ΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΣΕ ΤΡΙΤΟ ΕΝΙΚΟ!

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Σύντροφον Χριστόφκια εν υιοθέτησεν μόνον το θέσεις μου. Έπιαεν τζιαι που ιμέναν το τρίτον ενικόν! Εγκιώ θέλει ευκαριστήσει τον!


Αναδημοσιεύουμε το άρθρο της Χρυστάλλας Χατζηδημητρίου από το Φιλελεύθερο, το οποίο και μας εξέπληξε ευχάριστα. Αναφέρεται στη (ναρκισσιστική όπως ορθά την εντόπισε ο Χρίστος Σιοπαχάς) συνήθεια του Δ. Χριστόφια να αναφέρεται στον εαυτό του σε 3ο ενικό.

Κάτι δεν πάει καλά με το Δημήτρη Χριστόφια. Κι αν κάποτε εντόπιζαν τα μειονεκτήματα του Δ.Χριστόφια κάποια έντυπα και κάποια blogs, σήμερα, τα βλέπει όλη η Κύπρος. Εκτός βέβαια από κάποιους που η εξουσία, τους έκανε να βγάλουν τον παπασαββικό "χρυσοφόρο σκασμό".


"Δοξάστε με"
Χρυστάλλα Χατζηδημητρίου, Φιλελεύθερος 30/8/2010

ΕΙΝΑΙ κι αυτό ένα φαινόμενο. Η ερμηνεία του οποίου χρειάζεται γνώσεις ψυχολογίας. Τις οποίες δεν διαθέτουμε. «Κάποια στιγμή θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συναντήσεων με τον Ταλάτ και τον Έρογλου για να δούμε αν ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπερασπίζεται το θέμα μας, ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής... Πιστεύω, αν θα υπάρχει Κύπρος τότε, η ιστορία θα δικαιώσει τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Δεν μιλά κάποιος τρίτος αλλά ο ίδιος ο πρόεδρος Χριστόφιας για τον πρόεδρο Χριστόφια, ο οποίος τον τελευταίο καιρό όλο και πιο συχνά καταφεύγει στη χρήση τρίτου προσώπου για να αποδώσει τα εύσημα στον εαυτό του ως ο μεγαλύτερος οπαδός της πολιτικής που ακολουθεί και του εαυτού του γενικότερα. Όχι ως υπερφίαλος Ναπολέοντας, αλλά πάντα με σεμνότητα.

Δεν λέει, για παράδειγμα, κατευθείαν «Δοξάστε με», αλλά: «Η ιστορία θα δικαιώσει τον σημερινό πρόεδρο (που τυγχάνει να είμαι εγώ).

Αν υπάρχει Κύπρος φυσικά. Αν μη τι άλλο διαβλέπει τον κίνδυνο να μην υπάρχει Κύπρος. Όχι λόγω της αλλαγής του κλίματος όπως προβλέπουν οι επιστήμονες οι οποίοι υποστηρίζουν πως η περιοχή θα ερημοποιηθεί αλλά λόγω της εξέλιξης του κυπριακού προβλήματος. Η τόση βεβαιότητα όμως είναι επικίνδυνη.

Το να μιλάς για τον εαυτό σου σαν τρίτος είναι, φυσικά, ένα άλλο φαινόμενο το οποίο χρειάζεται την επιστήμη της ψυχολογίας να το ερμηνεύσει. Ίσως αυτός που το κάνει, να πιστεύει πως έτσι δημιουργούνται οι αναγκαίες αποστάσεις για να κρίνει αντικειμενικά. Είναι όμως μια ψευδαίσθηση. Η αλήθεια είναι πως ο πρόεδρος δεν είναι κάποιος τρίτος και δεν μπορεί να έχει την αναγκαία απόσταση για να κρίνει τις πράξεις και γενικότερα τον εαυτό του. Αυτός απλά ψηφίστηκε για να πράττει και τις πράξεις του θα τις κρίνουν άλλοι. Κι η ιστορία θα κρίνει όταν έρθει η ώρα.

Χωρίςγνώσεις ιατρικής, απλά σαν θέμα γενικών γνώσεων: Η χρήση τρίτου προσώπου συνηθίζεται στην παιδική ηλικία: «Θέλει παγωτό (αντί θέλω παγωτό)». Παιδιά με φυσιολογική ανάπτυξη, ωστόσο, κάπου στα τρία τους χρόνια εγκαταλείπουν την τακτική αυτή.

Αναδημοσίευση: ΕΥΑΓΟΡΑΣ για το christofias-watch

4 Σχόλια:

Πενταρόγιωρκος είπε...

Ο Πενταρόγιωρκος σας απέκτησε μπλογκ:

http://pentaroyorkos.blogspot.com

Περιμένω τα σχόλια σας!

Πενταρόγιωρκος είπε...

ΧΡΙΠΡΟΚΑΤ, Μεγάλε Ναπολέοντα:

ΠΝΑΣΕ ΓΙΕ ΜΟΥ!!!!!

ΦΑΣΙ.Κ.Κ. είπε...

Καλό Φθινόπωρο με την μεγάλη ρατσιστική δικοινοτική εκδήλωση της ΠΕΟ στο Γήπεδο Ταξίμ

Το Φασιστικό Κόμμα Κύπρου (ΦΑΣΙΚΚ) επιθυμεί να επικοινωνήσει με τους φίλους και οπαδούς του, και να ανακοινώσει πως η θερινή περιόδος δεν ήταν περίοδος εφησυχασμού για εμάς.

