ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΚΑΡΟΓΙΑΝ-GATE;;;;

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Karoyian ey? Nice fellow, he is...
Unlike, those DIKO rejectionists!


Σήμερα, η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, προβαίνει στη μεγαλύτερη αποκάλυψη από τον καιρό της ύπαρξής της.


Αποκαλύπτουμε ένα απόρρητο έγγραφο από τα έγγραφα των Ηνωμένων Εθνών που πρόσφατα διέρρευσαν. Ένα έγγραφο που, δυστυχώς, κανένας δεν τόλμησε να βγάλει στην επιφάνεια.


Ένα έγγραφο που εμπλέκει τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ και Πρόεδρο της Βουλής Μάριο Κάρογιαν, σε μία πολύ ύποπτη συνομιλία με τον Alexander Downer.


Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, το δηλώνει: ο Μ. Κάρογιαν είναι για εμάς, η ντροπή της κυπριακής πολιτικής.


Η αχαριστία, η θρασύτητα, ο επιδεικτικός νεοπλουτισμός του, η ευτελής πολιτική συναλλαγή του με το καθεστώς Χριστόφια έναντι προσωπικών ανταλλαγμάτων είναι μνημειώδεις.


Όμως, ακόμη και όταν περιέπεσε στην αντίληψή μας το έγγραφο που θα δημοσιεύσουμε, δε θέλαμε να πιστέψουμε ότι μπορεί να έγινε μία τέτοια συνομιλία. Δε θέλαμε να πιστέψουμε ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ενός από τα κόμματα που διαχρονικά τήρησαν μία αρκετά σωστή εθνική γραμμή, του κόμματος που είχε για Πρόεδρο τον Τάσσο Παπαδόπουλο, θα μπορούσε να δηλώσει τα όσα το εν λόγω έγγραφο του αποδίδει.




Απόσπασμα από το έγγραφο


Ακόμη και σήμερα δε θέλουμε να το πιστέψουμε. Ακόμη κι αν ο Μάριος Κάρογιαν ουσιαστικά αρνείται να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση επί της ουσίας του εγγράφου.


Ναι, επικοινωνήσαμε μαζί με τον κ. Κάρογιαν, θέσαμε υπόψη του το εν λόγω έγγραφο για να του δώσουμε την ευκαιρία να απαντήσει, αλλά αυτός μας δήλωσε: " Οι θέσεις και οι απόψεις μου, για τα έγγραφα της ομάδας Downer και για τον κύριο Downer είναι πολύ καλά γνωστές".


Το έγγραφο Downer, σημείωμα το οποίο περιγράφει συνάντηση Κάρογιαν και Alexander Downer και το οποίο φέρει τη διαβάθμιση "ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ" φαίνεται να συντάχθηκε από το Steven Bourke, ο οποίος συνέταξε και το έγγραφο που αφορούσε τη συνάντηση Downer-Αναστασιάδη, το οποίο επίσης βγήκε στη δημοσιότητα και δε διαψεύστηκε.


Η συνάντηση έγινε στις 16/1/2009, πριν από το συνέδριο του ΔΗΚΟ και σύμφωνα με το έγγραφο λέχθηκαν πολλά ενδιαφέροντα. Συγκεκριμένα:


Αφού ο Κάρογιαν περιέγραψε το επερχόμενο τότε συνέδριο του κόμματός του, λέχθηκαν, σύμφωνα πάντα με το έγγραφο, τα ακόλουθα:


1) "Mr. Karoyian also noted that his position can be challenged, but expressed confidence that he would retain the Presidency of DIKO while supporting President Christofias. Familiar with the argument that the DIKO party base is opposed to a settlement of the Cyprus Problem, Mr. Karoyian insisted that the base would follow the leadership and he would face the challenge from rejectionists who have been fielded as candidates."

Σε μετάφραση:


"Ο κ. Κάρογιαν επίσης σημείωσε ότι η θέση του (ως Προέδρου του ΔΗΚΟ) μπορεί να αμφισβητηθεί, αλλά εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα διατηρούσε την Προεδρία του ΔΗΚΟ, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τον Πρόεδρο Χριστόφια. Γνωρίζοντας το επιχείρημα ότι η βάση του ΔΗΚΟ αντιτίθεται σε συμβιβασμό στο Κυπριακό Πρόβλημα, ο κ. Κάρογιαν επέμεινε ότι η βάση θα ακολουθήσει την ηγεσία και ότι θα αντιμετώπιζε την πρόκληση από απορριπτικούς που θα κατέβαιναν ως υποψήφιοι."


Για εμένα, ο κόσμος του ΔΗΚΟ είναι τα τσουρούθκια μου. Θα με ακολουθήσουν μέχρι και το "ΝΑΙ"¨!

ΩΠΑ!!!!


Διαβάσαμε καλά;


Ο Κάρογιαν αποκαλεί απορριπτικούς τους υποψήφιους στο συνέδριο συναγωνιστές του του ΔΗΚΟ;


Επίσης: Τι σημαίνει ότι ο κόσμος του ΔΗΚΟ θα ακολουθήσει την ηγεσία για συμβιβασμό στο Κυπριακό πρόβλημα;


Με δεδομένη τη μορφή των συνομιλιών και το πλαίσιό τους, το οποίο είχε διαμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό μέχρι τον Ιανουάριο του 09 και το οποίο ήταν ηλίου φαεινότερο ότι δεν ήταν σχέδιο λειτουργικό και βιώσιμο όπως ο δηκοϊκός κόσμος το θέλει, τι εννοούσε ο Κάρογιαν ότι ο κόσμος "θα ακολουθήσει την ηγεσία για συμβιβασμό";


Είναι ο κόσμος του ΔΗΚΟ τα προβατάκια του Κάρογιαν;


Όταν λες περίπου ότι "εμείς του ΔΗΚΟ θα δεχτούμε ό,τι φέρετε," ενισχύεις τη διαπραγματευτική θέση των Ελληνοκυπρίων ή την υπονομεύεις;


Είναι αυτή πολιτική θέση του ΔΗΚΟ ή των ΕΔΗ (και βάλε!);;;



2) " Mr. Downer then ventured that he perceived two overriding constraints on the negotiation over effected property, namely


-->That the negotiation would be constrained by international law and EU norms


-->That the negotiation would be constrained by the global lack of credit and
international donor largesse following upon the international financial crisis and the current global recession."


Σε μετάφραση:


" Ο κ. Downer μετά τόλμησε να διατυπώσει τη γνώμη ότι αντιλαμβανόταν δύο σημαντικούς περιορισμούς/εμπόδια στη διαπραγμάτευση για τις επηρεαζόμενες περιουσίες και ειδικότερα:

--> ότι η διαπραγμάτευση θα περιοριζόταν/δυσχεραινόταν από το διεθνές δίκαιο και τις νόρμες της Ε.Ε.

--> ότι η διαπραγμάτευση θα περιοριζόταν/δυσχεραινόταν από τη διεθνή έλλειψη πιστώσεων και μεγάλων διεθνών δωρητών μετά τη διεθνή οικονομική κρίση και την τρέχουσα διεθνή ύφεση"



Αφού στη συνέχεια έγινε αναφορά σε δημοψήφισμα και κυπριακή ιδιοκτησία της διαδικασίας, αναφέρει το έγγραφο το εξής:


" Ο κ. Κάρογιαν συμφώνησε και στα δύο σημεία προσοχής, ιδιοκτησία και δημοψηφίσματα και δήλωσε ότι οι Κύπριοι είναι επί του παρόντος υπερβολικά ευαίσθητοι, αλλά ήταν η εντύπωσή του ότι ο κ. Downer έκανε καλή δουλειά!"


ΩΠΑ και πάλι ΩΠΑ!!!!


Καλή δουλειά έκανε ο Downer; O οποίος θεωρεί δυσχέρεια και περιορισμό στις προσπάθειες για λύση στο περιουσιακό, το διεθνές δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αρχές και όχι ΠΑΡΑΜΕΤΡΟ ως ένας αξιωματούχος των Η.Ε. κανονικά θα όφειλε;


Καλή δουλειά για τον Κάρογιαν έκανε ο Downer; O οποίος μόλις του δήλωσε ότι θα περιοριζόταν και θα δυσχεραινόταν η λύση από το διεθνές δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αρχές;


Καλή δουλειά ο Downer!!!!!!


Αυτά φέρεται να είπε ο Μάριος Κάρογιαν: απορριπτικοί οι συναγωνιστές του, ο κόσμος του ΔΗΚΟ θα ακολουθούσε σαν τα προβατάκια την ηγεσία (εννοούσε προφανώς τον ίδιο σε ένα "ΝΑΙ") και ο Downer έκανε καλή δουλειά!!!!!



Αυτό το έγγραφο, το οποίο εγείρει χίλια δύο ερωτηματικά και το οποίο αποδίδει φοβερά και τρομερά πράγματα στον ίδιο, ο κ. Κάρογιαν δεν το διέψευσε. Δεν έδωσε κάποιες διευκρινίσεις ώστε να μην υπάρχουν σκιές. Τοποθετήθηκε με ένα τρόπο γενικό και αόριστο ως εξής: "Οι θέσεις και οι απόψεις μου είναι καλά γνωστές."(εννοεί προφανώς κάποιες πρόσφατες δηλώσεις του εναντίον του Ντάουνερ)


Εμείς, ως οφείλαμε, από καθήκον προς την πατρίδα μας, θέσαμε τα ζητήματα.


ΕΣΥ ΟΜΩΣ, ΜΑΡΙΕ ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ! (όχι σε μας, αλλά στην κοινωνία ολόκληρη, στον κόσμο, στα πειθαρχικά και άλλα όργανα του κόμματος σου).


Και εδώ θα θέσουμε ένα ερώτημα, με όλη την εκτίμησή μας προς το Γ. Κολοκασίδη, Ν. Παπαδόπουλο, Κ. Κενεβέζο, Α.Αγγελίδη και άλλους που στοιχειωδώς περισώζουν την αξιοπρέπεια του ΔΗΚΟ αυτή την περίοδο (μάλλον αυτοί είναι που ταμπελώνονται σαν "rejectionists"):


--> Έχετε πειθαρχικά όργανα στο κόμμα για να επιληφθούν αυτής της περίπτωσης και να ζητήσουν διευκρινίσεις;


--> Θεωρείτε ότι ο Μ. Κάρογιαν, αν έκανε αυτές τις δηλώσεις, τις οποίες δε διαψεύδει, μπορεί να συνεχίσει να είναι Πρόεδρος του ΔΗΚΟ;


--> Μπορεί ο Κάρογιαν, εάν όντως ευσταθούν τα όσα του αποδίδονται, να υπονομεύει τη διαπραγματευτική θέση της πλευράς μας, να αποκαλεί "απορριπτικούς" τους συναγωνιστές του και να αντιμετωπίζει σαν τσουρούθκια τον κόσμο του ΔΗΚΟ που θα ακολουθήσουν την ηγεσία, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ;


--> Μήπως πριν από το ερώτημα "Αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση" πρέπει να τεθεί το ερώτημα "Αποχώρηση του Κάρογιαν από το ΔΗΚΟ" (εμάς πάντως ποσώς μας ενδιαφέρει τι θα κάνει μετά κι αν έχει ή όχι κάπου να πάει!);


--> Μήπως η υπερβολική σας ανοχή προς τον Κάρογιαν έχει καταντήσει τραγική;


ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ;


CHRISTOFIAS-WATCH

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


137 Σχόλια:

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

Αίσχρή και χυδαία η θέση Κάρογιαν, τα όσα εκφράζει απλά πιστοποιούν το ελάχιστο ανάστημα του....ανδρός. Εφ όσον βεβαίως ισχύουν τα ως στοιχεία φερόμενα.

Αυτό που θα μετρήσει από δω και πέρα πάντως είναι η στάσις των υπολοίπων. Διότι αν το κάνουν γαργάρα ή περιοριστούν στις γνωστές φωνασκίες στα Μέσα Ενημέρωσης θα είναι απολύτως συνένοχοι. Εδώ και καιρό φωνάζουμε και λέμε πως το ΔΗΚΟ δεν μπορεί να πατάει σε όλες τις βάρκες ταυτόχρονα.

Ας πάρουν οριστική και ξεκάθαρη θέση τώρα, ας φτάσει και σε διάσπαση που λεει ο λόγος προκειμένου να επιβιώσει αν μπορεί η αξιοπρέπεια.

Το θέμα που προβάλλει σήμερα η Επιτροπή είναι ότι πιο σοβαρό.

Και δεν είναι για να μαζευτούν τώρα εδώ οι σχολιαστές και να βρίζουν σα να είναι στο γήπεδο.

Εγώ θα έφτανα να κλείσω τα σχόλια σε αυτή την ανάρτηση και να μην ανανεώση το ιστολόγιον μέχρις να υπάρξει αντίδραση ουσίας από τις όλες εμπλεκόμενες πλευρές.

Άποψή μου.

Ανώνυμος είπε...

ΟΕ ΟΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΕ!

ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΡΧΗΓΟΙ ΡΕ!!!!!

ΣΑΣ ΠΑΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

τελικά φαίνεται ότι έχουμε τους ηγέτες που μας αξίζουν!

Ανώνυμος είπε...

αυτα εσείς πρώτοι πρέπει να τα βλέπετε που ονομάζεται εθνάρχες και ηγέτες... ρε σεις, ο κάρογιαν με ποιου την ανοχή βγήκε και υποστήριξε ξεκάθαρα χριστόφια, του εθνάρχη τάσσου, ο οποίος αυτός και ο κάρογιαν, δεν μπορούσαν να πουν κατά βούληση, μην χάσουν τα υπουργεία, και την αξία που χρόνια τώρα πρεσβέυουν...ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ, μια ζωή το δήκο εντός, μια ζωή όλοι τους "σασμένοι", οι υπέρμαχοι του ΟΧΙ που μας έβγαλε από όλα τα αδιέξοδα της Κύπρου και τώρα πορευόμαστε (μόνοι μας όπως πάντα με ηγέτες τον Μακάριο, τον Σπύρο, τον Τάσσο) προς το άγνωστο με βάρκα την...ελπίδα?????

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Αγαπητέ Φάληρε,

Σεβαστή η εισήγησή σου. Το τι θα γίνει όμως εκτός αυτού του blog είναι ένα θέμα και τα σχόλια είναι άλλο.

Είναι λογικό, με όποια μορφή, να υπάρξει αντίδραση.

