ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΙΕΝΤΕ ΣΤΟΝ ΤΑΣΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΝΟΣΕΤ ΣΤΟΝ ΕΥΕΛΙΚΤΟ!

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009

Αουγκούστο Πινοσέτ, ο εκλεκτός των ιμπεριαλιστών στη Χιλή το 1973Δημήτρης Χριστόφιας, ο εκλεκτός των ιμπεριαλιστών στην Κύπρο το 2008
Το κείμενο αυτό μας στάληκε από το συναγωνιστή Δημόκριτο. Ο παραλληλισμός που κάνει, είναι πάρα μα πάρα πολύ εύστοχος.Ο ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ ΠΙΝΟΣΕΤ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


Σήμερα κλείνουν 36 χρόνια από τη δολοφονία του Σαλβαντόρ Αλιέντε. Το ελλαδικό blog σιβύλλα έχει σχετικό αφιέρωμα με βίντεο από του youtube (http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/09/11-1973-salvador-allende.html


Στις 11 Σεπτεμβρίου 1973, ο Σαλβαντόρ Αλιέντε, πέφτει δολοφονημένος από αμερικανοκίνητο πραξικόπημα, του οποίου ηγήθηκε ο διορισμένος και ευεργητεμένος τα μέγιστα από τον Αλιέντε, Αουγκούστο Πινοσέτ, ο οποίος και ανέλαβε την εξουσία μετά τη δολοφονία του Αλιέντε.

"Εργαζόμενοι της χώρας μου, έχω πίστη στη Χιλή και τη μοίρα της." είχε πει σε ιστορικό του διάγγελμα ο Σαλβαντόρ Αλιέντε, λίγο πριν το θάνατό του.
Σας θυμίζει κάτι;

"
Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σας." είχε πει στον κυπριακό λαό, ο δικός του μεγάλος ηγέτης το 2004. Ο ανεπιθύμητος από τους ιμπεριαλιστές, όπως και ο Αλιέντε.

Ο Σαλβαντόρ Αλιέντε, θύμα των ιμπεριαλιστών και των εκλεκτών τους το 1973


Ο Τάσσος Παπαδόπουλος, θύμα των ιμπεριαλιστών και των εκλεκτών τους το 2008Οι καιροί όμως είχαν αλλάξει. Πλέον δεν κινούνται οι ισχυροί της γης με πραξικοπήματα. Υπάρχουν άλλες μέθοδοι, πιο μοντέρνες.

Η απομάκρυνση του Τάσσου Παπαδόπουλου, για να κλείσει το Κυπριακό πρόβλημα στα μέτρα των συμφερόντων των Αγγλοαμερικάνων και των συμφερόντων της Τουρκίας (του σημαντικού συμμάχου τους), δε θα γινόταν με πραξικόπημα.

Έτσι, από το 2004 μέχρι το 2008, με μια συστηματική εκστρατεία λάσπης, στην οποία συμμετείχαν απευθείας επιδοτούμενοι και δολαριολήπτες αλλά και ανυποψίαστοι αφελείς, ανισόρροποι, κομπλεξικοί, ηττημένα μυαλά, μνησίκακοι και πικραμένοι, εξοντώθηκε όχι ο Τάσσος Παπαδόπουλος, αλλά η λαοφιλής εικόνα του.

Συστηματικά και ασταμάτητα, έβαλλαν εναντίον του Τάσσου Παπαδόπουλου. Ρίχνοντάς του άδικα και προβοκατόρικα την ευθύνη για κάθε κακό που συνέβαινε γύρω μας.

Ρίχνοντας τόνους λάσπης κατά του ιδίου, της οικογένειας και των συνεργατών του. Μέχρι και για συνεργασία με την ΕΟΚΑ Β, τον κατηγόρησαν οι γνωστοί άγνωστοι (και ακόμη και σήμερα επιμένουν να μην απολογούνται!)

Το ρόλο του Πινοσέτ, δηλαδή του ευνοούμενου από τις μεγάλες δυνάμεις κρατικού αρχηγού, δεν τον έπαιξε κάποιος στρατιωτικός και σίγουρα δεν έγινε πραξικόπημα.

