Η ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ!!!

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009


Εγώ διέγραψα την Κερύνεια που είναι και η επαρχία καταγωγής μου.
Θα θυμάμαι και την Αμμόχωστο;


Εμείς, με θάρρος και προς απογοήτευση αρκετών αναγνωστών μας, είχαμε πει και ένα μεγάλο "ΜΠΡΑΒΟ" στο Δ. Χριστόφια, για την πρωτοβουλία του να ζητήσει με επιστολή από το Γ.Γ. του ΟΗΕ, την άμεση επιστροφή της Αμμοχώστου.

Είχαμε γράψει (http://christofias-watch.blogspot.com/2009/07/blog-post_07.html) ανάμεσα σε άλλα και τα ακόλουθα:

" Συνεπώς, η Επιτροπή χαιρετίζει την κίνηση Χριστόφια να ζητήσει άμεση επιστροφή της Αμμοχώστου. Όμως προειδοποιούμε: αφού επέλεξε να το θέσει ο Πρόεδρος Χριστόφιας, οφείλει να επιμένει σε αυτό. Αν το έθεσε αποσπασματικά και χωρίς συνέχεια και χωρίς ιδιαίτερη επιμονή σε αυτό, θα προκαλέσει ζημιά: γιατί η Τουρκία θα επιστρέφει κάποιο μέρος της Αμμοχώστου στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων και θα το παρουσιάζει ως μεγάλη υποχώρηση, για την οποία θα θέλει κι άλλα από αυτά που ζητά. "

Οπότε κ. Χριστόφια, ζητάμε να θέσετε την επιστροφή της Αμμοχώστου με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, ως ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας. Χαιρετίζουμε τη σημερινή σας κίνηση. Σας προειδοποιούμε όμως ότι δεν πρέπει να είναι ένα επιζήμιο πυροτέχνημα."

Δυστυχώς -και επιμένουμε στο δυστυχώς- δικαιωθήκαμε στις προβλέψεις μας. Το θέμα της Αμμοχώστου παραπέμπεται στις... ευέλικτες καλένδες.

Με μια νερόβραστη και επιστολή του, από τις 28/7/2009, ο Γ.Γ. του ΟΗΕ παραπέμπει το Δ. Χριστόφια στις διαπραγματεύσεις με τον Ταλάτ.

Όπως όμως αναφέρει χθες ο έγκυρος Φιλελεύθερος:

"Εξ όσων γνωρίζουμε, το θέμα αυτό δεν είχε συνέχεια καθώς η τουρκική πλευρά δεν επιθυμεί να συζητήσει το θέμα της ανοικοδόμησης των Βαρωσίων, παραπέμποντας το κεφάλαιο αυτό στο πλαίσιο της τελικής λύσης."

Βεβαίως, META THN ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, οι Οδοστρωτήρες διαστρεβλώνουν το περιεχόμενο της επιστολής και δηλώνουν ότι θα τα πουν με το Γ.Γ. για το θέμα σε λίγες μέρες στη Ν. Υόρκη. Έτσι το παρουσιάζει η επίσημη φυλλάδα του καθεστώτος "Χαραυγή". Περίπου ως νίκη Χριστόφια!

Η ουσία όμως είναι ότι το θέμα Αμμοχώστου θάβεται.

Δηλαδή και πάλι στα αζήτητητα η Αμμόχωστος! Για να παρουσιαστεί μετά από τους Τούρκους η επιστροφή της, ως μεγάλη υποχώρηση!

Από τη σαφή θέση του 550 για προτεραιότητα στην επιστροφή της Αμμοχώστου, από τη σαφή αναφορά στις συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου του 1979 (τις οποίες οι Οδοστρωτήρες μνημονεύουν συνεχώς για να πουν ότι είμαστε δεσμευμένοι, χωρίς να διεκδικούν τα όσα δικαιούμαστε βάσει αυτών), καταλήξαμε, με επιστολή μάλιστα του ΟΗΕ, να εντάσσεται το θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου, στα πλαίσια της "συνολικής διαπραγμάτευσης".

ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ Γ.Γ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 1,5 μήνα!!!! ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΜΠΑΝ ΚΙ ΜΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 1,5 ΜΗΝΑ!!!!!

Έπρεπε να το μάθουμε και αυτό από το Φιλελεύθερο (να'ναι καλά οι δημοσιογράφοι του).

Θα θέσουμε όμως και κάτι σήμερα που ίσως δεν είναι ευρέως γνωστό:

Ξέρετε ότι στα 18 σημεία του Τ.Παπαδόπουλου, τα οποία ο Ευέλικτος υποσχέθηκε ότι θα λάμβανε πολύ σοβαρά υπόψη και τα οποία ο Κόκκινος Ιαβέρης του Άστρα ισχυριζόταν περίπου ότι ο Ευέλικτος τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια και ότι διεκδικεί λύση με αυτές τις παραμέτρους, περιλαμβάνουν το εξής:

"11. ............. Η Αμμόχωστος πρέπει να δοθεί στα Η.Ε. ταυτόχρονα με την έναρξη των διαπραγματεύσεων, ώστε να αρχίσει η ανοικοδόμησή της."

Ο Ευέλικτος έχει πάψει να απογοητεύει εδώ και καιρό. Οι κακοί χειρισμοί του και η απόκρυψη εξελίξεων, η αδράνειά του, η συμμετοχή του άνευ όρων σε αδιέξοδες και επικίνδυνες διαδικασίες, είναι πλέον συνηθισμένο καθημερινό γεγονός.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε αυτό τον επικίνδυνο άνθρωπο που διαχειρίζεται τις τύχες μας!

