ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΚΕΛΙΚΩΝ!

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009


Ο ρατσιστοφασισμός μας έχει κυριαρχήσει στο Κόμμα. Και είναι Anef_Oriwn!



Δε μας φτάνει που ο Οδοστρωτήρας και τα φερέφωνά του έχουν επιδοθεί σε εκστρατεία αποενοχοποίησης της Τουρκίας, τώρα μας ζητούν και τα ρέστα.


Διαβάστε το άρθρο πιο κάτω, που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ, από ένα ομοϊδεάτη του γνωστού ακελικού blogger φασιστορατσιστή Άνευ Ορίων.


Πατριωτική εκστρατεία αποενοχοποίησης



Η νεοφανής θεωρία των υπερπατριωτών της άγονης γραμμής, περί κατάπτυστης, βδελυρής έως και προδοτικής εξίσωσης των εγκλημάτων που έγιναν σε βάρος της ε/κ κοινότητας με τα εγκλήματα που έγιναν σε βάρος της τ/κ κοινότητας, έχει τις ρίζες της στην αντίληψη ότι όσο πιο λίγες ευθύνες καταλογιστούν στους Ελληνοκύπριους, τόσο πιο μικρό θα είναι και το κόστος που θα επωμιστούν με τη διαμόρφωση και την εφαρμογή της συμφωνίας επίλυσης του Κυπριακού.

Η αντίληψη αυτή είναι εν μέρει βάσιμη, αλλά όχι καθ' ολοκληρία και κατ' απόλυτο και σχηματικό, δογματικό τρόπο. Οι ευθύνες τής κάθε κοινότητας στο Κυπριακό με το κόστος της λύσης που αυτή θα επωμιστεί δεν είναι, απλά και μηχανικά, συγκοινωνούντα δοχεία, έτσι που το όποιο περιεχόμενο μετακυλίεται από το δοχείο των ευθυνών να καταλήγει στο δοχείο του κόστους.

Εξάλλου, είναι πλέον παραδεκτό -ή μήπως δεν είναι;- ότι
η λύση στο Κυπριακό δεν μπορεί να είναι δίκαιη, αλλά η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι αυτή η λύση να είναι όσο το δυνατό πιο βιώσιμη και λειτουργική και όσο το δυνατό πιο λίγο επώδυνη και οδυνηρή. Όσοι δεν αντιλαμβάνονται ότι με την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό πρωτίστως η ε/κ πλευρά θα κληθεί ν' αποπληρώσει το βαρύτατο τιμολόγιο των λαθών, των αστοχιών, των αβλεψιών αλλά και των εγκλημάτων της στη σύγχρονη κυπριακή ιστορία ή πλανώνται πλάνην οικτράν ή συνειδητά παραπλανούν και αποπροσανατολίζουν τον κυπριακό λαό.

Ας επανέλθουμε όμως στη νεοφανή θεωρία περί καταδικαστέας εξίσωσης των εγκλημάτων σε βάρος των δυο κοινοτήτων. Αρχικά βέβαια η θεωρία των ανυποχώρητων υπερπατριωτών της άγονης γραμμής ήταν άλλη, ότι με λίγα λόγια την ε/κ κοινότητα απαρτίζουν στο διηνεκές... Χερουβείμ και Σεραφείμ, ενώ η τ/κ κοινότητα διαχρονικά αποτελείται από... Βελζεβούληδες και Εωσφόρους! Όταν αυτή η ειδυλλιακή θεωρία καταρρίφθηκε από τα ξεροπήγαδα που τελευταία, συχνά πυκνά, ξερνούν οστά αμάχων Τ/Κ, επινοήθηκε η θεωρία της προδοτικής εξίσωσης των εγκληματών σε βάρος των δυο κοινοτήτων. Σύμφωνα λοιπόν με τη θεωρία της εξίσωσης ή για την ακρίβεια της μη εξίσωσης των εγκλημάτων, τα εγκλήματα που διέπραξαν Ε/Κ σε βάρος Τ/Κ είναι... λιγότερο εγκλήματα, διότι δεν είχαν ως αυτουργό το επίσημο κράτος, όπως συνέβη με τα εγκλήματα των Τούρκων και των Τ/Κ σε βάρος Ε/Κ, όπου την ευθύνη φέρει το τουρκικό κράτος, που εισέβαλε στρατιωτικά στην πατρίδα μας.

Λες και όταν γίνεται λόγος για εγκλήματα διαφυλετικού μίσους, εγείρεται ποτέ ζήτημα... πρωτοκόλλου, σειράς ή άλλης διαδικασίας. Όταν τα κόκαλα του αδελφού, του πατέρα ή του παππού σου σαπίζουν σ' ένα λάκκο απλώς και μόνο γιατί ήταν Τ/Κ ή απλώς και μόνο γιατί ήταν Ε/Κ, έχει σημασία αν αυτός που τον δολοφόνησε ήταν κανονικός στρατιώτης ή άτακτος ένοπλος; Και στη μια και στην άλλη περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε με έγκλημα διαφυλετικού μίσους;

Με το να επιχειρούμε άτσαλα, άγαρμπα, ισοπεδωτικά και ανιστόρητα, να εξαγνίσουμε παντελώς και να αποενοχοποιήσουμε πλήρως την ε/κ πλευρά, δεν ανακόπτουμε την προοπτική περαιτέρω δικών μας υποχωρήσεων στο Κυπριακό, όπως εσφαλμένα ισχυρίζονται και πιστεύουν κάποιοι. Εκείνο που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι ότι με τέτοιες πρακτικές και τέτοιες προσεγγίσεις, απλώς απομακρύνουμε κι άλλο την προοπτική της λύσης.

Αφού έτσι, αναδεικνύοντας μονομερώς τα εγκλήματα των άλλων, επενδύουμε αποκλειστικά και μόνο στα φοβικά σύνδρομα των Ε/Κ, δημιουργώντας περαιτέρω προϋποθέσεις μη λύσης και παγίωσης των διχοτομικών τετελεσμένων. Με τα πρόσφατα ευρήματα στο Τζιάος είχαμε αναζωπύρωση αυτής της τακτικής. Ό,τι αναδεικνύει και υπομνήσκει το μίσος μεταξύ των δυο κοινοτήτων υπερπροβάλλεται και μεγιστοποιείται. Έτσι προετοιμάζουμε Ε/Κ και Τ/Κ να ζήσουν ξανά μαζί σε μια επανενωμένη, ειρηνική Κύπρο;

