ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΙΟΠΑΧΑ, ΜΕΡΟΣ 4o

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010


Συνεχίζουμε με το 4ο μέρος της συνέντευξης του Χρίστου Σιοπαχά. Όπως έχουμε πληροφορηθεί, η συνέντευξη Σιοπαχά, κυκλοφορεί ήδη ευρέως ανά το πανελλήνιο, υπό τη μορφή email. Η ακελική ηγεσία δε, είναι σφόδρα ενοχλημένη και πιστεύουμε ότι η έκρηξη θυμού του κ. Χριστόφια στο συνέδριο των αποδήμων, δεν οφείλεται μόνο στη συνηθισμένη του εριστική και κυκλοθυμική ιδιοσυγκρασία, αλλά στα όσα, ο γνήσιος αριστερός και γνωστός του από τη Μόσχα Χρίστος Σιοπαχάς(όταν ο ένας σπούδαζε σκηνοθεσία και ο άλλος "σπούδαζε" σταλινισμό), του καταλογίζει μέσα από τη συνέντευξή του.

Ιδιαίτερα γιατί μέσα από τη συνέντευξη Σιοπαχά, αναδεικνύεται ο αθεράπευτος κληριδισμός του Δ.Χριστόφια. Συνιστούμε ψυχραιμία στο ΑΚΕΛ, γιατί ο Χ.Σιοπαχάς, έχει πολλά να πει ακόμα, όπως φαίνεται και από το 4ο αυτό μέρος της συνέντευξής του.

Συνιστούμε στον κ. Σιοπαχά, αν ακούσει το κουδούνι στις 6:00 το πρωί, να μην ανοίξει, καθότι το καθεστώς Χριστόφια, έχει αποδείξει την απόλυτη αλλεργία του και τη φασιστική του αντίδραση στις όποιες μορφές κριτικής (και μη μας πει κανείς ότι υπερβάλλουμε!).

"Θα μου ήταν αδιανόητο ν’ αλλάξω ξαφνικά ιδεολογία και να χάσω τον τρόπο που κοιτάζω τον κόσμο. Γι’ αυτό και στέκομαι απέναντι απ’ το δεξιό Ακέλ. Στην Αριστερά, του κακού η σκάλα, οδηγεί πάντα δεξιότερα της δεξιάς. "


"Απλώς οι ψηφοφόροι του Ακέλ, δεν ήταν έτοιμοι να συμπλεύσουν με την πολιτική πτέρυγα της εοκαβήτα. Έπρεπε να κυλήσει πολύ νερό στ’ αυλάκι της αποβλάκωσης, για να τολμήσει ο Α. Κυπριανού, με την περίεργη αριθμητική του, να ισχυρισθεί ότι Ακέλ + Δήσυ = 70% του λαού = υπερψήφιση της λύσης. Χέρι χέρι με τον Αναστασιάδη, όπως προέτρεψε ο σοφός Πουργουρίδης! Για το καλό της πατρίδας!"

"Το πρόβλημα βρίσκεται ακριβώς εδώ: στο παραλογισμό να υπόσχεται ο φονιάς κι ο δολοφονημένος, ενώπιον των αντιπροσώπων του ΟΗΕ, άρα ενώπιον ολόκληρης της ανθρωπότητας, ότι δεν θα ξαναπάρουν τα όπλα! Αυτό απεδέχθη ο εκπρόσωπός μας στις διαφημίσεις! Δεν είμαστε θύματα, αλλά θύτες, με ίσες πολιτικές και εθνικές ευθύνες."

"Μπροστά στον εχθρό, η ελεεινή ηγεσία μας, έκανε μεταβολή 360 μοιρών κι έδωσε διαταγή, “μεεεταβολήήή, εμπρόόόςς, μααρς”! Όπως σ’ εκείνο το ανέκδοτο με τον λαϊκό ήρωα της οκτωβριανής επανάστασης Ιβάν Ιβάνοβιτς Τσαπάεβ. “Μπροστά”, δεν υπάρχει στρατός κατοχής και κατοχική Τουρκία, παρά μόνον ένα ευτυχισμένο, διεθνιστικό, πολυπολιτιστικό μέλλον για όλους. Και οι νότιες θάλασσες “μας” για να φουντάρουμε μέσα."


