Το μέλλον του Ελληνισμού της Κύπρου

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010



Η Κύπρος από τα βάθη της ιστορίας της είναι ελληνική.

Αυτή η πραγματικότητα μπορεί να μη αρέσει σήμερα σε μερικούς οπαδούς του «ρεαλισμού των πραγματικοτήτων της κατοχής». Θεωρούν ότι αυτή η άποψη αποτελεί εθνικιστική έξαρση, που εμποδίζει «την επανένωση» της Κύπρου. Θεωρούν ότι η «επανένωση» μπορεί να πραγματοποιηθεί ευκολότερα, όταν μιλούμε για ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή κοινότητα ή καλύτερα για ελληνοκύπριους και τους συμπατριώτες μας τουρκοκύπριους, δύο κοινότητες με ίσα δικαιώματα, που πρέπει να ζήσουν δίπλα δίπλα.

Ομως υπάρχει και η έννοια ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, που τα όρια του δεν είναι απλώς οι σημερινοί Ελληνοκύπριοι. Είναι ο Ελληνισμός που είναι το κυρίαρχο στοιχείο της Κύπρου χιλιάδες χρόνια τώρα. Είναι ο Ελληνισμός που αποτελεί την ιστορική ταυτότητα της Κύπρου, που δημιούργησε την παράδοση της Κύπρου και τα μνημεία του πολιτισμού της. Είναι ο Ελληνισμός που πέρασε από χίλια μύρια κύματα, που δεκάδες ισχυρότεροι εχθροί τον κατέκτησαν και προσπάθησαν να τον εξαφανίσουν ή να αλλοιώσουν την ιστορική παρουσία του στην Κύπρο. Οι μειονότητες που υπάρχουν στον νησί είναι τα απομεινάρια αυτών των κατακτητών, που παρέμειναν μετά την αποχώρηση των κατακτητών και αποτελούν σήμερα μέρος του λαού της Κύπρου.

Οι άσπονδοι φίλοι της Κύπρου κατάφεραν με χίλιους τρόπους μια από αυτές τις μειονότητες να την αναβαθμίσουν σε κοινότητα και σήμερα την αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο και θέλουν να την κάνουν συνιστών κρατίδιο με πολιτική ισότητα του 18% με το 82% της ελληνοκυπριακής κοινότητας.

Σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι και ο ηγέτης της ελληνοκυπριακής κοινότητας και διεξάγει εκ μέρους της τις ενδοκυπριακές συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού. Στόχος του όπως διακηρύσσει είναι η «επανένωση της Κύπρου σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα».

Εκείνο που πρέπει να τονίζουμε όμως είναι ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ηγέτης της ελληνοκυπριακής κοινότητας δεν πρέπει να ενδιαφέρεται μόνο για τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους, που θα ζήσουν σε μια επανενωμένη Κύπρο. Πρέπει πρώτα πρώτα να σκέφτεται και να ενδιαφέρεται για το μέλλον του Ελληνισμού της Κύπρου.

‘Ηδη με τις γενναίες παραχωρήσεις του έχει ανατρέψει την ισότητα των δυο κοινοτήτων. Η τουρκοκυπριακή κοινότητα σε μια επανενωμένη Κύπρο θα έχει πολύ περισσότερα δικαιώματα από την ελληνοκυπριακή κοινότητα. Οι πρόνοιες του ομόσπονδου κράτους είναι ετεροβαρείς και καταπατούν δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων. Ο πρόεδρος πιστεύει ότι είμαστε οι ηττημένοι του πολέμου. Πιστεύει ακόμα ότι εμείς είμαστε ένοχοι για τα κακά που βρήκαν την Κύπρο και πρέπει να αποδεχθούμε ένα άδικο και ετεροβαρή συμβιβασμό, για να αποφύγουμε τη διχοτόμηση. Το πρώτο θέμα είναι ότι δεν θα αποφύγουμε τη διχοτόμηση, αλλά θα την νομιμοποιήσουμε και θα τη μονιμοποιήσουμε.

