Παραδοχή των Ηνωμένων Εθνών: "Ε/Κ τα πήραν από τους Αμερικάνους για το "ΝΑΙ""

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών αποκαλύπτει "Κυπριακές οργανώσεις ή άτομα είχαν πουλήσει τις υπηρεσίες τους στους Αμερικάνους."


Η αλήθεια τελικά για το θέμα των χρηματοδοτήσεων για το Σχέδιο Ανάν δεν κρύβεται.

Ναι, θολώνει το τοπίο από σοφιστείες, εξυπνοβλακείες και ψέματα, ναι "πλένονται" ενίοτε (και μαζικά μάλιστα) εγκέφαλοι, αλλά έστω και αργά η αλήθεια λάμπει.

Εμείς ξέρουμε ότι υπήρξαν πολλοί άνθρωποι απελπισμένοι, που στην αγωνία τους για το μέλλον του τόπου τους ψήφισαν "ΝΑΙ". Που εμπιστευόμενοι πολιτικούς που τους θεωρούσαν ως "Άγια Τράπεζα"(π.χ. το Γλαύκο Κληρίδη), υιοθέτησαν την επιλογή του "ΝΑΙ". Που διαβάζοντας κάθε μέρα συγκεκριμένες εφημερίδες και τον τρόπο που παρουσίαζαν την πραγματικότητα, έγειραν προς το "ΝΑΙ". Αυτοί
ήταν καλόπιστοι και πιστεύουμε ότι με τα όσα ακολούθησαν και διαφάνηκαν, κυρίως με την Τουρκία που δείχνει συνεχώς ότι δεν μπορεί να τηρήσει οποιαδήποτε συμφωνία, έχουν πια μετανιώσει για την επιλογή τους.

Υπήρξαν όμως και πολλοί
κακόπιστοι οπαδοί του "ΝΑΙ". Αυτούς που λέμε Νενέκους. Άτομα που μισούσαν μέχρι θανάτου τον Τάσσο Παπαδόπουλο και στην τύφλα τους δεν τους ένοιαζε το κακό που θα έκαναν στον τόπο τους. Άτομα που είχαν να κερδίσουν μελλοντικές πολιτικές καριέρες στη "νέα τάξη πραγμάτων" του Σχεδίου. Άτομα που νόμιζαν (από ότι έδειξε η Τουρκία πάντως, φαίνεται ότι ΠΟΤΕ δε θα έπαιρναν πίσω οτιδήποτε) ότι θα πάρουν πίσω σπίτι και περιουσία και γι' αυτό το λόγο είπαν "ποιος την χ..... την πατρίδα μου, εγώ το σπίτι μου να πάρω".



Η χειρότερη όμως κατηγορία ήταν αυτοί που
ΤΑ ΠΗΡΑΝ. Αυτούς που εύλογα μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ως πράκτορες και προδότες.

Που πήραν λεφτά για να υποστηρίξουν το ΝΑΙ και μάλιστα δολάρια από τους Αμερικάνους.

Ήδη έχουμε προβεί από το καλοκαίρι σε σχετική ανάρτηση: (Για να δοθούν τα dollars, κάποιοι τα πήραν) http://christofias-watch.blogspot.com/2009/07/blog-post_8682.html

Όταν λέγαμε ότι αυτό καταμαρτυρούσε η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και ότι δε θα εκδίδονταν αποδείξεις και χαρτόσημα για τέτοιες συναλλαγές, κάποιοι έβγαζαν εμάς και κυρίως τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο ως τρελλούς και υστερικούς.

Εκείνο το γελοίο κομπλεξικό υποκείμενο, ο Μαγάριος Δρουσιώτης (για τον οποίο θα ετοιμάσουμε σύντομα σχετικό αφιέρωμα), ο μαγαριστής φήμης και υπολήψεων ανθρώπων, είχε κάνει μάλιστα και ένα δοκησίσοφο ντοκιμαντέρ, με το οποίο μας έβγαζε όλους τρελλούς και παρανοϊκούς. Τίτλος του "Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα".

Ε να τελικά που δεν ήταν μύθος και αποκύημα της φαντασίας η δολαριοληψία.