Και πρέπει να μιλήσουν και οι πολίτες, ιδίως εδώ, έστω και Ανώνυμα, για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Όσοι νομίζουν ότι το ΟΧΙ ψηφίστηκε επειδή ο κόσμος καθοδηγήθηκε από κάποιον πολιτικό δεν έχουν καταλάβει τίποτα από το τι έγινε το 2004 και θα εκπλαγούν και πάλι σε νέο δημοψήφισμα.

Σοφός είπε...

Μπορεί κάποιος να μου πει γιατί ο Κάρογιαν είναι ακόμη στην καρέκλα του;

Γιατί να είμαστε η χώρα του non-accountability;

Περικλής είπε...

Καλά, έτσι θα τον αφήσετε τον Κάρογιαν;

Να αλωνίζει;

Στείλτε τον καραγκιόζη σπίτι του.

Ανώνυμος είπε...

Καρογιάν πίσω στο καβούκι σου.Άχρηστε

Ανώνυμος είπε...

δεν έχει σημασία αν καθοδηγήθηκε ή όχι, σημασία έχει που ονομάζουμε πολιτικούς προδότες και εθνάρχες!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Καρογιάν πρέπει να παραιτηθεί αμέσως. Κι αν αρνηθεί να το πράξει θα πρέπει να τον υποχρεώσουν οι πατριώτες του ΔΗ.ΚΟ. (το οποίο ΔΗ.ΚΟ. χαλά με στελέχη της ποιότητας του Καρογιάν). Να τον παραιτήσουν αμέσως γιατί αν δεν το κάνουν θα φέρουν μεγάλη ευθύνη για τα δεινά που θα φέρει στον τόπο η παρουσία ενός τέτοιου τύπου στην προεδρία του κόμματος στο οποίο εναποθέτουμε πολλές ελπίδες για την σωτηρία της πατρίδας μας. Φροντίστε να πάει σπίτι του ο 'κύριος' αυτός γιατί αν προστεθεί και το ΔΗ.ΚΟ. στο δίδυμο ΔΗ.ΣΥ.-ΑΚΕΛ η Κύπρος τουρκοποιείται.

Ρήγας είπε...

Απορώ που σας κάνει έκπληξη.

Δεν υπάρχουν "πατριωτικά κόμματα."

Υπάρχουν πατριώτες ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ και σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ (ακόμα και στο ΑΚΕΛ),

Και υπάρχουν βαλτοί και γιουσουφάκια συγκεκριμένων λόμπι που είναι εχθρικά προς τον Ελληνισμό, επίσης σε όλα τα κόμματα και σε όλους τους πολιτικούς χώρους.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Περιμένετε ένα λεπτό. Κατ'αρχήν πρόκειται περί εγγράφου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου; Δεύτερον, αφού ο αποστολέας δεν είναι ο Κάρογιαν και μιλά για τον Κάρογιαν σε τρίτο πρόσωπο, πως ξέρει η επιτροπή ότι η πληροφορίες είναι αληθείς και γιατί τις μεταχειρίζεται η επιτροπή ως απόλυτα αληθείς; Ο χαρακτηρισμός 'rejectionist/αποοριπτικοί΄ φαίνεται να προέρχεται από αυτόν που εγραψε το e-mail. Πως έβγαλε το συμπέρασμα η επιτροπή ότι ο Κάρογιαν χρησιμοποίησε αυτή τη λέξη; Παρακαλώ αν μπορεί να απαντήσει η επιτροπή.

Κάρογιος είπε...

Ρε αμπάλατε,

Εστείλαν το μάνα μου του Ρουφκιάνου για σχόλια και εν είπεν τίποτε!!!!!

Καταγράφεται που τζίνον τον Μπουρκ τι είπεν ο Κάρογιαν ρε!

Και να μην είπε απορριπτικούς, γιατί λέει ότι η βάση του ΔΗΚΟ έννα τον ακολουθήσει και ότι εννά πούσιν ΝΑΙ;

Και γιατί λέει του Ντάουνερ ότι κάμνει καλήν δουλειάν;

Ρεεεεεε ξυπνάτε ρεεεεεεεεεεεεεεε!

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

H Επιτροπή δε μεταχειρίστηκε ως απόλυτα αληθές το περιεχόμενο των εγγράφων. Το λέμε μάλιστα ότι αρνούμαστε να πιστέψουμε κάτι τέτοιο.

Και αποστείλαμε έγκαιρα στον κ. Κάρογιαν το έγγραφο για τις απόψεις του. Επικοινωνήσαμε μαζί του.

Δείξαμε πολλή καλή πίστη, περισσότερη και από ό,τι οφείλαμε.

Το έγγραφο έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο. Και ο κ. Κάρογιαν οφείλει να λογοδοτήσει στους συναγωνιστές του και στα πειθαρχικά όργανα του ΔΗΚΟ. Τουλάχιστον σε αυτούς.

Σάββας Παπάκης είπε...

Όταν ο Πρόεδρος του κόμματός σας αποδεικύεται δικός μας και οπαδός της λύσης, τότε γίνεστε εσείς οι ίδιοι ρεζίλι!

Καλή δουλειά εκ μέρους σας, πολύ καλή δουλειά, αλλά είσαστε για γέλια.

Χαχαχαχαχαχα!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΩΠΑ!!!!

Διαβάσαμε καλά;

Ο Κάρογιαν αποκαλεί απορριπτικούς τους υποψήφιους στο συνέδριο συναγωνιστές του του ΔΗΚΟ

copy-paste από την ανάρτηση! Το έγγαφο το έγραψε ο David Bourke, όχι ο Κάρογιαν. Γιατί η επιτροπή λέει τα πιο-πάνω; Που έβγαλε το συμπέρασμα ότι ο Κάρογιαν αποκάλεσε οπιονδήποτε απορριπτικό; Αυτό είναι καθαρός λίβελος.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά! Δηλ. οτι πει ο David Bourke πρέπει να το πιστέψουμε;

ΔΗΚΟ Λατσιά είπε...

Μαρία οπαδοί της λύσης είμαστε όλοι.

Απλά κάποιοι δε θέλουμε τη δική σας τουρκική λύση και θέλουμε δίκαιη και δημοκρατική λύση.

Μη ζητάτε τα ρέστα κι από πάνω! Δε φτάνει που τα δίνετε όλα στην Τουρκία!

Όσο για τον Κάρογιαν κι αν είναι δικός σας, χάρισμά σας!

Ανώνυμος είπε...

προς Κάρογιο 3:31. Για να δούμε πιοος εν ο αμπάλατος. Μες σε τουτα που γράφει το έγγραφο: Που λέει για το Κάρογιαν οτι καμνει καλή δουλειά; Και που λέει ότι η βάση του ΔΗΚΟ εννα πούσιν ΝΑΙ;

Εδκιάβασα το 3 φορές τσιαι σαν να μεν τα είδα τούτα που λαλείς..

Ανώνυμος είπε...

ο Τάσσος Παπαδοπουλος ειπε στο ΡΙΚ 1 το Δεκ του 2007 οτι 'η βαση της λυσης για μενα είναι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με το σωστο περιεχόμενο που θέλουμε να δώσουμε σάυτούς τουσ όρους που έχω αναφερθεί προηγουμένως' Είπε οτι η γενική παράμετρος του σχεδίου είναι Δ.Δ.Ο. Το περιεχόμενο του κάθε όρου είναι υπό διαπραγμάατευση είπε. Άρα αφου κατηγορείται ο Κληρίδης γιατί δ'εκτηκε την Δ.Δ.Ο. γιατί δεν την απέρριψε ο Παπαδόπουλος;

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΗΝ ΠOIΣΤΟΠHΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο MARIO GAROYAN Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΕΠΟΥΔΕΝΗ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ Η ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ. ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΥΤΕ ΣΤIS ΓΕΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΝΤΑΟΥΝΕΡ.
Η ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ MARIO GAROYAN.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑΣ προεδρος ΤΟΥ ΔΗ.ΚΟ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ¨ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΟΥΣ". ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗ.ΚΟ ΕΙΝΑΙ Ο MARIO GAROYAN.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο προεδρος ΤΟΥ ΔΗ.ΚΟ ΝΑ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ νταουνερ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗ.ΚΟ NA ΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΛΥΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΒΑΣΗ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ?ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗ.ΚΟ ΕΙΝΑΙ Ο MARIO GAROYAN.
Ο MARIO GAROYAN ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΑΝ ΕΠΙΛΕΧΤΙΚΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ ΤΙΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗ.ΚΟ ΓΑΙ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗ.ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΣΤΑΘΕΡΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗ.ΚΟ. ΓΙΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΚΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ. ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ Ο MARIO GAROYAN ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΑ ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ.
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΡΑ, ΛΟΙΠΟΝ, ΤΟΛΜΟΥΝ? Ο προεδρος ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΧΑΡΑΧΤΗΡΙΖΕΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΤΩς "ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΟΥΣ". ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ. Ο προεδρος ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΚΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΚΑΚΗ ΛΥΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ. ΠΟΥ? ΣΤΗΝ ΚΑΚΗ ΛΥΣΗ? ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ. ΜΕ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΝΤΑΟΥΝΕΡ ΠΡΟΣΦΑΤΑ. ΠΟΙΟΣ Ο ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΤΟΥ ΝΤΑΟΥΝΕΡ ? Ο ΕΠΙΚΡΟΤΥΤΗΣ ΤΟΥ? ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ. ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ. ΑΡΚΕΤΑ. ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΕΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η Α-Α-Α ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΦΕΡΕΙ . ΚΙΑ ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΧΤΟΡΟΥ ΠΟΥ ΕΧΤΙΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ 100,000 ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ 60,000 ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ. ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ. ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗ.ΚΟ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ. ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΠΑΓΚΙΣΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗ.ΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΟΧΗ. ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗ.ΚΟ ΣΤΙΣ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΘΕΣΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΑ Ο ΔΗΚΟΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ. ΕΥΓΕ MARIO GAROYAN, ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΣΚΕΤΤΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΟΠΩΣ Ο ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΟΥ, ο ευελιχτος. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ.

Αριστερός Πατριώτης είπε...

Ούτε να σε φτύσουμε δεν είσαι άξιος, δειλέ και αχρείε Μάριο Garoγιαν!

Ρε χοντρόπετσε γαουρόφατσα, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα έτρεχε κάποιος σαν εσένα να πάρει το αεροπλάνο και να φύγει, όχι να παρουσιάζεσαι ακόμη σαν να μη συμβαίνει τίποτε.

Αλλά αυτά κάνει η ανοχή των υπολοίπων!

Πλαστήρα δικέ μου, που είσαι να του τα πεις κι εσύ ένα χεράκι;

1974 είπε...

Χαιρετίσματα σε όλους από τη Θεσσαλονίκη.

Πολλή δουλειά εδώ, σφίξανε τα ζωνάρια και δεν μπαίνουμε πολύ πια στο διαδίκτυο.

Είχαμε κι εμείς κάποιον σαν τον Κάρογιαν στην κατοχή.

Τον φωνάζαμε: Τσολάκογλου

Είχαν και οι Γάλλοι κάποιον. Τον φώναζαν Πετέν!

Τα αρχίδια είπε...

Έχουμε και εμείς ένα εδώ κάτω.

Τον φωνάζουμε: Βίλλο

Ανώνυμος είπε...

Ο Κάρογιαν είναι νταουνερικός κωλογλείφτης

"Ερμόλαος"

Ανώνυμος είπε...

Σεχταριστη Κώστα απο τη μεγάλη Σαλόνικα: Ανέβα στο Πύργο το Λευκό και ππέσε πουκατω...

'Η μάλλον κανε βουτια σε βοθρο με εικόνες, μη φουσκωσεις τα βυζια σου με ορμόνες, ή κανε βουτια στο Θερμαικό για να αυξήσουμε τις βρώμες!

Κώστα πάρε και κάνα κουλούρι σαλονικιότικο και βάλε το στον κώλο ΟΛΟ ΟΛΟ, ΟΛΟ σαν τον ΨΟΛΟ!!!

Ξεκουράσου και λίγο, μην εκραγείς!

Ανώνυμος είπε...

Φρόνιμα Χριστάκη! Αφηνίασες!

Ανώνυμος είπε...

Αωνυμε 7.06...χριστο ευγεν-ικα να γραφεις.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που συμβαίνει πάντα με τους φιλοκαθεστωτικούς σε αυτό το μπλόγκ.

Κάποιοι προσπαθούν να αποπροσανατολισούν τις συζητήσεις...

Ασχοληθείτε επιτέλους με την ουσία της κάθε ανάρτησης.

Συγχαρητήρια στην επιτροπή για την πολύ καλή αποκάλυψη.

Νομίζω ότι ο κύριος Κάρογιαν πρέπει να απαντήσει στις κατηγορίες. Να μας πουν επιτέλους τι γίνεται.

Ευχαριστώ

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Η Μαρία Β. ονομάζει οπαδό του κόμματος της τον Κάρογιαν. Το ότι το έγγραφο φανερώνει τη μειοδοσία εις βάρος της πατρίδας μας εκ μέρους του δεν την προβληματίζει και επιπλέον τον υιοθετεί ως οπαδό του κόμματο της (σημ εύστοχη η επιλογή της λέξης οπαδός - που μόνο αρνητικό περιεχόμενο προσδίδει γιατί ο οπαδός είναι ον άνευ κρίσης). Μαρία Β σε Γουστάρω, σε πάω πάρα πολύ που δεν κρύβεσε όπως κάτι άλλους οπαδούς και ηγέτες του κόμματος σας που λέν ότι "πολιτεύονται" έτσι όπως "πολιτεύονται" τάχα μου για το καλό του τόπου μας. Κοπέλα μου είσαι πράκτορας ξένων συμφερόντων και το ομολογείς χωρίς περιστροφές. Σε παραδέχομαι και σε αποδέχομαι για την μαγκιά σου να το ομολογείς. Δεν μπορώ φυσικά σαν νοήμων άνθρωπος να κατανοήσω την ουσία της στάσης σου, εκτός και αν η πραγματική σου ταυτότητα είναι βιολογικά ΑγγλοΤουρκική. Σε πάω πολύ περισσότερο από τους άλλους τους παρόμοιους σου που κοροϊδεύουν το λαό μας τάχα μου ότι αγωνίζονται για τα δίκαια του. Προχώρα και συνέχισε να γράφεις και να μιλάς όσο πιο πολύ και συχνά μπορείς. Όλοι πρέπει να σε γνωρίσουν και προέτρεψε όσο πιο πολλούς του κόμματος σου μπορείς να βγουν στα φανερά και να ομολογήσουν αυτό που εσύ με τόσο θ(ρ)άρρ(σ)ος ομολογείς.

