8 Αυγούστου 2010, τιμούμε μαζικά τη μνήμη των ηρώων μας

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010


Στις 8 Αυγούστου, την ερχόμενη Κυριακή, τιμούμε τους ήρωές μας. Τιμούμε τον Τάσσο που οι Γκρίζοι Λύκοι και οι Τούρκοι φασίστες λύντσαραν άνανδρα στην πράσινη γραμμή. Τιμούμε το Σολωμό, τον ξάδελφο του Τάσσου που δολοφονήθηκε από τις σφάιρες των ανδρεικέλων της Άγκυρας.


Τιμούμε τα δύο νεαρά παιδιά, τους ηρωομάρτυρες του αντικατοχικού μας αγώνα, που θυσιάστηκαν άδικα, για να διαπραγματεύεται χωρίς ντροπή, ρατσιστικές λύσεις με τους δολοφόνους τους, η εκάστοτε κυβέρνηση της Δημοκρατίας.

Τιμούμε πάνω απ' όλα το ΟΡΑΜΑ για το οποίο θυσιάστηκαν αυτά τα παιδιά. Το ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ της πατρίδας μας. Της ανόθευτης και πραγματικής ελευθερίας και όχι της κατ' όνομα επίπλαστης "επανένωσης" του διζωνικού απαρτχάιντ.

Υ.Γ. Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση από την Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού Διοργάνωση Εκδηλώσεων Μνήμης την 8η Αυγούστου 2010

Η δημοσιογραφική διάσκεψη σήμερα σκοπεύει να σας συστήσει την Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού και να κοινοποιήσει τις εκδηλώσεις που διοργανώνει την 8η Αυγούστου για να τιμήσει τους δύο ήρωες μας.

Οι πορείες των μοτοσυκλετιστών ξεκίνησαν το 1992 και έφτασαν στο απόγειο τους το 1996. Το 1996 η πορεία των μοτοσυκλετιστών ξεκίνησε από το Βερολίνο, συμμετείχαν μοτοσυκλετιστές από διάφορες χώρες και θα τερματιζόταν στην Κερύνεια.

Με την απαγόρευση από τις κατοχικές αρχές της ελεύθερης πρόσβασης προς την κατεχόμενη Κερύνεια, οι μοτοσυκλετιστές διαδήλωσαν σε διάφορα σημεία όπως το Σοπάζ και τη Δερύνεια. Οι Τούρκοι για ακόμα μια φορά έδειξαν το πρόσωπο τους δολοφονώντας άνανδρα τον Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού. Με τις δολοφονία των Ισαάκ και Σολωμού το κίνημα των μοτοσυκλεττιστών εξασθένησε αλλά δεν εξαφανίστηκε. Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού», συστάθηκε ανεπίσημα από μια ομάδα νέων ανθρώπων το 2008 και στόχο έχει τη διατήρηση της μνήμης των Ισαάκ – Σολωμού και την ανάδειξη των μηνυμάτων της θυσίας τους. Στόχος της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού είναι να συνεχίσουμε το θεσμό της πορείας των μοτοσυκλετιστών ως μέσο για να διεκδικούμε το βασικό ανθρώπινο μας δικαίωμα, το δικαίωμα στη ζωή το οποίο στερούμαστε λόγω της τουρκικής εισβολής και κατοχής της πατρώας γης.

Η μνήμη των ηρώων μας και τα μηνύματα του αλτρουσιμού, του ηρωισμού, της αυτοθυσίας τους, τα οποία εξασθένισαν στις μέρες μας πρέπει να τιμούνται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, μακριά από οποιεσδήποτε εθνικιστικές εξάρσεις. Αυτά είναι τα κριτήρια, τα οποία έχουμε ως γνώμονα για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων μας.