Δημοσιεύουμε επίσης, σχόλιο του συναγωνιστή Αλιγάτορα, που στις 11/9/2009, λίγο πριν τη δημοσιοποίηση της επιστολής Μπαν Κι Μουν προς τον Ευέλικτο (η οποία επαναλαμβάνουμε, είναι ημερομηνίας 28/7), αναρωτιόταν γιατί να ξεχαστεί από τον Ευέλικτο η Αμμόχωστος.

Ε δεν ξεχάστηκε συναγωνιστή μας Αλιγάτορα και φίλες και φίλοι η Αμμόχωστος. Απλώς μπήκε στο πλάι, στις... ευέλικτες καλένδες, χωρίς να παραδοθεί στα Ηνωμένα Έθνη πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων, για να φανεί μετά ότι μας την κάνουν και δώρο οι Αττίλες για να πάρουν το ΝΑΙ κάποιων αφελών σε ένα νέο άδικο Σχέδιο λύσης.

ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH




Πρόεδρε, Γιατί Ξέχασες την Αμμόχωστο;

http://aligatorismoi.blogspot.com/2009/09/blog-post_11.html

Πριν από περίπου δυο μήνες, και πιο συγκεκριμένα την εβδόμη Ιουλίου, με ενθουσιασμό πληροφορηθήκαμε μια ευχάριστη εξέλιξη στην πορεία του Κυπριακού. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απεφάσισε επιτέλους να αποστείλει επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του Ο.Η.Ε., αξιώνοντας επιστροφή των νομίμων κατοίκων της Αμμοχώστου, πίσω στην πόλη τους.

Η πόλη της Αμμοχώστου, έχει αρκετές ιδιαιτερότητες σε σχέση με τις υπόλοιπες κατεχόμενες περιοχές μας. Αφ' ενός, η εκτός των τειχών πόλη τελεί υπό καθεστώς ομηρίας από τον τουρκικό στρατό, παραμένοντας βουβή και έρημη για τριανταπέντε τώρα χρόνια. Αφ' ετέρου, μια σειρά συμφωνιών ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και την τουρκική πλευρά, αλλά και ψηφίσματα των Η.Ε., προνοούν την επιστροφή της πόλης στους Αμμοχωστιανούς.

Τόσο το Ψήφισμα 550 των Η.Ε., όσο και οι Συμφωνίες Κορυφής Κυπριανού-Ντεκτάς του 1979, επιτάσσουν επανεγκατάσταση των Βαρωσιωτών στη πόλη τους, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Μάλιστα, στις Συμφωνίες του 1979, τονίζεται πως το θέμα της Αμμοχώστου θα επιλυθεί ξεχωριστά και κατά προτεραιότητα σε σχέση με τη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού ζητήματος. Αποτελεί δε όρο, για τη συνέχιση των συνομιλιών, η Επιστροφή της Αμμοχώστου.

Αύριο, στις 12 Σεπτέμβριου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι ο κύριος ομιλητής της αντικατοχικής εκδήλωσης του Δήμου Αμμοχώστου. Θα κοιτάξει άραγε στα μάτια τους Βαρωσιώτες, εξηγώντας γιατί βρίσκεται ακόμα σε συνομιλίες, την στιγμή που η άλλη πλευρά αθετεί την υπογραφή της σε προηγούμενες συμφωνίες; Ποια εγγύηση υπάρχει ότι οι κατοχικές δυνάμεις θα εφαρμόσουν οποιαδήποτε συμφωνία προκύψει μέσα από τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις;

Το ακόμα κρισιμότερο ερώτημα όμως είναι άλλο. Στην προ δύο μηνών επιστολή του προς τον Μπαν-Κι Μουν, έχει λάβει απάντηση; Αν όχι, σε ποια διαβήματα έχει προβεί προς τούτο; Αν η επιστολή έχει απαντηθεί, γιατί δεν έσπευσε να ενημερώσει το λαό, όπως έκανε κατά την απόδοση της αρχικής;

Μήπως η απάντηση που λήφθηκε δεν ήταν αυτή που αναμέναμε; Ή μήπως δεχόμαστε πιέσεις για να ενταχθεί το θέμα των Βαρωσίων, στο πλαίσιο μια συνολικής διευθέτησης; Ή ακόμα χειρότερα, υπάρχει περίπτωση να παρουσιαστεί η μεταβίβαση του ελέγχου ενός τμήματος της πόλης στα Ηνωμένα Έθνη, σαν μια μεγάλη υποχώρηση της Τουρκίας, λίγες μέρες ίσως πριν την αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής της πορείας; Κάτι, που θα πριμοδοτήσει την Άγκυρα με επαίνους, όταν απλά θα έχει εφαρμόσει μια συμφωνία που υπέγραψε προ τριάντα ετών!

Σε κάθε περίπτωση, οι Αμμοχωστιανοί, αλλά και ο υπόλοιπος Κυπριακός Ελληνισμός, έχουν κάθε δικαίωμα να γνωρίζουν τι διαμείβεται πίσω από κλειστές πόρτες. Οφείλουν οι πολιτικοί - και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - να μιλήσουν με εντιμότητα και παρρησία. Ελπίζουμε ότι δεν θα επιχειρήσουν φέρουν το λαό προ τετελεσμένων, όπως το 2004...

