Δεξιοί – Επιδέξιοι – Αδέξιοι

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Χριστόφιας: Μα ο πουφές που ένι να τσιμπήσουμεν κανάν μεζεκλίκκιν;
Baroso: Angela, Nicolas, can I tell you a joke? The Cypriots voted this man, next to Nicolas, instead of Tassos Papadopoulos!

Τελικά, αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπρέψει πουθενά. Ούτε ένα ρουσφέτι της προκοπής δεν μπορεί να κάνει. Τη μια έστειλε με e-mail στις εφημερίδες, τα άπλυτά της κι όχι μόνο τις «διευκολύνσεις των ημετέρων» που δρομολογούσε, αλλά και το πονηρό σκεπτικό που τις διείπε, ώστε να ξεγελαστεί ο εταίρος Καρογιάν, από την άλλη απέστειλαν φαξ στο Υπουργείο Άμυνας, με όλες τις λεπτομέρειες: όνομα του προς όν η «διευκόλυνση», το είδος της «διευκόλυνσης» με εναλλακτικές προτάσεις, τη σχέση του με τον «αιτούντα» (κουμπάρος της κυρίας τάδε…, οικογενειακός φίλος της κυρίας δείνα…κλπ.).

Κι όταν πιάστηκεν επ’ αυτοφώρω… κλέπτοντες απώρας, τράβηξαν από το τυφλοσούρτη τη δικαιολογία:

- Μιλά η Δεξιά που είναι πρωταθλητής σε αυτά;

Βέβαια, συλληφθείσα η Αριστερά κυβέρνηση… να κλέπτει οπώρας, δηλαδή να ασκεί το κατ’ εξοχήν άθλημα των πολιτικών, το ρουσφέτι, δεν εισήγαγε καινά δαιμόνια στον τόπο. Είναι γνωστό πως όλα τα κόμματα επιδίδονται μετά μανίας στο σπορ. Γι’ αυτό, εκείνο που περισσότερο ενοχλεί τον κόσμο δεν είναι η άσκηση του ενδημικού αυτού αθλήματος, αλλά το πόσον άτσαλη και πόσον αδέξια αποδεικνύεται και σ’ αυτόν τον τόσο πολυχρησιμοποιημένο τομέα. Και διαπράττει ποινικά αδικήματα με τόση ελαφρότητα – άσχετα αν δεν συνηθίζεται η δίωξη αυτού του ποινικού αδικήματος.


Είναι καταθλιπτικό – κι αυτό είναι το χειρότερο – να βλέπεις την Κυβέρνηση να λειτουργεί με τόση αναξιότητα, τόση ατσαλοσύνη, τόση αδεξιότητα σε όλους τους τομείς και να αποδεικνύεται ανίκανη ακόμα και το ρουσφέτι να το ασκήσει με στοιχειώδη επιδεξιότητα.

Κάποτε, στην Βουλή των Ελλήνων – τότε που οι βουλευτές δεν χρειαζόταν να είναι τηλεοπτικά γνωστοί, αλλά να διαθέτουν ευφυΐα και ετοιμότητα πνεύματος – σε μια επίθεση της Αριστεράς κατά της Δεξιάς, ο εκπρόσωπος της τελευταίας απάντησε με το επιγραμματικό: «Καλύτερα Δεξιοί παρά αδέξιοι!...».

Ακούγοντας κάποιος, είτε τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο είτε τον εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ, να αντιστρέφει τις εναντίον της κυβέρνησης κατηγορίες, επιτιθέμενη στη Δεξιά πως ασκούσε συστηματικά και με επιμέλεια το ρουσφέτι, να επαναλάβει τη φράση «Καλύτερα Δεξιοί, παρά αδέξιοι!».

Όντως, αδέξια, αμελής, άτσαλη και επιπόλαια αποδεικνύεται καθημερινά η Κυβέρνηση: είτε για τους χειρισμούς του Κυπριακού μιλούμε, είτε για την εσωτερική διακυβέρνηση, είτε για την Οικονομία, είτε για τους θεσμούς.

Ευθύβολος

Κύριον Σταύρο Ευαγόρου, εκπρόσωπο τύπου ΑΚΕΛ: Η υπεράσπιση του Κόμματος σου για το ρουσφέτι και οι απαντήσεις που δίνεις, «ναι, αλλά την εποχή του Γιωρκάτζη…», θυμίζει το γνωστό ανέκδοτο με τον Αμερικάνο που επισκέφθηκε τη Σοβιετική Ένωση.

Ξεναγούσαν τον Αμερικάνο κάπου έξω από τη Μόσχα και του λένε:

- Βλέπεις εκείνες τις τρείς σιδηροτροχιές; Από την πρώτη περνά ένα τραίνο κάθε πέντε λεπτά, από τη δεύτερη κάθε τρία λεπτά και από την τρίτη κάθε ένα λεπτό.

Ο Αμερικάνος ρώτησε σκεφτικός:

- Απεργούν σήμερα τα τραίνα;

Ο Ρώσος… εφίρδηκεν από το γέλιο.

