ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΑΛΗΡΟΥ ΚΥΠΡΙΩΤΗ ΜΕΡΟΣ Β'

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009



"Ο Τάσσος Παπαδόπουλος, ο Τάσσος , ο Τάσσος μας, δεν είχε τον παραμικρό ναρκισσισμό- μια παγίδα στην οποία πέφτουν οι περισσότεροι πολιτικοί που έχω γνωρίσει και-όπως ξέρετε, έχω γνωρίσει και γνωρίζω ουκ ολίγους."

"Τι θα πει «πρέπει να πληρώσουμε»; Ποιος το λέει αυτό; Όποιος το λέει, εγγίζει τα όρια της μειοδοσίας. Ξεχνούν κάποιοι πως το 1974 έγινε εδώ εισβολή, πόλεμος, κατοχή, νεκροί, βιασμοί και προσφυγιά; Τι να πληρώσουμε δηλαδή; Ωραία, ας σηκώσουμε τα χέρια και ως άλλοι Οιδίποδες ας βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας."


"Η Λύση για την Τουρκία, είναι η κατάΛυση του Κράτους μας."




(Συνεχίζουμε τη συνέντευξη του Φ. Κυπριώτη)


Γνωρίζατε πολύ καλά τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο. Θα θέλατε να μας διηγηθείτε κάτι που είναι έντονα χαραγμένο στη μνήμη σας;


Δεν επιθυμώ να μπω σε προσωπικές λεπτομέρειες. Σε λίγο, είναι Δεκέμβριος. Μια περίεργη συγκυρία φέρνει τον ένα χρόνο από τον θάνατο του να συμπίπτει με τις πιο κρίσιμες μέρες του Κυπριακού από το 2004 και εντεύθεν. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος, υπήρξε Κύριος σε όλα του. Ήταν άνθρωπος φιλοσοφημένος που κρατούσε από το χέρι την ιστορία του έθνους του και την άφηνε να τον καθοδηγεί. Ποτέ δεν προσπάθησε να την τραβήξει προς το δικό του μέρος- να τι θα πει Ηγέτης!- και ακριβώς για αυτό τον λόγο έγραψε ιστορία. Δεν θα καταθέσω «στιγμιότυπα» είναι λίγο κουτσομπολιό αυτό. Θα πω όμως κάτι χαρακτηριστικό. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος , ζητούσε τη γνώμη των συνεργατών του και όταν αυτοί μιλούσαν, εκείνος άκουγε πολύ προσεχτικά. Και άκουγε πραγματικά. Δεν περίμενε απλά να τελειώσει ο άλλος για να επανέλθει στα δικά του. Αν ο άλλος του έλεγε κάτι που ανέτρεπε τη δική του σκέψη και ήταν άρτια η επιχειρηματολογία, απλά, δεν απαντούσε την ίδια στιγμή. Αλλά, θα επανέρχονταν την άλλη μέρα ή και μετά από λίγες ώρες έχοντας αναδιαμορφώσει τη σκέψη του στη βάση των όσων άκουσε και αποδέχτηκε. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος , όταν εξελέγει δεν «κοίταξε» ποτέ τον καθρέφτη για να πει «είμαι τώρα Πρόεδρος». Σήκωσε τα μανίκια και άρχισε τη δουλειά το ίδιο δευτερόλεπτο. Και δεν σταμάτησε ποτέ. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος, την πικρή νύχτα της ήττας το 2008, τη νύχτα της προδοσίας θα την πω, παρά την εύλογη πικρία του ένα μέλημα είχε: Να μην μείνει ούτε ένας υπάλληλος του Προεδρικού απλήρωτος.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος, ο Τάσσος , ο Τάσσος μας, δεν είχε τον παραμικρό ναρκισσισμό- μια παγίδα στην οποία πέφτουν οι περισσότεροι πολιτικοί που έχω γνωρίσει και-όπως ξέρετε, έχω γνωρίσει και γνωρίζω ουκ ολίγους.

Ίσως ενοχλήσω κάποιους, αλλά τον συγκρίνω ευθέως με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο. Ωστόσο, θεωρώ πως η ιστορία θα αποτιμήσει το πέρασμα του Τάσσου Παπαδόπουλου ως ακόμα πιο έντονο μιας που η δική του συμβολή, κυριολεκτικά διέσωσε από βέβαιη καταστροφή τον Ελληνισμό της Κύπρου κόντρα στα σχέδια όχι μόνο των Αγγλοαμερικανικών διευθυντηρίων αλλά, ακόμα και μεγάλης μερίδας της Ελληνικής πολιτικής σκηνής. Ο Τάσσος, διέσωσε σε καιρούς βαθύτατα κυνικούς και αναξιοπρεπείς την αξιοπρέπεια του Έθνους επιδεικνύοντας γνήσια Ελληνικά χαρακτηριστικά, Αρετή και Παρρησία. Για αυτό άλλωστε, κατέκτησε μοναδική δημοφιλία στην Ελλάδα. -κάτι που ορισμένοι καθ έξιν και κατά σύστημα μίζεροι, παριστάνουν πως δεν γνωρίζουν. Δεν πειράζει, αυτούς η ιστορία είτε θα τους λησμονήσει τάχιστα είτε θα τους εγγράψει στο μαύρο κατάστιχο με τους Εφιάλτες.

