Εμείς προειδοποιούσαμε: Ο Νενεκισμός οδηγεί στον Ναζισμό

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Η "πριγκηποπούλα" των Έποικ-Lover και Γ.Ιορδάνου ποζάρει μπροστά από την σημαία του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος


Παρά το ότι το περίμενε κάπως, εντούτοις ακόμα και η Επιτροπή μένει έκπληκτη με την ταχύτητα που οι προβλέψεις της γίνονται πραγματικότητα.

Πριν λίγες μέρες είχαμε γράψει (και επαινέσει) τον Πρόεδρο Χριστόφια για το θάρρος του να δηλώσει στην βρετανική ΓΚΑΡΝΤΙΑΝ (29.10.2009) πως η Τουρκία στην ουσία ταυτίζεται με την Ναζιστική Γερμανία. Το είχαμε αναλύσει μάλιστα διεξοδικά,
εξηγώντας πως η δήλωση του Προέδρου ήταν σωστότατη:

Πρώτον, γιατί η Τουρκία, με τη θεώρηση της Κύπρου ως ζωτικού της χώρου, με τα συνεχιζόμενα μαζικά εγκλήματα πολέμου της, με τις προσπάθειες γενοκτονίας πληθυσμών που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της (π.χ. τους Κούρδους και τους Ελληνοκύπριους εκτοπισμένους), με τη θρασύτητα με την οποία αντιμετωπίζει την Ευρώπη, την οποία και προσπαθεί να φέρει στα δικά της μέτρα, μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως ο εκπρόσωπος του ναζισμού και του φασισμού στη σύγχρονη Ευρώπη και στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Δεύτερον, γιατί προσπάθειες κατευνασμού της Τουρκίας, υποχωρήσεις προς την Τουρκία, τροφοδοτούν τον επεκτατισμό της.


Ελπίζαμε πως αυτό θα ήταν, ίσως, το έναυσμα για μια αλλαγή πλεύσης στην πολιτική του Προέδρου, και
από Ευέλικτος Οδοστρωτήρας που τσακίζει ανυπεράσπιστους Λιλλήκες και συλλαμβάνει 15χρονα παιδάκια να μετατραπεί σε Αμείλικτο Εκσκαφέα που θα ξεριζώσει τον φασισμό-κεμαλισμό από την Κύπρο και θα δείξει στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο το πραγματικό πρόσωπο του τουρκικού ναζισμού. Αυτό δεν έγινε, και δυστυχώς ο Δ.Χριστόφια συνεχίζει ξεδιάντροπα να προσπαθεί να κατευνάσει το ναζιστικό θηρίο, για το οποίο ο ίδιος μίλησε.

Για τις παλινδρομήσεις, τις αμφιταλαντεύσεις και τις αντιφάσεις του Ευέλικτου έχουμε πει και άλλες φορές - όπως για παράδειγμα η ομιλία του στα Η.Ε. όπου χαρακτηρίζει την Διζ.Δικ.Ομοσπονδία ως «αφύσικη για τα κυπριακά δεδομένα», αλλά συνεχίζει να διαπραγματεύεται στο πλαίσιο της.

Σε αυτή την έρευνα της Επιτροπής -και διότι ο σκοπός μας είναι η Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο- θα δούμε μια άλλη παράμετρο της δήλωσης Χριστόφια.

Περιμέναμε πως μετά τον σωστότατο παρομοιασμό του Προέδρου, και μάλιστα ενώπιων Ευρωπαίων και σε μεγάλη βρετανική εφημερίδα, της Τουρκίας ως αιμοσταγούς χιτλερικού κράτους, πως ΟΛΟΙ οι πολιτικοί χώροι και προσωπικότητες, ανεξαρτήτως υποστήριξης ή όχι προς τον Ευέλικτο, θα συμφωνούσαν με την δήλωση και θα την αγκάλιαζαν, αφού δεν νομίζουμε πως
κανένας Κύπριος πολίτης, δεξιός ή αριστερός, του ΟΧΙ ή ΝΑΙνέκος, των ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ-ΕΥΡΩΚΟ-Οικολόγων ή του ΔΗΣΑΚΕΛ, δημοκράτης ή του ΕΛΑΜ/ΕΔΟΝ θα διαφωνούσε με την δήλωση, αφού όντως (όπως το αναπτύξαμε και πιο πάνω), η Τουρκία όντως φέρει τα ναζιστικά αυτά χαρακτηριστικά, όπως και να το δει κάποιος.

Με έκπληξη μας όμως διαπιστώσαμε αυτό που μέχρι πρότινος θα θεωρούνταν Α-ΔΙ-Α-ΝΟ-Η-ΤΟ:
Ναι, υπήρξαν άνθρωποι που ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΝ με την δήλωση Χριστόφια! Ναι, υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν πως η Τουρκία ΔΕΝ είναι φασιστικό-ρατσιστικό-ναζιστικό κράτος! Ναι, υπάρχουν άνθρωποι (που υποτίθεται είναι φανατικοί υποστηρικτές του Δ.Χριστόφια), που στράφηκαν ΕΝΑΝΤΙΟΝ του για να υπερασπιστούν, όχι μόνο την Τουρκία, αλλά τον ίδιο τον ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ χαρακτήρα της!!

Όπως σας το λέμε αγαπητοί φίλοι!
Υπάρχουν Κύπριοι που προτιμούν να υπερασπίζονται δημόσια και ενυπογράφως τον Ναζισμό, εν έτει 2009!!

Η έρευνα της Επιτροπής για τις νεοναζιστικές τάσεις εντός της Πλατφόρμας του ΝΑΙ αποκάλυψε δύο συνήθεις ύποπτους. Στην πορεία όμως, αναπάντεχα, ανακαλύψαμε και ένα τρίτο! Ας τους πάρουμε ένα ένα.

Από την υπογραφή συμφωνίας φιλίας μεταξύ της Τουρκίας και της ναζιστικής Γερμανίας στις 18 Ιουνίου 1941 στην Άγκυρα. Αυτή η φωτογραφία είναι κορνιζαρισμένη σε περίοπτη θέση στο γραφείο του Έποικ-Lover στο στρατόπεδο των Τούρκων Καταδρομέων στον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο.


Περίπτωση 1η, "Κοριός" της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ: Ο "Κοριός" είναι η γνωστή λασπολογική στήλη στο ελληνόφωνο έντυπο του ΠΟΛΙΤΗ που εκφορτώνει τόνους φιλοτουρκικής λάσπης εβδομαδιαίως. Στις 31.10.2009 ο "Κοριός" διαφώνησε πως η Τουρκία είναι ναζιστική, λέγοντας πως είναι "πατάτα" αυτό που είπε ο (αγαπητός του, κατα τ'άλλα) Χριστόφιας:

Τώρα που τα κοιτάζουμε ξανά τα πράγματα, ίσως να είμαστε λίγο άδικοι. Όχι ότι δεν είναι απείρου κάλλους η ατάκα του Νεικώλα, αλλά, διερωτόμαστε: Γίνεται να δώσουμε το Βραβείο «Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς» Μηνός Οκτωβρίου και να παραβλέψουμε τις απίστευτες πατάτες του Προέδρου μας, με πρώτη αυτήν που έκανε μιλώντας στην βρετανική «Guardian» (κιόλας), όπου παρομοίασε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση έναντι της 'Αγκυρας με την... πολιτική κατευνασμού του Χίτλερ τη δεκαετία του 1930 προκειμένου (νόμιζαν οι Ευρωπαίοι...) να μην καταστούν οι Ναζί πιο επιθετικοί; Είναι δυνατόν να το παραβλέψουμε; Μα, είναι δυνατόν ένας Ευρωπαίος ηγέτης να λέει μια τέτοια χοντράδα για την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια τόσο κρίσιμη φάση για τη χώρα του; Ακόμη και... αυτός.


Είναι πραγματικά ενοχλητικό μια μεγάλη εφημερίδα να προβαίνει σε τόσο εξώφθαλμη υπεράσπιση του ναζιστικού χαρακτήρα της Τουρκίας.

