Ο Μέγας Νενέκος, ο Ευελικτότερος και από τον Ευέλικτο!

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Σε ξεπερνώ κατά πολύ Giorgakis μου και σένα και τον Ευέλικτο.
Ο πιο μεγάλος Νενέκος, είμαι εγώ!



Ο Ν. Αναστασιάδης, όχι μόνο είναι αδιόρθωτος, αλλά είναι και ο μεγαλύτερος Νενέκος. Δεν πρόλαβε να κοπάσει ο θόρυβος από τις αποκαλύψεις για την πόρτα της επιδιαιτησίας που άνοιξε με την πρόσκλησή του προς τον Ντάουνερ "να μας δοθούν ιδέες ως τροφή για σκέψη" και βγήκαν στην επιφάνεια και άλλα κατορθώματα του.

Ναι. Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που κατάγγειλε την πατρίδα του στην Ευρώπη, που επισκεπτόταν γονυπετής τον Ερντογάν, που συναντούσε τον Ταλάτ στις κλεμμένες περιουσίες μας, που έλεγε στο Ταλάτ να εκμεταλλευτεί μόνο τα 2/3 των περιουσιών μας. Τον άνθρωπο που το "Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω" (στις επόμενες γενέες) το ερμηνεύει στην πράξη ως "Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω" (στην Τουρκία)

Διαβάστε τι έγραψε ο έγκυρος Μιχάλης Ιγνατίου στο Φιλελεύθερο, μετά από τις αποκαλύψεις εγγράφων των Ηνωμένων Εθνών και των αγγλοαμερικάνων.



Φίλα το χέρι μου Νίκο! Έτσι για τα προκαταρκτικά! Μετά, ό,τι προκύψει!
(φωτογραφία που πήραμε από τους φίλους μας από το "Κυπριακό Ποντίκι"


"Προσέξετε τον "απορριπτικό" Φιλελεύθερο."
Πηγή: Φιλελεύθερος 11/9/2009, Μιχάλης Ιγνατίου

ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ των Ηνωμένων Εθνών, ημερομηνίας 16 Ιουλίου 2009 (ώρα αποστολής: 10.24 μ.μ.)- αναφέρονται τα εξής: «Ο κ. Αναστασιάδης (ηγέτης του ΔΗΣΥ) μας προειδοποίησε σήμερα να είμαστε προσεκτικοί με τις απορριπτικές (rejectionist) εφημερίδες (σ.σ.: αναφέρει τον Φιλελεύθερο), αφού θα συνεχίσουν να υποσκάπτουν τη διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών, ιδιαίτερα εάν σημειωθεί πρόοδος. Αυτός (εννοεί τον κ. Αναστασιάδη) θα είναι κλειδί για να υπερψηφιστεί το δημοψήφισμα» (“Ηe willbe keyin getting a referendum through”).

Ερώτημα πρώτον: Είναι δυνατόν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καρφώνει με τόσο αδέξιο και απαράδεκτο τρόπο τη μεγαλύτερη εφημερίδα της Κύπρου;

Ερώτημα δεύτερον: Και είναι δυνατόν χωρίς να έχει διαβάσει την τελική συμφωνία, να δίνει υποσχέσεις στους ξένους από τώρα ότι θα υποστηρίξει το «ναι» στο επερχόμενο δημοψήφισμα;


Σχόλιο της Επιτροπής:

ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΕΛΙΚΤΟ!

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΝΕΝΕΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

ΤΟΝ ΕΥΕΛΙΚΤΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΕΥΕΛΙΚΤΟΥ: ΤΟ ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΡΙΜΑΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH


25 Σχόλια:

Ρήγας είπε...

Ο πατέρας αυτού του ΑΛΗΤΗ, αυτού του ΠΡΟΔΩΤΗ, είχε φάει ένα χαστούκι από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο που ακόμα και στον Άδη θα το θυμάται.

Ποιός έχει τα κότσια να δώσει και στον γιό 2-3 πάτσους;

Α ρε, Σπύρος που σας χρειάζεται. Μόνο ο Σπύρος τον έκανε να χοροπηδά τον Αναστασιάδη.



Ρήγας

Κυπρέος είπε...

Μπορείς να τεκμηριώσεις αυτό που μας λέεις κ. Ρήγα;

Ρήγας είπε...