Ακόμα οι Κύπριοι φοβάμαι πως δεν έχουν κατανοήσει σε βάθος το τι έχασαν. Και η μη επανεκλογή του –θα το πω και αυτό- ήταν μια πράξη γιγάντιας αχαριστίας προς τον άνθρωπο που όχι μόνο διέσωσε την Κύπρο το 2004 αλλά για μία πενταετία έβαλε τις βάσεις για μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Κύπρο. Και όσοι έκαναν τα πάντα για να μην εκλεγεί (δεν μιλώ για το ΑΚΕΛ, αυτό τη δουλειά του έκαμε) θα έπρεπε να εξαφανιστούν από την πολιτική σκηνή δια παντός.



Μπορείτε να προβείτε σε μια σύγκριση της διακυβέρνησης Παπαδόπουλου με αυτήν του Δ. Χριστόφια;


Όχι, δεν υπάρχει σύγκριση. Η διακυβέρνηση Παπαδόπουλου ήτο μία διακυβέρνηση Αξιοπρέπειας, Αξιοπιστίας, Αποτελεσματικότητας και Ανθοφορίας. Διακυβέρνηση Ακμής, σε όλα τα επίπεδα. Αν υπάρχουν αντιρρήσεις, προκαλώ να κατατεθούν με νούμερα, δείκτες ανάπτυξης και καταγραφή συγκεκριμένων έργων. Αλλά, αντιρρήσεις πέραν από ποταπές συνθηματολογίες δεν μπορούν να στοιχειοθετηθούν. Δεν υπάρχει πεδίο σύγκρισης!


Παρακαλώ, τοποθετηθείτε πάνω στην ακόλουθη άποψη "¨Έχουμε κάνει εγκλήματα εναντίον των Τουρκοκυπρίων και συνεπώς πρέπει να τα πληρώσουμε και η λύση του Κυπριακού θα είναι οδυνηρή."


Βαρέθηκα αυτή τη συζήτηση, καταντάει γελοία και σχεδόν ύποπτη.

Ακούστε: Όταν έρθει ένας Ηγέτης της Τ/Κ στην Κυπριακή Δημοκρατία και μπει στη Βουλή και δηλώσει «Έχουμε κάνει εγκλήματα κατά των Ελληνοκυπρίων και ζητούμε συγνώμη, ας πάμε πια μπροστά» τότε, θα δεχτώ την συζήτηση.

Ασφαλώς σε μία περίοδο εθνοτικών συγκρούσεων που υποδαυλίστηκαν τόσο από τον Τουρκικό εθνικισμό ο οποίος βεβαίως «ξύπνησε» από τα Βρετανικά συμφέροντα, όσο και από τον Ελληνικό εθνικιστικό μεγαλοϊδεατισμό, ναι, έγιναν εγκλήματα εκατέρωθεν. Και έγιναν κυρίως από μειοψηφίες ένθεν και ένθεν. Εμείς έχουμε πει «συγνώμη» τόσες φορές, που καταντάει αυτομαστίγωμα. Εκείνοι, οι Τούρκοι, ούτε μία φορά. Οι αγαθές προθέσεις των Τ/Κ εκπαιδευτικών κλπ είναι αγνές και ωραίες αλλά ούτε πολιτική διαμορφώνουν ούτε στρατηγική. Τι θα πει «πρέπει να πληρώσουμε»; Ποιος το λέει αυτό; Όποιος το λέει, εγγίζει τα όρια της μειοδοσίας. Ξεχνούν κάποιοι πως το 1974 έγινε εδώ εισβολή, πόλεμος, κατοχή, νεκροί, βιασμοί και προσφυγιά; Τι να πληρώσουμε δηλαδή; Ωραία, ας σηκώσουμε τα χέρια και ως άλλοι Οιδίποδες ας βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας.

Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στους αναγνώστες μας;

Να είναι σε εγρήγορση και ταυτόχρονα ψύχραιμοι.

Να διαβάζουν πολύ και να μην αναλώνονται σε ύβρεις κατά των ιδεολογικών αντιπάλων αλλά να μένουν σε επιχειρήματα.

Αν, που δεν το πιστεύω, αν φτάσουμε σε Δημοψήφισμα να υπερασπιστούν την ιστορία μας και την αδιατάρακτη συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αλλά, αν γίνει δημοψήφισμα, το αποτέλεσμα είτε μας αρέσει είτε όχι θα πρέπει να γίνει από όλους σεβαστό. Γιατί προέχει η Κύπρος, γιατί αυτό-και το εννοώ- θα ήθελε και ο Τάσσος Παπαδόπουλος.

