Επιτέλους, η αλήθεια στην επιφάνεια! Κόντρα στις προβοκάτσιες της Επαγρύπνησης - Anef_Oriwn!

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010


Από το χρήστη "Ktino" του Blog "Μοτορτζής" έχουμε επιτέλους την ευκαιρία, να διαβάσουμε μία δημόσια κατάθεση, ενός ανθρώπου που έζησε τα τραγικά γεγονότα του 1996 και τον αποκεφαλισμό του αντικατοχικού κινήματος από τους ανεπαρκείς της πολιτικής μας ηγεσίας. Του Τάσου Χατζηαναστασίου

Αναδημοσιεύουμε την ανάρτηση και ευχόμαστε να βγουν περισσότεροι να μιλήσουν για το θέμα.


Για να μην μας πουν, οι συνήθεις ακελοπροπαγανδιστές, ανερυθρίαστοι χαφιέδες της Ιστορίας και υπερασπιστές του ντενκτασισμού-κληριδισμού, κάποια μέρα (ήδη το λένε δηλαδή), ότι οι μοτοσικλεττιστές ήταν "μια χούφτα πελλοί" "εθνικιστές-σωβινιστές" κλπ κλπ.

Πληροφορούμαστε μάλιστα από αναγνώστες μας, ότι το μόνιμο πολυπρόσωπο bot της Επαγρύπνησης, που εκτός από εικονικές προβοκάτσιες κάνει και εικονικές κατά φαντάσίαν διακοπές (ούτε μία άδεια δεν του δίνουν από το Κόμμα όσο λειτουργεί το Blog μας) που φέρει ανάμεσα σε άλλα και το ψευδώνυμο Anef_Oriwn, arxiepiskopos ή Katamutras, έχει ξεκινήσει εκ μέρους του κόμματός του, μία εκστρατεία λάσπης εναντίον των όσων συμμετείχαν στην πορεία, κατηγορώντας την Κίνηση των Μοτοσικλετιστών για το θάνατο των Ισαάκ Σολωμού!!!


Επαναλαμβάνοντας δηλαδή τη θεωρία του ινδάλματος των μελών του Γραφείου Επαγρύπνησης, Δημήτρη Χριστόφια περί "κόκκινου χαλιού" και παρέχοντας πλήρες άλλοθι στη δολοφονική συμμορία των Γκρίζων Λύκων-κατοχικού στρατού.

Αν η εν λόγω προβοκατόρικη και τουρκοχαφιεδική παρέμβαση της Επαγρύπνησης υπέρ του τουρκικού εθνικισμού δεν είναι πεμπτοφαλαγγιτισμός, τότε δεν ξέρουμε τι είναι!

Επιμέλεια: Πράξανδρος για το Christofias-Watch

Χρονικό της πορείας των μοτοσικλετιστών
Βlog:Μοτορτζής
, 2/8/2010

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, η σκέψη μου στρέφεται στο καλοκαίρι του 1996.

Σήμερα φιλοξενώ το άρθρο του συναγωνιστή Τάσου Χατζηαναστασίου*, ο οποίος βρέθηκε στην καρδιά των γεγονότων.

Στο επόμενο μου ποστ θα έχω τις λεπτομέρειες της φετινής μας πορείας

"ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΚΕΡΥΝΕΙΑ
2-11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1996"

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας (στο εξής: ΚΟΜ), μετά την δυναμική αντικατοχική πορεία με μοτοσυκλέτες που οργάνωσε το καλοκαίρι του 1995, αποφάσισε να διευρύνει το χαρακτήρα της πορείας καλώντας να συμμετάσχει και η Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών (στο εξής: FEM). Για πρώτη φορά από το 1974, επιχειρήθηκε να δοθεί στο κυπριακό μία διάσταση που να αφορά έμπρακτα πολίτες από την ευρωπαϊκή ήπειρο. Το σύνθημα που τέθηκε -έτσι ώστε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των άλλων ευρωπαίων μοτοσυκλετιστών- ήταν: "Για έναν κόσμο χωρίς σύνορα-ζήσε ελεύθερα-οδήγησε ελεύθερα". Γι' αυτό και ως συμβολική αφετηρία της πορείας ορίστηκε το πρώην διχοτομημένο και νυν ενωμένο Βερολίνο. Ως πολιτικό πλαίσιο της πορείας που στάλθηκε σε όλες τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες τέθηκε το ζήτημα της εφαρμογής των ψηφισμάτων του Ο.Η.Ε. για την Κύπρο με έμφαση στο δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης. Το εγχείρημα ήταν δύσκολο, αλλά η ΚΟΜ κατόρθωσε με την οικονομική συνδρομή της Εκκλησίας της Κύπρου, άλλων χορηγών αλλά και του ίδιου του λαού της Κύπρου που αγόρασε χιλιάδες κουπόνια ενίσχυσης της πορείας, να οργανώσει την πορεία "Βερολίνο-Κερύνεια 2-11 Αυγούστου 1996".

Μέχρι τον Ιούνιο είχε εξασφαλιστεί η συμμετοχή μοτοσυκλετιστών από 12 ευρωπαϊκές χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, στην οποία οι 50 διαθέσιμες θέσεις καλύφθηκαν πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να γίνουν τελικά δεκτοί και άλλοι 8 Ελλαδίτες μοτοσυκλετιστές ενώ αρκετοί έμειναν με το παράπονο της μη έγκρισης της αίτησης τους για συμμετοχή. Να σημειωθεί πως οι περισσότερες συμμετοχές προέρχονταν από την Βόρεια Ελλάδα (Λαμία, Λάρισα, Βόλο, Καστοριά, Γρεβενά, Θεσσαλονίκη, Καβάλα) ενώ από την Αθήνα και τον Πειραιά μόλις 7 άτομα θυσίασαν τις αυγουστιάτικες διακοπές τους για την αντικατοχική πορεία.

