Γ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH (ΜΕΡΟΣ Α')

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Γ. Χριστοδουλίδης: Ο δημοσιογράφος αριστερός πατριώτης


"Οταν ο Τάσσος σηκωνόταν να μιλήσει, οι άλλοι άκουγαν."

"Υιοθετεί ο κ.Μπράουν τις αρχές που θα πρέπει να διέπουν τη λύση του Κυπριακού όπως τις διακηρύττει ο Πρόεδρος και δεν το αντιληφθήκαμε;"

"Κάποτε ο Χριστόφιας εκπροσωπούσε για μένα κάτι το αληθινό και θέλω να κρατήσω εκείνες τις αναμνήσεις. Μετά αποφάσισε να συμμαχίσει με όλες εκείνες τις δυνάμεις που για χρόνια τον υπέσκαπταν. Δικαίωμα του."

"Δεν νομίζω ότι βρίσκομαι σε διάσταση με το κόμμα, μάλλον το κόμμα είναι σε διάσταση με τον αριστερό εαυτό του και αυτό δεν είναι κάτι που συνέβη σε μια μέρα."

"Τώρα όμως το τότε ΑΔΗΣΟΚ συμπορεύεται με τον Δ.Χριστόφια, συνεπώς εμείς δεν μπορούσαμε θα είμαστε συνοδοιπόροι του, πολιτικά εννοώ.
"



Ο δημοσιογράφος Γιώργος Χριστοδουλίδης δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ανήκει σε μία από τις πιο σημαντικές οικογένειες στο χώρο της κυπριακής αριστεράς. Αρθρογραφεί συχνά στον κυπριακό τύπο και διακρίνεται για το ελεύθερο πνεύμα του και τη βαθυστόχαστη σκέψη του.

Τον ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη και η παρουσία του στην ιστοσελίδα μας, είναι για εμάς ιδιαίτερα τιμητική.

Ακολουθεί το πρώτο μέρος της συνέντευξης:



Αγαπητέ Γιώργο, σε ευχαριστούμε που δέχτηκες να μας δώσεις αυτή τη συνέντευξη. Είναι γνωστό ότι είσαι ένα πρώην στέλεχος του ΑΚΕΛ, με πλούσια προσφορά στο κόμμα και προερχόμενος από μια παραδοσιακή οικογένεια ακελιστών από τη Λάρνακα. Σήμερα θα μπορούσαμε να πούμε ότι βρίσκεσαι σε διάσταση με το κόμμα. Πως προέκυψε αυτό;



Κατ' αρχάς δεν θεωρώ ότι πρόκειται για συνέντευξη επειδή δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο, ή έστω κάποιος επιφανής παράγοντας της...ακμάζουσας κοινωνίας μας που να ενδιαφέρουν οι απόψεις του. Το θεωρώ μάλλον ως μια προσπάθεια επικοινωνίας με όσους διαβάσουν το κείμενο τούτο. Δεν είμαι πρώην στέλεχος του ΑΚΕΛ δεν υπήρξα μέλος κανενός κόμματος.

Εργάστηκα σε ΜΜΕ που ελέγχονται από το ΑΚΕΛ(ΑΣΤΡΑ, Χαραυγή) όπου έμαθα πολλά, είτε υιοθετώντας τα, είτε χρησιμοποιώντας τα ως παράδειγμα προς αποφυγήν. Είμαι ευγνώμων για εκείνο το μάθημα ζωής, μ' έκανε πιο αριστερό απ' ότι ήμουν. Για την οικογένεια μου είμαι περήφανος γιατί με δίδαξε χωρίς να το επιδιώξει άμεσα (κι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος διδαχής), τι σημαίνει να αγωνίζεσαι για τις ιδέες σου ακόμα κι αν αυτό προϋποθέτει σύγκρουση με πλειοψηφικούς συσχετισμούς. Δεν νομίζω ότι βρίσκομαι σε διάσταση με το κόμμα, μάλλον το κόμμα είναι σε διάσταση με τον αριστερό εαυτό του και αυτό δεν είναι κάτι που συνέβη σε μια μέρα...