Να τεκμηριώσω το γεγονός ότι ο Αναστασιάδης είναι αλήτης; Πες μου, ξέρεις να διαβάζεις (και να σκέφτεσαι); Αν ναι, δες αυτά που κάνει και αυτά που λέει. Διάβασε τα κείμενα.

Ή να τεκμηριώσω το γεγονός ότι ο παπάς του ως αστυνόμος έφαγε χαστούκι από τον Μακάριο;

Ή μήπως να τεκμηριώσω το γεγονός ότι ο Σπύρος τον έκανε τα χοροπηδά; Έβλεπες τις συζητήσεις στην τηλεόραση;

Ο Αναστασιάδης είναι άξιο πολιτικό τέκνο του Κληρίδη.

Γιατί δεν ενώνεστε με το ΑΚΕΛ και να το κάνετε ΔΗΣΑΚΕΛ ή ΚΑΜΠΑΡΕ;


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

OLOI EDO MESA EISASTE EMPATHIS ARROSTIMENOI KAI MOUTSIOPEXTES

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια αδελφοί κύπριοι για το μπλόγκ σας!!

Ανώνυμος είπε...

Εύγε στους επιτρόπους για την πόλύ ΄καλή δουλειά που κάνουν. Όλοι μαζί με μια φωνή "Ζήτω η διχοτόμισης"
Ρήγα επειδή με την ιδιόρυθμη ορθολογιστική σου μέθοδο αναπτυξης επειχηρημάτων που μπορεί να πείσει και τους πλέων αμετάπιστους, έχεις το μοναδικό προνόμιο να είσαι ο πρώτος που θα φωνάξει "Ζήτω". Επείσης θα ήθελα να παρακαλέσω την επιτροπή(πάντα σε συνεργασία με τον ρήγα) να καταρτήσει ενα ονομαστικό κατάλογο με τους σημερινούς προδώτες ετούτου του τόπου και αντιστοίχως ένα κατάλογο με τους μεγαλύτερους εν ζωή Πατριώτες.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

E.C

Bobby Sands είπε...

Όσα στοιχεία κι αν δείξεις στους ναι-νέκους, επαναπροσεγγιστές και υπόλοιπους εκπροσώπους του τσίρκουλλου, δεν πρόκειται να πειστούν. Και τώρα και πάντα, αρνιά θα μείνουν.

Βέβαια δυστυχώς τα αρνιά έχουν δικαίωμα ψήφου, κι αυτό είναι ένα από τα μειονεκτήματα της δημοκρατίας.

Ρήγας είπε...

Μεταξύ

α) συνολικής τουρκοποίησης (ομοσπονδίας) και
β) διχοτόμισης

προτιμώ το (β). Τα γιουσουφάκια του Κόμματος βλέπουν μόνο την απάντηση, όχι το δίλημμα.

Μεταξύ

α) διχοτόμισης και
β) απελευθέρωσης

προτιμώ το (β). Σ'αυτήν την περίπτωση τα γιουσουφάκια του Κόμματος βλέπουν μόνο την μισή ερώτηση, το (α), ούτε καν την περίπτωση του (β).

Μεταξύ

α) διχοτόμισης και
β) ενιαίου κράτους

προτιμώ το (β). Τα γιουσουφάκια του Κόμματος εδώ ούτε καν μπήκαν στον κόπο να σκεφτούν τί σημαίνει "επαναφορά της συνταγματικής τάξης" στην Κύπρο.

Μεταξύ

α) ενιαίου κράτους (σύνταγμα '60) και
β) ένωση με την Ελλάδα

προιτιμώ το (β).

Το Κυπριακό κράτος ιδρύθηκε μετά από απόφαση των μεγάλων δυνάμεων σε αντίθεση με τη θέληση και τους αγώνες του λαού. Με την επιβολή του συντάγματος (διότι περί επιβολής πρόκειται), δημιουργήθηκε στο νησί ένα σύνολο μηχανισμών που αποτελούσαν το καινούργιο καθεστώς: πολιτικών, διπλωματικών, κομματικών. Αυτοί οι καινούργιοι μηχανισμοί προστέθηκαν στους υπάρχοντες μηχανισμούς: βιομηχανικούς, εκκλησιαστικούς, δημοσιογραφικούς, κλπ. Έτσι, δημιουργείται στην Κύπρο μια άρχουσα τάξη.