Ως σκηνοθέτης, τί εξήγηση δίνετε για την αλλοπρόσαλλη εικόνα που εκπέμπει ο πρόεδρος μέσα από τα διάφορα δρώμενα εκτός συνομιλιών;

Πίσω απ’ τα δρώμενα με τους τίτλους, “Ειρήνη - οι ηγέτες φυτεύουν ελιές”, “Ειρήνη - οι ηγέτες γιορτάζουν την ημέρα της ειρήνης”, “Ειρήνη - οι ηγέτες εγκαινιάζουν τα έργα οδοποιίας στο Λιμνίτη”, υπάρχουν σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, παραγωγοί. Είναι διαφημιστικά προϊόντα και σαν τέτοια, σχεδιάζονται με όρους διαφήμισης και μόνον, με αποκλειστικό σκοπό να πουλήσουν, μέσα από δυνατά και εύληπτα μηνύματα, προϊόντα που υπόσχονται όφελος στον αγοραστή. Ποιοί είναι οι σεναριογράφοι, σκηνοθέτες και παραγωγοί της διαφήμισης και τί κερδίζουν, γνωρίζουμε. Τί πουλά και τί κερδίζει η Τουρκία, επίσης γνωρίζουμε. Τί πουλάμε, αν πουλάμε και τί κερδίζουμε , αν κερδίζουμε, εμείς, συμμετέχοντας, ως ηθοποιοί, στη μακρά διαφημιστική καμπάνια, βρίσκεται στον πυρήνα του μηνύματος της διαφημιστικής εικόνας, όπου, με την παρουσία εκπροσώπων και των συμβόλων των Ηνωμένων Εθνών, οι δύο ηγέτες διατρανώνουν: Ποτέ πια πόλεμος! Ειρήνη! Συναδέλφωση λαών, ευτυχισμένο μέλλον για όλους, ελληνοκύπριους, τουρκοκύπριους!

Το πρόβλημα βρίσκεται ακριβώς εδώ: στο παραλογισμό να υπόσχεται ο φονιάς κι ο δολοφονημένος, ενώπιον των αντιπροσώπων του ΟΗΕ, άρα ενώπιον ολόκληρης της ανθρωπότητας, ότι δεν θα ξαναπάρουν τα όπλα! Αυτό απεδέχθη ο εκπρόσωπός μας στις διαφημίσεις! Δεν είμαστε θύματα, αλλά θύτες, με ίσες πολιτικές και εθνικές ευθύνες. Η διαστρεβλωμένη διαφημιστική πραγματικότητα, έγινε η μόνη επίσημη πραγματικότητα που αφορά στο θύμα. Έτσι αποφάσισε, γιατί έτσι πιστεύει, ή θέλει να πιστεύει, ή τον βολεύει να πιστεύει, ή τον συμφέρει να πιστεύει, ή εξυπηρετεί τους στρατηγικούς στόχους του κόμματός του να πιστεύει, ο δικός μας πρωταγωνιστής, ο οποίος, αφού υποβίβασε τον εαυτό του σε κομπάρσο, παίζει έναν ρόλο περίεργου εισαγόμενου σκιάχτρου, που δεν έχει συνείδηση τί πραγματικά συνέβη σ’ αυτόν τον τόπο!

Χωρίς αυτήν την ιστορική διαστρέβλωση – απάτη, το σύνολο των προτάσεων, καθορισμού στόχου και στρατηγικής για επίτευξή του, που δέχτηκε η πολιτική μας ηγεσία στα 36 χρόνια κατοχής, σε αγαστή συνεργασία με τις ελλαδικές νατοϊκές κυβερνήσεις και τον ακατονόμαστο “διεθνή παράγοντα”, ανήκει αποκλειστικά στη σφαίρα της εθνικής σχιζοφρένειας. Μαζί και το γλωσσάριο περιτύλιγμα της απάτης.