Πως κατέληξες στην υποστήριξη του Τάσσου Παπαδόπουλου αντί του Δημήτρη Χριστόφια; Δεν ήταν το όνειρο των οπαδών του ΑΚΕΛ εδώ και δεκαετίες ένα τόσο μεγάλο κόμμα να καταλάβει και την εξουσία;



Τον αείμνηστο Τάσσο τον πίστεψα ως πολιτικό αφού πρώτα τον έζησα ως κοινοβουλευτικό άνδρα, όντας την δεκαετία του 90 κοινοβουλευτικός συντάκτης. Οταν ο Τάσσος σηκωνόταν να μιλήσει, οι άλλοι άκουγαν.Σπάνια τολμούσαν να αντιπαρατεθούν μαζί του, ήταν μελετημένος και ευφυής. Είχε φυσικά και μεγάλα ελαττώματα, ισχυρογνώμων, κλπ, τον προτιμούσα όμως από εκείνους που το μοναδικό τους ταλέντο ήταν και είναι να μιλούν χωρίς να λένε τίποτα. Προερχόταν από μια γενιά που έζησε δύσκολα, "σκληραγωγήθηκε" μέσα σε αγώνες επιβίωσης, εθνικούς και ταξικούς. Εκείνη η γενιά που έστησε ουσιαστικά την Κυπριακή Δημοκρατία, παρά τα σημαντικά λάθη της, δεν είχε την ανάγκη να προσεταιριστεί εφήμερες απόψεις και θέσεις, αλλά δημιουργούσε η ίδια ιδεολογίες.

Κατέθεσα τη ψήφο μου εναντίον του σχεδίου Ανάν, επειδή ήμουν βέβαιος όπως και το 76% του λαού μας ότι το σχέδιο ήταν καταστροφικό. Τον ψήφισα και στις προεδρικές επειδή ήθελα αυτή η ψήφος μου να έχει μια συνέχεια. Η εκλογή ενός αριστερού Προέδρου ήταν ένα όνειρο, ναι. Αλλά μήπως δεν είναι αριστερή στάση να αρνείσαι να υποταχθείς στο διεθνή ιμπεριαλισμό; Δεν είναι αριστερή στάση να ματαιώνεις τη μετατροπή της χώρας σου σε προτεκτοράτο; Αν όχι τότε τί σημαίνει να είσαι αριστερός; Σε όσους τυχόν μειδιάσουν με αυτά που λέω, τους παραπέμπω να ανατρέξουν στη στάση που τήρησαν απέναντι στο σχέδιο Ανάν το τιμημένο ΚΚΕ και ο Μίκης Θεοδωράκης, Συνεπώς, ο αγώνας για μια καλύτερη κοινωνία συνεχίζεται και το όνειρο, μια προοδευτική αριστερά στην εξουσία που να ασκεί διεκδικητική εθνική πολιτική, παραμένει αμετουσίωτο.


Μετά από δεκαετίες συνομιλιών, προέκυψε ένα Σχέδιο που τέθηκε σε δημοψήφισμα. Το ΑΚΕΛ το θεώρησε κατ' αρχήν αποδεκτό, αλλά κατέληξε σε ένα χλιαρό ΟΧΙ για τους δικούς του λόγους. Πως κρίνεις τη στάση του κόμματος στο δημοψήφισμα;

