Ο ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΝΕΝΕΚΩΝ!

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Στη φωτογραφία, κόκκινα παπαγαλάκια του καθεστώτος Χριστόφια, προσπαθούν να μεταθέσουν τις υποχωρήσεις του Δ. Χριστόφια στον Τάσσο Παπαδόπουλο!


"Μήπως τελικά όλα αυτά είναι προϊόν έλλειψης πολιτικού θάρρους να αναληφθεί η ευθύνη για όσα έχουν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο γίνει αποδεκτά; Μήπως το βάρος των διολισθήσεων είναι τέτοιο που δεν μπορεί να το σηκώσουν οι ζωντανοί και πρέπει να κληθούν να το αναλάβουν και οι νεκροί;"

Γ. Χριστοδουλίδης, δημοσιογράφος


Άρχισαν τα όργανα.

Το κυπριακό πάει να κλείσει και ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να προετοιμάζεται να δεχθεί την άδικη λύση που το καθεστώς Χριστόφια προσπαθεί να του σερβίρει.

Στα πλαίσια αυτά, δε διστάζουν τα διάφορα ανδρείκελα του καθεστώτος, να καπηλεύονται τον ίδιο τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο. Είδαμε μέχρι και ερασιτεχνικά ντοκιμαντέρ να έχουν ετοιμάσει για να ενοχοποιήσουν τον Τάσσο (προφανώς ζήλεψαν τη δόξα του Μαγάριου Δρουσιώτη).

Προσπαθούν να τα ρίξουν όλα στον Τάσσο. Να μας πουν ότι τις υποχωρήσεις του Ευέλικτου τις έκανε ο Τάσσος.

Ο άνθρωπος που ενταφίασε το Σχέδιο Ανάν με τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου 2006, με την οποία το Κυπριακό μπορούσε να συζητηθεί εξ υπαρχής.

Βρίσκουν λοιπόν αποσπασματικές δηλώσεις, που έγιναν σε άλλα πλαίσια και σε άλλο χρόνο, απομονώνουν στιγμιαίους ελιγμούς τους οποίους έκανε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος για να σώσει την Κύπρο.

Και τις ανασύρουν για να συμπαρασύρουν το κόσμο μαζί τους, στο δικό τους επικείμενο ΝΑΙ και για να αιτιολογήσουν τις υποχωρήσεις του Δ. Χριστόφια.

Σε αυτούς απαντά ο ίδιος ο Τάσσος.



Τους απαντά επίσης ο σπουδαίος δημοσιογράφος Γ. Χριστοδουλίδης, με άρθρο του πριν λίγες μέρες.


Γενναιόδωρες προσφορές χωρίς... προσφοροδότη


Του Γιώργου Χριστοδουλίδη
Φιλελεύθερος 31/10/09

Είναι πιστεύω κάποια πράγματα που λέγονται δημοσίως από τα πιο επίσημα χείλη τα οποία σπέρνουν μια επιπλέον αμφισβήτηση και αμφιβολία για το πού πάμε στο Κυπριακό, αλλά κυρίως για το πώς πάμε εκεί… που πάμε. Βγαίνει για παράδειγμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι υποστηρικτές του και δηλώνουν ότι η εκ περιτροπής προεδρία, η σταθμισμένη ψήφος, η παραμονή 50.000 εποίκων, το θέμα των συνθηκών εγγύησης κ.ά. είναι πράγματα που είχε αποδεχθεί ο αείμνηστος πρόεδρος Παπαδόπουλος. Και διερωτάται το… φτωχό μυαλό πολλών (του δικού μου συμπεριλαμβανομένου): αν ο τέως πρόεδρος τα έχει αποδεχθεί αυτά προς τι τότε η επίκριση σε βαθμό συκοφαντίας που ακόμα και τώρα διατυπώνεται σε βάρος του ότι δεν ήθελε λύση και ήταν αδιάλλακτος; Προς τι η ανάγκη για «πρόεδρο λύσης», αφού με όλες αυτές τις υποχωρήσεις που είχε κάνει ο μακαρίτης Τάσσος, μαζί με άλλες δυο-τρεις που είμαι βέβαιος ότι εν καιρώ θα «αποκαλυφθούν» όσο θα προχωρούν οι συνομιλίες και σε άλλα κεφάλαια, θα καταδειχθεί ότι είχαμε «πρόεδρο λύσης» αλλά τον καταψηφίσαμε!