Έχουμε χάσει και το δίκαιό και την έδρα πάνω στην οποία στηριζόταν η υπόθεσή μας. Από δημιουργική ασάφεια, σε ασάφεια και σε ακόμη μεγαλύτερη και πιο δημιουργική ασάφεια, φτάσαμε στην παραφύσιν έδρα του “διεθνούς παράγοντα”, απέναντι στον οποίον, η ηγεσία μας, χωρίς να μάς ρωτήσει, έλαβε(!) υποχρεώσεις(!), όπως μας θυμίζει καθημερινά ο ακούραστος Γ. Γρ. του Ακέλ. Απέναντι σε ποίους;! Σ’ αυτούς που οργάνωσαν και εκτέλεσαν την καταστροφή μας! Τη Βρετανία(!) τις ΗΠΑ(!) και το ΝΑΤΟ(!). Οι οποίοι, μάλιστα, απαγόρευσαν στις ηγεσίες των δύο μπανανιών Ελλάδας και Κύπρου, να φέρουν στο φως τα αποδεικτικά στοιχεία, όχι μόνον της δικής τους συμμετοχής στο διεθνές έγκλημα, αλλά και των ελληνοφώνων συνεργών τους στην Ελλάδα και στην Κύπρο! Κλάδος ελαίας στους εισβολείς και στους προδότες, λήθη στα θύματα! Απ’ τον Κληρίδη των μεγάλων υποχωρήσεων, στον “εθνάρχη” Μακάριο και στον “αδελφό” των τουρκοκυπρίων Χριστόφια. Απ’ τον φιλόαγγλο “εθνάρχη” Καραμανλή, μέχρι τον ανανιστή, νεοταξίτη και οπαδό της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης και των διεθνών τραπεζών, Γ. Α. Παπανδρέου.

Μπροστά στον εχθρό, η ελεεινή ηγεσία μας, έκανε μεταβολή 360 μοιρών κι έδωσε διαταγή, “μεεεταβολήήή, εμπρόόόςς, μααρς”! Όπως σ’ εκείνο το ανέκδοτο με τον λαϊκό ήρωα της οκτωβριανής επανάστασης Ιβάν Ιβάνοβιτς Τσαπάεβ. “Μπροστά”, δεν υπάρχει στρατός κατοχής και κατοχική Τουρκία, παρά μόνον ένα ευτυχισμένο, διεθνιστικό, πολυπολιτιστικό μέλλον για όλους. Και οι νότιες θάλασσες “μας” για να φουντάρουμε μέσα.





Η πολιτική "ενότητας και ανθρωπίας" του Δ.Χριστόφια, μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να ακούγεται πια! Όπως λέει και το ρητό "άλλην μας εδείξαν..."

Προέρχεστε από το χώρο της Αριστεράς. Θα λέγατε ότι η σημερινή κυβέρνηση του κ. Χριστόφια είναι αριστερή;

Δεν προσήλθα κάπου αλλού, εκεί που ήμουνα, έμεινα. Θα μου ήταν αδιανόητο ν’ αλλάξω ξαφνικά ιδεολογία και να χάσω τον τρόπο που κοιτάζω τον κόσμο. Γι’ αυτό και στέκομαι απέναντι απ’ το δεξιό Ακέλ. Στην Αριστερά, του κακού η σκάλα, οδηγεί πάντα δεξιότερα της δεξιάς. Οι υποτιθέμενες αρχές, αξίες κι όλα τα υπόλοιπα παχιά λόγια, απευθύνονται σε πρόβατα με το κόκκινο χρώμα της σφαγής ήδη στη ράχη τους. Δεν είναι, εξάλλου, τυχαίο το πολιτικό τέρμα ή τέλμα της περιπέτειας των ζιαρτιδικών επιγόνων. Αφού πήραν το πονηρό το μονοπάτι “που πάει ντουγρού στην κατηφόρα τη μεγάλη”, κατήντησαν να έχουν απολύτως ταυτόσημες πολιτικές απόψεις με τον φιλόαγγλο Κληρίδη, τον πολιτικό που έκανε τις μεγαλύτερες υποχωρήσεις στο εθνικό θέμα, απ’ την αποδοχή της εθνοκάθαρσης, μέχρι την αποδοχή της Διζωνικής Ομοσπονδίας. Πώς ο Χριστόφιας, μετά των ετέρων παπαϊωαννικών επιγόνων, οδήγησαν το Ακέλ, μέσω Βασιλείου, στην ίδια πολιτική πλατφόρμα Κληρίδη, Μητσοτάκη, Σημίτη, Καραμανλή – Ντόρας, ΓΑΠ και ξανασυναντήθηκαν με τους “εξωμότες” πρώην συντρόφους τους, αυτό αφορά, μάλλον, στο πιο (εκ)κεντρικό επεισόδιο της βρικολακιασμένης πολιτικής σαπουνόπερας ή τραγωδίας της Κύπρου. Τελικά, ο Ζιαρτίδης και νεκρός ενίκα! Η ακελική διάσπαση ήταν μια φούσκα. Κανείς και ποτέ δεν μετακινήθηκε. Ούτε άλλαξαν ιδέες. Κύκλους έκαναν, όπως το γαϊδούρι στ’ αλακάτιν. Οι παρωπίδες στα μάτια των ψηφοφόρων, έδιναν απλώς την αίσθηση της πορείας! Μπέκετ, αλλά σε παρωδία, με τοπικό χρώμα! Όπου Εστραγκόν και Βλαδίμηρος, είναι δύο χαζοκούμπαροι, που, περιμένοντας τον Γκοντό, ψαρεύουν κυπρίνους στον κατάστεγνο Πεδιαίο, καβγαδίζοντας για το αν, ο Κροίσος, που ό,τι αριστερό έπιανε, από αριστεροτίμονα κάρα, μέχρι αριστερά παιδία, το μετέτρεπε σε δεξιό, λεγόταν Ζιαρτίδης, Σέρβας ή Κληρίδης… Πριν (δεν) καταλήξουν στο όνομα, περνάει ένας πλασιέ του Γκοντό…