Πιστεύω ότι ήταν μια λανθασμένη στάση. Το ΑΚΕΛ ως ο εκφραστής του λαϊκού κινήματος, των καταπιεσμένων, των καταφρονημένων και των αναζητούντων εθνική ανεξαρτησία μακριά από ιμπεριαλιστικούς, νεοταξικούς και νεοαποικιακούς ζυγούς, έπρεπε να αντιταχθεί με τρόπο εμφαντικό και ηχηρό στις μεθοδεύσεις των αμερικανοβρετανών. Αντί τούτου, προτίμησε να κλείσει μαζί τους ένα ραντεβού στο μέλλον. Τα πάρε-δώσε όμως με τους νεοταξίτες κρύβουν κινδύνους και νομίζω ότι ακόμα και ο Πρόεδρος Χριστόφιας το έχει αντιληφθεί. Εχει δώσει τόσα πολλά στις διαπραγματεύσεις και όχι μόνον δεν του έχουν πει ένα ευχαριστώ αλλά του ζητούν και άλλα από πάνω. Θέλω όμως να διατηρώ την εξής αμφιλεγόμενη ελπίδα:Ο Δημήτρης Χριστόφιας έχει στο νου του ένα διαβολικό σχέδιο:Εδωσε τόσα πολλά στις διαπραγματεύσεις, έχοντας κατά νου πως θα αναγκαστεί να απορρίψει το κυρίως μενού που θα μας προσφερθεί, ένεκα των διχοτομικών θέσεων που θα περιέχει, και ότι το έκανε για να μην του προσαφθεί η κατηγορία του αδιάλλακτου.Θέλετε να το πείτε ψευδαίσθηση, πείτε το, θα δείξει.


Πως κρίνεις το εσωκομματικό αποτέλεσμα για την εκλογή Γ.Γ. στο κόμμα;

Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο. Το ΑΚΕΛ αν δεν κάνω λάθος έχει κάπου 15000 μέλη; Ψήφισαν 100. Νομίζω σχόλια θα πρέπει να κάνουν τα μέλη του κόμματος.Αν είναι ικανοποιημένα τότε ας μην κάνουν κανένα σχόλιο.


Ο Δ. Χριστόφιας κατ' επανάληψη έχει δηλώσει ότι είναι "καλός άνθρωπος". Να υποθέσουμε ότι δε σας κρατά καμία κακία για το ότι δεν τον υποστηρίξατε από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών;

Δεν νομίζω ο Πρόεδρος να ασχολείται μαζί μου. Εχει πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθεί και του εύχομαι να ασχοληθεί με το πιο σωστό τρόπο, διότι διαχειρίζεται εθνικά συμφέροντα. Κάποτε μου έλεγε "εγώ είμαι ο θκείος σου" είναι αλήθεια ότι είμασταν πολύ κοντά. Κάποτε ο Χριστόφιας εκπροσωπούσε για μένα κάτι το αληθινό και θέλω να κρατήσω εκείνες τις αναμνήσεις. Μετά αποφάσισε να συμμαχίσει με όλες εκείνες τις δυνάμεις που για χρόνια τον υπέσκαπταν. Δικαίωμα του.


Πολλοί λένε ότι ιδιαίτερα προς το Δ. Χριστοδουλίδη ο Δ. Χριστόφιας φάνηκε αχάριστος, γιατί ήταν ο Δώρος που τον στήριξε στη Λάρνακα τον καιρό που βαλλόταν από το μετέπειτα ΑΔΗΣΟΚ. Θα ήθελες να μας το σχολιάσεις;

Είναι αλήθεια ότι ο πατέρας μου πρόταξε τα στήθια του για να τον στηρίξει τότε, Ετσι έκανε πάντα για όσα και όσους πίστευε ότι το άξιζαν. Αν ήθελε ανταλλάγματα θα σιωπούσε στις κρίσιμες στιγμές ή θα δήλωνε απών, είναι της μόδας, το κάνουν πολλοί και επιβιώνουν ή ακόμα, ανελίσσονται. Η σιωπή εκτιμάται δεόντως από αυτούς που κρατάνε τα κλειδιά της εξουσίας, κομματικής, πολιτικής κλπ.

Αν πάντως τον ρωτήσετε(τον Δώρο Χριστοδουλίδη), είμαι βέβαιος ότι θα σας πει πως αν χρειαζόταν, θα το ξανάκανε. Τώρα όμως το τότε ΑΔΗΣΟΚ συμπορεύεται με τον Δ.Χριστόφια, συνεπώς εμείς δεν μπορούσαμε θα είμαστε συνοδοιπόροι του, πολιτικά εννοώ. Οπότε δεν είναι θέμα αχαριστίας, είναι θέμα πολιτικών επιλογών του καθενός.

