Παραπολιτικά του Ευαγόρα

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010


-> Καλησπερίζω. Απολογούμαι που χάθηκα για λίγο.

->John Charalambous, δεν σε ξέχασα, θα τα ξαναπούμε σ' εκείνη τη μικρή παραλιακή πόλη, σ' εκείνο το internet cafe που, ανυποψίαστοι για το τι μας περίμενε, βρεθήκαμε και ρίξαμε γέλιο του άλλου κόσμου, με τα ρεζιλίκια του Anef_Oriwn. Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες....

->Αν σου λεγα ότι σε είδα μια Παρασκευή στο Friday's και δε σε χαιρέτησα θα το πίστευες; Τι να σου' λεγα, δεν ήξερα, είχες πει θα έπαιρνες τηλέφωνο και δεν πήρες, είχες πει θα περνούσες και δεν πέρασες, ε τι να σου' λεγα κι εγώ. Κι όμως ρε φίλε, θα στο πω τώρα κι ας μην το δεις εδώ, γιατί ξέρω ότι πια ελάχιστο περνάς από δω, είσαι από τα πιο καλά παιδιά που γνώρισα ποτέ. Και την πιο μεγάλη έμπρακτη στήριξη, από σένα την πήρα στα δύσκολα και γι' αυτό σε ευχαριστώ.

-> Ούτε σένα φίλε Ιοσίλιε σε ξέχασα. Μπορεί οι δρόμοι μας να είναι πια τελείως παράλληλοι, αλλά καλά περάσαμε (και καλά περνούμε). Τα λέμε στο τηλέφωνο, οργανωνόμαστε και συνεννούμαστε, γελούμε και προβοκάρουμε, αλλά πλέον παράλληλα.

-> Ούτε τον άλλο τον συνωνόματο, που έγινε Καπνός στα δύσκολα! Είχε σπάνιο ταλέντο όμως.

-> Ίσως να μαζευτούμε όλοι ξανά στο Αιγαίο, για μια ακόμα φάση, με τα μεθυσμένα γέλια μας και τις αγριοφωνάρες μας να δονούν το χώρο επιδεικτικά, τη ζιβανία να γεμίζει συνεχώς τα ποτηράκια μας και με το Βάσο να στέκει από πάνω μας. Ίσως και όχι, μάλλον όχι, μα το ταξίδι το άξιζε.

-> Πριν το τέλος, πως μοιάζει η σιωπή σαν αγάπη μεγάλη.

-> Και μάλλον εμείς αλλάζουμε αντί να αλλάξουμε τον κόσμο.

-> Μα το ταξίδι άπαιχτο και δίδαξε πολλά.

-> Φτάνει τα κωδικοποιημένα και να μπούμε στην ουσία. Η πολιτική του καλού παιδιού του Δημήτρη Χριστόφια, η αφελής δηλαδή λογική του "άμα δώσουμε, θα κερδίσουμε τη διεθνή κοινή γνώμη", έχει πλέον αποδειχθεί καταστροφική.

-> Δε φτάνει που δεν τέθηκε θέμα Ντάουνερ και να ζητηθεί η απομάκρυνσή του (μετά και τη σύνοψη της "Σημαδεμένης Τράπουλας"), τώρα μας ζητούν και τα ρέστα. Η Έκθεση του Γενικού Γραμματέα όπως προδημοσιεύθηκε κατηγορεί τα ΜΜΕ για παραπληροφόρηση και για διαστρέβλωση στην παρουσίαση του ρόλου των Η.Ε.

-> Εμφανέστατα γραμμένη από το βρώμικο δίδυμο Πάσκο-Ντάουνερ.

-> Εμ, όταν δεν καταλαβαίνεις το αυτονόητο, ότι δηλαδή η σιωπή σου τροφοδοτεί το θράσος, ότι η σιωπή σου τροφοδοτεί την αδικία, ό,τι πάθεις είναι και λίγο του κεφαλιού σου.

-> Θυμόμαστε επίσης τότε που ο κάθε ανόητος έφταιγε τον Τάσσο για την κάθε αρνητική "εξέλιξη" (ω τι εξέλιξη να επισκεφθούν δύο ευρωβουλευτές τα κατεχόμενα!). Από διακυβέρνησης Χριστόφια μέχρι σήμερα είχαμε (και μάλιστα, σε αντίθεση με την περίοδο της Προεδρίας Τάσσου, αυτή τη φορά, σε μεγάλο βαθμό, με συμμετοχή του ίδιου του Προέδρου μας) ενδεικτικά: -> απόφαση ΕΔΑΔ που απορρίπονται μαζικά οι προσφυγές των Ε/Κ -> σκλήρυνση των τουρκικών θέσεων -> 50,000 έποικους -> ξεπούλημα όλων των περιουσιών μας -> χρονοδιαγράμματα ->εθνικισμό, ρατσισμό, τσιμέντωμα της διχοτόμησης -> χαρακτηρισμός της Κ.Δ. ως "Νότου" από το Γ.Γ. του ΟΗΕ κλπ κλπ.

