Ο χρόνος δεν μας παίρνει για να περιμένουμε την ιστορία κ Χριστόφια

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

I am wondering... When will my buddy Mario fulfill his promise to me and make those bloody rejectionists shut up? Why isn't DIKO in the UK controlled by Mario's lackey, Mike the Greek? I am really disappointed.

Όσοι έχουν στο μυαλό τους ως στερεότυπο δηκοϊκού τους διάφορους αισχρούς μαρκοκαρογιανικούς, που το μόνο που επιζητούν είναι το προσωπικό τους βόλεμα και που υιοθετούν τον παπασαββικό "χρυσοφόρο σκασμό" για χάρη ενός αξιώματος ή ενός "κανονίσματος", θα πάθουν την πλάκα τους όταν γνωρίσουν τον ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟ και ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ Σπύρο Παπαχαραλάμπους, μέλος του ΔΗΚΟ Αγγλίας.

Ο κ. Παπαχαραλάμπους, αντιλαμβάνεται το κόμμα του ως έπαλξη αγώνα για την ελευθερία της πατρίδας του και όχι ως όχημα εξυπηρέτησης φιλοδοξιών. Με συνεχείς παρεμβάσεις στον τύπο, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, στο facebook, δίνει τη μάχη που έπρεπε να δίνει κάθε δηκοϊκός. Τη μάχη για αρχές και αξίες.

Αναδημοσιεύουμε το εξαιρετικό του άρθρο "Ο χρόνος δε μας παίρνει για να περιμένουμε την ιστορία κ. Χριστόφια", το οποίο αποτελεί κόλαφο κατά της επικίνδυνης πολιτικής του (κατά τον στενό του διορισμένο φίλο) "ανομιμοποίητου" Προέδρου της Δημοκρατίας.


Ο χρόνος δεν μας παίρνει για να περιμένουμε την ιστορία κ Χριστόφια

"Θα με δικαιώσει η ιστορία και τα πρακτικά των συνομιλιών, όταν αυτά δοθούν στη δημοσιότητα" τόνισε ο Πρόεδρος Χριστόφιας στους αποδήμους. Δύσκολο να το πιστέψει κανείς, όση καλή διάθεση και να έχει, αφού όταν ο "φίλος" Ταλάτ ενημέρωνε και απεκάλυπτε στους δικούς του τα διαμειφθέντα στις συνομιλίες και από εκεί τα μαθαίναμε και εμείς οι ελληνοκύπριοι, ο κ Χριστόφιας εξοργιζόταν. Είχε, μάλιστα αποκαλύψει ο "φίλτατος" Ταλάτ ότι ο κ Χριστόφιας δεν ήθελε να αποκαλύπτεται το περιεχόμενο των συνομιλιών τους για να μην δημιουργείται αναστάτωση μεταξύ των ελληνοκυπρίων.


Έχω γράψει πολλές φορές ότι είναι η ιστορία είναι εκείνη που θα κρίνει τον κ Χριστόφια και όχι ο ίδιος τον εαυτό του. Το ζήτημα είναι ότι δεν μας παίρνει ο χρόνος για να περιμένουμε την ιστορία, η οποία θα είναι, όπως πάντα, αμείλικτη. Ένα είναι βέβαιο: Ότι τα όσα πράττει ή παραλείπει να πράξει ο κ. Χριστόφιας και όσα έχουν αποκαλυφθεί με τις διαρροές των εγγράφων του ΟΗΕ το καλοκαίρι του 2009, κάθε άλλο παρά τον δικαιώνουν ως εκπρόσωπο της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Αφήνω κατά μέρος τη συστηματική αποδόμηση της σοφής και διεκδικητικής στρατηγικής του Τάσσου στο Κυπριακό με αποκορύφωμα την αξιολόγηση του Δεκεμβρίου του 2009, κατά την οποίαν ο κ Χριστόφιας μαζί με τον ΥΠΕΞ κατάφεραν με την πολιτική τους, αντί να κάθεται στο σκαμνί της αξιολόγησης η Τουρκία, έχοντας απέναντί της την Κύπρο μαζί με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να κάθεται μόνη η Κύπρος, έχοντας απέναντί της τους εταίρους της και την αξιολογούμενη Τουρκία.