Πλαστήρας είπε...

Δεν είμαι Δηκοικός αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι το ΔΗΚΟ, ήταν ένα κόμμα που έβγαλε ένα Σπύρο Κυπριανού και ένα Τάσσο Παπαδόπουλο οι οποίοι αντιστάθηκαν διαχρονικά στις προσπάθειες ξεπουλήματος της Κύπρου από τον ξένο παράγοντα και το ΔΗΣΑΚΕΛ.

Ο Καρογιάν είναι μια ανθυπομετριότητα που μόνο την καρέκλα του σκέφτεται. Ουστ!!!

O Sartanakkas Sas είπε...

Εβκήκε και ο Φάληρος που το καβούκι του..Καιρός να φάμε τον Κάρογιαν και να διεκδικήσουμε θέση στο ΔΗΚΟ, έτσι κύριε Φάληρε ?

Ρε υπόλοιποι γελοιοι...το γεγονός ότι δεν σας απάντησε ο Κάρογιαν, από που και ως που σας δικαιώνει?
Ίσως κατάλαβε την γελοιότητα σας και σας έχει απλά γραμμενους στα αρχίδια του? Ίσως λέω...

Πλαστήρας είπε...

Ο Κάρογιαν ίσως φιλοδοξεί να γίνει νέος Γλαύκος Κληρίδης. Εξηγούμαι: Θα προσπαθήσει να ευουχίσει τον πατριωτικό κόσμο του ΔΗΚΟ όπως ο "Σοφός Γέροντας" ευνούχισε την Εθνικόφρονα Παράταξη στον ΔΗΣΥ.

Ανώνυμος είπε...

αποδεικνύεται πως ο Καρογιανίσκος αποτελεί την κληριδική πτέρυγα στο ΑΚΕΛ

*Ιοσίλιος*

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΑΠΟΦΑΣΗΣΕ ΚΑΙ Η ΠΟΡΔΗ ΣΑΡΤΑΝΑΚΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΡΔΕΣ, ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ ΚΑΤΣΙΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΒΡΟΜΙΑ. ΣΑΝ ΠΟΡΔΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ...ΗΛΙΘΙΑ ΠΟΡΔΗ ΣΑΡΤΑΝΑΚΚΑ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΝΤΑΟΥΝΕΡ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΟΥΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΝΤΑΟΥΝΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ...ΟΠΟΤΕ ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΗΕΝΝΕ ΓΛΥΨΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΟΙΚΟ ΚΟΛΟ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙΣ ΗΛΙΘΙΕ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΜΑΡΚΟΚΑΡΟΓΙΑΝΝΑΚΙΑ ΕΣΚΑΣΑΝ , ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΑΛΛΩΣΤΕ? Η ΠΟΡΔΗ ΣΑΡΤΑΝΑΚΚΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ ΚΑΤΣΙΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΒΡΟΜΙΑ,ΔΕΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΗΛΙΘΙΑ ΠΟΡΔΗ, ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΓΛΥΨΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΟΙΚΟΛΟ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΑ ΜΑΣ, ΕΝ ΠΑΡΠΑΤΑΣ ΟΥΣΤ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΟΡΔΙΣΕΙΣ ,ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΗΛΙΘΙΑ ΠΟΡΔΗ,

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

Πρώτον, ο μισθός του Καρογιάν για το 2010 ανέρχεται σε 81.500 ευρώ και το επίδομα παραστάσεων για τον ίδιο χρόνο σε 28.660 ευρώ, δηλαδή συνολικά 110.160 ευρώ μόνο για το 2010. Δεύτερον, ο μισθός του Νέστωρα Κυριακίδη, διευθυντή του γραφείου του προέδρου της Βουλής, θα ανέρχεται σε 54.444 ευρώ και το επίδομα παραστάσεων σε 6.150, δηλαδή συνολικά 60.590 ευρώ. Τρίτον, ο μισθός του Ανδρέα Κωνσταντίνου, ειδικού συμβούλου του προέδρου της Βουλής, θα ανέρχεται σε 52.843 ευρώ και το επίδομα παραστάσεων σε 4.100 ευρώ, δηλαδή συνολικά σε 56.943 ευρώ.

Ανώνυμος είπε...

τέταρτο, ο μισθός του Anef_Oriwn, ειδικού Ηλικιακού Ρατσιστή και συμβούλου των Ασίλ Ναδίρ και Α.Σσοϊλές, θα ανέρχεται σε 852.843 τουρκικές λίρες και το επίδομα παραστάσεων σε 224.100 τουρκικές λίρες

*Ιοσίλιος*

Ορφέας είπε...

Η σημερινή αποκάλυψη για τον Μ. Κάρογιαν δεν με ξαφνιάζει καθόλου.

Η μέχρι τώρα στάση του, όσον αφορά την στήριξη του προς τον Δ. Χριστόφια, για τους χειρισμούς του στο Κυπριακό, όσο και στην εσσωτερική διακυβέρνηση, έρχεται σε πλήρη ταύτιση με το περιεχόμενο και το νόημα του εγγράφου.

Και εξηγούμαι.
Ο Μ. Κάρογιαν μέσα από το έγγραφο φέρεται να εκφράζει την ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ (confidence) ότι θα διατηρούσε την προεδρία του ΔΗΚΟ καθ' όσον χρόνο (while) υποστηρίζει τον Πρόεδρο Χριστόφια. (Λές και ήταν σίγουρος ότι θα τον εξέλεγε η AΚΕΛική πτέρυγα του ΔΗΚΟ).

Δηλαδή: θέλει να επιβεβαιώσει στον Downer ότι καθ' όν χρόνον συνεχίζει την υποστήριξη του προς τον Πρόεδρο Χριστόφια Θα έχει σύγουρη την προεδρία του κόματος (και την προεδρία της Βουλής) και ότι (με αυτές τις εξουσίες) θα αντιμετώπιζε
τους "απορριπτικούς" και ότι η βάση του κόματος θα ακολουθούσε την ηγεσία.

Το έγγραφο τελικά έρχεται να δώσει μία εξήγηση για την στάση που τηρεί η σημμερινή ηγεσία του ΔΗΚΟ, ότι δηλαδή ο Μ. Κάρογιαν έχει ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ (και αυτός όπως και αρκετοί άλλοι) στην ομάδα Downer για πλήρη στήριξη του Δ. Χριστόφια για μιά ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ (settlement) στο Κυπριακό (ΟΧΙ ΛΥΣΗ) και ότι αυτός ειναι εγγύηση ότι η βάση θα τον ακολουθήση (σε ένα νέο δημοψήφισμα).

Ειναι καιρός να το καταλάβουν και να αναλάβουν προτωβουλίες τα απλά μέλη του ΔΗΚΟ, και να αποδοκιμάσουν τις ενάργειες του προέδρου του κόματος τους, που τους θέλει να είναι πρόβατα που θα τον ακολουθήσουν στην οποια τακτοποίηση τους φέρουν ο Downer και ο Νταβούτογλου με τις ευλογίες των Άγγλων και την ανοχή των Αμερικάνων. Να απαιτήσουν να συγκλιθούν τα όργανα του κόματος και να πάρουν γενναίες αποφάσεις (όχι παραχωρήσεις) δίνωντας ταυτόχρονα το μήνημα απο ένα ρητό του ΑΛΦΡΕΝΤ ΝΤΕ ΒΙΝΥ:

"ΟΤΑΝ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΗ! ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟΤΕ ΠΕΦΤΕΙ."

Αυτο το ρητό το απευθήνω βεβαίως και στους Χριστόφια και Αναστασιάδη που έρχεται και αυτούς η σειρά τους. Οι διαφωνίες απο τους πατριώτες αριστερούς άρχισαν να πληθαίνουν. Όπως και οι αμφισβητήσεις στους κόλπους του ΔΗΣΥ.

Έχω την εντύπωση ότι ορίμασε ο καιρός για να δούμε μια συνένωση των γνήσιων εκείνων δυνάμεων, που έμαθαν να αντιστέκονται, χωρίς να υπολογίζουν προσωπικό κόστος, σε κάθε ένα που θέλει τον αφελληνισμό αυτού του νησιού και την παράδωση του στους Τούρκους.

Είναι καιρός να διώξουν οι γνήσιοι ΔΗΚΟικοί εκτός από τον Μ. Κάρογιαν και τους πληρωμένους πράκτορες του ΑΚΕΛ από το κόμμα τους και να προχωρήσουν σε ένα νέο σχηματισμό μαζεί με τις δυνάμεις που υποστηρίζουν ΛΥΣΗ του κυπριακού στη βάση των Ευρωπαΐκών αρχών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διεθνούς νομιμότητας. Πώς σας φαίνεται ένα νέο "ΕΥΡΩΔΗΚΟ" για αρχή;

Και ένα ρητό και απο μένα, με την ευκαιρία της πρώτης μου ανάρτησης στο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ:

" Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ΕΠΑΝΕΝΩΘΕΙ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ"

Μπράβω στα παιδιά του "Παρατηρητηρίου"

Ανώνυμος είπε...

Ο Κάρογιαν είναι ένα άθλιο ανθρωπάκι που βρέθηκε να ηγείται του ΔΗΚΟ. Περπατά και μ ένα αργό περισκοπικό βλέψιμο κρυφολέει "κοιτάξτε με, είμαι ο Πρόεδρος της Βουλής σας"

Η βουλή μας, δεν είναι για τα δόντια σου Μάριε. Να παρετήσεις ΤΩΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

Τι γελοίοι είναι όλοι κοντά στον αείμνηστο Τάσσο ? (Καρογιαν, Χριστόφκιας, Αναστασιάδης)
Ολους μαζί να τους βάλεις, είναι ανεπαρκείς.

Κανένας δεν έχει την σφαιρική αντίληψη, την σοβαρότητα, την ευφράδια λόγου, την πολυστροφία νού του Τάσσου.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματι ο Τασσος ηταν ο καλυτερος, ο πιο εξυπνος ο πιο ταλαντουχος. προσφερε τα μεγιστα στην πατριδα του με το να μην κανει τιποτε. αλλα πολυ περισσοτερο προσεφερε στα παιδια του εφαν τζαι εσπασασιν. το προβλημα που τους εμεινε ομως ειναι τα πολλα "φυσικα αερια" που εκστομιζουν καθημερινά.
Κατα βάθος ειστε καλα ανθρωπάκια αλλα δυστηχώς γίνεσται πιόνια της βασιλικής οικογένειας της Κύπρου. καταντήσατε αυλικοί.

nekatomenos είπε...

"Δε θέλαμε να πιστέψουμε ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ενός από τα κόμματα που διαχρονικά τήρησαν μία αρκετά σωστή εθνική γραμμή"

Επειδή το ΔΗΚΟ τζαι τους ψηφοφόρους του τζείνο τους κόφτει. Το έθνος. Εν θέλετε να πιστέψετε οτι *είσαστε* ένα κόμμα το οποίο τζυνηά την εξουσία για να διορίζεται, να διορίζει άχρηστα γιούθκια μέχρι... τζαι στη Βουλή τζαι να χτίζει επαύλεις πάνω σε στρατιωτικά ορύγματα;

"Εμείς, ως οφείλαμε, από καθήκον προς την πατρίδα μας, θέσαμε τα ζητήματα."

Καθήκον, μόνο. Εν θα ήθελα ούτε στιγμή να σκεφτώ οτι οι πατριώτες της Επιτροπής μπορεί να είχαν άλλα κίνητρα. Αρνούμαι να πιστέψω τα υπονοούμενα που ακούω.

Και ένα ρητό απο μένα, με την ευκαιρία της πρώτης ανάρτησης του Παρατηρίου που εκφράζει απόλυτα το πραγματικό του πρόσωπο σαν μικροπολιτικό όργανο αναζήτησης συμφερόντων.

Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΕΠΑΝΕΝΩΘΕΙ

...και θα απελευθερωθεί από τα μίζερα κατεστημένα που ντύνουν τον αρριβισμό σαν "εθνικό καθήκον".

Ένα μεγάλο μπράβο στο Παρατήριο που κατάφερε να επιτεθεί στον Καρογιάν χωρίς να εκμεταλλευτεί ρατσιστικά ένστικτα.

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Μια διευκρίνηση, ο Νεκατωμένος όταν λέει "Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΕΠΑΝΕΝΩΘΕΙ" και όπου Επανενωθεί εννοεί κατ' ουσίαν υποδουλωθεί γιατί το κόμμα το εσύγχισε λλίον τα νοήματα τα οποία επεράστηκαν με επιτυχία τζαι στα πεμπερούθκια του.
Μια περιττή διευκρίνηση καθώς αποτελεί γνωστό τις πάσι.

πρόσφυγας υπέρ της Επανένωσης είπε...

Μαγγανοπήγαδο

Διαφαίνεται μία κάποια εχθρότητα προς την επανένωση? Από που μπορεί να προέρχεται? Από μίσος προς τους τούρκους, φόβο, ή την επιθυμία να μην διαταραχτούν τα καλώς (για τους ολίγους) έχοντα?

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Καθόλου Αγαπητέ μου φίλε, απολύτως κανένα πρόβλημα με την επανένωση. Τουναντίον ΠΟΘΗΤΗ. Γι' αυτήν σκότωσαν και τον Καβάζογλου και πάρα πολλόυς άλλους. Απλώς να μην ξεγελιόμαστε και να κοροϊδεύουμε εαυτούς και αλλήλους διότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ που οδεύουμαι καθώς το λάθος στήσιμο θα φέρει διχόνοια και διχασμό και τίποτα άλλο όπως και οι συμφωνίες Ζυρίχης Λονδίνου. Εξού και η διευκρίνηση γιατί ο Αγγλοσαξωνικός άξονας προσπαθεί να μας χρυσώσει το χάπι της διχοτόμησης ξεγελώντας μας ότι πρόκειται περί του αντιθέτου και να πετρύχουν τα σχέδια τους. Και ακριβώς επειδή η επανένωση είναι όντως ποθητή πρέπει να είμαστε προσεκικοί. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού εστί.

Ανώνυμος είπε...

