ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ!

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Τι έχετε να πείτε τώρα; Είναι ή δεν είναι αριστοτεχνικοί οι χειρισμοί μου;


Ο Ευέλικτος Οδοστρωτήρας έδειξε ακόμη μια φορά την ανεπάρκειά του.

Στην παρουσία του (έδιναν μαζί κοινή συνέντευξη τύπου), ο Πρόεδρος της Συρίας είπε ότι "στο Λίβανο υπάρχει ένα κράτος"(σε αντιπαραβολή με την Κύπρο). Ο Ευέλικτος ήταν εκεί. Η ερώτηση φαίνεται να έγινε από το ΡΙΚ.

Πουθενά όμως, μα ΠΟΥΘΕΝΑ, δε φαίνεται ο Ευέλικτος Οδοστρωτήρας να έδωσε απάντηση. Δε φαίνεται να προσπάθησε να διορθώσει το Σύρο Πρόεδρο.

Έχουν δίκαιο τα ευελικτόπουλα ότι με το Χριστόφια άλλαξε η εικόνα της Κύπρου. Πράγματι! Άλλαξε άρδην. Οι Βρεττανοί πανηγυρίζουν και είναι μες την καλή χαρά, οι Ρώσσοι υποστηρίζουν (σε αντίθεση με το 2004) το Σχέδιο Ανάν. Και οι Σύριοι εμμέσως πλην σαφώς μιλούν για δύο κράτη στην Κύπρο! Και ο Χριστόφιας, ο Πρόεδρος του ενός και μόνου κράτους στην Κύπρο, ως να μην ήταν καν παρών!!!!!


Ακολουθεί το σχετικό δημοσίευμα του Φιλελεύθερου

Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2009 11:10 πμ

Στυγμιότυπο από την κοινή διάσκεψη Τύπου των δύο προέδρων τη Δευτέρα στη Δαμασκό.

Λευκωσία: Ερωτήματα προκαλούν οι αναφορές του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ σε βόρεια Κύπρου και η δήλωση ότι στο Λίβανο υπάρχει ένα κράτος, πράγμα που δεν ισχύει στην Κύπρο, κατά την έκφρασή του. Οι δηλώσεις του Σύρου Προέδρου έγιναν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο Χριστόφια στη Δαμασκό τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, σε ερώτηση του ΡΙΚ προς τον Σύρο Πρόεδρο για το αν η Τουρκία πρέπει να αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματα από την Κύπρο, ακολουθώντας έτσι το παράδειγμα της Συρίας που απέσυρε τις δυνάμεις της από το Λίβανο το 2005, ο Μπάσαρ Αλ Άσαντ απάντησε επί λέξει:

"Δεν μπορώ να απαντήσω σε μια ερώτηση που αφορά την τ/κ ηγεσία. Όμως στις συνομιλίες που είχαμε σήμερα (σσ τη Δευτέρα) άκουσα από τον πρόεδρο Χριστόφια τις ελληνοκυπριακές θέσεις πάνω στο θέμα της "Βορείου Κύπρου" και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η επίλυση του προβλήματος θα πρέπει να επιτευχθεί μέσα από το διάλογο και τη διεθνή μεσολάβηση. Η Συρία επενέβη στο Λίβανο όταν της ζητήθηκε από την κυβέρνηση του Λιβάνου το 1976 και στο Λίβανο υπάρχει ένα κράτος. Η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική και οποιαδήποτε σύγκριση είναι λανθασμένη".

Κάντε κλικ στην ιστοσελίδα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Συρίας, SANA για να διαβάσετε την είδηση όπως την μετέδωσε το πρακτορείο.



Σχόλιο της Επιτροπής:

1. Ρωτάμε ακόμη και τον πιο φανατικό καθεστωτικό: όταν ο άλλος δίπλα σου, Πρόεδρος γειτονικού κράτους, λέει εμμέσως ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει ένα κράτος όπως στο Λίβανο, δεν πρέπει να αντιδράσεις, να ζητήσεις να διορθώσεις, να πεις ρε αδελφέ κάτι;

2. Εκείνα τα κακόηχα παπαγαλάκια που έφταιγαν για κάθε κακό τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, γιατί κατάπιαν τη γλωσσίτσα;



ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH


Σημείωση: Σχετικό σχόλιο σύνταξε και η φίλη της Επιτροπής, Φανούλλα Αργυρού. Το δημοσιεύουμε πιο κάτω:

Γιατρέ τράβα μαζί του για καλό και για κακό!!!

