Η ιδεολογία του Αριστερού Φασισμού και οι κυπριακές προεκτάσεις της

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009


Η «Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο» έχει λάβει την παρακάτω μελέτη από ελλαδοκυπριακής καταγωγής Καθηγητή Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων σε γνωστό Πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο εν λόγω καθηγητής θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, για ευνόητους λόγους που έχουν να κάνουν με την έδρα που κατέχει, αλλά δεν δίστασε να έρθει σε επαφή με το "Παρατηρητήριο για τη Διακυβέρνηση Χριστόφια" (ή Christofias-Watch όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται) για δημοσίευση του πολύ σημαντικού κειμένου του. Υπογράφει το κείμενο ως "Διονυσοφάνης" και για τον σκοπό αυτό επικοινώνησε με τα μέλη της Επιτροπής Αγησιστράτη και Αλωέα.

Ο καθηγητής αυτός θα αποτελούσε πραγματικό κεφάλαιο για τον τόπο μας, αλλά δυστυχώς στην Κύπρο, και κυρίως στο Πανεπιστημίο Κύπρου, έχει εγκατασταθεί μια νομενκλατούρα και μια ιντελλεκτατούρα που ελέγχεται ασφυκτικά από την ιδεολογικά ανθελληνική-ρατσιστική «εκσυγχρονιστική-συριζική πτέρυγα του ΑΚΕΛ». Αυτή συνεπικουρείται από ορισμένους (επίλεκτους) νεοφιλελεύθερους του ΔΗΣΥ, αλλά και πολλούς ομοϊδεάτες τους στο ΔΗΚΟ, οφείλουμε να πούμε, που θέλουν να εκδιώξουν τα «μακαριακά-τασσικά κατάλοιπα», όπως τα αποκαλούν, από το κόμμα με την πρόφαση του "εκμοντερνισμού".

Αυτή η ιντελλεκτατούρα λοιπόν έχει αποκλείσει την πρόσβαση στο "άβατο" του Πανεπιστημίου Κύπρου σε καθηγητές όπως ο Διονυσοφάνης, διότι ο πύρινος λόγος τους και τα ατσάλινα επιχειρήματα τους θα συνέτριβαν τις αοριστίες, τις γενικότητες και την αβάσιμη "επιχειρηματολογία" ακαδημαϊκών όπως ας πούμε ο Γ.Παπαδάκης, ο Ν.Τριμικλινιώτης, ο Α.Βαρνάβα και οι του PRIO.



Η ιδεολογία του Αριστερού Φασισμού και οι κυπριακές προεκτάσεις της

Σκοπός του παρόντος δοκιμίου είναι η προσπάθεια σκιαγράφησης της ιδεολογίας που πρεσβεύει ο εσωτερικός πυρήνας του ΑΚΕΛ και που μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης του κυπριακού κράτους τον Φεβρουάριο του 2007 αυτή εξωτερικεύεται συνεχώς, με άμεσες και καταλυτικές επιδράσεις στην κοινωνία και τους πολίτες. Η ιδεολογία αυτή προσδιορίζεται ως
«αριστερός φασισμός», ένας ορισμός που μπορεί να φαντάζει οξύμωρος εκ πρώτης όψεως, αλλά όμως δεν είναι όταν κάποιος αντιληφθεί πως το "αριστερός" ακυρώνεται αυτόματα αφού λειτουργεί ως επίθετο του φασισμού. Με άλλα λόγια, έχουμε να κάνουμε με μια εκδοχή του φασισμού η οποία χρησιμοποιεί "αριστερή" ή "αριστερίζουσα" φρασεολογία και σύμβολα με σκοπό να νομιμοποιήσει τις αυταρχικές τάσεις του προς διαιώνιση της παραμονής στην εξουσία και επιβολής των απόψεών του, πολλές φορές χρησιμοποιώντας αντιδημοκρατικά (ακόμη και βίαια) μέσα και πρακτικές.

Ο
«Αριστερός Φασισμός» είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει τάσεις αριστερών πολιτικών σχηματισμών που αντιφάσκουν με τα προοδευτικά ιδεώδη με τα οποία είναι ταυτισμένη η Αριστερά. Στα αγγλικά μεταφράζεται ως left-wing fascism ή απλώς left fascism. Αυτές οι τάσεις συμπεριλαμβάνουν την απολυταρχία, την μη-ανοχή σε αντίθετες θέσεις και απόψεις, την χρήση παράλογων επιχειρημάτων για την δικαιολογία πολιτικών αποφάσεων, μορφές τρομοκρατίας και βίας (σε προχωρημένη μορφή απολυταρχικού καθεστώτος), καθώς και την υιοθέτηση μορφών ρατσισμού και αντι-σημιτισμού (όπου στην περίπτωση του κυβερνώντος ΑΚΕΛ πλασιώνονται και από τον φοινικισμό, τον εσωτουρκισμό, και τον ακατάσχετο ανθελληνισμό).