Περίπτωση 2η, Έποικ-Lover, ο γνωστός εποικολάγνος Γιάννος Ιωάννου: Όταν στις 21.08.2009 ο Επίτροπος Ονήσιλος δημοσίευσε την εργασία του "Εμπρός στο δρόμο της τιμιότητας που χάραξε ο Νιχάτ-πρώην-Νικόλας!" δεν είναι τυχαίο που έδινε ψυχολογικές συμβουλές και συνιστούσε, με πολλή σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης, στον Έποικ-Lover όπως αλλάξει όνομα για να αποκομίσει και αυτός τα θετικά του Νιχάτ-πρώην-Νικόλα:

Και έτσι θα μπορούσαν πολλοί να βρουν την ψυχική τους ησυχία. Ο Έποικ-Lover, για παράδειγμα, θα μπορεί να βγει θαρραλέα να φωνάξει το σύνθημα του: "Έποικοι και Ναζί, αράζουμε μαζί!"
Οι ναζιστικές τάσεις του Έποικ-Lover ήταν, ως φαίνεται και απο το πιο πάνω απόσπασμα, γνωστές στην Επιτροπή από τον Αύγουστο τουλάχιστον. Τώρα έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως. Ας δούμε το επίμαχο απόσπασμα της 30.10.2009 από την ιστοσελίδα του ψευδοΣτροβολιώτη Έποικ-Lover:

Όμως δεν γίνονται αυτά τα πράγματα στην Ευρώπη Πρόεδρε. Πιο πολύ και απείρως πιο έντονα από εμάς οι Ευρωπαίοι υπέστησαν τα κακά του ναζισμού, και δεν είναι όμορφο να τους υποβάλλουμε ανόμοια παραδείγματα. Δεν πρόκειται να καταφέρουμε τίποτα αν αφήνουμε την οργή να ξεχειλίζει, οδηγώντας μας σε φραστικές παρεκτροπές, οι οποίες μόνο ως πυροτεχνήματα μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους συνεταίρους μας.

Και όλοι γνωρίζουμε πως
είναι ανόμοια τα παραδείγματα. Όλοι επίσης γνωρίζουμε πως σε επίπεδο Ευρώπης μειδιούν όσοι διάβασαν τις δηλώσεις σας, άρα Πρόεδρε Χριστόφια να προσέχετε τα λόγια σας! Δεν μιλάει ο Δημήτρης, μιλάει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, και εγώ επιθυμώ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να είναι Ευρωπαϊκού επιπέδου και να ακολουθεί τους Ευρωπαϊκούς κανόνες. Να μην του φεύκουν ανόητα ή προκλητικά σχόλια.
Δεν είναι όμορφο!!!! Ναι, δεν είναι όμορφη η κατοχή, οι βιασμοί, η σύληση της πολιτιστικής κληρονομιάς, οι αγνοούμενοι, οι εγκλωβισμένοι, τα κατεχόμενα, ο τουρκικός στρατός κ. ψευδοΣτροβολιώτη. Αλλά φαίνεται πως οι ατμοί και τα υγρά της εποικολατρείας σου σε έχουν τυφλώσει και πνίξει και τα βλέπεις όλα μέσα από τον ροδαλό φακό της λαγνείας.

Είναι ανόμοια παραδείγματα!!! Η κατοχή ζωτικού χώρου, τα συνθήματα περί ανωτερώτητας των Τούρκων (όπως και των Γερμανών επί Χίλτερ), η κατοχή, η απαίτηση για μοιρασμό σε ζώνες κατοχής (όπως έγινε στις κατακτημένες από τον Χιτλερ περιοχές), ο φασισμός κλπ δεν είναι όμοια για τον Εποικολάτρη!!


Περίπτωση 3η, Γιώργος Ιορδάνου, νέο περιθωριακό φρούτο: Αυτόν, ομολογουμένως, η Επιτροπή δεν τον γνώριζε. Τώρα τον ανακαλύψαμε. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του είναι 22χρονος, θεωρεί πως η θητεία του στον στρατό ήταν πέταμα δύο χρόνων (!!!) και τώρα είναι φοιτητής πολιτικών επιστημών και διεθνών σχέσεων στην Αγγλία (προφανώς ένα νέο ανερχόμενο φυντάνι που θα "κοσμήσει" την ιντελλεκτατούρα του ΑΚΕΛ και θα κάνει τον πρωινό καφέ του Τριμικλινιώτη).

Από μια πρόχειρη έρευνα μας στην ιστοσελίδα του διαφαίνεται πως
πρόκειται για φαιδρό και περιθωριακό στοιχείο, που φυτοζωεί στις παρυφές του Νενεκισμού, ίσως βέβαια (για να είμαστε δίκαιοι) και λόγω ηλικίας. Αυτό όμως δεν τον σταμάτησε από το να υπερασπιστεί την ναζιστική φύση της Τουρκίας και να καταφερθεί σαν οδοστρωτήρας κατά του Οδοστρωτήρα! Έγραφε και αυτός στις 30.10.2009, παραπέμπωντας μάλιστα και στην ιστοσελίδα του Έποικ-Lover, που πιθανότατα να είναι ο ιδεολογικός του μέντορας αφού οι απόψεις τους είναι κάρμπον κόπυ:

Κύριε Χριστόφια μου,

Διάβασα χτες στην Guardian ότι βρέθηκες λέει στις Ευρώπες και σχολίασες την τακτική υποχωρήσεων της Ευρπώπης έναντι της Τουρκίας παρομοιάζοντας την με τον Χίτλερ (!!!).Ξέρεις πόσο μεγάλη ματσουτζιά ήταν τούτο; Αυτό είναι που λέμε «φάουλ». ΔΕΝ γίνεται πρόεδρος κράτους να μιλά από τα έδρανα των Βρυξελλών λες και βρίσκεται σε καφενείο.

Επίσης δε θυμίζουμε σε uptight τύπους κάτι που ήταν τόσο οδυνηρό και είναι τόσο απεχθές γι’ αυτούς. Είπες κάτι πολύ απλό και λογικό, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να υποχωρεί σε τόσο εξευτελιστικό (για το κύρος της) βαθμό και πρέπει να υψώσει το ανάστημα της στην Τουρκία, υποχρεώνοντας την να συμμορφωθεί με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες. Όπως λέει και ο Στροβολιώτης «στην Ευρώπη μιλάμε Ευρωπαϊκά πρόεδρε Χριστόφια».

Δεν θα αναλύσουμε τις φασιστολογίες του νεαρού Γ.Ιορδάνου καθότι αντικατοπτρίζουν πλήρως αυτές του ιδεολογικού του πατέρα. Απλώς θα πούμε πως είναι πραγματικά λυπηρό νέοι ανθρώποι να έχουν τέτοιες απόψεις και να στηρίζονται σε τέτοιες ιδεολογίες οι οποίες έχουν ηττηθεί και έχουν θαφτεί με την λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι πολύ λυπηρό η νέα γενιά, από την οποία περιμένουμε να απελευθερώσει την Κύπρο και να την επανενώσει, από την γενιά που περιμένουμε να κτίσει μια κοινωνία Ελληνοκυπρίων-Τουρκοκυπρίων, να υπερασπίζεται τον ναζισμό του τουρκικού κράτους. :(

Και στο σημείο αυτό -απλώς για να διαφανεί η
ιδεολογική συναντίληψη Έποικ-Lover με Γιώργο Ιορδάνου- επισημαίνουμε, όπως δείχνει η πιο κάτω εικόνα, πως υπάρχει παρόμοια λαγνεία για τους έποικους. Είναι τέτοια η συμφωνία απόψεων μεταξύ των δύο που μπορεί ο τελευταίος ευστόχως να χαρακτηρισθεί και ως «Έποικ-Lover-Lover» ή και «Έποικ-Lover Β'» (κατά τα πρότυπα της «ΕΟΚΑ Β'» ή της «ΤΜΤ Β'»).




Είναι δυστυχώς τραγική η κατάσταση. Φαίνεται πως ο θεωρητικός του ΑΚΕΛογενούς νεοναζισμού, ο Γρηγόρης Φωτεινός, έχει ήδη μεγάλη επίδραση, όχι μόνο στο ΑΚΕΛ, αλλά ακόμη και σε εκτός ΑΚΕΛ πλατφορμικούς κύκλους.

Η Επιτροπή για την Αποκατάταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο έχει πλειστάκις προβάλει και τεκμηριώσει την σχέση Ναζισμού-ΝΕνεκισμού, με τις εξονυχιστικές έρευνες μας όσον αφορά τις σχέσεις ΑΚΕΛ-ΕΛΑΜ-ΕΔΗ-ΔΗΣΥ και των Χαραυγιτών με τους Χρυσαυγίτες αδελφούς τους.