Το περασμένο καλοκαίρι εκδόθηκε δικαστική απόφαση με την οποία διαπιστωνόταν ο χρηματισμός για υποστήριξη του ΝΑΙ (σχετικό δημοσίευμα αναδημοσιεύεται πιο κάτω)



Και τώρα, με έγγραφο του κολλητού του Μαγάριου Δρουσιώτη, του υψηλόβαθμου αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών Jose Dias, - εκείνου ντε που όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, ηταν τόσο κολλητάκι του Μαγάριου που είχε το θάρρος και προσκαλούσε για φαγοπότια τον Ντάουνερ στο σπίτι του Δρουσιώτη, όπου, σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου θα βρίσκονταν "όλα τα μέσα(ενημέρωσης) που υποστηρίζουν την επαναπροσέγγιση" (http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/09/t_13.html)-, τα Ηνωμένα Έθνη παραδέχονται:

Υπήρξε χρηματισμός!

Να τι λέει το σχετικό έγγραφο του μαγαριοκολλητού, το οποίο αποτελεί φακέλωμα του Κ.Χατζηκωστή και του Δια, αναφερόμενο στην εφημερίδα "Σημερινή":

"Έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση των ισχυρισμών του Παπαδόπουλου το 2005 ότι οι Αμερικάνοι είχαν χρηματοδοτήσει την εκστρατεία υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του 2004, μέσω της χορηγίας UNOPS σε δικοινοτικά προγράμματα.
Προχώρησε σε συχνές δημόσιες αποκαλύψεις σε σχέση με το ποιες κυπριακές οργανώσεις ή ποια άτομα που είχαν πουλήσει τις υπηρεσίες τους στους Αμερικάνους."

Προσέξτε τις λέξεις:
σαφέστατη παραδοχή ότι οργανώσεις ή άτομα είχαν πουλήσει τις υπηρεσίες τους στους Αμερικάνους.

Ούτε αμφισβήτηση, ούτε ένα "supposedly"(υποτίθεται ότι), ούτε τίποτα. Ξεκάθαρη παραδοχή!

Θα απολογηθούν άραγε οι διάφοροι Μαγάριοι, που αντί να ψάχνουν να βρουν τους χρηματοδοτούμενους, έβριζαν νυχθημερόν τον Τάσσο Παπαδόπουλο και παραπονιόντουσαν σαν κλαυθμηρίζουσες παρθενοπιπίτσες ότι δήθεν στιγματιζόταν από τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο η αντίθετη άποψη;

ΡΙΜΑΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH



Σημείωση:
Το δημοσίευμα της Σημερινής για τη δικαστική απόφαση που αποφάνθηκε ότι υπήρξαν έξωθεν χρηματοδοτήσεις για το "ΝΑΙ". Το είδαμε στην έγκυρη πύλη αντικατοχικής διαδικτυακής ενημέρωσης: Τον Εμπροσθοφύλακα:( http://www.efylakas.com/archives/1391)


Σημερινή’

«Η UNOPS χρηματοδότησε το ΝΑΙ»
26 Ιουλίου 2009, σελ. 4
Γιώργος Μιχαηλίδης

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε την αγωγή που καταχώρησε ο επικοινωνιολόγος και αρθρογράφος Ανδρέας Πετρίδης σε βάρος: Του Εκδοτικού Οίκου Δίας, του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Κώστα Χατζηκωστή, του διευθύνοντα συμβούλου Άντη Χατζηκωστή, του δημοσιογράφου Γιώργου Χριστοδουλίδη και του γενικού γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου και μετόχου του Εκδοτικού Οίκου Πέτρου Ζαχαριάδη. Με βάση την απόφαση που εκδόθηκε στις 30 Ιουνίου 2009, ο Α. Πετρίδης θα κληθεί να καταβάλει στους εναγόμενους και τα δικαστικά έξοδα.

Ο ενάγων Ανδρέας Πετρίδης αξίωνε αποζημιώσεις για κατ’ ισχυρισμό λίβελο που δημοσίευσε ο εκ των εναγομένων δημοσιογράφος Γιώργος Χριστοδουλίδης στην εφημερίδα «Η Σημερινή» στις 24 Οκτωβρίου 2004, με τίτλο: «Οι μυστικές χρηματοδοτήσεις των Αμερικανών στην Κύπρο» και υπέρτιτλο: «Ονόματα, ποσά, φορείς και μεθόδους διακίνησης των κονδυλίων κατέχει το Προεδρικό».

