ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΟΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΤΗΣ ΑΚΕΛΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΠΟΥΝ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Το πρόβλημα δεν είναι η Τουρκία!
Επαναπροσέγγιση με τη Μαλαισία!

ΑΚΕΛ και Μαλαισία κοινοί αγώνες!

Οι Μαλαισιανοί δεν είναι εχθροί μας
Σαν τους Τουρκοκύπριους είναι αδελφοί μας!

Anef Oriwn, μη σκύβεις το κεφάλι
Με τους Γκρίζους Λύκους αντίσταση και πάλι!

Φασίστες λεβέντες αδελφοί μας!



Σύμφωνα με δημόσια καταγγελία του Προέδρου των Κυπρίων Φοιτητών του Ηνωμένου Βασιλείου, οι μικροί οδοστρωτήρες φοιτητές του ΑΚΕΛ, έδειξαν τη μεγάλη τους δημοκρατικότητα, διασπώντας την αντικατοχική εκδήλωση που έγινε στο Λονδίνο στις 15/11/2009.

Αντί μάλιστα να διαδηλώνουν έξω από την Πρεσβεία της Τουρκίας, διαδήλωναν επαναπροσεγγιστικά συνθήματα έξω από την Πρεσβεία της Μαλαισίας!!!!!

Σπάζοντας το ψηφισμένο κοινό πλαίσιο συνθημάτων!

Αυτοί είναι φίλες και φίλοι οι φασίστες και οι αντιδημοκράτες του φοιτητικού κινήματος. Πληροφορίες που λάβαμε επίσης από φίλους μας στο Ηνωμένο Βασίλειο, λένε και για απαράδεκτη στάση κάποιων φοιτητών του ΑΓΩΝΑ Ηνωμένου Βασιλείου.

Να τονίσουμε επίσης ότι η Προοδευτική τήρησε κοινή στάση με μια ακροδεξιά κίνηση που βρισκόταν στο χώρο ( που αποκαλείται Αυτόνομη Φοιτητική Έκφραση και έχει για συναγωνιστές κάποιες γνωστές φασιστικές ομάδες) δείχνοντας για μια ακόμη φορά την αδελφική σχέση της με το μαύρο φασισμό.

Συγχαίρουμε τις γνωστές στο φοιτητικό κίνημα ως δημοκρατικές οργανώσεις Πρωτοπορία, Αναγέννηση, Μέτωπο για την άψογη τους στάση.

Επί τη ευκαιρία,
θέλουμε να συγχαρούμε, άνκαι δεν ταυτιζόμαστε απόλυτα με την ιδεολογία, τον τρόπο δράσης και τα συνθήματά τους, και τις οργανώσεις ΕΦΕΝ και ΕΠΑΛΞΗ, γιατί επιμένουν να μας δείχνουν ότι ο αντικατοχικός αγώνας γίνεται στα οδοφράγματα και όχι σε κλειστά στάδια σε στυλ εδονίτικων συναυλιών. Ότι ο αντικατοχικός αγώνας γίνεται με αντικατοχικά αγωνιστικά συνθήματα και όχι με ακελοφασιστικά συνθήματα εκτός τόπου και χρόνου.

ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

Ακολουθεί το κείμενο καταγγελία του Προέδρου των Κυπρίων φοιτητών.

Ενέργειες για διάσπαση του Φοιτητικού Κινήματος – Αμαύρωσαν την Αντικατοχική εκδήλωση


Αγαπητοί συμφοιτητές/τριες,

Ως Πρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου, νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ τις σκέψεις και τις ανησυχίες μου, όσον αφορά τα γεγονότα της αντικατοχικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Φοιτητική Ένωση στις 15 Νοεμβρίου 2009, για να καταδικάσει την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

Μετά λύπης μου διαπιστώνω για ακόμη μια χρονιά ότι συγκεκριμένες παρατάξεις, και στη συγκεκριμένη περίπτωση η Προοδευτική Κ.Φ. εκμεταλλεύεται εκδηλώσεις σαν κι αυτές για ψηφοθηρικούς, και άλλους, λόγους, με αποτέλεσμα οι πράξεις της και η συμπεριφορά της ηγεσίας της να επιφέρουν ρήξη, αλλά και εκ των πραγμάτων, διάσπαση του φοιτητικού κινήματος! Θέλοντας να τεκμηριώσω την άποψη μου αυτή θα πάρω τα γεγονότα από την αρχή.