Εδώ πρέπει να κάνουμε μια παρένθεση και να εντοπίσουμε το γεγονός ότι οι μηχανισμοί αυτοί δεν είναι αφηρημένες έννοιες. Είναι σύνολο ατόμων, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν μέχρι τις παραμονές της Ζυρίχης αγρότες ή –στην καλύτερη περίπτωση—με ελάχιστη μόρφωση.

Δυστυχώς το φαγοπότι δεν σταμάτησε ούτε με το (πολύ γερό) χαστούκι της εισβολής. Το αντίθετο μάλιστα, συνεχίστηκε και δυνάμωσε στο όνομα ενός εντελώς αφηρημένου και μάλλον αόρατου «αντικατοχικού αγώνα» όπου εκατομμύρια εκατομμυρίων δόθηκαν (και δίνονται) στον επίσης αφηρημένο και επίσης αόρατο όρο της «παγκόσμιας διαφώτισης για το Κυπριακό.»

Και ενώ μέχρι την δεκαετία του ’70 το φαγοπότι του κατεστημένου περιοριζόταν κυρίως ανάμεσα στα καπετανάτα και τις κλίκες της ηγεσίας της «εθνικόφρωνης» [sic] δεξιάς, στο φαγοπότι δεν άργησε να μπει και η ηγεσία της αριστεράς που εκτός από cheerleaders των δικτατορικών καθεστώτων της ανατολικής Ευρώπης, αποτελούσε και αυτή κατεστημένο ανάμεσα στην εργατική και αγροτική τάξη με τις συντεχνίες, τους εργατοπατέρες, τις «λαϊκές οργανώσεις», τα σωματεία, την Επαγρύπνηση, κλπ.

Έτσι αφού μοίρασαν την πίτα, έφτιαξαν το Κυπριακό όνειρο (αντίστοιχο του American dream) όπου όλα μοιράζονται (δημόσιες υπηρεσίες, εκπαιδευτικές υπηρεσίες, αθλητισμός, εκκλησία, κτηματολόγια, κλπ) στους διάφορους μηχανισμούς που πλέον λειτουργούν ως «μαφιόζικες οικογένειες», διαφόρων χρωμάτων και αποχρώσεων.

Έτσι, από «νήσος των αγίων και των ηρώων», γίναμε ο Παναμάς της Ευρώπης.

Για να κρατούν λοιπόν τον λαό σε ένα μόνιμο λήθαργο, τον έχουν πείσει ότι τα πολιτικά κόμματα αλλά και οι πολιτικές προσωπικότητες αποτελούν διέξοδο στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.



Ρήγας

ΑΠΟΕΛΑΡΑ είπε...

ρε αχαπαρήγα μίλα με επιχειρηματα μην λες παπαριες ή τουλαχιστον προσθετε οτι εν η αποψη σου! Φτανατζιην , τουντες προπαγανδες κοψε τες.

Ανώνυμος είπε...

πάντως ο giorgakis είναι πιο επικίνδυνος από το ΔΗΣΑΚΕΛ μαζί, για το λόγο οτι είναι πιο φτανός. iq ραδικιού.

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Για ακόμα μια φορά Ρήγα συμφωνώ μαζί σου. Το μόνο που εκείνη η άρχουσα τάξη που είχε ξεπουλήσει την Ένωση για χάριν των προνομίων της, σήμερα είναι πρόθυμη να τα μοπιραστεί με τους εποίκους και να τους ταΐζει μια ζωή. Τραγελαφικό δεν είναι; Πως δουλεύουν οι μυστικές υπηρεσίες των Αγγλοαμερικάνων!

Όσο για τον Αναστασιάδη! Ο Χριστόφιας είναι ένας βλάκας που καθοδηγείται από ιδεοληψίες του περασμένου αιώνα και πάει να μας καταστρέψει.

Ο Αναστασιάδης όμως, και το λέω με κάθε υπευθυνότητα, όπως και ο μέντορας του Γλαύκος Κληρίδης είναι άνθρωπος των Εγγλέζων, ΠΡΟΔΟΤΗΣ και ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ.

