ΕΤΟΥΤΟΣ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010


Αναδημοσιεύουμε το εξαιρετικό άρθρο του κ. Σ.Κοσιάρη "Ετούτος κι εκείνος ο Αύγουστος", από τη "Σημερινή" της 15ης Αυγούστου.


Στο έμπα τούτου του Αυγούστου, οι περισσότεροι φύγαμε ξέγνοιαστοι για διακοπές. Στο έμπα εκείνου του Αυγούστου, είχαμε φύγει κυνηγημένοι από τον Καραβά και τη Λάπηθο... Στα μέσα τούτου του Αυγούστου, μετρούμε τις μέρες για το νέο πρωτάθλημα. Στα μέσα εκείνου του Αυγούστου, είχαμε μετρήσει ήδη δεκάδες νεκρούς και αγνοουμένους... Στο τέλος τούτου του Αυγούστου, θα λογαριάζουμε πόσα διαρκείας πουλήσαμε. Στο τέλος εκείνου του Αυγούστου, λογαριάζαμε το μέγεθος του ξεπουλήματος της πατρίδας...

Μεταξύ ετούτου και εκείνου του Αυγούστου, τριάντα έξι χρόνια. Μπόλικος χρόνος. Κι ο χρόνος, λένε, κλείνει πληγές... Ο πόνος γιατρεύεται, οι πικρές θύμησες ξεθωριάζουν, οι άνθρωποι φτιάχνουν καινούργιες εικόνες. Τις βάζουν εμπρός τους και προχωρούν. Η ζωή συνεχίζεται...

Μεταξύ ετούτου και εκείνου, του Αυγούστου, καμιά ημερολογιακή διαφορά. Ο τρίτος και τελευταίος μήνας του καλοκαιριού...Τριάντα μία οι μέρες του, τότες και σήμερα. Τα πρώτα ώριμα σταφύλια, γιορτάζει ο Χρυσοσώτηρος, κοιμάται η Θεοτόκος (μεγάλη η Χάρη της), ψήνουμε τις σούβλες μας στο βουνό... Στο βουνό... Κι από εδώ, θα πρέπει κανονικά η θύμηση να αρχινίσει το ξεσκόνισμα της αλήθειας. Μια αλήθεια, τη σιωπή της οποίας επιβάλλουμε χωρίς τη θέλησή της…

Στο βουνό μας... Εκείνο τον Αύγουστο, όμως, ήταν τα βουνά μας. Κι αν το Τρόοδος έχει τα Πλατάνια του για τη σούβλα μας (για ν' αρχίσουμε με όσα μας συγκινούν περισσότερο σήμερα...), ο Πενταδάκτυλος είχε τη Χαλεύκα του... Κι ο Χρυσοσώτηρος, δεν ευλογούσε τους πιστούς σε οικισμό προσφύγων, μα στην Ακανθού... Κι η Θεοτόκος κοιμόταν τότε ήσυχη, με τον γαληνεμένο ύπνο Της να έχει προσκέφαλο το νησί, απ’ άκρου σ' άκρον. Τώρα, πού να κλίνει την κεφαλή Της και να μην πονέσει... Πώς να γαληνέψει ο ύπνος Της, με την Αχειροποίητο και τον παπά-Γιακουμή, απόντες...

