Διαπιστώσεις - συμπεράσματα για το Δ.Χριστόφια

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

"ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ-ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ"
(Η φωτογραφία του Δ. Χριστόφια λήφθηκε από το ιστολόγιο "Παρμπρίζ"
)


Σ’ αυτό το άρθρο μου θα καταγράψω μερικές διαπιστώσεις, που προέρχονται από δηλώσεις και ενέργειες του κ. Χριστόφια και ακολούθως θα καταγράψω μερικά προκύπτοντα συμπεράσματα.

Α’ Διαπιστώσεις

1. ‘Οραμα ζωής του κ. Χριστόφια είναι η επίτευξη λύσης του Κυπριακού, για να αποφύγουμε την καταστροφική διχοτόμηση της μη λύσης.

2. Ο κ. Χριστόφιας πιστεύει πως με σκληρή διαπραγμάτευση θα φτάσουμε σε λύση. Για τούτο παρέκαμψε τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου, επειδή σύμφωνα με τις πρόνοιές της η τουρκική πλευρά βρισκόταν σε δύσκολη θέση και για τούτο δεν αποδεχόταν μια στερεή βάση, που θα οδηγούσε σε επιτυχία της διαπραγματεύσεις. ‘Ετσι άρχισε αμέσως τις διαπραγματεύσεις, με νέα συμφωνία της 23ης Μαϊου και με «γενναίες παραχωρήσεις», όπως ο ίδιος ονόμασε τις υποχωρήσεις του.

3. Οι διαπραγματεύσεις άρχισαν και συνεχίζονται, χωρίς ουσιαστική πρόοδο, αλλά μόνο με ανακοινώσεις για πρόοδο, που την βλέπει ο κ. Ντάουνερ και κανένας άλλος.

4. Ο κ. Χριστόφιας δηλώνει ότι υπάρχει ξεκάθαρη βάση για τη μορφή της λύσης, αλλά η τουρκική πλευρά μιλά συνεχώς για δυο κράτη, για νέο συνεταιρισμό και για αποδοχή των πραγματικοτήτων.

5. Ο κ. Χριστόφιας είχε πεισθεί το 2004, ότι σχέδιο Ανάν αποτελούσε λύση για το Κυπριακό. Τελικά το ΑΚΕΛ τάχθηκε με το ΟΧΙ, επειδή δεν ήθελε «να διασπάσει το λαό». Επομένως η αξιολόγηση του σχεδίου Ανάν παραμένει και κατά τον κ. Χριστόφια αποτελεί βιώσιμη λύση και συμβιβασμό.

6. Ο κ. Χριστόφιας δηλώνει ότι οι προτάσεις του αποτελούν βελτίωση των προνοιών του σχεδίου Ανάν.

7. Οι Τούρκοι ως τώρα δεν έκαμαν καμιά υποχώρηση από τις θέσεις τους. Ας μας υποδείξει ένας έστω και μια.

8. Οι Τούρκοι επικαλούνται το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και ζητούν από μας να κάνουμε αναγκαίες προτάσεις, ώστε να εξευρεθεί λύση ως το τέλος του χρόνου.

9. Λύση ως το τέλος του χρόνου, μπορεί να εξευρεθεί, αν και μεις αποδεχθούμε το σχέδιο Ανάν ή παραπλήσιο.

10. Τα Η.Ε. και η Ε.Ε. μεθοδεύουν πιέσεις προς την πλευρά μας για νέες υποχωρήσεις για ικανοποίηση της Τουρκίας και εξεύρεση λύσης. Μας απειλούν με απ’ ευθείας εμπόριο και με απόσυρση της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης, αν δεν εξευρεθεί λύση.

11. ‘Ολοι οι παράγοντες προβλέπουν εντατικοποίηση των πιέσεων μέσω διεθνούς διάσκεψης, επιδιαιτησία και επιβολή ετεροβαρούς λύσης.


Στη φωτογραφία, το ορμητήριο των αγώνων του Δ.Χριστόφια για "δίκαιη λύση-δίκαιη κοινωνία"

Β’ Συμπεράσματα

1. Ο κ. Χριστόφιας θεωρεί ότι η μη λύση είναι πιο καταστροφική από μια ετεροβαρή λύση, γιατί θα είναι ανάχωμα στη διχοτόμηση.

