση μου συμμερίζονται από ότι βλέπω από τα διάφορα ιστολόγια , πολλοί άλλοι συμπατριώτες μου ( και υπερτονίζω το δεύτερο συνθετικό ).
Το θέμα που με προβληματίζει όμως ιδιαίτερα είναι κατά πόσο και τι πρέπει να κάνουμε . Δηλαδή τι, απλός να δημιουργούμε ιστολόγια και να αναρτούμε αυτό που μας αρέσει ή αυτό που δεν μας αρέσει; Εντάξει κάναμε λάθος και τον εκλέξαμε. Τι θα πρέπει να υποστούμε τις μ…ς του για άλλα 2.5 χρόνια ; Εδώ δεν ακούει ( άκουε ) την συμπολίτευση , αυτούς που το εκλέξανε, θα ακούσει τι του γραφούμε στα ιστολόγια; Για αυτό θέλω να μου πείτε τι κάνουμε στην πράξη γιατί από λόγια δεν παίρνει ο κόκκινος οδοστρωτήρας. Πέστε μου τι πρέπει να κάνουμε. Σας λέω είμαι αμέτοχος και δεν με απασχολούν τα κοινά, αλλά έφτασε ο κόμπος στο κτένι. Οργανώστε καμία διαδήλωση, κανένα γιαουρτοπόλεμο για το Παπασάββα. Σας παρακαλώ εσείς που είστε πιο ενεργοί , και έχετε καλύτερες διασυνδέσεις κάντε κάτι, τουλάχιστον ξεκινάτε κάτι και πιστέψετε με θα ακολουθήσουμε πολλοί .
Ένα πολίτης σε απόγνωση

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα να δεις..

Άλλο ένα δημοψήφισμα θα διεξαχθεί στην Ελβετία, στις 28 Νοεμβρίου, τη φορά αυτή για να αποφασίσει ο λαός για το αν θα πρέπει να αποστέλλονται πίσω στις χώρες καταγωγής τους οι μετανάστες που κατοικούν στην Ελβετία και δεν συμμορφώνονται με τους νόμους της χώρας.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Anef_Oriwn, δε νομίζεις ότι πρέπει να απαντήσεις στα πιο κάτω καίρια ερωτήματα;

1) Τον Παπασάββα ποιος τον διόρισε;

2)Ποιος έδωσε κίνητρα για επιχορήγηση της "ομάδας του λαού";

3) Ποιος πήρε ιδιωτικά jet;

4) Ποιος επικαλέστηκε "Δίκαιη Κοινωνία";

5)Πόση αξιοκρατία μαρτυρεί το email της Ανθής ή το φαξ της γραμματέως του Β.Γεωργίου;

6)Δεν ενέχει φασισμό ο τρόπος που συμπεριφέρεται η κυβέρνηση Χριστόφια σε όσους διαφωνούν μαζί της;

7)Πως σχολιάζεις το άρθρο του Σάββα Παύλου που έβαλε η Επιτροπή;

8)Τι σημασία έχει για σένα το Πολυτεχνείο; Δεν νομίζεις ότι είναι επίκαιρο σήμερα που έχουμε ένα φασιστικό καθεστώς;

9)Γιατί σταμάτησες να γράφεις ως arxiepiskopos;

Αναμένω τα σχόλιά σου.

Anef_Oriwn είπε...

Η.Β.,

«... δε νομίζεις ότι πρέπει να απαντήσεις στα πιο κάτω καίρια ερωτήματα;»
1. Γιατί οι διαβόητοι Επίτροποι, οι αυτο-καλούμενοι και “Αποκαταστάτες της Δημοκρατίας”, δεν επιτρέπουν την ελευθέρα συζήτηση στο Blog τους και διαγράφουν σχόλια αντιφρονούντων; Δεν είναι φασιστική αυτή η συμπεριφορά και τακτική τους;
2. Γιατί διαγράφηκε η συζήτηση μεταξύ Ημών σε προηγούμενο post; [Μόλις πριν λίγο διέγραψαν κι απ’ εδώ σχόλια του σχολιογράφου ονόματι Arxiepiskopos!] Αυτή είναι η αντίληψη ΣΑΣ για τη Δημοκρατία;
3. Γιατί να κάτσω να συζητώ μαζί ΣΟΥ και να απαντώ στα ανακριτικού τύπου ερωτήματα ΣΟΥ και να σπαταλώ πολύτιμο χρόνο και φαιά ουσία, όταν υπάρχουν βάσιμες πιθανότητες όσα πω [αν κριθεί ότι δεν ΣΑΣ συμφέρουν] θα διαγράφουν [γιατί θα αποκαλύπτουν το αντιδημοκρατικό ποιον ΣΑΣ];
4. Βλέπω όμως ότι έχεις σημειώσει πρόοδο! Σταμάτησες να ΜΕ αποκαλείς [πολύ πιθανόν προσωρινά] Χριστό Χριστού, αλλά δεν έχεις ξεπεράσει την άλλη εμμονή ΣΟΥ: Ότι είμαι ο σχολιογράφος Arxiepiskopos [ο original]… Γιατί ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ της ΕΔΕΚ πάσχετε από τέτοιου είδους ψυχονευρωτικές έμμονες;