Πώς κρίνετε το γεγονός ότι και οι δύο ακελικές πολιτικές τάσεις, έχουν σήμερα ταυτόσημες απόψεις;

Πάντα είχαν. Απλώς οι ψηφοφόροι του Ακέλ, δεν ήταν έτοιμοι να συμπλεύσουν με την πολιτική πτέρυγα της εοκαβήτα. Έπρεπε να κυλήσει πολύ νερό στ’ αυλάκι της αποβλάκωσης, για να τολμήσει ο Α. Κυπριανού, με την περίεργη αριθμητική του, να ισχυρισθεί ότι Ακέλ + Δήσυ = 70% του λαού = υπερψήφιση της λύσης. Χέρι χέρι με τον Αναστασιάδη, όπως προέτρεψε ο σοφός Πουργουρίδης! Για το καλό της πατρίδας!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης τον παράγοντα άνθρωπο. Αν ο Παπαϊωάννου, έδειχνε περισσότερο συμπάθεια στον φερέλπιδα Μίχο, απ’ ότι στον φερέλπιδα Δημήτρη, η διάσπαση του κόμματος δεν θα γινόταν ποτέ και το Ακέλ θα είχε καταλάβει, θα του επέτρεπε ο “διεθνής παράγων” να καταλάβει, την εξουσία, τουλάχιστον μια εικοσαετία πριν. Ο Παπαπέτρου υπερτερούσε, καταφανώς, όλων των ακελικών υποψηφιοτήτων για την προεδρία. Και των πολιτικών υβριδίων, Βασιλείου και Ιακώβου και του ιδίου του Χριστόφια. Σε ηγετικά χαρίσματα, μόρφωση, ξένες γλώσσες, ευστροφία, πνευματική συγκρότηση, οξύνοια, ευρυμάθεια, καλλιέργεια, αστική φινέτσα. Και αίσθηση χιούμορ, αν αφήσει κανείς απ’ έξω, τα συχνά του χολερικά σαρκαστικά ξεστρατίσματα, με ό,τι αυτό μαρτυρεί για τον χαρακτήρα και για ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πολιτική του πορεία!


Το ερώτημα που τίθεται, είναι άλλο: αφού νυν ακελικοί, πρώην ακελικοί και Δήσυ, έχουν ταυτόσημες “εκσυγχρονιστικές”(!), “παραγωγικές”(!) και “ρεαλιστικές”(!) απόψεις επί του εθνικού θέματος, δεν θα ήταν πιο “παραγωγικό”(!) να είχαμε εξ αρχής ένα ενιαίο κληριδικό κόμμα της δεξιάς, πιστό απ’ την αρχή μέχρι το τέλος στη “συναγερμική ορθοδοξία”, όπως προέτρεψε και ο ευγενικός (σε σφάζει με το γάντι) Κασουλίδης; Και να τουρκεύαμε μια ώρα αρχύτερα;! Τις ίδιες ακριβώς πολιτικές απόψεις δεν έχουν; δεν χρησιμοποιούν το ίδιο, αγγλικής προέλευσης, πολιτικό γλωσσάριο, για να κρύψουν και όχι να αποκαλύψουν τη φύση των πραγμάτων; έχει σημασία αν αυτοί αποκαλούν τους εαυτούς τους, αριστερούς ή δεξιούς κι αν ο Κληρίδης ή ο Βασιλείου, μπορούν να συνεννοηθούν καλύτερα με τους Άγγλους, επειδή μιλούν καλύτερα αγγλικά απ’ τον Χριστόφια; τα ίδια θλιβερά πολιτικά ανέκδοτα δεν λένε και οι τρεις;