Ο Πινοσέτ της Κύπρου, δυστυχώς επιβλήθηκε με εκλογές, όπου με ψεύτικα συνθήματα ("Δίκαιη Λύση" "Σωτηρία της Κύπρου") και με συστηματική διαβολή του Τάσσου Παπαδόπουλου, απομακρύνθηκε από την εξουσία, με "δημοκρατικές και ελεύθερες εκλογές". Και απομακρύνθηκε από τον δήθεν κυρίαρχο (αλλά στην ουσία υπό χρόνια πλύση εγκεφάλου) κυπριακό λαό.

Ο Τάσσος είχε χειρότερο τέλος από τον Αλιέντε. Γιατί δεν πέθανε απευθείας, αλλά λίγους μήνες μετά.

Γιατί πρόλαβε να δει την προδοσία. Όχι μόνο από τον παρασυρμένο λαό του, αλλά και από διάφορους δήθεν πιστούς συνεργάτες του.

Γιατί πρόλαβε να υποστεί το να δει την αρχή της καταστροφής των όσων ο ίδιος με κόπο και σκληρή δουλειά οικοδόμησε.

Για να πεθάνει τον περασμένο Δεκέμβριο, από την ανίατη ασθένεια και σίγουρα έχοντας μια μεγάλη ανησυχία για το που βάδιζε η πατρίδα του.

Όπως βλέπετε, οι ξένοι ιμπεριαλιστές, έχουν πια άλλες μεθόδους και άλλα μοντέλα δράσης. Το μόνο που δεν κρύβουν, όπως δεν το έκρυψαν και τότε, είναι τη χαρά τους για το αποτέλεσμα. Έτσι δεν ήταν τυχαίο, που αμέσως μετά την εκλογή του εκλεκτού τους, έσπευσαν να τον συγχαρούν και να τον προσκαλέσουν.

Το τραγικό είναι ότι, όχι μόνο δεν αντιλαμβάνεται ο Δ. Χριστόφιας, ποιο ρόλο επιτέλεσε το 2008, αλλά οδεύει με την αφέλεια και τη μεγαλομανία του, στην ολοκλήρωση του σχεδίου των Αγγλοαμερικάνων: στο κλείσιμο του Κυπριακού και στη νομιμοποίηση της κατοχής.

Και οδεύοντας κατά κει, υιοθετεί και πρακτικές και συμπεριφορές του Αουγκούστο Πινοσέτ. Συλλήψεις, εκβιασμοί, πνευματική τρομοκρατία και πολλά άλλα!

Ο Ευέλικτος Οδοστρωτήρας είναι δυστυχώς ο Πινοσέτ της Κύπρου!

ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

38 Σχόλια:

Λούκης Λουξ είπε...

Περιμένω ΑΚΟΜΑ απάντηση από τον Κυπρέο:

Μας είπες πως "Και γιατί να σε τρομάζει μόνο ο Αναστασιάδης και όχι και οι πολιτικοί επίγονοι της ΕΟΚΑ Β΄"

1. Ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ή δεν είναι "πολιτικός επίγονος της ΕΟΚΑ Β";

2. Μπορείς να μας προσδιορίσεις τους "πολιτικούς επιγόνους της ΕΟΚΑ Β";

Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Ο παραλληλισμός όχι απλά δεν είναι έυστοχος όπως λέτε, αλλά είναι χυδαίος.

Είσαι σκατοφασίστες και το αποδυκνείεται κάθε μέρα. Εμετικοί συκοφάντες.

Πραγματικά δεν πάει άλλο και πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα. Δεν μπορεί ο καθένας να γράφει ότι του καβλώσει!

Ανώνυμος είπε...

Μα γιατί οδύρεσαι;

Είναι ή δεν είναι ο Χριστόφιας ο εκλεκτός των ιμπεριαλιστών;

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Προς Ανώνυμο 2:02

Αυτό θα πει φίμωση της ελευθερίας του λόγου. Δεν ζούμε στην εποχή του Στάλιν ή του Πινοσέτ, σύντροφε.

Να μάθει ο Ευέλικτος να αντέχει την κριτική.

Αφροασιατης είπε...

Ο Βενιζέλος ήταν ο εκλεκτός των ιμπεριαλιστών στην Ελλάδα. Θα τον παραλληρίζατε κι αυτόν με τον Πινοσέτ;

Αφροασιάτης είπε...

Ο Ανώνυμος 2:02 να μην εκνευρίζεται. Είπαμε, όσο υπάρχει αυτή η ιστιοσελίδα και όσο επιτίθεται στον Χριστόφια, σημαίνει ότι αυτός είναι στην σωστή πορεία.