Ελπίζω, η Κυβέρνηση να κάνει αυτήν την περίοδο δημοσκοπήσεις της Κοινής Γνώμης. Ελπίζω, αν μας φέρουν «Σχέδιο», πριν μας το σερβίρουν για έγκριση ή απόρριψη να μετρήσουν την Κοινή Γνώμη πολλές φορές.

Γιατί, αν η Κοινωνία είναι διχασμένη ένα δημοψήφισμα θα αποτελέσει θρυαλλίδα για νέες τραγωδίες. Το 2004 όπως κάπου γράφτηκε πρόσφατα, η τάση ήταν στο 60% με 65% ΟΧΙ , πριν το διάγγελμα του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου. Για αυτό και εκείνος, ως πραγματικός ηγέτης που ήταν, πήρε στην πλάτη του τον ίδιο τον λαό.

Η Τουρκία θέλει Λύση;

Η Τουρκία ασφαλώς και θέλει λύση. Λένε μερικοί πως η «ΤΔΒΚ» της κοστίζει πολλά χρήματα και για αυτό θέλει να την πετάξει από πάνω της. Αυτό είναι πλάνη και αφέλεια αν δεν είναι ύποπτη σαν προσέγγιση. Η Τουρκία θέλει να ελέγχει πλήρως την Κύπρο η οποία γεωγραφικά βρίσκεται στο μαλακό υπογάστριο της. Κατέχει τη μισή Κύπρο. Ασφαλώς και θέλει «λύση» λοιπόν και αυτό επιδίωξε με το Σχέδιο ΑΝΑΝ –ιδανικό για τα συμφέροντά τους κατά δική τους δημοσιευμένη δήλωση- και αυτό επιδιώκουν τώρα.

Ένα «συνιστών» κρατίδιο στο Βορρά που θα ελέγχει απόλυτα η Άγκυρα και άλλο ένα «συνιστών» κρατίδιο στο Νότο, στο οποίο θα έχει τη…συνδιαχείριση.

Εσείς, εγώ, εμείς, θα είμεθα τότε οι κάτοικοι της Τέως Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Λύση για την Τουρκία, είναι η κατάΛυση του Κράτους μας.

Και επειδή θα χαρακτηριστώ ως «απορριπτικός» ένα έχω να πω. Έχετε δει καμία έστω ΜΙΑ πίεση προς την Τουρκία; Όταν τη δείτε, πείτε μου και μένα να αναθαρρήσω.

Οι παρεμβάσεις σας όπως ξέρετε συζητιούνται. Θα πείτε ποτέ δημόσια ποιος είστε;

Αν οι παρεμβάσεις που επιχειρώ κατά καιρούς συζητιούνται έτσι και αλλιώς, αυτό συνηγορεί στο ψευδώνυμο, αυτό σημαίνει πως έχουν κάποιο βάρος από μόνες τους.

Όχι, δεν θα πω, όχι πάντως σε αυτή τη φάση. Όπως εσείς ξέρετε, κατέχω μία Θέση στην οποία οι Πολίτες θα πρέπει να νιώθουν την άνεση να προσφύγουν σε αυτήν για τις Υπηρεσίες μου χωρίς να σκέφτονται τις πολιτικές μου απόψεις που μπορεί να είναι διαφορετικές από τις δικές τους. Ωστόσο, επειδή έχουν γίνει νύξεις θα πω ξεκάθαρα πως δεν έχω καμία σχέση με το Ευρωκό.

32 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ασερας τουρκοσπόρουμ είναι έναν άτακτον βρωμόστομον και αμόρφωτον χωρκατούιν!

"Ερμόλαος"

Ανώνυμος είπε...

Ο ιοσίλιος κοντά μου εν έχει υπόθεσην!

"Ερμόλαος"

Ανώνυμος είπε...

Φάληρε εγω τη μόνη υπηρεσία που ξέρω που πρέπει να νοιώθουν άνεται οι πολίτες να ζητούν τις υπηρεσίες σου είναι των ρουφιάνων δημοσιογράφων.

Bobby Sands είπε...

πολλοί σκύλιασαν με τις απόψεις του φάληρου, και μην μπορώντας να μπουν σε διάλογο το ρίχνουν στην βωμολοχία και στις ακελικές ηλιθιότητες και αθλιότητες. γνωστά αυτά, τα ξαναείδαμε.

σε έναν τόπο όπου συλλαμβάνονται άνθρωποι σε διαδηλώσεις, πώς να τολμησει κάποιος να αποκαλύψει την ταυτότητά του;

Ακελιστής είπε...

Ε Λιλλήκκα, ακούαμεν σε τζιαι στα ράδια σήμερα που έπαιζες τον καμπόσον.

Θέλεις γιε μου να κάμεις πολιτικήν παρέμβασην, κάμε.

Αλλά μεν χώνεσαι πίσω από Φάληρους και Ηλιάδηες.

Αλλά που να κάμεις παρέμβασην. Είσαι μοναχούλλης σου Γιωργάκη.