2. Η στάση του το 2004, η παράκαμψη της 8ης Ιουλίου, η νέα συμφωνία της 23ης Μαίου, οι «γενναίες παραχωρήσεις» του, τα πρόσωπα που αποτελούν τη διαπραγματευτική του ομάδα, οι σχέσεις του και η στήριξη που του παρέχει η πλατφόρμα του ΝΑΙ, αποδεικνύουν ότι είναι έτοιμος να αποδεχθεί μια λύση παρόμοια με το σχέδιο Ανάν.

3. Γνωρίζει από τις δημοσκοπήσεις ότι ο κυπριακός λαός δεν πρόκειται να αποδεχθεί τέτοια λύση και μάλιστα με εκ περιτροπής προεδρία, σταθμισμένη ψήφο και παραμονή εποίκων και εγγυήσεων. Για τούτο δεν εμπιστεύεται το δημοψήφισμα, ακόμα κι αν έχει την υποστήριξη του κ. Αναστασιάδη και της ανανικής ηγεσίας του ΔΗ.ΣΥ.

4. Στο δημοψήφισμα πρέπει να ρίξει και άλλες δυνάμεις υπέρ του ΝΑΙ. Για τούτο θα επιστρατεύσει τις διεθνείς πιέσεις, τις απειλές για διχοτόμηση και καταστροφική μη λύση και θα προβάλει οδυνηρά διλήμματα, που θα τεθούν σε μια διεθνή διάσκεψη. Θα πείσει δηλαδή τον κυπριακό λαό ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο, για να σωθούμε από τη καταστροφική διχοτόμηση.

5. Οι ενδείξεις για τη μελλοντική του στάση είναι η προσπάθεια του να μας πείσει ότι φταίμε και πρέπει να πληρώσουμε, ότι έχουμε ευθύνη για τη διάλυση του κράτους, ότι κάναμε κι εμείς εγκλήματα εναντίον των Τουρκοκυπρίων. Ακόμα η στάση του να ανέχεται τις απαράδεκτες ενέργειες και συμπεριφορά του κ. Ντάουνερ, η αποδοχή της αναβάθμισης του παράνομου κράτους από το Γ.Γ. του ΟΗΕ και η συνεχής προσπάθειά του να ενσπείρει την ηττοπάθεια και την απογοήτευση στον κυπριακό λαό.

6. Ο κ. Χριστόφιας έχει και την ικανότητα και τη λαϊκή στήριξη να αντισταθεί σε πιέσεις για απαράδεκτη λύση. Αυτή η αντίσταση όμως είναι αντίθετη με τα πιστεύω και τις επιδιώξεις του. Επομένως όχι μόνo δεν θα αλλάξει στάση και να προτάξει αντίσταση στα σχέδια και τις απειλές, αλλά θα χρησιμοποιήσει τις πιέσεις για να πιέσει και να πείσει τον κυπριακό λαό, ότι πρέπει επιτέλους να αποδεχθούμε τη λύση του.

Ο κ. Χριστόφιας μας δείχνει καθαρά το δρόμο που ακολουθήσει. Ας είμαστε έτοιμοι να αντισταθούμε για να σώσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία και να διασφαλίσουμε την επιβίωση του Ελληνισμού της Κύπρου. Πλησιάζει και πάλι η ώρα «να υπερασπίσουμε το δίκαιο, την Ιστορία και την αξιοπρέπειά μας». ‘Οσοι πιστοί και με ελεύθερο φρόνημα.

Αλκίνοος για το Christofias-watch

7 Σχόλια:

Πενταρόγιωρκος είπε...

Είπε το πολυbot της Επαγρύπνησης Anef_Oriwn (γράφοντας ως Arxiepiskopos) στις 21 Αυγούστου 2010 3:17 μ.μ.:

«Επίσης κάμε μια τελευταία απελπισμένη προσπάθεια να παντρευτείς.Όλο και κάποια τυφλή ή καθυστερημένη θα βρεθεί.Αν είναι και αλλοδαπή,τόσο το καλύτερο,γιατί θα γνωρίζετε εξίσου την ελληνική γλώσσα!»

Ρατσισμός, σεξισμός, ξενοφοβία. Τα χαρακτηριστικά του καθεστώτος ΧΡΙΠΡΟΚΑΤ. Οι οπαδοί της ρατσιστικής ΔΔΟ, της βίας και της συγκυβέρνησης ΔΗΣΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΦΑΣΙΚΚ μας έχετε συνηθίσει σε αυτά.