Πρόβλημα θα ήταν αν μιλούσαν θετικά για το Χριστόφια.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Αφροασιάτη, ο Βενιζέλος ήξερε να εκμεταλλεύεται τα εμπλεκόμενα συμφέροντα.

Εξυπηρετούσε τα εθνικά συμφέροντα εκμεταλλευόμενος τη διεθνή πολιτική.

Αντίθετα ο Ευέλικτος, εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα, άνευ όρων και άνευ ορίων!

Ανώνυμος είπε...

---->>>>Πραγματικά δεν πάει άλλο και πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα

δεν αντεχετε την κριτικη σταλινικα μυαλα φασιστες πατριδοκαπηλοι....
ασ ειναι καλα το ιστολογιο αυτο.
φασιστες.

Κώστας-Θεσσαλονίκη είπε...

Ρεντίκολο της Αριστεράς ο Χριστόφιας.

Παιδιά, η Κύπρος θα σωθεί και το ΚΚΕ δε θα σας εγκαταλείψει ούτε αυτή τη φορά. Το ότι ο συνασπιστούλης Χριστόφιας δηλώνει σύντροφος, εμάς μας είναι αδιάφορο, όπως και το 2004.

Χριστόφια είσαι ρεντίκολο. Πιόνι των ιμπεριαλιστών.

Λούκης Λουξ είπε...

Περιμένω ΑΚΟΜΑ απάντηση από τον Κυπρέο:

Μας είπες πως "Και γιατί να σε τρομάζει μόνο ο Αναστασιάδης και όχι και οι πολιτικοί επίγονοι της ΕΟΚΑ Β΄"

1. Ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ή δεν είναι "πολιτικός επίγονος της ΕΟΚΑ Β";

2. Μπορείς να μας προσδιορίσεις τους "πολιτικούς επιγόνους της ΕΟΚΑ Β";

Αν δεν μπορεί να απαντήσει ο Κυπρέος, ας μου απαντήσει κάποιος άλλος ομοϊδεάτης του.

Κώστας-Θεσσαλονίκη είπε...

Παιδιά, το είδα τώρα στη σελίδα "ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΝΤΙΚΙ" που έχετε link στα αριστερά της δικής σας σελίδας. Μου άρεσε και το βάζω κι εδώ να το δουν τα συνασπιστούλια του ΑΚΕΛ.

Οι κομμουνιστές του ΚΚΕ είναι κομμουνιστές με αρχίδια ενώ οι ΑΚΕΛικοί είναι αρχίδια κομμουνιστές...

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Βρε παλιέ Εδεκίτη, αν τύχει και μπεις, πες τους τα και συ συναγωνιστή.

Έχει καιρό να σε δούμε. Αν θέλεις πέρνα και από το blog μου.

Ρήγας είπε...

Πρώτον, ο Χριστόφιας ΕΙΝΑΙ (σε αντίθεση με τον Τάσο Παπαδόπουλο) ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ των ιμπεριαλιστικών καθεστώτων της δύσης. Τα οποία καθεστώτα το ΑΚΕΛ ως αριστερό κόμμα (καλά, λέμε τώρα) είναι ιδεολογικά φορτισμένο να πολεμά.

Δεύτερον, ακόμα και οποιαδήποτε κακόπιστη κριτική εναντίον του Χριστόφια, είναι ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ μπροστα στις χυδαιότητες που επί χρόνια ολόκληρα γράφονταν εναντίον του Τάσου Παπαδόπουλου και ΚΑΝΕΝΟΣ μα ΚΑΝΕΝΟΣ από τους κατά τα άλλα υπερευαίσθητους ηθικολώγους δεν είχε ιδρώσει το αυτί του.Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

το μονο που εμεινε να γραψετε εν οτι ο χριστοφκιας εφκηκε στην εξουσια με πραξικοπημα αντι με εκλογες,αλλα οπου τζιε αν εισαι ενα μας το ξηφουρνησετε τζιε τουτο!

Ανώνυμος είπε...

Τα προβατάκια που διαμαρτύρονται και διαφωνούν με την πολύ επιτυχημένη σύγκριση, να μας εξηγήσουν τις διαφορές επί της ουσίας!