Οι εκδηλώσεις χωρίζονται σε δύο μέρη. Το πρώτο αφορά την πορεία των μοτοσυκλεττιστών από Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Κοκκινοχώρια προς το κοιμητήριο Παραλιμνίου όπου θα παραστούμε στο τρισάγιο που θα γίνει στους τάφους των Ισαάκ – Σολωμού. Το δεύτερο αφορά την εκδήλωση που θα γίνει στην Πλατεία Παραλιμνίου, αμέσως μετά το τρισάγιο, η οποία θα περιλαμβάνει ομιλία του Δρ Διεθνών Σχέσεων κου Γιάννου Χαραλαμπίδη και συναυλία. Οι χώροι και ώρες συγκέντρωσης των μοτοσυκλεττιστών είναι οι ακόλουθοι:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – Περίπτερο Οκτάγωνο 7:30 π.μ.

ΛΕΜΕΣΟΣ – Υπεραγορά Ορφανίδης 7:30 π.μ.

ΛΑΡΝΑΚΑ – Κυκλικός κόμβος Ριζοελιάς 8:00 π.μ.

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ – Κυκλικός κόμβος Αγ. Νάπας 8:30 π.μ.

Όσοι συμμετέχουν στην πορεία των μοτοσυκλετιστών θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν προστατευτικό κράνος και τη φανέλα που θα διανέμεται στους χώρους συγκεντρώσεως. Απαγορεύονται δηλαδή φανέλες οργανώσεων, ομαδών, στρατιωτικών σωμάτων κλπ. Ο λόγος που υποχρεωτικά όλοι θα φορούμε την ίδια φανέλα είναι ότι θέλουμε να δείξουμε πως δεν κάνουμε κομματικές, οπαδικές ή άλλες διακρίσεις στην προσφορά τιμής για τη μνήμη των ηρώων μας και στον αγώνα για αποκατάσταση των δικαιωμάτων μας.

Επίσης κατά την παρουσία μας στο κοιμητήριο Παραλιμνίου και στην εκδήλωση που θα διοργανώσουμε δεν θα φωνακτούν οποιαδήποτε συνθήματα. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού δεν έχει οποιαδήποτε σχέσεις με κόμματα, κομματικές νεολαίες, φοιτητικές οργανώσεις, ποδοσφαιρικές ομάδες ή συνδέσμους φιλάθλων ή οποιεσδήποτε άλλες οργανώσεις και δεν συνεργάστηκε με κάποια άλλη οντότητα για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων της.

Στις εκδηλώσεις μας όμως, είναι ευπρόσδεκτοι όλοι, ανεξάρτητα από το κόμμα, την ομάδα, τη φοιτητική οργάνωση ή οποιαδήποτε άλλη οργάνωση συμμετέχει κάποιος∙ αρκεί να τηρήσεις τους κανονισμούς τους οποίους προαναφέραμε. Η Πρωτοβουλία δεν θα ανεκτεί σε καμία περίπτωση τη σπίλωση της μνήμης των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού στις εκδηλώσεις που διοργανώνει. Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού

Η Οργανωτική Επιτροπή

15 Σχόλια:

John Charalambous είπε...

Απορώ: ο Δ.Χριστόφιας θα είναι εκεί, να τιμήσει τη μνήμη των παλικαριών μας;

Ανώνυμος είπε...

Ο Τάσος Ισαάκ ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από μερικούς Τούρκους-Τουρκοκύπριους ολομόναχος τζιαί εγκαταλελειμένος από τους υπόλοιπους συντρόφους του στην εκδήλωσιν, οι οποίοι την ώρα που έπρεπεν να δείξουν τόλμην τζιαί να παλέψουν να τον σώσουν, εφακκούσαν τα πόδκια τους στον κώλον τους που το βούρος. Απού φύει φύει οι . . . απροσκύνητοι πρόθυμοι ηλίθιοι!

