Το καθεστώς γαβγίζει!

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Ο λίμπουρος ακκάννει μου τα πόθκια! Γαβ Το αδίστακτο εθνικιστικό δέντρο ενδέχεται κάπου κάπως κάποτε να μου επιτεθεί! Γαβ γαβ


Η Χούντα ζει! Είναι εδώ. Βρίσκεται ανάμεσά μας. Οι ταγματασφαλίτες και οι εοκαβητατζήδες κυκλοφορούν κι οπλοφορούν ελεύθεροι. Χτυπούν και πετροβολούν αλύπητα αθώους ερυθρούς πολίτες. Παρακολουθούν με τη βοήθεια της ΚΥΠ και των μεγάλων δεξιών οικονομικών συμφερόντων τον ευελικτότατο πρόεδρο Χριστόφια και τον χριστοφικότατο Άντρο και προετοιμάζουν το έδαφος για την ανατροπή τους. Μιλούν ελεύθερα και απροκάλυπτα για ανθρώπινα δικαιώματα και ανάγκη τήρησης των προεκλογικών δεσμεύσεων του προέδρου. Τολμούν και επαναφέρουν τις λέξεις Ελευθερία και Απελευθέρωση στο πολιτικό λεξιλόγιο! Τολμούν να αμφισβητήσουν τον Αλάνθαστο Οδοστρωτήρα και το τελειότατο Σχέδιο Ανάν με «ό,τι αυτό συνεπάγεται».


Ναι, με κάτι παρόμοια προσπαθούν οι χρυσοχαραυγίτες της ΕΔΟΝ να εμποτίσουν τις ψυχές των αριστερών καταβολών άβγαλτων νεολαίων που τους εμπιστεύονται, μετατρέποντάς τους σε ορκισμένους οπαδούς του Χριστοφύρερ. Και από την αριστερά της κοινωνικής πάλης, της διεκδίκησης των δικαιωμάτων των καταπιεσμένων, του Πολυτεχνείου και των αντιιμπεριαλιστικών πορειών, μέχρι την ψευδοαριστερά του κόμματος εξουσίας υπάρχει μεγάλη διαφορά!


Ποτέ άλλοτε κυβέρνηση που έχει στη διάθεσή της τουλάχιστον 3 τηλεοπτικούς σταθμούς και 5 ραδιόφωνα, 1 εφημερίδα κομματική και 2 άλλες όμορες πολιτικά μαζί της δεν προέβαλε τόσο έντονα το σύνθημα του «κινδύνου» ανατροπής της.


Οι ενέργειες της κυβέρνησης μπορούν να δικαιολογηθούν μόνο:

α) εάν πράγματι υπάρχει σχέδιο ανατροπής του προέδρου

ή β) εάν το καθεστώς εξυπηρετείται με την πίστη των πολιτών σε ένα τέτοιο σενάριο.

α) Το πρώτο ενδεχόμενο το αποκλείουμε ασυζητητί. Τέτοια σχέδια με πρακτική δυνατότητα εφαρμογής τους εν έτει 2009 δεν υπάρχουν, εκτός εάν πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με 2-3 κυνηγετικά, ένα G3 και ένα νεροπίστολο!


β) Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι πασιφανές ότι εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Η πρόκληση φοβικής περιρρέουσας ατμόσφαιρας μάλιστα και με την υπόμνηση των γεγονότων του 1974 ευνοούν το κλίμα τρομοκρατίας κατά της αντίθετης άποψης που προσπαθεί να επιβάλει ο Χριστόφιας. Έχοντας ήδη συγκρουστεί με την έκφραση αντίθετης άποψης με οργίλο πολλές φορές ύφος, ο πρόεδρος τρέφει και τρέφεται πολιτικά από ναζιστικές Χρυσαυγίτσες.


Έτσι διατάχθηκαν πέρσι οι παρελαύνοντες να αφαιρέσουν τις γεμιστήρες τους, συνελήφθησαν πολίτες που διαμοίραζαν «ενημερωτικό υλικό μη εγκεκριμένο από την Αστυνομία», παραπέμφθηκαν αντιφρονούντες (υβριστές ή μη) στο τμήμα για να συζητήσουν το... Κυπριακό με αξιωματικούς της ΚΥΠ (!) και τέλος επιστρατεύθηκαν όλα τα ελεγχόμενα μέσα για να υποβληθούν οι Έλληνες της Κύπρου στο ψευδοδίλημμα: Ή το νέο Σχέδιο ή Διχοτόμηση!!! Ταυτόχρονα, οι κομματικοί μηχανισμοί συνεχίζουν εντονότερα την προβολή του «κινδύνου» από τους λεγόμενους «εχθρούς της λύσης» και τους «σοβινιστές» οι οποίοι ΘΑ προχωρήσουν σε περίπτωση λύσης σε... ακραίες ενέργειες!