Η βασική θέση του ενάγοντος ήταν ότι ο συντάκτης του δημοσιεύματος (Γ. Χριστοδουλίδης) παρουσίασε τον Πετρίδη ως παράδειγμα ατόμου που αλλάζει πολιτικές πεποιθήσεις για αδιευκρίνιστους λόγους, αλλά με ξεκάθαρο το υπονοούμενο ότι δωροδοκήθηκε ή χρηματίστηκε, αφού ο τίτλος, ο υπέρτιτλος και ένα μεγάλο μέρος του κειμένου κάνει αναφορά για ύποπτες, παράνομες και αδιευκρίνιστες συναλλαγές και χρηματοδοτήσεις. Το κείμενο, σύμφωνα με τον ενάγοντα, κατονομάζει ρητώς μόνο τον ίδιο.

Κατά την ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν ο Πετρίδης και για τους εναγόμενους οι κ. Γ. Χριστοδουλίδης και Π. Ζαχαριάδης. Στη γραπτή δήλωσή του, ο ενάγων δέχθηκε ότι κατά την εποχή του δημοψηφίσματος εντάχθηκε στην πλατφόρμα του «ΝΑΙ», αλλά αρνήθηκε ότι δέχθηκε χρήματα ή ανταλλάγματα ή υποσχέσεις από οποιοδήποτε για να υποστηρίξει το Σχέδιο Ανάν το 2004. Επίσης, προφορικά συμπλήρωσε ότι στις προεδρικές εκλογές του 2003 συνεργάστηκε με τον Αλέκο Μαρκίδη, ενώ δέχθηκε ότι υποστήριξε τον ανθυποψήφιο του Νίκου Αναστασιάδη, Ιωάννη Κασουλίδη, στις εσωκομματικές εκλογές του ΔΗΣΥ το 2003.

Ο Πετρίδης αρνήθηκε ότι είχε ξαναδεί συμβόλαιο χρηματοδότησης της ομάδας «Μαζί Όλη η Κύπρος» με την UNOPS έναντι 14.400 λιρών και υποστήριξε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει ποιος έκανε τις συμφωνίες με την UNOPS για τη χρηματοδότηση της πλατφόρμας του «ΝΑΙ».

Ο Γ. Χριστοδουλίδης στη δική του μαρτυρία αναφέρθηκε στη γνωριμία με τον ενάγοντα από την εποχή των προεδρικών εκλογών το 2003, στη λήψη συνέντευξης από τον Πετρίδη, σε συνομιλίες, σε φωτογραφίες, αλλά και στην παραδοχή της Κίνησης «Μαζί Όλη η Κύπρος» ότι έλαβε χρήματα από την UNOPS για να προωθήσει πολιτικά το Σχέδιο Ανάν. Ο Πέτρος Ζαχαριάδης, που είναι ο κατά νόμον υπεύθυνος της εφημερίδας «Η Σημερινή» και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εκδοτικού Οίκου Δίας, ερωτήθηκε για τη σχέση του δημοσιογράφου με την εφημερίδα, τη γραμμή της εφημερίδας στο κυπριακό πρόβλημα και τις διαδικασίες που προηγούνται της δημοσίευσης του άρθρου.

Ήταν θέμα δημοσίου ενδιαφέροντος
Αξιολογώντας τη μαρτυρία, ο ενάγων έδωσε την εικόνα ότι προσπαθούσε να αποφύγει ορισμένες ερωτήσεις δίνοντας γενικόλογες και αόριστες απαντήσεις ή επικαλούμενος αδυναμία μνήμης. Αντιθέτως, ο Γ. Χριστοδουλίδης έδωσε την εικόνα προσώπου που παρά την έντασή του έδινε άμεσες απαντήσεις χωρίς υπεκφυγές και αοριστολογίες. Ο επαρχιακός δικαστής Λευκωσίας Χαράλαμπος Χαραλάμπους αποφάνθηκε ότι μέσα από την αντεξέταση του Α. Πετρίδη εξάγεται σαφής παραδοχή της Επιτροπής «Μαζί Όλη η Κύπρος» ότι την περίοδο του δημοψηφίσματος συζήτησε και έλαβε χρηματοδότηση από την UNOPS ύψους 14.400 λιρών.

Το Δικαστήριο κατέληξε ότι το δημοσίευμα είναι δυσφημιστικό υπό τύπον ψευδοϋπαινιγμού, όμως δεν αποδέχθηκε την εισήγηση για αληθή ή νομικό υπαινιγμό, αφού δεν καταδείχθηκε κανένα εξωτερικό στοιχείο που θα καθιστούσε το δημοσίευμα κατανοητό μόνο από κάποιους που το γνώριζαν.