Τελευταία η θεωρία της αποενοχοποίησης της πλευράς μας
άρχισε να περιλαμβάνει και το προδοτικό - φασιστικό πραξικόπημα, που δεν είναι βέβαια νέα. Αφού "άφρον" το χαρακτήριζαν όσοι εκ των υπερπατριωτών δεν είχαν πρόβλημα μαζί του και "επάναγκες" το ονομάτισαν όσοι ενδεχομένως και να συμμετείχαν σε αυτό. Ασφαλώς και δεν ήταν αιτία για την εισβολή το πραξικόπημα, υπήρξε όμως η αφορμή. Και όσοι επιχειρούν σήμερα να αποενοχοποιήσουν ακόμα και τους πραξικοπηματίες, ας απαντήσουν στο ερώτημα: Θα γινόταν ποτέ εισβολή αν δεν είχε προηγηθεί το πραξικόπημα;

Δυστυχώς, το βαρύτατο τιμολόγιο της λύσης δεν θα το πληρώσουν μόνο όσοι έριχναν τους Τ/Κ στα ξεροπήγαδα το '63-64, όσοι έκαμναν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις σε βάρος Τ/Κ γυναικόπαιδων το '67 και όσοι πήραν τα όπλα καταλύοντας τη Δημοκρατία το '74.
Το βαρύτατο τιμολόγιο της λύσης θα το πληρώσει ολόκληρος ο κυπριακός λαός, αθώοι, ένοχοι, συνένοχοι, προδότες, προδομένοι, πατριώτες, υπερπατριώτες και λιγότερο πατριώτες...

*Ο Γρηγόρης Φωτεινός είναι μέλος του ΑΚΕΛ



Σχόλιο της Επιτροπής:

Θα σχολιάσουμε 4 σημεία από το πιο πάνω άρθρο:


1) "Η λύση δε θα είναι δίκαιη" (γιατί δε μας το έλεγαν άραγε οι Οδοστρωτήρες πριν τις εκλογές, όταν αναρτούσαν γιγαντοαφίσες του Ευέλικτου που έγραφαν "ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ-ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ";;;;)


2) Η επισήμανσή του: " Η νεοφανής θεωρία των υπερπατριωτών της άγονης γραμμής, περί κατάπτυστης, βδελυρής έως και προδοτικής εξίσωσης των εγκλημάτων που έγιναν σε βάρος της ε/κ κοινότητας με τα εγκλήματα που έγιναν σε βάρος της τ/κ κοινότητας, έχει τις ρίζες της στην αντίληψη ότι όσο πιο λίγες ευθύνες καταλογιστούν στους Ελληνοκύπριους, τόσο πιο μικρό θα είναι και το κόστος που θα επωμιστούν με τη διαμόρφωση και την εφαρμογή της συμφωνίας επίλυσης του Κυπριακού".


Αυτή κατ' εμάς είναι η άλλη όψη του ακόλουθου νομίσματος:

η εξίσωση ευθυνών και η συλλογικοποίηση ευθυνών από τους Οδοστρωτήρες, είναι για να μας πείσουν να πληρώσουμε το βαρύτατο τίμημα μιας άδικης λύσης.


ΑΛΛΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ "ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ" ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΩΡΑ!!!!


3) "Τελευταία η θεωρία της αποενοχοποίησης της πλευράς μας άρχισε να περιλαμβάνει και το προδοτικό - φασιστικό πραξικόπημα, που δεν είναι βέβαια νέα..."


Προσπαθούμε δηλαδή να αποενοχοποιήσουμε το πραξικόπημα!!!!!!! Ποιοι; Εμείς που καταδικάζουμε το φασισμό και αντιστεκόμαστε σε αυτόν, με όλη τη δύναμη της ψυχής μας. Που αρνούμαστε να ταυτίσουμε τον κυπριακό λαό με τους πραξικοπηματίες!


4) "Το βαρύτατο τιμολόγιο της λύσης θα το πληρώσει ολόκληρος ο κυπριακός λαός, αθώοι, ένοχοι, συνένοχοι, προδότες, προδομένοι, πατριώτες, υπερπατριώτες και λιγότερο πατριώτες".


Γιατί άραγε δε μας έλεγαν οι Οδοστρωτήρες για το βαρύτατο τιμολόγιο που θα πληρώσουμε πριν τις εκλογές; Και γιατί να πληρώσουμε βαρύτατο τιμολόγιο με τη λύση; Και γιατί να αναλάβουμε τις ευθύνες κάποιων Ε/Κ εθνικιστών-φασιστών;



Και ρωτάμε: Δεν είναι άξιο απορίας που δε γίνεται αναφορά στο τιμολόγιο που πρέπει να πληρώσει η Τουρκία που κατέχει το νησί μας, που εκτόπισε, βίασε και σκότωσε;


Τα περί "τιμολογίου" όμως (δηλαδή τα περί "συλλογικής ευθύνης") είναι ρατσιστικά και φασιστικά. Και μας θυμίζουν το ΧΙΤΛΕΡ!

Να χαίρεστε την κατάντια σας Ευέλικτοι Οδοστρωτήρες! Να χαίρεστε και τα μέλη σας που συμμερίζονται τις απόψεις του Φωτεινού.


Aν κρίνουμε από τα μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά, άλλα μέλη σας, σας γυρίζουν συνέχεια την πλάτη.

Αφήνοντας όμως τους διάφορους Φωτεινούς και τους διάφορους ακελορατσιστές απολογητές της Τουρκίας να αλωνίζουν στο Κόμμα!






ΡΙΜΑΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH


53 Σχόλια:

ΑΝΕΥ+ΧΡΙΣΤΟΣ+ΓΡΗΓΟΡΗΣ=1 ΚΩΛΟΓΕΡΟ είπε...

Μήπως ο Χρίστος Χρίστου, εκτός από το ψευδώνυμο Άνευ Ορίων έχει και το ψευδώνυμο Γρηγόρης Φωτεινού;

Έχει καταντήσει πολύ εμετικός αυτός ο τύπος.

Να τον τυλίξετε και να τον πάρετε δώρο του Ερντογάν.

Εν έτσι φοβιτσιάρικη η φάτσα του που τ'αλήθεια;

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Ξεχάσαμε να πούμε, ότι η φωτογραφία, ήταν μια προσφορά προς στην Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, μέσω e-mail, από τον αναγνώστη μας Ιοσίλιο.

Ανώνυμος είπε...

Λυπούμαι σας πάντως. Έναν Άνευ Ορίων και αν μεν μπορείτε να τον κουμαντάρετε!

Περικλής είπε...

Το άρθρο του Γ. Φωτεινού πράγματι είναι ακραίο.

ΔΕΝ εκπροσωπεί όμως το κόμμα μας κανένας Φωτεινός και κανένας Σκοτεινός.

Και η χρήση που κάνετε του άρθρου για να στιγματίσετε όλο το ΑΚΕΛ και τον κόσμο της Αριστεράς, είναι χυδαία!

ΚΩΣΤΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΕΛΟΣ ΚΚΕ είπε...

Είχα πει ότι θα απείχα για λίγο, αλλά ειλικρινά δεν άντεξα, μετά που είδα το άρθρο του "σύντροφου" Φωτεινού!