Τώρα μπορεί και ο ίδιος ο Πρόεδρος Χριστόφιας να καταλάβει πως εμείς θέλουμε πραγματικά να τον βοηθήσουμε να απεγκλωβιστεί από τα νύχια του ναζιστικού νενεκισμού, ο οποίος τον πιέζει να αποδεχθεί ρατσιστικές λύσεις στο Κυπριακό. Αν οι διάφοροι
Κοριοί, Έποικ-Lovers και Έποικ-Lovers B' τον αγαπούσαν, δεν θα του έκαναν τέτοια ανοίκεια επίθεση, αλλά θα τον στήριζαν όπως τον στήριζαν και πρώτα (ψευδώς, όπως φάνηκε).

Τελικά
για όλους αυτούς προέχει η υπεράσπιση της Τουρκίας, του Ρατσισμού του Σχεδίου Ανάν και του Ναζισμού, αντί η περιφρούρηση του Προέδρου και του κυπριακού κράτους. Πρόεδρε, πρέπει να απεγκλωβιστείς από τα νύχια τους και να ασκήσεις επιτέλους απελευθερωτική πολιτική, να αποκαλύψεις τις φρικαλεότητας του Κεμαλισμού ο οποίος ΠΡΟΫΠΑΡΧΕΙ και έχει ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ κιόλας τον Ναζισμό. Μην ξεχνάς πως ο Χίτλερ εμπνεύστηκε ο Ολοκαύτωμα των Εβραίων από το Ολοκαύτωμα που έκαναν οι Τούρκοι στους Αρμένιους.

Μην στήνεις αυτί σε κάθε Γρηγόρη Φωτεινό, Γιώργο Ιορδάνου, Γιάννη Ιωάννου και άλλους ανώνυμους κοριούς και τσιβίτζια. Αυτοί ξέρουν τι κάνουν: δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι ομοϊδεάτες τους στο ακροδεξιό ΕΛΑΜ έχουν επαναβεβαιώσει με νέα πρόσφατη δημοσίευση τους (01.11.2009) πως
ζητούν εκ νέου "ένα Εθνικό Ολοκληρωτικό Καθεστώς"!!

ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΩΡΑ ΠΡΟΕΔΡΕ!!

Αλυσίμαχος & Δόρκωνας για το Christofias-Watch (ευχαριστούμε τους Ονήσιλο-Πράξανδρο για αρκετά links και συμβουλές)

Υ.Γ. - Σε αυτό το σημείο η Επιτροπή οφείλει
να δώσει τα θερμά της συγχαρητήρια στον πασίγνωστο ανά την κυπριακή μπλογκόσφαιρα Anef_Oriwn, τον βετεράνο Ηλικιακό Ρατσιστή. Ο Anef_Oriwn δεν δίστασε να έρθει σε σύγκρουση στο μπλογκ του μαζί με τον Έποικ-Lover, υπερασπιζόμενος την ορθή θέση του Προέδρου για τον ναζισμό της Τουρκίας. Και ενώ στο παρελθόν ειρωνευόταν τον Σενέρ Λεβέντ, τώρα του παρουσιάζει και άρθρο ευμενώς! Έυγε Anef_Oriwn!

Ας ελπίσουμε πως θα αποκηρύξει σύντομα και την βία, διότι δεν ξεχνάμε πως στο παρελθόν είχε μιλήσει, γεμάτος βίαια υπονοούμενα, για τα "σπασμένα δόντια από μπουνιά" του συντρόφου της Επιτροπής και σεβαστού blogger Φάληρου Κυπριώτη. Ελπίζουμε επίσης πως αυτή δεν είναι μια στιγμιαία στροφή του Ηλικιακού Ρατσιστή προς πιο αριστερές και πατριωτικές θέσεις, η οποία να οφείλεται στην χαμηλή επισκεψιμότητα του ιστολογίου του τον τελευταίο καιρό, διότι έχει παρατηρηθεί μια κατακόρυφη πτώση στον αριθμό σχολίων που αφήνονται εκεί, και ίσως αυτή η νέα φιλοκυπριακή ανάρτηση του να είναι μια απέλπιδα προσπάθεια να μαζέψει, ως ψηφιακός επαίτης, νέους επισκέπτες. Ας ελπίσουμε πως είναι γνήσια η στροφή, και η Επιτροπή θα είναι στο πλευρό του!

64 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω τον χάσατε εντελώς!

Στον Βερεσιέ και στον Μικελλίδη να πάτε για να σας περάσει..:-)

Ανώνυμος είπε...

☺ Ποιάς παράταξης ο «φωτισμένος»
Αντιπρόεδρος θεωρεί ότι στη θέα
ολόκληρης της Λευκωσίας «ξεχωρίζει το φωτισμένο τζαμί που θαμπώνει με την ομορφιά του»;
Αχαχούχιος: Δηλαδή, αγαπητέ μας φίλε,απ’ όλη τη Λευκωσία ξεχώρισες το φωτισμένο τζαμί; Αυτό σου προκάλεσε αίσθηση; Διότι εμάς μας θαμπώνει ο Πενταδάκτυλος. Πρόκειται για ένα βουνό, πίσω από το φωτισμένο τζαμί με τη φωτισμένη σημαία της παρανομίας… Εκείνη για τον φωτισμό της οποίας πληρώνει το θύμα της εισβολής, ο Κυπριακός λαός. Πρόσεξε το την επόμενη φορά καθώς μια μούντζα ίσως να έκανε καλό σε μερικούς, οι όποιοι
βάλθηκαν να μας «αλλάξουν τα φώτα»,
που λέει και ο Δώρος Λοΐζου...

Από το "προπύργιο" την εφημερίδα του Μετώπου για τον φιλοσοφημένο και λόγιο Γιώργο Ιορδάνου. Που ίσως θα έπρεπε να ψάξετε σε ποια παράταξη είναι στέλεχος και να προβληματιστείτε. Hint: δεν είναι του ΑΚΕΛ.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή, ποιός είσαι εσύ να υποδείξεις τι πρέπει να αρέσει σε κάποιον άλλο; Και προς πληροφορία σου δεν είναι απλά ενα τζαμί αλλά ο καθολικός ναός της Αγιας Σοφιάς που μετατράπηκε σε τζαμί. Είναι σαν να λέει κάποιος ότι στην Κωνσταντινούπολη, του αρέσει η Αγια Σοφια. Θα του κάνεις και παρατήρηση;

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας την ανάρτηση, συμπεραίνω μεγάλες αδυναμίες στα επιχειρήματα. Κανένας δεν υπερασπίστηκε την Τουρκία. Αυτό είναι εκ του πονηρού συμπέρασμα του christofias-watch και για σκοπούς προπαγάνδας. Απλά σχολιάστηκε ο τόνος με τον οποίο ασχολήθηκε με την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Χριστόφιας, ότι η Ευρώπη ανέχεται την ναζιστική Τουρκία. Και ότι αυτός ο τόνος, δηλ να κάνουμε παρατήρηση στην Ευρωπαϊκη Ένωση δεν ήταν διπλωματικός. Η Ευρώπη ξέρει τι είναι η Τουρκία. Υπάρχουν πολύ καλύτεροι τρόποι να δουλέψουμε ως Κύπρος.

λογοκρισία της ομορφκιάς γένους εθνικιστικού είπε...

Έσιεις δίκαιο. Κανονικά οι εθνικιστές έπρεπε στην θέα του φωτισμένου με την τουρκική σημαία Πενταδάκτυλου, να θωρούν τα αποτελέσματα των έργων τους.

Instead οι ιδεολογικοί χαφιέδες εν να μας λογοκρίνουν τζε το δέος στην ομορφκιά της Λευκωσιάτικης Αγιάς Σοφκιάς.

Ανώνυμος είπε...

αυτό που φαίνεται κυκλωμένο με κόκκινο μελάνι ' ο πρίγκηπας μου είναι έποικος' που κολλά; Και γιατί το Christofias-watch ασχολείται με το θέμα αυτό και μιλά για έποικ-lovers; Μήπως αναφέρεται σε κάποιο έρωτα έποικου με εγκλωβισμένη; Και αν έχει γίνει κάτι τέτοιο και κάποιος ασχολήθηκε με το θέμα, τι σχέση έχει με την πολιτική; Γιατί προσπαθεί να μοχλέυσει ρατσισμό το Blog; Αυτό το θέμα πιστέυω είναι εκτός πολιτικής, είναι εκτός θέματος παρατηρίου Χριστόφια και πολύ κακόγουστα χρησιμοποιείται από το Blog..