Στις 4 Νοεμβρίου 2009 , το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Φ.Ε.Κ.Η.Β. μετά από δημοκρατικές διαδικασίες, στις οποίες συμμετέχει και η παράταξη της Προοδευτικής, έθεσε πλειοψηφικά ένα πλαίσιο συνθημάτων το οποίο θα αναφωνείτο από όλους τους φοιτητές κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Προοδευτική ήταν υπέρ του καθορισμού ενός κοινού πλαισίου συνθημάτων, έτσι ώστε να διατηρηθεί η ΕΝΟΤΗΤΑ στο φοιτητικό κίνημα την εν λόγω ημέρα. Η υπερψήφιση των συνθημάτων: «ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ» και «Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ» από όλες της παρατάξεις που συμμετέχουν δημοκρατικά στο Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Κ.Η.Β. εξόργισε την εκπροσωπεία της εν λόγω παράταξης, η οποία ζήτησε την ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίας, για να ηρεμήσουν, και να ανασυγκροτηθούν!

Ερώτηση: Τα δύο συνθήματα αυτά ήταν προσβλητικά; Και αν ναι, για ποιο λόγο; Γιατί τόσος θυμός για την υπερψήφιση των δύο συνθημάτων; Ως Πρόεδρος της Ε.Φ.Ε.Κ.Η.Β, και εκπρόσωπος της ΔΗ.ΠΑ.Κ.Φ. Αναγέννησης Ηνωμένου Βασιλείου, θεώρησα ότι την ημέρα εκείνη, η αναφώνιση των συνθημάτων αυτών ήταν αναγκαία για την δήλωση της σφοδρής διαφωνίας μας ενάντια στη διαχρονική τουρκική τακτική για Τουρκοποίηση της Πατρίδας μας.

Εν συνεχεία, στις 15 Νοεμβρίου 2009 , η Προοδευτική Κ.Φ. παρουσιάστηκε με τους υποστηρικτές της στο προκαθορισμένο χώρο συνάντησης για την αντικατοχική εκδήλωση. Όλα έδειχναν πως θα κυλούσαν ομαλά, μέχρι που φτάσαμε μαζικά έξω από την τουρκική πρεσβεία. Εκεί, η στάση της Προοδευτικής άρχισε να αλλάζει. Όλες οι παρατάξεις συνέχισαν να αναφωνούν τα συνθήματα τα οποία περιλαμβάνονταν μέσα στο πλαίσιο συνθημάτων, ΕΚΤΟΣ από την Προοδευτική, η οποία δεν δίστασε να ΣΠΑΣΕΙ το πλαίσιο συνθημάτων. Η προσπάθεια αυτή για φανατισμό των υποστηρικτών της ήταν έκδηλη! Ενώ η εν λόγω παράταξη ζητούσε την ενότητα των φοιτητών κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του ΔΣ, έπραξε ακριβώς τα αντίθετα στην πράξη. Θέλοντας να διατηρήσω την ΕΝΟΤΗΤΑ των φοιτητών στο συγκεκριμένο χώρο, κάλεσα της υπόλοιπες παρατάξεις να μην ανταποδώσουν, έτσι ώστε το συμβάν να περιοριστεί και να απομονωθεί. Οι υπόλοιπες παρατάξεις ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ το προσυμφωνηθέν πλαίσιο συνθημάτων. Παρόλ’ αυτά, η Προοδευτική δεν δίστασε να συνεχίζει τη διάσπαση των φοιτητών, αναφωνώντας συνθήματα εκτός του πλαισίου.

Διαπίστωση: Η παράταξη της Προοδευτικής αθέτησε το λόγο της προς το ΔΣ της Ε.Φ.Ε.Κ.Η.Β, και ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ τις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ του Συμβουλίου στο οποίο συμμετέχει. Αυτά είναι τα ιδεώδη που πρεσβεύει η Κίνηση της Προοδευτικής; Λυπάμαι ειλικρινά για την ετσιθελική στάση της ηγεσίας της εν λόγω παράταξης, αλλά και την τυφλή υπακοή των υποστηρικτών της στην διάσπαση της ενότητας του φοιτητικού κινήματος.