Αν αυτή είναι η κυπριακή Αριστερά, δεν τολμώ να σκεφτω πόσο φασιστική μπορεί να είναι η κυπριακή Δεξιά!

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Είναι τραγικό που έχουμε κι εμείς ακελορατσιστές που παρείσφρησαν στην ΕΔΕΚ.

Χριστοφάκια του χειρίστου είδους!

Αναζητείται μια σταλιά αξιοπρέπειας είπε...

Παιδιά αν δεν το εκαταλάβετε, οι κοκκινόκωλοι του διαδικτύου, επιάσαν εργολαβία τις ανικανότητες του Χριστόφια και πασχίζουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Ο προβοκάτορας, που απασχολείται στον astra, Μιχάλης Μιχαήλ, προσπαθεί να μας πείσει ότι εφαρμόστηκε η 8η Ιουλίου και ο ηλικιακός ρατσιστής, Χρίστος Χρίστου, με τα ψευδώνυμα Άνευ Ορίων και Γρηγόρης Φωτεινού, προσπαθεί να διακιολογήσει τις πολύ καλά οργανωμένες από το τουρκικό κράτος, εγκληματικές ενέργειες εναντίον μας, με τις μεμονωμένες πράξεις ανεγκέφαλων φασιστόμουτρων της πλευράς μας.

Φιλικά προς το Μιχάλη και το Χρίστο, θα ήθελα να τους ρωτήσω αν αντιλαμβάνονται ότι εξευτελίζονται και οι ίδιοι σαν "προσωπικότητες", προσπαθώντας να κάνουν το μαύρο άσπρο.

Μάριος είπε...

Μα τι ψάχνετε ρε παιδιά;

Ο Μιχάλης και ο Χρίστος είναι τα κόκκινα παπαγαλάκια που μολύνουν την μλογκόσφαιρα, υποτιμώντας την νοημοσύνη μας, αλλά κυρίως (αυτό με ενοχλεί πολύ περισσότερο) την αξιοπρέπεια μας.

Όπως είπε και ο Χρίστος Χριστόφιας, "είτε μας αρέσει είτε όχι, το πολίτευμα μας είναι η δημοκρατία".

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Δεν είναι θέμα ενός ατόμου, Χρίστου Χρίστου, Φωτεινού ή Σκοτεινού ή μετά ή Ανευ Οργίων. Είναι θέμα ότι τέτοιοι τύποι υφάρχουν, προβάλλονται απο κάποια μέσα και παρά τις καρπζιές που τρώνε συνεχίζουν.

Το αν θα δούμε μεμονωμένα άτομα και να συζητούμε αν θα τους κολλήσουμε την ετικέτα του προδότη ή του αθεράπευτα ηλίθιου είναι ένα πράγμα.

Πίσω από αυτά τα ανδρείκελα κρύβεται μια ολόκληρη τάση που διαπερνά εγκάρσια όλο το πολιτικό φάσμα και αυτήν οφείλουμε να πολεμήσουμε άνευ ορίων.

Τέλος για να δραστηριοποιούνται με τόση μανία τέτοια άτομα σε αυτό το ιστολόγιο σημαίνει ότι θορυβήσατε πολύ, μα πάρα πολύ το Καθεστώς!

Ζήτω η Δημοκρατία, Ζήτω η Ελλάδα.

Ρήγας είπε...

Προς επιτροπή:

Δίνετε /τεράστια/ σημασία στον λεγόμενο 'άνευ ορίων.' Είναι δημόσιο πρόσωπο; Όχι. Μην τον κάνετε εσείς δημόσιο πρόσωπο λοιπόν. Ένα πράγμα είναι να του απαντά κάποιος σε κάτι που γράφει εδώ μέσα, και άλλο να τον κάνετε εσείς διάσημο στην πρώτη σελίδα, ο τέτοιος είπε έτσι και ο τέτοιος είπε αλιώς και να μια απάντηση τεσσάρων σελίδων σε καινούργιο άρθρο. Είναι πολύ κουραστικό. Ο 'ανευ ορίων' είναι ένας από τους πολλούς Κύπριους που τυγχάνει να έχουν ιστολόγιο. Ε και; Κάνει κάτι σημαντικό; Και αν κάποιοι νομίζουν ότι τα ιστολόγια είναι καινούργια εφέυρεση, τους λέω ότι η τεχνολογία υπάρχει και χρησιμοποιείται από το 1990... Απλώς σήμερα έχουμε εφεύρει καινούργιο όνομα, το blog είναι πιο σέξυ από το web page. Ιστολόγιο έχει και η γιαγιά μου σήμερα. Πάρακάτω;



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ απόλυτα με τον Ρήγα. Για μας που παρακολουθούμε το μπλοκ έχει καταντήσει κουραστικό να διαβάζουμε για άτομα που δεν ξέρει κανένας και εκφράζουν το πιο πολύ μια άποψη που όσο και να ενοχλεί τον πατριωτικό χώρο παραμένει άποψη.

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδιά, διερωτώμαι γιατί ασχολείστε με αυτό τον Φωτεινό.

Ο κύριος αυτός μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου έσταζε μέλι για το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ προσπαθώντας να τους πείσει να ψηφίσουν Χριστόφια. Να τι έγραφε στην Χαραυγή
http://www.haravgi.com.cy/site-article-3465-gr.php

“Η κοινότητα αρχών, θέσεων, απόψεων, αγώνων και διεκδικήσεων είναι εδώ, παρούσα, δεδομένη και απαρασάλευτη. Κι αυτή η κοινότητα, που συνήφθη σε επίπεδο κορυφής αλλά ανδρώθηκε και ατσαλώθηκε σε επίπεδο βάσης, έχει σήμερα καταστεί ακόμη πιο ισχυρή, πιο διευρυμένη και συνάμα πιο άρρηκτη.”

Δεν πέρασαν από τότε ούτε δύο μήνες από τις εκλογές και πέρασε γενεές 14 το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ σε νέο του άρθρο και πάλι στην Χαραυγή.
http://www.haravgi.com.cy/site-article-6695-gr.php

“Οι εκπρόσωποι των ηττημένων δυνάμεων - και τους αποκαλούμε έτσι διότι έτσι συμπεριφέρονται - οφείλουν να επιλέξουν μεταξύ μαξιμαλισμού και άκρατου αρνητισμού, διότι δεν μπορούν να υιοθετούν και τις δύο προσεγγίσεις ταυτόχρονα. Ολος αυτός ο σκεπτικισμός, όλες αυτές οι μεμψιμοιρίες, τα μουρμουρητά, η γκρίνια, οι μίζερες και καταθλιπτικές προσεγγίσεις των εξελίξεων και των νέων δεδομένων στο Κυπριακό δεν συνιστούν παρά «αφορμολοήματα» - υψίστης πιστότητας η κυπριακή διάλεκτος στην προκειμένη περίπτωση - όσων «αφορμολοούνται» διότι δεν χώνεψαν ακόμη ότι η σχολή σκέψης την οποία εκπροσωπούν στο Κυπριακό έχει αποτύχει παταγωδώς και ηττηθεί κατά κράτος. Αργά ή γρήγορα θα το χωνέψουν όμως, έστω κι αν αυτό τους πάρει μια πενταετία.”