Ετούτος, λοιπόν, και εκείνος ο Αύγουστος, δεν είναι οι ίδιοι... Για την ακρίβεια, ετούτος ο Αύγουστος δεν χωράει στο ημερολόγιο της σκέψης και της καρδιάς... Ετούτος ο Αύγουστος, κι ο κάθε επόμενος που θα έρθει, δεν θα είναι ποτέ αληθινός και δικός μας... Ετούτος ο Αύγουστος, κι ο κάθε επόμενος που θα έρθει, θα μετρά τριάντα μία ημέρες, θα καταγράφει γεγονότα και θα μας υπολογίζει στις ώρες του. Εμείς, δεν τον υπολογίζουμε στην μέτρα μας. Ούτε αυτόν, ούτε αυτούς που θα έρθουν, ούτε τους τριάντα έξι που πέρασαν. Ο τελευταίος αληθινός Αύγουστος που ξέρουμε, έμεινε στην Κερύνεια και στην Αμμόχωστο... Στη Μόρφου και την Καρπασία... Κι αν πρέπει να κάνουμε μια υπέρβαση (λέξη που βόλεψε την αδυναμία μας), αν πρέπει λοιπόν σήμερα, να κάνουμε μια γνήσια υπέρβαση σαν άνθρωποι με αξιοπρέπεια και περηφάνια, τότε δεν έχουμε παρά να παλέψουμε για να τον βρούμε. Τον αληθινό, τον δικό μας Αύγουστο...

Αναδημοσίευση: Ευαγόρας για το christofias-watch

7 Σχόλια:

Πενταρόγιωρκος είπε...

Πολύ σωστά όσα λαλεί ο Κοσιάρης, κάποιοι όμως δαμέσα θέλουν να μας πελλάνουν. Όπως οι τραμπούκοι και οι βίαιοι φασίστες όπως ο χρυσοπληρωμένος Anef_Oriwn, το πολυbot της Επαγρύπνησης με τα χίλια accounts, που σπέρνουν παραπληροφόρηση τζιαι ψέμματα κατ'εντολήν ΑΚΕΛ.

Οι ανθρώποι είναι επικίνδυνοι. Ο Anef_Oriwn, όπως και ο άλλος φανατικός οπαδός του ΧΡΙΠΡΟΚΑΤ Μεταξόπουλος, απειλούν με βία.

Παραθέτω τώρα τα σχετικά στοιχεία.

Πενταρόγιωρκος είπε...

Είπε ο Anef_Oriwn, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Katamutras 19 Ιουλίου 2010 10:04 μ.μ.

«Αλλά τζιαί τζιείνος ο παραδκιάνταλος ο Φούλης; Ήρτεν προχτές στο χωρκόν μου τζιαί χάα χα να μουντάρω πάνω του τζιαί να του ζαώσω τζιαί τ' άλλον του τ' αμμάτιν.»

Επίσης, όταν στις 19 Ιουλίου 2010 8:01 μ.μ. είπα «Στην Κύπρο βλέπουμε εδώ και τρεις μήνες πολιτική στοχοποίηση του Χριστόφιας-Γοτς... Να περιμένουμε δολοφονίες από "ανεξάρτητους" τρομοκράτες;», ο Katamutras απάντησε στις 9:30μ.μ. «Ποιός ιξέρει;», αφήνοντας ΣΑΦΩΣ να υπονοηθεί πως μπορεί και να ετοιμάζονται δολοφονίες των Επιτρόπων του Χριστόφιας-Γοτς.

Στις 21 Ιουλίου 2010 1:38 π.μ. ο βίαιος Katamutras επανήλθε με σχόλιο λέγοντας ψευδώς και χωρίς να προσκομίσει κανένα στοιχείο πως «Οι επίτροποι είναι απλά πληρωμένα πιόνια, είπαμεν από ποιούς», με φανερό σκοπό να δημιουργήσει μίσος εναντίον τους. Μετά συνέχισε τις απειλείς όπου συνεχίζουν οι υπόνοιες για βία, αφού είπε «ε ας προσέχουν τζιείνοι στο κάτω κάτω! Ποτέ δεν ξέρεις . . . χα χα χα χα χα!».

Το κεντρικό bot του γνωστού τραμπούκου Anef_Oriwn, με σχόλιο της 19 Ιουλίου 2010 11:40 μ.μ. συναινεί στο όργιο βίας που ετοιμάζει ο Katamutras στοχοποιώντας τόσο εμένα όσο και τους συντάκτες του Χριστόφιας Γοτς λέγοντας «Πενταρόγιωρκε, Προφανώς εν ήπιες τα χάπια ΣΟΥ ακόμα!!! Πρέπει όμως να αυξήσεις τη δόση, γιατί εν ΣΕ πιάννουν πιον!».