Το δεύτερο και σημαντικότερο θέμα είναι το μέλλον του Ελληνισμού της Κύπρου. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την ευθύνη μιας πενταετίας και έχει την εξουσία να κυβερνήσει και να διαπραγματευτεί για μια πενταετία. Ο ηγέτης όμως του Ελληνισμού της Κύπρου έχει την ευθύνη μιας τρισχιλιετούς ιστορίας και παρουσίας του Ελληνισμού της Κύπρου. ‘Εχει την ευθύνη που πηγάζει από το παρελθόν και προεκτείνεται στο μέλλον. Δεν έχει ούτε δικαίωμα, ούτε νομιμοποιείται να πάρει αποφάσεις που να δεσμεύουν και να θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον του Ελληνισμού της Κύπρου. Δεν έχει το δικαίωμα να κάμει παραχωρήσεις που να μας καθιστούν την τελευταία γενιά του Ελληνισμού της Κύπρου. Ούτε και έχει το δικαίωμα να συρρικνώσει την έννοια του Ελληνισμού της Κύπρου στα στενά πλαίσια της ελληνοκυπριακής κοινότητας, που θα παραμείνει υποχείριο του τουρκικού επεκτατισμού και συστατικό ενός κράτους, που θα αποτελεί προτεκτοράτο της Τουρκίας.

Η Κύπρος πρέπει να έχει την ιστορική συνέχεια που χάραξαν οι Αχαιοί πριν χιλιάδες χρόνια. Και η συνέχεια αυτή θα υπάρχει μόνο με επιβίωση του Ελληνισμού της Κύπρου. Αυτό είναι υποχρεωμένος να το διεκδικεί ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ηγέτης του Ελληνισμού της Κύπρου, έστω και αν δεν το αποδέχεται ή δεν αποτελεί όραμά του. Πρέπει το όραμά του να είναι κάτι περισσότερο από την κοινή συμβίωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Ας θεωρήσει υποχρέωσή του να μην είναι ο τελευταίος ηγέτης του Ελληνισμού της Κύπρου, ακόμα κι αν τον βραβεύσουν με το νόμπελ Ειρήνης.

Ο Ελληνισμός δεν είναι κάτι σαν τον υπαρκτό σοσιαλισμό, που έχει για πάντα εξαφανιστεί.


Δωριεύς, για το Christofias-watch

22 Σχόλια:

arxiepiskopos είπε...

"...Οι Πόντιοι δεν μπορούν δυστυχώς να επιστρέψουν. Το αθηναϊκό κράτος τους το στέρησε για πάντα με την υπογραφή του!"(Christofias Watch).......Είδετε,τελικά,τον "προδότη" το Βενιζέλο χαττάν που τους εκατάφερεν;Τι;Προηγήθηκε η ήττα στη Μικρασία που δημιούργησε νέα τετελεσμένα; Ε,και;Θα έπρερε να παραμείνει προσηλωμένος σε θέσεις αρχών και να απαιτεί αποκατάσταση του δικαίου.Μα δεν είχε τότε Συλλούρηδες;Είχε,αλλά αργότερα τους τουφέκισαν στο Γουδί!

ΠΑΟΛΑ είπε...

Μία από τις καλύτερες αναρτήσεις. Συγχαρητήρια στην Επιτροπή.

Τζι' ας γινεί το γαίμαν μας αυλάτζιν.

nekatomenos είπε...

Ψιτ, εκτενής απάντηση για την τιμή που μου κάνατε (γιατί έχουμε και δουλειές κι έναν Ελληνισμό της Κύπρου να διαφθείρουμε) εδώ:

http://nekatomenos.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

Και κοίτα να δεις, δεν είναι άσχετη τζαι με τούτη την ανάρτηση σας!

arxiepiskopos είπε...