Επιπλέον, αν ο Τάσσος ήταν τόσο ενδοτικός και είχε δεχθεί όλα τα πιο πάνω που αποτελούσαν θεμελιώδεις πρόνοιες του σχεδίου Ανάν, γιατί τότε το είχε απορρίψει με τρόπο βροντερό καλώντας τον λαό να πράξει το ίδιο;


Και γιατί τον υποστήριζαν τόσοι «ακραίοι εθνικιστές», «τουρκοφάγοι» και «οπαδοί της διχοτόμησης»;


Γιατί δεν τον στήριξαν και μάλιστα φανατικά οι σημερινοί υπέρμαχοι της εκ περιτροπής, της σταθμισμένης, της παραμονής των εποίκων και των τουρκικών εγγυήσεων; Μήπως η απάντηση είναι ότι ο τέως πρόεδρος αλλά και ο λαός με την τελική απόρριψη του σχεδίου Ανάν, απέρριψαν κάθετα και οριστικά όλες τις πρόνοιες του;


Είναι όμως και μια άλλη παράμετρος που προκαλεί βασανιστικά ερωτηματικά αφού επιμένει να ενοχλεί τη νοημοσύνη μας. Την ώρα που διεξάγεται αυτή η καμπάνια από το Προεδρικό, το ΑΚΕΛ και μέρος της ηγεσίας του ΔΗΣΥ να πειστεί η κοινή γνώμη ότι όλα τα «κακά» ή τουλάχιστον τα περισσότερα, ήταν έργο Τάσσου Παπαδόπουλου, βγαίνει ο πρόεδρος και δηλώνει από τη Νέα Υόρκη ότι προέβη σε «γενναίες προσφορές» προς την τουρκική πλευρά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι περιμένει κάποια ανταπόδοση. Προγενέστερα δε, είχε πει, απαντώντας σε επικριτικά σχόλια για τα συνιστώντα κράτη και το συνεταιρισμό, ορολογίες που είχαν συμπεριληφθεί στα πρώτα ανακοινωθέντα Χριστόφια-Ταλάτ ότι «ήθελα να διευκολύνω τον φίλο μου τον Ταλάτ». Αν όμως οι υποχωρήσεις «χρεώνονται» στον Τάσσο Παπαδόπουλο, σε ποιες «γενναιόδωρες προσφορές» προέβη ο νυν πρόεδρος; Μήπως εννοούν άλλες προσφορές που ακόμη δεν έχουν δει το φως δημοσιότητας; Αν ναι, ποιες είναι αυτές; Θα πρέπει δηλαδή κάποτε να αποφασίσουν ποιος έκανε τις προσφορές…


Είναι όμως ακόμα κάτι που τριβελίζει το φτωχό μας μυαλό: Αν υποθέσει κανείς ότι όλα τα είχε δεχτεί ο… σκληροπυρηνικός Τάσσος, η αρχή που λένε πως υιοθετούν, του «τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται συμφωνημένο αν δεν συμφωνηθούν όλα», ποια εφαρμογή βρίσκει;


