Ο ΦΑΛΗΡΟΣ ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ ΜΙΛΑ ΣΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

"Η Κυβέρνηση αυτή νιώθει πως είναι Ιδιοκτήτης της Κύπρου και των πολιτών της. Και αυτό συνιστά το ιστορικό της και συνολικό της ατόπημα."

"Αν ο κος Χριστόφιας και ο οικονομικός του εγκέφαλος ο κος Σταυράκης είχαν πραγματικό στρατηγικό σχέδιο, θα είχαν περιφρουρήσει την Οικονομία μας. Δεν το θέλησαν. Την κατασπάραξαν."

"Πολιτική με χτυπηματάκια στις πλάτες των ξένων ηγετών δεν μπορεί να γίνει, αυτά τα πράγματα μόνο θυμηδία μπορούν να φέρουν και ως αποτέλεσμα έχουν να μην μας παίρνει κανείς στα σοβαρά. Μπορείτε να φανταστείτε τι σημαίνει για μια χώρα να είναι υπό κατοχή με τα μισά της εδάφη να αποτελούν το παράνομο μακρύ χέρι του εισβολέα –που γεωγραφικά είναι δίπλα- και ταυτόχρονα να μη σε παίρνει κανείς στα σοβαρά;"

"Είναι τόσο περίπλοκο το Κυπριακό, είναι τόσα τα παρελκόμενα, είναι τόσο γρήγοροι οι ρυθμοί με τους οποίους εξελίσσεται η διεθνής σκηνή, που όταν ένα τόσο κεφαλαιώδες ζήτημα μετατρέπεται σε «προσωπικό στοίχημα» το ναυάγιο είναι σχεδόν βέβαιο. Ας έχουν υπόψην τους τα κόμματα που εμμένουν στη συνεργασία, πως στο καράβι είναι και οι ίδιοι επιβάτες. Θα πνιγούν, και σωσίβιες λέμβοι δεν υπάρχουν."




Ο Φάληρος Κυπριώτης (ο οποίος είναι γνωστό πρόσωπο στα πολιτικά και κοινωνικά πράγματα της Κύπρου), ο μυστηριώδης αυτός blogger και συνεργάτης της Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, μιλά έξω από τα δόντια. Δημοσιεύουμε σήμερα το πρώτο μέρος της συνέντευξης.


κ. Κυπριώτη, πότε και γιατί αποφασίσατε να δραστηριοποιηθείτε στον τομέα των blogs;

Στην πραγματικότητα, δεν δραστηριοποιήθηκα παρότι ήταν πόθος ευσεβής. Λίγο η έλλειψη χρόνου λίγο η μάλλον κακή σχέση που έχω (δυστυχώς) με τις σύγχρονες τεχνολογίες δεν μου επιτρέπουν άλλη δραστηριότητα πέραν της περιοδικής συνεργασίας που διατηρώ με το Christofias Watch. Υπάρχει και τούτο άλλωστε, όταν ξεκινήσαμε το blog Πολιτική και Πωλητική , μαζί με τη φίλη κα Μαριάνθη Ανδριώτη, είχαμε σκοπό να κάνουμε κάτι ανάλογο με δικό σας ιστολόγιο, το οποίο εμφανίστηκε αν δεν απατώμαι την ίδια περίοδο. Εύλογα, επειδή εσείς είστε Ομάδα, το δικό σας όχι απλά ζωντάνεψε, αλλά αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στην Κυπριακή μπλογκοσφαίρα. Τι λόγο είχαμε να επιμένουμε μόνοι στο δικό μας; Κανέναν.