Κανεί κλλανιές ρε πρόβατα...βάρτε κάτω τα επιχειρήματα σας!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 5:01 μμ, άμα ψάξεις σε παλαιότερες δημοσιεύσεις θα το βρεις κι αυτό. Αλλά και η αποτυχία του Παπαδόπουλου να περάσει στον δεύτερο γύρο λίγο πολύ καλείται πραξικόπημα.

Κυπρέος είπε...

Λούκη Λουξ,
Καλά κάνεις και περιμένεις γιατί απαντήσεις θα σου δώσω! Γιατί όμως τόσο άγχος για τις απαντήσεις μου; Τόσο ζωτικής σημασίας είναι για σένα; Δεν μπορείς να περιμένεις και λίγο; Αυτά που θέτεις δεν θέλω να τα απαντήσω με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ. Εξ άλλου έθεσες στο τραπέζι (σε άλλο post) και κάποια άλλα ζητήματα, γι’ αυτό και θέλω να δώσω πιο ολοκληρωμένη απάντηση, όμως δεν είχα τον χρόνο ... Σου πέρασε από το μυαλό αυτό το ενδεχόμενο; Δουλεύουμε κιόλας, έχουμε κι άλλες υποχρεώσεις άσε που βαριέμαι να μπαίνω σ’ αυτό το μπλοκ
Κι εγώ έγραψα (αφιερώνοντας πολιτικό χρόνο) μια σειρά σχολίων προς τον Περικλή, απαντώντας ΣΕ ΟΛΑ τα ερωτήματα που μου έθεσε αλλά ακόμα να πάρω απαντήσεις ή έστω να παραθέσει τις δικές του σκέψεις.... Δεν το έκανα θέμα όμως ...
Τις απαντήσεις μου στα ερωτήματα σου θα τις καταθέσω στα σχόλια αυτής ανάρτησης - αυτής της εμετικής ανάρτησης που εξισώνει τον Χριστόφια με τον Πινοσέτ, όπου και πάλι έθεσες (και δύο φορές μάλιστα) τα ερωτήματα σου). Για πες, εσύ συμφωνείς μ’ αυτά που γράφουν εδώ;

Ανώνυμος είπε...

ο πινοσετ εφκικεν με εκλογες?
Το να εκλεγεσαι με 53% εντο ιδιο με το να καμεις πραξικοπημα?
Αμαν χωνεψετε οτι ο τασσος εχασεν δημοκρατικα επειδη ετσι επελεξε ο λαος μπορει να σταματησετε να καμετε αστοχους παραλληλισμους

Ανώνυμος είπε...

"Ο παραλληλισμός όχι απλά δεν είναι έυστοχος όπως λέτε, αλλά είναι χυδαίος.

Είσαι σκατοφασίστες και το αποδυκνείεται κάθε μέρα. Εμετικοί συκοφάντες.

Πραγματικά δεν πάει άλλο και πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα. Δεν μπορεί ο καθένας να γράφει ότι του καβλώσει!"

Ειτε εισαι εξαιρετικο δειγμα Βλακα , ειτε εισαι καποιος απο αυτους που αρθρογραφουν εδω.

Εαν συμβαινει αυτο , τοτε αντροπη για τις μεθοδους αυτων που γραφουν εδω.

Εαν δεν συμβαινει τοτε εισαι πολλα μεγαλος Βλακας. Και Χυδαιος και Σκατοφασιστας.

Αν και οντως ο παραλληλισμος δεν ειναι τοσο ευστοχος παρολο που και εγω θεωρω τον Χριστοφια καταστροφη.

Ανώνυμος είπε...

pros kosta-thessaloniki.

esi paidi m den eisai sindrofos tis kne i tou kke. eimai melos tis kne kai s lew oti den exeis to dikaioma na milas etsi.pou einai i diethnistiki s allileggi? opoia lathoi kai an ginontai den eisai esi armodios na ta koutsompoleueis se kathe blog pou vriskeis. ti thesei tou kke tin ekfrazei episima i g.g tou kke i o g.g tis kne.
an thes na to xwnepseis. an oxi diagrapsou twra.

Ανώνυμος είπε...

Ο προτελευταίος ανώνυμος είναι συγχυσμένος.

Ο τελευταίος Ανώνυμος είναι επαγρυπνίτης μεταμφιεσμένος σε ΚΝΙΤΗ.

Ο Άνεφ Ορίων είναι αντισενερικός ειρωνευτής και τουρκόφιλος σταλινιστής.