Και εν τέλει πώς είναι δυνατόν ο Τ. Παπαδόπουλος να είχε αποδεχτεί όλο το αρνητικό φορτίο που του «κληροδότησε» ένας άλλος πρόεδρος, ο Γλαύκος Κληρίδης, και εν συνεχεία ο Δημήτρης Χριστόφιας να έπραξε το ίδιο σε σχέση με τον προκάτοχο του, με τους δυο τελευταίους μάλιστα να είχαν πει όχι (σε διαφορετική ένταση) στο σχέδιο που τα περιλάμβανε όλα αυτά; Τίποτα θετικό δεν υπήρχε για να υιοθετήσουν; Και βεβαίως, πώς μπορεί διακηρύσσεται ότι το σχέδιο Ανάν δεν είναι στο τραπέζι, όταν βασικές του πρόνοιες γίνονται αποδεκτές… Μήπως τελικά όλα αυτά είναι προϊόν έλλειψης πολιτικού θάρρους να αναληφθεί η ευθύνη για όσα έχουν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο γίνει αποδεκτά; Μήπως το βάρος των διολισθήσεων είναι τέτοιο που δεν μπορεί να το σηκώσουν οι ζωντανοί και πρέπει να κληθούν να το αναλάβουν και οι νεκροί;


Αν έτσι έχουν τα πράγματα, τότε το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, διότι οι νεκροί ούτε διαπραγματεύονται, ούτε τον εαυτό τους μπορούν να υπερασπιστούν.


Ευτυχώς πάντως που επιδιώκουμε ακόμη «λύση στη βάση αρχών». Η εκ περιτροπής, τουτέστιν ο διορισμός, ουσιαστικά, Τουρκοκύπριου στην προεδρία, η παραμονή των εποίκων, οι πληθυσμιακές πλειοψηφίες και η διαιώνιση των συνθηκών εγγύησης της Τουρκίας επί της Κύπρου, εξυπηρετούν σίγουρα και πέραν πάσης βεβαιότητας τις αρχές της δημοκρατίας, της αναίρεσης εγκλημάτων πολέμου, της μη εθνοφυλετικής διάκρισης και της μη επέμβασης μιας χώρας στα εσωτερικά μιας άλλης…


*Ο Γιώργος Χριστοδουλίδης είναι δημοσιογράφος και λογοτέχνης.


ΕΥΕΛΙΚΤΟΠΟΥΛΑ ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ! ΕΙΔΑΤΕ ΤΗ ΨΕΣΙΝΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤ1! ΕΙΔΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟ "ΝΑΙ" ΣΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ;


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΡΙΜΑΧΟΣ για το christofias-watch

24 Σχόλια:

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

Ένα είναι το μόνο σχόλιο που μπορεί να γίνει προς το ΑΚΕΛ και τους συνηγόρους του:

Αφού θέλουν να μας πείσουν πως ο Πρόεδρος Χριστόφιας ακολουθεί κατά γράμμα τα όσα έπραξε ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος...αφού θέλουν να μας πείσουν πως ο Πρόεδρος Χριστόφιας ακολουθεί ακριβώς τις ίδιες αρχές...τότε ας μας εξηγήσουν επιτέλους γιατί μετά από 4,5 χρόνια "αγαστής συνεργασίας" και συνεχούς στήριξης που του παρείχαν ανακάλυψαν ξαφνικά πως ΑΥΤΟΙ θα έφερναν τη Λύση του Κυπριακού; Γιατί τον άδειασαν με τον πλεον επάισχυντο και άτιμο τρόπο;

Απλώς για να γένει ο κος Χριστόφιας Πρόεδρος, ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ;

Ας απαντήσουν αν μπορούν!
Γιατί απεσύρθησαν ΤΟΤΕ και προέτειναν την υποψηφιότητα Χριστόφια και ΤΩΡΑ ασθμαίνοντας προσπαθούν να πείσουν πως ακολουθούν με συνέπεια την ίδια πολιτική;

Υπάρχει αγαπητοί Σύντροφοι μια ανακολουθία εδώ ή όχι;

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Παιδιά, τα θερμά μου συγχαρητήρια. Έπρεπε να τα ακούσουν τα διάφορα νενέκια από κάποιους. Και το Γιατρό τον συκοφαντούν τα νενέκια αλλά τους την χαλάει το είναι ζωντανός και μπορεί να τους απαντά.