Ακόμα δεν έφυγε από την Συρία ο πρόεδρος Χριστόφιας και ο πρόεδρος της Συρίας Άσαντ μίλησε ενώπιον του για δύο κράτη στην Κύπρο! Και χαρές οι Τούρκοι!!! Και ο Χριστόφιας αντί να ενοχληθεί για τα όσα δημόσια υποστήριξε ο Άσαντ ενοχλήθηκε από τις επικρίσεις που δέχεται στην Κύπρο ότι τάχα αυτές δεν είναι...καλόβολες! Ενώ τελλάλιν τον έκαναν πρώτες και καλύτερες οι ‘αδελφικές του’ τουρκικές εφημερίδες συλλήβδην και πρωτοσέλιδα! Στηρίζεται λέει, ο άνθρωπος του λαού, στο κριτήριο του λαού των απλών ανθρώπων! Ακόμα συνεχίζει να θεωρεί το λαό ως άβουλο πρόβατο που μπορεί να του ταίζει όποιο κουτόχορτο θέλει και όποτε θέλει! Ούτε στην δικτατορία του Τσαουσέσκου να είμασταν - (που τον εκτέλεσαν να θυμίσουμε)!

Κατά τα άλλα δεν είχαν μείνει κατηγορίες που δεν τις είχαν φορτώσει στον μ.Τ. Παπαδόπουλο για τα δρομολόγια κατεχομένων/Συρίας!

Επιστρέφοντας ο πρόεδρος της ευελιξίας θα πάει για γεύμα με τον ...Σαρκοζί, θα έχει συνάντηση με το Σίλβιο της Ιταλίας, θα πάει Νέα Υόρκη και Αβάνα! Να πούμε ουαί και αλοίμονον για τις...νέες θέσεις Γαλλίας/Ιταλίας/Αμερικής/Κούβας; ΄Η να σταυρωκοππιόμαστε πλέον να μην βγαίνει από το...Προεδρικό; ΄Η ακόμα καλύτερα να ζητήσουμε του Δρ. Β. Λυσσαρίδη, για καλό και για κακό να πάει μαζί του!!!



8 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=893646&-V=articles

nekatomenos είπε...

"Syria had entered Lebanon upon a call from the Lebanese government in 1976, and in Lebanon there is one republic, and the situation is completely different and the comparison is incorrect."

1. Για αυτή τη δήλωση πράματι πρέπει να ζητηθούν εξηγήσεις.

2. Αυτή η αναφορά και η αναφορά του Πούτιν σε δύο χώρες δείχνει απλά οτι ο χρόνος εν μας βοηθά. Διεθνής νομιμότητα ξε-διεθνής νομιμότητα οι πραγματικότητες με τα χρόνια εδραιώνονται.

3. Μιλάτε για τον ίδιο πρόεδρο Παπαδόπουλο που [ούτε εκείνος] εκατάφερε να σταματήσει τα δρομολόγια Αμμοχώστου- Λατάκειας;

Ανώνυμος είπε...

Σπουδαία τα λάχανα!

Ανώνυμος είπε...

@nekatomenos

εκτιμω την εντιμότητα σου οποτε σε ρωτω τα εξης:

Μονο εξηγησεις για τη δηλωση πρεπει να ζητηθουν?
Για την λογοκρισία δε πρέπει? Η δεν υπηξε λογοκρισια και απλα ΚΥΠΕ και ΡΙΚ μόνοι τους πηραν την πρωτοβουλία να κάμουν ενα μιτση "nip/tuck" στις δηλώσεις και να παρουσιάσουν ο,τι θέλουν?
Και αν ναι,γιατι ο Χριστοφιας δε φροντισε να ενημερωσει ο ιδιος τους πολίτες για το τί πραγματικα ελεχθει αντί να ξυπνήσουμε την επόμενη μέρα και να τα μαθαινουμε απο τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων?τι εν τουτα τα ρεζιλικκια τζιαι οι Σταλινισμοι?