Όσο για αυτά που γράφει τώρα μην εκπλήττεστε. Έχει πει και χειρότερα, και πάλιν στην κομματική Χαραυγή (για να μην λεν μερικοί ότι αυτά που λέει δεν εκφράζουν το ΑΚΕΛ).
http://www.haravgi.com.cy/site-article-8979-gr.php

“Δεν έχει λοιπόν σημασία αν οι συνιστώσες της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Κύπρου θα ονομάζονται πολιτείες, επαρχίες, περιφέρειες, καντόνια, κρατίδια ή κράτη. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι αυτές οι συνιστώσες, όπως κι αν ονομαστούν στο τέλος, θα υπάγονται σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Κι αυτό έχει διασφαλιστεί πέρα για πέρα, τόσο με την 8η Ιουλίου, όσο και με την 21η Μαρτίου, αλλά και με την 23η Μαΐου.”

Και πιο κάτω ότι:

“Οι αντιδράσεις τους όμως είναι αποκαλυπτικές για τις πραγματικές τους προθέσεις. Ακόμα και η λέξη «συνεταιρισμός» ενοχλεί. Αν δεν είναι συνεταιρισμός αυτό που πάμε να φτιάξουμε με τους Τ/κ συμπατριώτες μας, τότε τί είναι; Αν στην Ομόσπονδη Κυπριακή Δημοκρατία οι Τ/κ δεν θα είναι συνεταίροι μας τότε τί θα είναι; Τσιράκια μας μήπως; Πώς αντιλαμβάνονται δηλαδή ορισμένοι την πολιτική ισότητα; Οπως είναι κατοχυρωμένη σε όλα τα συναφή ψηφίσματα του ΟΗΕ ή όπως ευελπιστούν ότι θα την ευνουχίσουν στην πράξη αν πότε συναινέσουν στην όποια προτεινόμενη ή διαμορφούμενη από μας, Ε/κ και Τ/κ, λύση; Εκείνο που έχει σημασία, είναι που άνοιξε η δίοδος στη Λήδρας, που καθημερινά φέρνει πιο κοντά πολλές εκατοντάδες Ε/κ και Τ/κ. Κι ας την ονομάζουμε εμείς Λήδρας και οι Τ/κ Λοκματζί. Εκείνο που έχει σημασία είναι ν’ ανοίξει η δίοδος στο Λιμνίτη, να διευκολυνθούν χιλιάδες συμπατριώτες μας ένθεν και εκείθεν του κλειστού σήμερα οδοφράγματος. Κι ας το ονομάζουμε εμείς Λιμνίτη κι εκείνοι Γεσιλιρμάκ”

Θαυμάστε λοιπόν το παλικάρι μας και περιμένετε μέχρι την επόμενη φορά που θα ξανακτυπήσει.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ είπε...

Χεχεχεχεχε...ρε μα ο χρίστος που λαλείτε εν πολιτικός μηχανικός; Επειδή αν είναι, δουλεύκουμε στην ίδια εταιρεία.

Αν είναι, εν ένας βλάκας και μισός.

Ενημερώστε με αν εν πολιτικός μηχανικός και να σας στείλω αληθινή φωτογραφία του νενέκου. Εν ακόμα πιο άσχημος που τούτην!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ανώνυμος 9:53, έκαμε μια πολλά καλή έρευνα, με την οποία αποδεικνύει ότι οι ακελικοί εκφράζονται ανάλογα με τα συμφέροντα της δεδομένης χρονικής στιγμής.

Ταυτόχρονα απαντά και στον κοκκινόκωλο που είπε πριν ότι αυτά δεν εκφράζουν το ΑΚΕΛ.

Συγχαρητήρια ανώνυμε!

Γρηγόρη - Χρίστο - Αχμέτ...άσχημο πράμα να σου σκαλίζουν το παρελθόν, ιδίως όταν αυτό δείχνει γλύψιμο για ψήφους, και μετά την εξασφάλιση τους, αλαζονεία και ετσιθελικότητα.

Ρίξε κόκκινο στη νύχτα! είπε...

Δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο ο Φωτεινού!

Τέλειος συνήγορος της Τουρκίας και της κατοχής.

Κυπρέος είπε...

Ερωτήματα προς Περικλή, που όπως βγαίνει από τα λεγόμενα του είναι ΑΚΕΛικός:

1. Γιατί θεωρείς ότι το άρθρο του Γ. Φωτεινού είναι ακραίο;
2. Μπορείς να μας επεξηγήσεις σε ποια σημεία διαφωνείς και γιατί;
3. Και πιο συγκεκριμένα, θεωρείς ότι η πιο κάτω τοποθέτηση του είναι λανθασμένη; «...αναδεικνύοντας μονομερώς τα εγκλήματα των άλλων, επενδύουμε αποκλειστικά και μόνο στα φοβικά σύνδρομα των Ε/Κ, δημιουργώντας περαιτέρω προϋποθέσεις μη λύσης και παγίωσης των διχοτομικών τετελεσμένων»

Περικλής είπε...

Φίλε Κυπρέε,

Από ότι αντιλαμβάνομαι είσαι σύντροφος.

Θεωρώ ακραίο το ότι δεν παρουσιάζει την Τουρκία στο άρθρο του ο Γ. Φωτεινός. Επίσης με ενοχλεί το "βαρύτατο τιμολόγιο" της λύσης.

Αυτά είναι αντίθετα με επανειλημμένες διακηρύξεις και του ίδιου του Προέδρου.

Τέτοια ακραία άρθρα ενισχύουν την προπαγάνδα αυτών που ισχυρίζονται ότι προσπαθεί η Αριστερά να αποενοχοποιήσει την Τουρκία για να επιβάλει μια άδικη λύση.

Και όσο κάποιοι σύντροφοι ταυτίζεστε με τέτοιες ακραίες τοποθετήσεις όπως του Φωτεινού και του Σκοτεινού, διώχνετε κόσμο από το Κόμμα. Καταλαβαίνετε ότι μας δακτυλοδείχνει ο κόσμος;

Εσένα ποια είναι η άποψή σου;

Ανώνυμος είπε...

Δευκαλίων ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ...

Ανώνυμος είπε...