Στην ίδια την Κύπρο οι δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν τις 7.000, ενώ στην πορεία του 1995 είχαν πάρει μέρος περίπου 1.000 μοτοσυκλετιστές.
Η πορεία ξεκίνησε από το Βερολίνο στις 2 Αυγούστου με τη συμμετοχή 150 περίπου μοτοσυκλετιστών από την Ιταλία, την Ιρλανδία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Δανία, τη Γαλλία, την Αγγλία, την Πορτογαλία, τη...Σλοβενία, ενός ομογενούς από τη Νότια Αφρική, ενός Αμερικανού και Κυπρίων που είχαν ανέβει στο Βερολίνο για να πραγματοποιήσουν τη διαδρομή της πορείας από την αφετηρία της. Η πορεία συνάντησε το πρώτο της μεγάλο εμπόδιο στα σύνορα της Γιουγκοσλαβίας (Σερβίας), καθώς οι Σέρβοι απαίτησαν 25.000 δολλάρια για να επιτρέψουν τη διέλευση στους μοτοσυκλετιστές που διαδήλωναν για την Κύπρο. Παρά την παρέμβαση του Ειρηναίου Μπούλοβιτς, οι "αδελφοί" Σέρβοι έμειναν ασυγκίνητοι και έτσι η πορεία ακολούθησε τη διαδρομή Ρουμανία-Βουλγαρία για να φτάσει στη Θεσσαλονίκη. Η καθυστέρηση στα σύνορα ήταν ήδη μεγάλη, η αλλαγή πορείας πρόσθεσε πολλά χιλιόμετρα κι έτσι άρχισε ένας αγώνας ενάντια στο χρόνο και την κόπωση στα οποία προστέθηκαν και τα νεύρα για να φτάσει η πορεία στον τελικό της προορισμό. Στη Ρουμανία έβρεχε διαρκώς και στη Βουλγαρία οι αρχές απαγόρευσαν τη διαμονή, υποχρεώνοντας τους μοτοσυκλετιστές να οδηγούν συνεχώς χωρίς ανάπαυλα επί ώρες. Στη διέλευση της Βουλγαρίας συνέβησαν αρκετά ατυχήματα (πτώσεις) εξαιτίας της εξάντλησης των οδηγών και των επιβατών χωρίς όμως να υπάρχουν, ευτυχώς, σοβαροί τραυματισμοί. Έτσι η πορεία λίγο έλειψε να έχει και θύματα εξαιτίας της συμπεριφοράς των αρχών των βαλκανικών κρατών και της μη προνοητικότητας των οργανωτών της πορείας. Με πολύ κόπο και ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση, οι μοτοσυκλετιστές έφτασαν στον Προμαχώνα την Τετάρτη 7 Αυγούστου. Το πρόγραμμα υποδοχής της πορείας στη Θεσσαλονίκη ματαιώθηκε αφού είχε προγραμματιστεί για την προηγούμενη και την Τετάρτη η Θεσσαλονίκη υποδεχόταν τους έλληνες ολυμπιονίκες. Έτσι η πορεία αφού ενώθηκε με τους βορειοελλαδίτες μοτοσυκλετιστές, άλλους Κύπριους που είχαν έλθει για να υποδεχθούν την πορεία από το Βερολίνο στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα κι έναν... Βέλγο που έμαθε για την πορεία ενώ βρισκόταν στην Ελλάδα και θέλησε να πάρει μέρος, πήγε στο Βόλο όπου φιλοξενήθηκε στην Πορταριά.
Την Πέμπτη, οι μοτοσυκλετιστές έφτασαν στον Πειραιά και επιβιβάστηκαν στο πλοίο για να μεταφερθούν στην Κύπρο.

Στο μεταξύ, κι ενώ οι μοτοσυκλετιστές βρίσκονταν εν πλω, η κυπριακή κυβέρνηση και ο κυπριακός τύπος είχαν αρχίσει να ασκούν πίεση στην ΚΟΜ να ματαιώσει την πορεία στην Κύπρο ενώ παράλληλα κινδυνολογούσαν ανεύθυνα για "βέβαιη προέλαση των Τούρκων" προβάλλοντας τις απειλές του Ντενκτάς πως θα πυροβολείται όποιος μοτοσυκλετιστής παραβιάσει τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός (την λεγόμενη "Πράσινη Γραμμή"), πως μέλη της οργάνωσης "Γκρίζοι Λύκοι" ετοιμάζουν αντιπορεία και "εκπλήξεις για τους μοτοσυκλετιστές". Στο ίδιο μήκος κύματος και τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης που προανήγγελλαν βιαιότητες στην Κύπρο. Σε πλήρη αντίθεση με αυτό το κλίμα σκόπιμης κατατρομοκράτησης του κόσμου ήταν και κυρίως όσων θα έπαιρναν μέρος στην αντικατοχική πορεία, η υποδοχή των μοτοσυκλετιστών στην Κύπρο στις 10 Αυγούστου, από χιλιάδες κόσμου ήταν συγκινητική και συνάμα δυναμική. Για πρώτη φορά στη νεώτερη ιστορία της Κύπρου, φτάνουν στο νησί Ελλαδίτες και ξένοι πολίτες για να πάρουν μέρος σε μία αντικατοχική εκδήλωση. Η ελληνική σημαία κυματίζει παντού σε μία λαοθάλασσα που συνοδεύει για χιλιόμετρα τους μοτοσυκλετιστές από το λιμάνι της Λεμεσού ως την Κοφίνου, όπου έγινε στάση για ξεκούραση και φαγητό. Τη φιλοξενία ανέλαβε την πρώτη μέρα στην Κύπρο το προσφυγικό σωματείο "Αδούλωτη Κερύνεια" που δημιούργησε μια ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα.

Η πορεία της 11ης Αυγούστου είχε σχεδιαστεί ως εξής: Οι μοτοσυκλετιστές κάθε επαρχίας της Κύπρου θα συγκεντρώνονταν στο στάδιο κάθε πόλης: Λάρνακας, Λεμεσσού, Λευκωσίας, Πάφου. Από εκεί θα συγκεντρώνονταν όλοι μαζί στη Δερύνεια, κοντά στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και, ακολουθώντας το δρόμο κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης, θα επιχειρούσαν να περάσουν στα κατεχόμενα με προορισμό, ει δυνατόν, την Κερύνεια, ως μια συμβολική και ειρηνική κίνηση απελευθέρωσης. Στην πορεία θα προπορεύονταν, το προεδρείο της FEM και οι ξένοι μοτοσυκλετιστές που είχαν έρθει από το Βερολίνο, θα ακολουθούσαν οι 58 Ελλαδίτες και πιο πίσω οι χιλιάδες κύπριοι μοτοσυκλετιστές.

Οι οργανωτές της πορείας είχαν δηλώσει ευθέως ότι θα αποφύγουν οπωσδήποτε τη σύγκρουση με την κυπριακή αστυνομία και τις δυνάμεις των Η.Ε. και ζήτησαν να μην παρεμποδιστούν, έτσι ώστε να μη φανεί πως είναι η κυπριακή κυβέρνηση που δεν επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση στο νησί. Η κυπριακή κυβέρνηση προσπαθούσε μέχρι και την τελευταία στιγμή να ματαιωθεί η πορεία χωρίς όμως παράλληλα να την απαγορεύσει καθώς έβλεπε πως ο κόσμος την στήριζε. Τα κυπριακά κόμματα στο σύνολο τους είτε σιωπούσαν αφήνοντας τον Κληρίδη να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, είτε διαφωνούσαν δημόσια με την πορεία. Μόνο ο Λυσσαρίδης είχε μια σχετικά διαφοροποιημένη στάση, χωρίς όμως να στηρίζει ανοικτά την εκδήλωση. Από ελληνικής πλευράς, ο μόνος που στήριξε απερίφραστα την αντικατοχική πορεία, είναι ο Κύπριος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Κρανιδιώτης. Την τελευταία στιγμή, το κυπριακό κράτος χρησιμοποίησε τα δικά του όπλα: προβοκάρισε την πορεία διενεργώντας προληπτικές συλλήψεις σε βάρος μελών της ΚΟΜ και άλλων προσώπων -20 συνολικά- με την κατηγορία της κατοχής εκρηκτικών υλών το βράδυ του Σαββάτου, παραμονή της πορείας.