Όταν ρωτήθηκε δημόσια ο κ Χριστόφιας μετά την απόφαση του ΕΔΑΔ για τις πιλοτικές υποθέσεις τι θα κάνει εάν ο κ Ταλάτ φέρει το θέμα στο τραπέζι των συνομιλιών, ο κ Χριστόφιας εξέφρασε την ευχή να μην το κάνει όπως και ο ίδιος δεν έθεσε την υπόθεση Όραμς στο τραπέζι των συνομιλιών.


Πως άραγε θα δικαιώσει η Ιστορία το Δ.Χριστόφια; Όπως δικαίωσε και το αξεπέραστο κωμικονομικοπολιτικό "δίδυμο των πολιτικών διώξεων";

"Αφελές" ερώτημα: Γιατί ο εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής πλευράς αρνήθηκε, σύμφωνα με δική του ομολογία, να χρησιμοποιήσει στο τραπέζι των συνομιλιών την ώρα που έπρεπε νομικά επιχειρήματα και αποφάσεις διεθνούς δικαστηρίου (ΔΕΚ) που δικαιώνουν και κατοχυρώνουν τη θέση της πλευράς μας στο περιουσιακό;

Και όταν συνεργάτες του κ Χριστόφια συζητούσαν το θέμα του Λιμνίτη ενώπιόν του με τους εκπροσώπους του ΟΗΕ και υιοθέτησαν την στρατηγική Ντάουνερ –civilianisation- για τα Κόκκινα που στόχευε στην παραπλάνηση των ελληνοκυπρίων για να δεχθούν τους Τουρκικούς όρους, σιώπησε.

Ο κ Χριστόφιας σιώπησε ξανά στην ίδια συζήτηση για τον Λιμνίτη, όταν οι εκπρόσωποι του ΟΗΕ, ενθαρρυμένοι ασφαλώς από την όλη στάση των εκπροσώπων της ελληνοκυπριακής πλευράς, δήλωναν ενώπιον του και πάλιν, ότι «η μεταφορά πολιτών» από το οδόφραγμα του Λιμνίτη στα Κόκκινα θα είναι το «φύλλο συκής για την προμήθεια εμπορευμάτων και καυσίμων» .

Αυτά και πολλά άλλα τραγελαφικά και περίεργα έχει ήδη καταγράψει η ιστορία του μαρτυρικού αυτού τόπου για τα έργα και τις ημέρες του κ Χριστόφια, ο οποίος τα δύο τελευταία χρόνια διαχειρίζεται το Κυπριακό. Καλό θα ήταν ο κ Χριστόφιας να πείσει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ τον κυπριακό ελληνισμό και μαζί τους αποδήμους ότι είναι σωστή η πολιτική του και να μη ζητά από τον κυπριακό ελληνισμό λευκή επιταγή και περαιτέρω πίστωση χρόνου.

Σπύρος Παπαχαραλάμπους
Μέλος ΚΕ ΔΗΚΟ Αγγλίας

Επιμέλεια: Ανδροκλής για το christofias-watch

6 Σχόλια:

Πενταρόγιωρκος είπε...

Ας δούμε, για μια ακόμη φορά, τον ρόλο που καλούνται να παίξουν τα χρυσοπληρωμένα bot της Επαγρύπνησης, όπως ο Anef_Oriwn που με τα πολλά accounts του προσπαθεί να σταματήσει τον διάλογο, να "γαμήσει" την συζήτηση, και να σκοτώσει την ελευθερία του λόγου.