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ

Αλιγάτορας

36 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι ξένοι μεσολαβητές (ΗΠΑ, Βρεττανία), (δυστυχώς καλούμε Ρωσσία, Κίνα, Γαλλία μόνον όταν τα σκατέψουμε), τηρούν ίσες αποστάσεις από τις 2 πλευρές για να μην πώ ότι βαρούν προς τις Τουρκικές Θέσεις.

Αντί να θέσουμε τον πήχυ ψηλά με τις αξιώσεις μας, μείναμε με ένα φύλο συκής να καλύπτει την οντότητα του κράτους.

Από το 74 και μετά, υποχωρούμε μόνο και η Τουρκία παίρνει.

Οδηγούμαστε σε Αλεξαντροποίηση της Κύπρου. Κλιμακοτό εποικισμό και αφανισμό του τοπικού στοιχείου.

ΞΥΠΝΑΤΕ!!!

Σοφός είπε...

Παιδιά είμαι από Βαρώσι.

Βλέπω το blog σας που και που και η σημερινή σας ανάρτηση με έκανε να ανοίξω λογαριασμό για να παρέμβω.

Έχετε δίκαιο. Ο Χριστόφιας μας εμπαίζει.

Αφού θέτει θέμα Αμμοχώστου, γιατί τραβά πίσω και το εγκαταλείπει τόσο εύκολα; Γιατί δεν ενημέρωσε τον κόσμο για την επιστολή Μ.Κ.Μουν;

Φτάνει πια κοροϊδία.

Στο τέλος θα μας δώσουν λίγη Αμμόχωστο, υπό τον όρο να τους δώσουμε την υπόλοιπη Κύπρο.

Και πάλι συμπολίτες μου θα παίζουν το ρόλο του δούρειου ίππου της τουρκίας παρασυρόμενοι από υποσχέσεις των τούρκων.

Μην παίζετε με την Αμμόχωστο ρε ρεμάλια. Μην παίζετε!

Αριστερός Πατριώτης είπε...

Ακόμη μια πολύ τεκμηριωμένη και σοβαρή ανάρτηση από το christofias-watch.

Καλά τους τα λέτε συναγωνιστές.

Ανώνυμος είπε...

Και τι εισηγείστε;

Να εγκαταλείψει τις διαπραγματεύσεις;

Έχετε κάτι να προτείνετε;

Αν πει "δε διαπραγματεύομαι αν δε δοθεί η Αμμόχωστος", νομίζετε ότι θα γίνει ποτέ αυτό αποδεκτό;

Αφροασιάτης είπε...

Έχω εγώ μια εισήγηση να σας κάνω. Να αναλάβουν οι Κροκόδειλοι και οι Κράξ(ανα)ντροι τη διαπραγμάτευση.

Αφροασιάτης είπε...

Και παρεπιπτόντως, πέτε μας να μάθουμε κι εμείς οι αδαείς, ΠΟΤΕ και ΠΟΥ και ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ εγκατέλειψε ο Πρόεδρος Χριστόφιας την Κερύνεια;

Αν είστε αντίθετοι με την επιδιωκόμενη μορφή λύσης [με την οποία όλοι πλην.... ΕΥΡΩΚΟΤΑΔΩΝ και ΔΡΑΣΟΚΕΤΙΣΤΩΝ και λοιπών παραγώγων του αυγού του φιδιού]ισχυρίζονται ότι αποδέχονται, μπορείτε να ΜΑΣ το πείτε ελεύθερα.

Ανώνυμος είπε...

ρε Αφροασιάτη. Αν δεν σου το είπαν ακόμα, τα κατεχόμενα είναι δικά μας εδάφη και τα κατέχει παράνομα η Τουρκία.

Ποιος εξουσιοδότησε ΠΟΙΟΝ να κοτσιανιάσει ποιου ?

Ahmet_Oriwn είπε...

lkenin coğrafi şartları, okul ve kurumların fazlalığı okulların BT altyapısı kurulumuna müsait olamaması okulların coğrafi bölgelere göre dağılımının homojen olmaması gibi nedenlerden dolayı internet bağlantısı kurulamayan okullarımızın, ADSL İnternet erişimi sağlanması mümkün olan 5.000 okul/kuruma da Türk Telekomünikasyon A.Ş. tarafından ADSL alt yapı çalışmaları devam etmektedir.

9 είπε...

Δε γ.... ν' ασπρίσετε σκατοφασίστες

Ανώνυμος είπε...

Παιδάκι μου
Για να κρυφοβρίζεις έτσι, πάει να πει ότι ο παπάς σου εργάζεται στο Λαικό Καφεκοπτείο και σε έβαλε να βρίσεις γενικά και αόριστα.
Μάλλον δεν έχετε τίποτε άλλο να πείτε μιας και οι κατευθυντήριες γραμμές που παίρνετε δεν περιλαμβάνουν τίποτε περισσότερο από κρυφοβρισιές.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΦΡΟΣ:

Παιδάκια μου...στρώστε το χαλί στο Νίκο Αναστασιάδη να κυβερνήσει τον τόπο και ζήτω που καήκαμε!!

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΚΛΗΡΙΔΗ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΕΣ ΑΛΛΑΞΟΚΟΛΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ καρεκλοφιλία ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ...ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΚΟΜΜΑ, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ...

ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ Ο TOM ΤΟΝ JERRY!!!

Αριστερός Πατριώτης είπε...