Πενταρόγιωρκος είπε...

Ο Γιώργος Ιορδάνου στο μπλογκ του στις 28 Δεκεμβρίου 2009 (http://www.iordanou.org/?p=630) έγραψε για την αντιφασιστική πορεία κατά του ΕΛΑΜ όπου συμμετείχε η ΚΙΣΑ και άλλοι οπαδοί του ΑΚΕΛ. Στην ίδια πορεία είχε μιλήσει και η Ελένη Μαύρου.

Ο Ιορδάνου, ο οποίος ήταν βέβαια με το μέρος της ΚΙΣΑ και του ΑΚΕΛ, μας ενημέρωσε πως στην πορεία συμμετείχαν άτομα με μυαλά σαν αυτά του Μεταξόπουλου, του Katamutra, του Arxiepiskopou και του Anef_Oriwn, πλήρως οπλισμένα για πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης:

«Αναφέρομαι στα ξεφτέρια με τις κουκούλες τα οποία κρατούσαν ρόπαλα και συναφή εξαρτήματα πρόκλησης σωματικής ζημιάς. Πόσο αφελές είναι να διατυμπανίζεις ότι πολεμάς τον φασισμό γινόμενος ο ίδιος φασίστας; Από τη στιγμή που ζούμε σε μια χώρα που σέβεται το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, η χρήση της κουκούλας και η θωράκιση πίσω από την ανωνυμία της μάζας σημαίνει ότι ή εκείνο που πρεσβεύεις δεν αξίζει, ή ότι εσύ δεν αξίζεις. Εικάζω το δεύτερο.»

Φωτογραφίες ορισμένων εκ των φιλοΑΚΕΛικών κουκουλοφόρων που συμμετείχαν στην πορεία της ΚΙΣΑ, οι οποίοι ήταν οπλισμένοι με ρόπαλα, κράνη και άλλα εξαρτήματα για πρόκληση βίαιης σωματικής βλάβης, υπάρχουν και στο διαδίκτυο:

Βίαιοι κουκουλοφόροι στην πορεία ΑΚΕΛ-ΚΙΣΑ 01
Βίαιοι κουκουλοφόροι στην πορεία ΑΚΕΛ-ΚΙΣΑ 02
Βίαιοι κουκουλοφόροι στην πορεία ΑΚΕΛ-ΚΙΣΑ 03
Βίαιοι κουκουλοφόροι στην πορεία ΑΚΕΛ-ΚΙΣΑ 04
Βίαιοι κουκουλοφόροι στην πορεία ΑΚΕΛ-ΚΙΣΑ 05

Πενταρόγιωρκος είπε...

Για ποιους δουλεύουν οι κουκουλοφόροι με τα ρόπαλα που συμμετείχαν στην πορεία της ΚΙΣΑ και των άλλων φιλοΑΚΕΛικών; Μήπως είναι οι ίδιοι κουκουλοφόροι που εκτοξεύουν απειλές για βία και στο διαδίκτυο;

Μάλλον το bot της Επαγρύπνησης Κατάμουτρας, όπως και ο άλλος ο Μεταξόπουλος και ο Anef_Oriwn, ανήκουν στην εκτελεστική πτέρυγα της Επαγρύπνησης. Είναι οπλισμένοι με σιδερογροθιές, ρόπαλα, λοστούς και κοντόκαννα κυνηγετικά. Τέτοιους φιλοΑΚΕΛικούς τραμπούκους έχουμε δει πολλές φορές.

ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ! ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ, ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ.