Ο όρος παραπέμπει επίσης και σε συνεργασία αριστερών κομμάτων με φασιστικά ή απολυταρχικά κινήματα όπως ο «αποκαθαρμένος» (“sanitized”) από ρατσιστικές ορολογίες νεοσυντηρητισμός, καθώς και ο φονταμενταλιστικός ισλαμισμός και η πιο ακραία μορφή του, τζιχαντισμός. Στην κυπριακή του εκδοχή ο αριστερός φασισμός εκφράζεται από μια μεγάλη μερίδα του ΑΚΕΛ και του οργανωμένες "ομάδες κρούσης" (όχι του συνόλου όμως) του λεγόμενου «Λαϊκού Κινήματος» της Κύπρου.

Πρέπει να σημειωθεί πως
αυτές οι λογικές και οι πολιτικές πρακτικές δεν ήταν χαρακτηριστικό του ΑΚΕΛ για πολλά χρόνια. Οι παρουσία «αριστερών φασιστών» και συναφών νοοτροπιών ξεκίνησε δειλά δειλά το 1967. Εντάθηκε μετά την εισβολή του 1974 και κορυφώθηκε αμέσως μετά τον θάνατο του Εζεκία Παπαϊωάννου, που ήταν (σχετικά) αντίθετος με αυτές τις πρακτικές μέχρι σήμερα. Η φραξιά των αριστερών φασιστών περιθωριοποιήθηκε προσωρινά κατά την διάρκεια των δημοψηφισμάτων του 2004 για το σχέδιο λύσης του Kofi Annan, αλλά ως η ισχυρότερη (από τον καιρό που πέθανε ο Εζεκίας Παπαϊωάννου) ιδελογική τάση εντός του κόμματος επανέκαμψε σχεδόν αμέσως και κρατά τα ηνία στο παρασκήνιο του κόμματος μέχρι σήμερα.

Ο φιλόσοφος Jürgen Habermas στο σύνολο της εργασίας του υπερτονίζει την σημασία της λογική ρητορικής, των δημοκρατικών θεσμών και της αντίθεσης στην χρήση βίας.
Ο Χάμπερμας ήταν ο πιο προβεβλημένος χρήστης του όρου «αριστερός φασισμός». Τον χρησιμοποίησε την δεκαετία του 1960 για να απομακρύνει τα νεομαρξιστικά ρεύματα της Σχολή της Φρανκφούρτης, από την οποία ήταν επηρεασμένος, από την βία και τον αυταρχισμό των αριστερών τρομοκρατών της εποχής.

Για τον κοινωνιολόγο Irving Louis Horowitz ο αριστερός φασισμός στις ΗΠΑ έχει να κάνει με την αντίθεση στην αμερικανική δημοκρατία και στην αφοσίωση σε ένα ιδεαλιστικό και αφηρημένο «σοσιαλισμό», σε συνδυασμό με μια απροθυμία για αντικειμενική αντιμετώπιση της πραγματική ιστορίας του «εφαρμοσμένου» κομμουνισμού. Ο αριστερός φασισμός λειτουργεί χρησιμοποιώντας μια μυστικιστική γλώσσα,
αποδίδει όλα τα λάθη σε μια αόρατη και γενική «ιμπεριαλιστική συνωμοσία» του πλούτου, της δύναμης και της κοινωνικής θέσης. Στην περίπτωση του ΑΚΕΛ ξέρουμε πως αποφεύγεται ο προσδιορισμός του Αττίλα ως «τουρκικού κατοχικού στρατού», όπως και των Βρετανικών Βάσεων ως «αποικιοκρατικά στρατιωτικά κατάλοιπα» και αντ' αυτών προτιμάται ο γενικός όρος "ιμπεριαλισμός". Αυτό δίνει την δυνατότητα σύναψης ουσιαστικών σχέσεων τόσο με την Τουρκία και τους κατοχικούς πληρεξούσιους, όσο και με την Βρετανία, χωρίς το πολιτικό κόστος σε επίπεδο βάσης.

Πολλές φορές ο αριστερός φασισμός χρησιμοποιεί τον αντι-σημιτισμό για λαϊκιστικούς λόγους και για να συσπειρώσει και να εκμεταλλευτεί το μίσος για πολιτικές σκοπιμότητες. Το ΑΚΕΛ δεν χρησιμοποιεί φανερά αντισημιτικά συνθήματα, όμως προτάσσει μια ανώδυνη φιλοπαλαιστινιακή και αντιισραηλινή πολιτική όταν σε διάφορες περιστάσεις εκπροσωπούνται τα συμφέροντα του. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το κοινό ανακοινωθέν Χριστόφια – Ταλάτ στις αρχές Ιανουαρίου του 2009, όπου οι εξελίξεις στην Παλαιστίνη έδωσαν την ευκαιρία στον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια να δικαιολογήσει την έμμεση άσκηση «εξωτερικής πολιτικής» από το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος.