Προσέξτε αυτό το ΘΑ! Δεν αρκούνται μόνο στην αναφορά σε προσχεδιασμένη «υπονόμευση του προέδρου», αλλά εκφράζουν και τον φόβο ότι ενδέχεται να αντιδράσουν κάποιοι στο νέο σχέδιο που κυοφορείται στις συνομιλίες Χριστόφια-Τουρκίας. Να τι έγραψε ο αρθρογράφος της Χρυσοχαραυγής στο άρθρο του «“Φίμωση” με κυρίαρχο λόγο στα ΜΜΕ!»:

Όσο λοιπόν οι συνομιλίες θα προχωρούν και θα υπάρχουν προοπτικές να φθάσουμε σε λύση, θα υπάρχει και μεγαλύτερη αντίδραση, ίσως κάποιοι να φθάσουν και σε ακρότητες.


Δηλαδή, για να καταλάβουμε, υπάρχουν Έλληνες της Κύπρου (πιο πάνω τους αναφέρει ως συγκεκριμένους πολιτικούς, δημοσιογραφικούς, εκκλησιαστικούς και άλλους κύκλους) που ενώ θα προχωρούν οι συνομιλίες και θα κοντεύουμε να φτάσουμε στη Λύση του Κυπριακού θα αντιδράσουν; Δηλαδή θα μας προσφέρεται η Ελευθερία και η Επιστροφή στα εδάφη μας και θα την αρνηθούμε; Ή μήπως δεν είναι αυτή η «λύση» που εννοεί και στηρίζει το ΑΚΕΛ;


Και πώς θα αντιδράσουν είπαμε οι κύκλοι αυτοί; Θα είναι η αντίδρασή τους εντός νομίμων πλαισίων; Ο αρθρογράφος αποκαλύπτει εαυτόν εάν προσέξουμε το λεκτικό του: Θα αντιδράσουν (προφανώς με έννομα μέσα) στη «λύση» Χριστόφια-Τουρκίας και ίσως επιπλέον κάποιοι κάπου κάποτε κάνουν και ακρότητες! Δηλαδή εκείνο για το οποίο πραγματικά φοβούνται δεν είναι οι ακρότητες (οι οποίες τελικά μπορεί και να μη γίνουν ποτέ) από αυτούς τους «κάποιους», αλλά η ουσιαστική αντίδραση του νομιμόφρονος πολίτη στη διάλυση του κράτους του και την καταβαράθρωση της εθνικής του αξιοπρέπειας!


Φυσικά εκεί στην ΑΚΕΛική φυλλάδα έχουν το θράσος να αναδημοσιεύουν το τι είπε ο Χριστόφιας περί... αντικειμενικότητας και ταυτόχρονα να συνεχίζουν τις... αντικειμενικότατες δημοσκοπήσεις της μιας άποψης στην ιστοσελίδα τους. Στο άρθρο «Η τεράστια σημασία της αντικειμενικότητας» ο πρόεδρος φέρεται ότι «δεν παρέλειψε να τονίσει την τεράστια σημασία της αντικειμενικότητας στη μετάδοση των ειδήσεων, φέρνοντας ως παράδειγμα την εισβολή στο Ιράκ, η οποία, όπως είπε, στηρίχτηκε σε λανθασμένη πληροφόρηση ή ακόμα και ψεύτικη πληροφόρηση.» Όμως, εμείς οι πολίτες του κράτους του ταλανιζόμαστε εξαιτίας του από τη μη πληροφόρηση και την παραπληροφόρηση σχετικά με όσα τεκταίνονται κάτω από τα ανατολίτικα τραπέζια των διαπραγματεύσεων. Ποιος θα βγει υπεύθυνα να μας ενημερώσει; Πέρα από υποχωρήσεις και αποενοχοποίηση της Τουρκίας τι άλλο κάνουμε εκεί μέσα;


Όποτε ακούσουμε κάτι, αυτό θα είναι για νέες υποχωρήσεις. Νέες υποχωρήσεις που ο πρόεδρος τις αποδίδει άλλοτε σε προηγούμενους προέδρους κι άλλοτε στον ευέλικτο εαυτό του! Τη μια οι παλαιότεροι πρόεδροι «δεν ήθελαν λύση» και ήταν «αδιάλλακτοι» (ποιος άλλος ο μακαρίτης ο Τάσσος!) και την άλλη «υποχωρούσαν στα πάντα» (έποικοι, εκ περιτροπής πάλι ο Τάσσος)! Τη μια στέκεται, λέει, βράχος να υπερασπίσει τα δικαιώματα του λαού του, την άλλη φιλεύει υποχωρήσεις τον «σύντροφό» του Ταλάτ. Ο ίδιος ο πρόεδρος αυτοαναιρείται, αυτοϋπονοεύεται και αυτοϋποσκάπτεται!


Τελικά απ’ την πολλή ευελιξία ζαλιστήκαμε πρόεδρε! Και βλέπουμε τις ψήφους των εποίκων τουλάχιστον 25 φορές περισσότερες απ’ ό,τι νομίζαμε!


ΑΡΚΑΣ για το christofias-watch

29 Σχόλια:

Unknown είπε...