Περικλέτο, το να ρίχνετε έαν πυροτέχνημα και να τρέχετε τάχα να το σβήσετε είναι παλιά μέθοδος.
Πιστεύετε και οι δύο σε λύσεις που δεν αποδέχεται η συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού λαού και στο νέο δημοψίφισμα θα συρρηκνωθείτε ακόμα περισσότερο.

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Ο Χριστόφιας επιμένει να μιλά για κοινό πολιτισμό Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Μα ποιο κοινό πολιτισμό εννοεί; Είναι το Κούριο, η Σαλαμίνα και τόσα άλλα αρχαία μνημεία "κοινος πολιτισμός;" Τι πολιτισμό μας άφησαν οι Οθωμανοί; Τα τζαμιά ή τους ναργιλέδες;

Κυπρέος είπε...

Φίλε Περικλή,
Πρώτ’ απ’ όλα να διευκρινίσω ότι δεν είμαστε «σύντροφοι» με την έννοια που το βάζεις εσύ. Εγώ δεν ανήκω στο χώρο του ΑΚΕΛ, αλλά κινούμαι και δραστηριοποιούμαι πολιτικά στο ευρύτερο χώρο της Αριστεράς. Στηρίζω μάλιστα και τις προσπάθειες του Προέδρου για εξεύρεση λύσης στο κυπριακό μέσα από τη συνεννόηση με τους τουρκοκύπριους. Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να τολμήσουμε να αμφισβητήσουμε και να αποδομήσουμε ακόμα κάποιες από τις απόψεις και τα ιδεολογήματα που φέρουν τους ελληνοκύπριους να έχουν πάντα και σε όλα δίκιο.
Οι απόψεις που προβάλλει ο Φωτεινός στο κείμενο του έρχονται σε αντίθεση με τα διαχρονικά ιδεολογήματα και τις κατεστημένες “αλήθειες” των ελληνοκυπρίων και τείνουν να ανατρέψουν πολλά απ’ αυτά που θεωρούμε (κι ως αριστεροί ακόμα) ως θέσφατα, ιερά και όσια. Γι’ αυτό και όσα γράφει ο Φωτεινός φαντάζουν αιρετικά, ακραία και βλάσφημα. Ίσως θα ήταν πιο ολοκληρωμένη η κριτική του αν αναφερόταν και στις ευθύνες και υποχρεώσεις της Τουρκίας, αλλά αυτό θα έκανε το άρθρο του πιο προσιτό και πιο αποδεκτό;
Εγώ θέλω να επισημάνω μερικά πολύ σημαντικά σημεία του άρθρου τα οποία παραβλέπουμε εξαποστέλλοντας το ολόκληρο στο πυρ το εξώτερο:

1. «Όταν τα κόκαλα του αδελφού, του πατέρα ή του παππού σου σαπίζουν σ' ένα λάκκο απλώς και μόνο γιατί ήταν Τ/Κ ή απλώς και μόνο γιατί ήταν Ε/Κ, έχει σημασία αν αυτός που τον δολοφόνησε ήταν κανονικός στρατιώτης ή άτακτος ένοπλος;»
2. «...αναδεικνύοντας μονομερώς τα εγκλήματα των άλλων, επενδύουμε αποκλειστικά και μόνο στα φοβικά σύνδρομα των Ε/Κ, δημιουργώντας περαιτέρω προϋποθέσεις μη λύσης και παγίωσης των διχοτομικών τετελεσμένων».
3. «Ό,τι αναδεικνύει και υπομνήσκει το μίσος μεταξύ των δυο κοινοτήτων υπερπροβάλλεται και μεγιστοποιείται. Έτσι προετοιμάζουμε Ε/Κ και Τ/Κ να ζήσουν ξανά μαζί σε μια επανενωμένη, ειρηνική Κύπρο;»

Σ’ ευχαριστώ για την προσοχή!

Περικλής είπε...

Φίλε Κυπρέε,

Το κόμμα μας δεν έχει αυτές τις απόψεις. Μη με παρεξηγείς, αλλά οι απόψεις που εκφράζεις είναι αριστερίστικες και ο Φωτεινός είναι εκτός γραμμής ΑΚΕΛ.

Και μόνο ενισχύουν τους όσους είναι αντίθετοι με τη Λύση. Το να παρουσιάζεις τη λύση ως "βαρύ τιμολόγιο", μόνο τρομάζει τον κόσμο. Η λύση πρέπει να είναι η χαρά και η ελπίδα του τόπου και όπως είπε ο Πρόεδρος πρέπει να στηρίζεται σε αρχές.

Προσωπικά, πιστεύω στον Πρόεδρο και στις διαβεβαιώσεις του. Βεβαίως εσύ που δεν είσαι του Κόμματος, δικαιούσαι να έχεις όποιες απόψεις θέλεις. Όμως ο Φωτεινός, που διαφημίζει τον εαυτό του και ως μέλος του ΑΚΕΛ, είναι εκτός γραμμής.Πως να το πω, κάνει ζημιά, δεν το καταλαβαίνει;

Δε θα ήθελα να συζητήσω περισσότερο το θέμα αυτό δημόσια. Μακάρι να είχα ένα τρόπο να επικοινωνήσω μαζί σου αλλιώς. Επειδή όμως δεν έχω, θα σε παρακαλούσα για χάρη της Λύσης για την οποία αγωνίζεται ο Πρόεδρος με όλες του τις δυνάμεις, να μείνει το θέμα εδώ.

Με τους υπόλοιπους που με προκαλούν δε θα ασχοληθώ.

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω κοπέλια της Επιτροπής να καταλάβατε ότι ο Κυπρέος, δεν είναι άλλος από το γνωστό φασιστορατσιστή.

Με το ζόρι να εισβάλλει στο blog σας, ως ένας άλλος Αττίλας!

Μάλιστα ακόμη και οι σύντροφοί του, διαφωνούν μαζί του και του γυρίζουν την πλάτη.

Φασιστορατσιστή, ακελοφασίστα, ανεφορίτη, ακελόβορτε, ξιμαρισμένε, ελαμοφάσιστε, ξεφτιλοσάτυρε, κοψονούρη, ταγματακελικέ, μουσολινοχώρκατε, δεν έχεις υπόθεση!

Όλοι σε φτύνουν. Ίσως στα κατεχόμενα να κάμεις χαΐρι με τους γκρίζους λύκους! Στις ελεύθερες περιοχές όμως,ως και τα συντρόφια σου σε φτύνουν!

Φ

Ανώνυμος είπε...

Για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις για το ποιος είναι ο γνωστός ρατσιστοφασίστας φασιστορατσιστής, εννοώ το γνωστό ηλικιακό ρατσιστή, το διαστροφικό πορνοσάτυρο Anef Oriwn.

Φ

Περικλής είπε...

Φασίστες είστε και φαίνεστε.

Αλλά δε θα σας αφήσουμε αυτή το φορά. Δε θα μας πιάσετε απροετοίμαστους όπως το 1974!