Πως αποτιμάτε συνολικά την πολιτική Χριστόφια;

Αντί να απαντήσω εγώ, θα μεταφέρω τα λόγια καλού φίλου που είναι μέλος του ΑΚΕΛ από τα γεννοφάσκια του. Δεσμεύομαι να πω το όνομα του, γιατί ήταν προσωπική συζήτηση, και θα τονίσω απλά πως είναι ένας καλοσπουδασμένος σύγχρονος Κύπριος με καλή δουλειά και ανοιχτούς ορίζοντες. Η ερώτηση που του έκαμα ήταν απλή: Πως τα βλέπεις; Μου απάντησε μονολεκτικά στην αρχή λέγοντας «Απογοητευτικά» για να τονίσει πως όλα όσα κάνει η σημερινή Κυβέρνηση, στους περισσότερους τομείς είναι ερασιτεχνικά άρα και επικίνδυνα. Εγώ από την πλευρά μου θα υπογράμμιζα αυτό το «ερασιτεχνικά» γιατί είναι μία λέξη που δεν αποκλείει την «καλή πίστη». Αλλά, η διακυβέρνηση μιας χώρας απαιτεί πολύ περισσότερα πράγματα από την «καλή πίστη». Απαιτεί know how και κυρίως στις μέρες μας άριστη γνώση του περιβάλλοντος στο οποίο διαμορφώνονται οι πολιτικές και οι στρατηγικές διεθνώς. Έχουμε μια κυβέρνηση η οποία δεν μετέχει στο Ευρωπαϊκό Γίγνεσθαι γιατί όχι μόνο δεν το κατέχει αλλά γιατί κατά βάθος νιώθει αμηχανία απέναντί του. Πολιτική με χτυπηματάκια στις πλάτες των ξένων ηγετών δεν μπορεί να γίνει, αυτά τα πράγματα μόνο θυμηδία μπορούν να φέρουν και ως αποτέλεσμα έχουν να μην μας παίρνει κανείς στα σοβαρά. Μπορείτε να φανταστείτε τι σημαίνει για μια χώρα να είναι υπό κατοχή με τα μισά της εδάφη να αποτελούν το παράνομο μακρύ χέρι του εισβολέα –που γεωγραφικά είναι δίπλα- και ταυτόχρονα να μη σε παίρνει κανείς στα σοβαρά;


Πως αποτιμάτε την πολιτική Χριστόφια ειδικότερα, σε Παιδεία και Οικονομία;



Θα ξεκινήσω από την Οικονομία. Γιατί εδώ έχουμε τα πρωτοφανή αλλά και τα προφανή. Ο σημερινός Πρόεδρος, παρέλαβε την Κυπριακή Οικονομία με πλεονάσματα και στην πιο «συμμαζεμένη» κατάσταση που υπήρξε ποτέ στην ιστορία της νεαρής δημοκρατίας μας. Αυτή τη στιγμή, είμεθα στην ευθεία για την επιτήρηση. Η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος θέλοντας να επιδείξουν φιλολαϊκό πρόσωπο έβαλαν τα χέρια τους βαθειά μέσα στα ταμεία και μοίρασαν ασύστολα χρήματα υπό την έννοια της σπατάλης. Διότι τα χρήματα αυτά δεν κατέληξαν πολλές φορές σε πένητες και έχοντες ανάγκην αλλά σε «έχοντες και κατέχοντες».

Γνωρίζω από πρώτο χέρι, συνταξιούχους με υψηλότατες συντάξεις και δηλωμένα μηνιαία εισοδήματα από ενοίκια κλπ που ξεπερνούν τα 3000 ευρώ που έλαβαν γενναία βοηθήματα!