Για τον πόρτο που λαλεί για το ΔΗΚΟ, ότι θέλει πάντα να είναι κυβέρνηση κλπ...όχι πως είμαι του ΔΗΚΟ, αλλά το μήνυμα σου τα γέριμα εν λίο προβοκατόρικο...σαν να ξεχνάς τα 40 χρόνια συγκυβέρνησης του ΑΚΕΛ. 40 από τα 50 χρόνια σε τούτο τον τόπο το ΑΚΕΛ συγκυβερνά και εσύ δεν το επρόσεξες;

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

... εξού και το παραμύθι για λύση¨"από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους" τζαι άλλα παραμύθκια της Χαλιμάς. Πρόκειται περί λύσης από τους Αγγλοσάξωνες για τους Τούρκους τζαι μόνο αφελείς ολκής δέχονται τούτην την ύπουλη ψευδουπόσχεση Made in the UK.

Μάριος είπε...

Ο Μάριος garo-yian, παρακολουθεί σεμινάρια από τον κύριο κύριο κύριο κύριο κύριο μα παν' απ' όλα κύριο che-λεπή!

Είναι μάλιστα και πολύ καλός μαθητής. Σε λιγότερο από ένα χρόνο, κατάφερε να αλλάξει γραμμή. Από τη γραμμή του Τάσσου που μας οδηγούσε σε μια εγγυημένα δίκαιη λύση, μεταπήδησε στην ευέλικτη γραμμή, που ξεπουλά τα πάντα για την εξουσία και την υστεροφημία, που μας οδηγεί εγγυημένα σε μια λύση που θα παραβιάζει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και ολόκληρα άρθρα του διεθνούς δικαίου.

Κατά την μεταπήδηση, πρέπει να έγινε κάποιο πάρε-δώσε. Αν καταφέρει η επιτροπή να βρει τα στοιχεία του πάρε-δώσε, ίσως αντιληφθούμε πόσο φτηνός είναι ο garo-yian.

Ουστ garo από το ΔΗΚΟ.
Ουστ garo από την καρέκλα του Τάσσου.
Ουστ garo από τη Βουλή.

* Δεν θα συνεχίσω επειδή είμαι βέβαιος ότι κάποια εδονοπουλάκια θα σπεύσουν να υποστηρίξουν τον garo κατηγορώντας με για ρατσισμό απέναντι στους αρμενίους.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα η λύση είναι πιο δυνατή από ποτέ. Οι κραυγές που ακούγονται από τους (συμφεροντολόγους) απορριπτικούς δεν δεν είναι ικανές να σκεπάσουν τη σιωπηλή θέληση της πλειοψηφίας.

Αυτή τη φορά τα φοβικά σύνδρομα δεν θα περάσουν!

Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήθεια ότι ο υπερπατριώτης γιος Αγγελίδης δεν πήγε στρατό;;; :-)

Αγωνιστές του γλυκού νερού και της μάσας είσαστεν ρεεε.....:-)

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Διευκρίνηση, ο πιο πάνω Ανώνυμος όταν μιλά για "λύση" αναφέρεται στη διάλυση. Ακόμα ένα παράδειγμα σύγχισης των εννοιών από το κόμμα του.

Ανώνυμος είπε...

Ούτε το "μαγγανοβουτηρόπαιδο" πήγε στρατό φαντάζομαι.

Παρουσίασε και αυτό ψυχολογικά προβλήματα..:-)

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΒΑΛΤΟΙ, ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΟΙ ΠΛΗΣΤΟΙ ΓΑΙΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΑΝ ΣΕΙΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΡΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΕΠΗΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΗΠΙΑΝ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΕΔΙΑΒΑΣΑΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ...ανωνυμος 9.13 ας πουμε. Η ΟΥΣΙΑ ΒΑΛΤΟΙ ΑΠΟΡΠΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ o mario garoyan Ο ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΝΤΑΟΥΝΕΡ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΜΑΓΓΕΣη/καιΜΑΓΓΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ? ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΑΕΡΑ ΣΑΣ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟΝ ΑΝΑΠΝΕΕΤΕ...ΟΥΣΤ mario garoyan

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά μπράβο σας. Καλό θα ήταν να έχουμε και ολοκληρο το έγγραφο για να το στείλουμε σε ολους τους Έλληνες Κυπρίους

Ανώνυμος είπε...

Ε αφού είναι του ΔΗΚΟ που θελεις να εργάζονται ρε κηρυκα;; στο δημοσίο που αλλού; και αν με την λύση τους δωσουν προαγωγές θα ψηφίσουν το 'ναι'. την αλλη φορα τους ειπαν οτι θα χασουν κλιμακες και εψηφισαν 'οχι'. Έτσι πανε τα πραγματα στην κύπρο

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Ακόμα μια Διευκρήνηση για τον Ανώνυμο 10:29 Τον στρατό όπως τον εννοεί το κόμμα του εννοεί στρατό υπό διάλυση όπως και πολύ συστηματικά αποδομείτε από τη κυβέρνηση. Ευτυχώς έτυχε να υπηρετήσω υπό Ματαφιά και ξέρω τι πάει να πει στρατός και δεν ξεγελιόμαστε από τους τάχα μου Στρατούς που μας λειτουργει σήμερα η Κυβέρνηση σχεδιασμένους για πεμπερούθκια του κόμματος του.

Ανώνυμος είπε...

Ρήγα σε παραδέχομαι ρε κουμπαρε.

Μόνο εσύ τα λες έξω που τα δόντια

Μπράβο σου που ετόλμησες να πεις για τον φυγόστρατο υιό Αγγελίδη

Μακάρι να ταν όλοι μάγκες σαν και σένα και να μην φοβόντουσαν να λένε τα πράγματα με το όνομα τους

Ανώνυμος είπε...

"Υπηρετησες" επί ματαφιά;;;!!

Τώρα εξηγείται από που κόλλησες το σύνδρομο καταδίωξης.. :-)

Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήθεια ότι ο υπερπατριώτης γιος Αγγελίδης δεν πήγε στρατό;;; :-)

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Αλήθεια, Εσύ από που κόλλησες το σύνδρομο "Η Κύπρος είναι Τουρκική" Σε ποιους Αγγλοσάξωνες υπηρετείς?

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΒΑΛΤΟΙ, ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΟΙ ΠΛΗΣΤΟΙ ΓΑΙΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΑΝ ΣΕΙΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΡΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΕΠΗΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΗΠΙΑΝ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΕΔΙΑΒΑΣΑΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ...ανωνυμος 9.13 ας πουμε. Η ΟΥΣΙΑ ΒΑΛΤΟΙ ΑΠΟΡΠΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ o mario garoyan Ο ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΝΤΑΟΥΝΕΡ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΜΑΓΓΕΣη/καιΜΑΓΓΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ? ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΑΕΡΑ ΣΑΣ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟΝ ΑΝΑΠΝΕΕΤΕ...ΟΥΣΤ mario garoyan

Ανώνυμος είπε...

Η παπαηλιού, τα κοκούθκια και διάφοροι άλλοι κομπλεξικοί κάθονται και αυτοικανοποιούνται σε ένα μπλοκ και νομίζουν ότι "αγωνίζονται" για την πατρίδα για το όχι..:-)

Η λύση έρχεται ρεεεε..

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

... η διάλυση σου φίλε ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, όσο και να μάχεστε στο τέλος θα πάρετε αυτό που σας αξίζει...

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Ο Ανώνυμος που έχει ψύχωση με το Σ.Αγγελίδη, επαναλαμβάνεται συνεχώς λέγοντας τα ίδια, άσχετα με το περιεχόμενο της ανάρτησης πράγματα.

Παρόμοιες αναρτήσεις του θα διαγράφονται.

John Charalambous είπε...

Μπράβο σας ρε παιδιά από την Επιτροπή.

Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, γίνεται χαμός! Ο ΧΑΜΟΣ!

Όλοι συζητούν το θέμα Κάρογιαν και όλοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να παραιτηθεί.

Θέλω να δω τι θέση θα πάρει ο γνωστός Ηλικιακός Ρατσιστής Ά-χριστος Α-χρίστου. Αν θα υποστηρίξει τα αίσχη του Κάρογιαν ή αν θα τολμήσει να στιγματίσει τη συμπεριφορά του. Κήρυκα συμφωνούμε ότι ο Κάρογιαν έχει γίνει από ρουφιάνος του Χριστόφια, ρουφιάνος του Ντάουνερ!

John Charalambous είπε...

Εντωμεταξύ δεν ξέρω αν το επροσέξατε κι εσείς, αλλά πατά μούγιες μόνος του ο Anef_A-hristiwn στο ακελικό blog του. Μέχρι και τα μπεμπεράκια του ΑΚΕΛ και τα νενέκια του διαδικτύου, τον άφηκαν μόνο του.

Πούλα καμιά κούπα ρε ακελάκι! Μπορεί να έχεις παραπάνω επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

Ρήγα σε παραδέχομαι ρε κουμπαρε.

Μόνο εσύ τα λες έξω που τα δόντια

Μπράβο σου που ετόλμησες να πεις για τον φυγόστρατο υιό Αγγελίδη

Μακάρι να ταν όλοι μάγκες σαν και σένα και να μην φοβόντουσαν να λένε τα πράγματα με το όνομα τους

Ανώνυμος είπε...

Γιατί λετε ψύχωση όταν κάποιος λέει ότι ο Αγγελίδης εν φυγόστρατος;

Δεν πρέπει η επιτροπή να καταδικάσει τους φυγόστρατους, όπως έκανε ο Ρήγας;

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτο

Η επιτροπή στηρίζει τη φυγοστρατία

Ανώνυμος είπε...

Επίτροποι

Όταν λένε για τον κώλο της Μαρίας δεν είναι έσχετη αναφορά με την ανάρτηση;

Ανώνυμος είπε...

Πω πω

Ω ΡΕ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ

ΕΠΠΙΑΝ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Ο ΠΑΠΑΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΤΖΙΑΙ ΕΙΠΕΝ ΣΑΣ ΝΑ ΜΕΝ ΛΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΤΖΙΑΙ ΕΣΧΙΕΣΤΗΚΕΤΕ ΠΑΝΩ ΣΑΣ ΤΖΙΑΙ ΑΠΕΙΛΑΤΕ ΜΑΣ ΟΤΙ ΕΝΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΕ ΤΙ¦ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΓΟΣΤΡΑΤΟ

Ανώνυμος είπε...

Οταν η Μαρία αντί να μιλά κλάννει, το κάνει με δική της ευθύνη...

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ Ο ΠΑΠΑΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΕΤΡΑΒΙΣΕΝ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ;

Ανώνυμος είπε...

Ρήγα σε παραδέχομαι ρε κουμπαρε.

Μόνο εσύ τα λες έξω που τα δόντια

Μπράβο σου που ετόλμησες να πεις για τον φυγόστρατο υιό Αγγελίδη

Μακάρι να ταν όλοι μάγκες σαν και σένα και να μην φοβόντουσαν να λένε τα πράγματα με το όνομα τους

Ανώνυμος είπε...

Ο απελευθερωτικός αγώνας δεν μπορεί να γίνει με καλομαθημένους καρεκλοκένταυρους και φυγόστρατους

Ντρόπή στους επίτροπους που φιμώνει όσους λένε για τη γάγγραινα της φυγοστρατίας

Ανώνυμος είπε...

Λαμπρον να τους κάψει τους επίτροπους

Έκαμεν τους ππάττα ο Παπας Αγγελίδης και εκατουρίαν πάνω τους...

παμπερ θέλετε;

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

επαγρυπνοπουλο ταχα ανωνυμε 11.18 μεχρι 11.42..μπαντ νιους φορ γιου. ο καρογιαν εν ποσπασμενος που το δη.κο...αναφωνησεν ο ευελιχτος-και τωρα τι θα κανουμε χωρις ρουφιανους? οσην βρομερη οσμη και να αμολησεις το θεμα ειναι ενα. ο ρουφιανος αποκαλυφηκε,,,παιξε ενα μουτσιο στη βαλεντινα την προεδρο χαχαχχα των οδοφραγματων να εκτονωθεις,,,,φευγει ο ρουφιανος και μετα το νεο ΟΧΙ του Λαου φευγετε και εσεις πατριδπωλες νενεκαι πουλημενα ευελιχτοπουλα ΟΥΣΤ

Ορφέας είπε...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΆΡΤΗΣΗΣ ΕΝΑΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΆΝΟΙ ΤΟΥ DOWNER ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΆΛΛΑ ΚΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΚΩΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΡΔΟΛΑΓΝΙΕΣ!!

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ:

Ο ΝΕΚΑΤΟΜΕΝΟΣ μου φαίναται ότι χρειάζεται λίγη τακτοποίηση στο μυαλό του, για να δεί ξεκάθαρα τι συμβαίνει γύρω του και γύρω από την Κύπρο. Δέν αντιλαμβάνεται ότι το δόγμα Νταβούτογλου (ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΠΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ) είναι ένα στρατηγικό πρόγραμμα της Τουρκίας που είναι είδη σε εξέλιξη.
Με την δήθεν "επανένωση" που σας πουλάνε επιδιώκουν να σας περάσουν την ΔΙΖΩΝΙΚΗ (Γεωγραφικός διαχωρισμός), ΔΙΚΟΙΝΩΤΙΚΗ (Εθνοτικός-Θρησκευτικός διαχωρισμός)ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, που με τους δύο αυτούς προσδιορισμούς καταντά από ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ σε ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Πού βλέπεις βρέ nekatomene την επανένωση με τόσους διαχωρισμούς και με τόσα άλλα διαιρετικά στοιχεία όπως η εκλογή του προέδρου και του αντιπροέδρου να γίνεται με βάση την εθνική του καταγωγή; ή η ψήφος των πολιτών να προσμετράται διαφορετικά ανάλογα με την εθνική του καταγωγή; Σε ποιά άλλη χώρα είδες τέτοιους "Δημοκρατικούς" διαχωρισμούς;

Ξενεκατώθου και θα καταλάβεις ότι η Τουρκία πλέον θεωρεί κατοχυρωμένο το βέρειο τμήμα της Κύπρου (πραγματικότητα - κατά τον Ταλάτ) ώς το "κράτος" των τουρκοκυπρίων και μεθοδεύει την επέκταση της κυριαρχίας της και στην υπόλοιπη Κύπρο μέσα από μια ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ με τον μανδύα της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Όπου σε βάθος χρόνου θα κυριαρχήσει πλήρως και θα καταστήσει την Κύπρο ένα προτεκτοράτο της Τουρκίας. Η Τουρκία πλέον δέν επιθυμεί την αναγνώριση του "Ψευδοκράτους" από άλλες χώρες γιατί αυτό θα της ανακόψει το "σχέδιο ανάκτησης". Έχει περάσει πλέον στο επόμενο στάδιο της δικής της "Επανένωσης-Ανάκτησης" που θα της φέρει στην "αγγαλιά" της ολόκληρη την Κύπρο.