Οι κατηγορίες αποδείχθηκαν αβάσιμες και οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, όμως ο στόχος που ήταν η δημιουργία κλίματος ανασφάλειας και τρομοκρατίας επιτεύχθηκε. Στην συνέχεια όλη τη νύκτα δεν άφησαν τον πρόεδρο της ΚΟΜ να κοιμηθεί καλώντας τον σε συνεχείς "επείγουσες" συσκέψεις στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Γενική Εισαγγελία και από νωρίς το πρωί στην Αστυνομία και ξανά στο Προεδρικό. Οι πιέσεις να ματαιώσει η ΚΟΜ την πορεία έχουν γίνει αφόρητες.

Ο Κληρίδης έδειξε τα τελευταία χαρτιά: εάν επραγματοποιείτο η πορεία, α) οι Τούρκοι θα κατελάμβαναν τη λεγόμενη νεκρή ζώνη που σήμερα ελέγχεται από τις δυνάμεις του Ο.Η.Ε., β) η Εθνική Φρουρά δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τυχόν προέλαση του τουρκικού στρατού, γ) ο Ντενκτάς θα προκαλέσει επεισόδια στη νεκρή ζώνη, εάν φυσικά αυτή παραβιαστεί, μεταξύ διαδηλωτών και δικών του "πολιτών" για να αμαυρώσει την καλή εικόνα που είχε δημιουργήσει η πορεία μέχρι εκείνη τη στιγμή. Για να γίνει περισσότερο πειστικός ο Κληρίδης επιστράτευσε "απόρρητες εκθέσεις" του Γ.Ε.Ε.Φ. καθώς και της αστυνομίας που έδειχναν τις προθέσεις του τουρκικού στρατού, την αδυ ναμία της Ε.Φ. καθώς και την ύπαρξη προβοκατόρων στις τάξεις των μοτοσυκλετιστών που είχαν στην κατοχή τους εκρηκτικά, βόμβες μολότωφ και πιστόλια. Ο πρόεδρος της ΚΟΜ, Γιώργος Χατζηκώστας, κατέρρευσε κάτω από το βάρος της ευθύνης, της αφόρητης ψυχολογικής πίεσης και της σωματικής εξάντλησης. Συντριμμένος, μπροστά στο πλήθος των ήδη συγκεντρωμένων χιλιάδων μοτοσυκλετιστών στο Λευκόθεο στάδιο της Λευκωσίας, στις 11.00 το πρωί της Κυριακής 11Αυγούστου, ανήγγειλε την ματαίωση της πορείας και ύστερα ξέσπασε σε κλάματα. Ο αγώνας ενός χρόνου έγινε συντρίμμια μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
Ωστόσο, την αντικατοχική πορεία δεν μπορεί πια να τη σταματήσει κανένας. Οι Κύπριοι μοτοσυκλετιστές έχουν ήδη ξεκινήσει, μόνοι τους ανοργάνωτοι και οργισμένοι για το νέο ξεπούλημα της ηγεσίας, αγανακτισμένοι που επί 22 χρόνια τους μιλούν από τα μπαλκόνια και την τηλεόραση για επιστροφή στις πατρίδες τους και όταν είναι να περάσουν στα έργα μιλούν για σύνεση, για αρνητικούς συσχετισμούς, για τη διαδικασία επίλυσης που βρίσκεται "σε κρίσιμη καμπή", για την "διπλωματική κινητικότητα" και τις "πρωτοβουλίες του Γ.Γ. των Η.Ε.".

Ομάδες μοτοσυκλετιστών ξεκινούν και κατευθύνονται σε διάφορα σημεία προσπαθώντας να περάσουν στη νεκρή ζώνη και να διαδηλώσουν την άρνηση τους να δείξουν σύνεση. Εικοσιδύο χρόνια "σύνεσης" είναι 22 χρόνια ξεπουλήματος, λήθης, αλλοτρίωσης, καταναλωτικού ευδαιμονισμού. Και τα παιδιά με τα μαλλιά και με τα μαύρα ρούχα τα φτύνουν κατάμουτρα. Οι πιο πολιτικοποιημένοι κατευθύνονται στο Προεδρικό και ζητούν από τον Κληρίδη να κάνει δημόσια δήλωση δικαιολογώντας τη στάση της κυβέρνησης του.

Ο Κληρίδης υπόσχεται να το κάνει αλλά καθυστερεί σκόπιμα. Τελικά θα κάνει διάγγελμα από την τηλεόραση λίγες ώρες αργότερα μαζί με τον Γιώργο Χατζηκώστα, που μη όντας πολιτικός απολογείται στον κόσμο χωρίς να πείθει πως είναι πεισμένος για την ορθότητα της απόφασης του να ματαιώσει την πορεία.

Οι μοτοσυκλετιστές που ξεκίνησαν από το Βερολίνο, ξένοι και Ελλαδίτες, μένουν στο Λευκόθεο. Οι ξένοι αποφασίζουν να επιστρέψουν στα ξενοδοχεία τους. Οι Ελλαδίτες συσκέπτονται και δηλώνουν πως θέλουν με κάθε τρόπο να δείξουν πως η πορεία που ξεκίνησαν θα φτάσει στο σκοπό της: στη γραμμή αντιπαράταξης ζητώντας να της επιτραπεί η διέλευση προς την Κερύνεια. Η πρόταση τίθεται στις αντιπροσωπείες της FEM και με λίγες εξαιρέσεις γίνεται δεκτή. Έτσι στις 7 το απόγευμα οι μοτοσυκλετιστές της πορείας Βερολίνο-Κερύνεια φτάνουν στο οδόφραγμα του "Λήδρα Πάλας" και μια αντιπροσωπεία ζητά από τις κατοχικές αρχές να επιτραπεί στην πορεία να συνεχίσει. Οι κατοχικές αρχές ζητούν ως προϋπόθεση για κάτι τέτοιο την αναγνώριση νόμιμης υπόστασης στο ψευδοκράτος του Ντενκτάς και τους υποβάλουν τα σχετικά έγγραφα. Η αντιπροσωπεία της πορείας αρνείται, δείχνοντας έμπρακτα την μη αναγνώριση της ύπαρξης του ψευδοκράτους και των "συνόρων" του.