Ο υπεύθυνος για την εκλογή Κληρίδη στην προεδρία είναι το ΑΚΕΛ.

Το 1993 υποστήριξε Βασιλείου, ο οποίος ήταν εξίσου επικίνδυνος, αν όχι πιο επικίνδυνος με τον Κληρίδη.

Το 1998 υποστήριξε Ιακώβου, μια υποψηφιότητα βέβαιη ήττας, διέλυσε τη συνεργασία με την ΕΔΕΚ και παρόλ' αυτά, άνκαι ο υποψήφιός του πήρε την υποστήριξη του ΔΗΚΟ από τον 1ο γύρο και το "κατά συνείδηση" της ΕΔΕΚ το 2ο γύρο, πάλι δεν εκλέγηκε.

Το 2003 υποστήριξε Τάσσο, όχι γιατί τον ήθελε, αλλά όπως ομολογεί και ο φασίστας blogger Άνεφορίων, για να ρίξει τον Κληρίδη και ως μεταβατικό στάδιο για να χτυπήσει ο Χριστόφιας την προεδρία μετά.

Ποτέ το ΑΚΕΛ δεν ήταν άξιο συνεργασίας με ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ. Βεβαίως, ούτε και ο Συναγερμός είναι.

Αν ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ δεν ξυπνήσουν, μια ζωή θα πηγαίνουν από τον ένα στον άλλον.

Ούτε Αναστασιάδη, ούτε Χριστόφια. Θέλουμε ένα πραγματικό πατριώτη. Κατάλληλοι πολλοί. Ο Γιώργος Λιλλήκας ίσως ο καταλληλότερος.

Ρήγας είπε...

>>ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΚΟΜΜΑ, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ...


Βρε γιουσουφάκι του ΑΚΕΛ, εσείς είσασταν εναντίον της δύσης, μετά είχατε ταυτιστεί με τους ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ και στη συνέχεια με τα δικτατωρικά καθεστώτα του αντολικού μπλοκ διότι σας τάϊζαν, μετά θέλατε ένωση, μετά είσασταν εναντίον του ένοπλου αγώνα για ένωση, μετά θέλατε ξανά ένωση και είσασταν εναντίον του Μακαρίου διότι υπέγραψε τις συμφωνίες της Ζυρίχης, μετά φανατικά υπέρ του Μακαρίου, εναντίον του Γρίβα, στην συνέχεια τον καλωσορίσατε ως αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, στη συνέχεια πάλι θέλατε ένωση, στη συνέχεια κάνατε τις πάπιες μπροστά στην χούντα, μετά είσασταν εναντίον της χούντας μασκαρεμένοι ως αντιστασιακοί, μετά δεν θέλατε ένωση, μετά θέλατε ενιαίο κράτος, μετά θέλατε μακροχόνιους αγώνες για απελευθέρωση, στην συνέχεια είσασταν εναντιον του ενιαίου κράτους και θέλατε ομοσπονδία, στην συνέχεια ο Κληρίδης που ήταν πραξικοπηματίας μετατράπηκε σε καλός καραβοκύρης, μετά ο Σπύρος ήταν άξιος ηγέτης, μετά δεν ήταν, μετά ξαναέγινε καλός αλλά στην συνέχεια πάλι όχι άνκαι στο τέλος τον μνημονεύσατε, στην συνέχεια ο Παπαδόπουλος ήταν άξιος πρόεδρος, στην συνέχεια τον παρουσιάσατε ως πραξικοπηματία...

Τελικά το ΑΚΕΛ είναι κόμμα με "Attention Deficit Hyperactivity Disorder."

Υπάρχουν γιατροί γι'αυτό. Ούπς! Ξέχασα. Είστε αλλεργικοί στους γιατρούς !!! Χε χε...



>>ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ Ο TOM ΤΟΝ JERRY!!!

Όλοι κινούμενα σχέδια είσαστε.



Ρήγας

Ρήγας είπε...

Προς Επιτροπή, Αλιγάτορα, Φάληρο και λοιπούς που γράφετε κείμενα εδώ μέσα:

Τα κείμενα σας λένε πολλές αλήθειες. Το ότι έχουν πέσει πάνω σας τα γιουσουφάκια, οι ιερόδουλες και οι μπράβοι των διαφόρων κομματικών λόμπι, αυτό πρέπει να σας λέει κάτι.

Ο Χριστόφιας θα μείνει ως μια μαύρη σελίδα στην νεότερη ιστορία της Κύπρου, ακριβώς όπως τα καθεστώτα των οποίων ο ίδιος και το κόμμα του ήταν cheerleaders έχουν μείνει ως μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ευρώπης.

Διότι όπως λέει και ο ποιητής "Το 'νιν αντάν να τρώ' την γην τρώει την γην θαρκέται, μα πάντα τζιείνον τρώεται τζιαι τζιείνον καταλυέται."



Ρήγας

Σάββας Παπάκης είπε...

Αυτό που γράψατε για τον Τάσσο Παπαδόπουλο και το ότι στα 18 σημεία του περιλαμβανόταν πρόνοια για επιστροφή της Αμμοχώστου με παράδοσή της στα Η.Ε. ΠΡΙΝ τις διαπραγματεύσεις, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Κανονικά ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ θα έπρεπε να διαρρηγνύουν τα ιματιά τους για το θέμα.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να τεθεί δημόσια. Γιατί συνομιλούμε με το Ταλάτ χωρίς επιστροφή της Αμμοχώστου;

Κυπρέος είπε...