Ανώνυμος είπε...

Είναι κρίμα τόσος κόσμος να έχει κάλλους στον εγκέφαλο.

Οποιά κατάντια, έλληνες να προωθουν τουρκικά σχέδια.

Οχι ρε, έτσι "λύση" δεν την θέλουμε.
Φέρτε άλλη Δ Ι Κ Α Ι Η,
την δεχόμαστε αμέσως.

Σάββας Παπάκης είπε...

Παιδιά,

Δε θα καταθέσω τις διαφωνίες μου. Ξέρετε γιατί; Γιατί απόλαυσα αυτή την ανάρτηση. Γιατί ήταν εμπεριστατωμένη.

Ακόμη κι αν κι εγώ διαφωνώ με το ύφος με το οποίο εκφράστηκε ο Πρόεδρος, χωρίς να ταυτίζομαι με τη ναζιστική Γερμανία.

Θα σας πιστώσω με φοβερή ευρηματικότητα και θα σας συγχαρώ για την ανάρτησή σας, αν και το ξέρετε ότι εγώ ανήκω στο αντίθετο με εσάς στρατόπεδο!

Μακάρι και οι ανίκανοι δικοί μας , που μόνο βλέπουν την επιφάνεια, να μπορούσαν να κάνουν τέτοιες παρουσιάσεις.

Μια παράκληση: Γαρδέλη δε θα έρθω μαζί σου για καφέ, οπότε μην αρχίσεις τα συνηθισμένα σου. Κι αν με ρωτάς ποιος μου αρέσει από το "Βασικά Καλησπέρα σας", το οποίο είδα πρόσφατα, θα σου πω οπωσδήποτε ο Μιχαλόπουλος.

Ανώνυμος είπε...

Είναι ολοφάνερο ότι έχεις ειδικότητα στις παλινδρομικές κινήσεις παρά στις πολιτικές

Αλήθκειες τζε Ψέματα είπε...

Αιματηρή αλήθεια....

Το βιβλίο της Κίνησης για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο, με τίτλο "Αιματηρή αλήθεια", διακινείται δωρεάν σε στρατόπεδα της Λεμεσού. Δεν γνωρίζουμε αν κυκλοφορεί και σε στρατόπεδα άλλων επαρχιών. Στο συγκεκριμένο βιβλίο αναφέρονται οι βαρβαρότητες Τούρκων και Τουρκοκυπρίων, σε βάρος Ελληνοκυπρίων και προφανώς δεν γίνεται καμιά αναφορά στις βαρβαρότητες Ελληνοκυπρίων και Ελλήνων κατά των Τουρκοκυπρίων. Το πρόβλημα ωστόσο δεν είναι τι αναφέρεται στο συγκεκριμένο βιβλίο, δικαίωμα της κάθε οργάνωσης είναι να προβάλει αυτά που θεωρεί η ίδια ότι εξυπηρετούν τους σκοπούς της. Το ερώτημα είναι ποιος έδωσε την άδεια για να διανέμεται δωρεάν το βιβλίο στα στρατόπεδα και ποιοι είναι αυτοί που το προωθούν. Με αυτόν τον τρόπο εκπαιδεύονται οι εθνοφρουροί επί διακυβέρνησης του Δημήτρη Χριστόφια; Περιμένουμε απάντηση από το Υπουργείο Άμυνας. Για περισσότερες πληροφορίες ας απευθυνθούν στην Ταξιαρχία της Λεμεσού.

Ποιός χρηματοδοτεί την Αιματηρή Προπαγάνδα τους είπε...

Αιματηρή αλήθεια ή ανώνυμα ψέματα?
Τζε που βρίσκουν τα ριάλλια να φκάλλουν τόσα αντίγραφα τζε να τα διανέμουν δωρεάν στο στρατό. Διά τους τα οικονομικά πανύσχηρος Αρχιεπίσκοπος που πάει τζε στα συνέδρια τους?

Ανώνυμος είπε...

Τι περιμένετε δηλαδή ?
Να δίνουν το κοράνι, ρε προδοτάκια ?

xafies είπε...

ξέρω εγώ ποιος τους χρηματοδοτεί αλλά εν σας λαλώ, γιατί είμαι χαφιές της άλλης πλευράς

φυλακισμένος είπε...

Ο Ιορδάνου δεν είναι μπεμπεράκι της ΕΔΟΝ, αλλά ακελικός εισοδιστής στην ένδοξη νεολαία της ΕΔΕΚ.

Αυτός και ο Χαννίδιος ο Μέγας, εκπροσωπούν τον ακελισμό στην ΕΔΕΚ!

ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΦΡΟΣ Α':


"ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ" ΣΤΟ ΑΠΟΕΛ!!!
.....θΕΡΙΣΤΕ ΟΤΙ ΕΣΠΕΡΝΑΤΕ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗ.ΣΥ ....

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΞΕΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΕΦΑ!!!

ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΕΚΚΟΛΑΦΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΦΑΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΑΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΝΣΥΦΙ ...

ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΠΟΥ ΠΑΡΕΙΣΦΡΕΙΟΥΝ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ
ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙΣΦΡΕΙΣΕΙ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-ΔΡΑΣΙΣΚΕΣ-ΠΕΟΦ
ΣΤΟ ΑΠΟΕΛ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ" BLOG ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΑΡΚΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΡΗΤΟΡΕΙΑΣ!!!

ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ=ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Ανώνυμος είπε...

Έχετε χάσει τη μπάλλα κοπέλια και δεν ξεύρετε πια ιντα που λαλείτε.

Κρατήστε ψυχραιμία πεεεεεεε

Έτσι κι αλλιώς το Κυπριακο θα μείνει όπως ειναι άλλα 100 χρόνια. Αυτό δεν θέλετε;

Ανώνυμος είπε...

Όχι βέβαια.

Θέλουμε ελευθερία.

Ρήγας είπε...

Ο Κωλοκοτρώνης είχε πει:

"Φωτιά και τσεκούρι στους Τουρκοπροσκυνημένους."

Η πρόταση όμως αυτή δεν είναι οικολογική. Δεν υπάρχει λόγος να μολύνουμε την ατμόσφαιρα.

Τσεκούρι και θάψιμο έπρεπε να είχε πει.




Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Φασίστα Ρήγα,
Γιατί δεν το λες εσύ και να το κάνεις και πράξη, μάγκα του αποχωρητηρίου;

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

Θα σας στεναχωρήσω ορισμένους αλλά εγώ δεν χαϊδεύω αυτιά. Ο κος Χριστόφιας είναι απλώς ένας ερασιτέχνης χωρίς καμία επίγνωση του διεθνούς περιβάλλοντος και των κανόνων του παιχνιδιού.

Πιο ειδικά:

Το να αποκαλείς τη Γερμανία "Ναζιστική" δείχνει
α) άγνοια του τι εστί Ναζισμός

β) άγνοια των εξαιρετικά δύσκολων διεργασιών που συμβαίνουν στην Τουρκική κοινωνία και πολιτική σκηνή

γ) εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο την ενδοκυπριακή συναισθηματική κατανάλωση αλλά και αυτή μάλλον σε περιορισμένο κύκλο.

Αν λάβει κανείς υπόψη όλα τα παραπάνω, μιλάμε για παντελώς άστοχο και ολισθηρό ερασιτεχνισμό που ήρθε να προστεθεί στο λάθος (από πλευράς χρονισμού και μόνο) με το άνοιγμα της Κυπριακής Πρεσβείας στην Κούβα.

Το άνοιγμα αυτό προκάλεσε τη συγγραφή μιας έντονης προσωπικής επιστολής του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ προς τον Πρόεδρο Χριστόφια, η οποία προκάλεσε εύλογο συναγερμό συναγερμό.

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, είναι επί χρόνια ένας από τους πιο πιστούς υποστηρικτές των θέσεων μας στις ΗΠΑ, και μοιάζει να είναι εξοργισμένος από την ομιλία και τις δηλώσεις του Προέδρου κατά την επίσκεψη του στην Κούβα.