Ανώνυμος είπε...

το κρατικό μπλογκ του ηλικιακού ρατσιστή της ΕΟΚΑ βητα Anef_Oriwn τυγχάνει χρηματοδότησης από μεγάλο εκδοτικό συγκρότημα των κατεχομένων, με εισφορές του Ασίλ Ναδίρ, του Ασσιχτίρ Ολάν και του Α. Σσιοϊλέ

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

η επιτροπη συμφωνει με το ανακοινωθεν του εθνικου συμβουλιου με το οποιο συμφωνουν ολα τα κομματα πλην το μισο ΕΥΡΩΚΟ του κουτσου?

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι που αποφάσισε το Εθνικό. Απορία: Το ζήτημα είναι αν συμφωνεί η Επιτροπή ή ο Κουτσού η ο ένας ή ο άλλος ή αν ο Δ. Χριστόφιας θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα;

Επειδή τις πιο κάτω αρχές, πολλές φορές τις παρέβηκε ο Ευέλικτος.

1. Επαναβεβαιώνει την εμμονή σε εξεύρεση λύσης στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των Συμφωνιών Υψηλού επιπέδου του ‘77 και ‘79 για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με πολιτική ισότητα όπως καθορίζεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ.
2. Η λύση πρέπει να συνάδει με το διεθνές δίκαιο, τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, το κοινοτικό δίκαιο, καθώς και με τις διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
3. Η ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να έχει μία και μόνη κυριαρχία, διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια και να είναι μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
4. Η λύση πρέπει να προνοεί την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και των εποίκων. Τελικός στόχος παραμένει η αποστρατιωτικοποίηση της Κύπρου με την απομάκρυνση και των βρετανικών βάσεων.
5. Πριν από τη λύση να διενεργηθεί απογραφή πληθυσμού από αξιόπιστο διεθνή οργανισμό. Το Εθνικό Συμβούλιο στηρίζει τις προσπάθειες που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταβάλλει στις διαπραγματεύσεις, για την επείγουσα ανάγκη απογραφής πληθυσμού, ιδιοκτησίας και χρήσης γης. Επίσης, στηρίζει τις προσπάθειες του Προέδρου να επιδιωχθεί μορατόριουμ στην εκμετάλλευση προσφυγικών περιουσιών.
6. Η αποκατάσταση της κυριαρχίας, ανεξαρτησίας, εδαφικής ακεραιότητας και ενότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στην ενωμένη ΚΔ, κράτος μέλος της ΕΕ, δεν νοούνται εγγυητές και εγγυήσεις.
7. Η Aποκατάσταση των βασικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων, περιλαμβανομένου του δικαιώματος των προσφύγων για επιστροφή στα σπίτια και τις περιουσίες τους, είναι επίσης απαραίτητη προϋπόθεση για λύση. Η παράνομη δόμηση σε ε/κ περιουσίες υπονομεύει την εφαρμογή της πιο πάνω αρχής και δημιουργεί νέα τετελεσμένα. Πρέπει να διατρανωθεί ο σεβασμός και η αποκατάσταση στις 4 ελευθερίες. Αποκλεισμός των μόνιμων παρεκκλίσεων από το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
8. Η λύση πρέπει να είναι προϊόν συμφωνίας μεταξύ των δύο ηγετών και όχι αποτέλεσμα επιβολής εκ των έξω. Μόνο μια τέτοια συμφωνία μπορεί να παραπεμφθεί σε δημοψήφισμα. Αποκλείονται η επιδιαιτησία και τα χρονοδιαγράμματα.
9. Απορρίπτεται και αποκλείεται η όποια μορφή λύσης που οδηγεί στη νομιμοποίηση του στάτους κβο ή στη λύση δύο χωριστών κρατών.
10. Σύσταση Υποεπιτροπής του Εθνικού, με τη συμμετοχή των κομμάτων, για την επεξεργασία θέσεων που θα βοηθήσουν τον Πρόεδρο στη διαπραγμάτευση.
11. Στα ευρωτουρκικά, στόχος είναι η αξιοποίηση του οροσήμου του Δεκεμβρίου για την προώθηση της επίλυσης του Κυπριακού. Η Τουρκία έχει αναλάβει υποχρεώσεις έναντι της ΕΕ, που αφορούν και την ΚΔ και το Κυπριακό, στις οποίες οφείλει να συμμορφωθεί αλλιώς δεν θα μπορεί να συνεχίσει ανεμπόδιστα χωρίς κυρώσεις την ενταξιακή της πορεία.”

Ανώνυμος είπε...

E ρε ξεφτύλλα!!! Πως γίνεται να δεχεται το ΕΥΡΩΚΟ τη Διζωνική? Πως γίνεται να τα δέχονται ΕΔΕκ κ δηκο?

εν τουτοι οι πατριώτες?
Επουλήσαν μας ούλλοι!!! εν τουτα τα πατριωτικά κόμματα? πως γίνεται να συμφωνουν ούλοι με τον κομουνιστη Χριστοφια?