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Όσο για τον Giorgos... Είναι και ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ και ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ. Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι χειρότερο από ένα δίδυμο Giorgaki και ΔΗΣΑΚΕΛ στην εξουσία!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΑΣ

Στις επόμενες προεδρικες εκλογές μόνο δύο επιλογές θα έχετε:

Από τη μια πλευρά θα βρίσκεται ο Δημήτρης Χριστόφιας.

Από την άλλη θα βρίσκεται ο Νίκος Αναστασιάδης (ή Κασουλίδης).

Σε μια τέτοια περίπτωση τί θα κάνετε κυρίες και κύριοι?

Όταν τέθηκε το ερώτημα τις προάλλες, πολλοί απέφυγαν να απαντήσουν, ενώ αυτοί που απάντησαν δεν ήταν επί της ουσίας (κάποιοι είπαν θα ψηφίσουν τον Αρχιεπίσκοπο, κάποιοι άλλοι τον αστεγο-πολιτικό τον Λιλλήκκα, ενώ κάποιοι άλλοι έλεγαν ότι θα βρεθεί ένασ γνήσιος πατριώτης που θα μπει υποψήφιος) ασυναρτησίες.


Σε κάθε περίπτωση, είτε απαν΄τησετε είτε όχι, Πρόεδρος θα είναι είτε ο Δημήτρης είτε ο Νίκος.
Και στην Ελλάδα, ο Γίωργος Παπανδρέου. Και τούτο επειδή τους Προέδρους και τους Πρωθυπουργούς δεν τουσ εκλέγουν τα διάφορα μπλοκς αλλά ο λαός.

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΗΤΗ 2012: ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ,
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ Η' ΘΑΝΑΤΟΣ!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΦΡΟΣ

Πόσα παν τ αγγουρκα σήμερα? Εν φτηνα νομίζω, πιαστε καμπόσα μπήξετε τα του κώλου σας να πνάσετε...

Unknown είπε...

Ο φίλος που θέτει το (ψευδο)δίλημμα "Χριστόφιας ή Αναστασιάδης" φαντάζομαι κατανοεί πως ακούγεται το ίδιο με το "ομοσπονδία ή διχοτόμηση". Για σένα δηλαδή φίλε, η μια επιλογή (Χριστόφιας) είναι "οδυνηρός συμβιβασμός" με τον οποίο θα κληθούμε να πληρώσουμε και "βαρύ τιμολόγιο" και η άλλη(Αναστασιάδης) ολοκληρωτική καταστροφή; Ή ακόμα αντίστροφα;

Είναι κρίμα νέοι άνθρωποι(;) να εγκλωβιζόμαστε στα ψευτοδιλήμματα στα οποία θέλουν να μας αλυσοδένουν 5-10 οικογένειες τούτου του τόπου, οι οποίες κυβερνούν την Κύπρο (ή αντίστοιχα την Ελλάδα, βίοι παράλληλοι) για 50 και πλέον χρόνια. Αλίμονο σε ένα νησί των 700χιλιάδων, σε μια Κύπρο γεμάτη μηχανικούς, επιστήμονες, ανθρώπους του πνεύματος, των γραμμάτων και των τεχνών, πλάσματα με ιδέες, οράματα και σχέδια, κόσμο με ευαισθησίες και προτάσεις, να είμαστε εγκλωβισμένοι στο μικρόκοσμο του κάθε Χριστόφια και του κάθε Αναστασιάδη. Να μην μπορούμε να αναζητήσουμε λύσεις πάνω και πέραν από το κατεστημένο το οποίο μας έχουν επιβάλει (ποιοι άραγε;) τα τελευταία 50 χρόνια... Κρίμα να παραμείνουμε με τα (ηττημένα) μυαλά των υποταχτικών και άβουλων που παν στη κάλπη σαν αγέλη προκειμένου να τους αρμέξουν...

Στη φύση και στη ζωή υπάρχει πάντα μια οικονομία. Όταν βρισκόμαστε μεταξύ σφύρας και άκμονος, ο από μηχανής Θεός βρίσκεται εκεί, φτάνει τα μάτια μας να είναι ανοιχτά...

Αριστερός Πατριώτης είπε...

Ο Αλιγάτωρ είναι από τις πιο σοβαρές φωνές που έχω δει στο internet. Πάντα τεκμηριωμένος.

Μαζί με το christofias-watch, τον Εμπροσθοφύλακα και το ερετικό ιστολόγιο, έχουν ψηλώσει πολύ τον πήχυ της κυπριακής μπλογκόσφαιρας.

