"Put money in their pockets"

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Σκίτσο του ανεπανάληπτου Πιν, Φιλελεύθερος 3/11/2010

"Put money in their pockets"

Αυτή είναι η φιλοσοφία του θλιβερού Ντάουνερ, τον οποίο διόρισαν εκπρόσωπο του Γ.Γ. του ΟΗΕ. Καθήκον του η εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, αλλά στόχος του η παραβίασή τους, η ενίσχυση του παράνομου κράτους και η οργάνωση συνομωσιών για αναβάθμιση του παράνομου κράτους και διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σκοπός του να μας «νικήσει». Τώρα, λέει, «πρέπει να νικήσουν εμένα» και αναφέρεται στην απόφαση του 76% του λαού, που στείλαμε τον σχέδιο Ανάν στο διάολο.

Πως θα μας νικήσει όμως ο κ. Ντάουνερ; Το είπε καθαρά.
«Put money in their pockets». Νομίζει πως έτσι θα μας εξαγοράσει, για να μας «πουλήσει τη λύση». Αυτό το έκαμαν κι άλλοι και απέτυχαν παταγωδώς. Δυστυχώς σήμερα δεν έχουμε ηγέτη να του δώσει την κατάλληλη απάντηση. Δεν έχουμε ένα Κυριάκο Μάτση να του επαναλάβει το ελληνικότατο: «Ου περί χρημάτων των αγώνα ποιούμεθα, αλλά περί αρετής». Δεν έχουμε πρόεδρο το συναγωνιστή του Κυριάκου Μάτση, τον Τάσσο Παπαδόπουλο που διέσωσε την Κυπριακή Δημοκρατία από τα νύχια του προκατόχου του κ. Ντάουνερ.

‘Εχουμε δυστυχώς ένα πρόεδρο που η μόνη του έγνοια είναι η διατήρηση του καλού κλίματος και η «επανένωση». Μα και οι Τούρκοι «επανένωση» των δυο κρατών θέλουν. Τον Ντάουνερ δεν θέλει να τον ενοχλήσει, ούτε να τον στενοχωρήσει, ακόμα και όταν οι συνωμοσίες του διαπιστώνονται από τα έγγραφα του ΟΗΕ, για τα οποία είναι υπεύθυνος ο κ. Ντάουνερ. Και όμως ο πρόεδρος του παρέχει πλήρη κάλυψη.

Από την άλλη είναι και ο ανεκδιήγητος κ. Πουργουρίδης, που θα υπέγραφε το σχέδιο Ανάν και με τα είκοσι του νύχια. Αυτόν δεν τον ενοχλεί το περιεχόμενο των εγγράφων, που αποτελούν «τη σημαδεμένη τράπουλα». Τον ενδιαφέρει μήπως τα έγγραφα που διέρρευσαν είναι αποτέλεσμα κλοπής και εκτεθούμε. Καλύτερα να «εκτεθούμε», κύριε Πουργουρίδη, παρά να αφήσουμε του συνωμότες να μας διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία. ‘Η μήπως αυτό είναι η επιδίωξή σας, που δεν την πετύχατε με το σχέδιο Ανάν;

Στον κ. Ντάουνερ θα απαντήσουμε εμείς, ο λαός. Δεν θα του πούμε ευγενικά, όπως ο Κυριάκος Μάτσης «Ου περί χρημάτων των αγώνα ποιούμεθα, αλλά περί αρετής». Θα του το πούμε χωρκάτικα και αγανακτισμένοι «Αη στο διάολο, κ. Ντάουνερ».

Δωριεύς για το Christofias-watch

6 Σχόλια:

arxiepiskopos είπε...

Στη προχθεσινή τηλεοπτική συζήτηση στο Plus μεταξύ Παπαπέτρου-Νι-κωλάκη,ο τελευταίος ομολόγησε ότι αν ήταν δυνατόν να επιστρέψουν 100000 πρόσφυγες στα σπίτια τους με μια λύση(τόσοι επέστρεφαν με το Ανάν 5),αυτός θα άνοιγε 100 σιαμπάνιες.Είναι ο ίδιος που παραμυθιάζει τους αφελείς ότι δε δέχεται λύση χωρίς την επιστροφή και του τελευταίου πρόσφυγα στο σπίτι του!

arxiepiskopos είπε...

Όταν η πλειοψηφούσα σωφροσύνη ομιλεί,η μειοψηφούσα αφροσύνη αποσύρεται στο κουκλόσπιτό της διαβάζοντας τον Δον Κιχότη!(ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΒΗΣΕΤΕ,ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ,Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ)

ελληνοκυπριος πατριωτης είπε...

ανεφ επισκοπε ειπες το ο κοσμος σας εκαταλαβε.αυτο ισχυει για ολους και για το φασιστικο δικτατορικο ακελ που φερνει αβερτα τουρκους τζαι καθε λογης τριτοκοσμικους για να αλλαξει βασει εξωθεν εντολης τον δημογραφικο μας χαρακτηρα.βασικα οτι γινεται σε αγγλια ελλαδα σουηδια γερμανια ιταλια γαλλια ισπανια.επισκοπε θυμησου τα λογια του κυπριανου οχι του γνωστου φιλοτρομοκρατη του δηκο του πολλα παλιου αρχιεπισκοπου και θα δεις οτι ο πατερας σου ντιμιτρι χριστωφ αυτα εφαρμοζει.με ολο το σεβασμο δηλαδη

ΣΠΕΡΘΙΑΣ είπε...

Τα αποψινά επεισόδια στην Λάρνακα που προκληθηκαν από τους προκλητικους αλλοδαπούς και τον ΚΙΣΑ (αλλά και της αστυνομίας και του Δημαρχείου που παραχώρησε την εξέδρα στους αλλοδαπούς με την μουσική στο δια πασών για να προκαλούν)ήταν μια μόνο γευση του τι θα επακολουθήσει στην Κύπρο. Το μουσουλμανικό προγεφύρωμα και στις ελεύθερες περιοχές εδραιώνεται,οι ηγέτες μας κτενίζονται και οι πολίτες κάθονται αδιάφοροι στον καναπέ τους. Για κάποιους, όσοι διαμαρτύρονται για την ανεξελεγκτη εισροή παράνομων αλλοδαπών και για τα παχυλά επιδόματα που παίρνουν από το κράτος σε καιρούς κρίσης, είναι ρατσιστές και ναζιστές. Αυτό φώναζαν οι ηλίθιοι φιλοι των αλλοδαπών στην Λάρνακα

arxiepiskopos είπε...

ΣΠΕΡΘΙΑ,οι παππούδες σου ήταν αλλοδαποί στην Αγγλία και έπλεναν πιάτα σε αγγλικά φισιάτικα.Μην το ξεχνάς και περιόρισε λίγο το μένος σου.Ο Λεπέν ξαναζεί στη Λάρνακα και λέγεται Ζαχαρίας!

ΣΠΕΡΘΙΑΣ είπε...

Ήταν ο πατέρας μου στην Αγγλία, αλλά δούλευε σκληρά και δεν επαιρνε παχυλά επιδόματα για να κάθεται και να γελά πάνω στην ράχη των Εγγλέζουν κοροϊδων (που δεν είναι όμως κορόϊδα όπως εμάς).