Άνοιξε τα μάτια σου και διάβασε και καμιά άλλη εφημερίδα εκτός από την Χαραυγή ή καλυτερα όταν σας κάνουν Καθοδήγηση-Επαγρύπνηση να ακούς με λίγη κριτική διάθεση όσα σας λένε ή ακόμα καλύτερα σκέψου ότι αυτοι δέν είναι κατ' ανάγκη εξυπνότεροι απο 'σένα. Μιά καλή άσκηση για να Ξενεκατωθείς βρε κακομοίρη Nekatomene!!

<" Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ΕΠΑΝΕΝΩΘΕΙ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ"

Όρφέας είπε...

Όσο για τους φυγόστρατους έχω να πώ τα εξής:

Κανένας χωρίς υπηρεσία στον στρατό. Όλοι οι φυγόστρατοι σε δημόσιο φτύσιμο και μετά ΠΑΛΛΟΥΚΟΜΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε Ορφέα λεβέντη μου

Τα λες ωραία

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω να υπάρχει Κυπραίος που δεν θέλει λύση. Ο Παπαδόπουλος είπε ότι η βάση είναι η ΔΔΟ με το σωστό περιεχόμενο. Το σωστό περιεχόμενο το αντιλαμβάνεται ο καθένας διαφορετικά. Το έγγραφο που παρουσιάζει η επιτροπή το έγραψε ο Bourke. Αν πιστέψουμε ότι τον Bourke ότι ο Κάρογιαν αποκάλεσε κάποιους απορριπτικούς, τότε γιατί να μην τον πιστέψουμε ότι κάποιοι μεσα στο ΔΗΚΟ δεν θέλουν λύση; Αν είναι αλήθεια και αυτό, ποιοι είναι αυτοί που δεν θέλουν λύση; Εγώ προσωπικά πιστεύω οτι όλοι θέλουμε κάποιου είδους λυση. Απλά προσπαθώ να πω ότι ένα έγγραφο γραμμένο από τρίτο άτομο δεν αποτελεί ευαγγέλιο ή απόδειξη αν είπε κάτι ή όχι ο Κάρογιαν. Αν δεν το διεψευσε είναι άσχετο. Μπορεί να μη θέλει να ασχοληθεί. Αν το πάρουμε κατα λέξη το εγγραφο, τότε πρέπει να ψάξουμε και ποιοι δεν θέλουν λύση. Νομίζω ότι τα συμπεράσματα βάση αυτού του εγγράφου είναι υπερβολικά και ίσως κάνετε κυνηγι μαγισσών...

Αριστερός Πατριώτης είπε...

Πιο πάνω Ανώνυμε,

Η ουσία είναι τι λύση επιδιώκει ο καθένας από εμάς.

Όταν λένε κάποιοι για απορριπτικούς και ανάμεσά τους ο Bourke, o Downer και ο Κάρογιαν εννοούν τη λύση στο πλαίσιο που μαγειρεύει ο Downer.

Οι ΔΗΚΟϊκοί, οι μέσοι τέλοσπάντων οπαδοί του κόμματος, θέλουν μία δίκαιη λύση και όχι μία προσυπογραφείσα διχοτόμηση.

Το ζήτημα είναι γιατί ο Κάρογιαν, να αποκαλεί άλλους συναγωνιστές του απορριπτικούς και να λέει ότι η βάση θα τον ακολουθήσει εκείνον στο ΝΑΙ.

Γιατί να λέει του Ντάουνερ ότι κάνει καλή δουλειά.

Μην προσπαθείς να εκτρέψεις τη συζήτηση εκτός της ουσίας του ζητήματος.

Και το να λογοδοτήσει ο Κάρογιαν στα όσα λέει σε αξιωματούχους των Η.Ε. και στο ότι ουσιαστικά πουλά τον κόσμο του και τις ιδέες του χώρου του, δεν είναι κυνήγι μαγισσών, αλλά κάτι το επιβεβλημένο.

Όρφέας είπε...

ΡΟΥΦΙΑΝΙΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥ ΕΣΙΩΠΊΣΕΤΕ;

Δέν πήρατε ακόμα "καθοδήγηση" απο την Επαγρύπνηση για να υπερασπιστείτε τόν Κάρογιαν;

Τελικά Διπλός Πράκτορας ο Μ. Καρογιαν. Απο την μιά του Ευέλικτου και από την άλλη του Downer.

"ΕΞΩ ΠΟΥΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΑ"!!!
¨
Έτσι για να θυμηθούμε το ρητό της αείμνηστης Μαλβίνας!!

Ορφέας είπε...

Τι πάθαν τα Εδονόπουλα τα ΑΚΕΛικόπουλα και τα Ευελικτόπουλα και υπερασπίζονται με τόση θέρμη ένα πρόεδρο άλλου κόματος;

Μήπως τελικά αυτοί τον εξέλεγξαν;
Μήπως τελικά ο Μ. Κάρογιαν είναι ο "Δούρειος Ίππος" του ΑΚΕΛ μέσα στο ΔΗΚΟ;

"ΕΞΩ ΠΟΥΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΑ"!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου ανώνυμε 12:13, τι κάμνουμε; Όλα καλά; Πολύ αναστάτωση σήμερα και διαβλέπω από μέρους σου μια υπερπροσπάθεια να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα.

"Αν πιστέψουμε ότι τον Bourke ότι ο Κάρογιαν αποκάλεσε κάποιους απορριπτικούς, τότε γιατί να μην τον πιστέψουμε ότι κάποιοι μεσα στο ΔΗΚΟ δεν θέλουν λύση;"

Επειδή φίλτατε είναι απολύτως ξεάθαρο ποιοι είναι οι απορριπτικοί στους οποίους αναφέρεται. Είναι οι αντίπαλοι του στις εκλογές, αυτοί που ακολουθούν τη γραμμή του Τάσσου, Παπαδόπουλος, Κολοκασίδης, Κεννεβέζος. Οι θέσεις όμως αυτών των ατόμων δεν είναι θέσεις που δείχνουν ότι δεν θέλουν λύση, αλλά θέλουν μια ΔΙΚΑΙΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΛΥΣΗ.

"Αν δεν το διεψευσε είναι άσχετο"

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ καλέ μου άνθρωπε. Αν σε κατηγορήσω εγώ για κάτι το οποίο δεν ισχύει, θα το αφήσεις να περάσει έτσι; Θα με αφήσεις να ρίχνω λάσπη στο πρόσωπο σου; Αν δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς θα βγεις δημόσια και θα ξεκαθαρίσεις την αντίθεση σου στους ισχυρισμούς μου.

Σωτήρης Σωτηρίου είπε...

Άν ο Καρογιάν αλλάξει πολιτική και επανέλθει στις ρίζες του ΔΗΚΟ, στον αγώνα δηλαδή ενάντια στην κατοχή, στον εποικισμό, στην καταπάτηση των ανθρωπίνων μας δικαιωμάτων, τότε θα πρέπει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Αν αποχωρήσει από την κυβέρνηση, θα ξεσηκωθεί ο πισωγλέντης Μάρκος Κυπριανού, επειδή θα μείνει ένα άνεργο τσογλάνι. Ίσως αμφισβητήσει την προεδρία του garo, τεθεί θέμα ηγεσίας και χάσει ο garo. Τι θα απογίνει μετά ο garo; Ένα άνεργο τσογλάνι κι αυτός. Με αυτό τον τρόπο, το ένα τσογλάνι θα έχει θέση στο ΔΗΚΟ και το άλλο τσογλάνι στο ταμείο ανεργίας.

Αν τεθεί θέμα ηγεσίας ΤΩΡΑ και γίνουν εκλογές χωρίς να αποχωρήσει το ΔΗΚΟ από από την ροζ κυβέρνηση του ευέλικτου, ίσως ο πισωγλέντης Μάρκος Κυπριανού δεν διεκδικήσει τη θέση του προέδρου, εκλεγεί ένας εκ των Κολοκασίδη/Παπαδόπουλου στην ηγεσία του ΔΗΚΟ, αλλάξει η πολιτική που ακολουθεί το ΔΗΚΟ, αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Με αυτό τον τρόπο, θα παραμείνουν άνεργα τσογλάνια και ο garo και ο πισωγλέντης Μάρκος Κυπριανού. Ίσως βέβαια πισωγλεντούν μαζί στα γραφεία για επίδομα ανεργίας.

Η δεύτερη λύση είναι σαφέστατα η καλύτερη. ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ, ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗ, ΚΕΝΝΕΒΕΖΟ, ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ...ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΤΕ ΤΩΡΑ, ΑΜΕΣΑ, ΓΡΗΓΟΡΑ...ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ; ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ; ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΚΟ; ΤΙΙΙΙ;

Ανώνυμος είπε...

Ορφέα, η ΠΑΡΑΓΓΑ στην προκείμενη περίπτωση εν το ΔΗΚΟ;
Τζε κλάμα ο Φάληρος γιατί ΟΛΟΙ γράψανε την συγκλονιστική αποκάλυψη!

Ανώνυμος είπε...

"Mr. Karoyian also noted that his position can be challenged, but expressed confidence that he would retain the Presidency of DIKO while supporting President Christofias. Familiar with the argument that the DIKO party base is opposed to a settlement of the Cyprus Problem, Mr. Karoyian insisted that the base would follow the leadership and he would face the challenge from rejectionists who have been fielded as candidates."
αυτούσιο το ντοκουμέντο. Μιλά σε τρίτο πρόσωπο για τον Κάρογιαν. Δεν μιλά ο ίδιος ο Κάρογιαν. Γιατί να θεωρήσω ότι ο bourke είναι φερέγγυος; Το rejectionist είναι επίθετο που ο bourke. Γιατί να καταπιαστώ με την κάθε λέξη που λέει ο bourke και να πιστέψω ότι ακριβώς έτσι τα είπε ο Κάρογιαν;

Ανώνυμος είπε...

και να φανταστείτε ότι ο Κάρογιαν ήθελε να υποστηρίξει Κασουλίδη και ανέτρεψεν τα ο Παπαδόπουλος υπέρ του Χριστόφια! Τωρά τα Παπαδοπουλουθκια έν τους αρέσκει... Ατε ρε παρετάτε μας. Που εννα αποφασίσετε ίντα που θέλετε ελάτε να μας το πείτε να ξέρουμεν τσιαι μεις..

Ανώνυμος είπε...

Επίτροποι έρχεται και η Ντόρα

Χα χα χα

Θα είσαστε για πάντα στο περιθώριο..

Ρήγας είπε...

Μα καλά, για ποιό λόγο σας προκαλεί εντύπωση που τα νενέκια του Κόμματος (ένα είναι το κόμμα) στηρίζουν έναν ηγέτη κάποιου άλλου κόμματος/ ιδεολογίας;

Πρώτη φορά συμβαίνει;

* Τον Κληρίδη δεν είναι το Κόμμα που τον αποκαλούσε "καλό καραβοκύρη";

* Το Κόμμα δεν είναι που εξέλεξε τον Βασιλείου; Ποιός είναι ο Βασιλείου; Ας δούμε τί δήλωσε στις 5 Σεπτεμβρίου 1989 σε συνέντευξη του στην Τουρκική «Κύπρις»: «Θέλω να βρω λύση που ν' ανταποκρίνεται στις στρατηγικές ανάγκες της Τουρκίας. Θέλω να μπορώ να παρουσιαστώ στον κόσμο σαν ο καλύτερος φίλος της Τουρκίας. Δεν είμαι εχθρός της Τουρκίας. Έχω κάθε λόγο να θέλω να είμαι φίλος.»

* Με τον Κληρίδη δεν είναι το Κόμμα που συνομωτούσε (πίσω από την πλάτη του λαού) το 1974, όπως αποκαλύπτουν τα αρχεία των Βρεττανών πατρώνων του Κόμματος;

* Με την ΧΟΥΝΤΑ δεν είναι το Κόμμα που απέφευγε να έχει τριβές και ήταν όλα μέλι γάλα;

* ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΤΑΝΟΥΣ δεν είναι το Κόμμα που τα πήγαινε μια χαρά, όπως μάλιστα φαίνεται και στις δηλώσεις του εργατοπατέρα της συντεχνίας ΠΕΟ Ζιαρτίδη που στις 25 Ιανουαρίου του 1958 δήλωνε: «Όσον αφορά την ομοσπονδίαν μας, επιθυμούμεν να δηλώσουμεν ότι δεν ευνοούμε την ένταση μεταξύ του Κυπριακού λαόυ και της κυβέρνησης.»

>>>>>ΠΟΙΑ ακριβώς είναι η "κυβέρνηση" με την οποία δεν επιθυμεί "ένταση" το κατά τα άλλα αντι-ιμπεριαλιστικό Κόμμα και μάλιστα την ώρα που η κυβέρνηση στέλνει Έλληνες στις κρεμάλες;<<<<<

Ως εδώ καλά τα λέω, ή έχω αφήσει κάτι πίσω;

Το Κόμμα δεν είναι που --με εξαίρεση την διακυβέρνηση Κληρίδη-- ήταν ΠΑΝΤΑ συγκυβέρνηση;

Κατά τα άλλα οι καρεκλοκένταυροι είναι άλλοι. Πάντα άλλοι. Το Κόμμα πάντως έχει ...ιδεολογία. Δεν ενδιαφέρεται για την εξουσία και μόνον.

Ακελάκια,

>>> Δεν είστε κόμμα ! <<<

>>> Είστε κοτόπουλα με γενικό γραμματέα. <<<




Ρήγας

Ορφέας είπε...

"Ορφέα, η ΠΑΡΑΓΓΑ στην προκείμενη περίπτωση εν το ΔΗΚΟ;
Τζε κλάμα ο Φάληρος γιατί ΟΛΟΙ γράψανε την συγκλονιστική αποκάλυψη!"