Τον Τάσσο άνανδρα τον μέμφονται και διαβάλλουν τα λόγια του, επειδή δεν είναι στη ζωή. Ντροπή σας ρε νενέκια. Αναλάβετε τις υποχωρήσεις του Ευέλικτου σας και μιλήστε με ειλικρίνεια στο λαό.

Και να ρωτήσω τους φίλους μου τους ΔΗΚΟικούς. Καλά ρε κοπέλια, ο Κάρογιαν πόσο φτηνός είναι και δεν απαντά; Αν δεν ήταν ο Τάσσος θα έψηνε καφέδες ο άνθρωπος. Δεν έχει τουλάχιστον στοιχειώδη σεβασμό να απαντήσει στον Ευέλικτο;

Αφροασιάτης είπε...

Καλώς τον κ. Γ. Λιλλήκα και το τσιράκι του τον ΗνωμενοΒασίλειο.

Χορωδία από κοκοράκια εναντίον της λύσης. Κο κο κο κο.... ή μήπως ΕΥΡΩΚΟ;

aporia είπε...

gia mas pou den imaste kypro pete mas gia poia dimoskopisi milate tu ant1 kai ti apotelesmata efkale

Ανώνυμος είπε...

Για τον θανατο του ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ Γιώργου Κάιζερ ουτε κουβεντα κυριοι επιτροποι ε;;; ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ .AYTA MAΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΝΑΜΕ
ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Είχε κάποια σχέση όμως με την ΕΟΚΑ Β, έτσι;

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΟΚΑ Β. ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ; ΔΙΑΦΩΤΙΣΕ ΜΑΣ.


Υ.Γ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1974 ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΕΡΑΓΙΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΕΡΑΡΙΟΥ ΠΑΡΑ ΤΟ ΞΕΝ. ΣΕΡΑΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ 14 Νοέμβριος 2009 6:36 μμ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΟΤΑΝ ΠΕΤΑΣ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ.

Πλαστήρας είπε...

Ο Χριστοφιας και η κλίκα του είναι θλιβεροί ψεύτες! Αν έλεγε τέτοια πράγματα μέσα το προεκλογικό του πρόγραμμα ούτε με οβίδες δεν εκλεγόταν. Η απάτη τους είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορεί να κρυφτεί με τίποτα. Νυν υπερ πάντων ο αγών αδέλφια.

Από Αριστερά μέχρι Δεξιά θα αντισταθούμ εκαι θα σταθούμε ανάχωμα στι ςμεθοδεύσεις των προσκυνημένων. Δεν τους χαρίζουμε την Κύπρο μας με τίποτα!

Ανώνυμος είπε...

Aφού δεν έκαναν ούτε μια ανάρτηση οι διαχειριστες ας κάνω εγώ.

Αιχμάλωτος ο Γιώργος Κάίζερ μέσα ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΕΡΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ κατάφερε να μιλήσει γιά μερικά δευτερόλεπτα απο το μικρόφωνο του κατοχικού ραδιοσταθμού Μπαϊράκ, οπότε ακούστηκε σε όλη την Κύπρο να λέει "ήμουν, είμαι και θα είμαι γιά πάντα υπέρ της Ένωσης της Κύπρου με την μητέρα Ελλάδα".

ΣΥΖΕΥΞΗ-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ-ΕΝΩΣΗ!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΛΕΒΕΝΤΗ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ ΤΗΝ ΗΜΙΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΠΩΣ ΕΣΥ.

Ρήγας είπε...

Στο ίδιο βιβίο, ο ταξίαρχης ε.ω. Γεώργιος Σέργης αναφέρει ότι για δεκαετία και πλέον [sic] στην Κύπρο "καλιεργούνταν συστηματικά μίσος για τους Ελλαδίτες εξιωματικούς", ότι θεωρούνταν ανεπιθύμιτοι από την συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων αλλά και αμέσως μετά την εισβολή οι αξιωματικοί αυτοί "εδιέτρεχαν τον κίνδυνο να φονευθούν απο Ελληνοκύπριους."