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο Σενέκκης είναι που τους πιο υπουλους φασίστες στην Κύπρο.

Κάποιοι εν καιρός να ανοιξουν τα μαθκια τους μες το κομμα. Τουτος κ η κλικα του τραβούν μας ακροδεξιά.

Δωστου καρέκλες και αγιος ο θεός...
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του ΧΡΙΣΤΟΦΚΙΑ μπορει να μας απογοητευσε στο Κυπριακό αλλά εν σημαινει ότι κ μεις εν να καταντήσουμε κόμμα εθνικιστικό.

ΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΑΙ ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΔΗΚΟ ΚΑΙ ΝΑ λαλείς "Χουντα είναι θα περάσει" για την κυβέρνηση (βλέπε σχετικό group στο FB που οργάνωσε ο ίδιος). Οτι τζιαν εκαμαν ΧΟΥΝΤΑ εννενι .Μακαρι στο τέλος να μεν γίνει το ΔΗΚΟ ένα με τους πρωην φιλοχουντικούς, με τους πρωην ΕΟΚΑβητες.

Μέρα νυχτα ονειρεύεται ένωση Δηκο-Ευρωκο τουτος ο βλάκας! που καταντησαμε τουτους που μας εσκοτωναν να τους καμουμεν ήρωες!

μακαρι να φκω ψευτης αλλα μόνο φωθκίες κουρτίζουν καποιοι στο δηκο. Αντι να βάλουν το Χριστοφκια στη θέση του, αφηκαν τον κ καμνει οτι θελει μες τους ημικρατικούς...γιατί εν μας εκανουσαν μισιη μου 6 καρεκλες τζιε θελαμεν 11 .

nekatomenos είπε...

Για τη επιλεκτική αναφορά στο ΡΙΚ φυσικά τζαι πρέπει να ζητηθούν εξηγήσεις.

Είναι καιρός ο Χριστόφιας να σταματήσει να φοάται πως εννά προσβάλει τους μη-καλόπιστους κριτικούς τζαι να φκει να απευθυνθεί στην κοινότητα μας με ειλικρίνια τζαι να εξηγήσει οτι ακούουνται κουβέντες για δύο κράτη γιατί οι κομματάρχες μας αφήκαν το κυπριακό να θεριέψει για 40 χρόνια περιοριζόμενοι σε ευχολόγια εσωτερικής κατανάλωσης.

Ανώνυμος είπε...

Κε τι έκαμεν ο Λισσαριδις που τον έστιλεν ο Παπαδοπουλος τοτε στην Σιριαν για τα δρομολογια σιριακών πλοίων στα κατεχόμενο λιμανι της Αμμοχώσου; Μια τριπατσαν μεστο νερον!!!

Ρήγας είπε...

Αφήστε τα κλάματα.

Παναγία μου πκιον.

Η Συρία είναι ένα καθεστώς ΔΙΚΤΑΤΩΡΙΚΌ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΌ και ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ. Ως ΜΟΥΛΛΑΔΕΣ που είναι θα υποστηρίζουν την Τουρκία. Απλά πράγματα. Ούτε ο Τάσος ούτε ο Γιατρός μπορούσαν να αλλάξουν τίποτε (σχετικά με τα δρομολόγια κλπ). Επομένως αφήστε τις ανοησίες "Μα και ο Τάσος έτσι, μα και ο Λυσσαρίδης αλιώς."

Ο Χριστόφιας όμως είχε την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ευκαιρία να κάνει παρέμβαση στις δηλώσεις και να πει την αλήθεια, αλλά ΔΕΝ το έκανε. Θέλω να πιστεύω ότι δεν έπιασε το νόημα, δεν κατάλαβε τί συνέβηκε. Είναι η πιο απλή κριτική που μπορώ να κάνω.

ΟΜΩΣ, έχει υποχρέωση ως πρόεδρος που είναι να ξεκαθαρίσει την θέση του (της Κυπριακής Δημοκρατίας) αντί να προσπαθεί να το κρύψει κάτω από το χαλί.


Ρήγας