Σε μία περίπτωση που ξέρω προσωπικά, ο άνθρωπος είχε την ευαισθησία να τα….γυρίσει πίσω και να ζητήσει τον αποκλεισμό του από το επίδομα. Και αυτά βέβαια, αν η πολιτεία το επιθυμεί, μπορεί να τα εξακριβώσει. Αλλά, η σπατάλη έχει ήδη γίνει και αναδεικνύει έντονα αυτό που λέγαμε νωρίτερα. Τον εγκληματικό ερασιτεχνισμό. Είμαστε μία πολύ μικρή χώρα, που βρέθηκε στα προηγούμενα χρόνια να κάνει τεράστια αναπτυξιακά άλματα. Αυτή τη στιγμή η Διεθνής Χρηματοπιστωτική Κρίση είναι έντονα παρούσα στην Κύπρο και θα γίνει ακόμα πιο έντονη στους αμέσως επόμενους μήνες. Αν ο κος Χριστόφιας και ο οικονομικός του εγκέφαλος ο κος Σταυράκης είχαν πραγματικό στρατηγικό σχέδιο, θα είχαν περιφρουρήσει την Οικονομία μας. Δεν το θέλησαν. Την κατασπάραξαν. Να αναφερθώ στο περίφημο θέμα «Κατάρ»; Έχουμε την αποθέωση του ερασιτεχνισμού, μέσα στον οποίο φαίνεται πως υπάρχει ακόμα και η βαθειά άγνοια των νόμων και των κανονισμών που διέπουν το ίδιο μας το κράτος!!!

Αυτός ο ερασιτεχνισμός, αυτή η επικίνδυνη ασχετοσύνη στη διαχείριση έχει περάσει σε όλους τους άξονες που αναφέρατε πιο πάνω, από τους οποίους ξεχάσατε να αναφέρετε την Υγεία, η οποία, ως παράμετρος της εσωτερικής πολιτικής έχει περιέλθει στην κατάσταση του κλινικώς νεκρού ασθενούς.

Με ρωτάτε για την Παιδεία. Η Παιδεία μας νοσεί βαριά. Τα όσα επιχειρήθηκαν με το μάθημα της ιστορίας αλλά και με τη λεγόμενη «επαναπροσεγγιστική παιδεία» δείχνουν πως το ΑΚΕΛ και ο Πρόεδρος δεν μπορούν να κατανοήσουν τη διαφορά ενός κομματικού και ιδεολογικού πανηγυριού με την έννοια Παιδεία.

Η Κυβέρνηση αυτή νιώθει πως είναι Ιδιοκτήτης της Κύπρου και των πολιτών της. Και αυτό συνιστά το ιστορικό της και συνολικό της ατόπημα. Θυμηθείτε τις συλλήψεις για κάποια συνθήματα, τον πηχυαίο τίτλο της Χαραυγής «Αίσχος» για ένα σύνθημα σε έναν τοίχο. Τι δηλώνουν αυτά; Δηλώνουν έπαρση, αλαζονεία, δηλώνουν ένα «σκασμός όλοι» που εκτοξεύει το σημερινό καθεστώς προς πάσα κατεύθυνση. Θυμάστε τι απίστευτα και ανερυθρίαστα πράγματα έγραφε ο Κώστας Κωνσταντίνου στον Πολίτη για τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο; Δεν ενοχλήθηκε ποτέ, από κανέναν. Αλήθεια. Αν έγραφε τα απολύτως ανάλογα για τον κο Χριστόφια φαντάζεστε τι θα είχε γίνει; Σας διαβεβαιώνω, το λιγότερο θα ήταν οι προσωπικές απειλές.



Που πιστεύετε ότι το πάει στο θέμα του Κυπριακού ο κ. Χριστόφιας;



Ρωτήστε τον ίδιο! Εγώ, δεν μπορώ να καταλάβω. Όπως και δεν μπορούν να καταλάβουν έγκριτοι αναλυτές που γνωρίζουν άριστα το Κυπριακό και με τους οποίους συνομιλώ τακτικά, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, έχει αφοπλίσει την Κυπριακή Δημοκρατία-έστω άθελά του- από όλες τις στρατηγικές συμμαχίες που θα μπορούσε να έχει μέσα στην Ευρώπη. Μοιάζει να μην καταλαβαίνει πως παίζονται τα «παιγνίδια» στη διεθνή σκηνή.