Ο Κουβανικής καταγωγής γερουσιαστής, είχε αντιδράσει στην απόφαση της Λευκωσίας να ανοίξει πρεσβεία στην Αβάνα.

Πριν την επίσκεψη Χριστόφια στην Κούβα, ο Πρόεδρος είχε συνάντηση με τον Μενέντεζ κατά την οποία φαίνεται ότι ο γερουσιαστής αντιλήφθηκε ότι έλαβε κάποιες διαβεβαιώσεις, οι οποίες τώρα θεωρεί ότι δεν τηρήθηκαν.

Πάντως και η ομογένεια και η κυπριακή διπλωματία θεωρούν σοβαρότατο πλήγμα την απώλεια Μενέντεζ από το στρατόπεδο των υποστηρικτών μας.

Προσωπικά, βλέπω πολλούς ερασιτεχνισμούς ή για να το πω αλλιώς βλέπω ένα είδος άγνοιας του διεθνούς περιβάλλοντος και των κανόνων του.


Και πριν αρχίσετε τις αντιρρήσεις:

Μπορεί κανείς σας να φανταστεί τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο να λέει τέτοιες κουταμάρες;

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι οι προδότες να τιμωρηθούν παραδειγματικά, όπως του αξίζει.

Ρήγας είπε...

Χε χε...

Εδώ μιλούμε για ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ.

Εσύ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ξεροκαταπίνεις;

Εγώ συμφωνώ μεν με τον Κωλοκοτρώνη, αλλά προτείνω κάτι πιο... οικολογικό.

Κανένα έλεος στους προδότες.

Τώρα, το τί με αποκαλεί κάποιο σφογγοκωλάριο γιουσουφάκι, απολογητής των Τουρκικών καθεστώτων και αγαπητικός των εποίκων (πως λέμε "ο αγαπητικός της βισκοπούλας"), για ποιό λόγο πρέπει να με ενδιαφέρει;

Βρε ουστ από δω που έχεις και ...άποψη!




Ρήγας

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

Απάντηση:

ΟΧΙ

Γιατί ο Τ.Π. υπηρετούσε το εθνικό συμφέρον, την ιστορία και την πατρίδα αλλά ήξερε ΑΡΙΣΤΑ πως να παίζει στη μεγάλη σκηνή.

Η μεγάλη διεθνής σκηνή ασχολείται με πραγματικότητες μόνο και τις βλέπει από διεθνές πρίσμα.

Όταν τη μία στιγμή στηρίζεις έστω υπό όρους την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας είναι παντελώς ηλίθιο να μιλάς για ναζιστική Τουρκία.

Μετατρέπεσαι σε ποντίκι που παριστάνει το λιοντάρι.

Ανώνυμος είπε...

Κι όμως κε Κυπριώτη,

Έχεις μεγάλο λάθος. Έκανε μια σωστή δήλωση ο Χριστόφιας, την οποία ούτε έπρεπε να ανακαλέσει ούτε τίποτε.

Με τη λογική σου και η ίδια η υποβολή σου ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι "ερασιτέχνης της πολιτικής", πάλι μπορεί να είναι ακραία.

Ο Τάσσος βεβαίως θα μπορούσε να κάνει μία τέτοια δήλωση. Γιατί ο ίδιος έλεγε: "θέλω να είμαι σεβαστός και όχι αρεστός".

Και το ότι η κατοχή είναι δείγμα ναζισμού εν έτει 2009 είναι γεγονός.

Καλό είναι να θέλεις να κάνεις αντιπολίτευση, αλλά τα θετικά, πρέπει να τα πιστώνεις σε κάποιον, ακόμη και στο Δ. Χριστόφια.

Κρίμα κ. Φάληρε, γιατί σε είχαμε για πιο σοβαρό.

Επίτροποι, από αυτό το ανισόρροπο λιοστρόφι παίρνατε συνεντεύξεις;

Ανώνυμος είπε...

Δεν σου αρμόζει να λες και να ξελές

Του Σενέρ Λεβέντ

Αγαπητέ Χριστόφια, μία φορά στα σαράντα χρόνια είπες μια σωστή κουβέντα και ύστερα ήρθες και την αναίρεσες. Είπες και ξείπες. Μετάνιωσες αμέσως μόλις οι απέναντί σου έκαναν λίγο το μάγκα. «Δεν ήθελα να πω έτσι», είπες συμφωνώντας μαζί τους. Κατηγόρησες την αγγλική εφημερίδα στην οποία έδωσες εκείνη τη συνέντευξη. «Τα παραποίησε η Guardian», είπες. Για να πω την αλήθεια, δεν το περίμενα αυτό από εσένα. Έπρεπε να υποστηρίξεις τα λόγια σου. Και έπρεπε να υποστηρίξεις μέχρι τέλους ό,τι και αν είχες πει. ʼλλωστε δεν είπες κάτι λάθος. Ούτε η εφημερίδα έγραψε κάτι λάθος. Έγραψε ό,τι είπες. Δεν υπάρχουν παραποιήσεις κλπ. Γιατί αποσαφηνίζεις συνεχώς; Μήπως φοβήθηκες πολύ μόλις βρυχήθηκαν τα λιοντάρια; Κρίμα. Πολύ κρίμα.

Ο Χίτλερ είναι Χίτλερ. Και ο φασισμός, φασισμός. Μήπως είναι ψέματα ότι η Ευρώπη ήταν πολύ μαλακή με τον Χίτλερ και έκανε υποχωρήσεις σε αυτόν; Το ξέρεις και εσύ ότι το πραγματικό ντέρτι τής Ευρώπης δεν ήταν ο Χίτλερ, αλλά το καθεστώς στη Σοβιετική Ένωση. Θα έκαναν γιορτή αν ο γερμανικός στρατός δεν πείραζε καθόλου τους ίδιους και επιχειρούσε να συντρίψει μόνο τη Σοβιετική Ένωση. ʼλλωστε, μήπως αν οι Σοβιετικοί δεν κέρδιζαν εκείνη την τρομερή νίκη κατά του πλέον επίλεκτου γερμανικού στρατού στο Στάλινγκραντ και αν ο Κόκκινος Στρατός δεν αναχαίτιζε τους Γερμανούς καταδιώκοντάς τους προς το Βερολίνο, μήπως θα μπορούσαν έτσι εύκολα οι σύμμαχοι να ανοίξουν εκείνο το δεύτερο μέτωπο; Όταν ο Χίτλερ δεν κατάφερε να γονατίσει το σοβιετικό καθεστώς και υπέστη μεγάλη ήττα, έζωσε την Ευρώπη ο φόβος των Σοβιετικών αυτή τη φορά. Διότι πλέον δεν ήταν τίποτε για τον Κόκκινο Στρατό να μπει από τη μια άκρη της Ευρώπης και να βγει από την άλλη. Γι’ αυτό το λόγο η Αμερική και η Αγγλία άνοιξαν το δεύτερο μέτωπο κατά των Γερμανών. Για να μην είναι οι Σοβιετικοί οι μόνοι νικητές του πολέμου. Να μην περιέλθει ολόκληρη η Ευρώπη υπό την κυριαρχία των Σοβιετικών.

......

Ανώνυμος είπε...