6 Νοέμβριος 2009 2:40 μμ


ΑΝΩΝΥΜΕ, η ΠΑΡΑΓΓΑ είναι το αυθέρετο κτίσμα που έκτισε το ΑΚΕΛ μέσα σε ξένο οικόπεδο.

Δεν έγινες όμως αντιληπτός με το: "γιατί ΟΛΟΙ γράψανε την συγκλονιστική αποκάλυψη!", Γίνε πιό σαφής.

Όλοι εσείς οι "ΑΝΩΝΥΜΟΙ" βάλτε τουλάχιστο κανένα ψευδόνυμο, για ναξέρουμε ποιός απαντά σε ποιόν.

Ανώνυμος είπε...

Το πιο σοβαρό ερώτημα είναι το εξής:
Αφού γνωρίζουμε πως πλέον, όλα τα κανάλια και όλες οι εφημερίδες έχουν τα διαρρεύσαντα έγγραφα του ΟΗΕ, γιατί κανένας δεν απεκάλυψε το συγκεκριμένο έγγραφο μέχρι σήμερα; Γιατί έπρεπε ένα ερασιτεχνικό blog να κάνει αυτό το θαρραλέο βήμα; Μήπως επειδή τους επηρέασε ο Μάριος Καρογιάν; Μήπως τους επηρέασε το Προεδρικό; Μήπως τελικά τα έχουν καταφέρει και ζούμε σε ένα απολυταρχικό καθεστώς;

Ρήγας είπε...

Οι ανώνυμοι και οι επώνυμοι είναι 1-2 άτομα που νοιώθουν ότι κάνουν αγώνα για ..."επανένωση."

Τώρα, τί είναι αυτό που θέλουν να ...επανενώσουν, δεν μας λένε.

α) Να επανενώσουν τα μεχμετζίκ με τις μανάδες τους;

β) Νε επανενώσουν τους έποικους με τις κόρες τους;

Εφόσον,

1. Οι έποικοι μένουν,

2. Τα μεχμετζίκ μένουν,

3. Οι πρόσφυγες δεν επιστρέφουν,

4. Η Τουρκία αποκτά έλεγχο και στον νότο,

(5. θα έλεγα ότι θάχουμε πρόεδρο Τούρκο, αλλά εδώ είχαμε Βασιλείου, Κληρίδη και Ευέλικτο, επομένως δεν πρέπει να μας ενοχλεί αυτό)

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΕΙΝΟ που αποκαλούν "ΛΥΣΗ" και "ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ";

Δεν μας λένε.

* Να μπορούν χωρίς διαβατήριο να πηγαίνουν στα καζίνα και στα μπουρδέλα του βορρά;

* Να μπορούν πιο εύκολα να κάνουν διακοπές στον βορρά ελπίζοντας ότι θα είναι φτηνός τουριστικός προορισμός;

* Να μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν business στον βορρά, αλλά πλέον ανενόχλητοι;

Πέστε μας και εμάς που δεν βλέπουμε τί πάει να πει "επανένωση" και "λύση."



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Επειδή είναι μια μαλακία ντοκουμέντο γραμμενο από τον Μπουρκ και δεν μπορεί κάποιος να βγάλει συμπέρασμα περαν πασης αμφιβολίας ότι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα κατα γράμμα

Ανώνυμος είπε...

Ρήγα εσύ τι θελεις; Πες μας τι θέλεις ακριβώς. ΔΔΟ, ενιαίο κράτος; Πως θα πάνε πίσω οι πρόσφυγες όταν η λύση θα είναι ΔΔΟ; Το 2008 είχαμε 3 υποψήφιους για πρόεδρους όπου όλοι υποστήριζαν ΔΔΟ ως βάση λύσης. Ακόμα και ο Παπαδόπουλος που θεωρείτο ο πιο σκληρός υποστήριζε τη ΔΔΟ με το σωστό περιεχόμενο. Πως φαντάζεσαι ότι όλοι οι πρόσφυγες θα πανε πίσω όταν θα έχουμε διζονικότητα; Και τι σημαίνει Δικοινοτική; Δυο κοινότητες...Η άλλη κοινότητα είναι οι Τκύπριοι. Πως το βλέπεις;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΒΟΥΡΑ είπε...

Μαθήματα πατριωτισμού από έναν Ελλαδίτη.

Μπράβο στο Γιώργο Αρμαγό!

Ντροπή στο Μάριο Κάρογιαν!

Διαβάστε σήμερα στη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΒΟΥΡΑ

Ορφέας είπε...

Ρήγα πολυ καλά τα λές. Έχεις δίκαιο.

ΕΝΑ είναι το Κόμμα και πρέπει να ελέγχει με δικούς του τοποτηρητές (Δούρειους Ίππους) τα άλλα κόμματα.

Όσο για σένα ΑΝΩΝΥΜΟ ΝΤΟΡΟΠΟΥΛΟ μάθε ότι η Ντόρα μετράει και ξαναμετράει και δεν τις βγαίνουν τα κουκιά.

Αλήθεια γιατί θα χαιρόσουν άν θα εκλεγόταν η Ντόρα; Τελικά δέν μπορούμε να ξεχωρίσουμε ποιός είναι φιλοαμερικάνος και ποιός αντι-ιμπεριαλιστής.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα ισχυριστώ ότι ποτέ δεν με έπεισε ο Μάριος Καρογιάν, κι όποιος θέλει με πιστεύει. Τον είδα από κοντά στην τελευταία προεκλογική εκστρατεία του Τάσσου (χωρίς να είμαι του ΔΗ.ΚΟ.) και από την ομιλία του πείστηκα ότι ο άνθρωπος δεν είναι αληθινός. Πιστεύω ότιξέρω να διαβάζω την γλώσσα του σώματος και να αναγνωρίζω κάποιον που καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να ξεχωρίσει με τις λέξεις, τον τόνο της φωνής και με τις χειρονομίες. Θα μου πείτε, όλοι είμαστε μαθημένοι με τους λαοπλάνους, αλλά αυτός βγάζει μάτια (και απόρώ... πώς τα κατάφερε αυτός ο άνθρωπος να τους γελάσει και να αναρριχηθεί στην προεδρία του ΔΗ.ΚΟ.) Τελειώνω με το εξής: Τώρα είναι η ευκαιρία να τον πετάξουν έξω. Ελπίζω να μην αποσιωπηθούν οι αποκαλύψεις αυτές γιατί αν γίνει αυτό ο "κύριος" αυτός θα προσπαθήσει να φέρει εις πέρας την αποστολή του.

Αγαπητοί φίλοι, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη (ΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΘΑΝΑΤΟΣ) Να παραθέσω λίγα ονόματα για να στηρίξω το επιχείρημα;Δ.Χριστόφιας, Ν. Αναστασιάδης, Μ. Καρογιάν, Α. Κυπριανού, Γ. Βασιλείου, Γ. Κληρίδης, Παπαπέτρου, Κασουλίδης, Χάσικος, Τορναρίτης, Στυλιανίδης, Ιωνά Νικολάου, Ν. Κατσουρίδης,Τάκης Χατζηγεωργίου Ρολάνδης, Καρεκλάς, Ρ.Ι.Κ. Ειρήνη Χαραλαμπίδου, Πολίτης, Αλήθεια, Χαραυγή και μην ξεχνάτε τον Γιωργάκη, την Ντόρα τον Τσίπρα τον Πάγκαλο και τους υπόλοιπους στην Μητέρα Πατρίδα (η λίστα είναι ατέλειωτη)

Εισηγούμαι να μην σπαταλούμε πολύ χρόνο (λίγο, ναι)σε κόντρες με βλακόμετρα ναινέκους,τουρκολάγνους αγγλολάγνους,άτομα μειωμένων αντιστάσεων που νομίζουν ότι είναι προοδευτικοί οι βλάκες, που εμφανίζονται στο "blog" (ίσως για να μας απασχολούν και να σπαταλάνε ώρες εργασίας)και να ξεκινήσουμε τον αγώνα της αντίστασης.

Να το πάρουμε απόφαση ότι η ηγεσία μας είναι σκάρτη και ότι εμείς θα δώσουμε τον αγώνα για να σωθεί η Κύπρος, όπως το 2004. Να τα βράσουμε τα κόμματα τους. Πάνω απ' όλα η πατρίδα.

Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ (για να σπάσουν οι εχθροί μας)

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=QvPS09_klkw&feature=related

Φλίνκι είπε...

το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι σαφώς η ΕΟΚΑ B'

Ανώνυμος είπε...

Η Κύπρος ανήκει στο λαό της, ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους

(Για να σπάσουν οι φασίστες)

Jordein είπε...

Κλείτσικας group of blogs:

Κλείτσικα σταμάτα να κρύβεσαι. Ξέρουμε ότι εσύ είσαι πίσω από αυτό το φασιστολυσσαριδικό blog.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...7.03
Η Κύπρος ανήκει στο λαό της, ελληνοκύπριους και τουρκοκυπριους.

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ Ο ΦΙΛΟΣ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ. ΜΑΚΑΡΙ.
ΟΙ 50,000 ΚΑΙ ΒΑΛΕ (80,000 δηλαδη), ΕΠΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ "ΓΕΝΝΑΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ" Ο ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ ΠΟΥ ΚΟΛΛΟΥΝ? ΣΕ ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΟΝΤΑΙ, ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ Η ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ?
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΣΥΦΩΝΩ...ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΝΩ.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΙΟΜΑΝΙΑ ΤΟΥ mario garoyan . ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗΝ ΟΤΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΩΝ 100,000 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2008 (19 ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΟΝΟ) ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΟΣΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΕ 1 ΧΡΟΝΟ....ΔΙΑΙΡΩΤΑΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ -ΤΙ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑΤΑ ΠΗΡΕ ΑΡΑΓΕ Ο mario garoyan ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΠΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΚΟΙΚΟΥΣ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑ-ΛΥΣΗ? ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Ο mario garoyan ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑ-ΓΑ-ΡΙΟΣ garoyan? ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΝΩ! ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ mario garoyan? ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ?

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΟΡΑ - ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ - ΝΙΚΟΣ - ΜΑΡΙΟΣ

και ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ για πόπαστο

καλή χόνεψην

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΠΡΟΣ - Ο/Η Ανώνυμος .. 7:46 μμ
ΝΤΟΡΑ - ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ - ΝΙΚΟΣ - ΜΑΡΙΟΣ
και ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ για πόπαστο
καλή χόνεψην

ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ 76% ΟΧΙ 2004 ....76% ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ.
ΚΑΛΟ ΣΥΓΚΑΨΙΜΟ, ΒΑΛΕ ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΓΑΙ ΤΟ ΤΣΟΥΞΙΜΟ.

Ρήγας είπε...

Δεν είμαι εγώ που αγνοώ τους Τουρκοκύπριους. Εγώ τους θεωρώ ΙΣΟΥΣ, σε αντίθεση με κάποια νενέκια που θεωρούν τους ΕΠΟΙΚΟΥΣ ανώτερους ΚΑΙ από Ελληνοκύπριους ΚΑΙ από Τουρκοκύπριους.

ΠΟΙΟΙ λοιπόν είναι οι φασίστες;

Και για να απαντήσω την ερώτηση:

Θέλω:

* Κάθε πολίτης αυτού του κράτους, ανεξάρτητα από εθνικότητα, να έχει ΜΙΑ ψήφο.

* Η εθνική καταγωγή και τα θρησκευτικά πιστεύω και πρακτικές του κάθε πολίτη, ανεξάρτητα από εθνικότητα, να είναι ΣΕΒΑΣΤΑ και κατοχυρωμένα. Είναι αδιανόητο να έχουμε εκκλησίες να λειτουργούν ως στάβλοι και ως τζαμιά και να μην μας καίγεται καρφί επειδή εμείς προσωπικά "τυγχάνει να μην είμαστε θρήσκοι."

* Ένα κράτος ενιαίο που θα κυριαρχούν ΟΛΑ τα δικαιώματα για ΟΛΟΥΣ τους πολίτες, ενεξάρτητα από εθνικότητα ή ό,τιδήποτε άλλο (καταγωγή, θρησκεία, φύλο, κλπ).

* Έστω για ανθρωπιστικούς λόγους, ας δώσει η ΕΕ χρήματα στους έποικους να φύγουν από την Κύπρο (εκτός και αν ισχυρίζεστε ότι έχουν ...δεθεί με το νησί και δεν μπορούν να φύγουν. Εδώ δεν είχαν δεθεί με την ίδια τους την πατρίδα.)

* Δικαίωμα επιστροφής όλων των προσφύγων στα σπίτια τους και τις περιουσίες τους, ανεξάρτητα από εθνικότητα και καταγωγή.

* Αποχώρηση ΟΛΩΝ των Τουρκικών στρατευμάτων. Πλήρης αποστρατικοποίηση. Ναι, αυτό σημαίνει α) διάλυση της ΕΦ και β) Αποχώρηση και της ΕΛΔΥΚ εφόσον πλέον δεν θα έχει λόγο παρουσίας σε μια αποστρατικοποιημένη περιοχή.

* Ούτε ξένοι δικαστές, ούτε επέκταση της θάλασσας στις βάσεις, ούτε διαιτητές, ούτε επόπτες γραμμών, ούτε τίποτε που να αντικρούει το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό δίκαιο, όπως π.χ. δικαίωμα επέμβασης κλπ. Είμαστε χώρα-μέλος της ΕΕ ή όχι;

Αυτά προτείνω.

Ναι, η Κύπρος ανήκει στον λαό της. Δε ποιόν άραγε να ανήκει; Στους εξωγήινους; Ο λαός της όμως είναι οι Έλληνες και Τούρκοι Κύπριοι. Ο λαός της ΔΕΝ είναι οι έποικοι.

Κάποιοι, διαβάζοντας όλα τα πιο πάνω (τα έχω πει αρκετές φορές) με θεωρούν "φασίστα." Αν (λέω ΑΝ) προκειται να αλλάξει το λήμα στο λεξικό και "φασίστας" θα σημαίνει όλα τα πιο πάνω, τότε δεν έχω πρόβλημα να είμαι φασίστας.

Αυτός όμως που θέλει να με αποκαλεί φασίστα σύνμφωνα με το λήμα που υπάρχει ΣΗΜΕΡΑ στα λεξικά, ας μου πει πού ακριβώς διαφωνεί με τα πιο πάνω, σημείο προς σημείο. Ως τώρα, μόνο συνθήματα ακούμε. Επιχειρήματα μηδέν.