Μια παρέμβαση σχετική μεν με γαβγίσματα, αλλά άλλου τύπου και παντελώς αθώα:

Παρακαλώ και παρακαλώ πολύ "ξοδέψτε" 1 ευρώ και 71 σεντ με ένα τηλεφώνημα εδώ: 90936071. Ενισχύστε το Καταφύγιο Ζώων Argos στην Κύπρο που κινδυνεύει σοβαρά. Λεπτομέρειες στον σημερινό Πολίτη (σελ.13) και στο ιστολόγιό μου. Ευχαριστώ

Συγνώμη για την κατάχρηση χώρου με άσχετο θέμα. Αν και ο πολιτισμός δεν είναι ποτέ άσχετος.

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

(Όπως το Ποντίκι απολογήθηκε σε ένα γαϊδούρι που του έβαλε τη φάτσα του Μίλετ), θέλουμε κι εμείς να απολογηθούμε στο καημένο το σκυλάκι της φωτογραφίας.

Καλούμε όλους να ενισχύσουν την προσπάθεια του Πολίτη Πήττα.

Πάρτε ένα σκύλο στο σπίτι. Για να σας προστατεύει από τα "σκυλιά" της Επαγρύπνισης και τους Γκριζοκόκκινους Λύκους του ΔΗΣΑΚΕΛ!

Unknown είπε...

Το παραπάνω σχόλιο αναρτήθηκε και στο ιστολόγιο μου.

Ευχαριστώ θερμά τον συντάκτη του για την πρόσκληση σε ενίσχυση της προσπάθειας -δεν είναι προσωπική μου, απλά προσπαθώ να στηρίξω τον θαυμάσιο εθελοντισμό μιας ομάδας ανθρώπων.

Όμως θεωρώ το σχόλιο της τελευταίας παραγράφου εξαιρετικά ατυχές γιατί εμπλέκει τις πολιτικές αντιθέσεις με τρόπο επιεικώς άκομψο σε ένα ζήτημα που ενώνει τους ανθρώπους πάνω από τις όποιες διαφορές μπορεί να έχουν.

Και για αυτό το διέγραψα από το ιστολόγιο μου. Γιατί ήταν ΑΤΟΠΟ.

πρόσφυγας είπε...

Λόγος ασεβής, ρατσιστικός αντιδημοκρατικός.

Ανώνυμος είπε...

Μπιλ Κλίντον - Μόνικα Λεβίνσκι
Ο πλανητάρχης, ο... λεκές και ο Λευκός Οίκος

Το μεγαλύτερο ροζ σκάνδαλο όλων των εποχών αφορά τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον και την 22άχρονη υπάλληλο του Λευκού Οίκου Μόνικα Λεβίνσκι. Η γνωριμία της με τον παντρεμένο πλανητάρχη έγινε το 1995 και η συντηρητική αμερικάνικη κοινωνία συγκλονίστηκε όταν αποκαλύφθηκε ο δεσμός τους, ενώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, για μήνες ολόκληρους, είχαν ως πρώτο θέμα τη συγκεκριμένη υπόθεση. Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν μια φίλη της Λεβίνσκι, στην οποία είχε εξομολογηθεί την ιστορία της, αποφάσισε να την αποκαλύψει στον Κένεθ Σταρ, τον εισαγγελέα που ερευνούσε μια σειρά από θέματα σχετικά με τον πρόεδρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στις 17 Ιανουαρίου 1998 να διοχετεύσει την υπόθεση στον Τύπο. Στις 26 του ίδιου μήνα ο Κλίντον, με δημόσια δήλωσή του, διέψευσε κατηγορηματικά ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τη Λεβίνσκι. Έξι μήνες αργότερα, όμως, εκείνη έλυσε τη σιωπή της και παρουσίασε το περιβόητο μπλε φόρεμα, προκειμένου να γίνει εξέταση DNA, καθώς υποστήριζε ότι πάνω του βρισκόταν γενετικό υλικό του προέδρου των ΗΠΑ. Ο Κλίντον αντιμετώπιζε πλέον κατηγορίες ότι παραπλάνησε τη Δικαιοσύνη, οι ρεπουμπλικανοί ξεκίνησαν τη διαδικασία αποπομπής του και, τελικά, ο πλανητάρχης δικάστηκε και αθωώθηκε από μια επιτροπή της Γερουσίας, αφού έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τον? ορισμό της ερωτικής πράξης, προκαλώντας βέβαια ειρωνικά χαμόγελα σε όλο τον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Ευσταθεί τούτον που κυκλοφορά ότι εννα σας σπιτώσει ο Αρχιεπίσκοπος στα χτίρια της Μάχης? Πόσα ριάλλα στηχίζει η αύξηση της παραγωγής δηλητηρίου.

Εν γιαυτό που εσβήνετε τα σχόλια για την χρηματοδότηση της Δηχοτόμισης που τον αρχιεπίσκοπο?

Προσφυγας είπε...