θα προστατέψει άραγε η αστυνομία την ελευθερία του λόγου από βίαιους και αργυρώνητους οπαδούς του ΑΚΕΛ όπως τον Μεταξόπουλο, τον Katamutras, τον Arxiepiskopo και τον Anef_Oriwn???


Σε άλλο πρόσφατο σχόλιο του στις 21 Ιουλίου 2010 7:03 μ.μ. ο τραμπούκος Katamutras απείλησε ευθέως και τον δημοσιογράφο Χρύσανθο Τσουρούλλη: «Όσον αφορά το Τσουρουλλούιν ας προσέχει τζιαί τζιείνος καλού κακού. Ποιός ιξέρει;»

Σε σχόλιο στις 26 Ιουλίου 2010 11:55 π.μ. γράφει «εγιώ έν έχω κοντόκαννο κυνηγετικό! Εν μακρύκαννον πόχω χα χα χα χα χα. . .».

Οι φιλοΑΚΕΛικοί κουκουλοφόροι όπως ο Katamutras μέχρι τώρα έχουν λοιδωρήσει και απειλήσει ξεκάθαρα τον Νικόλα Παπαδόπουλο, τον Αβέρωφ Νεοφύτου, τον Χρύσανθο Τσουρούλλη, τον Ξενή Ξενοφώντος και τους ιθύνοντες του μπλογκ Χριστόφιας Γοτς, και σχεδόν τους υπόσχεται το μέλλον που είχε και ο Ελλαδίτης μπλόγκερ Σωκράτης Γκιόλιας.

Τι άλλο περιμένει η αστυνομία για να δράσει; Πρέπει να βρεθούν άνθρωποι νεκροί;

Πενταρόγιωρκος είπε...

Το μέγεθος της ΑΚΕΛικής προπαγάνδας και του ψεύδους αποκαλύπτεται. Τα bots της Επαγρύπνησης δεν κουράζονται να ετοιμάζουν μακελειό.

Ο Anef_Oriwn συνεχίζει να στηρίζει τις απειλές κατά ανθρώπων και να υπερασπίζεται για μια ακόμη φορά τους φιλοΑΚΕΛικούς τραμπούκους που συμμετείχαν στην πορεία της ΚΙΣΑ, οι οποίοι ως άλλοι ΕΛΑΜίτες κρατούσαν ρόπαλα, κράνη, και άλλα «συναφή εξαρτήματα πρόκλησης σωματικής ζημιάς», όπως μαρτυρεί και ο Γιώργος Ιορδάνου που συμμετείχε στην ίδια πορεία.

Ο Anef_Oriwn, ως ανήκων προφανώς στην εκτελεστική πτέρυγα της Επαγρύπνησης και κινούμενος στην βάση οδηγιών της "υπηρεσίας" που τον αμοίβει πλουσιοπάροχα, θέλησε και πάλι να κάνει το άσπρο-μαύρο.

Έγραψε σε σχόλιο της 27 Ιουλίου 2010 10:17 π.μ., με μια επιτηδευμένη αθωότητα, «α, που που ως που ρε, τα μαντήλια που βαλάνε οι νεαροί στο πρόσωπο και το κεφάλι, ήταν κουκκούλες και κράνη;».

Η παρακάτω φωτογραφία είναι αποδεικτικό στοιχείο πως ο Anef_Oriwn ΨΕΥΔΕΤΑΙ. Δείτε με τα ίδια τα μάτια σας τα κράνη, τις κουκούλες και τα ρόπαλα:

http://picasaweb.google.com/Belal.Abdelhai/AntiFascistDemo#5420074684482421634

Πενταρόγιωρκος είπε...

Στο παρελθόν ο χρήστης Emerson απέδειξε με στοιχεία πως ο Anef_Oriwn χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο "Πρωμιθέας" με σκοπό και πάλι την παραπληροφόρηση. Μάλιστα, τον τσάκωσε να ...συζητά και με τον εαυτό του στο μπλογκ του! Παρόμοια περιστατικά εργολαβικής παραπληροφόρησης εκ μέρους έχουμε πολλά. Φαίνεται πως αυτή είναι η μόνη του δουλειά και δεν εργάζεται στην "υπηρεσία" του ως απλός συνεργάτης αλλά "φουλ τάιμ".