Ο ιστορικός Richard Wolin χρησιμοποίησε τον όρο αριστερός φασισμός για να αναφερθεί στο «ξεμυάλισμα» των Ευρωπαίων διανοούμενων με τον μεταμοντερνισμό και με άλλες θεωρίες που αντιτίθενται στην πρόοδο που επέφερε ο Διαφωτισμός. Αυτές οι θεωρίες άνοιξαν και τον δρόμο και έδωσαν ευκαιρίες σε λατρευτικού τύπου cult θεωρίες και παράλογές και κυρίως αντιδημοκρατικές τοποθετήσεις, οι οποίες συνδυάζουν χαρακτηριστικά της αριστεράς και του φασισμού, να εμφανιστούν.

O Bernard-Henriy Levy ονομάζει αυτές τις νέες υβριδικές πολιτικές μορφοποιήσεις ως
«νεο-προοδευτισμό» (αγγλιστί: neo-progressivism), «νεο-βαρβαρισμό» (αγγλιστί: new barbarism) ή «κόκκινο φασισμό» (αγγλιστί: red fascism). Για τον Λεβύ τα χαρακτηριστικά όλων αυτών είναι η ανελευθερία τους (αγγλιστί anti-liberal, όπου liberal σημαίνει τα πολιτικά συστήματα που προσφέρουν πολιτικές και οικονομικές ελευθερίες), ο αντι-αμερικανισμός τους, ο αντιιμπεριαλισμός τους, ο αντι-ισλαμισμός τους και ο φιλο-ισλαμοφασισμός τους. Στην περίπτωση της Κύπρου, και κυρίως του ΑΚΕΛ, θα προσθέταμε ότι μια μικρή αλλά ισχυρή και ιδεολογικά σκληρή πτέρυγα ασπάζεται, μέσω των ιδεολογημάτων του «Νεοκυπρισμού», τον τουρκικό εθνικισμό με την μορφή του οθωμανικού μιλλιέτ που αποδίδει στους Έλληνες Κύπριους την ιδιότητα του «Ρωμιού».

Δυστυχώς ο όρος «αριστερός φασισμός» έτυχε άγριας εκμετάλλευσεις από δυνάμεις της αμερικανικής συντηρητικής δεξιάς για να τον χρησιμοποιήσουν κατά ακραίων ιδεολογικών μορφών της αριστερών, και κυρίως για να γενικοποιήσουν, να προκαλέσουν σύγχυση και να αποδυναμώσουν το προοδευτικό κίνημα στις ΗΠΑ. Ο όρος πάντως χρησιμοποιείται γενικότερα στην σύγχρονη σκέψη για την έρευνα ασυνήθιστων και υβριδικών συμμαχιών που χαρακτηρίζουν διάφορα πολιτικά κινήματα που εμφανίστηκαν στα τέλη του 20ου και στις αρχές του 21ου αιώνα.


Στο κυπριακό σκηνικό
η πιο χαρακτηριστική συμμαχία αυτής της μορφής είναι αυτή του ΑΚΕΛ με τον ΔΗΣΥ, ο οποίος (ΔΗΣΥ) είναι ο πολιτικός σχηματισμός που απορρόφησε άπαντες τους δεξιούς και εθνικιστές φασίστες (και πρώην χουντικούς) που ευθύνονται για την πρόκληση της τουρκικής στρατιωτικής επέμβασης του 1974. Παρόμοιας μορφής υβριδική συμμαχία είναι και η συνεχιζόμενη μεταξύ ΑΚΕΛ και Τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ένα αριστερό φασιστικό κόμμα των κατεχομένων (με ρατσιστικές τοποθετήσεις πολλών ανώτατων στελεχών του) το οποίο έχει την εύνοια της Τουρκίας, του κατοχικού στρατού, της χωροφυλακής και του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου της Άγκυρας.

Δεν είναι τυχαίο που ενώ ο ΔΗΣΥ, οι εναπομείναντες νοσταλγοί της φασιστικής τρομοκρατικής ομάδας του Γρίβα ΕΟΚΑ Β’, οι διάφορες δήθεν ανεξάρτητες ακροδεξιές συνιστώσες που εμφανίστηκαν πρόσφατα (Χρυσή Αυγή, Κίνημα Ελληνικού Μέλλοντος, Εθνικιστικό Λαϊκό Μέτωπο κ.λπ), και γενικά ο συντηρητικός κόσμος της Κύπρου
θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τον Πρόεδρο Χριστόφια και το ΑΚΕΛ εκτοξεύοντας εναντίον του την βάσιμη κατηγορία του «Αριστερού Φασίστα», το αποφεύγουν. Αυτό δικαιολογείται, πολύ απλά, διότι ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν ακολουθεί αντιφασιστική, επί της ουσίας πολιτική. Η ιδεολογική σύμπνοια και συναντίληψη με τον ΔΗΣΥ και τις «ανεξάρτητες» ακροδεξιές συνιστώσες του εξυπηρετεί τα συμφέροντα του φασισμού στο νησί, που αυτή την στιγμή εκπροσωπείται από τον τουρκικό στρατό κατοχής που αποζητά την νομιμοποίηση του «κρατικού» μορφώματος που προέκυψε από την βάρβαρη εισβολή του 1974.