εκεβαληκεψεν τους ούλους το ΑΚΕΛ, κάμνει οτι θέλει!!

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ παρέμβαση του Μέγα συνεντευξιαζόμενου ΦΑΛΗΡΟΥ δεν είδαμε στα δυο posts που του αφιερώθηκαν για να σχολιάσει έστω και κάτι από τα τόσα, σαχλά, φαιδρά, ανόητα και τα λίγα σοβαρά που ειπώθηκαν. Τόσο σνομπισμός; Ή τουλάχιστον να μας πει την άποψη του για το κοινό ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου ...

Ανώνυμος είπε...

Πως γίνεται ο Χριστόφιας να υπέκυψε τελικά στους σκληροπυρηνικούς και να υιοθετεί επιστροφή όλων των προσφύγων, αποχώρηση στρατευμάτων και εποίκων κλπ;

Ανώνυμος είπε...

Εισηγούμαι διαγραφή από ελληνόφωνα blogs του τούρκου αμόρφωτου και αμπάλατου Aceras_Turkosporum.

"Ερμόλαος"

Ανώνυμος είπε...

Κάφρος:

Σαν να μεν πολλομιλάτε μετά το Εθνικό Συμβούλιο???

Σαν να κατάπιετε τη γλώσσα σας?

Μα τούτοι ούλοι που καλούσετε εσεις της "(Υ)ποτροπής Δημοκρατίας"... ήνταλως κ ταυτιστήκαν με την Δ.Δ.Ομοσπονδία??

Πείτε μας είναι προδότες? Είναι και αυτοί Τουρκόφιλοι που στηρίζουν τους χειρισμούς Χριστόφια?

Γιατι εν μιλάτε? Μήπως εμείνετε "μόνοι" σας? Μήπως με αυτά που αποφάσισε το Εθν.Συμβούλιο μόνο ...κατι ακροδεξια μιάσματα μπορει να ταυτίζονται μαζί σας?

Μήπως πρέπει να σταματήσετε "γνωστοί άγνωστοι" να κρύβεστε πίσω απο προσπάθειες ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ και ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ και να τολμησετε να αποκαλύψετε ποιοι είστε αν τολμάτε? Μήπως φοβάστε να μεν γινετε ρεζίλι κ χάσετε τες καρεκλες σας πχ από την Κ.Ε. του ΔΗΚΟ...(λέμε τώρα)...πχ μπορεί κάποιοι να φοβούνται την ταυτιση με τους Δρασίτες...(λέμε τωρα)...

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ Κ ΣΕΙΣ ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ!!!

ΦΥΣΑΤΕ, ΦΥΣΑΤΕ ΤΟΥ ΠΕΡΚΙ ΚΡΥΩΣΕΙ ΛΙΟΝ....
ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ...

Ανώνυμος είπε...

Μα τζιείνον το Ρηγόπουλο που προτιμά τη Διχοτόμηση παρά την ΔΔΟ , τι έγινεν; Ερουφησεν την; Τζιαι ο άλλος που τον σιγόνταρε, ο Πλαστήρας, εχάθηκεν τζιαι τζιείνος. Μα εγώ εν που τον Φάληρο που ψάχνω εναγωνίως (τζιαι με το φανάρι του Διογένη) για να μας διαφωτίσει.

Ανώνυμος είπε...

Lilika ise dinatos! Kai to vivlio sou pou dievasa prosfata me enthousiase! Elpizo na sou dothi i eukeria na diekdikisis mia thesi stin timoniera. Emeis mazi sou!!!

Tassikos

Ανώνυμος είπε...

Ο Κάφρος είναι τούρκος.

"Ερμόλαος"

Kypreos είπε...

Προς Φάληρο Κυπριώτη,

Δεν σκοπεύω με την παρέμβαση μου αυτή να ασχοληθώ με το περιεχόμενο των δύο συνεντεύξεων σου. Όσα λες είναι επανάληψη χιλιοειπωμένων και κλισέ κουβέντων που στόχο που ακούμε σχεδόν από τότε που εκλέχτηκε στην Προεδρία της Δημοκρατίας ο Δημήτρης Χριστόφιας. Στόχος των δύο αναρτήσεων είναι μέσα από μια σοβαροφανή συνέντευξη κάποιου άγνωστου αλλά γνωστού στους παροικούντες στα άδυτα του μπλοκ, πολιτικού προσώπου, να επικριθεί ο καλούμενος “Ευέλικτος Οδοστρωτήρας”! Δυστυχώς το περιεχόμενο της συζήτησης δεν παρήγαγε καμιά συζήτηση, ενώ ο συμπαθής Φάληρος έλαμψε δια της απουσίας του!

Εγώ παρεμβαίνω όχι για σχολιάσω κάτι από τη συνέντευξη του, αλλά για να καταθέσω μια απάντηση που οφείλω προς αυτόν ως υπόλοιπο από προηγούμενη μας συζήτηση στο post για τες δηλώσεις της Παπαρήγα – τα τελευταία σχόλια του προς εμένα ήταν στις 16 του Σεπτέμβρη στις 6:31 μ.μ..