Όταν τρέχει στη Ρωσία (προσέξτε, τη Ρωσία, και όχι τη…Σοβιετική Ένωση) και αναλώνει τα 2/3 του χρόνου σε εναγκαλισμούς και συγκινησιακά φορτισμένες επαφές με τους εκεί Ηγέτες του Κομμουνιστικού Κόμματος και μόλις το 1/3 με τον κο Πούτιν που είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στη χώρα του, τι περιμένετε; Όταν γίνονται οι δηλώσεις που έγιναν στη Συρία –είναι γνωστά ας μη τα επαναλαμβάνω- όταν ο κος Σαρκοζί δεν κάνει κοινή δήλωση με τον Κύπριο Πρόεδρο, όταν στην Ιταλία αποκτά τεράστιο βάρος η δήλωση του άοπλου πολιτικά Ιταλού Προέδρου ενώ οι δηλώσεις του κου Μπερλουσκόνι φροντίζουν να είναι σε γλώσσα που δεν θα θίξουν την Τουρκία τι περιμένετε Εγώ τίποτα.

Έχουμε χάσει πλήρως την αξιοπιστία μας αναφορικά με το Κυπριακό και παρουσιάζουμε την εικόνα ενός… «ζελέ» που ο κάθε ένας μπορεί να το τραβήξει όπου θέλει. Τι θα γίνει στο τέλος; Ακούστε. Η Τουρκική αδιαλλαξία είναι δεδομένη.

Η Τουρκία, είναι στην πιο ισχυρή θέση που είχε ποτέ εδώ και χρόνια, τελείως αναβαθμισμένη διεθνώς.

Ο κύριος Ερντογάν, κακά τα ψέματα, είναι ο πιο ικανός πολιτικός οραματιστής που είχε ποτέ η χώρα του εδώ και δεκαετίες. Και το Κυπριακό-για την Τουρκία- δεν είναι «ιδεολογικό» ζήτημα, αλλά καθαρά στρατηγικό.

Έχουμε αντιληφθεί πως η Κύπρος είναι ήδη ηττημένη κατά κράτος στη διεθνή σκηνή; Έχουμε καταλάβει πως η «αμέριστη» στήριξη στην Τουρκία για την ένταξή της στην Ευρώπη έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά όταν αυτή η στήριξη γίνεται τη στιγμή που η Τουρκία αναδεικνύει εαυτόν ως τον σημαντικότερο παίκτη της περιοχής στο τεράστιο ζήτημα που λέγεται Ενεργειακό; Πόσο μας έχει πληροφορήσει η Κυβέρνηση για το τι εστί ο Αγωγός Ναμπούκο που θα περνάει από την κατεχόμενη Κύπρο; Τι ξέρει ο μέσος πολίτης; Τίποτα!

Ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ στην Πράγα όμως ζήτησε με σαφή τρόπο ως αντάλλαγμα για να τηρήσει η Άγκυρα την υπογραφή της, την παράκαμψη του κυπριακού βέτο στο κεφάλαιο της Ενέργειας κατά τις ευρωτουρκικές ενταξιακές διαπραγματεύσεις και έλαβε όλες τις διαβεβαιώσεις. Τι έκανε η Κυβέρνηση; Τι-πο-τα!

Ας μην ξεχνάμε ποτέ, ΠΟΤΕ πως η εισβολή διατάχτηκε από τον μακαρίτη τον "Σοσιαλιστή" Ετσεβίτ. «Αριστερός Πατριώτης» αυτοπροσδιορίζονταν, εκτός των άλλων και γνωστός ποιητής στη χώρα του και μάλιστα λάτρης της κλασσικής Ελληνικής Παιδείας, με σπάνια γνώση στους Έλληνες συγγραφείς κλπ. Παρόλα αυτά, δοθείσης της αφορμής βεβαίως, πραγματοποίησε τον στρατηγικό πόθο της χώρας του, κατέλαβε την μισή Κύπρο.

Αυτό, κάτι πρέπει να μας διδάσκει, αλλά φοβάμαι πως δεν διδασκόμεθα από τίποτα.

