Ο μικρός τρομοκράτης

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Δυστυχώς κ. Επίτροποι, εσάς δεν καταφέραμε να σας τρομοκρατήσουμε. Ο Δρουσιώτης και ο Παπασάββας, προκαλούν περισσότερο γέλιο αντί φόβο!

Από ό,τι μας πληροφορεί η διαδικτυακή έκδοση του Φιλελευθέρου:

"Επιβάλλεται συνεργασία και κοινή δράση όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο για καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος Χριστόφιας κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της 6ης Διεθνούς Διάσκεψης της Διεθνούς Ακαδημίας Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου με θέμα "Τρομοκρατία και ο ρόλος των ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης", που πραγματοποιείται στη Λευκωσία."

Εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς: γιατί παρέλειψε να καταγγείλει ο κ. Χριστόφιας την τουρκική τρομοκρατία των 36 χρόνων εις βάρος του κυπριακού λαού; Η οποία εκδηλώνεται καθημερινά με δεκάδες χιλιάδες κατοχικές κάννες στρεμμένες πάνω στον κυπριακό λαό, με εκφοβιστικά συνθήματα και σύμβολα πάνω στον Πενταδάχτυλο που μας στοιχειώνουν την καθημερινή μας διαβίωση, με αναγκαστικό εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων Κυπρίων και με τόσα άλλα.

Αυτό θα έπρεπε να έπραττε ο εκλελεγμένος ηγέτης του κυπριακού ελληνισμού. Η ανεπάρκεια όμως του κ. Χριστόφια, υπερνικά κατά κράτος την ιστορική αναγκαιότητα και την κρισιμότητα των στιγμών.

Έχει όμως και ένα άλλο λόγο ο κ. Χριστόφιας να μην καταγγέλλει την τουρκική τρομοκρατία. Σε άλλες αναλογίες βεβαίως, η κρατική τρομοκρατία αποτελεί και δική του μεθοδολογία. Η οποία ολίγον απέχει από μεθοδολογία ολοκληρωτικών καθεστώτων.

Να πως έχει η πολιτική μεθοδολογία του κ. Χριστόφια και της κυβέρνησής του:

"Είσαι δικός μας; Θα φας καλά και σου αλλάζουμε μέχρι και τα δόντια με λεφτά του δημοσίου!"

"Μας αντιμιλάς; Θα σε απειλήσουμε εσένα και την οικογένειά σου, θα σε συλλάβουμε, θα εισβάλουμε πρωί πρωί στο σπίτι σου, θα σε παρακολουθήσουμε, θα σε εκβιάσουμε, θα σου αλλάξουμε τα φώτα."

Ίσως γι' αυτό τελικά ο κ. Χριστόφιας απέχει από το να καταδικάσει και να αντιταχθεί στην τουρκική κρατική τρομοκρατία. Γιατί κι ο ίδιος, είναι
(σε αναλογία με την Τουρκία εννοείται) ένας μικρός τρομοκράτης .

Αλωεύς για το christofias-watch