Μα γιατί επιτρέπετε στον Anef_Oriwn να μπαίνει και να γράφει στη μητρική του γλώσσα;

Όταν γράφει ελληνικά τον διαγράφετε και όταν γράφει στη μητρική του, του επιτρέπετε;

Ανώνυμος είπε...

10 χρόνια χωρίς τον Γιάννο Κρανιδιώτη.

Τον ξεχάσαμε τελείως φίλοι της Επιτροπής;

Ανώνυμος είπε...

Θα τον θυμηθούν απόψε ο Γιωργάκης και ο Ευέλικτος.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

ΤΑ "ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ"

ΔΕΚΑ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το θάνατο του Γιάννη Κρανιδιώτη. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την είσοδο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως κανείς δεν αμφιβάλλει ότι φέρει και την δική του σφραγίδα η πετυχημένη πορεία μας προς την Ευρώπη…

Πλην όμως είναι- πιστεύουμε- καιρός να λεχθούν και κάποια άλλα πράγματα τα οποία προσπαθούν κάποιοι να αποσιωπήσουν.

Επί εποχής Κρανιδιώτη δημιουργήθηκε γύρω του ένας περίγυρος- τα αποκαλούμενα "παπαγαλάκια Κρανιδιώτη"- που με την πάροδο του χρόνου έδειξαν το πραγματικό τους προσωπείο:

*
Όλοι αυτοί- ονόματα και μη χωριό- είναι αυτοί που πρωτοστάτησαν για την αποδοχή του Σχεδίου Ανάν, είναι αυτοί που παρακολούθησαν σεμινάρια διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, είναι αυτοί που σήμερα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αποδοχής οποιουδήποτε Σχεδίου λύσης επιβληθεί στο κυπριακό…

Σεβόμαστε τον Κρανιδιώτη για την προσφορά του; Βεβαίως! Όμως αν ζούσε σήμερα ίσως να ντρεπόταν και ο ίδιος για την συμπεριφορά και την όλη στάση των- τότε- υποτακτικών του…

Αυτά για την ώρα, και θα επανέλθουμε εν καιρώ τω δέοντ

Ανώνυμος είπε...

Αντί να σύρουμε στο εδώλιο το Λιοντάρι, νομίζουμε ότι συνομιλούμε μ ένα καττουίν.

Η ηλιθιότης σε τιτάνιο μέγεθος

Ανώνυμος είπε...

@ Ρήγας,

Το να είναι κάποιος θυμωμένος γιατί νομίζει και πιστεύει ότι ο Πρόεδρος δεν κάμνει σωστά πράματα στο κυπριακό ή να μην του αρέσει η φάτσα του γιατί ποτέ του δεν συμπάθησε τους Αριστερούς και να τον στολίζει με χίλια δυο κοσμητικά επίθετα ή να του σέρνει τα εξ αμάξης, μπορεί να το κατανοήσω. Μπορεί να μην μπορείς να εκφραστεί και διαφορετικά. Δεν το δέχομαι όμως γιατί πιστεύω ότι τέτοια συμπεριφορά περιέχει έντονα το στοιχείο της υπερβολής και της προκατάληψης και κανένας δεν μπορεί αν ισχυριστεί ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια. Όμως δεν είναι γι’ αυτό που παρεμβαίνω και διαταράσσω στις μονολογίες σας. Θεωρώ το να χρησιμοποιείς στον λόγο σου επιστημονικούς όρους που χαρακτηρίζουν ανθρώπους με κάποια διαταραχή, πρόβλημα, αδυναμία ή συμπεριφορά όπως το “Attention Deficit Hyperactivity Disorder”, (ADHD), δεν είναι απλά ατυχές ή παρόρμηση της στιγμής, γιατί σε πνίγει το δίκιο, αλλά ΑΚΡΩΣ ΡΑΤΤΙΣΤΙΚΟ, κάτι που δείχνει και το ήθος σου!!! Και προσπαθείς να κάνεις και τον δάσκαλο εδώ μέσα ... Ειλικρινά σε λυπάμαι!

Ανώνυμος είπε...

Καλά, ο πιο πάνω όχι απλά δεν έχει χιούμορ, δεν έχει ΥΠΟΘΕΣΗ!

Η αντίληψη των ΑΚΕΛικών είναι υπό το μηδέν

Ρήγας είπε...

Ανώνυμε 5:99μμ. Χάπια για το ADHD υπάρχουν. Χάπια για την έλλειψη χιούμορ δυστηχώς δεν υπάρχουν. Έτσι, δεν μπορώ να σε βοηθήσω.


Ρήγας

Anthony είπε...

κ. Ρήγα, θυμάσαι ποιος τα έγραψε αυτά:

"Η διχοτόμιση είναι πολύ καλύτερη από οποιανδήποτε μορφή ομοσπονδίας. Και αν στο μέλλον αποκτήσουμε δύναμη, τότε τίποτε δεν πρέπει να μας εμποδίσει να απελευθερώσουμε την βόρεια Κύπρο. Τα υπόλοιπα είναι κουραφέξαλλα για να αυτο-ικανοποιούνται διάφοροι αδαείς και για να τσεπώνουν δολλάρια κάποιοι πουλημένοι."

