Ο εξευτελισμένος καιροσκοπισμός του μαρκοκαρογιανικού εκτρώματος

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Μάριε και σένα που σε κανόνισα πολύ σου είναι. Τώρα κυβερνούμε εμείς. Οπότε σκάσε και κολύμπα.

To καρογιανικό (κατά τους ακελικούς πολιτικούς πατρόνους του) "επίσημο ΔΗΚΟ", διέδιδε αυτές τις μέρες στα πειθήνια μωροφιλόδοξα στελεχάκια του ότι θα λάμβανε το ΔΗΚΟ την Προεδρία της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (και πάλι εμείς θα θέσουμε το εξής: γιατί πρέπει ένα ανεξάρτητο όργανο, να προεδρεύεται ή να έχει σύνθεση από κομματικά στελέχη ή κομματικά εγκεκριμένα άτομα;).

Την Προεδρία ήταν να την λάμβανε ο σιωπών υπέρ της άνομης συνεργασίας (τώρα καταλαβαίνουμε γιατί σιωπούσε) βουλευτής ΔΗΚΟ Φύτος Κωνσταντίνου (από βουλευτής κόμματος και μάλιστα οργανωτικός, θα κατέληγε μέλος της ΕΕΥ-ωραίο μήνυμα αξιοκρατίας!!!-).

Επειδή είναι λογικό ότι το ΔΗΚΟ θα απωλέσει τη δύναμή του εκλογικά και θα υπάρχει συνωστισμός υποψηφίων, ο Φύτος δεν υπήρχε περίπτωση να επανεκλεγεί.

Οπότε η τοποθέτησή του στην ΕΕΥ θα ισοδυναμούσε με μια πλουσιοπάροχη πολιτική συνταξιοδότηση για τον ίδιο (όπως έγινε με τον Πιττοκοπίτη και όπως γίνεται με άλλους γενικά από όλους τους χώρους) και πιθανότατα ρουσφετιού για το μαρκοκαρογιανικό σημερινό δηκοϊκό έκτρωμα ( αφού ο Φύτος είναι όπως είπαμε οργανωτικός του κόμματος).

Το καρογιανικό ΔΗΚΟ ήθελε να στείλει το μήνυμα ότι "τρώμε κι εμείς επί διακυβέρνησης Χριστόφια" ("άρα δικαιωνόμαστε που επιμένουμε στη συνεργασία") στα χαμηλότερα καρογιάνια και το μήνυμα ότι "αν σιωπάς θα σε κανονίσουμε κι εσένα κάπου σαν τον Φύτο" στα υψηλότερα καρογιάνια ή στα αμφιταλαντευόμενα στελέχη.

Τελικά, το ΔΗΚΟ δεν πήρε προεδρία της ΕΕΥ, η οποία κατέληξε στο ΑΚΕΛ και ο Φύτος τους δε διορίστηκε.

Και όσο κι αν μας εξοργίζει το ότι και πάλι γίνονται κομματικοί διορισμοί σε ανεξάρτητο όργανο, δεν μπορούμε να μη χαμογελάσουμε ειρωνικά για τον εξευτελισμένο καιροσκοπισμό του μαρκοκαρογιανικού εκτρώματος.

Πράξανδρος για το christofias-watch