->Είδαμε και το νέο καβγά για τον ανεκδιήγητο Άκη στη Βουλή. Για όσους δεν ξέρουν το παρασκήνιο να το πούμε. Από παλιά, οι σχέσεις του εισαγγελέα Σ.Μάτσα και του Α.Παπασάββα δεν ήταν οι καλύτερες. Από θέση ισχύος ο γελοίος Παπασάββας, είπε όμως να ανταποδώσει. Και έτσι, στην ετήσια αξιολόγηση του Σ.Μάτσα του αρχαιότερου και ενός από τους πιο εργατικούς Εισαγγελείς, όχι μόνο δεν εξαιρέθηκε ως όφειλε ο Άκης (λόγω των γνωστών σε όλους κακών σχέσεων των δύο), αλλά καταχράστηκε τη θέση ισχύος στην οποία ο πολιτικός διορισμός του από τον κολλητό του Δ.Χριστόφια τον έφερε και είπε να βγάλει το άχτι του στον κ. Μάτσα.

-> Το θέμα πήγε για συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και ο Άκης όχι μόνο δεν εμφανίστηκε, αλλά τα πολιτικά φιλαράκια του από το ΑΚΕΛ και την ακελική πτέρυγα του ΔΗΚΟ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής, για διαμαρτυρία και συμπαράσταση στο θλιβερό Παπασάββα.

-> Όταν μείωνε τον άλλον ο Παπασάββας και καταχρώταν τη θέση ισχύος του κανένας δεν είχε πρόβλημα. Όταν κάποιοι είπαν να συζητήσουν το θέμα και ο Άκης μάλιστα σνόμπαρε και τη Βουλή και αρνίόταν να δώσει και εξηγήσεις, τα ακελικά φιλαράκια του έσχισαν τα ιμάτιά τους.

-> Το θράσος σας καθεστωτικά ανδρείκελα, είναι πράγματι Anef_Oriwn. Τις παρενέργειες της ικανοποίησης των επαγγελματικών φαντασιώσεων του Άκη Παπασάββα εκ μέρους σας, τις σκεφτήκατε ποτέ; Σκεφτήκατε την επιβάρυνση των δημοσίων οικονομικών και την επίδειξη θράσους εκ μέρους του; Σκεφτήκατε ποτέ πόσο εξεφτελίσατε τη Νομική Υπηρεσία, με το να βάλετε εκεί τον Παπασάββα;

-> Και μη μας πείτε ότι δεν το σκεφτήκατε, γιατί τα "νομικοπολιτικά" του παραληρήματα μίσους και ύβρεων και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, είχατε την ευκαιρία να τα διαβάσετε από χρόνια πριν, αφού τα μοίραζε από δω κι από κει υπό μορφή "βιβλίων νομικοπολιτικού περιεχομένου" και του τα παρουσίαζε και ο Μέγας Ναπολέων Ηγέτης σας. Αποκορύφωμα ανισορροπίας το "Σαν σταυρωμένος και τριγύρω του Ρωμαίοι" με εξώφυλλο γκρο πλαν της φάτσας του Άκη, φωτογραφημένης από επαγγελματίες φωτογράφους και με καταγεγραμμένες φαντασιώσεις του Άκη ότι ... είναι ο Δημήτρης Χριστόφιας!!!!

-> Και μια και ο λόγος για το φίλο του Άκη, να στιγματίσουμε τις νέες του κοτσάνες στη Βουλή των Ελλήνων. Εισηγούμαστε το πολύ καλό άρθρο του Α.Μιχαηλίδη και στο Φ και του Χ.Τσουρούλλη στο Sigmalive.

-> Κλείνουμε με το Χαννίδη (γι' αυτόν ελπίζω να δεηθεί κάποιος Επίτροπος να κάνει ειδική ανάρτηση). Φημολογείται ότι πήγε στο ΑΚΕΛ και ότι θα κατεβεί με το ΑΚΕΛ.

-> Ελπίζουμε να μην συμβεί κάτι ακόμη χειρότερο. Να σκεφτούν διάφοροι "φωστήρες" στην ΕΔΕΚ, υπό την πίεση της καθόδου του με το ΑΚΕΛ, ότι πρέπει να σπεύσουν οι ίδιοι να τον προωθήσουν. Από την ΕΔΕΚ έχουμε ξαναδεί τέτοιες "εξυπνάδες", οπότε παίζει κι αυτό.

-> Ελπίζουμε λοιπόν ο Χαννίδης να κατεβεί με το πραγματικό του κόμμα: το ΑΚΕΛ. Όμως οι ευθύνες της ΕΔΕΚ που προωθεί εδώ και χρόνια "αστέρια" τύπου Χατζηδημήτρη, Σπυριδάκι, Ηλιάδη, Χαννίδη, Σοφοκλέους, Ιορδάνους κ.α., άτομα που ανήκουν στο ΑΚΕΛ αντί στην ίδια, είναι ασήκωτες.

ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH