ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ - ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Ο Αντώνης Σαμαράς έγραψε τους τίτλους τέλους
για την οικογένεια Μητσοτάκη!

Οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας μίλησαν!

Με το μοναδικό όπλο που έχουμε όλοι οι πολίτες, την ψήφο μας, συνέτριψαν τους μηχανισμούς που ήθελαν να βάλουν στο περιθώριο τη λαϊκή βούληση και γύμνωσαν τα ξεδιάντροπα χτυπήματα κάτω από τη μέση. Ευχόμαστε και ελπίζουμε να πήρε το μήνυμα του και ο ευέλικτος, καθώς και οι ανεπαρκείς σύμβουλοι του, επειδή την ίδια τύχη θα έχουν και οι όποιοι μηχανισμοί στηθούν, για να τσιμεντωθεί το προ πολλού απορριφθέν "ναι", σε οποιοδήποτε σχέδιο τύπου Ανάν.

Συγχαίρουμε τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος απέδειξε με την πολιτική του πορεία, ότι δεν θυσιάζει τις θέσεις του στα εθνικά θέματα, για καμία καρέκλα και για κανενός είδους εξουσία. Τον πατριωτισμό του, τον πλήρωσε, με την πολιτική του απομόνωση για πολλά χρόνια. Σήμερα δικαιώνεται και η δική μας επιλογή, την οποία κάναμε αβίαστα και χωρίς δεύτερη σκέψη.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, επειδή "Ο πατριωτισμός είναι μια αρετή σύγχρονη και διαχρονική, δεν είναι μια ξεπερασμένη μόδα. Για εμάς πατρίδα σημαίνει υπερηφάνια, σημαίνει πολιτισμό". Κανένας πραξικοπηματοκάπηλος, κανένας ευέλικτος, κανένας γενναίος προσφοροδότης του Αττίλα, δεν μπορεί να αλλοιώσει και να εξευτελίσει την υγιή έννοια του πατριωτισμού, γιατί εάν το επιχειρήσει, η μοίρα του είναι προδιαγεγραμμένη.

Αντώνη, καλή συνέχεια!

36 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΜΩΣ ΠΗΡΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ, ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΒΟΛΕΥΤΗΚΕ ΥΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΑΝΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ, ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ.

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΙΩΠΗΣΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ.

ΜΗΝ ΜΑΣ ΗΡΩΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ. ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙ ΑΝ ΕΝΝΟΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ.

ΓΙΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ... ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΝΤΟΡΑ.

ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΕΙΘΕΣΤΕ...

Ανώνυμος είπε...

Α, ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΛΙΚΙ ΕΠΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΩΣ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ"...

ΚΑΛΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΝΤΕ ΠΡΑΜΑΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΕΔΩ ΠΑΝΩ. ΜΗΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΛΑ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΑ.

ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ -ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ- ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΕΙΘΕΣΤΕ...

Ανώνυμος είπε...

«Δεν ήμουν εγώ που έσπευσα να υιοθετήσω το Σχέδιο Ανάν, όταν ο τότε Πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος το αρνιόταν όταν ο τότε Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής το απέρριπτε, όταν ο Κυπριακός Ελληνισμός ετοιμαζόταν να το καταψηφίσει πανηγυρικά. Δεν ήμουν εγώ που κινδυνολογούσα τότε ότι η καταψήφιση του Σχεδίου Ανά......ν θα «κατέστρεφε», τάχα, την Κύπρο... Εγώ τότε ήμουν αντίθετος με το Σχέδιο Ανάν» Α. Σαμαράς

Ανώνυμος είπε...

Άισμας να χαρούμεν τα μαυρανάφεντα.

Έχουμεν ανάγκην την ελπίδαν.

Για τα εκατομμύρια, ποιος το λέει; Ο Λεβέντης;

Για την ανοχή σε πράξεις της ΝΔ, τι να κάμει; Δοκίμασε να κάμει κόμμα, δεν του βγήκε. Μετά γύρισε πίσω, προσπάθησε να επιβιώσει και την κρίσιμη ώρα βγήκε μπροστά με τα εθνικά θέματα.

Μη συγκρίνεις τον Καρατζαφύρερ με το Σαμαρά.

Αν θα διαψεύσει ο Σαμαράς, θα φανεί. Προς το παρόν ελπίζουμε και κάμνουμεν χαρούες. Τζιαι μιαν ο Άρης ρε!

Κυπριακά Ιστολόγια είπε...

Ήρθαμε, όλα τα κυπριακά ιστολόγια ΜΟΝΟ εδώ!

www.kypriakablogs.com
http://kypriakaistologia.blogspot.com

Count Sartanak de Tzaki Politico είπε...

ΖΗΤΩ ΜΑΣ ΖΗΤΩ ΜΑΣ ΖΗΤΩ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΤΟΥΣ>>>ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΤΩΝΗ
ΕΣΕΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ
ΕΣΕΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ
ΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΙΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΦΤΑΙΕΙ
ΕΤΣΙ ΠΗΔΑΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ
ΣΑΜΑΡΑΣ ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
ΝΤΟΡΑ ΝΤΟΡΑ ΡΟΥΦΑ ΤΟΝ ΟΛΟΝ ΝΤΟΡΑ
ΣΑ-ΣΑ-ΣΑΜΑΡΑΣ

ΖΗΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΕΘΝΑΡΧΗΣ
ΑΥΤΟΣ ΠΥ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΤΕΣ!!


Α ΡΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΛΑΤΡΕΣ ..ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΑΝΥΓΗΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΛΥΦΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣΚΩΝ

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ...ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΛΕΣΕΤΕ ΣΤΟ COCKTAIL ΠΑΡΤΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΣΑΜΑΡΑ...

ΠΑΟΛΑ είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάτι έγινε! Μέσα στην πολιτική ανομβρία των δοσίλογων και των νενέκων, ως από μηχανής θεός ήρθε ο Αντώνης Σαμαράς για να μας δώσει ελπίδα.

Περαστικά λοιπόν σε όλους τους τουρκολάγνους, τους νενέκους, τους επαναπροσεγγιστοπατέρες, τους νεοταξικούς διεθνιστές, τους διαπλεκόμενους, τους politically correct του συστήματος.

Περαστικά στην οικογένεια Μητσοτάκη, στον Αναστασιάδη και στον Χριστόφια.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Εύχομαι και η βάση του ΠΑΣΟΚ να κάνει τη δική της επανάσταση.

Να εκλέξει κάποιον άξιο και πατριώτη στην ηγεσία της.

Νιώθω ντροπή για τους σοσιαλιστές της Ελλάδας.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα μπορείτε να πάιξετε και τις καμπάνες.

Ο πολιτισμός του καθε ανθ΄ρωπου μετριέται με το πόση ελπίδα αποθέτει σε τρίτους για λύθεί το πρόβλημά του. ΄

Κάντε μια εικόνα του Σαμαρά και προσκυνάτε τον.. (λίγο κάτω από τη μέση..) έτσι ίσως σας περάσει..:-)

ΠΑΟΛΑ είπε...

Το φυσάτε και δεν κρυώνει νενέκια ε; Ακόμα μια φορά περαστικά σας!

Άντε με το καλό η λαϊκή ετυμηγορία να ανατρέψει καταστάσεις και στον Συναγερμό και στο ΠΑΣΟΚ και στο ΔΗΚΟ.

Φλινκιζίνκι είπε...

Εντάαααξει κοπέλια!!
ΈΦΚΕΙΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Τα Σκόπια ονομαστήκαν Νέα Βουλγαρία, η Εθνική Φρουρά απελευθέρωσε την Κερύνεια, οι καλαμαράδες έγιναν κατά 140% πλουσιότεροι, και οι λαθρομετανάστες ξεκίνησαν να φεύγουν αυτοβούλως.

Επιτέλους ανώνυμε 5:33, βρέθηκε και κάποιος να πει αυτά που πιστεύω.

ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΟΠΕΛΙΑ. Μην πέφτετε τόσο εύκολα στην παγίδα της "ΕΛΠΙΔΑΣ". Και ο Obama μιλούσε στους Αμερικάνους για "hope", τους έλεγε θα φύγει από το Αφγανιστάν και τώρα εγκρίνει 10,000 στρατιώτες για εκεί...

Ήρεμα. Ας δούμε αν κάνει αυτά που λέει πράξη πρώτα και μετά...

Ανώνυμος είπε...

Αντώνης Σαμαράς: Ένας καιροσκόπος και τυχοδιώκτης πολιτικάντης σε νέου τύπου συσκευασία. Αφού άρπαξε εκατομμύρια για την "Άνοιξη" μετά έκανε όλες τις πιθανές ακροβασίες για να επιβιώσει πολιτικά.

Επειδή όμως ο θυμόσοφος λαός δεν ξεχνά καλό θα είναι να θυμόμαστε, πως το 2004, αμέσως μετά την ανάληψη της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ από τον Γιώργο Παπανδρέου και συγκεκριμένα στις εκλογές του Μαρτίου, τελευταία στιγμή έκλεισε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία, αφού εκκρεμούσε για αρκετό χρονικό διάστημα η πρόταση για συνεργασία που είχε απευθύνει το
ΠΑΣΟΚ προς τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο Μεσσήνιος πολιτικός το σκεφτόταν μέχρι και την τελευταία στιγμή για το αν θα ακολουθήσει την πορεία των Μάνου και Ανδριανόπουλου. Τελικά το ένστικτό του τον οδήγησε να μην συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ.

Κριτήριο του βέβαια η πολιτική επιβίωση και όχι η...ιδεολογία που την χρησιμοποιεί σαν πατσαβούρα όπως τον συμφέρει.

Έτσι και αλλιώς στο Μακεδονικό είναι πια συντεταγμένος με τις "εθνικές κόκκινες γραμμές" δηλαδή την Διπλή Ονομασία με Γεωγραφικό προσδιορισμό για Όλες τις χρήσεις.

Δηλαδή έχει δεχθεί το Μακεδονία σαν μία από τις δύο λέξεις στην ονομασία του κρατιδίου.

Κρατατε "πισινή" γιατί θα απογοητευθείτε οικτρα.

Ο Α. Σαμαράς κάνει πάντα κινήσεις εκ του ασφαλούς με ελάχιστο ρίσκο και τις παρουσιάζει επικοινωνιακά σαν ρήξεις. Μια σκέτη μούφα είναι ο άνθρωπος

Mario είπε...

Περάσανε κατα πολοί τα χρόνια που είχαμε πολιτικά είδωλα. Αντε και βγήκε πρόεδρος τις Νέας Δημοκρατίας. Μέχρι να βγει αν βγει ποτέ πρωθυπουργος 8α περάσουνε αρκετά χρόνια. Μέχρι τοτε 100% 8α φανεί πια 8α είναι η λύση του Κυπριακού.

Σε ενα άλλο θέμα τώρα, μπορείτε να μου πείτε εσείς που είσαστε εναντίων της Ομοσπονδίας πια λύση 8α 8έλατε ? Τι είδους διακυβερνησης ? Θα ήθελα να ακουσω για μια τέτοια λύση και ποσο καλά chances έχει για να περάσει απο Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους.

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλαδα έχει να αντιμετωπίσει 2 σοβαρά προβλήματα που αλληλοσυνδέονται- Το τεράστιο έλλειμα (είναι μεσα στις 10 πιο δανεισμένες χωρες παγκοσμίως σε σχέση με το τι παράγει. Και το δημογραφικό (μισός πληθυσμός πάνω από 47 χρονών και ρυθμό γεννησεων 1.2 παιδιά ανα γυναίκα).
Πρέπει να αυξηθουν οι φόροι, να γίνουν περικοπές (κάτι που είναι καταστροφικό για την οικονομία σε περίοδο ύφεσης και καταστροφικό για την αμυνα), ή να φέρει ματαναστες μέσα να δουλέυουν και να πληρώνουν φόρους. Δεν υπάρχει αλλος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος, εκτός αν αποφασίσουν στην Ελλάδα να παντρεύονται στα 20 τους και να κάνουν 3 παιδιά! Διαφορετικά ο πληθυσμος της Ελλαδας θα συρρικνωθεί στα 8 εκατομμυρια σε 20 χρόνια και θα χεοκοπησει κατω από το βάρος των χρεών..
Αυτά είναι τα 2 προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν αμεσα και αντιλαμβάνεστε που μας αφήνει αυτό ως Κύπρος και τι παιχνίδι θα παικτεί στην περιοχή με την Τουρκία που παρουσιάζει πληθυσμιακή και οικονομική έκρηξη ( τώρα είναι μεσα στους G20).

Ανώνυμος είπε...

Τους είπαν «μικροαστούς». Κι αν είναι, ποιος κρίνει;

Τους είπαν «συντηρητικούς». Είναι προτιμότεροι οι κλέφτες;

Τους είπαν εθνικιστές. Πληρωμένοι ακαδημαϊκοί, κρατικοδίαιτες ΜΚΟ, αντιπρόσωποι του Σόρος.

Όταν ψέλλισαν «δεν πάει άλλο» τους είπαν και «ρατσιστές». Οι φασίστες της κουκούλας.

Σήμερα τα μεσαία στρώματα έπαιξαν «τα ρέστα τους».

«Σαν έτοιμοι από καιρό, σα θαρραλέοι», έσπρωξαν στο τραπέζι την τελευταία δυνατότητα που έχουν να επηρεάσουν την κατάσταση των πραγμάτων, πριν σαρωθούν από την παγκοσμιοποίηση και την οικονομική κρίση, χάνοντας ανεπιστρεπτί κοινωνικό στάτους, τρόπο και αρχές ζωής.

Και κέρδισαν.

Ανέδειξαν αυτόν που λες και μια εθνική ειμαρμένη είχε διατηρήσει εφεδρεία.

Όταν όλα έδειχναν ότι «απολείπειν ο Θεός Αντώνιον».

Όταν όλοι έλεγαν «μπήκαν στην πόλη οι οχτροί».

Σπάνια γίνεται αντιληπτή η βαρύτητα των ιστορικών γεγονότων τη στιγμή που συμβαίνουν.

Χωρίς δραματικές διατυπώσεις, η Νέα Μεταπολίτευση είναι εδώ.

Μετά τη λεηλασία με αφορμή την Ολυμπιάδα του 2004 η χώρα παραπαίει.

Η διεθνής κρίση επιτείνει την παρασιτική διάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Η πολιτική και οικονομική ελίτ είχε με την εισροή εκτεταμένων κοινοτικών πόρων μια ευκαιρία να διαμορφώσει ένα καθεστώς κοινωνικής συνοχής.

Την πέταξε για το τρίπτυχο «βίλλα-κόττερο-glamour».

Τώρα, ή κατρακυλάμε σε φεουδαρχία νέου τύπου ή δίνεται η δυνατότητα στη συγκολλητική ουσία της κοινωνίας, τη μεσαία τάξη, ακαθόριστη ιδεολογικά αλλά παντοδύναμη αριθμητικά, να βρει πάλι το βήμα της.

Επιστροφή σε περίοδο «παχέων αγελάδων» αποκλείεται, ας είναι αξιοπρεπής επιβίωση.

Απόψε : Η Αγκελα Μέρκελ τόνισε την ανάγκη να διοχετευθεί ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Οι Ελβετοί απέρριψαν τη ανέγερση των προσβλητικών μιναρέδων.

Κι εδώ, ο Αντώνης Σαμαράς σάρωσε το μισητό σύμβολο της πολιτικής φαυλότητας.

Μήπως το φάντασμα του απλού, μέσου, ανθρώπου πλανάται πάνω απ’ την Ευρώπη;

Προφήτης

http://www.antinews.gr/

Ανώνυμος είπε...

@Mario δεν εχουν αντιπρόταση, απλά απορρίπτουν. Απλά δεν θέλουν ΚΑΜΙΑ λύση. Δεν το δέχονται βέβαια ίσως και να μην το ξέρουν.
Αυτοί όμως που τους καθοδηγούν είναι επαγγελματίες απορριπτικοί.

Το μόνο που καμνουν ειναι να καταγγέλουν ή να χειροκροτάνε ότι μας απομακρύνει από περίπτωση λύσης. Θελουν να μεινει η κατάσταση όπως είναι τώρα.

Ρήγας είπε...

Ναι, ο Σαμαράς θα δείξει τις αντοχές του όταν έρθει η ώρα. Ναι, συμφωνώ ότι δεν πρέπει να έχουμε πολλές ελπίδες, όπως δεν έχουμε από κανέναν.

Από την άλλη δεν είναι κακό να έχουμε /κάποιες/ ελπίδες.

Διότι και με την Ντόρα όλα φαινόντουσαν μαύρα και χαίρονταν τα νενέκια σε Κύπρο και Ελλάδα, αλλά τελικά μια δόση ελπίδας που είχαμε και εκεί αποδείκτηκε καρποφόρα.

Όπως σας έλεγα πολλές φορές, "Ντόρα είναι, θα περάσει."

Πάντως εγώ το ήξερα από πριν, από νωρίς το πρωί της Κυριακής, όταν άκουσα από το ραδιόφωνο τον Δρακουμέλ να λέει "Εύχομαι καλή επιτυχία στην Ντόρα." Κάπου εκεί το πράμα είχε κριθεί.

Και αφού μιλούμε για ελπίδα, εύχομαι να αποφασίσει επιτέλους ο Δρακουμέλ και η Ντόρα να πάρουν μεταγραφή στο ΔΗΣΑΚΕΛ.

Ή τουλάχιστον, στο επόμενο δημοψήφισμα να βγει ο Δρακουμέλ και να ευχηθεί "Καλή επιτυχία Δημήτρη."



Ρήγας

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Ανώνυμε 12:35 και Μάριε, Διαβάστε την πρόταση του ΟΡΘΟΥ ΝΑΙ και τάχα μου ότι δεν θέλουμε λύση είναι δικοί σας ευσευοποθησμοί για να έχετε την ψευδαίσθηση ότι τάχα μου η μόνη λύση που παίζει είναι λύση διάλυση και Τουρκοποίηση της Κύπρου.
Μην είστε τόσο πρόχειροι ρε παιδιά γιατί δεν σας τιμά, και μην πιπιλάτε σαν αρνιά την κουφέττα που σας σερβίρει το ΔΗΣΑΚΕΛ,
ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ.
Η πατρίδα μας δεν είναι για πούλημα

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

Όπως ήδη είναι γνωστό από τις ειδήσεις η οι εγγλέζοι θα προχωρήσουν σε απολύσεις προσωπικού από τις βάσεις.

Αυτό θα επηρεάσει πολλές οικογένειες Ελληνοκυπρίων.

Η ουσία είναι αλλού.
Στον νέο γεωπολιτικό χάρτη του 21ου αιώνα η Κύπρος δεν έχει τη σημασία που είχε κάποτε για τις μεγάλες δυνάμεις.

Σιγά σιγά την εγκαταλείπουν στη μοίρα της.

Αυτό σημαίνει πως η μόνη χώρα που θα συνεχίσει να κοιτάζει αρπακτικά την Κύπρο είναι η Τουρκία που λόγω γεωγραφικής θέσης δεν θα πάψει ποτέ να θέλει τον απόλυτο έλεγχο του νησιού μας.

Μια λύση «πολιτικής ισότητας» «εκ περιτροπής Προεδρίας» και «εγγυήσεων νέου τύπου» θα παραδώσει την Κύπρο στον πλήρη έλεγχο της Τουρκίας από τη μία πλευρά και στην πλήρη αδιαφορία της δύσης από την άλλη.

Επίσης: Ίσως είναι καιρός να ταυτισθεί η Κύπρος με τις θέσεις της Γαλλίας και να γίνει αρνητική στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Διότι αν ποτέ η Τουρκία εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ουαί και αλλοίμονο.

Οι «ευρωτούρκοι» θα αποικήσουν την Κύπρο και θα την αναστρέψουν δημογραφικά νομίμως και χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.

Θα πλημμυρίσουν αρχικώς το Τουρκοκυπριακό συνιστών κρατίδιο της Ομοσπονδίας και μετά, με πλήρη εφαρμογή του Ευρωπαϊκού κεκτημένου θα έρθουν ποδά.

Να θυμάστε:

Η Τουρκική στρατηγική διπλωματία δουλεύει πάντα μακροπρόθεσμα. Και αποτελεσματικά.

Ανώνυμος είπε...

.....και η δική μας βραχυπρόθεσμα και αναποτελεσματικά.

Ανώνυμος είπε...

'Θα πλημμυρίσουν αρχικώς το Τουρκοκυπριακό συνιστών κρατίδιο της Ομοσπονδίας και μετά, με πλήρη εφαρμογή του Ευρωπαϊκού κεκτημένου θα έρθουν ποδά.' λέει ο Φάληρος.

Να τον υπενθυμίσω ότι ήδη πλημμυρίζουν το βορρά. Το τελευταίο μεγάλο κύμμα αφίχθη μετά το 2004, με τις επενδύσεις στις κατασκευές. Το οδικό δίτυο στα κατεχόμενα αναβαθμίστηκε ραγδαία μετά το 2004. Ο πληθυσμός ξεπέρασε τισ 300,000

Μην μας λες τι θα γίνει ΄ποδα΄ αν η Τουρκία μπει στην Ευρώπη. Πες μας και τι θα γίνει 'ποτζιει' είτε μπει είτα δεν μπει στην Ευρώπη η Τουρκία. Οξα εξυγραψαμεν τα;


Ανάλυσε και λίγο το δόγμα Νταβουτογλου. Την Τουρκία στους G20, κόμβος ενεργειας με αγωγους προς Ευρώπη. τις συμφωνίες με Συρία/Αρμενία, τα πετρέλαια των Τουρκόφωνων δημοκρατιών στην Κεντρικη Ασια. ΑΕΠ 900 δις σε σχεση με 25 δις εμείς και 300 δις της Ελλάδας κτλ

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα του Αποστόλου Ανδρέα, Χρόνια Πολλά σε όλους τους εορτάζοντες πλήν τους αλλόθρησκους Τουρκοπροσκηνυμένους Διζωνικούς κατάπτυστους.

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Ο εποικισμός ποτζεί αποτελεί έγκλημα πολέμου και αποτελεί και μεθόδευση πολύ μελετημένα εφαρμοσμένη από την Τουρκία έτσι ώστε να αφανίσουν τους αυτόχθονες κάτοικους και να καταλάβουν την Πατρίδα μας. Οπότε το να τους νομιμοποιεί ο Χριστόφιας αποτελεί πράξης προδοτική.
Δεν έχουμε παρά να προβάλουμε το έγκλημα και να ζητήσουμε το δίκαιο μας και μην ανησυχείτε υπάρχουν όλες οι πρόνοιες μέσα στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο για να τακτοποιήσουν αυτού του είδους τα εγκλήματα.
Οταν εμείς ερχόμαστε βάση της ιλιγγιώδους ανικανότηας που μας διακατέχει να παραιτούμαστε από τα Ευρωπαϊκά κεκτημένα και νομιμοποιούμε εγκλήματα με δηλώσεις ιλιγγιώδους ανοησίας ότι τάχα μου εμείς φταίμε και εμείς στρώσαμε το χαλί στην Τουρκία (άκουσον άκουσον) και τάσσουμε δώρα γενναία παραμονής εποίκων η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πρόβλημα αν εμείς είμαστε ζωντόβολα.
Οι προϋποθέσεις της σωστής λύσης υπάρχουν στην Ευρωπαϊκη Ενωση και στις διεθνείς αξίες δικαίου και η λύσεις τύπου διάλυση καταλαμβάνουν τον χώρο στις κεφαλές ανθρώπων εκεί όπου κανονικά έπρεπε να βρίσκετε ο εγκέφαλος.

Ανώνυμος είπε...

Οι προυποθέσεις υπάρχουν αλλά δεν υπάρχουν οι μηχανισμοί.

Η ισχυρότερη χώρα του κόσμου (ΗΠΑ)ιδρύθηκε κατόπιν εισβολής, εξόντωσης τοπικού πληθυσμού, από Ευρωπαίους και εποικισμό κυρίως από Ευρωπαίους και Αφρικανούς σκλάβους. Το ίδιο και η Αυστραλία και πολλές άλλες...

Δεν είναι αρκετό να υπάρχουν οι αξίες Διεθνούς Δικαίου. Πρέπει να υπάρχει και η δυνατότητα εφαρμογης τους.

Η Ευρώπη δεν έχει συγκροτημένη στρατιωτική ισχύ, ούτε μπορέί να προβάλει ισχύ όπου επιθυμεί οπως η ΗΠΑ. Ξερουμε ποιοι είναι οι συμμαχοι των ΗΠΑ στην περιοχη (Τουρκία/Ισραήλ).

Επίσης δεν είμαι σίγουρος για τις θέσεις των Ευρωπαίων στις διαφορές μας με τους Τούρκους. Δεν βλέπω να υπάρχει μεγάλη ωθηση από τους Ευρωπαίους να μείνει η Τουρκία εκτός.

Αρα θεωρητικά, ναι, έχουμε δίκαιο αλλά πως το μετοθσιώνοθμε στην πράξη; Yπάρχει κάποιο δικαστήριο να κρίνει και κάποιος μηχανισμός εφαρμογής δικαίου;;;;

Unknown είπε...

Λύση βασισμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα, στα ιδεώδη της Ε.Ε και σα ψηφίσματα ( κάτι που δεν διασφαλίζεται απο καμία ΔΔΟ ). Λύση ενός κράτους και μιας ψήφους. Λύση που να μην διαχωρίζει το λαο σε θρησκείες και γλώσσες.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Ανώνυμος είπε...

Καταγγελία:

Η απόφαση της Επιτροπής αρ.523/Β/09, ημερομηνίας 30/11/2009, που αναρτήθηκε στα σχόλια του προηγούμενου θέματος πάρθηκε με τη μέθοδο της σταθμισμένης ψήφου.

Επειδή είναι μειοψηφία στην επιτροπή οι γυναίκες δεν νομιμοποιούνται να ισχύει η ψήφος τους 27 φορές την ψήφο του κάθε άνδρα.

Είπαμεν ισότητα αλλά ΕΛΕΟΣ!

^Αγαθοκλής^

Mario είπε...

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ:

Εκλαμβάνω αυτο σαν απάντηση στην ερώτηση μου για πια λύση προτείνετε.
Πιστευεις οτι οι Τουρκοκύπριοι υπάρχει ποτε εστω και μικρή πιθανότητα να δεκτούνε κατι τέτοιο? Ολοι έχουνε μεσα στο μυαλό μας ιδεατές λυσεις. Το ερώτημα μου είναι που δεν το απαντά ποτε ούτε το ΔΗΚΟ, ούτε η ΕΔΕΚ πια λύση θέλουνε η οποία να εχει καλές πιθανότητες να γινει αποδεκτή απο Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκιπρίους.

Το να λέμε ας πούμε θέλουμε την Κύπρο όλη δική μας και αλλα ωραία λογια ειναι καλά για τα αφτιά. Μπορούνε να γίνουνε όμως πραγματηκότητα?

Οπως παμε θα λεμε "Παλι με χρόνια και καιρούς...."
Πρέπρει να βρούμε μια λύση το λιγοτερο επώδυνη που να γίνει αποδεκτή.

Πέστε μου που κάνω λά8ος.

Ανδρέας Χριστοφή είπε...

"Πιστευεις οτι οι Τουρκοκύπριοι υπάρχει ποτε εστω και μικρή πιθανότητα να δεκτούνε κατι τέτοιο
Το να λέμε ας πούμε θέλουμε την Κύπρο όλη δική μας και αλλα ωραία λογια ειναι καλά για τα αφτιά. Μπορούνε να γίνουνε όμως πραγματηκότητα?"

H στρατηγική των σοβαρών κρατών δεν διαμορφώνεται με το τι θέλουν ή τι αποδέχονται οι άλλοι, αλλά με το τι συμφέρα τα ίδια τα κράτη.Κύριοι δεν συζητώ για τα αυτονόητα αλλά τα ΑΠΑΙΤΩ.Aλίμονο δηλαδή.

Οπως παμε θα λεμε "Παλι με χρόνια και καιρούς...."

Αυτος ο στίχος που ειρωνικά αναφέρεσαι μεγάλωσε γενιές σκλάβων Ελλήνων και τους οδήγησε μέχρι και τον Σαγγάριο.Άρα λοιπόν ναι πάλι με χρόνια με καιρούς.

Πλαστήρας είπε...

Μα για ποιούς Τουρκοκύπριους μιλάς ρε Μάριο; Τη μειονότητα των κατεχομένων (70.000);

Πιστεύεις ότι αυτοί μπορούν να κάνουν ότιδήποτε που δεν θέλει η Τουρκία; Κατακρίβειαν υπάρχουν αυτοί οι περίφημοι Τουρκοκύπριοι που τους κάνατε την Άρεια Φυλή;

Προσγειωθείτε επιτέλους! Καταλάβετε το. "Εταίρος" μας θα είναι το βαθύ κράτος της Άγκυρας και κανένας άλλος.

Ανώνυμος είπε...

http://greece-salonika.blogspot.com/2009/11/blog-post_8598.html

ζωα

Mario είπε...

Βυζαντινός:

Εδω και 60 χρόνια δεν έχουμε μια στρατηγική αφου κά8ε αλλη κυβέρνηση κάνει οτι θέλει. Τώρα μετα από 36 σχεδόν χρόνια δεν μπορούμε να αλλάξουμε την στάση για τιν Ομοσπονδία που εμείς υπογράψαμε το 1977.

Νομίζεις οτι καμιά σοβαρή χώρα θα μας λάβει υπόψη αν ξαφνικά αύριο βγούμε και πούμε επίσημα δεν θέλουμε Ομοσπονδία ?

Καποιος άλλος είπε πως δεν έχουμε να κανουμε με τους ΤΚ αλλά με την Τουρκία. Ακόμα χειροτερα δηλαδη. Θα δεκτεί ποτε η Τουρκία λύση που να ειναι το καλύτερο Ομοσπονδια ?
Η Τουρκία θα ήθελε την Κύπρο δική της. Επειδή δεν μπορεί να κανει κατι τέτοιο θέλει 2 κράτη στην Κύπρο. Για χάρη της Ευρωπαικής της πορείας όμως ισως δεχτεί χαλαρή Ομοσπονδία.

Αν μπορείτε να αλλαξετε ολα αυτα τα δεδομενα μπράβο σας.

Ανώνυμος είπε...