Φάληρε,
Πρώτα απ’ όλα οφείλω να πω ότι η τελευταία εκείνη απάντηση σου προς εμένα με εξέπληξε ευχάριστα. Ίσως και να ήταν τα πιο ήπια και χωρίς χαρακτηρισμούς και προπηλακισμούς, αλλά με προβληματισμούς και σκεπτικισμό, σχόλια που έχω δει και διαβάσει σ’ αυτό το ιστολόγιο και τα οποία απευθύνονταν σε αντιφρονούντα. Εξ ου και οι κάποιες αντιδράσεις, για τις απόψεις που εξέφρασες, από ομοϊδεάτες σου.
Φυσικά από τα σχόλια σου, όπως και από τη συνέντευξη σου, δεν λείπουν οι εκθειαστικές αναφορές προς τον Τάσσο Παπαδόπουλο, που δείχνουν και τις τάσεις προσωπολατρίας που έχεις αναπτύξει για το άτομο του, αλλά δεν μπορούμε, ως αντιφρονούντες να τα θέλουμε κι όλα δικά μας.
Σημειώνω την διάθεση που εκδήλωσες αυτή τη φορά για διάλογο και την απουσία από το λόγο σου χαρακτηρισμών και απαξιωτικών εκφράσεων όπως έκαμνες άλλες φορές, κι εδώ μέσα αλλά κι αλλού.
Με τα σχόλια και τα ερωτήματα του εκεί σχολιογράφου Αριστόδημου δεν θα ασχοληθώ γιατί με ενοχλεί το ταμπέλλωμα που κάνει στις διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται, λέγοντας καθαρά ότι τούτες εκπορεύονται και καθοδηγούνται από την Επαγρύπνηση (του ΑΚΕΛ θα εννοεί). Εξ άλλου για τα ζητήματα που θίγει έχεις ήδη απαντήσει εσύ.

Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι “αυτά που αναφέρει όμως ο Χριστοδουλίδης, ΔΕΝ είναι αστεία. Δείχνουν τους κινδύνους που υπάρχουν σε μία Μη Λειτουργική Ομοσπονδία αν γίνει έτσι” και πιστεύω ότι αυτός είναι και ο στόχος του Προέδρου. Να αποκλείσει μία “Μη Λειτουργική” Ομοσπονδιακή λύση. Τούτο φαίνεται καθαρά και μέσα από τις θέσεις που κατάθεσε στις συνομιλίες με τον Ταλάτ, όπως τούτες οι θέσεις περιέχονται και στα έγγραφα των συνομιλιών τα οποία διέρρευσαν. Όλα τ’ άλλα είναι ανυπόστατα και εκ του πονηρού εκπορευόμενα και συνιστούν κτυπήματα κάτω από τη μέση.

Kypreos είπε...

Φάληρε,
Μερικές ακόμα σύντομες απόψεις για 2-3 συναφή ζητήματα:
1. Η Ομοσπονδία (και “με σωστό περιεχόμενο” όπως το έβαζε ο Τάσσος Παπαδόπουλος) αποτελεί οδυνηρό συμβιβασμό για εκείνη την μερίδα της ελληνοκυπριακής κοινότητας της οποίας θίγονται ή επηρεάζονται αρνητικά τα οικονομικά και πολιτικά της συμφέροντα και “κεκτημένα” καθώς και για τους πάσης φύσεως και κοπής εθνικιστές που έχουν μια γενικής αλλεργία προς τους τούρκους. Και οι μεν και οι δε δεν θέλουν οι τουρκοκύπριοι να αποκτήσουν τέτοια δικαιώματα που θα τους καθιστούν ανταγωνιστές τους και πολιτικά και οικονομικά. Εγώ που είμαι ένας προλετάριος τι έχω να χάσω από ένα τέτοιο “οδυνηρό συμβιβασμό” ή μια “Ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο”;

2. Οι κοινωνικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις υπέρ της Ομοσπονδιακής λύσης είναι πραγματικά περιορισμένες καις τις δύο κοινότητες. Όχι γιατί ο κόσμος είναι εναντίον της Ομοσπονδίας ή γιατί δεν την έχει κατανοήσει και αποδεχτεί, αλλά γιατί, όπως λες κι εσύ, παρατηρείται μια γενικότερη αδιαφορία, αποτέλεσμα της απουσίας της όποιας δυναμικής που θα κινητοποιούσε αυτό τον κόσμο. Ίσως και γιατί ο κόσμος κι απ’ εδώ κι’ απ’ εκεί νοιώθει βολεμένος πλέον με την υπάρχουσα κατάσταση κι αδιαφορεί ή γιατί αισθάνεται ότι οι συνομιλίες που γίνονται αποτελούν στην ουσία παζάρι για διαμοιρασμό της εξουσίας (και πολιτικής και οικονομικής) μεταξύ των οικονομικών ελίτ των δυο κοινοτήτων. Όλ’ αυτά (και όχι μόνο η δεδομένη αδιαλλαξία της Τουρκίας) με κάνουν απαισιόδοξο. Από την άλλη όμως, δεν βλέπω άλλη διέξοδο πέραν από τη συνέχιση των συνομιλιών, γιατί κάποια στιγμή ίσως διαφανεί φως στην άκρη της σήραγγας (έστω και προς την κατεύθυνση του διαμοιρασμού της πίττας της εξουσίας που ανάφερα πιο πριν). Και τότε τούτο μπορεί να κινητοποιήσει ευρύτερα στρώματα του κόσμου.