Και στο δικό μας, όπως και σε πολλά άλλα ιστολόγια, το Ακέλ και Δήσυ, ονομάζονται Δησακέλ. Γιατί αλήθεια τα δύο κόμματα δεν “έσονται εις σάρκαν μίαν”;

Τα δύο κόμματα δεν μπορούν να ενωθούν, όσο και να το ήθελαν. Ούτε και με την φανερή “συνοδοιπορία”, μπορούν να το παρακάνουν. Υπάρχει κίνδυνος, μπροστά στη θέα τόσων πολλών τσοπανόσκυλων, να αλαφιάσουν τα πρόβατα και να το σκάσουν προς τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Έτσι, ο καθένας προτιμά να λιβανίζει τους δικούς του “αγίους” στη δική του εκκλησία!

Επιμέλεια συνέντευξης: Ρίμαχος-Αλωεύς-Αγησιστράτη για το christofias-watch

15 Σχόλια:

John Charalambous είπε...

Συγχαρητήρια παιδιά για την εξαιρετική συνέντευξη του Χρίστου Σιοπαχά.

Συγχαρητήρια που συνεχώς μας παρέχετε νέα ενημέρωση και νέο κουράγιο.

Με εσάς συντροφιά, μπορούμε να αντέχουμε το καθεστώς και να αντιστεκομαστε στο φασισμό.

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Η Επαγρύπνηση και τα ανεφοριάκια έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους. Γιατί νόμιζαν ότι είχαν το μονοπώλιο της Αριστεράς, αλλά στην πραγματικότητα, δεν υπήρξαν ποτέ αριστεροί. Ο αριστερός Σιοπαχάς, δείχνει ότι η ακελική ηγεσία, όχι μόνο καμία σχέση δεν έχει με την αριστερά, αλλά είναι και όργανο του κληριδισμού!

Solomondas είπε...

Η προσπάθειά σας να ταυτίσετε το Δ.Χριστόφια με το Γλ.Κληρίδη, δεν είναι τίποτε άλλο από χυδαία προβοκάτσια.

Αν δεν ενισχύαμε εμείς οι Ακελιστές το ΟΧΙ το 2004, γνωρίζετε πολύ καλά το αποτέλεσμα.

Ο Κληρίδης έφερε το Σχέδιο Ανάν και όχι εμείς. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος το έφερε σε δημοψήφισμα, αποδεχόμενος επιδιαιτησία και όχι εμείς. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος απομόνωσε την Κύπρο στο εξωτερικό και όχι εμείς.

Παραλάβαμε όχι κράτος που λέτε εσείς, αλλά χάος. Μια Κυπριακή Δημοκρατία χωρίς υπόληψη, που μας κατηγορούσαν όλοι ως αναξιόπιστους. Με την πολιτική μας, ξεκίνησαν ξανά οι συνομιλίες και η Τουρκία είναι παγιδευμένη σε αυτές. Διατηρούμε το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας ζωντανό με τις προτάσεις μας. Προτάσεις ρεαλιστικές, προς όφελος και των δύο κοινοτήτων, με στόχο ένα βιώσιμο και λειτουργικό σύστημα εξουσίας.

Δώσαμε παροχές που καμιά άλλη κυβέρνηση δεν έδωσε μέχρι τώρα. Στα νέα ζευγάρια, στους ηλικιωμένους, στον απλό άνθρωπο. Κρατάμε την οικονομία σε ανταγωνιστικά επίπεδα, παρά τη διεθνή οικονομική κρίση.

Και σας αφήνω τελευταίο, το ότι σύντομα θα πάρουμε πίσω την Αμμόχωστο με τη νέα πρωτοβουλία του Προέδρου και αυτό θα το δείτε.