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

o τασος δεν εκαμνε. και τον στειλαμε σπιτι του. Αν και ο χριστοφιας δεν μας καμνει αν δηλαδη δεν το λυσει ομοσπονδιακα θα τον στειλουμε και κεινο σπιτι του.

Οσοι δεν θελουν λυση θα καταξηφηζονται. Ειναι απλο

Αναγεννημενος Ελληνοκυπριος
ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Ο πιο πάνω ανώνυμος είναι τουρκοκύπριος γκρίζος λύκος μεταμφιεσμένος σε ελληνοκύπριο.

Τουτέστιν πράκτωρ!

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

"Ο προτελευταίος ανώνυμος είναι συγχυσμένος. "

καθολου συγχυσμενος. Εαν εχεις κατι να σχολιασεις επι αυτων που ειπα καλως.

Περι οσων δεν ενδιαφερονται για ανθρωπινα δικαιωματα , δημοκρατια , γενικοτερα πως θα ειναι η διευθετηση (και οχι λυση , οι εξυπνοι δεν μιλουνε για λυση και θα το επαναλαμβανω ωσπου να το καταλαβετε ουλοι) τι να πω. Μονο οι Τουρκοι εχουν τετοιες αποψεις και οσοι συμμαχοι τους θελουν να μπηξουν την Τουρκια γλιωρα στην ΕΕ.
.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΑΧΡΗΣΤΑ ΟΝΤΑ!!!
ΡΕ ΑΧΡΗΣΤΑ ΣΑΠΙΑ ΟΝΤΑ!!
EN EXETE ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΜΕΤΕ??

ΕΠΟΒΛΑΚΟΘΗΚΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΟΥ ΜΙΑ ΟΘΟΝΗ ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ?

ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΜΝΕΤΕ Κ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΡΕ ΚΟΤΟΥΛΕΣ? Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΚΑΜΝΕΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΟΙΩΘΕΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ ΕΝΕΝ? ΚΑΝΕΝΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΕΠΙΕΤΕ? λαλειτε ΟΥΛΛΛΛΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΔΑΜΕΣΑ Κ ΠΙΣΤΕΥΚΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΜΕ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥΣ ...

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΜΕΤΕ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ

Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝ ΦΕΦΚΕΙ ....ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ανθρωπάκια μικρα,άθλια, και ανυπόθετα....

CHEEERSSSSSSSS

Ρήγας είπε...

Καλά, είστε σοβαροί μερικοί; Πραγματικά δηλαδή. Μερικοί εδώ μέσα νομίζετε ότι εδώ είναι χώρος συζήτησης οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων. Λάθος.

Λέτε "ο Χριστόφιας από πρόεδρος δεν φεύγει" (ποιός θα τον ψηφίσει αφού είμαστε ΟΛΟΙ φασίστες;) και ότι "θα μείνει εκεί για πάντα" (και για το καθεστώς Καντάφι έτσι λένε οι οπαδοί του) και μετά μας αποκαλείτε ΕΜΑΣ φασίστες;


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΩΣ ΕΣΕΝΑ ΓΕΛΟΙΟ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟ, ΣΕ ΣΥΓΥΡΙΣΕ ΚΑΛΑ Ο ANEF ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ...ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΔΙΚΟΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟ! ΕΣΥ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ. ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ.....

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

Ρήγας είπε...

>>>ΠΑΝΤΩΣ ΕΣΕΝΑ ΓΕΛΟΙΟ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟ, ΣΕ ΣΥΓΥΡΙΣΕ ΚΑΛΑ Ο ANEF ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ...


Κατ'αρχήν, Ευχαριστώ Πολύ οποιονδήποτε μεταφέρει τις αναρτήσεις μου σε άλλα ιστολόγια. Αν αυτό ονομάζεται "συγύρισμα", κανένα πρόβλημα. Να με ..."συγυρίζετε" κάθε μέρα.


Οι οποιεσδήποτε κραυγές για "επανένωση" εξυπηρετούν ΟΛΟΥΣ, εκτός αυτούς που αποτελούν τα θύματα της εισβολής και της εθνοκάθαρσης του '74.

Γιατί δεν καταλαβαίνετε ότι με το ζόρι δεν πρόκειται ποτέ να ζήσουμε με κανέναν απολύτως και ειδικά με τους έποικους.