ΤΣΙΕΛΕΠΕ,συμβαίνει κάτι παράξενο με σένα και να το κοιτάξεις:Στην ηλικία σου είναι αδιανόητο να μαλακίζεσαι με φαντασιώσεις.Ρε,είσαι έφηβος στο μυαλό ή μήπως είσαι παρθένος ακόμα και ντρέπεσαι να το πεις; Εξάλλου,κρίνοντας από το επίπεδο λόγου και από την καταπληκτική ευστροφία και εφευρετικότητά σου(μη γελάτε,ρεμάλια Ανεφ και Μεταξόπουλε),η μόνη γυναίκα που θα σου καθόταν θα ήταν κάποια λιμοκτονούσα,κουφή και τυφλή αλλοδαπή.Αλλά τέτοιες περιπτώσεις φιλοξενούνται σε άσυλα,οπότε έχεις ελπίδα να την συναντήσεις!

arxiepiskopos είπε...

Ο/Η ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ανεφοκερατουκλι-αρχιμουφτη, αφιερωμενο
'γιατι οι 50ρες ισον με δυο 25αρες'
ανεφοκερατουκλι σου χροστω κερασμα, σιουσιουκκο και ζιβανια (να παν κατω τα φαρματζια σου), δεν ξερω ποτζη στην αυστρια σε ιντα σπα την πηρες την 'πιγκιπεσσα' μας αλλα ενεοσεν ρε τραουλλε, κριμα που εν σου καηλα τζαι σενα. εγω εν τζαι χω προβλημα να σου καηλα τζαι σενα ρε αγορινα, λαλω σου το. θενκ γιου μαη μποη.
εκαταλαβες πεζερεκουλη?
Εκαταλαβα να λαλεις.
Κ.

18 Αυγούστου 2010 3:33 μ.μ.
Blogger Ο/Η ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ είπε...

Ο Κακκάμουτρας σίουρα είναι ο ΑΝΕΦ ΟΡΙΩΝ. Επιδή το μπλοκ του εγινε καταβόθρα προσπαθη με τα απραιπή λόγια του να λερόση και τούτο το μπλοκ.
Αλλά που ένα ΓΑΡΟ μιάλο και δυπλό ήντα που περιμένης.

Μαρκούλα Μεταξένια εχχηρισμένη τραβέστα τρασσέξουναλ έλα αν είσε μάγκας που ποδα στο ΔΙΓΕΝΗ να πης τούτες τες κουβέντες.
Αλλά έτσι κορούα που είσε δε τορμάς. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ.ΤΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΛΑ:ΕΥΦΥΙΑ,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΩΝ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΙΝ ΝΤΡΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΒΗΣΟΥΝ!

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

αρχιεπισκοπε-ανεφ (και αλλα ψευδο-ψευδωνμα)
θενκ γιου μαη μποη. εμες μου την πυραυλον την 'πριγκιπεσσα' ΜΑΣ ποτζη στην Αυστρια. ιντα σπα την επηρες εν ηξερω αμμα χαλλαλι ΜΑΣ τα ρυαλια που εδοκες. κριμας που εν σου καηλα τζαι σενα η 50 ρα πριγκιπεσσα ΜΑΣ.
εκαταλαβες ρε πεζεβεγκι?
ΕΚΑΤΑΛΑΒΑ ΝΑ ΛΑΛΕΙΣ>

arxiepiskopos είπε...

"...Όπως αποκαλύπτει ο ΕΓΚΥΡΟΤΑΤΟΣ Μιχάλης Ιγνατίου, στο Φιλελεύθερο....".ΜΑ ΑΥΤΟΣ Ο "ΕΓΚΥΡΟΤΑΤΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΑ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗ UNOPS ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ;ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΘΑΜΕ ΠΩΣ ΤΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ ΤΗΝ ΕΦΑΓΕ Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ,ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΓΑΙΔΟΥΡΙΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ Ο ΤΣΙΕΛΕΠΟΣ,Ο ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ!ΤΟΣΟ ΕΓΚΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΥΝΕΠΗΣ Ο ΤΥΠΟΣ!

18 Αυγούστου 2010 2:38 μ.μ.
Διαγραφή
Blogger Ο/Η arxiepiskopos είπε...