κ. Ρήγα, παραδέχεσαι ότι είσαι υπέρ της διχοτόμησης;

Ότι σου αρέσει το νησί μας μοιρασμένο στα δύο;

Ότι δε θέλεις να ζήσουμε μαζί με τους Τ/Κ συμπατριώτες μας;

Ότι σε βολεύει η κατάσταση γιατί δεν έχεις τους τούρκους μες τα πόθκια σου;

Ότι θέλεις να χτίσουμε ένα τοίχο να μεν μπαίνει τζιαι να μεν φκαίνει κανένας;

Παραδέχεσαι;

Ανώνυμος είπε...

http://proudgaros.blogspot.com/2009/09/cchristofias-watch.html

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σπουδαία και εμβριθής ανάλυση αυτή του Proud Garos.

Μαντέψετε ποιος είναι ο μόνος αναγνώστης του ιστολογίου του!

Ο ένας και μοναδικός: ΜΕΛΕΝΙΟΣ!

Χριστάκης είπε...

Μελέεεεεεεενιοοοοοοοοοοο

Ρήγας είπε...

Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως:

Μεταξύ ολικής τουρκοποίησης (ομοσπονδία) και μερικής (διχοτοτόμιση), προτιμώ την μερική.

Με ΠΟΙΟΥΣ θέλετε να κάνετε ομοσπονδία βρε γιουσουφάκια του ΔΗΣΑΚΕΛ; Με τους ΕΠΟΙΚΟΥΣ ! Και τα στρατεύματα κατοχής !! Και πρέπει εμείς οι υπόλοιποι να πούμε EVET δηλαδή, επειδή οι μανάδες σας και οι αδελφές σας και εσείς οι ίδιοι θέλετε να μπορείτε να βρίσκετε εύκολα ανατολίτες γκόμενους;

Βτε ουστ από δω!

Χωνέψτε το: Ομοσπονδία στην Κύπρο ΔΕΝ γίνεται, που να κτυπιέστε σαν τα κταπόδια, όσα δολλάρια σας δώσουν τα δυτικά καθεστώτα. Με το ζόρι ΔΕΝ πρόκειται να ζήσουμε με τους έποικους και τα μεχμετζίκ, όσο και να ξεροφλύφεστε. Μεταξύ ομοσπονδίας και διχοτόμισης, καλύτερη (προσωρινή) λύση είναι η διχτοτόμιση. Να το επαναλάβω: ΔΙΧΟΤΟΜΙΣΗ. Ένα τοίχος δέκα μέτρα ύψος και δέκα μέτρα πλάτος. Και τα κόκκαλα από τις σούβλες μας θα τα ρίχνουμε απέναντι.

Και αν θέλετε να πάτε τα ζήσετε στον βορρά με τους μουλλάδες, γειά χαραντάν και να μην μας γράφετε. Τέλεια λύση.

Μέχρι να αποκτήσει κάποιος τα κότσια για να μιλήσει για ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ που είναι και η ΜΟΝΗ λύση.

Μα πόσο δύσκολο είναι επιτέλους να διαβάσετε ολόκληρο ένα κείμενο;

Και αφού έχετε πρόβλημα με την ανάγνωση, διαβάστε το αργά - αργά να το χωνέψετε.



Ρήγας

Unknown είπε...

@ Αφροασιάτη

Φίλε μπορείς σε παρακαλώ να μου υποδείξεις ΠΟΥ και ΠΟΤΕ ο Κύπριος ερωτήθηκε ποια λύση επιθυμεί για το Κυπριακό και απάντησε την Ομοσπονδία; Το 2004 ήταν το πλησιέστερο ερώτημα, με το καλύτερο σχέδιο αγνής ομοσπονδίας όπως μας έλεγαν και η απάντηση ήρθε ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ!

Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις στις συμφωνίες είτε του 77 είτε του 79, που γίνεται αναφορά σε "Διζωνική";

Θα μπορούσες ίσως να μου εξηγήσεις πως, ενώ έχουμε ως φάρο τις Συμφωνίες Κορυφής του 79, δεν απαιτούμε την επιστροφή της Αμμοχώστου όπως αυτές προτάσσουν;

Μπορείς να μου εξηγήσεις την ένσταση σου στο ερώτημα προς τον Πρόεδρο να μας μεταφέρει την απάντηση του Μπαν Κι Μουν, εφόσον μας κοινοποίησε την αρχική του ερώτηση;

Θέλεις να μου πεις γιατί ο Πρόεδρος εκνευρίζεται τόσο πολύ με τις διαρροές εγγράφων; Έγγραφα τα οποία ξέρει ο ίδιος, έχει το Εθνικό Συμβούλιο, διάβασαν οι Τούρκοι, κατέχουν τα Η.Ε.. Ποιος δεν ήξερε; Ο λαός. Τι πειράζει να μάθουμε κι εμείς δηλαδή; Μήπως φτάνουμε στο πρώτο μου ερώτημα πάλι;

Ναι λοιπόν, διαφωνώ με την όποια μορφή ομοσπονδίας καθώς θεωρώ ότι οδηγεί στη διχοτόμηση. Τα δυο "Συνιστώντα Στέιτς" δεν θα μπορέσουν να αναπτύξουν τους δεσμούς που αναγκαιούν για την επιβίωσή τους και με δεδομένη την τουρκική πολιτική, θα υπάρξει ρήξη. Τότε όμως, δεν θα μπορούμε να επικαλεστούμε "εισβολή" ή "κατοχή". Η Τουρκία θα έχει πια απενοχοποιηθεί. Και η διχοτόμηση της Πατρίδας μας θα είναι γεγονός ενώ ο εποικισμός θα είναι απλά αποικισμός λόγω της ένταξης τους Τουρκίας στην Ε.Ε. παρά τις όποιες αστείες δικλείδες λέγεται ότι θα μπουν...