Νωρίτερα όμως το μεσημέρι οι Κύπριοι μοτοσυκλετιστές έχουν διασπάσει τη γραμμή αντιπαράταξης στην περιοχή του Σοπάζ έξω από τη Λευκωσία, αφού έγιναν αποτυχημένες απόπειρες στην Άχνα, το δρόμο που οδηγεί στη Μόρφου και το Λήδρα Πάλας. Στο Σοπάζ όπου έφτασαν και μερικοί Ελλαδίτες μοτοσυκλετιστες, οι διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους Τούρκους στρατιώτες και τους τουρκοκύπριους αστυνομικούς με εξάρτηση διάλυσης διαδηλωτών. Αρχίζει πετροπόλεμος ενώ οι Τούρκοι βάζουν φωτιά στα παρακείμενα ναρκοπέδια στη νεκρή ζώνη. Η χαρακτηριστική σκηνή που όλοι είδαν στην τηλεόραση με τον Τούρκο αστυνομικό να ρίχνει πέτρες στο Σοπάζ. Ενώ αυτά συνέβαιναν στο Σοπάζ, γίνεται γνωστό από το ραδιόφωνο πως στη Δερύνεια οι διαδηλωτές διέσπασαν τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός και βρίσκονται αντιμέτωποι με τις δυνάμεις κατοχής.
Εκεί όμως είχε συγκεντρώσει ο Αττίλας τις φασιστικές ομάδες των "Γκρίζων Λύκων" και Τουρκοκύπριους τραμπούκους οπλισμένους με κυνηγετικά όπλα, λοστούς, τσεκούρια κ.λπ.

Οι άοπλοι διαδηλωτές -αυτοί τους οποίους ο προβοκάτορας Κληρίδης κατηγορούσε πως είχαν μέχρι και πιστόλια- που είχαν περάσει στη νεκρή ζώνη δεν ήταν παραπάνω από μερικές δεκάδες. Μπροστά στα απαθή βλέμματα των αντρών των Η.Ε. και στο χώρο της δικής τους ευθύνης ο έξαλλος όχλος των πάνοπλων Τούρκων μαζί με ένοπλους Τουρκοκύπριους αστυνομικούς, εκατοντάδες άτομα, καταδίωξε τους νεαρούς που οπισθοχώρησαν προς το φυλάκιο της Ε.Φ. Τέσσερα άτομα παγιδεύτηκαν στο συρματόπλεγμα και οι Τούρκοι άρχισαν να τους χτυπούν ανελέητα.

Ο Τάσος Ισαάκ δεν είχε παγιδευτεί κι έτρεξε να βοηθήσει έναν σύντροφο του. Ο Τάσος Ισαάκ δε φέρθηκε "συνετά" και δεν έκατσε στ’ αυγά του. Έθεσε πάνω από την ίδια του τη ζωή,την ελευθερία και την αλληλεγγύη. Έζησε το θάνατό του για τους άλλους, για μας τους άλλους. Θανατώθηκε ενώ ο φακός αποθανάτισε το σύνθημα που ήταν γραμμένο στη μπλούζα του: "Οι Μοτοσικλετιστές τολμούν-Απελευθέρωση η ΜΟΝΗ λύση".

Εκτός από τον Τάσο, άλλοι 50 τραυματίστηκαν από τον ξυλοδαρμό αλλά και τα φυσίγγια των τουρκικών όπλων. Τα υπόλοιπα είναι ίσως περισσότερο γνωστά. Το κυπριακό κράτος φοβήθηκε και την κηδεία του Τάσου Ισαάκ την ανέβαλε τρεις φορές έως ότου πραγματοποιηθεί στο Παραλίμνι στις 14 Αυγούστου, μέρα που πριν 22 χρόνια ξεκίνησε ο δεύτερος Αττίλας, αυτός που οδήγησε στην κατοχή του 40% της Κύπρου, τότε που πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν ο Καραμανλής με κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Η κηδεία ήταν μάλλον σιωπηλή αλλά η οργή σιγόβραζε. Τα παιδιά με τα μαλλιά και με τα μαύρα ρούχα ξεκίνησαν τις μηχανές τους και πήγαν ξανά στον τόπο του εγκλήματος. Μαζί τους ακολούθησε η ελληνική αποστολή της πορείας "Βερολίνο-Κερύνεια" καθώς και μέλη της ιταλικής ομάδας. Ήθελαν να αποτίσουν φόρο τιμής, βάζοντας ένα στεφάνι και μια μαύρη κορδέλα στο συρματόπλεγμα που δολοφονήθηκε ο Τάσος Ισαάκ. Αν εμφανίζονταν και τούτη τη φορά "Γκρίζοι Λύκοι", δε θα γλίτωναν. Το γνώριζαν και οι ίδιοι οι Τούρκοι.

Οι "Γκρίζοι Λύκοι" είχαν εξαφανιστεί, οι τουρκοκύπριοι αστυνομικοί κρύβονταν στα δέντρα και μόνο οι στρατιώτες και οι Τούρκοι δημοσιογράφοι βρίσκονταν στις θέσεις τους.

Οι διαδηλωτές ήταν πολλοί, συγκροτημένοι και οργανωμένοι, μόνο ένας έφυγε μόνος του μπροστά, πέρασε σα να πετούσε, βρισκόμενος σε άλλη σφαίρα πια, πίσω από το συρματόπλεγμα της ντροπής, και ανέβηκε στον ιστό, ανέβηκε τόσο ψηλά που πλέον δεν τον έφτανε κανείς, ούτε και οι σφαίρες που τον σκότωσαν.
Ο Σολωμός Σολωμού δεν αυτοκτόνησε, όπως ίσως σκέφτηκαν πολλοί, απλώς ήρθε να μας θυμίσει πως πεθαίνουν οι Έλληνες, σαν έτοιμος από παλιά, θανάτω θάνατον πατήσας.
Ο καταιγισμός των πυρών, παρά τους τραυματίες, δεν έφερε πανικό. Στο φυλάκιο της Ε.Φ. οι νεαροί εθνοφρουροί πήραν θέση μάχης, ο κόσμος ζήτησε όπλα και ο διοικητής την άδεια του Επιτελείου να ανοίξει πυρ. Ωστόσο, οι εξελίξεις ήταν διαφορετικές και λίγο πολύ γνωστές.