ΑΥΤΟΣ λοιπόν είναι η "πηγή" για να κριθεί ο Λυσσαρίδης και οι ομάδες του;

Βρε ακελάκια νενέκια,

Φτάσατε στο σημείο να μας παραπέμπετε στα γραφώμενα του κάθε αποτυχημένου ΧΟΥΝΤΙΚΟΥ αξιωματικού για να βγάλετε την χολή σας απέναντι στον Λυσσαρίδη;

Παλιοτόμαρα. Ούτε καν για φτύσιμο δεν είστε.


Ρήγας

Γαλλικό φα'ϊ είπε...

Έχω ένα σχόλιο για την ομιλία του Λιλλήκα. Είπε ο Λιλλήκας στην ομιλία του:

"Ασφαλώς, για να εφαρμοστεί μια τέτοια πολιτική, θα πρέπει να εγκαταλείψουμε τον εναγκαλισμό του Λονδίνου και να κτίσουμε ισχυρές στρατηγικές συμμαχίες με τις χώρες εκείνες που μπορούν να μας στηρίξουν, όπως το έπραξαν και στο παρελθόν."

Είπαν οι Γάλλοι λίγες μέρες ΜΕΤΑ την ομιλία. "Εμείς μπορεί να μην πολυθέλουμε την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά την Λύση του Κυπριακού την θέλουμε και την θέλουμε τώρα.".

Καλά γαλλικά εναγκαλιάσματα.

Ανώνυμος είπε...

Γαλλικό Φαϊ, το Γαλλικά και πάσης φύσεως εναγκαλίσματα αξιοποιούνται αναλόγως. Φυσικά και έχουν και άλλους στόχους οι Γάλλοι και οι κάθε Γάλλοι, και εκεί που υπάρχει σύμπτωση συμφερόντων τα εναγκαλίσματα αξιοποιούν διπλωματικές ευκαιρείες, και εκεί που δεν υπάρχει συμπτωση συμφερόντων προσαρμόζεσε διπλωματικά έτσι ώστε να αποφύγεις κινδύνους για την πατρίδα σου. Στο κάτω κάτω μην ξεχνάς ότι αυτό που λες για τους Γάλλους ισχύει και για εμάς. Και εμείς θέλουμε λύση και λύση Ευρωπαϊκή μέσα σε ένα πλαίσιο στοιχειοδών Ανθρωπίνων Δικαιομάτων και όχι μια λύση Εγγλέζικη που να δίνει την Κύπρο στο πιάτο στους Τούρκους. Τα εναγκαλίσματα με τους Εγγλέζους προϋποθέτουν ιλιγγιώδη βλακεία από την άλλη.

nekatomenos είπε...

"Ο άνθρωπος που ενταφίασε το Σχέδιο Ανάν με τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου 2006, με την οποία το Κυπριακό μπορούσε να συζητηθεί εξ υπαρχής."

Μεγάλη επιτυχία η 8η Ιουλίου, ως γεγονός. Θυμίστε μου τι αποτέλεσματα επετύχαμε με βάση την 8η Ιουλίου;

Ανώνυμος είπε...

Τωρά κάμνεις τον ηλίθιο όξα είσαι που τ' αλήθκεια ρε νεκατωμένε?

nekatomenos είπε...

Τωρά ήταν απάντηση τούτη οξά είπε σας το ΔΗκιγορικό ΚΟμμα σας να το παίζετε στες καθυστερήσεις;

Ανώνυμος είπε...

Η απάντηση εν μπροστά που την μούττην σου τζαι εν την θωρείς. Δεν έπρεπε καν να υποβάλλεις ένα τέτοιο ερώτημα αν ήσουν σοβαρός στο ελάχιστο. Οπότε ακόμα και κάποιος να μπει στον κόπο να σου απαντήσει θα ήταν μάταιο γιατί δεν θα .....ακούσεις.
Εγώ προσωπικά δεν έχω το σθένος να κάνω μάταιους αγώνες.