Η προσπάθεια για διάσπαση του φοιτητικού κινήματος δεν περιορίστηκε όμως μόνο στο πλαίσιο συνθημάτων. Ως Πρόεδρος της Ε.Φ.Ε.Κ. ζήτησα επανειλημμένως από την Προοδευτική την μετακίνησή τους προς το μέρος των υπόλοιπων διαδηλωτών, έτσι ώστε οι φοιτητές να φαίνονται σαν ένα οργανωμένο σύνολο. Παρόλ’αυτά, η ηγεσία της Προοδευτικής αγνόησε τις προτροπές μου και συνέχισε να ενεργεί αυτοτελώς, ως ξεχωριστό κομμάτι από τους υπόλοιπους φοιτητές, αναφωνώντας συνθήματα ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΛΑΙΣΙΑΣ, η οποία βρίσκεται δίπλα από την Τουρκική πρεσβεία. Η Προοδευτική αρνήθηκε να μετακινηθεί προς το μέρος της Τουρκικής Πρεσβείας, με αποτέλεσμα τα συνθήματα που αναφωνούσαν, να κατευθύνονται προς την πρεσβεία της Μαλαισίας αντί της Τουρκίας!

Ερώτηση: Ήταν τόσο δύσκολο για την ηγεσία της Προοδευτικής να ενωθεί με το υπόλοιπο φοιτητικό σύνολο και να αποδεχθεί να συνεργαστεί με τις υπόλοιπες παρατάξεις για την αναφώνηση κοινών συνθημάτων; Αυτού του είδους την ενότητα ήθελε να πετύχει όταν ευαγγελιζόταν την ενότητα των φοιτητών στις συνεδριάσεις του ΔΣ; Αλλά και κάτι άλλο! Για την Προοδευτική έχει περισσότερη σημασία η «ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ», όπως αναφωνούσαν διαρκώς σύμφωνα με το πλαίσιο συνθημάτων, παρά Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ; Με άλλα λόγια, για την Προοδευτική προέχει η ενότητα με τους Τουρκοκύπριους «αδελφούς» ΤΟΥΣ παρά με τους Ελληνοκύπριους συμφοιτητές τους; Αυτά έδειξε να θέλει να επιτύχει με τις πράξεις της.

Έχοντας αναφέρει τα πιο πάνω, ο οποιοσδήποτε μπορεί να συμπεράνει ότι αυτή τη χρονιά, η Προοδευτική Κ.Φ. αμαύρωσε την αντικατοχική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ε.Φ.Ε.Κ.Η.Β. με την απόφαση για διάσπαση του φοιτητικού κινήματος, και την έμμεση επιθυμία για να αυτό απομονωθεί, σε μια εκδήλωση όπου η ΕΝΟΤΗΤΑ και η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ των φοιτητών ήταν ο υπέρτατος στόχος. Οι προτροπές μου για συμμόρφωση και συνεργασία προς την ηγεσία της Προοδευτικής αγνοήθηκαν παντελώς.

Η Προοδευτική Κ.Φ. αγνόησε τις δημοκρατικές αποφάσεις της Ε.Φ.Ε.Κ.Η.Β. παραπέμποντας σε γεγονότα ξεπερασμένων εποχών. Η αξία ύπαρξης του ΔΣ της Ε.Φ.Ε.Κ.Η.Β. έγκειται στην δυνατότητα λήψης δημοκρατικών αποφάσεων. Η Προοδευτική όπως έδειξε δεν μπορεί να τις δεχτεί.

Ως Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη μου για τη στάση αυτή και την αισιοδοξία ότι στο μέλλον τέτοιες συμπεριφορές θα αποφευχθούν. Σαλπίζω μήνυμα ενότητας προς όλους τους φοιτητές για την κοινό αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού για μια λύση δημοκρατική, δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και τη Σύμβαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ευχαριστώ όλους όσους παρευρέθηκαν στη αντικατοχική εκδήλωση, καθώς και το Συμβούλιο της Παροικίας και την ΝΕ.ΠΟ.ΜΑ.Κ. για την συμπαράσταση στον αγώνα μας για δικαίωση.

Με εκτίμηση

Μιχάλης Γιακουμή
Πρόεδρος Ε.Φ.Ε.Κ. Ηνωμένου Βασιλείου

21 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ότι το ΕΛΑΜ ήταν και αυτό στις αντικατοχικές πορείες την Κυριακή στην Λευκωσία στην Λήδρας και την Δευτέρα σε Λάρνακα και Πάφο φαίνεται το κάνατε γαργάρα.
ΝΑ σημειωθεί ότι στις πορείες του δεν εκδηλώθηκε κανένα παρατράγουδο που κατευθείαν θα το χρεώνατε ως κίνηση για αμαύρωση του ονόματος του αντιομοσπονδιακού κινήματος.
Αντε και στις επόμενες άντικατοχικές να δούμε και αντιπροσωπεία της Επιτοπής αν και δεν το νομίζω...