Που το πάει ο κος Χριστόφιας; Θα πω «καλοπροαίρετα» πως ίσως ξεκίνησε το εγχείρημα του με σκοπό είτε να φτάσει σε λύση είτε να επιστρέψει την ενοχή στην Τουρκία μετά τα «κέρδη» της Τ/Κ κοινότητας από το ΝΑΙ του 2004. Όμως, αγαπητοί φίλοι, αυτό θα έπρεπε να είναι μια συλλογικά χαραγμένη εθνική στρατηγική την οποία ο Πρόεδρος εκφράζει προς τα έξω και όχι ένα «προσωπικό στοίχημα». Φοβάμαι, πως ο κος Χριστόφιας έχει αναγάγει το Κυπριακό σε προσωπικό στοίχημα , γεγονός που ακυρώνει και ναρκοθετεί κάθε του βήμα. Είναι τόσο περίπλοκο το Κυπριακό, είναι τόσα τα παρελκόμενα, είναι τόσο γρήγοροι οι ρυθμοί με τους οποίους εξελίσσεται η διεθνής σκηνή, που όταν ένα τόσο κεφαλαιώδες ζήτημα μετατρέπεται σε «προσωπικό στοίχημα» το ναυάγιο είναι σχεδόν βέβαιο. Ας έχουν υπόψην τους τα κόμματα που εμμένουν στη συνεργασία, πως στο καράβι είναι και οι ίδιοι επιβάτες. Θα πνιγούν, και σωσίβιες λέμβοι δεν υπάρχουν.

Συνεχίζεται αύριο, Σάββατο 18/9/2009

30 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εκαταλάβαμεν σε ρε Λιλλήκκα! Εχώστης πίσω που έναν άγαλμαν

Ανώνυμος είπε...

Εμένα Κατσουρίδης μου μυρίζει

Ανώνυμος είπε...

Πάλι ανώνυμα.. Φτάνει βρε δειλοί. Βγάλτε τις μάσκες!

Ανώνυμος είπε...

Μα είναι είναι η Λιλληκκού αυτή;;

Τηλέμαχος είπε...

πεεεεεεεε....καλά τα λαλεί .........Ο Κατσουρίδης;;; Μπόρει ναναι καποιος δικός του ε;

Ανώνυμος είπε...

Θωρείτε πολλά Μίκυ Μάους

Unknown είπε...

Προσωπικά, δε με νοιάζει ποιος είναι και ποιος δεν ειναι, η συνέντευξη βγαίνει στο διαδίκτυο και το διαδίκτυο παρέχει αυτήν την πολυτέλεια της ανωνυμίας. Με όλα τα καλά της και όλα τα κακά της. Από μια άποψη, η ανωνυμία, δίνει τη δυνατότητα να κρίνεις τις θέσεις χωρίς επιδράσεις από το πρόσωπο, αν αυτό είναι γνωστό.

Δεν θα μπω στην ουσία, περιμένω και το δεύτερο μέρος και θα σχολιάσω (ίσως) συνολικά.

Πάντως, είναι σαφές εξ όσων είδα, πως αποφεύγει συστηματικά εδώ ο Φ.Κ. να εκφραστεί "ακραία" όπως κάνει μερικές φορές σε σχολιάκια. Αν μη τι άλλο, αυτό δείχνει "επαγγέλματική" πολιτική συνείδηση-κατά κάποιο τρόπο.

Ες αύριον τα υπόλοιπα, σήμερα έχω και να γράψω τα άρθρα για Πολίτη και tvxs. :-)

Ανώνυμος είπε...

Επεταχτήκαν όλοι, επεταχτήκαν και οι κώλοι.

Άτε ρε Πίττα φυσανέμη παρέτα μας. Παίξε καμιάν τραγουδιάν από τον Άστραν σου.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Ωραίος ο συναγωνιστής Κυπριώτης.

Έχει σπουδαία αντίληψη των πραγμάτων.

Ποιος να είναι άραγε;

Ανώνυμος είπε...