H συμμαχία αρχιεπισκόπου, ακραίου κέντρου τζε υπολειμμάτων του πραξικοπήματος εμένα φαίνετε μου
A PERFECT MATCH

Ανώνυμος είπε...

) Το πρώτο ενδεχόμενο το αποκλείουμε ασυζητητί. Τέτοια σχέδια με πρακτική δυνατότητα εφαρμογής τους εν έτει 2009 δεν υπάρχουν, εκτός εάν πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με 2-3 κυνηγετικά, ένα G3 και ένα νεροπίστολο!

ναι ρε ΑΡΚΑ πανεξυπνε,αφου τζιε στην ονδουρα το πραξικοπημα εκαμαν το με τα νεροπιστολα

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΤΡΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ -
1. ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΣΤΟΝ ΝΤΑΟΥΝΕΡ ΠΩΣ ΤΙΣ ΕΙΔΕTE?ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΚΟ ΘΑ ΚΑΜΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΠΕΙ Ο ΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ.
2. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΕΖΙΛΙΚΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ?
**** Ουδεμία διάψευση υπήρξε στην πληροφορία που δημοσιεύσαμε την περασμένη Κυριακή ότι στη συνάντηση της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας με τον Πούτιν ήταν παρών κι ένας ατζέντης όπλων.
Όπως συμπληρωματικά πληροφορούμαι, αυτός ήταν και ο κουμπάρος στο γάμο του ΔΗΚΟ με το κόμμα του Πούτιν.
Στο μεταξύ, έμαθα κι άλλα ενδιαφέροντα από το ιστορικό ταξίδι του Καρογιάν στη Μόσχα:
Ο Μάριος πήρε μαζί του και τη σύντροφό του. Όλα καλά έως εδώ. Πήρε μαζί της και τη φίλη της μετά συζύγου. Οπόταν, όλο το τσούρμο πέρασε από το VIP και ακολουθούσε την επίσημη αποστολή σε όλες τις λαμπερές βραδινές εξόδους στη Μόσχα.
Αν έμεναν μέχρι εδώ, στ' ανάθεμα, αλλά υπάρχει κι άλλη συνέχεια: Δίπλα στο Μάριο και τη δικιά του, στη λιμουζίνα που τους παραχώρησε ο Τσάρος θρονιαζόταν η φίλη της φίλης του με το σύζυγό της, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής τούς ακολουθούσαν με το λεωφορειάκι!
Έτσι αγώνες, ρε Μάριε, τους κάμνω χίλια χρόνια! *** Τώρα κατάλαβα γιατί ο Χριστόφιας πέταξε τα 100 εκατομμύρια, εν μέσω οικονομικής κρίσης, για να αγοράσει τανκς.
Την άλλη φορά που θα πάει στη Μόσχα, ο ατζέντης θα φροντίσει να μην του ακυρώσει τη συνάντηση ο Πούτιν. ***
Να τον χαιρόσαστε...
3. ΞΕΡΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ....100,000 ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΙΣΘΟ..2 ΔΙΑΤΡΟΦΕΣ ΚΑ 2,000,000 ΣΠΙΤΙ ΞΟΦΛΗΜΕΝΟ ΣΕ 1.5 ΧΡΟΝΟ...ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ
ΦΙΛΙΚΑ ΡΩΤΩ.

Υιοθετώ τον Πίττα με 1,71 είπε...

Ρε Πρόσφυγα 06:01, αν και είσαι το ίδιο σκουλήκι με τον πρόσφυγα 05:53 και το ίδιο εκτός τόπου και χρόνου με τον ανώνυμο 05:54, αντιλαμβάνομαι τον πανικό σου όταν τα παιδιά της επιτροπής ξεσκεπάζουν το δημοκρατικό σας προσωπείο και αποκαλύπτουν ένα μικρό μέρος της φασιστικής νοοτροπίας που κρύβετε.

Αλλά ο χώρος του "ακραίου κέντρου" αποκαλύπτει ότι είσαι ένα έμμισθο αρνάκι που τρώει όλο του το χορταράκι στα καταγώγεια της εδόν, αφού αυτός ο χώρος είναι αποκλειστική έμπνευση του αρρωστημένου ρατσιστοφασιστικού μηχανισμού προπαγάνδας του καθεστώτος.

Θέλω επίσης να σε ρωτήσω για τον κότσιρο που άφησες ως Ανώνυμος στις 06:10. Οι συνθήκες στην Ονδούρα είναι οι ίδιες με τις συνθήκες στην Κύπρο; Πιστεύεις ειλικρινά ότι το ΑΚΕΛ συμπαρίσταται στο λαό της Ονδούρας; Η πραξικοπηματοκαπηλεία, αποδεικνύεται και σε αυτή την περίπτωση, ένας πολύ εύστοχος χαρακτηρισμός. Αφού γουστάρετε τόσο πολύ πραξικόπημα, γιατί δεν το κάμνετε εσείς και μετά με την προπαγάνδα, που κατέχετε άριστα, να φταίξετε τον Τάσσο;

ΥΙΟΘΕΤΩ ΤΟΝ 7:06 ΜΟΥΧΤΙΝ είπε...