Δεξιός Φοιτητής είπε...

α ρε ΓΙΑΚΟΥΜΗ πουστούι!!
τόσους μήνες εσού κρύβεσαι πίσω που το christofias-watch και τωρά προβάλλεις τον εαυτό σου για να ξαναφκεις πρόεδρος της ΕΦΕΚ

τζιαι γιατί ΕΝ ΛΕΕΙΣ του κόσμου ρε παλιόπαιδο πως εν με ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ που εφκηκες προεδρος;;;

του χρόνου εννά τες θέλεις πάλε τες ψήφους, εννά γλείφεις τζιαμε που έφτυσες: ΤΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΑΦΕΝΤΕΣ

Unknown είπε...

Μα δηλαδή οι αριστεροί προλετάριοι έχουν ριάλλια να σπουδάζουν στην Αγγλία? Οι γιε μου ιντα τζιαιρούς εφτάσαμεν!

σενερ λεβεντ είπε...

Οι Ελληνοκύπριοι νεαροί που διαμαρτύρονταν κατά της κατοχής, κρατώντας ελληνικές σημαίες στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας και που μόλις είδαν ένα τουρκικό αυτοκίνητο έσπασαν τα τζάμια του, είναι αντιπρόσωποι μιας γενιάς που δεν έζησε καθόλου σύγκρουση σε αυτό το νησί. Ούτε το 1963, ούτε το 1974 είδαν. Δεν πιάστηκαν αιχμάλωτοι. Δεν έγιναν πρόσφυγες. Δεν διακόπηκε ποτέ ο ύπνος τους από βόμβες και πυροβολισμούς. Μεγάλωσαν με παιχνίδια στο κομπιούτερ. Παρακολουθούν τον Χάρι Πότερ. Γλεντούν στις δισκοθήκες. Ζυμώθηκαν μέσα στη θετική σκέψη, το διαλογισμό, το γιόγκα και τη νέα τάξη πραγμάτων. Είναι και αυτοί τα παιδιά μόνο του ενός "μισού", όπως οι μεγαλύτεροί τους αδελφοί και οι αδελφές τους, που μέχρι να πατήσουν τα τριάντα τους δεν είδαν ποτέ την Κερύνεια, τη Μόρφου, την Καρπασία και το άλλο μισό της Λευκωσίας.

Οι Ελληνοκύπριοι νέοι, που δεν είδαν ποτέ πόλεμο, φώναξαν στην πύλη. Δεν ξέρουν τι κάνουν.

Μήπως μπορεί να γίνει διαμαρτυρία κατά της τουρκικής κατοχή κρατώντας ελληνικές σημαίες;

Filimonas είπε...

Μα απόψε στης Ειρήνης δεν θα είναι και ο δικός μας ο Γεωργίου του ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ ανάμεσα στους δημοσιογράφους που θα ανακρίνουν τον Τσιελεπή;

Ανώνυμος είπε...

Τι σημασία έχει;

Άλλο διάλογος και άλλο ερωτήσεις-απαντήσεις!

Άλλο συνέντευξη και άλλο "το συζητάμε".

Ανώνυμος είπε...

Όχι και δημοκρατική η πρωτοπορία. Μνήμη ψαριού ή παραπληροφόρηση; Ρωτήστε να μάθετε γιατί ακύρωσαν τις εκλογές πριν δύο χρόνια… οι δημοκράτες της φατζής.

Ανώνυμος είπε...

Ενω η εθνικόφρονη δεξιά "πολεμούσε" τους αγγλους κ παραλληλα σπουδαζαν στη χωρα των δυναστών...

Δεν μιλω για τον απλο κοσμο, αλλα οι "ηγετες" που βρσικονατν σπουδαζαν αγγλια. Ο φτωχος ο κοσμος ακουε τες διαταγες κ εκτελουσες τες για να δει μια καλυτερη μερα, ενα κοματι ψωμι, για λευτερη γη..

Το Μιχαλουι ειναι ένα σαπιο, παιδακι με χασμα ταυτοτητας. Ενας σκατογλυφτης οπως το Σενεκκη. Οταν θα φκαιναν προεδροι κ οι 2 εγλυφαν την Προοδευτικη...μετα εβροιζαν τους κ χωρις 2η σκεψη βρισκονται με το καθε ακροδεξιο γουρουνι, μαζι στους ιδιους "αγωνες" για Κυπρο Διχοτομημενη ....