Ανώνυμος είπε...

Ρήγα μου, μωρό μου....αγάπη μου εσύ....μπράβο μωρό μου..καλά τα λές ...φτύσε τα ακελάκια... στη συνέχει γνωρίζεις τι επακολουθεί έτσι;

Για να φύγουν τα ακελάκια από την εξουσία θα πρέπει να ψηφίσεις Δησυ.....thanks μωρό μου....

nekatomenos είπε...

Εννά μου πεις για σθένος; Η ψυχή μου το ξέρει με εσάς που ασχολούμαι.

Ε πε μου να μαθαίνω. Εκτός τζαι αν δαμέ μπαίνετε για να ικανοποιήστε βαφτίζοντας αλλήλους αγωνιστές. [Όταν εν παίζετε εσσωκομματικά τζαι παρακμιακά παιχνιδάκια φοιτητικών "νεολαίων"].

Ανώνυμος είπε...

Το ότι απεγκλώβισε μας που το σχέδιο Χάνεϋ (ακούεις τζαι συ Ανάν) λλίον επίτευγμα σου πέφτει δηλαδή? Άδε τωρά που ο ευέλικτος οδοστρωτήρας επανέφερε το προδοτικό σχέδιο και εργάζετε να το τροποποιήση προς το χειρότερο?
Το ότι κατοχύρωνε δημοκρατικά την επιλογή που με απόλυτη πλειοψηφία φώναξε ο άμοιρος τούτος λαός λλίον σου πέφτει.
Δεν είναι βασικό στοιχείο του φασισμού η ακύρωση της λαϊκής ετυμηγορίας. Από τη στιγμή που ο ευέλικτος συζητά πάνω στη βάση του σχεδίου πάνω στο οποίο ο κυπριακός λαός τοποθετήθηκε τόσο έντονα δεν αποτελεί φασισμό. Και ακριβώς επειδή στον απατεώνα κόσμο που ζούμε όπου τα αυτονόητα δεν εξυπακούνται λλίον σου πέφτει η απλή κατοχύρωση των αυτονόητων.
Εν αυτονόητα τούτα που λαλούμε. Τούτη εν η κατάντια μας να εξηγούμε τα αυτονόητα. τζαι αντί να ήταν δεδομένα και να προχωρούμε μπροστά ακυρώνουμε τα (βλ ευέλικτος) τζαι φουντάρουμε στο στόμα του λύκου που κάθετε τζαι θωρεί μας τζαι συναγλύφτετε τζαι τζείνα που θα τον ικανοποιούσαν προηγουμένως φαίνονται του τζαι λλία με τέθκοια ζωντόβολα πούσιει να κάμει.

nekatomenos είπε...

Ως γεγονός, τζείνα τα επόμενα θκυό χρόνια μετά την 8η Ιουλίου ήταν γεμάτα με θετικές εξελίξεις στο Κυπριακό. Ώσπου τζαι εστάματησε τα ούλλα τούτα τα καταπληκτικά ο κόσμος στις εκλογές του 2008 [που προφανώς εν μετρά σαν λαϊκή ετυμηγορία- η τελευταία φορά που εψήφισε ο Κυπραίος ήταν το 2004, που τότε ούτε βουλευτικές, ούτε προεδρικές, ούτε ΕΥΡΩβουλευτικές είσιε].

Μα ξιουρίζετε μας;

Το "τροποποιήσει" γράφεται με έψιλον ιώτα.

Ανώνυμος είπε...

Ενώ τωρά που επιάμεν την κατηφόρα τζαι πάμε ολόϊσια στον γκρεμμόν, εν σιήσιην το πράμα, ........για τους Εγγλεζοτουρκολάγνους

nekatomenos είπε...

Ε πέτε μας επιτέλους τι έκαμε ο άθρωπος που τις 8 Ιουλίου 2006 ως τον Φεβράρη του 2008.