Ο Σολωμού Σολωμός προσπαθώντας να κατεβάσει την σημαίαν του ψευδοκράτους από τον ιστόν, έπεσε νεκρός από σφαίρα Τούρκου-Τουρκοκύπριου ενώ οι σύντροφοι του ετράπησαν σε άτακτην φυγήν. Κανένας δεν ετόλμησεν να τον αντικαταστήσει τζιαί να βκεί τζιαί τζιείνος πάνω στον ιστόν να κατεβάσει την σημαίαν. Εφακκούσαν τα πόδκια τους στον κώλον τους που το βούρος. Απού φύει φύει οι . . . απροσκύνητοι πρόθυμοι ηλίθιοι!

Για αρκετά χρόνια εκάτσαν στα βραστά τους που την αντροπήν, άμα είδαν πόσα αππήθκια έσιει ο άππης.

Τωρά προσπαθούν να δοξαστούν που τον θάνατον των κοπελιών τζιείνων, κάποιοι πονηροί πολιτικοί σε χώρους όπως ΕΔΕΚ-ΕΥΡΩΚΩΛ-ΟΙΚΩΛΟΓ τζιαί του ανεπίσημου ΔΗΚΟ όπως Νικώλας, Κουλίας, Κενεβέζος, Κολοκασίδης, Αγγελίδης, τζιαί κουρτίζουν τους πάλε! Αφού είδαν ότι ο Κυπριακός λαός έν τους διά ποσοστά, προσπαθούν να τον συγκινήσουν με νέους . . . πεσόντες . . . ηρωομάρτυρες.
Οι . . . απροσκύνητοι πρόθυμοι ηλίθιοι εν έτοιμοι πάλε.

Νάχαμεν να χάβκαμεν. Κοπέλια, νάχαμεν να χάβκαμεν. Αν τζιαί δεν πιστεύκω ότι εν να πετύχει η προσπάθεια τους τούτην την φοράν. Εν να μείνουν με δκιό σιείλη καμένα οι δολοπλόκοι τζιαί εν να γενούν τζιαί περίγελα του κόσμου.
Οι πρόθυμοι ηλίθιοι τούτην την στράταν εν να κολλήσουν στό: Ποιός απ' όλους θα κρεμμάσει την κουδούνα, στου γάτου την ουρά.

Πενταρόγιωρκος είπε...

Για το ΑΚΩΛ γιατί δεν μιλάς Κατάμουτρα;

Κώλος που μας ταϊζει δεν τον στουππώνουμε, right?

Πενταρόγιωρκος είπε...

Το ΑΚΩΛ και εσύ Anef_Arximutra είδαμε τους αγώνας σας. Φιλίες με τον Έρογλου, τον Ταλάτ, τον Κενάν Ακίν και τους Τούρκους φασίστες.

Παλληκάρι της φατζιής, παίζεις τον μάγκα που τα πληκτρολόγια!

Πενταρόγιωρκος είπε...

Α.ΚΩΛ. = Ανυψωμένοι Κώλοι

Το κυβερνών κόμμα και η "διεκδικητική" πολιτική του.

Ktino είπε...

Αυτό προς αποκατάσταση της αλήθειας

http://biker-cy.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Πενταρόγιωρκος:
Παλληκάρι της φατζιής, παίζεις τον μάγκα που τα πληκτρολόγια!
- - - - - - - - - - - - - - - - -
Ε ε ε . . . τούτον εν αλήθκεια!
Χα χα χα χα χα . . . . . . . .