Γνωστό και το γεγονός πως ο Σημίτης διέκοψε τις διακοπές του για να δηλώσει πως "θα αξιοποιήσουμε διπλωματικά τους δύο νεκρούς μας". Όσο για το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου που συνεδρίασε με την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού, έπρεπε να περάσουν 22 χρόνια και να σκοτωθούν δύο άνθρωποι για να ανακοινώσει πως θα "ξεκινήσει εκστρατεία με συγκεκριμένο(sic) πρόγραμμα διαφώτισης της διεθνούς κοινής γνώμης". Εν κατακλείδι αυτού του σχεδόν χρονικού των γεγονότων, στην Κύπρο οι Έλληνες θυμήθηκαν επιτέλους ότι είναι Έλληνες, ας το θυμηθούν και στην Ελλάδα, και κυρίως αυτοί που μας κυβερνούν σε Ελλάδα και Κύπρο πως είναι ωραίο να είσαι Έλληνας, να ζεις σαν Έλληνας και να πεθαίνεις σαν Έλληνας και όχι σαν εκσυγχρονιστής από έμφραγμα ή από τροχαίο.
*μέλος της ελληνικής ομάδας της αντικατοχικής πορείας των μοτοσυκλετιστών «Βερολίνο-Κερύνεια».

20 Σχόλια:

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Καλά ρε Anef_Oriwn, μια ζωή θα είσαστε τα αποπαίδια του κληριδισμού στο νησί;

Που θελήσατε να φωνάξετε δυνατά "ΚΛΗΡΙΔΗ Σ' ΑΓΑΠΩ", αλλά δεν το αποτολμήσατε.

Που εκλέξατε τον Κληρίδη Πρόεδρο 2 φορές, σπρώχνωντας τους πολίτες προς αυτόν, με επιλογή "δικών" σας προκλητικών υποψηφίων (Βασιλείου-Ιακώβου).

Που τον στηρίξατε επί μία δεκαετία, στηρίζοντας όλους τους ουσιαστικούς του χειρισμούς στο Κυπριακό.

Που κάνατε σημαία το όραμά του για τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.

Είστε τα αποπαίδια του Κληρίδη, τα νόθα ακελοπαίδια του. Που θέλατε πάντα να τον αναγνωρίσετε ως τον Πατερούλη σας, αλλά δεν το τολμήσατε.

Όλα κι όλα όμως, παρά τον αθεράπευτο κληριδισμό σας, δε σας περιμένα να υπερασπίζεστε με τόσο άρρωστο μένος, τις πράξεις των Τούρκων και τους δολοφόνους του Ισαάκ και του Σολωμού. Δε σας περίμενα να γίνεστε οι δικηγόροι των γκρίζων λύκων.

arxiepiskopos είπε...

Επίτροπε ΠΡΑΞΑΝΔΡΕ,ο Θεός να σε ελεήσει!Ώστε είμαι ο ΑΝΕΦ και ο ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑΣ,λαλείς!Όλα να τα δεκτώ,αλλά να ταυτίζεις εμένα το μαλλιαρό με τον κκέλη τον ΑΝΕΦ,αυτό αποτελεί ύβριν και απαιτώ απολογίαν!Είναι σαν να αποκαλείς τον άλλον "ππουστόγερον" και να σου λαλεί "όι τζιαι γέρος!".Τώρα μεταξύ μας,αν σε βολεύει,μπορείς να με ταυτίσεις και με το ΡΗΓΑ και με την ΠΑΟΛΑ.Όχι όμως και με τον ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟ.Τέτοιο διασυρμό δε θα τον άντεχα!!!

arxiepiskopos είπε...

ΕΔΕΚ Πάφου,μην παρεκτρέπεσαι,εκμεταλλευόμενος την απουσίαν του ψυχιάτρου ΑΝΕΦ.Τα χάπια σου θα τα παίρνεις από μένα.Πάρε,λοιπόν,ένα:Πράγματι,ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ Γιαννάκης Ομήρου διετέλεσε υποψήφιος του Συναγερμού και υπουργός άμυνας του Κληρίδη.Ρουφιάνοι Ακελικοί,με το γλυκό καρυδάκι!

Πενταρόγιωρκος είπε...

Φίλοι της Επιτροπής, μιας και αναφερθήκατε στον "πολύτροπο" Anef_Oriwn, το γνωστό bot της Επαγρύπνησης, αλλά και άλλα ορφανά του Μαγαρίου όπως ο τραμπούκος Μεταξόπουλος, ας παραθέσουμε μερικά στοιχεία για την βίαιη, φασιστική δράση τους, τεκμηριωμένα στο φουλ, για να μπορούν οι αναγνώστες να δουν την πραγματική, σταλινική φύση του ΑΚΩΛ.

Πενταρόγιωρκος είπε...

ΕΙΠΕ Ο KATAMUTRAS ΣΤΙΣ 19 Ιουλίου 2010 10:04 μ.μ.

«Αλλά τζιαί τζιείνος ο παραδκιάνταλος ο Φούλης; Ήρτεν προχτές στο χωρκόν μου τζιαί χάα χα να μουντάρω πάνω του τζιαί να του ζαώσω τζιαί τ' άλλον του τ' αμμάτιν.»

Επίσης, όταν στις 19 Ιουλίου 2010 8:01 μ.μ. είπα «Στην Κύπρο βλέπουμε εδώ και τρεις μήνες πολιτική στοχοποίηση του Χριστόφιας-Γοτς... Να περιμένουμε δολοφονίες από "ανεξάρτητους" τρομοκράτες;», ο Katamutras απάντησε στις 9:30μ.μ. «Ποιός ιξέρει;», αφήνοντας ΣΑΦΩΣ να υπονοηθεί πως μπορεί και να ετοιμάζονται δολοφονίες των Επιτρόπων του Χριστόφιας-Γοτς.

Στις 21 Ιουλίου 2010 1:38 π.μ. ο βίαιος Katamutras επανήλθε με σχόλιο λέγοντας ψευδώς και χωρίς να προσκομίσει κανένα στοιχείο πως «Οι επίτροποι είναι απλά πληρωμένα πιόνια, είπαμεν από ποιούς», με φανερό σκοπό να δημιουργήσει μίσος εναντίον τους. Μετά συνέχισε τις απειλείς όπου συνεχίζουν οι υπόνοιες για βία, αφού είπε «ε ας προσέχουν τζιείνοι στο κάτω κάτω! Ποτέ δεν ξέρεις . . . χα χα χα χα χα!».

Πενταρόγιωρκος είπε...

Ο άλλος γνωστός τραμπούκος Anef_Oriwn, με σχόλιο της 19 Ιουλίου 2010 11:40 μ.μ. συναινεί στο όργιο βίας που ετοιμάζει ο Katamutras στοχοποιώντας τόσο εμένα όσο και τους συντάκτες του Χριστόφιας Γοτς λέγοντας «Πενταρόγιωρκε, Προφανώς εν ήπιες τα χάπια ΣΟΥ ακόμα!!! Πρέπει όμως να αυξήσεις τη δόση, γιατί εν ΣΕ πιάννουν πιον!».