ρε ποδκιαντραπε το κειμενο τι λαλει?Τέτοια σχέδια με πρακτική δυνατότητα εφαρμογής τους εν έτει 2009 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Ετο ομως που υπαρχουν τζιε εδωκα σοθ τζιε παραδειγμα!! Τι ενεκαταλαβες??
θωρεις εσυ να γραφει πουποτε ο αρκας "εξειρειται η ονδουρα γιατι μετα δεν θα ισχυουν οι μαλακιες μου"?

πραξικοπηματοκαπηλεία ημισημου,μα γιατι δεν σου αρεσκει να ακουεις τι εκαμαν οι ομοιδεατες σου το 74?
Δεν εισαι περηφανος για τις "ηρωικες" τους πραξεις?
Οσον εσυ δεν αντχεις την "πραξικοπηματοκαπηλεία" τοσο εμεις δεν αντεχουμε την "δημοψηφισματοκαπηλεια" που διακατεχει εσας τους πατριωτες της κλανιας που νομιζετε οτι εκοτσιανασετε το 76% του λαου,ακομα και μετα που σας επεψεν εσσο σας στις προεδρικες.

Ανώνυμος είπε...

καλα ρε παιδια, παιρνετε τίποτε ; σοβαρα το λαλω, εν σας περιπαιζω ....

τι ειναι ολα τουτα τα πραματα ;

αν θέλετε κάποιος να σας παιρνει σοβαρά γράφετε σοβαρα

παντως απο τα γραφωμενα σας το μοναδικο πραμα που καταλαβα είναι πως παίρνετε ψυχοτρόπες ουσίες ......

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Άνκαι λόγω της χυδαίας συμπεριφοράς του πιθανόν να μην το αξίζει, έχουμε διαγράψει τα δύο υβριστικά σχόλια για τον Πήττα που τον χαρακτήριζαν "χαφιέ του επιτελείου" "ανισόρροπο" και "σκυλόφατσα".

Σε αντίθεση δε με κείνον, θα αφήσουμε τα δικά του σχόλια στο blog μας.

Απλά να επισημάνουμε ότι δεν τον είδαμε να διαγράφει τα χυδαία και υβριστικά σχόλια των φίλων του ασέρα φασιστολουλουδιάρη, ηλικιακού ρατσιστή και ναζιπένιτα.

Από κει και πέρα, μπορεί να μη διαγράφουμε σχόλια του Γ.Πήττα στο μέλλον, αλλά τονίζουμε ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος και αν θα μπαίνει να αφήνει σχόλια, δε θα είναι ευπρόσδεκτος αλλά απρόσκλητος.

Τονίζουμε δε ότι ακόμη και τυπική επαφή μαζί του δεν επιθυμούμε να έχουμε, καθότι έχει δείξει αγνωμοσύνη πρώτου μεγέθους (ξέρει αυτός καλύτερα).

Ο Ο7:29 ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΤΣΙΑΤΗ είπε...

Η πολυετής κατήχηση στην εδόν, η πολυετής πλύση εγκεφάλου, δεν αφήνει τις ακελικές όρνιθες να αντιληφθούν το περιεχόμενο όσων διαβάζουν.

Φυσικό συνεπακόλουθο βέβαια, αφού μέχρι τώρα τους εξηγούσαν, με τον δικό τους τρόπο, τα μεγαλοκαθήκια της Εζεκία Παπαϊωάννου, το περιεχόμενο όσων διάβαζαν.

Γι'αυτό και ο αξιολύπητος που έγραψε στις 07:29, δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι, η σημερινή ανάρτηση μιλά για την Κύπρο και όταν λέει ο Αρκάς ότι "Τέτοια σχέδια με πρακτική δυνατότητα εφαρμογής τους εν έτει 2009 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ", αναφέρεται φυσικά στην Κύπρο και μόνο στην Κύπρο.

Δεν ξέρω ποια είναι η γνώμη των υπόλοιπων αναγνωστών, αλλά οι εγκληματίες του 74 δεν είναι ομοϊδεάτες μου. Διέπραξαν μάλιστα διπλό έγκλημα, το ένα είναι το προδοτικό και επαίσχυντο πραξικόπημα και το δεύτερο είναι ότι ο φασισμός τους, έγινε η καραμέλα την οποία κερνά ο όμιλος επιχειρήσεων του λαϊκού (ή αλλιώς "λαϊκό κίνημα") εδώ και τόσα χρόνια, με απώτερο σκοπό να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του για εξουσία, για καρέκλες και για επιβολή μιας αγγλοτουρκικής λύσης στην Κύπρο μας.

Εν τέλει ο καημενούλης που εγραψε στις 07:29, ομολογεί ότι αυτό που τους ενοχλεί περισσότερο από όλα είναι η υπενθύμιση προς το σημερινό καθεστώς - που έχει επιστρατεύσει ακόμα και τον Μπράουν -, ότι ΤΟ 76% ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ, ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΝ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ.