Το παρόν κείμενο, βεβαίως, δεν εξαντλεί με κανένα τρόπο τα όσα μπορούν να λεχθούν για τον αριστερό φασισμό, και πως το ΑΚΕΛ έχει δυστυχώς χειραγωγηθεί από τον αριστεροφασιστικό πυρήνα στο κέντρο του. Θέλω να ελπίζω πως θα δώσει αρκετή τροφή για σκέψη και να συμβάλει ουσιαστικά στο δημόσιο διάλογο, διότι το θεωρώ ανεπίτρεπτο να γίνεται τόση κριτική -και καλώς γίνεται- στην παρούσα κυβέρνηση, ωστόσο αυτή η κριτική να πάσχει αφού της λείπει το θεωρητικό υπόβαθρο. Με άλλα λόγια, δεν μπορείς να κρίνεις το κτίριο-οικοδόμημα του ΑΚΕΛ, όταν δεν γνωρίζεις σε ποια θεμέλια στέκει και με ποια υλικά έχει κτιστεί.

Δρ. Διονυσοφάνης για την Επιτροπή για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Κύπρο και το χριστόφιας watch

(επιμέλεια ανάρτησης: Αγησιστράτη - Αλωεύς)

32 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν κατάλαβα καλά ο καθηγητής αυτός θέλει να διοριστεί στο πανεπιστήμιο και δεν τα κατάφερε; Ας διοριστεί σε κολλέγιο καλε, πιο το πρόβλήμα; Ίσως να είναι θέμα μισθολογικής κλιμακας; Ή΄μήπως τον έδιωξαν από τη δουλειά και θέλει να έρτει πίσω να του μαϊρεύκει η μάνα του;;

Ε ρε, μια ζωή γλύφτηες!!

"Καθηγητής" να σου πετύχει.. :-)

Ανώνυμος είπε...

Αυτός που έγραψε το άρθρο δεν είναι καθηγητής αλλά εργάζεται ως μάγειρας κάπου στην αστόρια λη το μπρούκλιν.

Αν κρίνω από τα γραφόμενα του ο άνθρωπος είναι άσχετος.

Sartanakkas 11:20 είπε...

Καθηγητής?

Τώρα λύθηκε το μυστήριο, για όσους διάβαζαν "Μπλεκ¨μικροί...
Κύριοι ΙΔΟΥ ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ...ο οποίος αφού δεν εδιορίσθει εκεί που επιθυμούσε αποφάσισε να αρθρογραφήσει περί αυτού στο πλεόν έγκυρο διαδικτυακό τόπο...Στον τόπο που έχουν, κατά καιρούς, αρθρογραφήσει, τα μεγαλύτερα μυαλά, τα μεγαλύτερα κεφάλια, τα μεγαλύερα αυτιά, τα μεγαλ΄θτερα φρύδια, τα μεγαλύτερα δόντια της εποχής μας...Σε αυτόν τον ιερό χώρο αντίστασης και αγώνα κατά του κόκκινο φασισμού...Ο Καθηγητής Μυστήριος σε μία και μόνη εμφάνιση....

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Χριστόφιας Gordon Brown Love for ever,
Η Κύπρος είναι Τουρκική, στο κάτω κάτω εν εμείς που φταίμε,
Σοβαρά τώρα, αν το πρωτοσέλιδο της Χαραυγής δεν είναι απτή απόδειξη ότι το ΑΚΕΛ όζει Φασισμός τι είναι?
Τώρα υπάρχει και η βούλλα, και τα χαζά τα καημένα στην Χαραυγή πιστεύουν ότι άκουσον άκουσον έχουν Αριστερή ιδολογία,
Μπουά χα χα χαχαχαχα.
Ο Βρεττανός Πρωθυπουργός κάνει ερωτική εξομολόγηση στο υποτιθέμενο κατεξοχήν αντιαποικιακό κόμμα. Αν έμειν τζαι κανένας που πιστεύκει ότι το ΑΚΕΛ εν Αριστερό αντιαποικιακό κόμμα αποτελέι την προσωποποίηση της ΑΦΕΛΕΙΑΣ

ΠΑΟΛΑ είπε...

