Περί του τείχους ομιλία...

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Η Επιτροπή αναδημοσιεύει σήμερα μια ανάρτηση, από το http://grxhome.blogspot.com, η οποία καταπιάνεται με την ευέλικτη άρνηση για εκπροσώπηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε εκδηλώσεις για την πτώση του τείχους του Βερολίνου. Λίγα λόγια, αλλά εύστοχα και γεμάτα ουσία:

Μια σκιά θα πλανάται πάνω από την πύλη του Βραδεμβούργου κατά τους εορτασμούς για τα 20χρονα από την πτώση του τείχους του Βερολίνου. Μια σκιά και ένα τεράστιο "Γιατί;". Τελικά απέρριψε ο Χριστόφιας πρόσκληση της Αγκελα Μέρκελ να παραστεί στους εορτασμούς.

Τί κι αν η πρωτεύουσα της χώρας του είναι η τελευταία διαιρεμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης; Τί κι αν η πτώση του τείχους σήμαινε την επανένωση της Γερμανίας; Τί κι αν ο παραλληλισμός του τείχους της Λευκωσίας και του Βερολίνου θα ήταν μια θαυμάσια στιγμή προβολής και ανάδειξης του προβλήματος και των προσπαθειών, και του ιδίου, για επίλυση του κυπριακού.

Στη φωτογραφία, νενέκος που ανενόχλητος για τα ατοπήματα Χριστόφια, συνεχιζει απρόσκοπτα την ολοκλήρωση του παζλ που αγόρασε το 2004.

Ο πρόεδρος απάντησε ότι δε θα μπορέσει να παραστεί λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας. Εργασίας εν' όψη Δεκεμβρίου, διευκρίνισε ο εκπρόσωπός του. Το δεκαήμερο πανηγύρι στην Κούβα, τα πολλά μαγειρέματα στο Κελλάκι και οι λοιπές εκδηλώσεις, γάμοι, βαπτίσεις στις οποίες παρευρίσκεται ο πρόεδρος απαιτούν μεγάλο ποσοστό από τον χρόνο του. Ως εκ τούτου ένα επιπλέον ταξίδι στη Γερμανία θα ήταν αδύνατο να στριμωχθεί κάπως στο πρόγραμμα.

Προφανώς στην επίσημη δικαιολογία δεν μπορούσε να χωρέσει το γεγονός ότι η κατάρρευση του τείχους και τα συνεπακόλουθά του, που αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της μεταπολεμικής Ευρώπης, βρίσκουν την ηγεσία του Ανορθωτικού Κόμματος του Εργαζόμενου Λαού της Κύπρου ιδεολογικά απέναντί τους. Το τείχος είναι εκεί και φωτίζει τις ελπίδες μας για το μέλλον.

ΕΥΑΓΟΡΑΣ - για το christofias-watch

13 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για ακομα μια φορα καταντατε ΓΕΛΙΟΙ!!!!

To blog οπου οι παραπανω υποστηρικτες του δηλωνουν ξεκα8αρα την προτιμηση τους στην διχοτομηση,οπου το ανοιγμα των οδοφραγματων θεωρειται καταστροφη για το τοπο,οπου η επαναπροσεγγιση θεωρειται προδοσια και γενικα απουσιαζει η οποια επιθυμια για επανενωση ερχετε τωρα να παραδωσει μαθηματα για την πτωση του τειχους!!

αθλιοι υποκριτες

Ανώνυμος είπε...

Όσοι δε θέλουν την κακή λύση και θέλουν μια σωστή και βιώσιμη λύση, θέλουν τη διχοτόμηση;

Το 24% ψήφισε διχοτόμηση Ανάν.

Το 76% ψήφισε για σωστή λύση. Από αυτό άρδευσε ο Χριστφύρερ για να εκλεγεί. Γι' αυτό και έλεγε "Δίκαιη Λύση".

Δεν έλεγε "Σχέδιο Ανάν" όπως θα έπρεπε, αν ήταν ειλικρινής, να έλεγε.

Δεν ξεχνω είπε...