3. Ο Πρόεδρος με τη θέση του για “λύση από τους κύπριους για τους κυπρίους”, που επιβεβαιώθηκε και στο κοινό ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου, θέλει να στείλει το μήνυμα ότι οι ξένες παρεμβάσεις και επιδιαιτησίες απορρίπτονται! Που διαφωνείς εσύ μ’ αυτό;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΦΡΟΣ:

Αν είναι "Τούρκος" όποιος έχει αντίθετη αποψη από τις περιθωριακές θέσεις που εκφράζονται "επίσημα" δαμέσα...τότε ΕΙΜΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ!! ελληνόφωνος μάλιστα..

Ανώνυμος είπε...

Ο Κυπρέος είναι ο ΆνεφΟρίων φασίστας μεταμφιεσμένος.

Αιτείται, γιατί τελευταία την στερείται, σημασίας!

"Ερμόλαος"

Ανώνυμος είπε...

ΣΥ ΕΙΠΑΣ!

"Ερμόλαος"

Ανώνυμος είπε...

Απο τον εμπροσθοφυλακα,
"Απειλές κατά Τουρκοκύπριου συνδικαλιστή από τους φασίστες της ‘Βολκάν’"

"«Οταν δημοσιεύθηκαν στον ε/κ Τύπο τα όσα πρόσφατα συζητήσαμε εποικοδομητικά με τον ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, κάποια τ/κ ΜΜΕ και κυρίως η “Βολκάν” με κατηγόρησαν για προδοσία και παράδοση μυστικών εγγράφων στους Ε/κ και με ανακήρυξαν εχθρό και προδότη της Τουρκίας και των τουρκικών αρχών."

Αυτοι ειναι οι τουρκοι εθνικιστες,για ενα λεπτο ομως,εμεις δεν εχουμε τετοιους πατριωτες?? Βρηκα ηδη ενα,προσεξτε τις ομοιοτητες,

Ρηγας,
"Μακάριε Δρουσιώτη ΔΕΙΛΕ και ΑΛΗΤΗ, ως πότε θα κρύβεσαι;"

"Γιουσουφάκι, αλήτη, δειλέ, προδώτη. Ένας λάκκος με ασβέστη σου χρειάζεται. Ούτε καν σφαίρα στο κρανίο."

Μα τι γινεται εδω? Ο αποκαταστατης ρηγας βαφτιζει προδοτες και βγαζει ποινες με την ιδια ευκολια οπως οι φασιστες της βολκαν?? Μηπως ειναι ενα φασιστομουτρο που μας το παιζει ο θεος της διακαιοσυνης και της δημοκρατιας που δεν διαφερει σε τιποτα απο τους σιχαμερους ομοιδεατες του στα κατεχομενα?

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

Mηδέ ο Φτωχόπουλος είμαι,στου οποίου το Αιγαίον πάντως πηγαίνω, μηδέ και ο Λιλλήκας.

Επειδή κάπου ερωτήθηκα για την κοινή απόφαση του Ε.Σ. απαντώ απλώς και ευθέως, με καλύπτει σε μεγάλο βαθμό εφόσον τηρηθούν ΑΠ' ΟΛΟΥΣ ΌΛΟΙ οι όροι του. Το πρόβλημα μας στην Κύπρο, δεν είναι τα λόγια αλλά οι τακτικές που κάμνουν τα λόγια έργα με συνέπεια.

Πάντως κύριοι, όσο συνεχίζουν κάποιοι εκατέρωθεν να ομιλούν με συνθήματα και χαρακτηρισμούς το μόνο που καταφέρνουν είναι να πληγώνουν την ίδια την Κύπρο αλλά και να έρχονται σε αντίθεση με τις ηγεσίες τους που πάσχουν να βρουν πεδία συννενοήσεως ή χρησιμοποιούν πιο μετριοπαθή γλώσσα.

Φίλοι του ΑΚΕΛ έχετε προσέξει πόσο "προσεκτικός" είναι ο Πρόεδρός σας;

Ανώνυμος είπε...

Μου μυρίζει Λουκαίδης & Χριστοφίδης εδώ μέσα. Τα δύο νεοφανή πιστά κομματικά κουτάβια του ΑΚΕΛ που γαλουχήθικαν από την ΕΔΟΝ και όλος τους ο κόσμος είναι το σπίτι τους και το κόμμα τους και οι πέριξ επιχειρήσεις και συμφέροντα του ΑΚΕΛ.