Τι αριστερό, προοδευτικό, αντιιμπεριαλιστικό κόμμα που έχουμε. Μάνα μου το ρε! Ο Γκόρντον Μπράουν γράφει αποκλειστικά για τη Χαραυγή!!!!!!!!!!!!!

Με τέτοια "Αριστερά" την ακροδεξιά τι την θέλεις;

Και τώρα και πάντα AKEL, AKEL, AKEL. God save the Queen.

Ανώνυμος είπε...

Να μας ζήσουν παιδιά, να τους χαιρόμαστε. Είναι σαν να βλέπεις τον Che Guevara με τον Πινοσέ αγκαζέ και αγαπημένους.
Αστεία πράματα, ΜΟΝΟ η Κύπρος θα μπορούσε νάχει έτσι "Αριστερά" με Mercedes και επιχειρήσεις και αγκαλίτσες με τους Βρεττανούς.
Πω πω ρε τι άλλο θα δουν τούντα μάθκια μας.
Η Σχιζοφρένεια σε όλο της το μεγαλείο

Σάββας Παπάκης είπε...

Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι αυτός ο Δρ Διονυσοφάνης που μας λέτε είναι υπαρκτό πρόσωπο και δεν είναι φανταστικό δημιούργημα των Επιτρόπων μας, μπορείτε να μας παραπέμψετε τουλάχιστον στις πηγές που επικαλείστε; Να τις δούμε κι εμείς;

Να το ψάξουμε λίγο το πράγμα.

Ανώνυμος είπε...

Μα είμαστε Μαρία Β τόσο χαρούμενοι για τα γλυκά ματάκια που μας κάνει ο Gordon Brown που εν μας έμεινε νους για τίποτε, μάναμου ρε τα πιτσουνάκια μας, χάρηννε μου τα

Ανώνυμος είπε...

όλή την ώρα λέτε για το δησυ και ακελ, αλλά εγώ ξέρω ότι το δηκο συνεργάζεται από το 1980 στενά με το ακελ, και μοιράζονται συνήθως τα υπουργεια εναλλαξ. δηλαδή μπράβο του νικολα που φωνάζει, αλλά νικολάκη, θα μπορούσες τότε να πεις κατά βούληση, εκτός και αν σου απήλησαν τη ζωή, αλλά μάλλον τις καρεκλίτσες σας απήλησαν

Ανώνυμος είπε...

είσαστε ππούλια , κάθεστε και διαβάζετε τον καθηγητή μυστήριο που λαλεί και ο παρέας και συμφωνείτε... καθυστερημένοι , εν είδα να σας επειράξαν άλλα πράματα γενικά , μόνο ότιδήποτε εν κόκκινο...

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Σωστές οι διατυπώσεις στο δοκίμιο.

Είναι ηλίου φαεινότερο το γεγονός ότι το ΑΚΕΛ καταχράζετε της Αριστερής ιδεολογίας με τη οποία σε πρακτικό επίπεδο δεν έχει απολύτως καμία σχέση. Το πρόσχημα της Αριστερής τοποθέτησης του, του παρέχει το άλλοθι στα μάτια του αδαή περί Αριστερής ιδεολογίας (είδος που στην Κύπρο ευδοκιμεί - ενίοτε κυκλοφορεί με Mercedes) έτσι ώστε δεξιοτεχνικά να απαλλάσετε της οποιασδήποτε σχέσης με τον Φασισμό, την πραγματική ταυτότητα δηλαδή του ΑΚΕΛ αφού περί προβατόσχημου λύκου πρόκειται.

Το γεγονός αυτό τεκμηριώνετε πολύ εύκολα αφού γι'αυτό φροντίζει το ίδιο το ΑΚΕΛ με τις συνήθειες του που λίγο πολύ όλοι τις ξέρουμε από πρώτο χέρι λόγο του μικρού του μεγέθους του τόπου μας. Όλοι μας σίγουρα έχουμε έρθει σε επαφή με τους μηχανισμούς και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί υπογείως όταν θέλει να περάσει κάποια γραμμή. Όλοι μας, ή αν όχι όλοι μας οι περισσότεροι γνωρίζουμε τηλέφωνα και πιέσεις που εξασκούνται σε πολίτες όταν το ΑΚΕΛ θελήσει να περάσει την τάδε γραμμή. Η Φασιστική επιβολή, η έλλειψη σεβασμού προς την αντίθετη άποψη, η μαντροποίηση των πολιτών και παρόμοιες μεθοδεύσεις φανερώνουν απροκάλυπτα την πραγματική ταυτότητα του κόμματος.