Αλιγάτωρ, όσα λες πιο πάνω τα υιοθετώ απόλυτα.

Ρήγας είπε...

Μάλιστα. Δέστε κι'εδώ:

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/09/t_13.html

aiolos είπε...

Στην Κύπρο χρησιμοποιείται πολύ ο όρος ΝΕΝΕΚΟΣ, προς πληροφόρηση του τι σημαίνει ο όρος:

Ο όρος «Νενέκος», είναι συνώνυμος της εθνικής προδοσίας και μάλιστα του χειρίστου είδους, καθώς ο προδότης δεν περιορίζεται απλά στην επαίσχυντη πράξη της προδοσίας, αλλά παίρνει εμφανώς το μέρος του εχθρού, τασσόμενος εμπράκτως εναντίων των συμπατριωτών του. Το όνομα του Νενέκου ταυτίστηκε με τον προσκυνημένο, το δουλοπρεπή άνθρωπο, το μίασμα, τον προδότη.

http://aiolos-mavro.blogspot.com/

aiolos είπε...

Στο κείμενο μου βάζω και το πιό κάτω:

Η λέξη «νενέκος», μαζί με τη λέξη «σαλτιμπάγκος» (πλανόδιος ακροβάτης) και τη φράση «ντενεκέδες ξεγάνωτοι», χρησιμοποιούντο συχνά από τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο στην Ελληνική Βουλή.

Για μερικούς πολιτικούς μας (Ελλαδίτες και Κύπριους)ο πιό δόκιμος όροα είναι:

«ντενεκέδες ξεγάνωτοι».

Ανώνυμος είπε...

ME TO ΟΜΕΙΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΦΟΥΚΑΡΑΚΟ ΣΙΥΛΛΟΠΕΛΛΕ.

Ανώνυμος είπε...

ME TO ΟNΕΙΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΦΟΥΚΑΡΑΚΟ ΣΙΥΛΛΟΠΕΛΛΕ.

Ανώνυμος είπε...

Οι επιλογές και τα διλήματα Χριστόφιας - Αναστασιάδης ανατρέπονται εύκολα.

Δεν είναι ότι αποφασίζουν οι Κεντρικές Επιτροπες ποιον κατεβάζουν υποψήφιο.

Μέχρι και ο Ούτοπος έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Συνεπώς, ΑΝ θέλω να ψηφίσω, επιλέγω έναν από αυτούς που δεν μου επέβαλαν οι κεντρικές επιτροπές του ΔΗΣΑΚΕΛ.

By the way, η λέξη ΠΡΟΔΟΤΗΣ γράφεται με δύο ΟΜΙΚΡΟΝ, αναλφάβητοι!

Ρήγας είπε...

>>Το μόνο που εκείνη η άρχουσα τάξη που είχε ξεπουλήσει την Ένωση για χάριν των προνομίων της, σήμερα είναι πρόθυμη να τα μοπιραστεί με τους εποίκους και να τους ταΐζει μια ζωή. Τραγελαφικό δεν είναι;



Είναι διότι αυξάνονται και πληθύνονται τα προνόμια. Πιο πολλά υπουργεία, υφυπουργεία, πάνω και κάτω βουλή, πολύ μεγαλύτερο δικαστικό σώμα, μεγαλύτερο διπλωματικό σώμα, μπλα μπλα.. Μιλούμε για ένα τεράστιο και ατελείωτο φαγοπότι. Δεν προλαβαίνουν αγαπητέ. Επομένως δεν τους πολυ-ενδιαφέρει αν τα γκαρσόνια θάναι Έλληνες Κύπριοι για Τούρκοι έποικοι. Για ποιό λόγο να τους ενοχλεί; Θα έλεγα μάλιστα ότι θα προτιμούσαν, αν ήταν δυνατόν, να είχαν μόνο τους έποικους και εμείς να εξαφανιζόμασταν.




Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Έλεος ρε! Η Κρήτη ήταν και θα είναι πάντα μέρος της ΕΛΛΑΣ. Σκατά να φάτε μαζί με τους νεο-κύπριους όσοι ονειρεύεστε "αυτονομία".

ΚΡΗΤΗ-ΚΥΠΡΟΣ-ΕΝΩΣΙΣ