Ο Γιώργος Ιορδάνου στο μπλογκ του στις 28 Δεκεμβρίου 2009 (http://www.iordanou.org/?p=630) έγραψε για την αντιφασιστική πορεία κατά του ΕΛΑΜ όπου συμμετείχε η ΚΙΣΑ και άλλοι οπαδοί του ΑΚΕΛ. Στην ίδια πορεία είχε μιλήσει και η Ελένη Μαύρου.

Ο Ιορδάνου, ο οποίος ήταν βέβαια με το μέρος της ΚΙΣΑ και του ΑΚΕΛ, μας ενημέρωσε πως στην πορεία συμμετείχαν άτομα με μυαλά σαν αυτά του Μεταξόπουλου, του Katamutra, του Arxiepiskopou και του Anef_Oriwn, πλήρως οπλισμένα για πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης:

«Αναφέρομαι στα ξεφτέρια με τις κουκούλες τα οποία κρατούσαν ρόπαλα και συναφή εξαρτήματα πρόκλησης σωματικής ζημιάς. Πόσο αφελές είναι να διατυμπανίζεις ότι πολεμάς τον φασισμό γινόμενος ο ίδιος φασίστας; Από τη στιγμή που ζούμε σε μια χώρα που σέβεται το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, η χρήση της κουκούλας και η θωράκιση πίσω από την ανωνυμία της μάζας σημαίνει ότι ή εκείνο που πρεσβεύεις δεν αξίζει, ή ότι εσύ δεν αξίζεις. Εικάζω το δεύτερο.»

Φωτογραφίες ορισμένων εκ των φιλοΑΚΕΛικών κουκουλοφόρων που συμμετείχαν στην πορεία της ΚΙΣΑ, οι οποίοι ήταν οπλισμένοι με ρόπαλα, κράνη και άλλα εξαρτήματα για πρόκληση βίαιης σωματικής βλάβης, υπάρχουν και στο διαδίκτυο:

Βίαιοι κουκουλοφόροι στην πορεία ΑΚΕΛ-ΚΙΣΑ 01
Βίαιοι κουκουλοφόροι στην πορεία ΑΚΕΛ-ΚΙΣΑ 02
Βίαιοι κουκουλοφόροι στην πορεία ΑΚΕΛ-ΚΙΣΑ 03
Βίαιοι κουκουλοφόροι στην πορεία ΑΚΕΛ-ΚΙΣΑ 04
Βίαιοι κουκουλοφόροι στην πορεία ΑΚΕΛ-ΚΙΣΑ 05

Πενταρόγιωρκος είπε...

Για ποιους δουλεύουν οι κουκουλοφόροι με τα ρόπαλα που συμμετείχαν στην πορεία της ΚΙΣΑ και των άλλων φιλοΑΚΕΛικών; Μήπως είναι οι ίδιοι κουκουλοφόροι που εκτοξεύουν απειλές για βία και στο διαδίκτυο;

Μάλλον ο Κατάμουτρας, όπως και ο άλλος ο Μεταξόπουλος και ο Anef_Oriwn, ανήκουν στην εκτελεστική πτέρυγα της Επαγρύπνησης. Είναι οπλισμένοι με σιδερογροθιές, ρόπαλα, λοστούς και κοντόκαννα κυνηγετικά. Τέτοιους φιλοΑΚΕΛικούς τραμπούκους έχουμε δει πολλές φορές.

ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ! ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ, ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ.

θα προστατέψει άραγε η αστυνομία την ελευθερία του λόγου από βίαιους και αργυρώνητους οπαδούς του ΑΚΕΛ όπως τον Μεταξόπουλο, τον Katamutras, τον Arxiepiskopo και τον Anef_Oriwn???

Πενταρόγιωρκος είπε...

Το μέγεθος της ΑΚΕΛικής προπαγάνδας και του ψεύδους αποκαλύπτεται. Τα bots της Επαγρύπνησης δεν κουράζονται να ετοιμάζουν μακελειό.

Ο Anef_Oriwn συνεχίζει να στηρίζει τις απειλές κατά ανθρώπων και να υπερασπίζεται για μια ακόμη φορά τους φιλοΑΚΕΛικούς τραμπούκους που συμμετείχαν στην πορεία της ΚΙΣΑ, οι οποίοι ως άλλοι ΕΛΑΜίτες κρατούσαν ρόπαλα, κράνη, και άλλα «συναφή εξαρτήματα πρόκλησης σωματικής ζημιάς», όπως μαρτυρεί και ο Γιώργος Ιορδάνου που συμμετείχε στην ίδια πορεία.

Ο Anef_Oriwn, ως ανήκων προφανώς στην εκτελεστική πτέρυγα της Επαγρύπνησης και κινούμενος στην βάση οδηγιών της "υπηρεσίας" που τον αμοίβει πλουσιοπάροχα, θέλησε και πάλι να κάνει το άσπρο-μαύρο.

Έγραψε σε σχόλιο της 27 Ιουλίου 2010 10:17 π.μ., με μια επιτηδευμένη αθωότητα, «α, που που ως που ρε, τα μαντήλια που βαλάνε οι νεαροί στο πρόσωπο και το κεφάλι, ήταν κουκκούλες και κράνη;».

Η παρακάτω φωτογραφία είναι αποδεικτικό στοιχείο πως ο Anef_Oriwn ΨΕΥΔΕΤΑΙ. Δείτε με τα ίδια τα μάτια σας τα κράνη, τις κουκούλες και τα ρόπαλα:

http://picasaweb.google.com/Belal.Abdelhai/AntiFascistDemo#5420074684482421634

Στο παρελθόν ο χρήστης Emerson απέδειξε με στοιχεία πως ο Anef_Oriwn χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο "Πρωμιθέας" με σκοπό και πάλι την παραπληροφόρηση. Μάλιστα, τον τσάκωσε να ...συζητά και με τον εαυτό του στο μπλογκ του! Παρόμοια περιστατικά εργολαβικής παραπληροφόρησης εκ μέρους έχουμε πολλά. Φαίνεται πως αυτή είναι η μόνη του δουλειά και δεν εργάζεται στην "υπηρεσία" του ως απλός συνεργάτης αλλά "φουλ τάιμ".

Τώρα, για μια ακόμη φορά τον πιάνουμε στα πράσα να εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία και να παραπληροφορεί εσκεμμένα και συνειδητά για κάτι το μπορεί κάποιος να διαπιστώσει βλέποντας απλώς μια φωτογραφία.

Ως πόσο θα συνεχίζει η προπαγάνδα; Το να εκφράζει κάποιος απόψεις είναι σωστό και θεμιτό στα πλαίσια της δημοκρατίας, αλλά ο τραμπούκος αυτός, ομοϊδεάτης του αντικύπριου Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ψεύδεται συνειδητά. Συνεχίζει να στηρίζει και να ανέχεται απόψεις και βίαιες απειλές, και "ευχές" όπως οι Κύπριοι μπλόγκερς που αντιπολιτεύονται τον Χριστόφια έχουν το ίδιο τέλος με τον Σωκράτη Γκιόλια του Troktikou.