Στις επισημάνσεις του το Δικαστήριο τόνισε ότι το Σχέδιο Ανάν ήταν, είναι και θα είναι για πολλά χρόνια θέμα δημοσίου ενδιαφέροντος. Τη δεδομένη στιγμή ήταν θέμα δημοσίου ενδιαφέροντος η χρηματοδότηση κάποιων για την υποστήριξή του. Είχαν παρέλθει έξι μήνες από το δημοψήφισμα, αλλά το θέμα αυτό απασχολούσε δημοσίως και είχαν γίνει δηλώσεις στις οποίες παραπέμπει το δημοσίευμα μεταξύ των οποίων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αξιωματούχους του ΟΗΕ και των Η.Π.Α. Ο εναγόμενος 4 (Γ. Χριστοδουλίδης) είχε κάθε δικαίωμα να ασχοληθεί με το θέμα είχε υπόψην του και το αναφέρει ότι στην κατοχή αρμόδιων υπηρεσιών έχουν περιέλθει μέχρι και αντίτυπα επιταγών και άλλα στοιχεία και τεκμήρια. Κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι όντως υπήρχαν τέτοια στοιχεία στην κατοχή κάποιων τα οποία και δημοσιεύτηκαν.

65 Σχόλια:

Περικλής είπε...

Ξέρετε ότι έχω διαφωνήσει μαζί σας πολλές φορές.

Για αυτή σας την ανάρτηση, σας δίνω τα εύσημα.

Πολύ καλή και τεκμηριωμένη δουλειά.

Ανώνυμος είπε...

Το να ενώνεις 2 οικιακά βίτεο και να πιντώνεις ταινία, περισσότερο μοιάζει με σχολική εργασία.

Κάτι τέτοιο ήταν το "Ντοκυμαντέρ" του Μακάριου Δρουσιώτη. Μια άκομψη συρραφή από αποσπάσματα χωρίς δομή, αρχή-μέση-τέλος.

Στην Κύπρο, ο καθένας δηλώνει από Ναύαρχος μέχρι Σκηνοθέτης μέχρι Οικουμενικός Πατριάρχης.

Σάββας Παπάκης είπε...

Α να μπράβο!

Το έχω τυπώσω και έκανα διανομή στη δουλειά.
Ξέρετε ότι τότε όσοι το λέγαμε, είμασταν οι πελλοί;

Επιτέλους, το παραδέχτηκαν.
Συγνώμη όμως θα πει κανένας;

Σάββας Παπάκης είπε...

Ανώνυμε 939,

όχι μόνο συρραφή, προπαγανδιστική συρραφή.

Πλαστήρας είπε...

Προς όλους του καλόπιστους οπαδούς του ΝΑΙ:

Πιστεύετε ακόμα ότι μετά και αυτές τις αποκαλύψεις το Σχέδιο Ανάν ή το παρόμοιο που θα έρθει ήταν για το καλό μας;

Το ότι η Τουρκία το μόνο που δέχεται είναι αυτό το Σχέδιο (ούτε καν τη διχοτόμηση) δε μας λέει τίποτα;

Μήπως άλλαξε ξαφνικά η Τουρκία και έγινε καλή; Ή μήπως εμείς υποχωρήσαμε σταδιακά προς τους αμετακίνητους στόχους της; Κι ποιοι είναι αυτοί;

Μέσω μιας δυσλειτουργικής λύσης ο έλεγχος ολόκληρης της Κύπρου.

Σοφός είπε...

Μαγάριος Δρουσιώτης!

