ΧΤΥΠΗΣΕ ΡΕΣΤΑ Ο "ΠΟΛΙΤΗΣ"

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Στη φωτογραφία, ο προμιγκρίλ Γ.Κασκάνης, παρατηρεί εκ του μακρόθεν, τις μουσειακές εμμονές των κακών Ελληνοκυπρίων, που επιμένουν (αν είναι δυνατόν!) να αποκαλούν την κατοχή-κατοχή!


Τελικά, η εφημερίδα "ΓΝΩΜΗ" του Μιχαήλ και της παρέας του, μπορεί να μην είχε κάποιο ιδιαίτερο εφέ στην κοινωνία, αλλά είχε μεγάλη επίδραση στο αδελφό της έντυπο "ΠΟΛΙΤΗΣ".

Οι δύο φυλλάδες, έφτασαν να ανταγωνίζονται η μία την άλλη, στο ποια θα εκφράσει την πιο προκλητική και την πιο ακραία άποψη.

Ποια θα προσβάλει περισσότερο τα θύματα της κατοχής!!!!


Σήμερα, Σάββατο 28/8/2010, ο ΠΟΛΙΤΗΣ χτύπησε ρέστα.

Θα πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο ο Μιχαήλ και η παρέα του στην περιθωριακή "ΓΝΩΜΗ", γιατί ούτε οι επιθέσεις στην Αδούλωτη Κερύνεια, ούτε οι "αποκαλύψεις για τα κυκλώματα μοναχών", μπορούν πλέον να τους καταστήσουν ανταγωνιστικούς προς την πρωθιέρεια του ανανισμού.

Δίνουμε τρία παραδείγματα ακρότητας και φιλοφασισμού από την εφημερίδα "ΠΟΛΙΤΗΣ". Η συγκάλυψη της κατοχής από αυτούς είναι εμφανέστατη.

(Ρε nekatomenos, όλα κι όλα, αλλά συμφωνείς εσύ με αυτή την ακραία μετάθεση ευθυνών στα θύματα της εισβολής και της κατοχής; Ως πότε θα συγκαλύπτεις τους ακραίους συναδέλφους σου;)

Είναι άλλο από απελπισία να λες "εντάξει δεν μπορούμε να πετύχουμε κάτι. Τουλάχιστον να δεχτούμε κάποια λύση έστω και κακή" και είναι άλλο να αποενοχοποιείς την Τουρκία και να ρίχνεις ευθύνες στους Ελληνοκύπριους.

Πάρα πολλές φορές, οι ακραίοι αρθρογράφοι του ΠΟΛΙΤΗ, υιοθετούν τη δεύτερη προσέγγιση.

Σήμερα 28/8/2010, είδαμε στον ΠΟΛΙΤΗ τα εξής:

1) Ο γελοιογράφος τους, έχει ένα σκίτσο κάποιου με νταμιτζάνα που συμβολίζει τη λύση του Κυπριακού και λέει "για να μπορέσουμε να το πιούμε, πρέπει επιτέλους να βάλουμε νερό στο κρασί μας" (τι λες ρε φίλε; Τι νερό να βάλουμε στο κρασί μας; μήπως έχει υποχώρηση που δεν την κάναμε; Ο λόγος για τον οποίον δεν υπάρχει λύση, δεν είναι η μόνιμη αδιαλλαξία της Τουρκίας, ακόμη και μπροστά στις γενναιόδωρες προσφορές Χριστόφια; Μήπως κατέχουμε εμείς την Τουρκία και πρέπει να βάλουμε και νερό στο κρασί μας;)

2) Κάποιος Κασκάνης (από τους διάφορους κολιούς που δυστυχώς ανάγιωσε ο Β.Λυσσαρίδης και από τους πρόδρομους του μιγκριλισμού που ταλανίζει σήμερα την ΕΔΕΚ* -προμιγκρίλ δηλαδή-) προσπαθεί να μας πείσει ότι επειδή η Τουρκία είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και επειδή έχτισε απ' άκρη σε άκρη τη γη μας, είναι μουσειακή αντίληψη να απαιτούμε "επανατοποθέτηση του Κυπριακού ως θέματος εισβολής και κατοχής" και πρέπει να ατενίσουμε το μέλλον.

Κι όμως, γράφονται τέτοια πράγματα από Ελληνοκύπριο δημοσιογράφο!!! Μήπως έφυγε ο τουρκικός στρατός από την Κύπρο; Μήπως έπαψε η καταπάτηση των δικαιωμάτων μας; Θα βαφτίσουμε το κρέας ψάρι κ. προμιγκρίλ και θα πάψουμε να λέμε την κατοχή κατοχή, για να ατενίζουμε το μέλλον; Και γιατί είμαστε εμείς με μουσειακές αντιλήψεις και όχι η κατοχική Τουρκία, που επιμένει στον 21ο αιώνα, να κατέχει παράνομα ευρωπαϊκό έδαφος και να καταπατά συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα χιλιάδων ανθρώπων;

3) Το αποκορύφωμα είναι από κάποιον εκδότη περιοδικού(Α.Ιωαννίδη), ο οποίος υμνεί τη φυγοστρατία!!!!

Γράφει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: "Προσωπικά θα πω ότι η φυγοστρατία είναι η επιθυμία των ανθρώπων να ζήσουν ειρηνικά με τους συνανθρώπους τους. Η επιθυμία της ειρηνικής συνύπαρξης παίρνει στη χώρα μας καθημερινά μεγαλύτερες διαστάσεις. Ποιος γονιός αλήθεια θα ήθελε να γίνει σήμερα μια στρατιωτική σύρραξη στην Κύπρο;"

Ήταν από βίτσιο κ. Ιωαννίδη που κάναμε στρατό όσοι κάναμε; Είναι μήπως προοδευτισμός και φιλειρηνισμός η φυγοστρατία και όσοι κάναμε στρατό είμαστε πολεμοκάπηλοι; Αντιλαμβάνεσαι ότι όσο υπάρχει κατοχή και ένας γείτονας που θέλει να καταλάβει όλη την Κύπρο, ουσιαστικά δεν έχουμε επιλογή από το να έχουμε άμυνα;

Αυτός είναι ο ΠΟΛΙΤΗΣ φίλες και φίλοι.

Που συγκαλύπτει συνεχώς την τουρκική κατοχή της πατρίδας μας και που μεταθέτει (ουκ ολίγες φορές) ευθύνες της Τουρκίας στους Ελληνοκύπριους.

Μήπως το ακροδεξιό φιλοδιζωνικό ΦΑΣΙΚΚ πρέπει να την υιοθετήσει ως επισημή του εφημερίδα;

Πράξανδρος για το christofias-watch

*Όπως γνωρίζουν οι αναγνώστες μας, μιγκριλισμός είναι η ιδεολογία που έχει ως θεμέλιο αποενοχοποίηση της Τουρκίας για την κατοχή, σε μικρή αντιστοιχία της ακραίας συμπεριφοράς των Γκρίζων Λύκων. Βρήκε δυστυχώς έδαφος, στο ιστορικό αγωνιστικό κόμμα της ΕΔΕΚ, όπου υπάρχουν ακόμη τέτοια στοιχεία, ιδίως στο Ηνωμένο Βασίλειο.

2 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πενταρόγιωρκος είπε...

Ο Πενταρόγιωρκος σας απέκτησε μπλογκ:

http://pentaroyorkos.blogspot.com

Περιμένω τα σχόλια σας!