Ανώνυμος είπε...

@ Ρήγας,
Είμαι ο Ανώνυμος 5:09 μ.μ. και όχι 5:99 μ.μ.,
Όταν κατάλαβες ότι έκαμες γκάφα ολκής είπες να πεις ότι δεν έχω χιούμορ! Μα τι μας λες Ρε; Μα ονομάζεις χιούμορ τούτα τα ρατσιστικά τα σχόλια που κάμνεις στη βάση των εκ γενετής προβλημάτων και αδυναμιών άλλων ανθρώπων; Μια ζωή πικράντερος θα μείνεις, Ρηγόπουλο, αλλά και ανήθικος. Γιατί και για να ξέρεις, εκείνος που δεν σέβεται τις μανάδες και τις αδελφές των άλλων δεν σέβεται ούτε τη δικιά του. Εσύ μπορείς να έχεις τους λόγους σου αλλά οι μάνες των άλλων σε τίποτα δεν σου φταινε!!!
Περαστικά σου!


@Ανώνυμε 5:11 μ.μ.,
Δεν είμαι Ακελικός! Κόλλημα που έχετε πάθει!!! Πιάσε λίγα χάπια που τον Ρήγα!

Ανώνυμος είπε...

ο ανεκδιηγητος αντρος κυπριανου, γνωστος και ως μεγαλη γλωσσα-γυμνωσαλιαγκας-πιονι, δεν διστασε να κατηγορησει για αλλη μια φορα τον Τασσο . το ανυπαρχτο μηδενικο πιονι του ακελ ο οποιος ενω ο Τασσος ηταν εν ζωη δεν τολμουσε, τωρα εχει εξαπολυσει μια συνεχη ανηθικη επιθεση χολης εναντιων του εκλιποντος προεδρου. ουτε το γεγονος οτι ο Τασσος εχει φυγει απο την ζωη και δεν μπορει να υπεριασπιστει τον εαυτο του στις ανηθικες κατηγοριες. τοσο ξετσιπωτο ειναι το πιονι.με την ιδια λογικη και τακτκη για να καταλαβουν τα ευελιχτοπουλα ποσο χαμηλα εχουν ριξει το κομμα τους ο ευελιχτοσ και ο ο γλυφτης θα μπορουσε καποιος μετα το θανατο του εζεκια να βγει να δηλωνει οτο εζεκιας ηταν αδρεφαρα και εκαμνε παρτουζες με φορτηγατζηες που τον εγαμουσαν...εν τζεν δαμε να υπερασπιστει τον εαυτο του...ο εζεκιας λοιπον ηταν αδερφαρα, κραγμενη...καταλαβατε ευελιχτοπουλα ?

Ρήγας είπε...

@5:09μμ:

Αμφιβάλλεις για τις πολιτικές θέσεις του ΑΚΕΛ, από δω, από κει και πάραπέρα και ξανά κλπ κλπ; Αυτό δεν είναι ADD ως σχήμα λόγου, χιουμορίστικο ή μή; Δηλαδή όταν λέμε "πολιτική μυωπία" (όρος που χρησιμοποιείται πολύ συχνά) προσβάλλουμε τους τυφλούς; Ή όταν λέμε "πολιτικά κοντόφθαλμος" προσβάλλουμε όσους έχουν προβλήματα όρασης; Είπαμε, είναι σχήματα λόγου. Μην γίνεστε Αμερικανάκια, να κολλάτε μανιωδώς σε τρίχες για να αποφεύγετε την ουσία. Μα τί λέω...

Σχετικά με τα υπόλοιπα: Βρε ΟΥΣΤ από δω παλιογιουσουφάκι του ΔΗΣΑΚΕΛ που θα μου κάνεις μαθήματα ηθικής. Απολογητή των ΒΙΑΣΤΩΝ και των ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ενός ολόκληρου έθνους, του δικού σου αν νοιώθεις Έλληνας (αν όχι δεν μας ενδιαφέρει καθόλου) που έχεις και ΜΟΥΤΡΑ να μας το παίζεις ηθικολόγος. Άντε απο δώ. Που μαζευτήκατε όλα τα πουλημένα παλιόμουτρα και προσπαθείτε απεγνωσμένα να αθωώσετε το Τούρκικο καθεστώς, διότι έτσι προτάσσουν τα αφεντικά της δύσης. Παλιοτόμαρα. Αριστεροί του παχέος εντέρου. Είστε τόσο αριστεροί όσο και το δεξί μου αρχίδι.


Ρήγας

ΥΓ/ Ο Άντρος Κυπριανού είναι αυτός με το σπινθιροβόλο βλέμμα της αγελάδας; Ω ρε Ντζίζους...

"Where have all these creatures emerged from?"
--John Gotti

Ανώνυμος είπε...

Διχοτομιστή Ρήγα,
Όσα ουστ και να πεις όσες δικαιολογίες και να ανακαλύψεις ένας ρατσιστής κι φασίστας θα είσαι, χωρίς στοιχειώδεις γνώσεις και παιδεία που θα σε κάνουν περίγελο των πάντων! Ο γελωτοποιός κι ο σαλτιμπάγκος του μπλοκ κατάντησες με τα κλισέ που μας σερβίρεις. Άλλαξε και λίγο το μενού!
Και πάλι περαστικά σου!