Ρε, μπας και είναι ο Φάληρος, ο Μαγάριος Δρουσιώτης και είναι 2πλος πράκτωρ;

Ανώνυμος είπε...

Τελικά τούτη η μόδα να πέρνετε συνεντεύξεις του εαυτόυ σας έσιει πολύ χάζι. Την μιά ο Ηλιάδης την άλλη ο μάστρο σας που το μέγαρο στην οδό Καρκαβίτσα. Who is next?

Ανώνυμος είπε...

αφου ετσι αποκαταστας την δημοκρατια! Ρωτας τζιε απαντας μονος σου!

Ρήγας είπε...

Λάθος! Τη δημοκρατία την αποκαταστάς φτιάχνοντας μιαν κοινωνία όπου ο κάθε πολίτης όχι μόνο θα έχει μια ψήφο, αλλά και θα έχει την ελευθερία της γνώμης του χωρίς οποιαδήποτε διαφωνία με το καθεστώς-κατεστημένο και τα λόμπι που το αποτελούν να έχει επιπτώσεις σ'αυτόν και στα παιδιά και τα εγγόνια του. Ψιλά γράμματα...

Τί σας νοιάζει λοιπόν ποιός είναι; Τί σχέση έχει; Τα σημεία που θίγει μπορείτε να σκεφτείτε να τα πιάσετε, Ναι ή Όχι; Εδώ σε θέλω μάστορα.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Χα χα χα! Πόσο ΔΕΙΛΟΣ μπορεί να είναι ένα πολλιτικό πρόσωπο για να μην μπορει καν να αποκαλύψει υην ταυτότητά του. Τόσο πολύ ντρέπεται για τον εαυτό και τις απόψεις του;

knitaki είπε...

Ο Φάληρος Κυπριώτης τα λέει πολύ ωραία.

Έχει ατάκες άπιαστες!

Leonidas Chajichristou είπε...

πολύ ωραίος ο Κυπριώτης, αλλά νομίζω πως αν εμφανιστεί δημόσια θα ειναι καλύτερα. τέτοιους πολιτικούς χρειαζόμαστ εκαι όχι τους αποτυχημένους που έχουμε ηδη

δεν υπάρχει κανενας λογο να κρυβεται κατα τη γνωμη μου΄

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΒΑΣΟ ΦΤΩΧΟΠΟΥΛΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΟΥ. ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΟΤΑΝ ΤΥΛΙΓΕΙΣ ΤΑ ΚΟΥΠΕΠΙΑ

πρόσφυγας 2 είπε...

"Με ρωτάτε για την Παιδεία. Η Παιδεία μας νοσεί βαριά. Τα όσα επιχειρήθηκαν με το μάθημα της ιστορίας αλλά και με τη λεγόμενη «επαναπροσεγγιστική παιδεία» δείχνουν πως το ΑΚΕΛ και ο Πρόεδρος δεν μπορούν να κατανοήσουν τη διαφορά ενός κομματικού και ιδεολογικού πανηγυριού με την έννοια Παιδεία."

@Φάληρο.
Θεωρείς ότι η Παιδεία νοσεί. Τι πιστεύκεις εσύ ότι πρέπει να γίνει - ιδιαίτερα στο θέμα του μαθήματος της ιστορίας?

Ρήγας είπε...

Κουπέπια, άλλοι είναι που τυλίγουν σε σεμινάρια επαναπροσέγγισης στα κατεχόμενα, στην πρεσβεία των ΗΠΑ και το Βρεττανικό συμβούλιο στη Λευκωσία και στην Ελβετία. Είναι γι'αυτό που έχει γλυκαθεί η κάθε αποτυχημένη γκόμενα και το κάθε αποτυχημένο ανθρωπάκι και ξερογλύφονται μόνο με την πιθανότητα μόνιμης "συμβίωσης" με πολλούς-πολλούς μουλλάδες. Αφού το κανελώνετε το ρυζόγαλο, τί το τυλίγετε σε ιδεολογίες και κουραφέξαλλα;



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Βασο φτωχοπουλε εσυ εισαι ο κυπριωτης;;Αν οχι, βγες και διεψευσε το.