Πιστεύεις ότι οι ιδέες ΑΔΗΣΟΚ κυριαρχούν σήμερα στο ΑΚΕΛ;

Ανκαι το ΑΔΗΣΟΚ απέτυχε παταγωδώς στις εκλογικές αναμετρήσεις που έλαβε μέρος, πέτυχε οι ιδέες του να κατισχύσουν σε άλλο επίπεδο. Είναι παράδοξο, αλλά ο κ. Παπαπέτρου θα πρέπει να αισθάνεται περήφανος γι' αυτό. Ελπίζω μόνο την κρίσιμη στιγμή, ο λαός να καταρρίψει αυτή την παραδοξότητα. Ομως στο ΑΔΗΣΟΚ θα κολλήσουμε; Εδώ όλο και πιο συχνά γίνεται λόγος για "την ανάγκη συνεργασίας ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ", κάτι το αδιανόητο μέχρι πριν μερικά χρόνια αλλά δυστυχώς δηλωτικό της μεταστροφής στην πολιτική κάποιων. Εδώ ο Βρετανός Πρωθυπουργός γράφει άρθρα για την Χαραυγή, την εφημερίδα σύμβολο των εργαζομένων!Αλήθεια τι σχέση έχει ο μεγαλουπηρέτης των σχεδίων της νέας τάξης με αυτούς που υποτίθεται ότι πολεμούν τη νέα τάξη και την ανηθικότητα της; Υιοθετεί ο κ.Μπράουν τις αρχές που θα πρέπει να διέπουν τη λύση του Κυπριακού όπως τις διακηρύττει ο Πρόεδρος και δεν το αντιληφθήκαμε; Πρόκειται για πολιτική τερατογένεση.

(Ακολουθεί προσεχώς η συνέχεια)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ: ΕΥΡΙΒΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

27 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, θα ήθελα να ήμουν μια μύγα σε ένα τοίχο, να έβλεπα τη φάτσα του δήθεν αριστερού Α-χρηστου Α-χρήστου, όταν θα διαβάζει τη συνέντευξη αυτή.

1974 είπε...

Έτσι είναι οι πραγματικοί σύντροφοι. Σαν το σύντροφο το Γιώργη.

Τι σχέση έχουνε μωρέ αυτά τα νεοταξικά καθάρματα του ΑΚΕΛ με τα οράματα της Αριστεράς;

Imi-Sartanakkas είπε...

Τούτος εν γιός του Χριστοδουλίδη του βουλευτή?
Πραγματικά δεν ξέρω...
Αν είναιτότε το μόνο που έχω να πω είναι.."Είχαμε τον Νοικώλαν και τον Πάπάν του τωρά έχουμεν τον Χριστοδουλίδην και τον Πάπάν του..."
Με άλλα λόγια όποιου τον Παπάν ασσιχτιρίσουν (με τονένα ή άλλον τρόπο) βρίσκουμεν εμείς πελάν τους γίουες τους...
Και αυτός ο όψιμος πατριώτης που συνεντευξιάζεται εδώ, γιατί δεν μας λέει πως έπερνε τις δουλειές που έπερνε...?
Θα επανέλθω..σαρτανακκότερος του σαρτανάκκα......!

Semi-Sartanakkas είπε...

Επανήλθα....εν ήμουν σίουρος αν ο δώρος εν ο βουλευτής που ασσιχτίρισε το ΑΚΕλ...Τώρα το σιγούρεψα...και κάνω validate το πιο πάνω σχόλιο αφαιρόντας οποιαδήποτε απορία...

Πλαστήρας είπε...

Αυτό που έλειπε πάντα από την Κύπρο είναι μια πατριωτική Αριστερά. Και δεν εννοώ την ΕΔΕΚ αλλά τον χώρο αριστερά της τον οποίο δυστυχώς λυμαίνεται το AKEL, που φιλοξενεί στη ΧΑΡΑΥΓΗ άρθρα του Γκόρντον Μπράουν. Όσο για την "εναλλακτική αριστερά" αυτή αποτελείται από τουρκόσπορους, νεοταξίτες, εθνομηδενιστές.