Εσύ σύντροφε έχεις περάσει από μαρξιστικά-λενινιστικά θρανία. Τα ξέρεις αυτά. Η κουλτούρα σου είναι σοσιαλιστική. Και είναι ορθή η διάγνωση στην οποία προέβης. Όπως η Ευρώπη προέβαινε σε παραχωρήσεις στον Χίτλερ για να μην καταστεί περισσότερο επιθετικός, έτσι κάνει παραχωρήσεις τώρα και στην Τουρκία. Αν και η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ, η Ευρώπη κλείνει τα μάτια στο γεγονός ότι το μισό νησί κατέχεται από την Τουρκία. Δεν της λέει «αποσύρσου από το έδαφός μου». Δεν χρησιμοποιεί καν την λέξη «κατοχή». Δεν λέει τίποτα για τη μεταφορά πληθυσμού στο νησί και τη λεηλασία των περιουσιών στο βορρά. Δεν κάνει το παραμικρό για να ανοίξει το Βαρώσι που παραμένει κλειστό εδώ και 35 χρόνια. Δεν την πιέζει για να ανοίξει τα λιμάνια της για την Κύπρο. Παραγνωρίζει την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο νησί. Και δεν θίγει καθόλου τα σχέδιά της να προωθήσει το χωριστό κράτος. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, την έχει φλομώσει στις φιλοφρονήσεις και από πάνω. Υποστηρίζει, λέει, τη λύση στο νησί. Προώθησε, λέει, τις μεταρρυθμίσεις. Και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Προκαλούν αναγούλα πλέον τέτοιου είδους δηλώσεις των αξιωματούχων της ΕΕ. Τις βαρεθήκαμε πια. Ακόμη λίγα τους είπες. Προσβλήθηκαν. Αποκάλεσες, δήθεν, φασιστική την Τουρκία. Όμως, δεν είπες καν κάτι τέτοιο. Εσύ δεν συνέκρινες το καθεστώς, αλλά μια συμπεριφορά. Συνέκρινες τη στάση της Ευρώπης κατά του Χίτλερ και τη στάση της κατά της Τουρκίας. Και δεν υπάρχει κανένα απολύτως λάθος σε αυτή τη σύγκριση. Αλλά, ας υποθέσουμε ότι την αποκάλεσες φασιστική. Ψέματα είναι; Αν δεν είναι φασιστικό τότε τι άλλο μπορεί είναι ένα κράτος που έχει δεκάχρονα παιδιά να σαπίζουν για χρόνια στις φυλακές, που θάβει στις φυλακές ακόμη και κρατούμενους με καρκίνο στο κρεβάτι του θανάτου, που δεν έμειναν βασανιστήρια που δεν έκανε και που ακόμη επιδεικνύει μεγάλο σεβασμό στους χουντικούς που έκαναν το λαό να κλάψει; Μην βλέπεις μόνο αυτά που κάνει στην Κύπρο για να τη βαθμολογήσεις. Να κοιτάς λίγο και τι κάνει στο εσωτερικό της δικής της χώρας. Όπου η καταπίεση προς το δικό της λαό είναι πολύ χειρότερη από αυτά που κάνει σε εμάς. Τι ελπίδα μένει σε αυτό τον κόσμο, αν ο ηγέτης ενός αδικημένου λαού απολογείται επειδή αποκάλεσε «φασίστα» τον κατακτητή του;

ΠΟΛΙΤΗΣ 3/11/09

Είπες τίποτε κ. Φάληρε;

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Διευκρινίζουμε: ο Φάληρος Κυπριώτης δεν είναι μέλος της Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο.

Είναι φίλος όμως. Ενίοτε συμφωνούμε και ενίοτε διαφωνούμε.

Και αυτά που συμφωνούμε είναι περισσότερα από αυτά που διαφωνούμε.

Δικαίωμά του να διαφωνεί μαζί μας.

Η συνέντευξή του, καλώς πάρθηκε.

Δε γίνεται κάποιοι με την πρώτη διαφωνία να διαγράφετε τελείως τον άλλον! Υπάρχουν σε επιμέρους ζητήματα διαφορετικές εκτιμήσεις.

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

Ευχαριστώ την αγαπητή Επιτροπή για τις διευκρινήσεις.

@Ανώνυμε 3:30 μμ ως κριτήριον σοβαρότητος εσύ έχεις το να συμφωνείς πάντα με κάποιον; Σοβαρομιλάς τώρα; Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να επικροτήσω τον κο Χριστόφια όταν κατά την κρίση μου δηλώσει ή πράξει κάτι το ορθόν. Και με τον Χριστόφια συμφώνησα στην άποψη περί Σταθμισμένης Ψήφου- ενώ συνεχίζω και διαφωνώ με την εκ περιτροπής.

Με τη σταθμισμένη συμφωνώ για τους λόγους που ανέλυσε με πλήρη λεπτομέρεια ο Γ. Λιλλήκας σε αρθρο του στον Πολίτη. Βρες το να το διαβάσεις.

Όπως και δεν έχω κανένα πρόβλημα να διφωνήσω με οποιονδήποτε όσο ιδεολογικά συγγενής και αν είναι αν κάπου έχω διαφορετική εκτίμηση.

Βεβαίως, και αυτή είναι η ΜΕΓΙΣΤΗ διαφορά μας, εγώ συνομιλώ και εκτιμώ με πολλούς που μας χωρίζουν πολλά σε ιδέες. Εσύ μπορείς;

Και για να τελειώνουμε, έγραψες πως ο Τάσσος Παπαδόπουλος είχε πει "προτιμώ να είμαι σεβαστός, παρά αρεστός"

ΑΚΡΙΒΩΣ για αυτόν τον λόγο Κύριε ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν θα είχε πει μια τέτοια πολιτική ανοησία. Γιατί ήθελε και ΗΞΕΡΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟΣ και οχι "Αρεστός" είτε στα αμερικανάκια είτε στους δικούς μας που εκστασιάζονται με τα μεγάλα λόγια.

Αυτή είναι η δική μου εκτίμηση "κύριε".

Αν δεν σου αρέσει μπορείς να διαφωνήσεις, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς.

Ανώνυμος είπε...

Φάληρε, είναι εικασία υποστηρικτών του Τ.Παπαδόπουλου ότι ήταν σεβαστός στους Ευρωπαίους. (Σεβαστός και όχι αρεστός). Πιστεύω ότι κάθε άλλο από σεβαστός ήταν. Αν και νομίζω ότι εμπίπτουν στη σημειολογία αυτοί οι όροι και όχι στις Διεθνείς Σχέσεις.
Σε ότι αφορά τη σταθμισμένη ψήφο σιγά μην ανατρέξουμε σε άρθρο του Λιλλήκα. Ο Λιλλήκας είναι ο πιο συμφεροντολόγος Κύπριος πολιτικός. Του αρέσει να παίζει σε άλογα φαβορί αλλά στις εκλογές του 2008 έπαιξε και έχασε. Έγραψε ενα κακογραμμένο, βιαστικό βιβλίο χωρίς παραπομπές για να διαφημιστεί λίγο και να επανέρθει σιγά-σιγά. Αλλά συνεχίζει παίζει σε λάθος άλογο.....

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να μας εξηγήσει η επιτροπή που κολλά αυτό που είναι κυκλωμένο με κόκκινο μελάνι; Ο πριγκηπας μου είναι έποικος; Και αν έχει άποψη για μικτές σχέσεις ΕΚ-ΤΚ; Πρόσφατα έχουν γίνει κάποιοι μικτοί γάμοι και στην Αγγλική Σχολή κάποιοι ΕΚ-ΤΚ έχουν μικτούς δεσμούς.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια παιθκια τι λετε για γάμους και σχεσεις Ε/Κ με Τ/Κ;

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ Η ΟΙ;

Ανώνυμος είπε...

Τον κακό σας τον καιρό και εσάς και αυτών που σας πληρώνουν τα έξοδα.

Εσείς δεν μαθαίνετε με τίποτα, Έπρεπε να μας πιάσουν όλους οι τούρκοι για να ησυχάσετε;;

Ανακυκλωμένοι εοκαβητατζήδες!!

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Βεβαίως και η Επιτροπή υποστηρίζει τους γάμους μεταξύ Ε/κ και Τ/κ. Ο Έρωτας, η αγάπη, η τρυφερότητα ξεπερνούν έθνη, φυλές και θρησκείες.

Φυσικά που να καταλάβουν από Έρωτα, αυτό το αγνό ανθρώπινο συναίσθημα, κακεντρεχή ανθρωπάκια και συμπλεγματικά υποκείμενα σαν τον Ηλικιακό Ρατσιστή, τον Κόκκινο Ιαβέρη, τον Κωστακόμπλεξ, τον Έποικ-Lover, τον Έποικ-Lover-Β', τον Μαγάριο, το Ασλάνι το Βαζάνι, τα ΕΛΑΜόγια, ο ΝΑΙκατωμένος ο Νεκατσιασμένος, ο Pinaleontas_Ιωαννίδης κλπ που μόνος σκοπός τους είναι ο διαχωρισμός μεταξύ Ε/κ και Τ/κ.

Αναξίμανδρος
Ε.Α.Δ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Εμείς θα διαδηλώσουμε στις 15 ΝΟΕ εναντια στην ανακήρυξη του ψευδοκράτους; Εσεις;;;;;;


Ελαμίτης

Είστε αγωνιστές του καναπέ.

Ανώνυμος είπε...

Βασικά θα προσφέρετε και πάλι τις υπηρεσίες σας στο καθεστώς.