Ανώνυμος είπε...

ο Ηλικιακός Ρατσιστής είναι αισχρός

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

Ούλοι, κλαίσιν τζιαι πολέσιν, τζι’ ο Ιοσίλιος τζιει που τον πονεί!

Bobby Sands είπε...

Συγχαρητήτρια στην επιτροπή και στον Φάληρο.

όσο γι' αυτούς που λένε για φτωχόπουλο και λιλλήκα, επειδή δεν έχουν επιχειρήματα να αντιπαραθέσουν το ρίχνουν στην πλάκα του κώλου, γνωστή ακελική τακτική από το 1955 μέχρι σήμερα. δεν μπορώ να μιλήσω για κάτι σαν άνθρωπος; συμπεριφέρομαι σαν πίθηκος. δηλαδή λέω παπαριές κι ό,τι κάτσει. μας αποστομώσατε πάλι ανώνυμα καθίκια του κερατά!

ο φάληρος έχει λόγο, επιχειρήματα και ειρμό σκέψης. οι αρουραίοι ας ξαναμπουν στις φωλιές τους

Ανώνυμος είπε...

θα ηταν πρεπον να αποφευγεται ο φανατισμος απο ολες τις πλευρες και να γινεται προσπαθεια για σοβαρη συζητηση , οι συνεχιζομενες ειρωνιες απο τους περισσοτερους εδω μεσα καταντουνε κουραστικες.

Εγω παραπεμπω σε αυτο το αρθρο. http://cypolitics.blogspot.com/2009/04/blog-post.html#comments

Και καλος αυτους που αρθρογραφουν εδω , να ειναι ξεπερασουν τον φανατισμο , να μην μιλανε ετσι ευκολα για προδοτες , και να προσπαθησουν ο λογος τους να ειναι ενωτικος για τον λαο της Κυπρου (Ελληνες δηλαδη ) .

Εαν θελετε να ειστε ακρο ειναι αλλη κουβεντα.

Φωνες οπως του Φαληρου δεν ειναι ακραιες και ειναι αξιες και σεβαστες αντιπολιτευτικες φωνες με τις οποιες συμφωνω.

Θεωρω πως καποιος μπορει να καταδικασει την πολιτικη Χριστοφια σε ολα τα επιπεδα χωρις να χρησιμοποιει αξεστο τροπο και να χανει ετσι και αυτος καποια απο την αξια του.

Ανώνυμος είπε...

το κρατικό μπλογκ του ηλικιακού ρατσιστή της ΕΟΚΑ βητα Anef_Oriwn τυγχάνει χρηματοδότησεις από μεγάλο εκδοτικό συγκρότημα των κατεχομένων, με εισφορές του Ασίλ Ναδίρ και του Ασσιχτίρ Ολάν

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι

Σήμερα θα σας πάρω λίγο πίσω με την μηχανή του χρόνου, στις Προεδρικές εκλογές 2008.

Η υποψηφιότητα Κασουλίδη εξυπηρετούσε κάποιες σκοπιμότητες.
α) να πολεμήσει την υποψήφιότητα Τάσσου Παπαδόπουλου, συγκεντρώνοντας τους ψήφους του ΔΗΣΥ στον πρώτο γύρο
β) στον δευτερο γύρο να οδηγήσει τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ/ΕΔΕΚ στην αγκαλία του Χριστόφια μιας και ο Κασουλίδης ήταν καθαρά υποστηρικτής του σχεδίου Ανάν. Το ΔΗΚΟ/ΕΔΕΚ θα ήταν αναγκασμένοι να μην επιδιώξουν ρεβάνς για τον Τάσσο, παρά να στηρίξουν το σχέδιο Ανάν.