Κληριδικοί είστε και φαίνεστε. Γιατί ο Κληρίδης, όπως κι εσείς, καλλιεργούσε τον εθνικισμό, στα σχολεία, στο στρατό και παντού. Με πυραύλους να εκτοξεύονται από την τηλεόραση και ψευδοαμυντικά δόγματα.

Εμείς ποτέ δεν υποστηρίξαμε Κληρίδη όπως έκαναν και η ΕΔΕΚ σας και το ΔΗΚΟ σας και οι Νέοι Ορίζοντες και τα ίδια τα στελέχη του ΕΥΡΩΚΟ που ήταν δεκαετίες στο πλευρό του Κληρίδη.

Τους λαϊκισμούς σας αλλού!

Solomondas είπε...

Από φασίστες όλα να τα περιμένεις. Διχοτόμησαν την Κύπρο το 1974 με τη βλακεία τους και τσιμεντώνουν τη διχοτόμηση με τη βλακεία τους σήμερα.

Βρέθηκε ένας Πρόεδρος με νου και ικανότητες και κάνουν τα πάντα για να τον φάνε. Ο κάθε αθκιασερός και ο κάθε Σιοπαχάς, που επειδή δεν έχει ταινία να κάνει αυτή την περίοδο, έχει αθκιάση!

Αν σου βαστά ρε Σιοπαχά, ας έβαλλες υποψήφιος στις προεδρικές. Που παίζεις τον κριτήν των όλων. Ξιμαρισμένε.

arxiepiskopos είπε...

Λοιπόν,ψάχνοντας κανείς,βρίσκει!12-06-2010,άρθρο του Χρ.Σιοπαχά στο "Φιλελεύθερο" με τίτλο "Ου συ με λοιδορείς Χριστόφια,αλλ' ο τόπος".Σ'αυτό το δημοσίευμα ο Χρ.Σιοπαχάς παραθέτει επιστολή του προς τον κ.Κυριαζή,με την οποία ζητούσε την ανάληψη σκηνοθεσίας έργων του ΘΟΚ και την απορριπτική απάντηση προς αυτόν.Μετά από την εξέλιξη αυτή,έπιασε τον Σιοπαχά το πατριωτικό του!Εντελώς συμπτωματικά και εντελώς ανιδιοτελώς!Θου,Κύριε,φυλακήν τω στόματί μου!

arxiepiskopos είπε...

Έχετε δίκιο.Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ Γιαννάκης Ομήρου διετέλεσε υποψήφιος του ΔΗ.ΣΥ σε προεδρικές Υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση Κληρίδη!Μπράβο Σιοπαχά που μας το θύμισες!

arxiepiskopos είπε...

Σιοπαχάς-Ρίκκος-Συλλούρης-Τσιέλεπος-Πενταρόγιωρκος, η νέα Αριστερά της Κύπρου.Τρέμε ΑΚΕΛ!

arxiepiskopos είπε...

"... Απ’ τον Κληρίδη των μεγάλων υποχωρήσεων, στον “εθνάρχη” Μακάριο και στον “αδελφό” των τουρκοκυπρίων Χριστόφια. Απ’ τον φιλόαγγλο “εθνάρχη” Καραμανλή, μέχρι τον ανανιστή, νεοταξίτη και οπαδό της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης και των διεθνών τραπεζών, Γ. Α. Παπανδρέου..." ΤΑΔΕ ΕΦΗ (ΜΑΛΛΟΝ ΓΕΓΡΑΦΕ) Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΒΑΡΥΦΑΝΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΘΟΚ ΚΥΡΙΟΣ ΣΙΟΠΑΧΑΣ.ΜΗΠΩΣ,ΣΙΟΠΑΧΑ,ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΣΥΛΛΟΥΡΗ,ΜΕ ΤΟ ΣΙΟΠΑΧΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ;(ΤΟΣΕΣ ΠΕΛΛΑΡΕΣ ΛΑΛΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ.ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ;)

Solomondas είπε...

Πες τα "Χρυσόστομε" arxiepiskopara. Επιτέλους και μια φωνή λογικής εδώ μέσα γιατί παραγνωριστήκαμε!