Ανώνυμος είπε...

Προς Αλιγατορα (οχι ο προηγουμενος συνομιλητης σου) Το ερωτημα δεν ειναι Ομοσπονδια η οχι , το ερωτημα ειναι δημοκρατια η οχι.

Εφοσον αυτο που μας προτεινουν δεν ειναι ουτε δημοκρατια και για να πω και την αληθεια μαλλον συνομοσπονδια , τοτε δεν ειναι σωστο λανθασμενα να σκαρταρουμε τις ομοσπονδιες του κοσμου.

Στην Κυπρο λογω τις συνθηκες που επικρατουν , ευκολα βλεπει καποιος πως με το να βαφτιζει ως "ομοσπονδια" το καθε σχεδιο αλλαγης του στατους κβο και της διακυβερνησης αυτου του τοπου , μπορει να προτεινει το οτιδηποτε γουσταρει που καταργει την δημοκρατια αλλα καταργει και τα κυριαρχικα δικαιωματα αυτου του κρατους.

Εφοσον δεν ειμαστε Τουρκοι , (ειμαστε Κυπριοι , Ελληνες , τα οποια δυο ειναι διαφορετικα απο το Τουρκος ) δεν εχουμε τα συμφεροντα της Τουρκιας , και ζουμε σε αυτο τον τοπο , φυσικα και δεν μπορει κανενας απο εμας να θελει τετοιο πραγμα.

Το γεγονος πως καποιοι εχουν διαφορετικη γνωμη δηλωνει πως αυτα τα ατομα ειναι ηλιθιοι. Ηλιθιοι διοτι η προπαγανδα των αλλων δεν ειναι επαρκης δικαιολογια. Αυτα τα ατομα οφειλουν απο μονοι τους να ερευνησουν αυτο το θεμα , να δουν τι ειναι η δημοκρατια , τι τα κυριαρχικα δικαιωματα ενος κρατους και ενος λαου , να αξιολογησουν την κατασταση και να κρινουν.

Η αποψη μου ειναι πως οτι παθουμε ειναι απο την δικη μας βλακεια και οχι λογω των ξενων που θελουν να μας πατησουν κατω για να υπερασπιστουν τα δικα τους συμφεροντα (με αδιστακτο τροπο).

Οτι παθουμε ειναι απο την δικη μας κελλε , εφοσον εχουμε το δικαιωμα της επιλογης , και επιλεγουμε να παραδωσουμε τα παντα τα οποια εχουν σημασια για ενα οποιονδηποτε λαο. (κυριαρχικα δικαιωματα , δημοκρατικα δικαιωματα , υπαρξη ενος κυριαρχου κρατους , ανθρωπινα δικαιωματα , οικονομικη ευμαρεια και ουτω καθεξης).

Λυπαμαι για τους ηλιθιους συμπατριωτες μου.

Ρήγας είπε...

ΑΡΘΡΟ 44 του Συντάγματος:

"1. Το λειτούργημα του Προέδρου ή του Αντιπροέδρου της Δημοκρατίας παραμένει άνευ φορέως:
(α) διά του θανάτου αυτού,
(β) διά της εγγράφου παραιτήσεως αυτού απευθυνομένης προς την Βουλήν μέσω του Προέδρου ή του Αντιπροέδρου της Βουλής και αφ' ης ληφθή αντιστοίχως παρ' αυτών,
(γ) λόγω καταδίκης αυτού επί εσχάτη προδοσία ή επί οιωδήποτε άλλω αδικήματι ατιμωτικώ ή ηθικής αισχρότητος,
(δ) λόγω διαρκούς σωματικής ή διανοητικής ανικανότητος ή λόγω απουσίας μη προσωρινής καθιστώσης αδύνατον την ενεργόν εκπλήρωσιν των καθηκόντων αυτού."


Διερωτούμαι αν στο (γ) εμπίπτουν

1) Οι προσπάθειες του προέδρου για διάλυση του Συντάγματος.

2) Η έλλειψη ενδιαφέροντος και προσπάθειας του προέδρου για επαναφορά της συνταγματικής τάξης όταν αυτή καταλυθεί -- όπως έχει συμβεί με την εισβολή.

Ας μας πει κάποιος νομικός.


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειμαι νομικος αλλα αυτη ειναι η αποψη μου.

To Γ μιλαει για καταδικη του Προεδρου (σε δικαστηριο).

Η καταδικη για οτιδηποτε δεν ειναι το ισο με την διεπραξη της συγκεκριμενης πραξης.

Στο θεμα του συνταγματικου δικαστηριου και γενικοτερα της δικαιοσυνης κατα την αποψη μου οφειλει να παει σε δικη , ο οποιοσδηποτε προεδρος της ΚΔ ο οποιος αποδεχθει σχεδιο διαλυσης της κυπριακης δημοκρατιας η αλοιωσης του δημοκρατικου πολιτευματος.

Ο Χριστοφιας προτεινε ο ιδιος την εκ περιτροπης προεδριας , αλλα παρολο που το ποιον αυτης της ενεργειας του πρεπει να τονιζεται 24 ωρες το 24 δεν θα ελεγα πως μπορει καποιος αυτη την στιγμη , η πως μας συμφερει , να επιχειρησει την καταδικη του Χριστοφια.

Το να προβαλεται πως η πραξη αυτη του Χριστοφια σχεδον προκαλει τους πολιτες αυτου του τοπου να πανε στην δικαιοσυνη , ειναι κατι αλλο.