Εγώ απορώ: Αφού ο Anef_Oriwn έχει τόσα bots (Arxiepiskopos, Katamutras, Πρωμιθέας, Yiayia, Αφροασιάτης, Sartanakkas), ΠΟΥ ξέρουμε πως δεν ήταν αυτός τελικά ο "Ρήγας";

Γιατί εξαφανίστηκε ο "Ρήγας", ΑΜΕΣΩΣ μετά που το καθεστώς ΧΡΙΠΡΟΚΑΤ, χρησιμοποιώντας το σχόλιο-προβοκάτσια που δημοσίευσε κατά του Μαγάριου, προσπάθησε να κλείσει το Χριστόφιας-Watch και να ανακαλύψει την Επιτροπή;;;

Σημαντικά ερωτήματα... Ίσως τελίκά πίσω από τον αναλώσιμο "Ρήγα" κρυβόταν κάποιο γνωστό προβοκάτορικo πολυbot της Επαγρύπνησης, όπως ο χρηματοδοτούμενος Anef_Oriwn;;;;

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Εγώ θέλω να μας πει ο Anef_Oriwn, αν πιστεύει ότι ο Downer πρέπει να παραμείνει διαμεσολαβητής. Δε σε ενοχλεί που το παιγνίδι είναι στημένο;

Σου αρέσει που είναι στημένο το παιγνίδι Anef Oriwn;

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Πως σχολιάζεις τα πιο κάτω του αριστερού Χρίστου Σιοπαχά, Anef Oriwn;

"Βεβαίως κι αυτή δεν είναι εικόνα προέδρου κράτους υπό κατοχήν! Κάθε τρεις και λίγο, επειδή κάποιος του είπε ότι η μύξα του είναι στραβή, ή δεν τον κοίταξε όπως αυτός ήθελε να τον κοιτάξει, ανάβει τη φιτιλιά κι όποιον πάρει ο χάρος! Κι αν δεν το κάνει αυτός, θα το κάνει ο διάδοχός του στο Ακέλ κι αν δεν το κάνει ούτε αυτός, θα βγουν οι εκπρόσωποι και οι βουλευταράδες και θα ρίξουν τις δικές τους πολιτικές μολότωφ."

Βεβαίως δε μας έχεις συνηθίσει στο να απαντάς. Μάλλον θα μπει κάποιο από τα bot σου, που μαζικά εμφανίζονται, όπως μαζικά εξαφανίζονται (ούτε αντικαταστάτη δε σου παίρνουν εκεί στην Επαγρύπνηση οι πίσσηδες;)

arxiepiskopos είπε...

Τσάκρες!

Πενταρόγιωρκος είπε...

«Τσάκρες!»

Μια τυπική απάντηση του Anef_Oriwn, ο οποίος δειλός καθώς είναι απαντά με το ένα από τα bot του, το bot "Arxiepiskopos".

Μην περιμένεις συζήτηση με φασίστες ΕΔΕΚ. Ο άνθρωπος πλερώνεται από το γνωστό δεξιό τζάκι. Ο σύζυγος της δικηγόρου της εοκαβητα, ο "σύνδεσμος" Νέων Δυνάμεων και ΔΗΣΥ πλερώνει αδρά για αυτά τα καμώματα του Επαγρυπνήτη Anef_Oriwn.

Το Σχέδιο Ανάν επανέρχεται, και έτσι Επαγρύπνηση και τα κληριδικά αστικά τζάκια μεθοδεύουν, και πάλι, την επίθεση τους κατά του λαού.

arxiepiskopos είπε...

ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟ,είμαι ο Αρχιεπίσκοπος και ουδεμίαν σχέση έχω με τον ΑΝΕΦ.Είδες βλάγκαν που έχω;Να προσπαθώ να πείσω εσένα και την ΕΔΕΚ Πάφου για το αυτονόητο;Γράψε το στις καλές μου πράξεις:Να προσφέρω βοήθεια σε πάσχοντες από έμμονες ιδέες!