Ε δεν ξεχνάμε κύριοι, θυμόμαστε ότι τα τσογλάνια του akel, στον αγώνα ενάντια στη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν για άλλη μια φορά απών, όπως και ήταν απών και σε όλους τους ένδοξους ιστορικούς αγώνες των προγόνων μας.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον προηγούμενον.Ας καθήσουν τα Ακελάκια και Εδονόπουλα να μελετήσουν σε βάθος την μαρτυρία του Λάζαρου Σκαλιστή, μέλους της κεντρικής επιτροπής του ΑΚΕΛ το 1974.Τότε, ίσως αντιληφθούν ποιό ρόλο έπαιξε το κόμμα τους στο Πραξικόπημα..........?????????????

ΠΟΥΝΤΛ ΠΙΠΠΑΣ είπε...

Συμφωνώ ότι το σχόλιο μου περιείχε ήταν υβριστικό για τον Yeni Politi Pitta, αλλά επί της ουσίας δεν ανέφερα κάτι ψευδές και αυτό μπορούν να το τεκμηριώσουν κι άλλοι που τον γνωρίζουν.

Όλοι ξέραμε και ξέρουμε ότι αυτός ο τύπος, είναι ο χαφιές του καθεστώτος. Όταν συμμετείχε στο επιτελείο του Τάσσου, όλοι του έδιναν λάθος πληροφορίες επειδη ξέραμε ότι θα μετέφερε ότι ήξερε στο ευέλικτο επιτελείο.

Δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένας ρουφιάνος της κόκκινης χούντας, γι'αυτό μόλις κάποιος έθιξε τα σκυλιά του καθεστώτος, έτρεξε να διαγράψει το σχόλιο.

Yeni Politi Pitta, εγώ θέλω να σε υιοθετήσω εσένα, αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να δώσω ούτε μισό ευρώ για τη σκυλλόφατσα σου!

ΠΟΥΝΤΛ ΠΙΠΠΑΣ2 είπε...

Η δημοκρατικότητα αυτού, αλλά και των ομοϊδεατών του, δεν τους επιτρέπει να αφήνουν τους bloggers να τοποθετούνται επί των αναρτήσεων τους.

Ο σεβασμός τους προς το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, τον οδήγησε να απαγορεύσει διά παντώς τα σχόλια στο ιστολόγιο του.

Πίττας Αυνανιστής είπε...

Αν δεν κάω λάθος ο Πολίτης Πίττας έχει γράψει το Εγκώμιο του Αυνανιστή...πως είναι δυνατόν να ήταν στο επιτελείο του Τάσσου;

Αν ήταν όμως εννοείται ότι ήταν το σκουλήκι που σερνόταν μετά προς την Εζεκία για να σπουρτολοήσει ότι ήξερε.

Τελικά ρε Πίττα, είσαι ηλίθιος επειδή είσαι φασίστας, ή είσαι φασίστας επειδή είσαι ηλίθιος;

Ανώνυμος είπε...

ο Κληρίδης είναι ο ιδεολογικός πατέρας του ΑΚΕΛ και ο πραγματικός πατέρας της Καίτης

η Καίτη στηρίζει τους έποικους, και ο Χριστόφιας τους αποδέχεται

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά το επίπεδο-δάπεδο αυτής της σελίδας μου προκαλεί ανακούφιση επειδή δείχνει την εμβέλεια αυτών που εναντιώνονται στη λύση του κυπριακού.

Μου προκαλεί όμως και οργή επειδή δείχνει ποια κοινωνικά κατακάθια άφησε η διακυβένρηση παπαδόπουλου και τι είδους ανθ΄ρωπους (Νικόλας Κουλίας αρχιεπίσκπος) είμασταν υποχρεωμένοι να έχουμε για ηγεσία.

Ανώνυμος είπε...