Ρήγας

Unknown είπε...

ο καρoγιαν ειναι αρμενοικυπριος ξερει κανεις;NOΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ

Πλαστήρας είπε...

Ρήγα
συμφωνώ ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι μεταξύ τους.

Εξαιρούνται οι Τουρκοκύπριοι που είναι ΠΙΟ ΙΣΟΙ από τους υπόλοιπους.

Ρήγας είπε...

Πλαστήρα,

Ως τώρα τα νενέκια είχαν βς "πιο ίσους" τους Τούρκους της Κύπρου. Τώρα όμως ως "πλέον ίσους" έχουν τους έποικους. Με άλλα λόγια, η κατάταξη έχει ως εξής:



1. Πλέον ίσοι: Τούρκοι έποικοι.

2. Πιο ίσοι: Τούρκοι της Κύπρου.

3. Σίγουρα πιο ίσοι: Λαθρομετανάστες.

4. Λίγο πιο ίσοι: Βρεττανοί μόνιμοι κάτοικοι, μέλη των βάσεων, τουρίστες, κλπ.

5. Ελαφρώς πιο ίσοι: Θρησκευτικές μειονότητες.

6. Ίσοι: Νόμιμοι ξένοι εργαζόμενοι (οικιακοί βοηθοί, καλιτέχνιδες, κλπ).


Να δεις που πολύ σύντομα, θα είμαστε στην Β' εθνική.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

τα ηγετικα μελη της επιτροπης ειναι ο κλειτσικας(sibilla) ο παπαηλιας o Νικος Κουτσου ο βασος Φτωχοπουλος και ο ιγνατιου και καποιοι αλλοι που θα πουμε αλλαη φορα

Ανώνυμος είπε...

Ρήγα, σε παρακολουθώ και οφείλω να πω ότι με απογοήτευσες με τη θέση σου για την αποστρατικοποίηση. Αυτή η θέση είναι κατ' εμένα (αλλά και για πολλούς άλλους και ειδήμονες στο θέμα - π.χ. στρατηγός Κλόκκαρης, Παναγιώτης Ήφαιστος κ.α.) μια από τις πιο τρανταχτές αποδείξεις των "αυτοκτονικών τάσεων" που έχει ο Κυπριακός Ελληνισμός (οι ηγέτες του δηλαδή). Επειδή χρεοκόπησαν οι ηγέτες και υποστηρίζουν αυτό που βολεύει την Τουρκία,δε σημαίνει ότι θα πρέπει να τους πιστεύουμε; Επειδή οι άχρηστοι ηγέτες μας (διότι περί αυτού πρόκειται) δέχονται και προτείνουν την αποστρατικοποίηση της Κύπρου για να μην υπάρχει Ελληνικός στρατός στο μαλακό της υπογάστριο, αυτό σημαίνει ότι έχουν δίκαιο;Χρειάζεται να είναι κανείς πολύ διορατικός για να καταλάβει ότι με την αποστρατικοποίηση η Κύπρος αφήνεται τελείως απροστάτευτη στο έλεος της Τουρκίας; Ότι θα μπορεί πιο άνετα με ένα νέο γιουρούσι όποτε θελήσει, να επιβληθεί (ή ακόμα να πετύχει να επιβάλει τους όρους της και την πολιτική της απλώς με την απειλή της χρήσης βίας αφού αφού ο Ελληνισμός θα είναι ξεβράκωτος αμυντικά στην Κύπρο; Άς αναφερθεί ΕΝΑ κράτος στον κόσμο που δεν έχει στρατό. Κράτος χωρίς ένοπλες δυνάμεις... ίσον μη κράτος (αλλά προτεκτοράτο - δηλαδή αυτό που θέλουν να πετύχουν με τις χημείες τους της "λύσης" Δ.Δ.Ο. οι Τουρκοαγγλοαμερικανοι και οι υπόλοιποι φίλοι τους).

Πάψτε να πιστεύετε στις θέσεις ανεπαρκών ηγετών. Λυπούμαι αν σε έθιξα (γιατί κατα τ' άλλα είσαι σωστός), αλλά το σωστό πρέπει να λέγεται (μας διαβάζει κόσμος).

Πάψτε να πιστεύεται σε χρεοκοπημένεους ηγέτες και χρεοκοπημένες ιδέες και πιστέψτε στο δίκαιο του αγώνα μας.

Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ (για να σπάσουν οι εχθροί μας)

Ρήγας είπε...

Ανώνυμε (9:54), όχι δεν με έθιξες.

Ανέφερα την αποστρατικοποίηση υπό τις υπόλοιπες *προυποθέσεις* που παρέθεσα.

Όχι ως άνευ όρων έννοια όπως την επικαλούνται κάποιοι για να μπορούν εύκολα να γονατίσουν τον Ελληνισμό. Αν έδωσα λάθος εικόνα, λάθος μου και το ξεκαθαρίζω.

Με άλλα λόγια, δέχομαι να κάνω υποχώρηση και να δεκτώ αποστρατικοποίηση, αλλά μόνο με ένα ενιαίο κράτος (και με μια Τουρκία που ΔΕΝ θα απειλεί). Διαφορετικά, ναι, θάναι αυτοκτονία.

Συμφωνώ με αυτά που λες για τους πολιτικούς μας.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Νικόλας Κωνσταντινίδης
Φαίδρα Γεωργίου
Αλέξης Αντωνίου
Διογένης Πλουτάρχου
Ιωάννης Γιωργόπουλος
Μιχάλης Γιακουμής
Νικόλας Κουκούνης
Γιώργος Ιωάννου
Μιλτος Κουζής
Χρίστος Σεννέκης
Ηλίας Σπύρου
Πάρης Στυλιανίδης
Μικαέλλα Λοίζου

Ανώνυμος είπε...

pros anonimo 12.05
h mammma sou
h arfi sou
h thkia sou
o gkomenos soy
o prohn gkomenos sou
o antras ths mamas sou, pou nomizi en papas sou
o axtar , shrilankezos paranomos metanastis ke alithinos sou pateras

Ανώνυμος είπε...

paris kostantinoy
chris evgeniou
ximonides
antreas kostantinou
nestora kyriakides
nestoras nestoros
odysseas odysseos
pellomalou
giorgos xatzigiannis

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΔΗΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ.
ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ Ν.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗ Κ ΛΟΙΠΩΝ ΑΝΑΝΟΦΡΕΝΟΒΛΑΒΩΝ ΝΑ ΠΑΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.

ΤΟ ΔΗΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΡΤΗΚΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ Κ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΔΗΚΟ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΤΑΙ ΣΑΝ ΚΟΜΜΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ.

ΑΛΙΩΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΜΟΥΝ ΧΑΛΑΛΙΝ ΜΑΣ!!

Skorpion είπε...

Ρηγα , και εγω διαφωνω με αποστρατικοποιηση ως προυποθεση να γινουν ολα τα αλλα.

Οι Ξενοι στρατοι να φυγουν απο την Κυπρο.

Ο Κυπριακος στρατος δεν ειναι δουλεια των αλλων τι θα τον κανουμεν.

Αν θελουμε να τον μειωσουμε σε αριθμο ,αφου εχουμε πετυχει τους στοχους μας , καλως. Ακομα και μεγαλη μειωση εαν κανουμε. Καταργηση του ομως δεν καταλαβαινω το νοημα σε ενα δημοκρατικο κυριαρχο κρατος. Αυτο μπορει να γινει μονο εαν ειμαστε υπο κηδεμονια τριτων.

Ανώνυμος είπε...

ρε ανωνυμε 3.03 το πρωι, εβρε γιε μου γκομενο η γκομενα καθεσε η ωρα 3 το πρωι και γραφεις..στην αναγκη, αν δεν τα καταφερνεις πιερωσε σιορ....α ναι, οσον αφορα τες παπαριες που γραφεις,,μα τουτοι που λαλεις (κολοκασιδης-παπαδοπουλος) δεν ειναι τουτοι που οι δηκοικοι εψηφισαν σε κεινο το συνεδριο σας ? δεν ειναι τουτοι που αφηκαν τα κοπλεια του καρογια(βοτση,αθηνουλα) δευτερους και κλαμενους? α? α? ειπς τιποτε? ε να φυγεις εσου καλο.

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε αποφάσισε. εν Μετωπίτες, ΔΗΚΟικοί ή Δρασίτες; διότι όλοι μαζί κομματάκι δύσκολο

nekatomenos είπε...

Ήταν πολλά διασκεδαστικό να σας θωρώ να μάσιεστε ούλλους για κάτι άνευ ουσίας [την τασινόπιττα ότι ΔΗΚΟϊκός ουκ έστιν αγαθός και αν αγαθός ουκ έστιν ΔΗΚΟϊκός] αλλά επειδή εν πιάννω τσιεκκούι που κανένα κόμμα ή καμμιά "νεολαία" έπρεπε να ασχοληθώ πρώτα με τα βιοποριστικά μου. Έσιετε ακουστά τα βιοποριστικά Επιτροπάριοι, έννεν; Εν τζείνο που κάμμει ο κόσμος που εν έσιει δικηγορικό ο παπάς του να δουλέψει μέσα ούτε θρόνο να του κληρονομήσει.

Ένιγούει, εννά σας αντακώσω σιγά σιγά τις απαντήσεις.

@Μαγγανοπήγαδο:
"και όπου Επανενωθεί εννοεί κατ' ουσίαν υποδουλωθεί γιατί το κόμμα το εσύγχισε λλίον τα νοήματα"
Ποιό εν το κόμμα μου; Θέλεις τα στοιχεία μου να τσιεκκάρεις στους φακέλους του Σπύρου τες κομματικές μου πεποιθήσεις; Στείλε ένα ήμεηλ να σου τα πέψω.

@Επιτροπή:
"Ο Ανώνυμος που έχει ψύχωση με το Σ.Αγγελίδη, επαναλαμβάνεται συνεχώς λέγοντας τα ίδια, άσχετα με το περιεχόμενο της ανάρτησης πράγματα."
Ναι, εν όντως άκομψο τζαι άσχετο με το θέμα. Διαγράφονται επίσης οι ανώνυμοι σας που πρίουνται οτι ο Καρογιάν εν επίε στρατό; Όπως δικαιούται; Τζαι όπως θα έκαμμε ο Αγγελίδης αν είσιε την νόμιμη επιλογή; Γιατί επίε, έννεν;

nekatomenos είπε...

@Ορφέας:
"Κανένας χωρίς υπηρεσία στον στρατό. Όλοι οι φυγόστρατοι σε δημόσιο φτύσιμο και μετά ΠΑΛΛΟΥΚΟΜΑ!!!"
Άτε σιόρ. Μεν το πεις μέσα στο κόμμα όμως, μπορεί να σου αφαιρέσουν τα προνόμια.
Για τα "επιχειρήματα" για την απελευθέρωση θα απαντήσω αργότερα, σήμμερα.

@Σωτήρης Σ.:
"[...]ίσως ο πισωγλέντης Μάρκος Κυπριανού δεν διεκδικήσει τη θέση του προέδρου [...] θα παραμείνουν άνεργα τσογλάνια και ο garo και ο πισωγλέντης Μάρκος Κυπριανού. Ίσως βέβαια πισωγλεντούν μαζί στα γραφεία για επίδομα ανεργίας."
Νόμιζα η επιτροπή διαγράφει λίβελλους τζαι ομοφοβικά σχόλια. Εννά σας διέφυγε γιατί εν είσιε κάποιο συγγενή ο Κυπριανού να πιάσει να κάμει παρατήρηση αλλά ξέρω οτι είσαστε καλόπιστοι τζαι εννά το σβήσετε γιατί το μπλογκ εν ανεξάρτητο, εν εξυπηρετά μικροκομματικές σκοπιμότητες. Έννεν;

@Ρήγα:
"ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΕΙΝΟ που αποκαλούν "ΛΥΣΗ" και "ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ";"
Υπάρχουν τζαι έχουν δημοσιευτεί πληθώρα λεπτομερειών δαμέ τζαι... 40 χρόνια. Εν ούλλα δημόσια, ούλλοι έχουν γνώμη για τις πρόνειες των προτεινόμενων λύσεων, ξέρω οτι είσαι έξυπνος, μπορείς να θκιαβάζεις τζαι να τις κατανοήσεις.
Εν κάποιοι άλλοι που επιμένουν να μεν μας διούν λεπτομέρειες για το τι προτείνουν.
[Τες δραστηριότητες που ανέφερες σε έναν παροξυσμό ηθικοπλαστισμού ήδη κάμμουν τα οι πατριώτες, ειδικά τζείνοι. Εν περιμένουν όποια λύση, ομοσπονδιακή ή "Ευρωπαϊκή" για να τα κάμουν.]
Επίσης, αυτά που "προτείνεις" δεν είναι λύση, είναι στόχοι, γιατί δεν καθορίζεις τις πράξεις που θα οδηγούσαν εκεί. Εγώ σου απαντώ οτι όλα αυτά που προτείνεις μπορούν να επιτευχθούν σε μια δυο γενιές και αν δουλέψουμε με όραμα ακόμα και με την ΔΔΟ.

Ρήγας είπε...

Νεκατωμένε,

Κάποιος με ρώτησε τί θέλω και απάντησα. Από αυτά που έγραψα (για το ενιαίο κράτος) πού διαφωνείς;

Διαφωνώ πάντως ότι με μια μορφή ομοσπονδίας μπορούμε να προχωρήσουμε (να μετεξελιχθούμε) σε κάτι άλλο. Γνωρίζεις ότι στα πρώτα της χρόνια, η (Ε/Κ) ηγεσία της ΚΔ πίστευε (και διακύρησσε) ότι μέσω της ανεξαρτησίας μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι άλλο: την ένωση.

Αρκετός κόσμος που συμφωνεί με τα σχέδια λύσης, πιστεύει ότι πρέπει σήμερα να πιάσουμε ό,τι μπορούμε και αύριο βλέπουμε, κάτι θα βρεθεί, κάτι θα αλλάξει, κάτι θα καλυτερέψει.

Οποιαδήποτε μορφή λύσης θάναι μόνιμη.

Ακριβώς όπως με την ένταξη στην ΕΕ. Δεν υπάρχει επιστροφή. Σε κάποιο βαθμό, δεν ρίζουμε πλέον το νησί. Αυτό επιλέξαμε, δεν αλλάζει πλέον.