Για το ΑΚΕΛ, τον σοβαρό Συναγερμό τζιαί το επίσημον ΔΗΚΟ, δεν έχω σοβαρές διαφωνίες να γράψω. Εν τζι' είμαι ιδιότροπος εγιώ σαν τον Λυσσαρίδην τζιαί τον Ομήρου, που εν διαρκώς διαφωνούντες με ούλλους τζιαί σε ούλλα.
Τούτοι λεβέντη μου, έν εκάμαν κοπελλούθκια να δουν τον νόστον, τζιαί κάμνουν πολιτικήν για το χάι χούι. Εν τόσον ιδιότροποι, μόνον τζιαί μόνον για να προκαλούν τους άλλους να ασχολούνται μιτά τους. Όπως τα μωρά που κλαίουν σαν μεν έχουσιν τίποτε, για να τους δείξει σημασίαν η μάμμα τους. Μα εν τζι είμαστεν τωρασινοί ρε Πενταρόγιωρκε. Εζήσαμεν την ζωήν. Εφάαμεν πολλές κατραπατσιές! Θωρούμεν τζιαί καταλάβομεν. Θέλεις να σκοτωθείς τζιερεμέ; Σκοτώθου! Μεν εζητάς να σκοτωθούν άλλοι για να δοξαστείς εσύ.
Πε μου για ποιόν Ελληνισμόν πολεμούν ο Λυσσαρίδης, ο Ομήρου, ο αρχεπίσκοπος τζιαί οι άλλοι παπάες; Αφού έν εκάμαν κοπελλούθκια ρε, για ποιούς πολεμούν; Ποιός τους εζήτησεν να . . . σώσουν τα κοπελλούθκια μας; Ας εκάμναν δικά τους κοπελλούθκια τζιαί ας επολεμούσαν να τα σώσουν τζιείνα.
Άκου μου τζιεί ! ! !

The Therapist είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
The Therapist είπε...

Well done on your excellent site. The Christofias Government has gone beyond all logic.

Your articles are excellent, and so I have included some on my website (still under construction) with proper links and source credits to Christofias Watch!

www.cyprus-now.com

Bravo!

arxiepiskopos είπε...

ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟ,ως γεωπόνος θα καταλαβαίνεις πως ανήκεις στα φυτά ξηρικών καλλιεργειών. Επιβιώνεις και σε συνθήκες αφόρητου καύσωνος!

Πενταρόγιωρκος είπε...

Α ρε έμμισθε Anef_Oriwn...

Όσα ψευδώνυμα τζιαι ν' αλλάξεις, τούτη η κρυάδα σου θα συνεχίσει να σε προδίδει...

A soul είπε...

Kαταμουτρας:
"Εν τζι' είμαι ιδιότροπος εγιώ σαν τον Λυσσαρίδην τζιαί τον Ομήρου, που εν διαρκώς διαφωνούντες με ούλλους τζιαί σε ούλλα. Τούτοι λεβέντη μου, έν εκάμαν κοπελλούθκια να δουν τον νόστον, τζιαί κάμνουν πολιτικήν για το χάι χούι".
________________________________
Dηλαδη να υποθέσουμε ότι ο Μακαρίτης ο Παπαϊωάννου όταν πολεμούσε στον Ισπανικό εμφύλιο το έκανε επειδή δεν είχε "κοπελλούθκια" ... eνώ ο διάδοχος του στο ΑΚΕΛ αποδεικνύεται "νουσιμος" για μερικούς,..."βουτυροσπονδυλος" για άλλους, επειδή έχει "κοπελλούθκια"?

ΥΓ: Αν υπάρχουν ορθογραφικά λάθη οφείλονται στην μετατροπή "Greeklish το Greek" στο διαδίκτυο.

Kypros είπε...

Kai prosektika, min kontepsei kanenas stin prasini grammi, na prosexoume na min spasoyme kanena nixi. Oso gia ton proedro kai to AKEL grammenoys toys exei kai toys Hroes kai toys agones.

Kypros είπε...

Etsi gia na synexisw prin tin kamw... Aytoi oi kyrioi toy AKEL kai toy DHSY klidosan ton kosmo sta amfitheatra kai sta gipeda. Oi pories, oi antikatoxikes ginonte sta odoframgmata, an den exoyme ta kkotsia as pame ekei dipla se kamia paralaia toy protara gia mpanio kai frape...
as kryftoyme se kamia presvia tis CCCP opws merikoi merikoi otan ginotan polemos