Πραξικόπημα μόνο στα όνειρά σας.

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

Κύριε Σκοτεινέ....συγνώμην, Φωτεινέ ήθελα να πω. Διάβασα 2 φορές το άρθρο σας.

Δεν βρήκα ούτε μια φορά τις δυο λέξεις που ορίζουν το Κυπριακό:
1 εισβολή
2 κατοχή

Ποιος είπε πως δεν υπήρξαν εγκλήματα και βαρβαρότητες ΚΑΙ από μια μεριδα Ε/Κ; Κανείς.

Ποιος ειπε πως οι Τ/Κ που έκαναν εγκλήματα σε βάρος των Ε/Κ ήσαν πλειοψηφία; Κάνεις.

Ποιος σε περίοδο συνομιλιών όπου η Κύπρος θεωρητικά πάσχει την "καλύτερη δυνατή λύση" μιλάει για τις Ε/Κ ενοχές και μονομερώς για τα εγκλήματα που διέπραξαν Ε/Κ; ΕΣΕΙΣ και μόνο ΕΣΕΙΣ.

Τι θα πει "η λύσις δεν θα είναι δίκαιη";;;; Αν με αυτό λέτε πως η αδικία η μέγιστη ξεκινά από την αντι-ιστορική αποδοχή της Δ.Δ.Ο, θα συμφωνήσω μαζί σας και θα πω ναι, πρόκειται για αδιανόητη υποχώρηση που βιάζει την φυσική τάξη της Κύπρου.

Οπότε πλέον θα αναρωτηθώ γιατί εμμένουμε κύριε σε ένα πλαίσιο που συμφωνήθηκε στη δεκαετία του 70 πολλά χρόνια πριν από το διεθνές περιβάλλον της εποχής μας.

Υποψιάζομαι όμως πως δεν είναι καν αυτό που θέλετε να πείτε γιατί άλλως θα είχατε κάνει την αναγκαία διευκρίνηση. Τι μένει;

Μένει κύριε Φωτεινέ πως ζητάτε επιπλέον υποχωρήσεις από την Ε/Κ Κυβέρνηση, πέραν και από αυτήν της Δ.Δ.Ο. Που το πάτε;

Στη Συνομοσπονδία; Στο Συνεταιρισμό δύο Κρατών; Όπου το ένα θα είναι ένα αμιγώς ελεγχόμενο από την Τουρκία κρατίδιο και ταυτόχρονα θα έχει το 50% της κυβερνητικής ευθύνης στο άλλο 50%;;;;

Η Κυπριακή Δημοκρατία κύριε Φωτεινέ, είναι με όλα της τα προβλήματα ένα ευνομούμενο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους κατοίκους του να έχουν εργαστεί πάρα πολύ σκληρά για 35 χρόνια-υπό καθεστώς κατοχής- για να το φέρουν εκεί που είναι σήμερα, ή μάλλον εκεί που ήταν μέχρι να αναλάβει το ξήλωμα του το καθεστώς που κυβερνά τον τελευταίο χρόνο.

Να είστε βέβαιος, πως ο μέσος απλός ανώνυμος Κύπριος, αυτός που κάνει μία και δύο και τρεις δουλειές για να σπουδάσει τα παιδιά του και να έχει ένα σπίτι δεν πρόκειται να επιτρέψει να γίνει η Δημοκρατία του παρελθόν, έτσι, επειδή το θέλετε εσείς, οι Αγγλοαμερικάνοι η κα Μπακογιάννη ή η κα Διαμαντοπούλου.

Έχετε ιδέα κύριε Φωτεινέ πόσοι Έλληνες της Κύπρου είχαν τεράστια οικονομικά συμφέροντα από το ΝΑΙ το 2004 αλλά ψήφισαν ΟΧΙ;

Αν δεν το μάθατε τότε, το μάθημα θα επαναληφθεί συντομα.

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Η εξωκοινοβουλευτική ψευτοαναρχίζουσα αριστερά την οποία επικαλείται ο Κυπρέος είναι συνήθως το σκληρότερο δεκανίκι της Νέας Τάξης. Παραπέμπω στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα που ταυτίζονται πλήρως με τις επιθυμίες του Σόρος. Στην Κύπρο έχουμε τους τρισήμισυ τροτσκιστές της Αριστερής Πτέρυγας και τους τεσσερισήμισυ της
Εργατικής Δημοκρατίας. Είδος προς εξαφάνιση.

Τι λες ρε Περικλή; Για ποιο πραξικόπημα μιλάς; Κύριε Ελέησον πια...

Κυπρέος είπε...

Αγαπητέ Περικλή,
Μαζί μου λες πως δεν θέλεις να συνεχίσεις την κουβέντα, με τους υπόλοιπους πους ε προκαλούν δεν θα ασχοληθείς, τώρα γιατί μπαίνεις εδώ μέσα δεν ξέρω ...
Όμως μια κι εγώ ξεκίνησα αυτή τη συζήτηση μεταξύ μας, επέτρεψε μου ακόμα μερικά σχόλια στην βάση των όσων γράφεις σε μένα πιο πάνω. Και αφού δεν το επιθυμε’ις δεν θα επανέλθω.
Φυσικά ούτε εγώ θα ασχοληθώ με τα όσα ανοίκεια και αήθη λεει για μένα ο Φ(ανατικός). Άστε τον τρελλό στην τρέλλα του!

1. Διαπιστώνω μια αδυναμία ή έστω μια έλλειψη διάθεσης να τεκμηριώσεις και να επεξηγήσεις τις απόψεις σου και γιατί απορρίπτεις συλλήβδην τα όσα λεει ο Φωτεινός στο άρθρο του.

2. Αντίθετα χαρακτηρίζεις τις δικές μου απόψεις «αριστερίστικες» χωρίς και πάλι να το τεκμηριώνεις. Δεν είναι αφοριστικό αυτό;

3. Το άρθρο του Φωτεινού φιλοξενείται σήμερα και στην “Χαραυγή”, όπως έτυχε κει με πολλά κείμενα του! Αν τελικά είναι «εκτός γραμμής ΑΚΕΛ», όπως λες, γιατί φιλοξενούνται τα άρθρα του στην κομματική εφημερίδα; Ή στο κάτω – κάτω γιατί δεν βγαίνει κάποιος άλλος ΑΚΕΛικός να σχολιάσει και να αντικρούσει τα όσα γράφει; Ή νομίζεις ότι πρέπει να παραπεμφθεί σε κάποιο πειθαρχικό σώμα για ιδεολογικοπολιτικές παρεκκλίσεις και αντικομματικές ενέργειες;