Καφετζής είπε...

Νέο blog για πολιτικές συζητήσεις

http://kypriakokafeneio.blogspot.com

m4c. είπε...

Εν πολλά "cool" η στάση σας απέναντι στον Μακάριο Δρουσιώτη.

Ρήγας είπε...

Μόνο στην Κύπρο οι ΠΡΟΔΩΤΕΣ έχουν cheerleaders.

Ρήγας

ΥΓ/ Μαγάριε, αλήτη και δειλέ, συνεχίζεις να κρύβεσαι.

Ρήγας είπε...

Φάληρε, καμοιά κυβέρνηση δεν έχει εν λευκώ εξουσιοδότηση για ό,τιδήποτε. Ολίγον μας ενδιαφέρει αν ΟΛΟΙ οι πολιτικοί έχουν γλυκαθεί με ένα επικείμενο φαγοπότι, μεγαλύτερο από αυτό του '60. Αυτό που έχει σημασία είναι η θέληση του Λαού. Το '60 ο λαός δεν ρωτήθηκε. Δημιουργήθηκε στην Κύπρο μια άρχουσα τάξη που από τότε τρώει. Το 2004 όταν ο λαός ρωτήθηκε είπε ΟΧΙ. Κανένας από τους πολιτικούς δεν φαίνεται να σεβάστηκε την απόφαση αυτή. Επαναλαμβάνω, ολίγον μας ενδιαφέρει αν ο Χριστόφιας και τα Χριστοφάκια, δεξιά και αριστερά έχουν γλυκαθεί με κάποιο σχέδιο 'Μουν' (Έτσι δεν τον λένε τον ΓΓ του ΟΗΕ; Πώς θα ονομάζεται το σχέδιο;) . Το "εθνικό" συμβούλιο ας σερβίρει και γλυκό καρυδάκι (ξέρουν αυτοί). Δεν μας ενδιαφέρει.

Τί σημαίνει ΔΔΟ "με σωστό περιεχόμενο"; Οι λέξεις έχουν νόημα στην Ελληνική γλώσσα. Επομένως ο όρος ΔΔΟ έχει κάποιο μίνιμουμ περιεχόμενο που το κάνει "διζωνικό" και "ομοσπονδιακό."




Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Φάτε τα εκατομύρια σας, αγοράστε τις αυτοκινητάρες σας και αφήστε το λαό να λύσει το κυπριακό και να επανενώσει την πατρίδα του. ο εθνικισμός είναι το καταφύγιο του κάθε διεστραμμένου (αποτυχημένου) πολιτικάντη.

Πλαστήρας είπε...

Δεν υπάρχει πιο ύπουλος όρος από την λέξη "Επανένωση". Τι θα πει "επανένωση"; ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ είναι ο σωστός όρος. Για να μην κοροϊδευόμαστε.

Έπειτα, ποιος λαός να επανενώσει την πατρίδα του; Οι 70.000 των ανύπαρκτων Τουρκοκυπρίων, ή οι 300.000 των εποίκων και τα 45.000 στρατεύματα κατοχής.

Ξυπνάτε ρεεεεε!!!!!!!!!!!

Ρήγας είπε...

Χα χα χα.... Εκατομμύρια και αυτοκινητάρες! Τελικά κάτι ληγμένο σας βάζουν στο συσσίτιο στις κομματικές κατασκηνώσεις. Άλλως πως δεν εξηγείται.

Εκατομμύρια και αυτοκινητάρες στην Κύπρο θα βρεις στους ιδιοκτήτες της εταιρείας AKEL Co. Εσύ είσαι απλώς ένα μικρό και ασήμαντο γιουσουφάκι που σου πουλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλλες.

Δεν υπάρχει όρος Επανένωση σε μια ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ πατρίδα.

Ο λαός έχει ηθική υποχρέωση να ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ την πατρίδα του.

Αν τώρα εσείς είστε ΚΟΤΟΠΟΥΛΛΑ και ΜΟΔΙΣΤΡΟΥΛΛΕΣ και γουστάρετε να σας βιάζουν τις μανάδες και τις γυναίκες, δεν σας φταίει η πατρίδα. Την πατρίδα να την αφήσετε ήσυχη.


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Ρε Ρήγα αφού είσαι μάγκας και φτωχός (!) πες μας ποιος σας χρηματοδοτεί τις σελίδες και ποιος σας πληρώνει να γράφετε τα ίδια και τα ίδια. Εγώ δεν απκλείω να τα παίρνετε εμμέσα ή άμεσα και από την Τουρκία της οποίας την πολιτική εξυπηρετείτε.


Υ.Γ. Προς κόκκινο τριαντάφυλλο, σου το ξαναείπα: παρτους όλους από μία εδω μέσα να ησυχάσουν και αυτοί και 'μείς. Να χαρείς..