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Μα σαν να πόλλυνε η Επαγρύπνηση κοπέλια;

arxiepiskopos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Αγαπητέ Solomonda,

Θα σου απαντήσω, γιατί πιστεύω ότι με σένα μπορεί να γίνει κάποιος διάλογος, σε αντίθεση με τα συναγωνιστικά σου επαγρυπνήτικα bot.

1. Το ΑΚΕΛ είναι ταυτισμένο με το Γλ. Κληρίδη από το 1974. Όταν υποστήριζε το μεταπραξικόπημα, τον αποκαλούσε "Πρόεδρο", καλούσε το Μακάριο στο Λονδίνο να μην επιστρέψει στην Κύπρο και όταν μετέπειτα καλούσε τον Κληρίδη να μην παραιτηθεί από την Προεδρία της Βουλής.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ταυτιστήκατε με την κληριδική θεώρηση του Κυπριακού, ότι δηλαδή πρέπει να συνθηκολογήσουμε όσο όσο με τις τουρκικές απαιτήσεις και με τις απαιτήσεις των ξένων αγγλοαμερικάνων.

Η ΕΔΕΚ και το ΔΗΚΟ, δοκίμασαν να συνεργαστούν με το ΔΗΣΥ, όταν το ΑΚΕΛ είχε γίνει κληριδικότερο του Κληρίδη στο Κυπριακό. Η προσπάθεια για συνεργασία όμως απέτυχε, γιατί ο Κληρίδης επέμενε κληριδικά. Εμείς τουλάχιστον φύγαμε από τη συνεργασία, πολύ έντιμα, όταν δεν τήρησε τις υποσχέσεις του. Την ίδια προσπάθεια για συνεργασία κάναμε και μαζί σας.

Πολιτικές συνεργασίες στη βάση συγκεκριμένων αρχών και όχι προσωπικών πολιτικών σκοπιμοτήτων, πιστεύω ότι εμπλουτίζουν την πολιτική. Και είναι σίγουρα πολύ πιο έντιμες από τις δικές σας τεχνητές αντιπαραθέσεις με τον Κληρίδη, ο οποίος ήταν, είναι και θα είναι ο ιδεολογικός σας πατέρας.

2. Το 2004, δοκιμάσατε να επιβάλετε το ΝΑΙ στους οπαδούς σας και σας έκραζαν. Τότε για να επιβιώσετε πολιτικά, κάνατε ότι δήθεν είστε ως ηγεσία με το ΟΧΙ και υπονομεύσατε τον Τάσσο, με σκοπό να ελέγξετε την πολιτική του (να μη γίνει δυναμική), να εκλέξετε δημάρχους και μετά να αντεπιτεθείτε στις Προεδρικές, συμμαχώντας με τον Αναστασιάδη ενάντια στον Τάσσο.

3. Φέρατε με αλόγιστες παροχές και με αλόγιστα έξοδα (λιμουζίνες, αυξήσεις σε τερατόμισθους του δημοσίου, jet και λιμουζίνες) την οικονομία μας ένα βήμα προ της επιτήρησης. Πήρατε πλεόνασμα από τον Τάσσο και δημιουργήσατε μάνι μάνι ένα μεγάλο έλλειμμα.

4. Για την Αμμόχωστο: από το να την ζητάμε άνευ όρων ως οι Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου (που τις κάνατε παντιέρα μόνο για τις υποχωρήσεις που περιέχουν) και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ προβλέπουν, τη συνδέσατε με το μη άνοιγμα των κεφαλαίων της Τουρκίας στην Ε.Ε., το οποίο ήταν ήδη δεδομένο και συνδεδεμένο με άλλα πράγματα. Τα κάνατε θάλασσα δηλαδή. Εύχομαι πάντως να με διαψεύσεις κάποτε και να πάρουμε την Αμμόχωστο πίσω. Νομίζω όμως ότι με συνεχείς υποχωρήσεις όπως γίνονται, η Τουρκία δεν έχει κίνητρο να δώσει. Εδώ παραδέκτηκε δημόσια ο Χριστόφιας ότι δεν επικαλέστηκε την Όραμς στις συνομιλίες, τι περιμένεις να μας δοθεί όταν δε διεκδικούμε;

4. Τον εθνικισμό τον καλλιεργείτε εσείς. Γιατί με τις ακραίες προσεγγίσεις σας, κάνατε το ΕΛΑΜ αρεστό στον κόσμο. Πριν από το Χριστόφια δεν υπήρχε ΕΛΑΜ. Ψέμα;

ελληνοκυπριος πατριωτης είπε...