Η διχοτόμιση είναι πολύ καλύτερη από οποιανδήποτε μορφή ομοσπονδίας. Και αν στο μέλλον αποκτήσουμε δύναμη, τότε τίποτε δεν πρέπει να μας εμποδίσει να απελευθερώσουμε την βόρεια Κύπρο. Τα υπόλοιπα είναι κουραφέξαλλα για να αυτο-ικανοποιούνται διάφοροι αδαείς και για να τσεπώνουν δολλάρια κάποιοι πουλημένοι.Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

oti ta "patriotika " kommata diko kai edek epsifisan ton evelikto kanenas den lalei tpt...


ara afou o eveliktos en prodotis to diko kai oi edek en kai tzinoi prodotes pou ton efkalan

o anasatasiadis en prodotis afou eipen to o tassos... touto thimizei m kati p makario allaasto na paei

telika miniskei o outopos ...

se touton to topo o kathenas psifizei gia to prosopiko tou simferon . O kathenas ipostirizei kapoion gia to diko tou prosopiko simferon ...

se touto to topo exoume mono pseftoaristerous pseftokoumounistes pseftososialistes pseftodexious pseftopatriotes...

egw tous politikous exw tous grammenous opos me exoun kai tzinoi...

me tin sinidisi m eime isixos giati mikako ginei titpote me tous koumparous apenanti en na exw ton shipetto mes to armari...

en to pezw patriotis oute eime exw sas oullous grammenous opos me exete kai eseis alla monos gia tin timi m na sirw toulaxiston 2 shipethkies

Ανώνυμος είπε...

ο ιοσηλιος ειναι φασιστοηδεις πιθηκος ειδικα εκπαιδευμενος απο τον λαζαρο μαυρο στο να γραφει υβρεις και μπουρδες σε blogs.Στο προηγουμεο του ποστο ηταν το κατοικιδιο του λουκη παπφιλιππου.

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

"Η διχοτόμιση είναι πολύ καλύτερη από οποιανδήποτε μορφή ομοσπονδίας. Και αν στο μέλλον αποκτήσουμε δύναμη, τότε τίποτε δεν πρέπει να μας εμποδίσει να απελευθερώσουμε την βόρεια Κύπρο. Τα υπόλοιπα είναι κουραφέξαλλα για να αυτο-ικανοποιούνται διάφοροι αδαείς και για να τσεπώνουν δολλάρια κάποιοι πουλημένοι."

Συμφωνώ και επαυξάνω Ρήγα. Η ομοσπονδία είναι διχοτόμηση PLUS. Η Τουρκία καθίσταται κυρίαρχος στο βορρά και συγκυρίαρχος στο νότο με όλες τις προυποθέσεις να δημιουργήσει μια νέα Αλεξανδρέττα στην Κύπρο.

Εξάλλου ακούσατε την Τουρκία να θέλει διχοτόμηση; όλο για Σχέδιο Ανάν μιλά.

Με Ομοσπονδία με ποιους καλούμαστε να συνεταιρέψουμε; Με τους ανύπαρκτους Τ/Κ; Όχι είναι με τους έποικους και μέσω αυτών με την Άγκυρα.

Και για να προλάβω τα διάφορα νενέκια εγώ δηλώνω ότι είμαι εναντίον της Διχοτόμησης αλλά υπέρ της χάραξης μακροπρόθεσμου αγώνα ούτως ώστε αν κάποτε αλλάξουν οι συγκυρίες να ανακαταλάβουμε τα εδάφη μας. Μην ξεχνάτε ότι οι Εβραίοι περίμεναν 2000 χρόνια για να επιστρέψουν στην Ιερουσαλήμ.

Ανώνυμος είπε...

Γαμ@τε γιατί χανόμαστε!!
Επαλαβωσετε πας τα κοπιουτερς όπως τα ρομποτ τα ποβλακωμενα...

Ανώνυμος είπε...

Η Ομοσπονδια δεν ειναι διχοτομηση plus. Η Διζωνικη δικοινωτικη ομοσπονδια οπως λεει και το ονομα της ναι ειναι , και ναι ειναι συνομοσπονδια κιολας το οποιο η δικη μας πλευρα παραδοξως αποδεχεται. Μονη απαιτηση μας αυτο το φασιστικο , σκατοκρατος που θα προκυψει , να ειναι καπως λιγοτερο καταστροφικο , φασιστικο και τα λοιπα και τα λοιπα απο οτι προβλεπεται.