Ρήγας

Ορφέας είπε...

Πρός Nekatomeno

Αναφερόμενος σε μένα έγραψες:

"Άτε σιόρ. Μεν το πεις μέσα στο κόμμα όμως, μπορεί να σου αφαιρέσουν τα προνόμια".

Βρέ nekatomene πάλι ανακατωμένος είσαι!

Πρέπει να ξέρεις ότι ποτέ μου δέν παίρνω κανένα προνόμιο και από κανένα. Τα προνόμια να ξέρεις, είναι μέσα άσκησης εξουσίας απο τη μιά και απο την άλλη δημιουργούν εξαρτήσεις σε αυτόν που τα αποδέχεται από αυτούς που του τα περέχουν.

Ξενεκατώθου λίγο για να καταλάβεις από το ύφος των γραφομένων μου ότι κάθε άλλο παρα εξουσιαστής είμαι (για να έχω προνόμια σε κόμμα), ούτε και δείχνω σημάδια εξάρτησης από κανένα. Γράφω ελεύθερα και λέω με θάρρος αυτό που πιστεύω και υπερασπίζομαι την άποψη μου.

Όσο για το κόμμα που ανέφερες πάλι ανακατεύτηκες. Πές μου και μένα ποιό είναι αυτό το κόμμα να το μάθω και εγώ. Αλλά απ' ότι φαίνεται νομίζεις ότι όλοι είναι σαν και σένα, κομματόσκυλλα που περιμένουν στη σειρά για κανένα προνόμιο (άν δεν έχουν) απο το αφεντικό τους. Αφεντικά έχουν μόνο οι σκύλλοι ρεεεεέ!!!

Περιμένω να μου απαντήσεις πώς μπορεί η Κύπρος να επανενωθεί χωρίς πρώτα να απελευθερωθεί.

Μήπως με το νέο σχέδιο Ανάν που διαιρεί την Κύπρο και που ετοιμάζεται στα μαγειρεία του Downer, με αρχιμάγειρα τον ίδιο και παραμάγειρες τους Χριστόφια, Αναστασιάδη και σερβιτόρους τον Κάρογιαν, Βασιλείου Τσιελεπή και τους λοιπούς συμβουλάτορες τους;

Ή με την Συνομοσπινδία που ετοιμάζουν και την αποκαλούν Διζωνική Δικοινωτική Ομοσπονδία
που διαχωρίζει τους πολίτες με βάσει την εθνική και θρησκευτική τους καταγωγή;

Ή με την ανισότητα των ψήφων (σταθμισμένη την ονομάζει ο ευέλεικτος) της κάθε πλευράς;

Όχι μόνο δέν θα φέρει την πολυπόθητη ΛΥΣΗ του προβλήματος ένα τετοιο σχέδιο που δέν διασφαλίζει τα στοιχειώδη Ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά την διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον πλήρη έλεγχο της απο την Τουρκία (Βλεπε Σχέδιο Ανάκτησης της Κύπρου - Σχέδιο Νταβούτογλου).

Πώς εννοείς την επανένωση εσύ; Να πηγενοέρχονται ελεύθερα απο τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές οι έποικοι και οι τ/κ που κατέχουν κλεμένες περιουσίες και να τους παρέχουμε και κοινωνικές παροχές χωρίς να έχουν προσφέρει τίποτε; Ενώ οι πρόσφυγες να μήν έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν πίσω στα χωριά και στα σπίτια τους;

>>> Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ΕΠΑΝΕΝΩΘΕΙ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ <<<

Ορφέας

antiomospondiakos είπε...

Διαφωνώ πάντως ότι με μια μορφή ομοσπονδίας μπορούμε να προχωρήσουμε (να μετεξελιχθούμε) σε κάτι άλλο.
Ρήγας

Συναγωνιστή λαλούν το διχοτόμηση

Ορφέας είπε...

Μετά την Ομοσπονδία ακολουθεί η διάΛΥΣΗ και ο αποχαιρετισμός Κύπρου.

>>> Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ΕΠΑΝΕΝΩΘΕΙ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ <<<

Ορφέας

nekatomenos είπε...

Έχουμε και λέμε για να προχωρούμε [συγνώμη για την καθυστέρηση, δουλειά βλέπετε, είναι δύσκολη η ζωή έξω από το κόμμα ;) ]

Ορφέα:
"Δέν αντιλαμβάνεται ότι το δόγμα Νταβούτογλου (ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΠΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ) είναι ένα στρατηγικό πρόγραμμα της Τουρκίας που είναι είδη σε εξέλιξη."
Το "ήδη" γράφεται με η.

"που με τους δύο αυτούς προσδιορισμούς καταντά από ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ σε ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ"
Πώς καθορίζεις τότε την ομοσπονδία; Μου φαίνεται πως το επιχείρημα σου εδώ συνοψίζεται στο να αλλάζεις ερμηνείες αυτού με το οποίο διαφωνείς για να φανείς βασιλικότερος του βασιλέως.

Οι προτάσεις για τις ρυθμίσεις στάθμισης ψήφων αφορούν μόνο την ισχύ της ψήφου της μιας πλευράς πάνω στην άλλη και αντισταθμίζουν τα αρνητικά των χωριστών εκλογών. Αν θες να μπεις σε συγκεκριμένη συζήτηση σε ρωτώ ποιόν διακανονισμό προτείνεις.

"Σε ποιά άλλη χώρα είδες τέτοιους "Δημοκρατικούς" διαχωρισμούς;"
Η στάθμιση ψήφων και άλλες εκ πρώτης όψεως "αντιδημοκρατικές" ρυθμίσεις έχουν ως σκοπό ακριβώς να εξισορροπήσουν προϋπάρχουσες ανισότητες. Στάθμισεις γίνονται στους ψήφους των εκλεκτόρων στις Αμερικανικές εκλογές και στα όργανα της ΕΕ, οντότητες που δεν έχουν διαλυθεί και που, σε διαφορετικό βαθμό ελέγχονται μέσα από τη συνεργασία των μελών της. Αυτό δεν θέλουμε;
Η δημοκρατία χτίζεται φίλε Ορφέα μέσα από δομές που εξισορροπούν εξουσίες και επιτρέπουν στις ομάδες που απαρτίζουν μια κοινωνία να συνεργαστούν ουσιαστικά χωρίς την δικαιολογία της αδυναμίας [η οποία συχνά είναι επιχείρημα των Τ/Κ].

"..και μεθοδεύει την επέκταση της κυριαρχίας της και στην υπόλοιπη Κύπρο μέσα από μια ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ με τον μανδύα της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας"
Για εξήγα μου πώς ακριβώς η Τουρκία θα έχει περισσότερη εξουσία σε ένα ανεξάρτητο κράτος μέλος της ΕΕ όπου οι Τ/Κ θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση και όπου δεν θα υπάρχει πλέον η δικαιολογία της "προστασίας" τους. Θα διατηρεί στρατεύματα κατοχής; Θα έχουν οποιοδήποτε λόγο και συμφέρον οι Τ/Κ να μην αναζητήσουν το συμφέρον τους ξεχωριστά από το μανιπιουλάρισμα της Άγκυρας; Και το "βάθος χρόνου" δεν είναι επιχείρημα, είναι μια γενικολογία που καλύπτεται πίσω από μια αφελή ασάφεια.

"Έχει περάσει πλέον στο επόμενο στάδιο της δικής της "Επανένωσης-Ανάκτησης" που θα της φέρει στην "αγγαλιά" της ολόκληρη την Κύπρο."
Ολόκληρη; Τι να την κάνει ολόκληρη; Για ανάλυσε μου τους πολιτικοοικονομικούς λόγους πίσω απο αυτό. Έχει να κάνει με το βαθύ κράτος των στρατιωτικών ή την οικονομική ελίτ που προσπαθεί να πλησιάσει την Ευρώπη και προτιμά να αφήσει τους Τ/Κ στη μοίρα τους προκειμένου να προχωρήσει;

"Άνοιξε τα μάτια σου και διάβασε και καμιά άλλη εφημερίδα εκτός από την Χαραυγή"
Αυτό δεν είναι καν επιχείρημα. Θα μπορούσα να βγάλω κι εγώ θεωρίες για το ποιός σου κάνει πλύση εγκεφάλου αλλά βλέπεις σέβομαι τον συνομιλητή μου.

nekatomenos είπε...

"Μετά την Ομοσπονδία ακολουθεί η διάΛΥΣΗ και ο αποχαιρετισμός Κύπρου.
>>> Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ΕΠΑΝΕΝΩΘΕΙ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ <<<"

Από κάποιον που ισοπεδώνει τις διαφωνίες του άλλου κάτω από το "α αυτά σας λένε στην Χαραυγή;" [όταν δεν ξέρει καν τι καπνό φουμάρει αυτός με τον οποίο μιλάει] η συνθηματολογία αυτή είναι τουλάχιστον αστεία και τόσο μα τόσο θλιβερά διάφανη.

nekatomenos είπε...

Ορφέα:
"Πές μου και μένα ποιό είναι αυτό το κόμμα να το μάθω και εγώ. Αλλά απ' ότι φαίνεται νομίζεις ότι όλοι είναι σαν και σένα, κομματόσκυλλα που περιμένουν στη σειρά για κανένα προνόμιο (άν δεν έχουν) απο το αφεντικό τους."

Κοίτα, άλλος ρίχνει κατηγορίες για κόμματα δεξιά κι αριστερά. Μάλλον δεν έπρεπε να μπω σε αυτό το άθλιο παιχνίδι. Πάντως το κόμμα το οποίο θα μπορούσε να εκφράζει αυτό το μπλογκ [μεταξύ άλλων ψευτό-ανατρεπτικών τάσεων] είναι το ΔΗΚΟ, το κατ' εξοχήν κόμμα της συντήρησης και της κατεστημένης κομματοκρατίας. Το πρόβλημα είναι ευρύτερο φυσικά και καλύπτει όλη μας την κομματική ελίτ η οποία αύριο, μετά από μια λύση θα μείνει χωρίς δουλειά και έχει λυσσάζει... Αν σε παραπλάνησαν είναι καιρός να το δεις, ελπίζω όμως όντως να κατέληξες στις θέσεις σου μόνος σου...

"Περιμένω να μου απαντήσεις πώς μπορεί η Κύπρος να επανενωθεί χωρίς πρώτα να απελευθερωθεί."
Πώς να σου απαντήσω όταν δεν έχει καταλάβει καν την ερώτηση που θέτεις; Και όταν θέτεις μια άκυρη ερώτηση;
Η επανένωση φέρνει ταυτόχρονα μαζί της την απελευθέρωση από τον κατοχικό στρατό [στα κατεχόμενα] και από τα κομματικά κατεστημένα [στις ελεύθερες περιοχές]. Τι από αυτό δεν καταλαβαίνεις;

"Πώς εννοείς την επανένωση εσύ; Να πηγενοέρχονται ελεύθερα απο τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές οι έποικοι και οι τ/κ που κατέχουν κλεμένες περιουσίες και να τους παρέχουμε και κοινωνικές παροχές χωρίς να έχουν προσφέρει τίποτε; Ενώ οι πρόσφυγες να μήν έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν πίσω στα χωριά και στα σπίτια τους;"
Α καλά....
Μετά την επανένωση όπως την κατανοώ, ε/κ και τ/κ κοινούνται ελεύθερα και απο τις δύο πλευρές. Οι τ/κ έχουν υποχρεώσεις στο κράτος σε αντάλλαγμα τις κοινωνικές παροχές τους, υποχρεώσεις που μέχρι σήμερα δεν μπορούσαμε να τους επιβάλουμε.
Μεγάλος αριθμός προσφύγων θα επιστρέψουν, οι υπόλοιποι θα αποζημιωθούν. Κι αυτό θα ισχύει και για τους ε/κ και για τους τ/κ πρόσφυγες.

Άλλο να διαφωνείς με κάποιες προτάσεις και άλλο να τις στρεβλώνεις.

nekatomenos είπε...

Ρήγα:
"Αρκετός κόσμος που συμφωνεί με τα σχέδια λύσης, πιστεύει ότι πρέπει σήμερα να πιάσουμε ό,τι μπορούμε και αύριο βλέπουμε, κάτι θα βρεθεί, κάτι θα αλλάξει, κάτι θα καλυτερέψει."
Αυτό ακριβώς ισχύει και για όσους λένε πως είναι καλύτερα να μείνουμε όπως είμαστε και βλέπουμε. Δεν συμφωνείς;

"Οποιαδήποτε μορφή λύσης θάναι μόνιμη."
Τίποτα δεν είναι απόλυτα μόνιμο, αλλά κάθε νέα συμφωνία ή ευκαιρία που προσπερνούμε μας δεσμεύει. Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ αυτών των δύο. Αυτό εννοώ κι εγώ όταν λέω πως η λύση μπορεί να αποτελέσει το εργαλείο που θα δώσει ώθηση στην προοπτική πραγματικής επανένωσης και πραγματικής συνεργασίας.

nekatomenos είπε...

Και τέλος, για να επανέλθουμε στο θέμα της ανάρτησης το οποίο επιτυχώς ξεχειλώθηκε:

Τη συγκεκριμένη ανάρτηση τη θεωρώ απόδειξη για το τι πραγματικά κρύβεται πίσω από την "επαναστατική" επιτροπή που κρύβει μικροπολιτικά συμφέροντα, μια στείρα συντήρηση και μια φοβία της αντίθετης άποψης. Ευχαριστώ.

Α, και αφού μόνο από συνθήματα καταλαβαίνετε:
Η Κύπρος θα ελευθερωθεί όταν επανενωθεί.

ΕΡΩΤΗΣΙΣ είπε...

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ:

Τι εγύρεφκε ο Ανδρέας Χρίστου στις 30 Οκτωβρίου στα εγκαίνια των νέων γραφείων του Ανδρέα Νεοκλέους, Υπουργού Γεωργίας του πραξικοπήματος;

ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ;

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σου Μάριε

Ανώνυμος είπε...

θελετε να ονομαζετε τις πηγες σας αξιοπιστες...
Οταν οι κηρυκες και οι καθε κηρυκες προπαγανδιζουν επι τη βαση κουτσομπολιων...
Οταν οι υπερπατριωτες των επιτροπων παρακαλουν για σχολια παλι επι των ιδιων κουτσομπολιων...
Ποιος τελικα ειναι ο πουλημενος και ποιος εξυπηρετει συμφεροντα;