Δυστυχώς, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, την ώρα που οι οχλοδημοκράτες και οι τρομοκράτες αντιρατσιστές συνωμοτούσαν ασταμάτητα κατά του Φυλετικού Διζωνισμού, οι συναγωνιστές του ΑΚΕΛ, του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ λιάζονταν στις παραλίες. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου: Οι συναγωνιστές πρέπει να ξυπνήσουν και να εργαστούν σκληρά κατά των οχλοδημοκρατών, διότι δεν θα περάσει λύση με τον χαλαρό τρόπο που πολιτεύονται, και με την ανοχή που επιδεικνύουν.

Οι συλλήψεις πριν ένα περίπου χρόνο και η μετέπειτα επέμβαση στην οικία Ξενοφώντος, όπως και η προσπάθεια ελέγχου του ανατρεπτικού, τρομοκρατικού Χριστόφιας Watch ήταν μια καλή αρχή, αλλά ο Αρχηγός της Κυβερνήσεως πρέπει να κλιμακώσει την αντίδρασή του.

Παρά την χαλαρότητα που επέδειξαν οι συναγωνιστές όμως καθ' όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, το ΦΑΣΙΚΚ συνέχισε να εργάζεται, παρά τον καύσωνα, προετοιμάζοντας, μαζί με άλλες συλλογικότητες, ομάδες και οργανώσεις, την αντεπίθεση.

Οι συνομιλίες του Αρχηγού της νότιας Κυβερνήσεως Χριστόφια, μαζί με τον Αρχηγό της βόρειας Κυβερνήσεως Έρογλου για προοδευτικό απαρτχάιντ προχωρούν, και ελπίζουμε πως, με την αρωγή του αντικειμενικού κ. Ντάουνερ, σύντομα θα φτάσουμε στην πολυπόθητη φυλετική λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, όπως την οραματίστηκαν οι Γλ. Κληρίδης και B. W. Botha.

Το Φθινόπωρο ξεκινά και με μια άλλη μεγάλη εκδήλωση, η οποία στηρίζεται από το την ΠΕΟ, την DEVIS, το ΦΑΣΙΚΚ και άλλες 50 φιλορατσιστικές οργανώσεις. Η εκδήλωση διοργανώνεται στο γήπεδο Ταξίμ, εντός της νεκρής ζώνης.

Ο συμβολισμός είναι διάχυτος: ΤΑΞΙΜ = Διχοτόμηση, Διχοτόμηση = Διζωνική.

Καλούμε όλους τους φαιοχίτωνες του ΦΑΣΙΚΚ, τους συναγωνιστές του ΑΚΕΛ και τους αγνούς κληριδικούς ιδεολόγους να παραστούν στην μεγάλη ρατσιστική, δικοινοτική εκδήλωση.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Kıbrıs'ta Apartheid Engellenemez
Τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει το Απαρτχάιντ στην Κύπρο

Γραμματεία Τύπου, Διαφώτισης και Ενημέρωσης http://fasikk.blogspot.com/

XRYSA AYGA είπε...

Ως ΑΚΕΛ εκφράζουμε τη λύπη και την απογοήτευση μας για τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Ν. Αναστασιάδη.

Την ίδια στιγμή που ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ τονίζει την ανάγκη να υπάρχει αλληλοσεβασμός και ενότητα και υπογραμμίζει ότι πρέπει να παραμερίζονται οι όποιες ιδεολογικές διαφορές χάριν του εθνικού θέματος έρχεται να πυροδοτήσει το πολιτικό σκηνικό με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρουσιάζοντας τον ούτε λίγο ούτε πολύ ως επιρρεπή στην κολακεία και ευάλωτο στην υμνολογία, ως άνθρωπο που παρουσιάζεται περίπου ως Μεσσίας διεκδικώντας κατά τον κ. Αναστασιάδη, το αλάθητο.

Όταν μάλιστα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σχολιάζοντας το πιο πάνω ανάφερε στη ρύμη του λόγου ότι «πρόκειται για ένα νέο φρούτο στην επιχειρηματολογία του κ. Αναστασιάδη» αυτός επανήλθε μιλώντας για φρούτα που παράγει η «αυλή» του κ. Χριστόφια.

Ενώ ο κ. Αναστασιάδης επικρίνει άλλους για δήθεν αλαζονεία ο ίδιος συμπεριφέρεται με τρόπο που προκαλεί πολλά ερωτηματικά.
Ως ΑΚΕΛ δεν επιθυμούμε ν΄ ακολουθήσουμε τον κ. Αναστασιάδη σ΄ αυτό το πολιτικό ολίσθημα. Αντιθέτως τέτοιου είδους αναφορές δεν θεωρούμε ότι συμβάλλουν στο κτίσιμο της ενότητας.

Εμείς θα μείνουμε προσηλωμένοι στην προώθηση του πολιτικού διαλόγου του αλληλοσεβασμού της ανταλλαγής επιχειρημάτων και στην αποφυγή των όποιων χαρακτηρισμών.

Μόνο έτσι μπορούμε να οικοδομήσουμε την ενότητα και να συμβάλουμε στην ποιοτική αναβάθμιση του πολιτικού λόγου και του πολιτικού πολιτισμού.