Μάστιγα το αλκοόλ στη Ρωσία


Του Clifford J. Levy
International Herald Tribune

Ήταν αργά, ένα απόγευμα Δευτέρας, σ΄ ένα στέκι, σε προάστιο της Μόσχας, αλλά θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε μέρα, οποιαδήποτε ώρα, σε ανάλογο χώρο σε ολόκληρη τη χώρα. Η πελατεία είναι δεδομένη. Πάντα κάνει την εμφάνισή της. Τέτοια είναι η ολέθρια ροπή της Ρωσίας προς το αλκοόλ και η πρόκληση που αντιμετωπίζει η νέα κυβέρνηση στην προσπάθειά της να την καταστείλει.
Ο πρώτος που κατέληξε στα χέρια των αστυνομικών ήταν ένας οικοδόμος, ονόματι Νταμίρ Ασκερκάνοφ, ο οποίος δήλωσε ότι μέθυσε με βότκα και μπίρα, προτού βρεθεί να τρεκλίζει έξω στο κρύο. Ο Σεργκέι Γουρόφσκι, 36 ετών, ο οποίος σπουδάζει με την ελπίδα να γίνει κυβερνητικός υπάλληλος, έφθασε στο τμήμα δεύτερος, μουρμουρίζοντας μπλεγμένος μέσα στο πανωφόρι του, καθώς του ζητήθηκε να το βγάλει για σύντομη ιατρική εξέταση. Αφού μεταφέρθηκε σ΄ ένα δωμάτιο για να ξεμεθύσει και αποκοιμήθηκε, οι αστυνομικοί έφεραν και τη Λαρίσα Λομπάτσιοβα, 53 ετών, της οποίας τα μαλλιά ήταν βουτηγμένα στη βρώμα, αποτέλεσμα μιας πτώσης της.
«Αυτά συμβαίνουν κάθε μέρα», δήλωσε ο επιθεωρητής Ιγκόρ Πολουντνίτσιν, αρμόδιος να επιβλέπει το συγκεκριμένο στέκι αλκοολικών, τα τελευταία επτά χρόνια. «Είναι η εθνική μας συμφορά»...

Κυβερνητικές ανησυχίες
Ο Ρώσος Πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, εκφράζει συχνά την ανησυχία του τον τελευταίο καιρό, διακηρύσσοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει κάτι για να απαλλαγεί επιτέλους η χώρα από το στίγμα της παγκόσμιας ηγέτιδας στην κατανάλωση αλκοόλ.
Το Κρεμλίνο ήδη κατάφερε να νικήσει ένα άλλο κουσούρι φέτος, τον τζόγο στα καζίνα, που απαγορεύτηκε με απόφαση του περασμένου Ιουλίου. Αλλά, η κατανάλωση αλκοόλ, ειδικά βότκας, είναι ένα τελείως διαφορετικό θέμα. Είναι στυλοβάτης της ρωσικής ζωής, τόσο πολυαγαπημένο κοινωνικό «λιπαντικό», όσο και πρόχειρο μέσο διαφυγής από τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Ο κ. Μεντβέντεφ προσπαθεί να επιβάλει πιο αυστηρά πρόστιμα σε όσους πωλούν αλκοολούχα ποτά σε ανηλίκους, όπως και μέτρα για τη μείωση της κατανάλωσης μπίρας, που έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των νέων ατόμων. Η πώληση μπίρας στα περίπτερα πρέπει να απαγορευθεί, ενώ η κυβέρνηση θα μπορούσε να ελέγξει καλύτερα την αγορά βότκας, που παραμένει η κυριότερη πτυχή του προβλήματος.
Το σχέδιό της, ωστόσο, είναι ένα ακόμη σχέδιο στον μακρύ κατάλογο των έως σήμερα άκαρπων εκστρατειών κατά του αλκοόλ, εδώ και αιώνες... Η πιο αξιοσημείωτη από αυτές σχεδιάστηκε από τον τελευταίο Σοβιετικό ηγέτη, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο οποίος στα μέσα της δεκαετίας του ΄80 διέταξε να αδειάσουν τα ράφια των καταστημάτων από τη βότκα και να καταστραφούν ιστορικοί αμπελώνες. Αυτά τα μέτρα στην αρχή πέτυχαν, οδηγώντας σε πανεθνική έξαρση εγκράτειας που μάλιστα αύξησε αισθητά το προσδόκιμο ζωής. Ταυτόχρονα, όμως, πυροδότησαν την εχθρική αντίδραση του κοινού, που έπληξε την εικόνα του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και του Κομουνιστικού Κόμματος, με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν τελικά.
Τα τελευταία χρόνια, καθώς η Ρωσία έχει αποκαταστήσει το κύρος της στην παγκόσμια σκηνή, το αλκοόλ έχει εμποδίσει την ανάπτυξή της. Ξένες εταιρείες που λειτουργούν στη Ρωσία επηρεάζονται άμεσα από το πρόβλημα, καθώς απειλούνται από χαμηλά επίπεδα παραγωγικότητας. Οι Ρώσοι καταναλώνουν περίπου 4,75 γαλόνια καθαρό αλκοόλ ο καθένας ετησίως, ποσότητα διπλάσια από αυτήν που θεωρείται απειλή κατά την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Η αντίστοιχη ποσότητα κατανάλωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι περίπου 2,3 γαλόνια.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ 3.00 ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑ-ΛΥΣΗ 74%(2004) και ΠΟΥ ΑΝΤΙΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ 78%( ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 2009) ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΠΕΞΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΑΠΡΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΟΥΛΑ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΠΟΙΚΟΛΑΓΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΗΜΗΣΕΙΣ ΕΙΣ ΚΥΡΙΟΝ ΒΕΒΑΙΑ ΟΠΩΣ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ Ο ΓΛΑΥΚΟΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΟΥΝ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΣΟΥ ΑΕΡΙΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ.

Πλαστήρας είπε...