Ευτηχώς όμως για όσους έχουν σώας φρένας το ΑΚΕΛ δεν αρκείται στις υπόγειες φασιστικές μεθοδεύσεις (απλά στις υπόγειες δεν γίνετε καμιά προσπάθεια να τηρηθούν κάποια στοιχειώδη προσχήματα) και φανερώνετε δημόσια με το πραγματικό του πρόσωπο. Απλά αναφέρω κάποια εμφανή παραδείγματα:

Η ψευδαίσθηση του Αλάθητου του ηγέτη του κόμματος, η Αυτοδικαίωση (Εντονο χαρακτηριστικό Φασίστα ηγέτη βλ Χίτλερ Μουσολίνι κ ο κ).

Η άριστες σχέσεις που διατηρούν με τις όπως και οι ίδιοι χαρακτηριζούν ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Το σημερινό αποκλειστικό του Gordon Brown στην Χαραυγή αποτελεί την επίσημη σφραγίδα αυτής της σχέσης. Το ΑΚΕΛ είναι το αγαπημένο κόμμα του Gordon Brown και των ΑΣμερικάνων.
Το σημερινό δημοσίευμα θα έπρεπε να λειτουργήσει σαν καμπανάκι στα αυτιά ακόμα και του πιο ανυποψίαστου και σε έναν λογικό κόσμο εννοείτε ότι δεν έπρεπε καν να λάβει χώρα έστω και απλά για να τηρηθούν τα προσχήματα.

Η Φασιστική άρνηση της αποδοχής της εντονότατα τοποθέτημένης θέσης της Λαϊκής ετυμηγορίας απέναντι στο Βρεττανοτουρκικό σχέδιο ΑΝΑΝ.
Χωρίς να λογαριάζει τη βούληση του λαού ο Χριστόφιας εργάζετε στη βάση του σχεδίου τροποποιώντας το προς το χειρότερο.

Ο χώρος δεν είναι ο καταλληλότερος για την ανάπτυξη του θέματος αλλά τα τεκμήρια που προσφέρει γενναιόδωρα το ΑΚΕΛ (συνήθεια που εφαρμόζει) και τα οποία είναι άφθονα κατοχυρώνουν το γεγονός ότι το συγκεκριμένο κόμμα παρουσιάζει άκρως φασιστικές συμπεριφορές και μόνο αν κάποιος εθελοτυφλεί αδυνατεί να το διαπιστώσει.

Ανώνυμος είπε...

Δρ Διονυσοφάνης: το νεο ονομα του Φα Φα Φα Φαληρου ειναι αυτο;
Μα γρα γρα γρα γραφει και δεν λα λα λα λαλεί τίποτα ισαμε το τελος, μια φουσκα και μια τρυπα στο νερο!

Φα Φα Φα γρα γρα γρα λα λα λα και ΚΡΑ ΚΡΑ ΚΡΑ. Ποια τροφή για σκέψη ρε μπεζεβέγκη; Νηστικοί εμείναμε.

Ανώνυμος είπε...

AKEL: obedient servant of Her Majesty The QUEEN

^Αγαθοκλής^

Ανώνυμος είπε...

Το ΕΛΑΜ ήταν στις εκδηλώσεις καταδίκης του ψευδοκράτους. Εσείς που είσασταν;;;;
ΠΟΥΘΕΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο Στάλιν αποτελεί μεγάλο ίνδαλμα του Χριστόφκια, από έγκυρες πηγές που πρόσκεινται στην οικογένεια του όποτε μπορεί φορεί το καππελλόυιν του Στάλιν και κάνει πρόβες μπροστά που τον καθρέφτη

Ανώνυμος είπε...

Οι Επιτρόποι εχαλάσαν πολλά

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ANEF_ORIWN ΟΕΟ

ήρτα δουλεία, εσκορσάραν με το πρωί και εν επρόλαβα να δω τι εβάλετε. εκαρτέρουν να διαβάσω τίποτε να φιρτώ, να διπλωθώ, να κλάσω που το γέλιο....

που επήετε και ήβρετε τον τουτο. Εν θέλουμε καθηγητές... Επιτρόποι και ξερό ψωμί

Ανώνυμος είπε...

Την ώρα που τα ΕΔΟΝοπουλα διαδήλωναν έξω από την Αμερικανική πρεσβεία....

Καλεσμένος του 'Αντρου Κυπριανού στα γραφεία του ΑΚΕΛ ήταν ο Αμερικανός πρέσβης...

Δηλαδή είπεν του, εν να σου στείλω ποτζιή τους δικούς μου και τις κάμερες και εσύ έλα ποδά να πιούμε καφέ να μεν σε ζαλίζουν τζιόλας.

Σαν να μου και έχει πολύ δικαιο ο καθηγητής.

Συγχαρητήρια Δρ Διονυσοφάνη

Ανώνυμος είπε...

Ανεξαρτησία στην Ουαλλία,

Λευτερία στο Κουρδιστάν,

Λευτερία στην κατεχόμενη Κύπρο

Δημοκρατία στην ελεύθερη Κύπρο

KYRIAKOS είπε...