Ανώνυμος είπε...

Εν είχε εκδήλωση στην Λήδρας οργανωμένη πρώτε ανώνυμε. try again, που λένε και στα χωριά

Εκάβη είπε...

Τα επίπεδα πειστικότητας του Τσιελεπή στην εκπομπή απόψε, άγγιζαν τα επίπεδα ελληνικότητας των θέσεων του γκάλοπ…

Ανώνυμος είπε...

Πως προτιμάτε να σας σκοτώσουμε? Δια απαγχονισμού ή τυφεκισμού?
Οι διάσημες ερωτήσεις τύπου ευχάριστου σαββατόβραδου...
και οι λήγοντες σε 7860 κερδίζουν 1 ατμοσίδερο Τουμαζέλλα

Ανώνυμος είπε...

Η Ειρήνη ήταν ένα κοράσιον με επιδόσεις στον χορό στο συγκρότημα "Αδούλωτη Κερύνεια/Σιακαλλή" κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 80.

Υπάρχουν παλαιά βίντεο-ντοκουμέντα προκλητικών χορευτικών λικνίσεων της εν λόγω νεάνιδος.

Κάποιος από την τότε γεροντοκρατία του ΡΙΚ, της πρότεινε να δοκιμάσει τηλεόραση κι έτσι βρέθηκε να κληρώνει κατσαρόλες στο Ευχάριστο Σαββατόβραδο, επί 10-15 συναπτά έτη.

Μόλις άνοιξε ο ΛΟΓΟΣ, πήρε μεταγραφή και παρουσίασε ανάλογου περιεχομένου ψυχαγωγικά προγράμματα, παρομοίως και εις τον ΑΝΤΕΝΝΑ το λεγόμενο ΑΝΤΕΝΙΣΣΙΜΟ που ήταν ένα σώου με γλάστρες, τραγουδιάρηδες από την Ελλάδα και διάφορους κουμαροδιαγωνισμούς 090.

Σήμερα ηγείται εκπομπής που διακυρήττει την γραμμή του Προεδρικού.

Ηντα τζαιρούς εφτάσαμεν!

Ανώνυμος είπε...

ΩΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑΚΟΥΜΟΥΔΙΝ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥΙΝ ΤΟ ΜΙΤΣΙΝ ΜΕΣ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ WATCH!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΚΟΥΜΗ ΠΑΨΕ ΝΑ ΓΛΕΙΦΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Προς σενερ λεβεντ...

Τα παιδία στο οδόφραγμα δεν έζησαν το πόλεμο όπως και τα παιδία που πήγαν στο στάδιο ελευθερλια ( οι δημοκρατικές παρατάξεις με τα περιβραχιόνια τις ομάδες περιφρούσεις και αλλα σαχλα γελοια και φασιστικά κατασκευάσματα).

ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΤΑΔΙΑ.

Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΕΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Τα παιδία στο οδοφραγμα μπορεί να μην έζησαν τον πόλεμο. Μπορεί να μην έζησαν την εισβολη μπορεί να μην είδαν τις βομβες μπορεί να μν πιάστηκαν αιχμάλωτοι....

ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΝΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ, ΤΩΝ ΑΙΧΜΑΛΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ....ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΝΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΚΤΟΥΝ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ...

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να υπήρχε και την εποχή που ήμουν εγώ μαθητής η Ε.Φ.Ε.Ν

Οι επιλογές ήταν περιορισμένες και κατευθυνόμενες.

Η Ε.Φ.Ε.Ν, αν και αυτόνομη, είναι ότι μαζικότερο έχει να δείξει η κυπριακή νεολαία.

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

Oute kan tha asxolithw me to periexomeno tis "epistolis" tou Yiakoumakou (ki an tin egrapsen o Yiakoumis emena me len Stalin!)

Apo pou ki ws pou kai me pio dikaiwma ypografeis k. Yiakoumi epistoli san proedros tis EFEK?? Mipws den gnorizeis pote kai se poies periptoseis dikaiouse na ypografeis tetoies epistoles san proedros foititikis enwsis? Eksousiodotise se to D.S. tis EFEK kai den to kserame?

Men ta valeis Yiakoumako me aftous pou den se pernei na ta valeis!

Krymmenos είπε...