Θα χαλάσετε και θα αμαυρώσετε τις εκδηλώσεις της ΕΦΕΝ και των άλλων αντιομοσπονδιακών.

ΕΛΑΜΟΓΙΑ του Ευέλικτου!

Ανώνυμος είπε...

Ενω προπερσι που δεν ειχε ΕΛΑΜ κανεις δεν κατηγορούσε την ΕΦΕΝ...

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΤΕ ΠΟΥΤΣΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ
ΑΠΟΕΛΑΚΙΑ-ΕΛΑΜΑΚΙΑ-ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΑΚΙΑ

ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΤΑΔΟΤΗ Ε????
ΦΑΤΕ ΝΑ ΚΡΑΞΕΤΕ ΑΡΧΙΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΚΡΙΜΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ ΝΑ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ
ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ!!!

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ Ο ΔΗΣΥ ΣΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΣΑΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ!!!
ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΠΑΡΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΕΛΑΚΙΑ-ΕΛΑΜΑΚΙΑ-ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΑΚΙΑ

ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΤΑΔΟΤΗ Ε????
ΦΑΤΕ ΝΑ ΚΡΑΞΕΤΕ ΑΡΧΙΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΚΡΙΜΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ ΝΑ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ
ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ!!!

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ Ο ΔΗΣΥ ΣΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΣΑΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ!!!
ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΠΑΡΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!

Πλαστήρας είπε...

Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ βρίσκεται σε διάσταση με το αξιότιμο Συμβούλιο του που ελέγχεται από τον Συναγερμό, ο οποίος παρεπιμπτόντως δεν έχει καμμιά διαφορά από το ΑΚΕΛ.

Ναι ρε η Κύπρος είναι Ελληνική, κι ας πάει στο διάολο η ΟΥΕΦΑ και η κάθε ΟΥΕΦΑ.

αποελάκης είπε...

δυστυχώς το ΑΠΟΕΛ αλώθηκε από το ΕΛΑΜ και την ακροδεξιά, δηλαδή την ΕΔΟΝ και το ΑΚΕΛ

το ΑΠΟΕΛ έγινε μια νέα Ομόνοια

:(

Ανώνυμος είπε...

ηθελαν πολλοι ρε τσιακκο να χουν συνετισμενους οπαδούς σαν της ομόνοιας!!!

δεν έχει πιο μισησμένους οπαδούς από τους αποελίστες!!

Ρατσιστές και φασίστες με όλη τη σημμμασία τηςλέξης!!


ΡΟΥΦΑΤΕ ΤΩΡΑ....

Ανώνυμος είπε...

Καποιοι σύγχησαν το blog με το γήπεδο. Εν πάση περιπτώση, προσωπικά επιθυμώ να αποδεκατιστεί το μέτωπο των Τουρκολάγνων της ΔΔΟ με ότι αυτό σημάινει

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Κάποιοι δεν καταλαβαίνουν την σοβαρότητα των καταστάσεων και ο τόπος μας θα την πληρώσει ακριβά. Κατηγορούν τους ανεγκέφαλους του εχτές στη βάση της λογικής ότι όλοι μας πρέπει να πληρώσουμε την ανοησία τους και αγνοούν ότι έχουν πάρει την σκυτάλη και λειτουργούν ως ανεγκέφαλοι του σήμερα προωθώντας "λύση" τύπου Χριστόφιας/Εγγλέζοι/Τούρκοι love for ever.

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Συγνώμη, ξέχασα και τον Νίκαρο, τον Χρυσάνθου, το καμάρι μας, τον κολλητού του Δημητράκη καλέ.

Ανώνυμος είπε...

www.anentaxtoipatriwtes.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Και ειδικός επί του Έρωτα ο Αναξίμανδρο (ή Ανάξι-ος;] ! Με τόση κακεντρέχεια που τον διακρίνει, άραγε μπορεί να ερωτευτεί τούτον το πλάσμα και μάλιστα τουρκούν;

Ρήγας είπε...

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ σημαία είναι πάνω απ'όλα σύβολο των απανταχού της γης Ελλήνων και μετά σύμβολο του Ελλαδικού κράτους.

Σε παλαιότερες μορφές υπήρχε και πριν την δημιουργία Ελλαδικού κράτους.

Επιπλέον, το Συνταγμα της ΚΔ δηλώνει ότι η καθε κοινότητα είναι ελέυθερη να χρησιμοποιεί τα δικά της εθνικά και θρησκευτικά σύμβολα.

Δεν καταλαβαίνω ποιό είναι το πρόβλημα της ΟΥΕΦΑ (ή μήπως είναι πρόβλημα κάποιων ντόπιων ρουφιάνων που έκαναν την καταγγελεία στην ΟΥΕΦΑ και δημιούργησαν θέμα) με το ΑΠΟΕΛ.

Υπόψην ότι εγώ είμαι Λεμεσιανός και ΑΕΛΙΣΤΑΣ και ολίγον με ενδιαφέρει η πορεία του ΑΠΟΕΛ στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Λοιπόν, πίσω στο θέμα: ΔΙΚΑΙΩΜΑ του ΑΠΟΕΛ, του ΠΑΝΣΥΦΙ ΑΠΟΕΛ και οποιουδήποτε να έχει μαζί του την Ελληνική σημαία σε ό,τι μέγεθος επιθυμεί.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που η κατά τα άλλα ευαίσθητη ΟΥΕΦΑ τιμώρησε Τούρκικη ομάδα για πανώ; (θυμόμαστε το τεράστιο πανώ "Istanbul Since 1453" και πολλά άλλα)

Και μην μου πείτε ναι αλλά κάποιοι κουβαλούν και σβάστικες, διότι αυτό είναι άλλο θέμα. Σοβαρότατο μεν, αλλά εδώ μιλούμε την ΟΥΕΦΑ και το συγκεκριμένο πανώ. Θέλετε να μιλήσουμε για τις σβάστικες, πολύ ευχαρίστως. Και για τις σβάστικες και για τα αντεθνικά πανώ, το κάψιμο της Ελληνικής σημαίας, σύμβολα της ΕΣΣΔ, της Κούβας, της Κίνας, μέχρι και σύμβολο της 17Ν και πολλά άλλα που βλέπουμε στις κερκίδες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Γι'αυτά ΔΕΝ υπάρχουν κανονισμοί;



Ρήγας

ΥΓ/ ΧΟΜΟΤΟΥΡΚΣΠΟΡ: Turks Since 1948.

ΤΖΟΝ είπε...

Πάντως ο Αναξίμανδρος, με ούλλα τα αίπια του, που τον Χρίστο Χρίστου τον μουτσιοπαίχτη σίγουρα έχει παραπάνω πιθανότητες, εν αμφιβάλλω.

Ανώνυμος είπε...

Ρε ρηγα-ρηγακι αν σου βαψω την μαππα πρασινη εναν νομισεις επαττιχα,πρωτη φορα θορω αελιστα να δικαιολογα τα σκατα τους λαστιχαρηδες,αν σου βαστα πιεννε πετα τουτα που λαλεις μεστην κερκιδα της αελ ρε μοτα.

Ρηγας: O ΠΡΩΤΟΣ ΦΙΛΟΑΠΟΕΛΙΣΤΑΣ ΑΕΛΙΣΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

CYPRUS IS GREEN

Ανώνυμος είπε...

Ρήγα ασε τις παπαριές με την μπαλα....καλύτερα να μιλάς για το Κυπριακό που είσαι μάστρος..


Πάντως σε συγχαίρω που καταδίκασες το γεγονός ότι ο Σίμος Αγγελίδης εν φυγόστρατος..

Ανώνυμος είπε...

Περιμενουμε την κατα τα αλλα λαλλιστατη επιροπη να μας σχολιασει τα ακολου8α θεματα

α)Επισκεψη Λαβρωφ
β)Δηλωσεις ταλατ για ψευδοκρατος
γ)Υποθεση TOR-M1-Ισραηλ

Εκτοσ ας το μονο που εισαστε αξιοι ειναι να επιτηθεστε συνεχως εναντιον του ακελ και του χριστοφια,να παιζετε τους ντετεκτιβ για να εβρετε σχεση ακελ-ελαμ και να αισχρολογητε εναντιον blogger/δημοσιογραφων που διαφωνουν μαζι σας.