Για ποιον το κάνει; Πόσα αμοίβεται άραγε για να εξευτελίζει τον εαυτό του και το ΑΚΕΛ με τέτοια ποταπή προπαγάνδα;

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Συναγωνιστή Πενταρόγιωρκε, δυστυχώς δεν έχουν έλεος τα πνευματικά αποπαίδια του κληριδισμού. Έχουν πια ταυτιστεί ιδεολογικά με το παλιό ΑΔΗΣΟΚ και παίρνουν γραμμή από την περιθωριακή φυτοζωούσα εβδομαδιαία εφημερίδα ΓΝΩΜΗ.

Πιστεύω ότι βγάζουν τα μεγάλα απωθημένα τους, γιατί το 2004, όταν βρέθηκαν όσο κοντά όσο ποτέ στο να ανέλθουν στην ίδια πλατφόρμα με τον ιδεολογικό τους πατέρα Γλ. Κληρίδη, την Πλατφόρμα του ΝΑΙ, τελικά δεν το κατάφεραν.

Οι αθεράπευτοι συνεχιστές του κληριδισμού-ντενκτασισμού, απομεινάρια άλλων εποχών της Νοτίου Αφρικής, νοσταλγοί της χιτλερικής γκετοποίησης, προσπαθούν να επιβάλουν στο λαό τις ρατσιστικές και διαχωριστικές τους απόψεις και να γκετοποιήσουν το ελληνοκυπριακό στοιχείο του νησιού.

Σαν νέοι γκεμπελίσκοι, προπαγανδίζουν νυχθημερόν, τις φασιστικές τους αντιλήψεις, τόσο μέσω του διαδικτύου, όσο και μέσω των περιθωριακών και ακραίων εντύπων Ρεύμα-Halkin Sesi-Πολίτης-Yeni Duzen-Χαραυγή, με ναυαρχίδα των εκδόσεών τους την αποτυχημένη εφημερίδα "ΓΝΩΜΗ" του Κόκκινου Ιαβέρη και των άλλων ακραίων ταχυδακτυλουργών του νενεκισμού και της διζωνικής του Κίσιτζερ-Κληρίδη-Ντενκτάς.

Το θράσος τους μάλιστα να επιτίθενται στην ΕΔΕΚ, η οποία έδωσε μαθήματα πολιτικού πολιτισμού, όταν τόλμησε μια συνεργασία απαλλαγμένη από δογματισμούς και στοχεύοντας στην εθνική ενότητα, για να αποδείξει μετά ότι δεν υπολόγιζε καρέκλες και αξιώματα και να εγκαταλείψει την κυβέρνηση όταν δεν έγινε η υποσχόμενη έλευση των S-300, δείχνει και το κόμπλεξ τους απέναντι στο ιστορικό μας κόμμα, που με το Γιατρό μπροστάρη, υπήρξε το μεγάλο ανάχωμα στη λαίλαπα του μεταπραξικοπηματικού κληριδισμού και του υφέρποντος ΔΗΣΑΚΕΛισμού.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Η συνεργασία τους σήμερα με το κληριδοφιλικό και διζωνικολατρικό ΦΑΣΙ.Κ.Κ. επιβεβαιώνει και του λόγου το αληθές.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
arxiepiskopos είπε...

Ο/Η arxiepiskopos είπε...

Επίτροπε ΠΡΑΞΑΝΔΡΕ,ο Θεός να σε ελεήσει!Ώστε είμαι ο ΑΝΕΦ και ο ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑΣ,λαλείς!Όλα να τα δεκτώ,αλλά να ταυτίζεις εμένα το μαλλιαρό με τον κκέλη τον ΑΝΕΦ,αυτό αποτελεί ύβριν και απαιτώ απολογίαν!Είναι σαν να αποκαλείς τον άλλον "ππουστόγερον" και να σου λαλεί "όι τζιαι γέρος!".Τώρα μεταξύ μας,αν σε βολεύει,μπορείς να με ταυτίσεις και με το ΡΗΓΑ και με την ΠΑΟΛΑ.Όχι όμως και με τον ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟ.Τέτοιο διασυρμό δε θα τον άντεχα!!!

04 Αυγούστου 2010 4:21 μ.μ.
Blogger Ο/Η arxiepiskopos είπε...

ΕΔΕΚ Πάφου,μην παρεκτρέπεσαι,εκμεταλλευόμενος την απουσίαν του ψυχιάτρου ΑΝΕΦ.Τα χάπια σου θα τα παίρνεις από μένα.Πάρε,λοιπόν,ένα:Πράγματι,ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ Γιαννάκης Ομήρου διετέλεσε υποψήφιος του Συναγερμού και υπουργός άμυνας του Κληρίδη.Ρουφιάνοι Ακελικοί,με το γλυκό καρυδάκι!

arxiepiskopos είπε...

Ο/Η arxiepiskopos είπε...

Ο/Η arxiepiskopos είπε...

Επίτροπε ΠΡΑΞΑΝΔΡΕ,ο Θεός να σε ελεήσει!Ώστε είμαι ο ΑΝΕΦ και ο ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑΣ,λαλείς!Όλα να τα δεκτώ,αλλά να ταυτίζεις εμένα το μαλλιαρό με τον κκέλη τον ΑΝΕΦ,αυτό αποτελεί ύβριν και απαιτώ απολογίαν!Είναι σαν να αποκαλείς τον άλλον "ππουστόγερον" και να σου λαλεί "όι τζιαι γέρος!".Τώρα μεταξύ μας,αν σε βολεύει,μπορείς να με ταυτίσεις και με το ΡΗΓΑ και με την ΠΑΟΛΑ.Όχι όμως και με τον ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟ.Τέτοιο διασυρμό δε θα τον άντεχα!!!

04 Αυγούστου 2010 4:21 μ.μ.
Blogger Ο/Η arxiepiskopos είπε...

ΕΔΕΚ Πάφου,μην παρεκτρέπεσαι,εκμεταλλευόμενος την απουσίαν του ψυχιάτρου ΑΝΕΦ.Τα χάπια σου θα τα παίρνεις από μένα.Πάρε,λοιπόν,ένα:Πράγματι,ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ Γιαννάκης Ομήρου διετέλεσε υποψήφιος του Συναγερμού και υπουργός άμυνας του Κληρίδη.Ρουφιάνοι Ακελικοί,με το γλυκό καρυδάκι!

04 Αυγούστου 2010 6:05 μ.μ.
Διαγραφή

arxiepiskopos είπε...

Ο/Η arxiepiskopos είπε...

Ο/Η arxiepiskopos είπε...

Ο/Η arxiepiskopos είπε...