4. Διαπιστώνω επίσης ότι η κριτική σου για το άρθρο του Φωτεινού είναι επιφανειακή και δεν αγγίζει την ουσία των όσων λεει. Διακρίνω μάλιστα και μια φοβία μην και παρεξηγηθεί το ΑΚΕΛ ... Μα από ποιους να παρεξηγηθεί από τους εθνικιστές; Ίσως το λεξιλόγιο του Φωτεινού για κάποια ζητήματα να είναι πολύ προχωρημένο και ακραίο και να προκαλεί, πως γίνεται όμως ένας Αριστερός σαν και του λόγου σου, να φοβάται τις προκλήσεις προς τα κατεστημένα;

5. Επικεντρώνεις την κριτική σου σε επιμέρους ζητήματα όπως το λεκτικό του Φωτεινού, π.χ. στην έκφραση «βαρύ τιμολόγιο». Μπορείς να μου πεις (αν θα επανέλθεις) σε τι διαφέρει αυτή η έκφραση από τον καθιερωμένο πλέον στην κυπριακή πολιτική φρασεολογία «οδυνηρός συμβιβασμός»;

6. Με το ίδιο τρόπο και σε επιμέρους ζητήματα και όχι επί της ουσίας επικεντρώνει τα σχόλια του και ο διαχειριστής του ιστολογίου Ρίμαχος. Ασχολείται με την ορθότητα της θέσης του Προέδρου για «δίκαιη λύση» ή με το «βαρύ τιμολόγιο» (κι αυτός) ή με το αν αυτό το ιστολόγιο προσπάθησε να αποενοχοποιήσει το πραξικόπημα ...

7. Εν τέλει κανένας δεν ασχολήθηκε κατα πόσο κάποια απ’ όσα λέει ο Φωτεινός είναι ορθά, όπως π.χ. πως «Ό,τι αναδεικνύει και υπομνήσκει το μίσος μεταξύ των δυο κοινοτήτων υπερπροβάλλεται και μεγιστοποιείται.».


Περικλή, θα επανέλθω μόνο αν επανέλθεις με σχόλια πάνω στα όσα έχω πει. Τα όσα λενε οι διάφοροι άλλοι δεν με απασχολούν... Όμως να πω στον Πλαστήρα ότι εγώ δεν επικαλέστηκα ΚΑΜΙΑ «εξωκοινοβουλευτική ψευτοαναρχίζουσα αριστερά» ... Εγώ μίλησα για ευρύτερη Αριστερα!
Κατα τα άλλα, Περικλή, χάρηκα για την γνωριμία!

Περικλής είπε...

Κρίμα. Πραγματικά κρίμα που η Χαραυγή δημοσιεύει τέτοια κείμενα.

Είμαι θυμωμένος με το Κόμμα μου.

Αλλά δε θα πω περισσότερα. Θα μιλήσω εκεί όπου πρέπει.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος, ήταν συγγενής του Χριστόφκια.

Εξού και η σημερινή ΝΕΚΡΟΚΑΠΗΛΕΙΑ.
Εν ψήφοι τούτοι, να τους αφήσουμε να τους πιάσει άλλος ?

ΑΙΔΟΣ ΑΡΓΕΙΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας

Εως το 2004 υποστήριζα ΑΚΕΛ πιστά. Με το δημοψήφισμα κλωνίστικε η πίστη μου. Ποτέ μου δεν φαντάστηκα ότι Ελληνοκύπριοι θα υποστήριζαν Τουρκικές θέσεις. Επειδή δεν βρίσκω άλλη λογική εξήγηση, σήμερα πιστεύω ότι ορισμένοι πολιτικόι είτε μυστικά δεσμεύτηκαν παρασκηνιακά με ξένες εχρικές δυνάμεις λόγω ψευδουποσχέσεων (προδοσία), είτε είναι τόσο νοητικά ασθενείς που δεν αντιλαμβάνονται ότι οδηγούμαστε στο στόμα της Τουρκίας.

Από το 2004 και μετά, περιπλανιέμαι πολιτικά. Βρίσκομαι οπουδήποτε εκτός ΑΚΕΛ και σίγουρα εκτός ΔΗΣΥ.

Ανώνυμος είπε...

Τα σχόλια του ΠΡΟΣΟΧΗ!, δεν αποτελούν ηλικιακό ρατσισμό;

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Σχόλια περιέχοντα ηλικιακό ρατσισμό, είτε από τον Ηλικιακό Ρατσιστή, είτε εναντίον του ίδιου, διαγράφονται.

Ρήγας είπε...

Προς επιτροπή:

Όποιος βρίζει, μπορείτε να τον διαγράφετε. Δεν χρειάζετε να τον κάνετε διάσημο και μετά να τον διαγράφετε.

Σχετικά με το άρθρο στην Χαραυγή. Ποιός είναι ο αρθρογράφος; Ούτε η μάνα του δεν τον ξέρει. Έχει καμοιά θέση στο Κόμμα; Όχι. Επομένως; Υπο κανονικές συνθήκες δεν θα διάβαζε κανένας το κείμενο εκτός από τον ίδιο. Τώρα τον κάνατε διάσημο κι'αυτόν, κάνατε διάσημες και τις θέσεις του αφού τους δίνετε σημασία.

Δηλαδή ό,τι βλακεία σκαρφιστεί ο κάθε περιθωριακός πρέπει να γίνεται πρωτοσέλιδη εδώ;

Και αν αύριο βγει κάποιος και πει ότι είμαστε όλοι οι Έλληνες ελέφαντες πρέπει εσείς να βγείτε και να παραθέσετε επιχειρήματα ότι ΔΕΝ είμαστε;

*** Αφήστε τα γιουσουφάκια, τις cheerleaders, τις ιερόδουλες, τα Ορκς και τους μπράβους του Ακελικού λόμπι στην πάντα. Αυτοί ούτε προσωπική γνώμη έχουν, ούτε εξελίξεις επηρεάζουν, ούτε μετρά η άποψη τους ακόμα και εάν κάποιοι από τους ίδιους έχουν αντίθεση εντύπωση. Μην τους δίνετε προαγωγή σε βαθμοφόρους. Αφήστε το ίδιο το Κόμμα να ορίζει ποιοί είναι οι βαθμοφόροι του. Στόχος μας είναι η /ηγεσία/ του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΑΚΕΛ γενικώς.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

ρε κοπελλουθκια της επιτροπης και μαλακιες,τα ψουμια σας εν πολλα λλια....εννα φατε πολλυ τοππουζι τουτον σας λαλω, νομιζετε οτι εισαστεν ανωνυμοι και πελλαρες...ηβραμεν σας ρεεεε...ποσο καιρο να σας βουρουμεν...κυπ και επαγρυπνηση μαζιν, μα με ποιους τα βαλλετε ρε αχρηστοι? ξερετε τι σημαινει επαγρυπνηση ρε? 80 χρονια ρε αχρηστοι, και τωρα με τα κοπελια της κυπ που την εξηλωσαμεν και ειναι ουλλοι δικοι μας...ετοιμαστητε που εφτομας να φατε καλα, πολλυν ττοπουζιν ρε κοπελλουθκια, νομιζετε οτι εισαστεν σπουδαιοι α? χαχα που εφτομας καρτερατεμας.