ΥΓ ο φιοβος ερωτοκριτου του αποελ εν προδοτης που απαγορευσε να φκει η σημαια με την κυπρο? και αν ναι τοτε εχει ο ρηγας τα μετρα του για να τιυ σκαψει λακκο παστα μετρα του??

Ανώνυμος είπε...

Ρήγα ασε τις παπαριές με την μπαλα....καλύτερα να μιλάς για το Κυπριακό που είσαι μάστρος..


Πάντως σε συγχαίρω που καταδίκασες το γεγονός ότι ο Σίμος Αγγελίδης εν φυγόστρατος..

Ρήγας είπε...

Μπλα μπλα μπλα.

Επαναλαμβάνω: ΠΟΙΟ το πρόβλημα με την ΟΥΕΦΑ;

ΜΟΥΓΚΑ!

Όταν οι Σέλτικς στην Σκωτία κρατώντας Ιρλανδικές σημαίες φωνάζουν Up the IRA, όταν οι οπαδοί της Berclona φωνάζουν για αυτονομία, και πολλά άλλα , ΠΟΥ είναι η ΟΥΕΦΑ; Πότε τιμωρήθηκε κάποιος;

Το θέμα όμως εδώ είναι ότι η καταγγελεία δεν ήρθε από έξω προς την ΟΥΕΦΑ αλλά ΑΠΟ ΜΕΣΑ !! Από την Κύπρο.

Δεν είναι θέμα ούτε του ΑΠΟΕΛ, ούτε κανενός. Δεν έχει το ΑΠΟΕΛ τα αποκλειστικά πνευματικά δικαιώματα στην Ελληνικότητα. Το ΑΠΟΕΛ (οι συγκεκριμένοι οπαδοί) απλώς λένε το αυτονόητο. Ότι η Κύπρος είναι Ελληνική.

Κάποιοι από ΟΛΑ αυτά, "κατάλαβαν" ότι είμαι ...φιλο-ΑΠΟΕΛΙΣΤΑΣ !

Ως εκεί φτάνει ο νους τους. Αντί να βλέπουν το προηγούμενο που δημιουργείται, πρώτα μέσω του αθλητισμού και μετά στα υπόλοιπα, κάποιοι το βλέπουν οπαδικά και ποδοσφαιρικά. Ως εκεί μπορεί δουλέψει το κρανίο τους.

Βέβαια αν είχαν νου, δεν θα ήταν νενέκια και ειδικά ακελάκια νενέκια.

Βέβαια το σωστό είναι:

Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.



Ρήγας

Υποστήριξη στους Χρυσαυγίτες είπε...

Τόσα σεντόνια για να πείσετε ότι διαφέρετε που τους εθνικιστές νεοναζί να πηένουν άδικα. 'Ισως τελικά γιατί ο φασιστοεθνικισμος, όπως τον ο βήχας εν κρύφκουντε. Τζε η υποστήριξη στους Χρυσαυγίτες που εδυεισδήσαν στο ΑΠΟΕΛ δεδομένη. Κρίμα.

Ανώνυμος είπε...

Ρήγα ασε τις παπαριές με την μπαλα....καλύτερα να μιλάς για το Κυπριακό που είσαι μάστρος..


Πάντως σε συγχαίρω που καταδίκασες το γεγονός ότι ο Σίμος Αγγελίδης εν φυγόστρατος..

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα η Κύπρος δεν είναι Ελλάδα Ρήγα. Δεν είμαστε Ελλαδίτες. Ουδέποτε η Κύπρος ητάν μέρος της Ελλάδας. Ούτε η Αλεξάνδρεια ήταν Ελλάδα ποτέ, ούτε η Κωνσταντινούπολη, ούτε η Μελβούρνη όπου ζουν πολλοί Έλληνες. Η Κύπρος είναι ανεξάρτητο κράτος και δεν μας ενδιαφέρουν τα ψυχολογικά σου. Η ΕΟΚΑ αγωνίστηκε για Ένωση αλλά με την υπογραφή της Ζυρίχης απο εμάς, απέτυχε σε αυτό το στόχο και η ένωση απεκλείσθη. Αν εδώ είναι Ελλάδα, τότε η ΕΟΚΑ Β έκανε νόμιμο αγώνα. Αν εδώ είναι Ελλάδα θα είχες το Γιωργάκη πρωθυπουργό και θα πλήρωνες φόρους στο ελληνικό κράτος. Δεν έχουν σχέση τα ψυχολογικά του καθένα. Εξάλλου, αν κάνουμε ανάλυση, το 18% ΤΚύπριοι δεν νοιώθουν Έλληνες. Ούτε το 4% μαρωνίτες. αρμένιοι, λατίνοι και ούτε το 50% του 78% (των ΕΚυπρίων) πιστέυουν ότι εδώ είναι Ελλαδα... Βάλε και τους 100,000 κοινοτικούς.... Να μην προσθέσουμε και 200,000 έποικους...

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω στο φίλτατο ρήγα να πάει στην Ελλάδα να εύρει μια καλαμαρού να παντρευτεί(για να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα) τζε μετά να αυτοπροταθεί για τη θέση του έλληνα πρέσβη στο νεοσυστατο κυπριακό κράτος.

Ανώνυμος είπε...

μα ποιά καλαμαρού εννα γυρίσει να το δει τον μουζουpήν τον Ρήγα τον Κυπραίο που μοιαζει με έποικο;

Ρήγας είπε...

Χε χε.... Τσίμπησαν τα τουρκακελάκια!

Εσάς ρε, σας ρίχνουν δόλωμα και εσείς καταβροχθίζετε και το καλάμι και την βάρκα και τα κουπιά. Τί πιράνχας και μαλακίες. Μόμπυ Ντικ, η φοβερή άσπρη φάλαινα.

Βρε νενέκια, αν ήμουν μουζουρής και έμοιαζα με έποικο, θα με τρέχατε από πίσω να γίνω ο καλύτερος σας φίλος και ο καλύτερος φίλος της γυναίκας σας και της κόρης σας!

Είτε σας αρέσει είτε όχι η Κύπρος είναι αναπόσμαστο κομμάτι του Ελληνισμού.

Ακελάκια νενέκια,
Δεν είστε κόμμα.
Είστε κοτόπουλα με γενικό γραμματέα.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Ρήγα απ'ότι φαίνεται εσύ είσαι αυτός που τσίμπησε...έγραψες ολόκληρη έκθεση!!

Ανώνυμος είπε...

ΡΗΓΑ ΜΟΥΖΟΥΡΗ ΠΕΣΕ ΜΕΣΤΟ ΚΟΥΡΡΗ!!
(αφου εισαι και λεμεσιανος)

Ανώνυμος είπε...

ο Γιώργος Ιορδάνου είναι γνωστό καθίκι και ιδιαίτερα στην κοινότητα των Κυπρίων φοιτητών στο Southampton. Είναι πολύ αδύνατος επιχειρηματολογικά και άκρως επικύνδυνος για τη νεολαία της ΕΔΕΚ. Μαζί του έχουν έρθει σε αντιπαράθεση ακόμη και ύψιστα στελέχη της ηγεσίας της ΕΔΕΚ. Το συγκεκριμένο στέλεχος του Αγώνα Η.Β δεν είχε καν τα κότσια να κατέβει στις εκλογές της ΕΦΕΚ Η.Β του 2009. Διετέλεσε πρόεδρος του Αγώνα Η.Β για ένα διάστημα του 2009 και κατάφερε να συντρίψει τα ποσοστά του Αγώνα Η.Β στο 2,9 τοις εκατόν.

Ανώνυμος είπε...

H ΕΦΕΚ Η.Β ΠΡΕΠΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟ Γιώργο Ιορδάνου ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΘΛΟ ΤΙΣ ΧΡΥΣΗΣ ΠΑΛΑΜΗΣ ΤΟΣΟ ΥΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΥΙΑ ΤΙΝ ΙΚΑΝΟΤΙΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΔΙΑΣΥΡΕΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Η.Β.
ΕΓΩ ΠΑΝΤΟΣ ΔΙΕΡΩΤΟΥΜΕ "ΔΕΝ ΑΝΤΡΕΠΕΤΕ ΤΟΥΤΟΣ Ο ΜΙΤΣΗΣ ΝΑ ΚΑΜΝΙ ΡΕΖΙΛΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ΤΙΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΤΙΝ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΣΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΔΕΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΥΙΑ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥΣ?"