Την σκυτάλη του εθνικισμού - πάμε πακέττο ρατσισμού, επαραλάβεν την σε μεγάλο μέρος το ακραίο κέντρο. Το οποίο, σσιερκές σσιερκές με τον Αρχιεπίσκοπο, βάλλει ταυτόχρονα εναντίων των τουρκοκύπριων, της λύσης τζε των μεταναστών.

Ευτυχώς τα όπλα με τα οποία ετρομοκρατήτουν ο κόσμος που την reactionary μειοψηφία τζε επεβάλλετο η υποταγή στον κυρίαρχο εθνικιστικό λόγο, εν υπάρχουν πλέον. Σήμερα οι εθνικιστές προσπαθούν να έπιβάλουν την ιδεολογία τους μέσω των ΜΜΕ που ελέγχουν.

Ανώνυμος είπε...

Ενάντια στο "Δεν Ξεχνώ" είναι οι Antifa! Που το αποκαλούν εθνικισμό.

Για τα άλλα, για το ακραίο κέντρο που βάλλει κατά των Τ/Κ, της λύσης και των μεταναστών, να δώσεις παραδείγματα.

Πότε κάποιος είπε "Έξω οι Τ/Κ" ή "Έξω οι Μετανάστες" ή "Οχι στη λύση";

Ανώνυμος είπε...

Να κλείσουν τα οδοφράγματα έτσι ώστε να κόψουν το πήγαινε-έλα οι χαρτοπαίκτες που τροφοδοτούν το εχθρό με εκατομύρια ευρώ, και οι διάφοροι πορνόβιοι που φτηνογαμούν στα κατεχόμενα.

Οσοι ηθέλαν να δουν τα σπίθκια τους, τα είδαν ήδη.

Το σπίτι στην Κερύνεια, ΕΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ. Θα κινήσω αγωγή του κράτους διότι προσπαθεί να το δώσει σε άλλον.

Ανώνυμος είπε...

Τι δικαίωμα διακίνησης είναι βασικό προσωπικό ανθρώπινο δικαίωμα. Κατηγορούσαμε για χρονια τον Ντεκτας ότι το καταπατούσε (ανθρώπινα δικαιώματα εγκαταστασης, διακίνησης κτλ..... Εσύ μην πηγάινεις αν δεν θέλεις. Δεν μπορείς να εμποδίσεις κανένα όμως. Αν υπήρχε τρόπος θα τα έκλεινε τα οδοφράγματα ο Παπαδόπουλος. αλλά δεν υπάρχει...

Ανώνυμος είπε...

Η λύση Β (αναγνώριση του ψευδοκράτους απο εμας!! για επιστροφή γης) ενθετο του Φιλελευθερου του Τακη Γεωργίου, τι διαφορά είχε από το τείχος του Βερολίνου;;;; Προσέξτε: στον Φιλελευθερο!! Ένα απο τα ΜΜΕ τα οποία πάιζουν το παιχνίδι των απορριπτικών (Παπαδόπουλος, Κολοκασίδης, Αρχιεπίσκοπος, Ομηρου, Περδικης, Συλλουρης). Δηλαδή, φλερτάρει τους αναγνώστες ο Φιλελευθερος με τη διχοτομηση...

Ανώνυμος είπε...

Εσύ δείξε και το διαβατήριο σου και κατέβασε και το παντελόνι αν θέλεις.

Ανώνυμος είπε...

Δεν σε αφορά καθόλου που πάει οποιοσδήποτε. Ο καθένας κάνει ότι είναι μέσα στα δικαιώματα του.

Ανώνυμος είπε...