Οι ξένες δυνάμεις ήθελαν το "μομέντουμ Χριστόφια Ταλάτ" πιστεύοντας ότι τα σχέδια τους θα πωλούντο ευκολότερα παρά μέσω Κασουλίδη.

Αν ήμουν συναγερμικός θα ζητούσα αλλαγή ηγεσίας του ΔΗΣΥ ή θα έψαχνα άλλο κόμμα.

Οι Αγγλοαμερικάνοι, το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ είναι συγκοινωνούντα δοχεία που αποσκοπούν σε συνομοσπόνδία με την Τουρκία. Ουδέποτε κανείς αφουγκράστηκε τους Τ/Κ.

Ανώνυμος είπε...

Η ξιμαρισμένη γραφίδα του Aceras_Turkosporum είναι η αποθέωση της ημιμάθειας και του χωρκαθκιού!

"Ερμόλαος"

Ανώνυμος είπε...

Ο καλός πολιτικός κρίνεται που τις θέσεις του;

χμμ....

Δηλαδή όσο πιο καλές θέσεις έχω τόσο πιο καλός πολιτικός θα είμαι; ..i love Cyprus!

εε what the fuck καλώ;


-θελουμε απελευθέρωση όχι ''λύση''!!

-θελουμε ολοι οι προσφυγες στα σπίτια τους!

-θελουμε ΕΚ μουχτάρη στη Κερύνεια!

-θελουμε πίσω τη ΠΟΛΗ!

-θέλουμε μια πιττα σουβλάκια mix ξεροψημένη!

-Απαιτούμε να μας κάτσει η Eva Mentes που έπαιζε στο fast n the furious..


Είμαστε ρεαλιστές.. Σε βάθος χρόνου σιόρ..

...Oι ρε ήντα καλός πολιτικός που είμαι..

Μασιαλλα μου...

Ανώνυμος είπε...

"
-θελουμε απελευθέρωση όχι ''λύση''!!

-θελουμε ολοι οι προσφυγες στα σπίτια τους!

-θελουμε ΕΚ μουχτάρη στη Κερύνεια!

-θελουμε πίσω τη ΠΟΛΗ!

-θέλουμε μια πιττα σουβλάκια mix ξεροψημένη!

-Απαιτούμε να μας κάτσει η Eva Mentes που έπαιζε στο fast n the furious.."

Εισαι παντως καλυττερος που καποιο που λεει πως θελει διαλυση του κρατους του , ειναι εξαιρετικα δυσκολο εγχειρημα , αλλα θα προσπαθησει ν το πετυχει.

Για να πω την αληθεια , ακομα και ο Χριστοφιας μαλλον και αυτος φανταζει μαξιμαλιστης με βαση τα στανταρτς καποιων σαν και εσενα.

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

Μηδέ ο Φτωχόπουλος είμαι,στου οποίου το Αιγαίον πάντως πηγαίνω, μηδέ και ο Λιλλήκας.

Επειδή κάπου ερωτήθηκα για την κοινή απόφαση του Ε.Σ. απαντώ απλώς και ευθέως, με καλύπτει σε μεγάλο βαθμό εφόσον τηρηθούν ΑΠ' ΟΛΟΥΣ ΌΛΟΙ οι όροι του. Το πρόβλημα μας στην Κύπρο, δεν είναι τα λόγια αλλά οι τακτικές που κάμνουν τα λόγια έργα με συνέπεια.

Πάντως κύριοι, όσο συνεχίζουν κάποιοι εκατέρωθεν να ομιλούν με συνθήματα και χαρακτηρισμούς το μόνο που καταφέρνουν είναι να πληγώνουν την ίδια την Κύπρο αλλά και να έρχονται σε αντίθεση με τις ηγεσίες τους που πάσχουν να βρουν πεδία συννενοήσεως ή χρησιμοποιούν πιο μετριοπαθή γλώσσα.

Φίλοι του ΑΚΕΛ έχετε προσέξει πόσο "προσεκτικός" είναι ο Πρόεδρός σας;