Ανώνυμος είπε...

Ερχεται ο ΔΥΣΗ.

Θα πετυχουμε αυτοδυναμια.

Ετοιμαστειτε...να δημιουργησετε το ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Watch

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Παρακαλούμε τα διάφορα χριστοφάκια του ΔΗΚΟ (δηλ. ψευδοδηκοϊκούς) να μεταφέρουν τις προσωπικές τους εμπάθειες εκτός αυτού του blog.

Οι αναρτήσεις τους με προσωπικές επιθέσεις, θα διαγράφονται.

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Παρακαλούμε επίσης συναγωνιστές να μην ασχολούνται με χριστοφάκια επί προσωπικού.

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο του Φωτεινού είναι ρατσιστικό.

Είμαι μέλος του ΑΚΕΛ Ορμήδειας, και καταδικάζω το σύνθημα.

Ανώνυμος είπε...

Εννοώ καταδικάζω το μήνυμα.

ΜΕΛΟΣ ΑΚΕΛ ΟΡΜΗΔΕΙΑΣ

ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΚΗ είπε...

Εγώ εγκρίνω το άρθρο του Φωτεινού.

Με θυμάστε που έβριζα τον Τάσσο;

Ahmet_Oriwn είπε...

Εγκιώ, Αχμετ Ορίων, πολλά φκαριστημένος με Φωτεινόν

aiolos είπε...

Έτσι όπως το πάτε με τον ΑΝΕΥ, τον βλέπω να μπαίνει στην Κυβέρνηση Χριστόφια.

Τελικά το μπλοκ δουλεύει για σένα ΑΝΕΥ, μη δίνεις όμως σημασία τι μπορείς να περιμένεις από αντικομμουνιστές.......

Ανώνυμος είπε...

Ερχεται ο ΔΥΣΗ.

Θα πετυχουμε αυτοδυναμια.

Ετοιμαστειτε...να δημιουργησετε το ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Watch

Ανώνυμος είπε...

Ζητώ το ομοσπονδιακό δικοινοτικό διζωνικό ΑΚΕΛ

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι δύο σύντομες παρατηρήσεις.

1. Ο Γρηγόρης Φωτεινός αρθρογραφεί πολύ συχνά στην Χαραυγή και υπογράφει ως μέλος της Κ.Ο. ΑΚΕΛ Ακρόπολης. Και εσείς συζητάτε κατά πόσον αυτά που λέει τυγχάνουν της έγκρισης του ΑΚΕΛ? Μα που ζείτε?

2. Ο ίδιος ο Χριστόφιας άρχισε λίγες μέρες μετά που εξελέγη να αντικαθιστά τη φράση "δίκαιη λύση" (που έλεγε προεκλογικά), με το "δίκαιη, υπό τις περιστάσεις, λύση" (όπως λέμε ολίγον έγκυος). Τι το ψάχνει λοιπόν ο φίλος του ΑΚΕΛ να πείσει ότι η λύση θα είναι χαρά και ελπίδα. Πράγματι, αυτά που έγραψε ο Φωτεινός είναι "έξω από τα δόντια" αυτά που πιστεύει το ΑΚΕΛ για τη λύση που θα πετύχουμε. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε και το "λέμε όχι για να τσιμεντώσουμε το Ναι" στο βαρύτατο τίμημα που λεγόταν Σχέδιο ΑΝΑΝ. Θέλω όμως να πιστεύω ότι εάν φέρουν τέτοια λύση και πάλιν οι πλειοψηφία των ΑΚΕΛικών δεν θα τους ακούσει.

Ανώνυμος είπε...

Ερχεται ο ΔΥΣΗ.

Θα πετυχουμε αυτοδυναμια.

Ετοιμαστειτε...να δημιουργησετε το ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Watch

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΝΔΥΕΣ ΧΡΩΜΑΤΟς ΓΑΛΑΖΙΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

signomi giati diladi prospathite na apodiskete oti o fotinos ine tis thesis tou akel pou ekfrazi, afou arthrografi eponima ke ipografi os melos ke akel, ke h xaravgi ton dimosievi, piou tis thesis ekfrazi, tis dikes mou? ke giati sas apasxoli ti thesi exi sto akel? mipos oi thesis pou epanilimena ekfrase o xatzhgeorgiou diaferoun katholou?

Ανώνυμος είπε...

ρε επιτροπουλλα και δηκοπατριωτες που γραφετε δαμεσα...να σας ρωτησω κατι. αν σε 3 χρονια, εχετε β γυρο τον ΜΕΓΑ ΑΡΧΗΓΟ ΑΝΣΤΑΣΙΑΔΗ και τον ανθελληνα χριστοφκια. με τις θεσεις που εκφραζει στο εθνικο ο ΝΙΚΑΡΟΣ και ο χριστοφιας σημερα. εσεις ποιον θα υποστηριξετε?
ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΝΙΚΟΣ.
συναγερμικος του ΟΧΙ, ηταν το μονο του λαθος που ειπαι ναι ο νικος,αλλα εδιορθωσε το τωρα.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ανώνυμε 7.47

Η Απάντηση στο δίλημμα Χριστόφιας - Αναστασιάδης είναι Χριστόφιας. Είναι κρίμα όμως που μόνον στην περίπτωση που αναμετρηθεί με τον Αναστασιάδη, και όχι με οποιονδήποτε άλλο, ο άλλωτε συμπαθής Δημήτρης Χριστόφιας, θα φαινόταν καλύτερος.Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση μάλλον χλωμά βλέπω τα πράγματα για το ΑΚΕΛ.

Ανώνυμος είπε...

Από τα πλέον παράλογα είναι να αφήνουν οι Έλληνες να τους κυβερνά ένας σοβιετικός τουρκοτάταρος, ο Ντιμιταρ Κριστοφιεφ.

Πετάξτε τόν ακελικό συρφετό στη θάλασσα.

Ανώνυμος είπε...

Πρόεδρος ο Ομήρου

ΠΑΛΙΟΣ ΕΔΕΚΚΙΤΗΣ είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΠΑΝΩ. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΚΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΟΜΗΡΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΠΟΞΩ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΓΩΝΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗ ΤΖΙΑΙ ΟΥΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΛΕΙΦΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΚΙΑ.

ΕΝ ΚΑΛΟΣ Ο ΟΜΗΡΟΥ ΤΖΙΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΛΛΥΤΤΕΡΑ. ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΜΟΥΝ ΧΑΝΙ ΤΟΥ ΧΑΝΝΙΔΗ.