Και αν υποθέσουμε ότι η Τούρκοι θα δεχτούν τη λύση Β του Τακη Γεωργιου στο Φιλελευθερο, αναρωτηθήκαμε τα σενάρια; Στο βορρά τι θα υπάρχει; Τκυπριακό κράτος; Επαρχία της Τουρκίας; Αν μπει το Τκυπριακό κράτος στην Ευρώπη; Θα έχουμε ελέυθερη εγκατάσταση ΤΚυπριων εδω αφού ήδη είναι Ευρωπαίοι; Θα έρθουν και άλλοι εποικοι αν αναπτυχθεί ο βορράς; Από εδώ θα αλλάξουμε το σύνταγμα; Πως θα το αλλάξουμε; Νέο κράτος δηλ παρθενογένεση; Αν στο νότιο κρατος που θα είναι αμιγές ελληνικό πολλοί θέλουν ένωση με την Ελλάδα; Οι υπόλοιποι θα είναι προδότες; Η ΕΟΚΑ πολέμησε για Ενωση και δεν επιτευχθηκε με τη δικαιολογία των ΤΚυπριων. Στη Λύση Β δεν θα έχοθμε πλεόν ΤΚυπριους άρα γιατί όχι Ένωση; Θα δεχτεί η Ευρώπη 2 κράτη χωρίς να είναι και το Βόρειο ευρωπαικο;

Πλαστήρας είπε...

Άυτή η απειλή ότι η Τουρκία θα προσαρτήσει τα Κατεχόμενα είναι τουλάχιστον γελοία. Γιατί τώρα τα Κατεχόμενα τι είναι; Δεν είναι προσαρτημένα;

Όσον αφορά το Σχέδιο Β του Γεωργίου (με το οποίο εγώ ούτως ή άλλως διαφωνώ, νομίζετε ότι η Τουρκία θα το δεχόταν ποτέ; Θα δεχόταν αμιγές Ελληνικό κράτος στην Κύπρο; Τη στιγμή που μπορεί να την ελέγξει ολόκληρη με μια "λύση" τύπου Ανάν;

Ανώνυμος είπε...

Πλαστήρα, συμφωνώ μαζί σου. Γι'αυτό και έθεσα αυτά τα ερωτήματα για να προκαλέσω λίγη σκέψη και ανάλυση. Η λύση Β είναι ουτοπία επειδή οι Τούκοι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα. Έχουν ήδη προσαρτήσει τα κατεχόμενα de facto και η κατασταση στις ελευθερες περιοχες τους βολέυει. Μας έχουν οδηγησει σε παγίδα ενοχοποίησης και χρειάζεται εξαιρετικός χειρισμός εκ μέρους μας. Σιγά-σιγά θα έχουν αυτοί αποενοχοποιηθεί χωρίς να έχουν οι ΤΚύπριοι απεμπολίσει το δικαιώματα της Ζυρίχης. Εγκυμονούν κατα την αποψη μου 3 σοβαροί κύνδυνοι: Δημογραφική αναλογία Τουρκίας-Κύπρου- Ελλάδας (νέος πλυθησμός στην Τουρκία, γηρανίσκων στην Ελλαδα/Κυπρο). Οικονομική αναπτυξη Τουρκίας (G20, προβλέπεται G8 από την goldman sachs σε 25 χρόνια). Και αποστροφή Τουρκίας απο Ευρωπαϊκή ένωση και στροφή προς πετρελαια Κεντρικης Ασιας, βελτίωση σχέσεων με μουσουλμάνους, αγωγοι ενεργειας (nabucco, bluestream) κτλ. Αυτό σημαίνει οτι δεν έχουμε μεγαλα περθώρια ελιγμού. Είναι πολύ δύσκολο για οποιοδήποτε Κυπριο πολιτικό να χειριστεί αυτές τις καταστάσεις. Έχω την εντύπωση ότι η ολομέτωπη σύγκρουση με Αγγλο-αμερικανούς και πρόσφατα με τον ΟΗΕ θα μας βλάψει και θα έχουμε το μέλλον της Σερβιας που συρρικνώθηκε εδαφικά και οικονομικά. Αν είναι να απποριφθεί μια ΔΔΟ τουλαχιστον ας γίνει δημιουργόντας τους λιγότερους εχθρούς και ας προσέξουμε τις σχέσεις μας με τη Δύση γιατί σε αυτόν τον πολιτισμό ανήκουμε. (Εκεί σπουδάζουν οι περισσοτεροι)

Ανώνυμος είπε...

Πεθύμησα προεδρικές εκλογές. Να αλλάξει το σκηνικό της υποταγής