Πενταρόγιωρκος είπε...

Ας δούμε, για μια ακόμη φορά, τον ρόλο που καλούνται να παίξουν τα χρυσοπληρωμένα bot της Επαγρύπνησης, όπως ο Anef_Oriwn που με τα πολλά accounts του προσπαθεί να σταματήσει τον διάλογο, να "γαμήσει" την συζήτηση, και να σκοτώσει την ελευθερία του λόγου. τον να "γαμήσει" την συζήτηση, και να σκοτώσει την ελευθερία του λόγου.

Εγώ απορώ: Αφού ο Anef_Oriwn έχει τόσα bots (Arxiepiskopos, Katamutras, Πρωμιθέας, Yiayia, Αφροασιάτης, Sartanakkas), ΠΟΥ ξέρουμε πως δεν ήταν αυτός τελικά ο "Ρήγας";

Γιατί εξαφανίστηκε ο "Ρήγας", ΑΜΕΣΩΣ μετά που το καθεστώς ΧΡΙΠΡΟΚΑΤ, χρησιμοποιώντας το σχόλιο-προβοκάτσια που δημοσίευσε κατά του Μαγάριου, προσπάθησε να κλείσει το Χριστόφιας-Watch και να ανακαλύψει την Επιτροπή;;;

Σημαντικά ερωτήματα... Ίσως τελίκά πίσω από τον αναλώσιμο "Ρήγα" κρυβόταν κάποιο γνωστό προβοκάτορικo πολυbot της Επαγρύπνησης, όπως ο χρηματοδοτούμενος Anef_Oriwn;;;;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ απορώ: Αφού ο Anef_Oriwn έχει τόσα bots (Arxiepiskopos, Katamutras, Πρωμιθέας, Yiayia, Αφροασιάτης, Sartanakkas), ΠΟΥ ξέρουμε πως δεν ήταν αυτός τελικά ο "Ρήγας";

Χα χα χα χα χα . . . . . έλα ντε;
Επίσης τζιαί πού ξέρομεν, ότι ούλλες οι αναρτήσεις του μπλοκ έννεν του ΑΚΕΛ, για να πικκάρει τζιαί να συσπειρώσει τους οπαδούς του;

Πού ξέρομεν ότι ο Πενταρόγιωρκος τζι ο ΚΗΡΥΚΑΣ έννεν ΑΚΕΛιστές σε υπηρεσίαν;

Πού ξέρομεν ότι έννεν στον ύπνον μας που τα ζούμεν τούτα ούλλα;

Πού ξέρομεν ότι ξέρομεν τζιαί εν ηξέρομεν ότι εν ηξέρομεν;

Όπως πάεις εν να ζαλιστείς πάλε ρε Πενταρόγιωρκε! Βάλε βάλε υπόθετα του Αθανάσιου, έν θα σου κάμνουν ούτε τζιείνα θεραπείαν πιον. Άφης τον τζιαί λλίον να πνάσει τζιείνον τον νουν που τέλος πάντων έσιεις. Έν τζι εν αρκημός ο χαττάς!

Πενταρόγιωρκος είπε...

Συνεχίζεις να εκτελείς απερίσπαστος την εργασία για την οποία πλερώνεσαι Anef_Oriwn... Θολώνεις πάλε τα νερά...

Δεν πειράζει... Λούθου την βραστή ΚΕΑΝ του Ταλάτ και το πρωί πάλε ξεκίνας προβοκάτσιες.

Οι Νέες Δυνάμεις και το κληριδικό, αστικό τζάκι που σε πλερώνει ναν καλά...

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Ρε Άνεφ Ορίων, τελικά εκτός από την Επαγρύπνηση, τα παίρνεις και από αστικό τζάκι ρε συ;

Διπλός πράκτωρ ένα πράμα;

arxiepiskopos είπε...

Ο Γιάγκος να σας ελεήσει πκιον,γιατί ο Θεός επαράδωσεν τα όπλα μαζί σας!

Πενταρόγιωρκος είπε...

Anef_Oriwn, με τέτοιο καύσωνα μόνο το χιούμορ σου θα μπορούσε να μας δροσίσει.