Επίτροπε ΠΡΑΞΑΝΔΡΕ,ο Θεός να σε ελεήσει!Ώστε είμαι ο ΑΝΕΦ και ο ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑΣ,λαλείς!Όλα να τα δεκτώ,αλλά να ταυτίζεις εμένα το μαλλιαρό με τον κκέλη τον ΑΝΕΦ,αυτό αποτελεί ύβριν και απαιτώ απολογίαν!Είναι σαν να αποκαλείς τον άλλον "ππουστόγερον" και να σου λαλεί "όι τζιαι γέρος!".Τώρα μεταξύ μας,αν σε βολεύει,μπορείς να με ταυτίσεις και με το ΡΗΓΑ και με την ΠΑΟΛΑ.Όχι όμως και με τον ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟ.Τέτοιο διασυρμό δε θα τον άντεχα!!!

04 Αυγούστου 2010 4:21 μ.μ.
Blogger Ο/Η arxiepiskopos είπε...

ΕΔΕΚ Πάφου,μην παρεκτρέπεσαι,εκμεταλλευόμενος την απουσίαν του ψυχιάτρου ΑΝΕΦ.Τα χάπια σου θα τα παίρνεις από μένα.Πάρε,λοιπόν,ένα:Πράγματι,ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ Γιαννάκης Ομήρου διετέλεσε υποψήφιος του Συναγερμού και υπουργός άμυνας του Κληρίδη.Ρουφιάνοι Ακελικοί,με το γλυκό καρυδάκι!

04 Αυγούστου 2010 6:05 μ.μ.
Διαγραφή

04 Αυγούστου 2010 6:06 μ.μ.

arxiepiskopos είπε...

Ο/Η arxiepiskopos είπε...

Ο/Η arxiepiskopos είπε...

Ο/Η arxiepiskopos είπε...

Ο/Η arxiepiskopos είπε...

Επίτροπε ΠΡΑΞΑΝΔΡΕ,ο Θεός να σε ελεήσει!Ώστε είμαι ο ΑΝΕΦ και ο ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑΣ,λαλείς!Όλα να τα δεκτώ,αλλά να ταυτίζεις εμένα το μαλλιαρό με τον κκέλη τον ΑΝΕΦ,αυτό αποτελεί ύβριν και απαιτώ απολογίαν!Είναι σαν να αποκαλείς τον άλλον "ππουστόγερον" και να σου λαλεί "όι τζιαι γέρος!".Τώρα μεταξύ μας,αν σε βολεύει,μπορείς να με ταυτίσεις και με το ΡΗΓΑ και με την ΠΑΟΛΑ.Όχι όμως και με τον ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟ.Τέτοιο διασυρμό δε θα τον άντεχα!!!

04 Αυγούστου 2010 4:21 μ.μ.
Blogger Ο/Η arxiepiskopos είπε...

ΕΔΕΚ Πάφου,μην παρεκτρέπεσαι,εκμεταλλευόμενος την απουσίαν του ψυχιάτρου ΑΝΕΦ.Τα χάπια σου θα τα παίρνεις από μένα.Πάρε,λοιπόν,ένα:Πράγματι,ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ Γιαννάκης Ομήρου διετέλεσε υποψήφιος του Συναγερμού και υπουργός άμυνας του Κληρίδη.Ρουφιάνοι Ακελικοί,με το γλυκό καρυδάκι!

04 Αυγούστου 2010 6:05 μ.μ.
Διαγραφή

04 Αυγούστου 2010 6:06 μ.μ.

04 Αυγούστου 2010 6:07 μ.μ.

arxiepiskopos είπε...

Άτε,ρε ΠΕΝΤΑΡΟ,να τσιαττίσουμε στο copy paste;

arxiepiskopos είπε...

ΕΔΕΚ Πάφου,συγχαρητήρια!Δεν το ΄ξερα ότι η ΕΔΕΚ κυβερνά με δικό της πρόεδρο την ...Περσία!Ιδού τι μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία:"Για πυροτέχνημα που εξερράγη και προκάλεσε σύγχυση κάνουν τώρα λόγο ιρανικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχος του γραφείου Τύπου της ιρανικής προεδρίας, διαψεύδοντας προηγούμενες πληροφορίες περί επίθεσης στην αυτοκινητοπομπή του ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση Press TV «καμία επίθεση δεν πραγματοποιήθηκε» και σύμφωνα με δήλωση στελέχους του γραφείου Τύπου της ιρανικής προεδρίας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η σύγχυση προκλήθηκε από πυροτέχνημα που εξερράγη «προς τέρψιν» του προέδρου, πριν από την έναρξη προγραμματισμένης ομιλίας του σε στάδιο της πόλης Χαμαντάν."

Πενταρόγιωρκος είπε...

Δροσερό αεράκι εν μέσω καύσωνα και πάλι ο Αnef_Arximutras με το κρυό, άνοστο, νηπιαγωγικού επιπέδο "χιούμορ" του...

A soul είπε...

Πάει, ο Βοηθός Του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΣΕ στον Γενικό και του λέει:
Βοηθός: Σύντροφε Γενικε Γραμματέα είδα ένα πολύ παράξενο όνειρο χθες το βραδυ.
Γραμματέας: Τι είδες σύντροφε?
Βοηθός: Είδα στον ύπνο μου ένα Μεγάλο Βουνό από Βούτυρο και στην κορυφή καθόταν ο θεός.
Γραμματέας: (Με θυμο και Απορία tautoxrona) Σύντροφε υπάρχει θεός !!?
Βοηθός: Γιατί σύντροφε … μήπως υπάρχει βούτυρο?

Ένα, περασμένων δεκαετιών, καλο ανέκδοτο που χάρις στην οικονομική πολιτική της Κυβέρνησις μπορεί να επανέλθει με επιτυχία ...

Μετατροπή από Greeklish το Greek - Innoetics.com

Ανώνυμος είπε...

Το εγχείρημα ήταν δύσκολο, αλλά η ΚΟΜ κατόρθωσε με την οικονομική συνδρομή της Εκκλησίας της Κύπρου . . . . . .

Από το άρθρο του Τάσου Χατζηαναστασίου, ο οποίος βρέθηκε στην καρδιά των γεγονότων του 1996.
- - - - - - - - - - - - - - - - -

Χα χα χα χα χα . . . . έν σας το λάλουν εγιώ; Τωρά οι Ισαάκ τζιαί Σολωμού εν μεσ' το χώμαν, οι παπάες όμως τρων τζιαί βορτονίζουν! Τζιαί πιάνουν τζιαί ρυάλια για να τους κάμνουν τζιαί μνημόσυνα. Χαρά τους να χαύκουν τους άλλους τζιαί να δοξάζουνται τζιείνοι. Ούλλον κέρτος! Τζιαί ρυάλια τζιαί δόξαν!
Νάχαμεν να χαύκαμεν κοπέλια, νάχαμεν να χαύκαμεν.
Άαααλλοι πάνω!