Apologoume gia ta greeklish, grafo apo dimosio ipologisti

O fasismos einai mprosta sas kai poli prosfatos malista.

Afto pou ekane o Karoyian sta stelexi toy me tin, akouson akouson, 'peitharximeni epikoinonia' ti einai?

otote tha kamnoun mia dilosi ta stelexi tou DIKO en na theloun adeia. Diaforetika thetoun eafton ektos DIKO.

Logokrisia kai FASISMOS se olo tous to megaleio, kai afto gia na volepsei ton aristero fasista na megalourgiseis.

Garoufianos

SWZOS είπε...

Ο Χριστόφιας δικαιούται να συναντηθεί με τον Ερντογάν, ή πρέπει να σας ρωτήσει;

Ανώνυμος είπε...

Μα φυσικά και δικαιούται.. δεν είμαστε φασίστες.

Ανώνυμος είπε...

Δρ διονυσοφανη,μια μιξ με ταχι τζιε μια πιττα σιεφταλιες με πικλα

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΣΑΜΨΩΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΡΥΑΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΕΛΟ ΠΑΠΑ ΧΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΝΤΙΚΟΤΡΥΠΑ ΓΙΑ ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ!

ΚΟΥΛΛΙΕΣ ΚΕΝΕΒΕΖΟΙ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΕΝΝΑ ΦΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΜΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΛΥΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΥΡΟΥΝ.

ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ Ο ΠΙΝΟΚΙΟ ΛΙΛΛΗΚΑΣ.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Σκεφτείτε πολύ καλά που πρέπει να κλίνουν οι συμμαχίες μας. Ο Ομπάμα κάνει επίθεση φιλίας παντού ακόμη και στους Ρώσους. Η Ευρωπαικη Ένωση έχει διορίσει ΒΡΕΤΤΑΝΙΔΑ Υπουργό Εξωτερικών. Εμείς κατηγορούμε τουσ Αμερικανους, Βρεττανους και τελευταία και τον ΟΗΕ (192 χώρες μελη)... Ξυπνάτε, χαράξετε πολιτική, σψστλες συμμαχίες. Οι πολιτικοί μας ειναι και ήταν πίσω από τους καιρούς...

Ανώνυμος είπε...

Η μεγαλύτερη ήττα των τασσικών είναι που δεν έχουν τολμήσει να θέσουν θέμα αποχώρησης του ΔΗΚΟ από την συγκυβέρνηση, λέει το ΠΟΝΤΙΚΙ. Εγω λεω η μεγαλυτερη τους ηττα ειναι που δεν έχουν τολμησει να φυγουν απο το ΔΗΚΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

ο Μπλε Χριστόφιας ασπάζεται την ιδεολογία του Αριστερού Φασισμού

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

Λείπει μου πολλά η trash τηλεόραση των 90s. Ένα πράμα που επεθύμησα εν να κάτσω πάστον καναπέ τζιαι να μεν ταράξω βλέποντας ένα που τα παρακάτω σαχλα shows:

1.

Ciao Ant1. Είτε με την Ρούλα, είτε με τον Γιωργό Μαρίνο κάθε Κυριακή νύχτα ήταν κλασικό να θωρώ το εν λόγω show. Θυμούμαι που έπερνεν διάφορους αξιόλογους καλλιτέχνες της εποχής, σαν την Άννα Μαρία Λογοθέτη, την Άντζυ Σαμίου τζιαι την Στέλλα Γεωργιάδου. Είδικα τα παιχνίδια με το κοινό ήταν priceless

2.

3,2,1 Ant1. Με την Πόπη Χάτζηδημιτρίου και λοιπές γλάστρες. Εν ξεχάνω τα κλασικά παιχνίδια που ετηλεφωνούσαν στο studio τζιαι έπρεπε να απαντήσουν με 3 2 1 τζιαι εκερδίζαν τηλεοράσεις, βραστήρες, καφετίερες, αποχυμώτες. Οι χοροί φυσικά με τα διάφορα τραγούδια της εποχής ηταν πολλα τέλειοι. Αγαπημένο μου παιχνίδι ήταν η ψυχρολουσία, που τες εκάμναν σουππα λλουμα τες φτωσχιες τες κοπέλες. Που τούτο αναπηδήσαν μεγάλες σταρ όπως η Άννα Μαρία, η Δήμητρα του Μικρούτσικου, κάτι Στέλλες και άλλα

3.

Πάρε Δώσε με τον Τάκη (νομίζω) Σταυρινίδη. Στον Λόγο πρωτού γίνει MEGA. Κλασικό show κάθε Παρασκευή νομίζω απόγευμα που εδιούσαν δώρα. Κυπριακής παραγωγής. Εν θυμούμαι πολλά που τούτο επειδή ήμουν μωρό.