Unknown είπε...

Ρε ανεφ ορίων μα εν σε επάιζαν τα άλλα κοπέλούθκια όταν ισουν μιτσής και θέλεις σημασία. Επέλανες μας . Πάεννε σε κανένα Τοπ Σιεφ να πεις τες συνταγές σου πέρκει σου βάλουν σημασία και αφηστον κοσμάκι ήσυχο.

Babilonio Teras

ελληνοκυπριος πατριωτης είπε...

ανεφ επισκοπε μα τα περι αντιστασης τα ξεφωνησαν κοκκινοι φοιτητες εξω απο την πρεσβεια της μητερας τουςusa!οταν ακομα και το πλας τι βι σταματησε να προβαλλει την πολωνικη σειρα με το αρμα και το σκυλι καθως και ρωσσσικες ταινιες και το εριξε σε αστερατες αμερικανικες σειρες και ταινιες αναρωτιεμαι ποσο αντιστασιακοι ειναι εκει στο ακελ.οταν απαγορευουν την βοηθεια προς τον παλαιστινιακο λαο?αλλα τι λεω εδω δεν τους νοιαζει για τον τοπικο λαο τον νομιμο κατοχο της κυπρου.

Πενταρόγιωρκος είπε...

Επιτροπή, με έχετε αδικήσει. Η φωτογραφία με την γυναίκα του ΑΚΕΛ που διαφημίζει τις δηλώσεις Χριστόφια είναι αποτέλεσμα του φωτορεπορτάζ μου.

Δείτε εδώ: pentaroyorkos.blogspot.com

Νομίζω πως αυτή την στιγμή θα είναι η πρώτη ίσως φορά που νιώθω και εγώ ριγμένος και θιγμένος όπως μαζί με τον "τουρκόσπορο προδότη" και "πληρωμένο" (κατά δική του παραδοχή) ηλικιακό ρατσιστή Anef_Oriwn

Παρακαλώ διορθώστε το λάθος που έγινε, αυτό προβλέπει η ορθή συναγωνιστικότητα.

Anef_Οriwn είπε...

Τελικά εσύ ποιος Γιαννής είσαι ?
Ο Γιαννής ο Ράφτης η ο Γιαννής ο δάσκαλος που ππουφφουρίζει 5 πακέτα marlboro την ημέρα ?

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

1. Babilonio, κατανοούμε την αγανάκτισή σου, κάτι που μοιράζονται μαζί σου χιλιάδες πολίτες.

Ο ρόλος μας όμως εδώ, είναι να μιλάμε και να στιγματίζουμε τη βλακεία. Να διαδίδουμε ιδέες. Να πολεμούμε το φασισμό.

Ως άτομα επιμέρους, εκτός blog, κάνουμε ο καθένας ότι μπορούμε. Το θέμα είναι ότι λείπει ένας μαζικός φορέας που να συσπειρώνει όλους τους πολίτες που έχουν αντικατοχικό προσανατολισμό. Δυστυχώς. Αν γίνει κάτι σοβαρό, εννοείται ότι θα ακολουθήσουμε.

2. Πενταρόγιωρκε, έχεις δίκαιο. Απολογούμαστε για την παράλειψη. Θα διορθώσουμε αμέσως τώρα αγαπητέ μας φίλε.

3. Ο Anef_Oriwn, γνωρίζει ότι μπορεί να γράφει ελεύθερα σε αυτό το blog όταν είναι ανοιχτά τα σχόλια. Απλώς παρακαλείται να γράφει με το συνηθισμένο του nickname και όχι με άλλα (arxiepiskopos, πρωμιθέας κ.α.).