- Εδώ δεν είναι Αμερική. Οι Σοβιετικοί άνθρωποι δεν απεργούν ποτέ, δεν έχουν κανένα λόγο να απεργούν.

- Επειδή, τόλμησε ο Αμερικάνος, βρισκόμαστε εδώ μισή ώρα και δεν είδα κανένα τραίνο να περνά, ούτε από την γραμμή των πέντε λεπτών, ούτε από εκείνη των τριών, ούτε από αυτήν του ενός λεπτού.

Του Ρώσου έγιναν μονομιάς κατακόκκινα τα μάγουλα από τον εκνευρισμό και ανέκραξε:

- Εσείς γιατί καταπιέζετε τους νέγρους;

Κύριε Ευαγόρου, μήπως σπούδασες στη Μόσχα;

Κύριον Πέτρο Κληρίδη, Γενικό Εισαγγελέα: Είπατε ότι παρακολουθείτε την κατάσταση (για το ποινικοποιημένο ρουσφέτι) και αν χρειαστεί θα επέμβετε. Επειδή διαδίδεται ότι την δουλειά αυτή θα την αναθέσετε στον βοηθό σας κ. Άκη Παπασάββα, δεν νομίζετε ότι είναι σαν να βάζετε ένα νεκροθάφτη να κάνει τη μαμή;

Κύριον Λουκά, Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως: Γιατί όταν κάνετε δημόσια δηλώσεις, έχω την εντύπωση ότι είστε έτοιμος να κλάψετε;

Προς ρουσφέτι: Είσαι ανίκητο. Εδώ μέχρι και Πρόεδρος της Βουλής να γίνεις, πρέπει να προηγηθεί ρουσφέτι. Μην φοβάσαι κανένα, άστους να λένε…

Προς γόνο γνωστής οικογένειας (με μια γεναίκα «φάουσα»): Η κωδικοποιημένη ευγένεια που βγάζεις προς τα έξω, σκεπάζει μια έμφυτη γαϊδουριά. Παρεμπιπτόντως, συμφώνησες με τους Τούρκους το ποσό για την περιουσία σου στα κατεχόμενα;

Προς Φώτη Φωτίου, εκπρόσωπο τύπου του ΔΗΚΟ: Τι ήταν αυτή η φράση στην ανακοίνωση του Κόμματος σου «Ο Μάριος είναι ζωντανός;». Καλά, εμείς ξέρουμε ποιος την έγραψε, εσύ δεν είχες τα κότσια να την σβήσεις; Κατρακυλάς Φώτη, κατρακυλάς…

Κύριον Κώστα Παπακώστα (Υπουργό Άμυνας): Έχετε αντιληφθεί ότι χτες με τις δηλώσεις σας διαπράξατε ποινικό αδίκημα;

Καλώ τον Γενικό Εισαγγελέα να επέμβει διότι αναφερθήκατε σε πρόσωπα, σε επώνυμους που σας ζήτησαν ρουσφέτι και δεν το καταγγείλατε. Αυτό συνιστά ποινικό αδίκημα. Αν δεν το γνωρίζετε να παραιτηθείτε αμέσως και να δηλώσετε αδυναμία συνεχίσεως των καθηκόντων σας. Το λόγο έχει ο γενικός εισαγγελέας και εάν δεν κινήσει τις διαδικασίες εναντίον σας θέλουμε να μας πει τη δικαιολογία του. Και θα επιμείνουμε.

2 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Baroso: Angela, Nicolas, can I tell you a joke? The Cypriots voted this man, next to Nicolas, instead of Tassos Papadopoulos!

Ευθύβολος
- - - - - - - - - - - - - - - -
Αχ ρε Νικωλάκη τζιαί ππέφτεις που το ένα λάθος στο σιειρόττερον. Ο τρόπος που αναφέρεσαι δαμέ for the Cypriots, φανερώνει τη γνώμη τζιαί την εκτίμησιν που έσιεις for the Cypriots. Που στο κάτω δουλεύκουν τζιαί ταΐζουν σε, τζιαί που με το εσσιέκκιπη του τζιυρού σου, κάθεσαι τζιαί πασ' τα ζινίσια τους τζιαί κάμνεις τους τζιαί τον βουλευτήν ιμίσσιημου.

Άκου να δείς γιόκκα μου. Το άχην που έσιεις μέσα στη ψυσιή σου για την απώλειαν της προεδρίας που τον τζιύρην σου, εν να σε φάει στο τέλος! Λάμνε γιέ μου καλέ μου να ησυχάσεις πούποτε που μπορούν να σε περιποιηθούν τζι άμα σου περάσει ξαναέλα πάλε! Μεν κάμνεις άλλον ρεζίλιν την μνήμην του γιατί ο κόσμος εβαρήθηκεν σε.
Κανεί πιον. Λάμνε να ησυχάσεις.

Malnic είπε...

επειδή είμαι λίον ανενημέρωτος το τελευταίο μήνα, ποια ακριβώς ήταν η δήλωση του Παπακώστα εχτες;