Τι ΑΚΕΛ, τι Κληρίδης. Δεν είναι τυχαία που μιλάμε για ΔΗΣΑΚΕΛ. Ο Κληρίδης είναι ο πατέρας της Ομοσπονδίας, της Αγγλολαγνείας και του "κλεισίματος" όπως όπως του Κυπριακού.

Ο Χριστόφιας πάσχει από τις ιδεοληψίες της Τουρκολαγνείας που κυριαρχούν στο AKEL και προφανώς ζήλεψε το "θάρρος" του Σοφού Γέροντα για το Σχέδιο Ανάν και προσπαθεί να το επαναφέρει.

Φοβάται... ο άνθρωπος την τρισκατάρατη διχοτόμηση. Γι αυτό φέρνει ένα σχέδιο χειρότερο και από αυτήν.

Ανώνυμος είπε...

Όταν λέμε επίπεδο μιλούμε για το επίπεδο του κηρυκα(πλαστήρα)ΔΑΠΕΔΟ
:-)

Σε ότι αφορά το 76% που επικαλείστε κατακάθια της πολιτικής, αν το βρείτε μπορείτε να το πάρετε αυτοπροσώπος στον έφορο εκλογής ίσως περάσετε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών του 2008.. :-) ΄

Που πήγε αυτό το 76% στις εκλογές;;

Ρήγας είπε...

"Εάν η κάθε πλευρά επιμένει σε αυτό που θεωρεί καλύτερο, δηλαδή σε ιδεαλιστικές ή μαξιμαλιστικές θέσεις, στο τέλος θα μας μείνει η διχοτόμηση, αναφέρει σε συνέντευξή του στον κυπριακό Τύπο, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού."


Bravo Andros.

Ρήγας είπε...

Νενέκια,

Αφού ΕΜΕΙΣ είμαστε η ΜΕΙΝΟΤΗΤΑ βρε Δησακελάκια νενέκια, γιατί δεν κάνετε διά-λυση τόσα χρόνια; Τί είναι αυτό που σας εμποδίζει τόσα χρόνια;

Αφού ΕΜΕΙΣ είμαστε το κοινωνικό και πολιτικό περιθώριο, για ποιό λόγο δεν μας απομονώνετε και να προσωρήσετε για διά-λυση; Τί σας εμποδίζει τόσα χρόνια;

Τα έχουμε ξαναρωτήσει όλα αυτά, αλλά... ΜΟΥΓΚΑ! ΜΟΥ-ΓΚΑ!

Κανένας δεν απαντάει.

Καταλάβετε το:

Λύση ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ σην Κύπρο ΔΕΝ πρόκειται ΠΟΤΕ - ΠΟΤΕ - ΠΟΤΕ να υπάρξει.

ΠΟΤΕ!

Η ομοσπονδία είναι ένα παραμύθι, ένα γλυφιτζούρι για τα γιουσουφάκια, τους μπράβους και τις πόρνες της ηγεσίας του ΔΗΣΑΚΕΛ.

Το ότι κάνετε φασαρία, το ότι έχει ο καθένας και από πέντε ιστολόγια για να φαίνεστε πολλοί, το ότι σας δίνουν λεφτά οι ξένες πρεσβείες, κλπ κλπ. και το ότι είστε οι ΦΤΗΝΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ των Εγγλέζων, αυτό όχι μόνο δεν μας φοβίζει αλλά και δεν μας λέει τίποτε απολύτως.

Εμείς δεν σας υπολογίζουμε.

Γίνεται και θα γίνεται ΜΟΝΟ αυτό που θέλουμε ΕΜΕΙΣ, η πλειοψηφία.

ΕΣΕΙΣ είστε ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ. Ακούγονται μόνο οι φωνές σας. Κάποιες φωνές από τον υπόνομο. Εκεί που ανήκει και η λύση ομοσπονδίας.

Να σας ζήσουν και τα ποσοστά των κομμάτων και τα υπουργιλίκια. ΠΟΥ είναι η διά-λυση ο-ε-ο;;;

Την πραγματική εξουσία την έχει ο ΛΑΟΣ. Εσείς είστε για τα καρναβάλια.

Ανύπαρκτοι! Ε, ανύπαρκτοι!



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

ο Ρήγας σας έραψεν

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

ετοιμαζόμαστε για ακομα ένα μεγάλο όχι και βλέπουμε ως την επόμενη φορά.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΠΡΟΣ "ΥΨΗΛΟΥ" ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟ 5.29 ΠΟΥ ΓΥΡΕΥΚΕΙ ΤΟ 76& ΤΟΥ ΟΧΙ ΤΟΥ 2004...ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑ ΑΓΟΡΑΚΙ, ΤΑ ΜΑΚΡΑ ΚΟΝΤΑ ΕΓΙΝΑΝ...ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΙΣ ΤΟ 76% (78% ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ) ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΕΝ ΣΕ ΤΣΟΥΞΕΙ ΠΑΛΕ...ΘΑ ΑΠΟΔΗΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΙΣ ΚΥΡΙΟΝ