Τώρα, για μια ακόμη φορά τον πιάνουμε στα πράσα να εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία και να παραπληροφορεί εσκεμμένα και συνειδητά για κάτι το μπορεί κάποιος να διαπιστώσει βλέποντας απλώς μια φωτογραφία.

Ως πόσο θα συνεχίζει η προπαγάνδα; Το να εκφράζει κάποιος απόψεις είναι σωστό και θεμιτό στα πλαίσια της δημοκρατίας, αλλά ο τραμπούκος αυτός, ομοϊδεάτης του αντικύπριου Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ψεύδεται συνειδητά. Συνεχίζει να στηρίζει και να ανέχεται απόψεις και βίαιες απειλές, και "ευχές" όπως οι Κύπριοι μπλόγκερς που αντιπολιτεύονται τον Χριστόφια έχουν το ίδιο τέλος με τον Σωκράτη Γκιόλια του Troktikou.

Για ποιον το κάνει; Πόσα αμοίβεται από υπηρεσίες κοντά στο ΑΚΕΛ και τους καπιταλιστές που το υποστηρίζουν, άραγε, για να εξευτελίζει τον εαυτό του και την Κύπρο με τέτοια ποταπή προπαγάνδα;

Ανώνυμος είπε...

"Κι ο Χρυσοσώτηρος, δεν ευλογούσε τους πιστούς σε οικισμό προσφύγων, μα στην Ακανθού... Κι η Θεοτόκος κοιμόταν τότε ήσυχη, με τον γαληνεμένο ύπνο Της να έχει προσκέφαλο το νησί, απ’ άκρου σ' άκρον. Τώρα, πού να κλίνει την κεφαλή Της και να μην πονέσει... Πώς να γαληνέψει ο ύπνος Της, με την Αχειροποίητο και τον παπά-Γιακουμή, απόντες..."

Ε ας εβάλλαν τζιαί τούτοι το σιέριν τους ρε Κοσιάρη μου! Ναι, εν για τον Χρυσοσώτηρον τζιαί την θεοτόκον που λαλώ! Ίνταμ που κουνοσιυλιάζουν τζιείνοι που έχουν την δύναμην(;), τζιαί καρτερούν που λλόου μας να πάμεν να σκοτωθούμεν, για να ελευτερώσουμεν τες εκκλησιές τους; Ας φακκούν τζιείνοι κουμπάρε! Από σιει τα γένια θέλει τζιαί τα κτένια.

Άκου μου τζιεί, μιξοκλαματούθκια τον Κοσιάρη!

Τα καλοήρκα τρων τζιαί πίννουν, τζιαί ζούσιν που τον οβολόν του φτωχού μεροκαμαθκιάρη, πόσιει τζιαί οικογένειαν να συντηρήσει. Γιατί έν πιάνουν το όπλον τζιαί να πάσιν τούτοι να ελευθερώσουν τον χρυσοσώτηρον τζιαί την θεοτόκον; Τζιαί να δείξουν έτσι τζιαί την δύναμην του χρυσοσώτηρου τους τζιαί της θεοτόκου τους, πον να τους βοηθήσουν τζιαί να τους προστατέψουν να μεν εσκοτωθούσιν τζι' όλας; Όξα τα καλοήρκα καρτερούν τον απλόν τον κόσμον να πα να σκοτωθεί, για να τους κάμνουν τούτοι τα μνημόσυνα τους κάθε χρόνον κορτωμένοι, τζιαί να πιάνουν τζιαί ρυάλια πουπανωπρίτζιην.
Ξικολλάτε ρε ε ε! Ο κόσμος εξύπνησεν!