Ο άδολος πατριωτισμός όσο και ο εθνομηδενισμός διαπερνούν όλο το πολιτικό φάσμα από Αριστερά έως Δεξιά. Για αυτό και εμείς πρέπει να ενισχύσουμε τις Δηομκρατικές Ελληνοκεντρικές Αντικατοχικές δυνάμεις σε όλα τα κόμματα, σε Κύπρο και στην υπόλοιπη ΕΛλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Γιώργο.
Πρέπει να ξέρεις ότι πολλοί αριστεροί συμμερίζονται τις απόψεις σου άσχετο αν δεν το λενε. Ξέρεις όμως πως είναι τα πράγματα...
Η απογοήτευση είναι πολύ δυνατό συναίσθημα...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΦΡΟΣ Α':

Αυτός ο << αληθινoς >> όπως τον λέτε αριστερος Δώρος Χριστοδουλίδης ήταν μέλος του ΑΚΕΛ σωστά? Πολύ σωστα!! Αυτός ως μέλος του ΑΚΕΛ ώφειλε να γνωρίζει οτι το εφάπαξ επιστρέφεται στο κόμμα. Είναι βασικός κανόνας του κόμματος...

Αυτός ο << πραγματικός >> αριστερος όπως τον λέτε σηκώθηκε και έφυγε για τα λεφτά ....γιατί??? Γιατί του τα πήρε το κόμμα!! Το κόμμα του που υπηρετούσε αφιλοκερδώς...Τι σου κάνουν τα χρήματα ε???

Να λέτε την αλήθεια ρε κοπρόσκυλα της Υποτροπής αλλά όχι όπως σας Βολεύει...

Αααα και κάτι άλλο, Ξεθάψατε και τον δήθεν ΚΚΕδα Κώστα απ'οτι βλέπω??? Βρε, βρε, βρε ....πόσο πρόβατα νομίζετε ότι είμαστε???

'Οσο για το Γιωργο θα σχολιάσω αυτο που λέει:

<< ..Εδωσε τόσα πολλά στις διαπραγματεύσεις, έχοντας κατά νου πως θα αναγκαστεί να απορρίψει το κυρίως μενού που θα μας προσφερθεί, ένεκα των διχοτομικών θέσεων.. >> .... ΜΑΛΛΟΝ ΑΓΝΟΕΙΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΙΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΤΗ!!!

Όσο αφορά τις διαδικασίες εκλογών στο ΑΚΕΛ αφορά ΜΟΝΟ το ΑΚΕΛ και το ΑΚΕΛ έχει τόσα χρόνια που λειτουργεί με αυτό τον τρόπο. Δεν μπορείτε να χονέψετε όμως ότι οι αποφάσεις μεταφέρονται από τη βάση του κόμματος, τις Κομματικές Ομαδες και καταλήγουν μεχρι τα ανωτερα σωματα του κόμματος!!!...ΑΛΛΟΥ ΣΑΣ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΝΙΘΕΣΤΕ!!!

Χονεψτε το επιτέλους !! Πόσο ψέμα και ποσος λαικισμος σε τουτο τον τόπο?

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα έχουν παιράμιν οι Τούρκοι.
Η ΕΔΟΝ συμμετέχει με αντιπροσωπεία στους εορτασμούς

Ρήγας είπε...

Συγχαρητήρια για την συνέντευξη/άρθρο.

Το ζουμί είναι το εξής:

"Μήπως δεν είναι αριστερή στάση να αρνείσαι να υποταχθείς στο διεθνή ιμπεριαλισμό; Δεν είναι αριστερή στάση να ματαιώνεις τη μετατροπή της χώρας σου σε προτεκτοράτο; Αν όχι τότε τί σημαίνει να είσαι αριστερός;"


Έλα ντε! Διότι ενώ οι Ίνκας περιμένουν την αλλαγή των πόλων και των νόμων της φύσης το 2012, στην Κύπρο οι νόμοι της φύσης έχουν αλλάξει από καιρό...