"....Διαβάστε περισσότερα στον Εμπροσθοφύλακα, τη διαδικτυακή πύλη αντικατοχικής ενημέρωσης. Το αντικατοχικό κίνημα, κυριαρχεί απόλυτα στο διαδίκτυο." ΠΑΝΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΤΟ...ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ! ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ.ΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΔΕΚ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ Β'. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΣΤΕΡΕΙ ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΛΑΟ,ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΟΑΖΕΤΑΙ!ΕΞΑΛΛΟΥ Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΕΙΔΟΣ!

arxiepiskopos είπε...

Eγώ ευχαριστώ,ΤΣΙΕΛΕΠΕ. Η επάνοδος σου στο μπλογκ είναι για μας που το πολεμούμε θείο δώρο.Θυμάσαι τότε που ο ΡΗΓΑΣ σου είπε με τρόπο να σκάσεις γιατί εκθέτεις το μπλογκ;Είχε δίκιο.Τώρα,"ευφυίες" σαν τη δική σου,του Πενταρόγιωρκου και του Ματσούκα,ανάγκασαν τους πιο αξιοπρεπείς και μορφωμένους υποστηρικτές του μπλογκ(ΠΕΛΑΣΓΟΣ,ΕΜΕΡΣΟΝ κλπ) να αποσυρθούν.Ποιος θα δεχόταν,μεταξύ μας,να του λεν πως έχει τον ίδιο νου μαζί σας;Όσο κι αν είναι αντιχριστοφικοί,έχει κι η ανυποληψία τα όριά της!

Ανώνυμος είπε...

Ο Ελληνισμός δεν είναι κάτι σαν τον υπαρκτό σοσιαλισμό, που έχει για πάντα εξαφανιστεί.

Δωριεύς, για το Christofias-watch
- - - - - - - - - - - - - - - - -
Ε όι τζι' εξαφανίστηκεν ο σοσιαλισμός! Δηλαδή ο Λυσσαρίδης ίνταμπονει; ! ! !
Έννεν σοσιαλιστής; ! ! !

Ο Λυσσαρίδης σοσιαλιστής ! ! !
Χα χα χα χα χα . . . . . . . . .

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Η τρισχιλιετής παρουσία του Ελληνισμού στην Κύπρον μπλα μπλα μπλα . . . . . . . .

Χμ μ μ μ . . . . . .
Τούν το παπαδαρκόν ούλλον, ποιόν μέρος του Ελληνισμού μας το κουβάλησεν; Ίνταλως εβρέθηκεν μεσ τον Ελληνισμόν;
Εφέραν το οι . . Αχαιοί ρε Δωριεύς, για το Christofias-watch;
Όξα εσιεζοκαλέστηκεν μόνον του;

katamutras είπε...

Αρχιεπίσκοπε πιο εν τω πρόβλιμα σου ;
Από αιδώ και μπρος θα γράφω μόνο στα μπλοκ τω προδωτων κομμουνιστων με το άλλο μου όνομα να σου δίξω εγιώ. Να σε μάθω να περιπέζης ταραντούλι Άνεφ που βλαστας όπου δε σε σπερνου.

ΕΛΛΑΣ – ΚΥΠΡΟΣ – ΕΝΩΣΙΣ και ας γενή το γέμα των προδωτων κομμουνιστων ποταμός.

arxiepiskopos είπε...

Ε,ΜΑΤΣΟΥΚΑ,μπράβο!Κάμνεις πρόοδο!Άρκεψες τζιαι γράφεις σωστά τες μονοσύλλαβες λέξεις!

arxiepiskopos είπε...

Άκουσα πριν από λίγο ότι θα αυξηθεί η τιμή του κοτόπουλου.Αίσχος!Είναι κυβέρνηση που έχουμε;ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟ,λες να είναι συνωμοσία του καθεστώτος Χριστόφια για να πλήξει το φρόνημα του λαού εν όψει αντεθνικής λύσης που ετοιμάζουν για το Νιόβρη;Γιατί όχι; Σκεφτείτε το με τον ΤΣΙΕΛΕΠΟ και ετοιμάστε μια ανάρτηση!

CSTT είπε...