Αυτος ο στίχος που ειρωνικά αναφέρεσαι μεγάλωσε γενιές σκλάβων Ελλήνων και τους οδήγησε μέχρι και τον Σαγγάριο.Άρα λοιπόν ναι πάλι με χρόνια με καιρούς.

Τζιε μετα που το σαγγαριο που τους οδηγησες αν θελεις να μας πεις δηλαδη

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα χαρήκαμε που έχασε η Ντόρα και κέρδισε ο Σαμαράς. Απαγορεύεται δηλαδή να ελπίζουμε; Αν έβγαινε η Ντόρα θα μαύριζε κι άλλο το τοπίο και θα είμαστε πράγματι σχεδόν χωρίς ελπίδα στο έλεος των Ανανιστών. Είμαι της άποψης ότι ένας ηγέτης είναι ικανός να αλλάξει πολλά πράγματα. Ελπίζω ότι ο Σαμαράς θα εξελιχθεί σε αυτόν τον ηγέτη. Ελπίζω ότι οι παλινδρομίσεις του (η ίδρυση της Πολιτικής Άνοιξης και η επανένταξή του στην Νέα Δημοκρατία) ήταν για να εξυπηρετήσουν την πατρίδα και όχι προσωπικά οφέλη. Ελπίζω ότι σύντομα θα δούμε αν είναι αληθινός ή όχι. Ελπίζω ότι θα τον βοηθήσει ο Θεός να εξελιχθεί σε αυτόν που περιμένουν οι Έλληνες. Ενώ αν είχαμε την Μπακογιάννη αυτές οι ελπίδες (όσο εξωπραγματικές κι αν ακούγονται για κάποιους) δεν θα υπήρχαν. Ας του δώσουμε πίστωση χρόνου.

Ανδρέας Χριστοφή είπε...

@Mario

"Νομίζεις οτι καμιά σοβαρή χώρα θα μας λάβει υπόψη αν ξαφνικά αύριο βγούμε και πούμε επίσημα δεν θέλουμε Ομοσπονδία ?"
Oι ξένοι υποστηρίζουν οτι κάνουμε εμείς ως σημαία.Τώρα..σαφέστατα και δεν θα ξυπνήσουμε μια μερα και θα πούμε δεν θέλουμε ομοσπονδία έτσι μας γούσταρε.Έχουμε πολλά επιχειρήματα και πολλές ευκαιρίες(την σταθερή τουρκική αδιαλλαξία κ.α)τα οποία ΔΕΝ χρησιμοποιούμε.Επιμένουμε εκεί, σε κάτι που ούτε η Τουρκία επιθυμεί.Την διχοτόμηση η Τουρκία δεν την θέλει γιατι την έχει και είδε με το πέρασμα του χρόνου οτι μπορει να πάρει περισσότερα στην Κύπρο.Η διχοτόμηση είναι συμβιβαστική λύση για την Τουρκία έστω και αν "απειλεί" συνεχώς ελέω συνομιλιών.



@Ανώνυμος 6:50 μμ
Ναι τους οδήγησε σε μια ήττα.Μια επική ήττα όμως που την αναγνώρισε ακόμη και αυτός ο ίδιος ο Κεμάλ.Μάχες χάνονται αλλά ο στόχος πρέπει να παραμένει σταθερός.Επειδή χάσαμε το 1974 σε εναν "πόλεμο" που δεν έγινε, αυτο δεν σημαίνει οτι παύουμε να διεκδικούμε.
Εδάφη που χάνονται με πόλεμο κερδίζονται με πόλεμο.Αυτό δείχνει η ιστορία.Για όσους την αποδέχονται κι αυτήν τελικά..

hope είπε...

Βυζαντινός:

Δηλαδή προτίνεις πόλεμο ?
Αντε να πάμε όλοι να πιάσουμε την Τουρκία και την αλλη μισή Κύπρο.
Είναι σοβαρά αυτά τώρα σε μια χώρα της Ευρωπαικής Ένωσης ?
Ασε που αν γίνει πόλεμος δεν νομίζω τα παιδιά των "cafes" να πάνε να πολεμήσουνες.

Ανώνυμος είπε...

κωλοπαιδο και αυτοσ, σαν το φιλο του το καθηκι τον Παπαδοπουλο, τον ηρωα τησ ομορφιτασ λυσσαριδη και τουσ διαφορουσ πραξικοπηματιεσ που σημερα υπεραμυνωνται τησ κυπριακησ δημοκρατιασ.

ευτυχωσ ομωσ αυτοσ ο εθνικιστησ τησ δεκαρασ θα ειναι αντιπολιτευση για μια δεκαετια