ο σιοπαχας λεει δεν αλλαζει κομμα.μα φαινεται μας λεει ιουδαιοχριστιανους.αλλο,ενα μορφωμενο κατακαθι της συμπραξης αθειας νεοπαγανισμου που παραδοξωςκομμουνιστης και λεει οτι οι πατερες του εβραιοι ειναι χριστιανοι.πολυ καλοπουλο διαβαζεις σιοπαχα.κοιτα το μεγαλο ψεμα που διαβαζεις το λεει.ειναι ενα μεγαλο ψεμα.

Πενταρόγιωρκος είπε...

Anef_Oriwn, πως την είδες; Πήρες αύξηση; Ανανέωσες το "συμβόλαιο" με νέους όρους;;

Είδες πως το Χριστόφιας ΓΟΤΣ παρουσιάζει με στοιχεία την κληριδική φύση του ΧΡΙΠΡΟΚΑΤ και αμέσως έσπευσες να θολώσεις τα νερά.

Μα είσαι τόσο προβλέψιμος, σαν ένα μπουκάλι βραστής ΚΕΑΝ ή ένα φύλλο της γελοίας κιτρινοφυλλάδας "ΓΝΩΜΗ"!!

Το κληριδικό δεξιό τζάκι (με σύζυγο δικηγόρο της εοκαβήτα, να μην ξεχνάμε), έχει πολλύνει τα λεφτά; ΤΟ κοινό ταμείο του αστικού συναγερμικού και της επαγρύπνησης αυξήθηκε;

Δεν σε φτάνουν τα bots "Arxiepiskopos", "Katamutras", "Πρωμιθέας", "Yiayia", "Αφροασιάτης", "Sartanakkas", και δημιούργησες σήμερα και τον δήθεν "Αγησίστρατο" και τον δήθεν "Solomonda"??????

Ρε Anef_Oriwn, το ότι είσαι πολυbot το ξέρουμε, αλλά μην είσαι γελοίος. Μην νομίζεις πως όλοι οι ΑΚΕΛοκληριδικοί είναι ηλίθιοι για να τους δουλεύεις τόσο στεγνά.

Φαίνεται από το μίλι πως πλερώνεσαι και πως όλα αυτά τα accounts σου ανήκουν.

Δεν γίνεται ενώ το bot σου "Katamutras" να εμφανίζεται επί καθημερινής βάσεως, και σήμερα, 27/08/2010 απλώς να εξαφανίστηκε, όταν ξαφνικά εμφανίστηκε ο "Αγησίστρατος" (τον οποίο δημιούργησες για να αντισταθμίσης την "Γαμησιστράτη", όπως σεξιστικά και ρατσιστικά απεκάλεσες την Αγησιστράτη, μια γυναίκα εκ των Επιτρόπων).

Τυχαίο επίσης που κάνει σχόλιο ο Solomondas στις 6:50μμ, και 18 λεπτά αργότερα ο Αγησίστρατος, και 15 λεπτά μετά ο Arxiepiskopos!;!; Ενώ ξαφνικά, ενώ κάθε μέρα μετά ή πριν τον Arxiepiskopo εμφανίζεται ο Katamutras, σήμερα τον ξέχασες!!!!

Anef_Oriwn, δεν σου περνά ούτε το ρουφιανιλίκκι! Μακάρι να αξίζουν τα λεφτά που λαμβάνεις από την Επαγρύπνηση και τον δεξιό, κληριδικό πλερωτή σου!!!

[Και μια ερώτηση: Ο Μιχάλης Μιχαήλ, ο οποίος φιλοξενεί συνεχώς σχόλια του πλερωμένου πολυbot Anef_Oriwn στο μπλογκ του, πως σχολιάζει αυτές τις προβοκάτσιες της Επαγρύπνησης;]

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Θα σου πω εγώ για το Μιχαήλ. Από τότε που πιάστηκε ψευδόμενος για το ζήτημα της ανταλλαγής πληθυσμών (έλεγε δήθεν ότι ο Λυσσαρίδης τις δεχόταν), εξαφανίστηκε από αυτό το blog.