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΟ:
http://cyprusstrategythinktank.blogspot.com/
ΠΟΙΟΣ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ;

katamutras είπε...

Ρε κιτρηνιασμένε βρωμησμένε Αρχιεπίσκοπε μπωρή τα γράματα μου να λλία όμος έχω παραπάνω νού από ούλλους τους προδότες κομμουνιστές σιναμένους .
Και σταμάτα να με περιπέζεις . μέσα στη προσφιγιά έκαμα εκατομίρια περιουσία και δεν τέλιοσα το γιμνάσυο.
Εσού ρε ανεπρώκοπε Αρχιεπίσκοπε που περιπέζης ούλλους τι έκαμες στη ζωή σου ; μόνο σινέτερους όπος σου λαλή ο Κιρηκας ;

arxiepiskopos είπε...

Ε,Ματσούκα,τα εκατομμύρια έκαμές τα που την πορνείαν οξά που το κουμάρι;Τωρά εξηγούνται τζιαι οι φιλίες σου με τον ΤΣΙΕΛΕΠΟ τζιαι τον ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟ!

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ρε ματσουκα μα εσενα η 50ρα πριγιπεσσα πλερωνει σε τζιολας τζαι εκαμες τοσα ρυαλια?
Ακου ρε κουμπαρε α, τζαι εμεις εχομεν την μουχτιν, εγιω δηλαδη γιατι εν πιερωνουμε. βεβαι εσιει τζαι χειροτερα, ο ανεφουλης κερατουκλης αρχιμουφτης που μας την ταιζει τζαι ποτιζει μας την τζαι ντυυνει μας την (οσην ωρα εν ντυμενη δηλαδη) την 50ρα πριγκιπεσσα μας.
μμμμ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

arxiepiskopos είπε...

Ρε,ΤΣΙΕΛΕΠΕ,τζιαι βέβαια έσιεις την μούχτην!Άκουσες κανέναν να πιερώνει...τη φούχτα του;

katamutras είπε...

Ρε φτίρι Αρχιεπίσκοπε τα ριαλια και η περιουσέία που έκαμα εν τήμια με τον ιδρότα μου. Ούτε έκλεψα ούτε επαρανόμησα ουτε επήα ποττέ μου δικαστίρειο.
ΦΤΙΡΙ Ε ΦΤΙΡΙ
Πέρκημον να έσιης και πέντε δέκα χαρκιά του πανεπιστιμίου και χαίριν εν ήδες.

katamutras είπε...

Ε Κιρικα ετση ιλικία που έσιη πρέπη να πιερόνη. Ψισιηκά νε κάμνο μούχτι. Ο μούχτις επέθανε.

Πενταρόγιωρκος είπε...

Για μια ακόμη φορά βλέπουμε τον ρόλο που παίζουν τα πληρωμένα bot της Επαγρύπνησης, όπως ο Anef_Oriwn που με τα πολλά

accounts του προσπαθεί να σταματήσει τον διάλογο, να "γαμήσει" την συζήτηση, και να σκοτώσει την ελευθερία του λόγου.

Εγώ απορώ: Αφού ο Anef_Oriwn έχει τόσα bots (Arxiepiskopos, Katamutras, Πρωμιθέας, Yiayia, Αφροασιάτης), ΠΟΥ ξέρουμε πως δεν ήταν αυτός τελικά ο "Ρήγας";

Γιατί εξαφανίστηκε ο "Ρήγας", ΑΜΕΣΩΣ μετά που το καθεστώς ΧΡΙΠΡΟΚΑΤ, χρησιμοποιώντας το σχόλιο-προβοκάτσια που δημοσίευσε κατά του Μαγάριου, προσπάθησε να

κλείσει το Χριστόφιας-Watch και να ανακαλύψει την Επιτροπή;;;


Σημαντικά ερωτήματα... Ίσως τελίκά πίσω από τον αναλώσιμο "Ρήγα" κρυβόταν κάποιο γνωστό προβοκάτορικo πολυbot της Επαγρύπνησης, όπως ο χρηματοδοτούμενος

Anef_Oriwn;;;;