Γι'αυτό και τα νενέκια αντί να δουν την ουσία και αν μπορούν να αντικρούσουν τα επιχειρήματα, επιτίθονται στον Γ. Χριστοδουλίδη και στον πατέρα του. Αυτό είναι το ΗΘΟΣ των νενέκων.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα η ΕΔΟΝ έχει μπαϊράμι, Αντιπροσωπεία των Τούρκων συμμετέχει

Ανώνυμος είπε...

Είναι ευχάριστο το ότι ακόμα υπάρχουν όντως αριστερές φωνές στην Κύπρο σε αντιδιαστολή με τη μαϊμού αριστερά τύπου ΑΚΕΛ που η πολιτική του προάγει τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών τύπου Γκόρτον Μπράουν. Τα συνθήματα του ΑΚΕΛ εναντίον του ιμπεριαλισμού στερούνται πρακτικού περιεχομένου και αναδυκνύουν την σχιζοφρένεια του κόμματος που δήθεν πρεσβεύει αγώνες ενάντια στο ιμπεριαλιστικό κατεστημένο από τη μία και από την άλλη κάνει γλύκες σε ποιόν? τον Μπράουν. Είναι ένα πράμα όπως να βλέπεις το ΤσεΓκουεβάρα να συμφωνεί με τον Πινοσέτ.
Μόνο η Κύπρος έχει τέτοια Αριστερά.

Ανώνυμος είπε...

ΙΝΤΑΜΠΟΥΛΑΛΕΙΤΑΙΔΑΜΕΡΕΠΑΖΕΒΕΓΚΗΔΕΣΛΑΦΑΖΑΝΗΔΕΣΧΑΠΑΡΟΙΓΑΟΥΡΔΕΣ

Σάββας Παπάκης είπε...

Διαφωνώ μαζί του στο ότι το Σχέδιο Ανάν ήταν καταστροφικό. Η λύση του Κυπριακού δε θα είναι ιδανική.

Όντως όμως, η παραδοσιακή αριστερή στάση, επιβάλλει μια διαφορετική προσέγγιση από αυτήν του ΑΚΕΛ.

Για μένα η αποδοχή του Σχεδίου ήταν μία πραγματιστική ρεαλιστική επιλογή, αλλά όχι και αριστερή.

Εγώ υπερψήφισα το Σχέδιο, γιατί δε θα έρθει ποτέ κάτι καλύτερο.

Κατά τα άλλα, μου αρέσει ο τρόπος σκέψης του Γ. Χριστοδουλίδη. Είνα ώριμος και τεκμηριώνει αυτά που λέει.

proudgaros είπε...

το σχεδιο ΑΝΑΝ το κρίνουν καταστροφικό όσοι δεν το ειχα διαβασει στις λεπτομέρειες του και χαφτουνε όσα τους λενε οι απορριπτικοι καθοδηγητές. Κάποτε και τούτα τα παιδάκια θα ξυοπνήσουν και να καταλάβουν πως αυτοί που τους καθοδηγούν δεν θέλουν καμία λύση. Δεν τους κακίζω πλανεμένοι είναι

Ανώνυμος είπε...

Proudgaros
το σχέδιο ΑΝΑΝ το κρίνουν καλό όσοι δεν το είχαν διαβάσει στις λεπτομέρειες του και χάφτουνε όσα τους λενε οι ΝΑΙ-ΝΑΙ καθοδηγητές. Κάποτε και τούτα τα παιδάκια θα ξυπνήσουν και να καταλάβουν πως αυτοί που τους καθοδηγούν δέχονται όποια λύση χωρίς να νοιάζονται για το περιεχόμενο. Δεν τους κακίζω πλανεμένοι είναι...

Πλαστήρας είπε...