4.

Διάφορες παραλλαγές του Μπράβο. Κλασικά η Ρούλα με ένα show διάρκειας 55 ωρών τζιαι καλεσμένους απο την εγχώρια τζιαι την international καλλιτεχνική σκηνή. Νομίζω επίεν τζι ο Eros μια φορά τζιαμε. Επειδή η Ρούλα έγραψεν ιστορία με τα κλάματα επι σκηνής, τες προτάσεις γάμου που ήταν πολλά της μόδας να γίνονται τηλεοπτικά τότε τζιαι την σκηνοθεσία του Σαρτίνι.

5.

Κάτι πιο καθημερινό, το Κόντρα Πλάκες με τον Σπύρο. Στην Αγγλία παίζει ακόμα. “Ρωτήσαμε 100 ανθρώπους…” ελάλεν τζιαι εξεκίναν. Η νικήτρια ομάδα εκέρδιζε κλασικά 350 χιλιάδες δραχμές!

6.

Ευχάριστο Σαββατόβραδο. “Από 30 λίρες κερδίζουν οι λήγοντες σε 3534534534”. Η ατάκα της δεκαετίας. Το super πετυχημένο show του Ρικ1 έγραψε. Για μια φάουσα χρόνια κάθε Σάββατο με την Ειρήνη Χαραλαμπίδου (που ήταν τζιαι η καλύτερη παρουσιάστρια), την Άντζυ Ρήγα τζιαι καμπόσους άλλους ενδιάμεσους παρουσιαστές. Θυμούμαι είσιεν καμπόσα ενδιάμεσα sketch με Κυπραίους και μη ηθοποιούς. Highlight οι ατάκες των κληρώσεων τζιαι το μαγικό κουμπι που ετσίλλαν για να γίνουν οι κληρώσεις, η Πόπη τζιαι η Άντζιελα, ο Μανώλης τζιαι η Κατίνα.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ νομίζω ότι ο Χριστόφκιας εμμάνεψε τέλεια που το πολλύ Chiao ΑΝΤ1 που εθώρε του κολλητού του του Λουκή. Είπε του τάχα μου ότι αν δεν χάσει επεισόδιο εννα γινεί σαν τον Στάλιν. Ελα όμως που έχασε 1 ο μεγάλος τζαι έγινε σοιρόττερος που το Στάλιν

Ανώνυμος είπε...

h

Ανώνυμος είπε...

Μπιλ Κλίντον - Μόνικα Λεβίνσκι
Ο πλανητάρχης, ο... λεκές και ο Λευκός Οίκος

Το μεγαλύτερο ροζ σκάνδαλο όλων των εποχών αφορά τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον και την 22άχρονη υπάλληλο του Λευκού Οίκου Μόνικα Λεβίνσκι. Η γνωριμία της με τον παντρεμένο πλανητάρχη έγινε το 1995 και η συντηρητική αμερικάνικη κοινωνία συγκλονίστηκε όταν αποκαλύφθηκε ο δεσμός τους, ενώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, για μήνες ολόκληρους, είχαν ως πρώτο θέμα τη συγκεκριμένη υπόθεση. Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν μια φίλη της Λεβίνσκι, στην οποία είχε εξομολογηθεί την ιστορία της, αποφάσισε να την αποκαλύψει στον Κένεθ Σταρ, τον εισαγγελέα που ερευνούσε μια σειρά από θέματα σχετικά με τον πρόεδρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στις 17 Ιανουαρίου 1998 να διοχετεύσει την υπόθεση στον Τύπο. Στις 26 του ίδιου μήνα ο Κλίντον, με δημόσια δήλωσή του, διέψευσε κατηγορηματικά ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τη Λεβίνσκι. Έξι μήνες αργότερα, όμως, εκείνη έλυσε τη σιωπή της και παρουσίασε το περιβόητο μπλε φόρεμα, προκειμένου να γίνει εξέταση DNA, καθώς υποστήριζε ότι πάνω του βρισκόταν γενετικό υλικό του προέδρου των ΗΠΑ. Ο Κλίντον αντιμετώπιζε πλέον κατηγορίες ότι παραπλάνησε τη Δικαιοσύνη, οι ρεπουμπλικανοί ξεκίνησαν τη διαδικασία αποπομπής του και, τελικά, ο πλανητάρχης δικάστηκε και αθωώθηκε από μια επιτροπή της Γερουσίας, αφού έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τον? ορισμό της ερωτικής πράξης, προκαλώντας βέβαια ειρωνικά χαμόγελα σε όλο τον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

poly sosta ta leei o kathigitis

charis είπε...

Η πολιτική τάση του ΔΗΚΟ να γίνεται η "εταίρα" των άλλων κομμάτων για να είναι πάντα στην κυβέρνηση πώς λέγεται κύριε καθηγητά;