Ξερετε πολυ καλα ποιοι εσπασαν το πλαισιο, αυτο που η ηγεσια των παραταξεων τους συμφωνησε στην ΠΟΦΕΝ ως ενιαιο πλαισιο ολων των φοιτητικων ενωσεων που υπαγονται σ'αυτην για τις αντικατοχικες πορειες που θα πραγματοποιουνταν. Αν μερικοι θελουν να αποχωρησει η ΕΦΕΚ ΗΒ απο το τη ΠΟΦΕΝ, να πισωγυρισουν το φοιτητικο κινημα της Αγγλιας δεν θα τα καταφερουν.

Εξαλλου οσο αφορα τη Μαλαισιανη πρεσβια ολοι καταλαβαν πως η αστυνομια εφτεγε αφου αυτοι εβαλαν το περιφραγμενο απεναντι απο το τελευταιο παραθυρο της τουρκικης πρεσβειας και περισσοτερο μπροστα απο τη Μαλαισιανη πρεσβια. Προσωπικα πιστευω πως η ΕΦΕΚ πρεπει να καμει διαβηματα προς την αστυνομια διοτι ετσι οπως παν σε λιγα χρονια εννα βαλουν το περιφραγμενο σε αλλο δρομο.

ΥΙΑΥΙΑ ελα να δεις με τι δανεια, ευρωπαικα και απο κυπριακες τραπεζες, με τι κοπους οι γονιοι μας και με τι part-time δουλειες τα φκαλουμε περα. Και ξερεις γιατι; Διοτι ειμαστε πρωτοι στους αγωνες τους φοιτητικους,της ζωης και της πατριδας μας και πρωτοι στα διαβασματα και δεν τα βρισκουμε ολα ετοιμα (δεν εννοω εσενα αλλα συγκεκριμενους συμφοιτητες που βλεπω).

Ανώνυμος είπε...

Re axriste kathisterimene pou na fkaleis tze anakoinwsi en se kanoun ta alla oulla, opws eipe tze enas pio panw en me tous psifous tis PROODEFTIKIS pou efkikes proedros tze en na miliseis jiolas re ampalate??? Anti na skaseis na kameis ti douleia sou gia to kalo twn foititwn tzimase!!! Agron hgorase kai zeugi boon 2 pou lalei tze i paroimia! En thwreis tin parataksi sou pou paei pou to kako sto shirottero tze akoma parapanw to idio to komma sou pou en ikserete ti sas ginete tze en na krineis alles paratakseis!! Alla en tzen esi pou krineis eimai siouros! Dioti esi oti sou laloun pisteukeis tze oti sou dokoun ipografeis! Eisai parapanw arni pou ta arnia pou peripezeis! Milas esi file mou pou oi psifoforoi sou stes foititikes en o pareas, tou parea pou fernei ton allo ton parea re?? En antrepese??? Re persi an men eferne o loizou tous parees tou itan na thwreite tin efek me kiallia!! Perpatate me to ''ela filoui mou na sou tzerasw tze na me psifiseis'' Etsi paei re? Ekatantisete parapanw axristoi pou opoiadipote parataksi re! Rezilikia!! Antrapou lio toulaxisto je kripse!!! Tje ton eksipno na ton paizeis tjiame pou sou perna dioti o foititis katalabei re axapare!!

Ανώνυμος είπε...

Sorry, kati pou eksixasa: KAI TWRA KAI PANTA PROODEUTIKI!! MIA ZWI I AGGLIA THA EINAI KOKKINI OSO TZE NA SPAZETE TZE SI TZE OI FILOI SOU!!

ps. oute oi protoporoi etsi en ekaman re! Tze kamneis esi pou eisai tou kentou taxa? Ate re assixtir!! Toulaxiston oi protoporoi en fkainoun na rezileutoun etsi re!

Ανώνυμος είπε...

Θα έπρεπε να ντρεπεστε που κατηγορείτε το Προεδρο της ΕΦΕΚ με τοση ευκολια. Δε σας συμφέρει που εβγαλε στη φορα την καταντια σας. Μπράβο του, κάποιος έπρεπε να τα πει αυτα. Οσο για τις ψηφους, δε σημαινει οτι αυτοι που ταχα τον "εβγαλαν" όπως οι ιδιοι νομιζουν πως εχουν δικαιωμα να τον φημώσουν κιολας. Ε ρε κατι δημοκρατικες παραταξεις που υπαρχουν και κατι δημοκρατες με ανατροφη...με την πρωτη ευκαιρια να βρισουν και να φιμωσουν. Καλα σας εκανε ο Μιχαλης!