Πριν αποδεχτούμε μια κάποια "λύση" δεν θα πρέπει να σκεφτούμε αν θα έρθει κάτι καλύτερο, αλλά αν αυτή η λύση είναι καλύτερη από αυτό που έχουμε σήμερα, το status quo δηλαδή.

Στην προσπάθεια μας να "λύσουμε" το κυπριακό φτάσαμε σε σημείο να φέρουμε λενα Σχέδιο χειρότερο κι απ αυτήν την διχοτόμηση.

Νομίζετε ότι η Τουρκία θέλει διχοτόμηση; ΔΕΝ τη συμφέρει η διχοτόμηση, θέλει ΟΛΗ την Κύπρο κάτι που θα πετύχει με σχέδια τύπου Ανάν.

Ανώνυμος είπε...

Οσοι λαχταρούν λύση ότι νάναι τώρα, ας πηδήξουν σ ένα γκρεμό να λυτρωθούν, οι ελαφρόμυαλοι.

Ανώνυμος είπε...

Από όλα όσα άκουσα και διάβασα πιστεύω ότι η καλύτερη λύση είναι « η πρόταση του ορθού ναι» της κίνησης για ελευθερία και δικαιοσύνη. Δύσκολο μεν εδώ που φτάσαμε σήμερα, αλλά πιστεύω πως πρέπει να επιμένουμε διότι τα υπόλοιπα σενάρια είναι διάλυση και με την υπογραφή μας.

Ανώνυμος είπε...

Κουράγιο μικροκόρη μας
που μας εγίνης μάνα
Ύμνος και θρήνος στην ζωή
κι Ανάστασης καμπάνα

Bobby Sands είπε...

μπράβο στην επιτροπή για την συνέντευξη. ίσως το μοναδικό ε/κυπριακό ιστολόγιο που έχει φτάσει σε αυτό το σημείο, να παίρνει συναντεύξεις και να μην αναλώνεται σε εφήμερες αρλούμπες.

στους υπόλοιπους σχολιαστές που ΟΛΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ καταφθάνουν πάραυτα μετά την ανάρτηση των άρθρων για να πουν την άποψη του κόμματος, εύχομαι καλά κρασιά και καλά μωαμεθανο-χριστούγεννα

Ανώνυμος είπε...

Σαν η Ειρήνη του Σαββατόβραδου, ας πούμε, αντί να συζητά μόνη της, εν είσιεν ένα κομμωτήριο να αξοίξει τζιαι να το διευθύνει ?

Ανώνυμος είπε...

Ο Γκος Ομάρ διαπρέπει στα μεγαλύτερα θέατρα του Λονδίνου παρέα με Ελληνοκύπριους ηθοποιούς. Οι μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας εγκωμιάζουν συχνά τα έργα του.
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕ ΑΠΟΨΗ!

Ένας Τουρκοκύπριος στο Stratford

Ο Τ/κ Ομάρ διαπρέπει στα θέατρα του Λονδίνου παρέα με Ε/κ ηθοποιούς

«Η γονική πίεση και ο εθνικισμός μπορεί να προκαλέσει εχθρότητα. Όλοι τα μεταφέρουν σαν χρέη στις πλάτες μας».

Στα μεγαλύτερα θέατρα του Λονδίνου, όπως το Royal Stratford East, διαπρέπει ο Τουρκοκύπριος σκηνοθέτης και ηθοποιός Γκος Ομάρ, ο οποίος ζει εδώ και χρόνια στη Βρετανία. Οι μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας εγκωμιάζουν συχνά τα έργα του, ενώ χαρακτηριστικά το βρετανικό «Time Out» αναφερόμενο στο τελευταίο έργο του με τίτλο The Great Extension γράφει: «Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο εμπλουτισμένο με τις γνώσεις των αποδήμων. Προσφέρει πολύ κέφι και διασκέδαση».
Αυτή την περίοδο o τουρκοκύπριος Γκος Ομάρ ετοιμάζει το επόμενο θεατρικό του βήμα, το οποίο αναμένεται ότι θα εντυπωσιάσει το θεατρόφιλο κοινό.
Ποιος είναι όμως στην πραγματικότητα ο Γκος Ομάρ; Πώς έκανε τον κόσμο να μιλάει γι’ αυτόν και ποιοι είναι οι πραγματικοί δεσμοί του με την Κύπρο;
Ο Ομάρ γεννήθηκε στην Αγγλία, πριν από 40 χρόνια, ο ένας από τους γονείς του κατάγεται από τη Λεμεσό. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του το έχει περάσει στο βόρειο Λονδίνο, αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως διέμεινε και για ένα χρόνο στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Κύπρου.