Γιατι ειναι τοσο δυσκολο να ξεπεραστει η ξενη και ντοπια προπαγανδα και να παψουμε να αντιλαμβανομαστε τα πραγματα με λανθασμενο τροπο ?

Επισης να ξανα-επαναλαβω πως δεν μιλαμε για λυση του κυπριακου αλλα για προσωρινη αλλαγη του στατους κβο η οποια οπως ειπα δεν θα ειναι μονιμη.

Ο ορος λυση του κυπριακου ειναι ενα ψεμα.

Αφροασιάτης είπε...

Με ποια λογική κατηγορείτε τον Χριστόφια ή τον Αναστασιάση ότι εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα, όταν εσείς οι ίδιοι συντάσσεστε με όλη σας την ψυχή με την πολιτική του Ντενκτάς και του τούρκικου στρατιωτικού κατεστημένου (αν αφήσουμε στην άκρη τα αστεία περί απελευθέρωσης της Βόρειας Κύπρου στο μέλλον όταν αποκτήσουμε δύναμη);

Αφροασιάτης είπε...

Και ο Πλαστήρας που θέλει να χαρίσουμε στους Τούρκους την Μόρφου και το Βαρώσι για να τα ανακαταλάβουμε μετά από 2000 χρόνια, καλύτερα να μην κάνει τέτοια όνειρα. Αν συνεχίσει η άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη με τους ρυθμούς που προβλέπονται, η Κύπρος θα ερημοποιηθεί και άρα θα είναι ακατοίκητη μετά από πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα. Άρα το Κυπριακό θα λυθεί από τη φύση.

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Αν έτσι κατάλαβες ότι είπα Αφροασιάτη, λυπούμαι να παρατηρήσω ότι η δασκάλα σου στο δημοτικό δεν ήταν καλή στα Νέα Ελληνικά.

Ρήγας είπε...

Η ομποσπονδία δίνει πλήρη κυριαρχία στο Τούρκικο καθεστώς στον βορρά και συγκυριαρχία στον νότο. Με άλλα λόγια τους δίνουμε και την Λεμεσό και την Πάφο.

Με την διχοτόμιση το Τούρκικο καθεστώς έχει Ελληνικό σύνορο στην Κύπρο, πράγμα που δεν τους συμφέρει (στρατιωτικά, οικονομικά, πολιτικά).

Επομένως μεταξύ των δύο, εγώ προσωπικά προτιμώ το δεύτερο. Τα ορκς των βρεττανοαμερικάνικων καθεστώτων επιθυμούν το πρώτο.

Σου πιάνει κάποιος το μισό σου σπίτι και ο "καλοθελητής" κτηματομεσίτης σας λέει να το μοιράσετε (να πιάσει κι'αυτός κάτι τις). Ο κλέφτης λέει ΟΧΙ διότι το θέλει ολόκληρο και εσύ λες ΟΧΙ διότι τον θέλεις να φύγει. Αυτό σημαίνει ότι εσύ και ο κλέφτης έχετε τα ίδια συμφέροντα; Σταματήστε λοιπόν την ηλίθια προπαγάνδα μερικοί.

Η ΜΟΝΗ λύση είναι η ΑΠΕΛΕΘΥΕΡΩΣΗ.

Και αν εμείς δεν έχουμε τα κότσια διότι ως κοινότητα είμαστε ΚΟΤΟΠΟΥΛΛΑ και ΜΟΔΙΣΤΡΟΥΛΛΕΣ που αντί να πολεμήσουμε αποφασίσαμε να κατεβάσουμε τα παντελόνια και να το ευχαριστηθούμε, τότε ίσως (λέω ΙΣΩΣ) οι επόμενες γενιές έχουν τα κότσια παρόλο που το καθεστώς προσπαθεί να κάνει τις νέες γενιές τελείως έκφυλες και να τις αποπροσανατολίζει. Αν όχι, αν στο μέλλον δεν βρεθεί κανένας να πολεμήσει για απελευθέρωση, τότε έχουμε ΗΔΗ αυτό που μας αξίζει και το λεγόμενο "Κυπριακό πρόβλημα" λύθηκε το 1974. Τόσο απλά και φροντίστε να το χωνέψετε διότι καλή η αυτο-ικανοποίηση, αλλά σε τρελλούς ρυθμούς τυφλώνει (ίσως αυτό εξηγεί και κάποια πράγματα δηλαδή...).
Ρήγας