ΠΑΛΙΟΣ ΕΔΕΚΚΙΤΗΣ είπε...

ΡΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΓΙΟΚΚΑ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΣΥΝΤΥΣΙΕΙΣ...

ΕΝΝΑ ΣΕ ΤΣΙΛΛΗΣΕΙ Ο ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΤΗΡΑΣ ΠΟΥ ΕΤΣΙΛΛΗΣΕ ΤΖΙΑΙ ΤΟΝ ΚΑΚΟΡΙΖΙΚΟ ΤΟΝ ΤΖΙΥΡΗ ΣΟΥ...

ΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΟΜΑ ΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΕΛ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ" ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΑΚΕΛΙΚΟΣ";

ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΝΝΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΧΑΝΙ ΤΟΥ ΠΑΝΤΖΙΑΡΟΥ. ΑΛΛΑ ΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΤΙΜΑΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΤΙΜΑΣ ΤΖΙΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο Χριστοδουλίδη είσαι αβάντατζης..:-)

(Ξέρεις εσυ..)

μη ακελικος αριστερος είπε...

Παλιέ εδεκίτη,

Τούτον το δικό σας είδος των ιμίσιμου αριστερών εν για να το ταυτοποιήσουν ως "μοναδικό είδος".
Να σιέρεστε που εφκήκεν ο ακροδεξιός τζε εθνικιστής Σαμαράς τζε να μεν αντρέπεστε τζε να βκαίνετε στον τελάλη να το χουμίζεστε θέμας. Τζε μετά να κάμνετε αναρτήσεις για την αριστερικότητά σας που εν ληψή στους άλλους.

Λλίη λογική παρακαλώ ή όπως λαλούν οι εγγλέζοι common sense

Sasarasasartanak είπε...

Bobby Sands...να μην επανέλθω...είσαι γελοίος και ξεφτιλίζεις το όνομα

Παλιέ ΕΔΕΚΙΤΗ...ακροεθνικίσταρε του κερατά..τράβα να πουλήσεις αριστερισμό του γιατρού άμπα τζαι αφήκει σε να του φιλήσεις το χέρι...

Γιώργο Χριστοδουλίδη...όταν είσαι από πάνω μέχρι κάτω βυθισμένος..ξέρεις που...μην φωνάζεις τον "αχόρταγο" μπορεί να σε ρουφήξει και εσένα η λαστίχα του βόθρου..(ξέρεις εσύ τι λέω)
Πάντως ο θκείος μου ο Δώρος εδασκάλεψε σε καλά...Όσον ήταν στο ΑΚΕΛ..τζαι εσύ από κοντά (δουλειούες- ευκολίες...εν δυνατόν να μεν σε εσπουδάσαν ?)..μόλις έφυεν ο Παπάς..έγινες επναστατημένο νειάτο..απόκτησε αντιακελική άποψη...άποψη που όλως τύχαίως συνέπεσε με την άποψη του παπά σου που αγκρίστηκε γιατί εππιαν του τες λίρες....χα χα ...Γεια σου λεβάντη μου με άποψε...διμμένος πας το βρακοζώνη του δώρου...

Ανώνυμος είπε...

Εκείνος που γράφει περί αβάττα, χωρίς πειστική τεκμηρίωση, είναι ένας θρασύδειλος, μαθητριούλα, κοινός ψεύτης, συκοφάντης, άνανδρος, χωρίς γεννητικά όργανα.

Εχεις ? ΝΑΙ ή ΟΥ ?