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολυ ωραια δουλεια, απλα θα θεσω μερικα ερωτηματα για προβληματισμο:
1) υπαρχει λογικός ανθρωπος σε αυτη τη χωρα που πιστευει πως αν οι αμερικανοι ηθελαν να χρηματοδοτησουν και γενικα να επηρεάσουν την αποφαση του κυπριακου λαου δεν μπορουσαν να το κανουν?
2)με 15000 λιρες πόσα μπορουσαν να καμουν οι χρηματισμενοι νενεκιδες? ο πιτσιλλιδης χρησιμοποιησε χχχ.000 λιρες και δεν καταφερε να εκλεγει ευρωβουλευτης.
3)με βαση τις τωρινες συνομιλιες στο τουρκοκυπριακο μερος του νησιου μολις το 17% θα ειναι ελληνοκυπριοι ενω με βαση το σχεδιο αναν το ποσοστο θα ηταν περιπου 25%. αλλα ξεχαστηκα... το σχεδιο αναν ηταν βαλτο απο τους αμερικανους ενω τωρα το σχεδιο λυσης θα ειναι βγαλμενο απο εμας (ελληνοκυπριους και τουρκοκυπριους)
4)οι παγκοσμια ιστορια μας εδειξε πως ποτε δεν σου χαρισε κατι το οποιο σου πηρε. για να το παρεις πισω πρεπει να χρησιμοποιησεις τα ιδια μεσα που χρησιμοποιησε ο εχθρος σου. γι΄αυτο αν καποιοι ευελπιστουν πως καποια μερα θα ελευθερωθει η κερυνια ας σταματησουν να λενε μαλακιες απο το εξοχικο στο πρωταρα και ας κοπιασουν να παρουμε τα οπλα και να ελεθυερωσουμε το νησι.
5) οταν καποιος ειναι 25 χρονων, εχει ενα εισοδημα 1000 ευρω το μηνα, πληρωνει ενοικιο 450 ευρω, ο καφες στοιχιζει 4.5 ευρω και το μονο που μπορουν να του προσφερουν οι γονεις του ειναι ενα οικοπεδο στη κατεχομενη κυπρο τοτε στ' αρχιδια του η οποια λυση και ολες οι ηλιθιες δηλωσεις περι πατριωτισμου κτλ.
Υ.Γ. οποιος ενδιαφερεται να ανταλλαξει μισο οικοπεδο στις ελευθερες περιοχες με ολοκληρο οικοπεδο στις κατεχομενες περιοχες παρακαλω οπως με ειδοποιησει. και μεχρι να βρεθει καποιος μαλακας να δεχτει παρακαλώ κοψτε τις μαλακιες.

φιλικα,
εγω.

Πρόσφυγας είπε...

Προς Ρήγες Αρχιεπισκόπους Φάληρους Ρίμαχους και λοιπούς αγωνιστές της Διχοτόμισης

ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ σημαίνει
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
αλλά τα χαρίζω?

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΦΙΛΕ 11.46
1..ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΓΛΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣOΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΑΝ? ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ -ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ_ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ.
2..ΕΣΥ ΠΩΣ ΚΑΤΕΛΗΞΕΣ ΣΤΙΣ 15,000 ΛΙΡΕΣ...ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ 15,000 ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣΑΝ ΩΣ "ΔΥΝΑΤΑ ΧΑΡΤΙΑ" .ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩΝΤΑΙ ...ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΦΟ ΤΩΝ Η.E
3..ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΕΚ ΥΠΟ ΤΚ ΔΟΙΗΚΗΣΗ ΠΟΥ ΣΥΦΩΝΗΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΕΙΝΑΙ 17% ΕΝΩ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΝ ΗΤΑΝ 25%? ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΗΤΑΝ ΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΟ? Η ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ, ΗΤΑΝ ΑΠΟΔΕΧΤΟ ΤΟ 25%? ΟΧΙ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΟΡΘΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ Ο ευελιχτος ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑ, ΚΑΙ ΜAΣ ΦΕΡΝΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΑΝΑΘΕΜΜΑ ΝΑ ΕΒΡΕΙ ΤΟ ΑΝΑΝ..ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ? ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΙΟΣ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑPΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ? ΝΑΙ.
4..ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΟΙΣΤΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ.
5..ΠΙΑΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΙΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΑΔΕΡΦΕ. ΝΑ ΣΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ 1,000 ΕΥΡΩ ,ΠΛΕΡΩΝΟΥΝ 450 ΕΝΟΙΚΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΚΑΦΕ ΤΩΝ 4.5 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΑ ΚΑΤΑΕΧΟΜΕΝΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΧΩΡΗΓΗSΕΙΣ ΤΩΝ 70,000 ΕΥΡΩ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΗΣ.
υ.γ διαβασε τα ποιο πανω και κρινε ποιος λαει μαλακιες

προς ΠΡΟΣΦΥΓΑ¨ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ 3 ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ευελιχτος ΣΟΥ ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΡΗΓΑΣ ΚΑΙ Ο ΦΑΛΗΡΟΣ...ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΔIΑΟΛΟΣΤΗΛΕ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΟΥΣΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 25% ΣΕ ΤΚ ΔΟΙΗΚΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΔΕΣΜΙΟΣ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΥΦΕΡΟΝΤΩΝ ευελιχτος ΣΥΦΩΝΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ 17%, ΠΟΙΟΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΠΑΤΡΙΔΕΣ?

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 1146

1)μα το κάνουν. Γιατί απέτυχαν; Γιατί τα ενδημικά όργανά τους, εκτός από πουλημένα τομάρια, είναι και ηλίθια και ανίκανα.
2) ακριβώς, δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων για να πετύχεις. Είναι όλοι προς εξαγορά; Άρα επιβεβαιώνεται το 1
3) δεν υπάρχει τ/κ μέρος του νησιού. Μόνο στο μυαλό σου εσένα και της Τουρκίας υπάρχει τέτοιο πράμα. Επίσης με βάση τις πραγματικές αναλογίες 80 και πλέον % του πληθυσμού του νησιού (και αυτό ισχύει και γεωγραφικά επιμέρους σε μεγάλες περιοχές) είναι Ε/Κ. Άρα τι 18% και 25% μας λες;
4)άρα, πρέπει να κάνουμε αγώνα. αν ο αγώνας θα είναι πολιτικός λόγω στρατιωτικής αδυναμίας, ας είναι. Αλλά χωρίς αγώνα, η ιστορία έδειξε ότι με γλύψιμο, απλά συνθηκολογείς με τους όρους του ισχυρού κατακτητή.
το Υ.Γ. είναι εξυπνακισμός και δείγμα βλακείας και δε χρήζει ιδιαίτερης απάντησης
5)το 1955 που ξεκινούσε αγώνας, ο κόσμος είχε εισόδημα; Πρέπει να είσαι εισοδηματίας για να έχεις πατριωτισμό;

Αφροασιάτης είπε...

Καλά, για πόσο βλάκες περνάτε τους Κυπραίους;

Στο email που δημοσιεύσατε ο Ντίαζ γράφει (αναφερόμενος στη Σημερινή): "It went on to regularly publish relevations concerning which Cypriot organizations or individuals had sold their services to the Americans"

Αναφέρει δηλαδή μόνο τους ισχυρισμούς της εφημερίδας, χωρίς να μιλά για τον αν αυτοί ήταν αληθείς ή όχι.

Ανώνυμος είπε...

Ρε αφροασιάτη, το κακό με εσάς που εξυπηρετείτε τα συμφέροντα των Εγγλέζων, είναι ότι δεν ξέρετε καν τη γλώσσα των αφεντικών σας.

Άχρηστα λαμόγια.

Δε τον ορισμό του revelation, με μετάφραση στα ελληνικά:

revelation [reveLEishn]
ουσ. αποκάλυψη, φανέρωμα: Book of Revelations θρησκ. η Αποκάλυψη του Ιωάννη

Άχρηστοι. Ούτε για Έλληνες ούτε για εγγλεζούθκια κάνετε.

Αφροασιάτης είπε...

Προς Ανώνυμο 12:23:

Πώς σχεδιάζεις να κάνεις πολιτικό αγώνα; Και πόσες πιθανότητες θεωρείς ότι έχεις για να πετύχεις;

Πρόσφυγας είπε...

Εν καταλαβαίνω την λογική. Εξηγήστε μου. 25% των εδάφων να επιστραφούν στους ελληνοκύπριους, + τζείνοι (όπως την οικογένειά μου) που ήταν να επέστρεφαν υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση έν ήταν αρκετά, ήταν προδοσία (θυμάστε το Πιττοκοπίτη που έθελε να κρεμμάσει μες στες πλατέες τζείνους που εψηφίσαν υπέρ) τζε τζείνο που προτείνετε εσείς, δηλαδή το 0% επιστροφή που προνοοεί η Διχοτόμιση για την οποίαν αγωνίζεστε μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο εν πατριωτική.

Τες εκκλησιές εν τες σκέφτεστε που μινήσκουν αλουτούργητες

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΠΡΟΣ ΑΦΡΟΑΣΙΑΤΗΝ-
ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΚΑΙ τα πληρωμενα ευελιχτοπουλα, ΠΕΡΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΕΟΥΣ ΓΙΑ ΒΛΑΚΕΣ, Η ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΥΠΡΕΟΙ ΒΛΑΚΕΣ-
ΔΙΑΒΑΣΕ ευελιχτοπουλο, δεν ειχε υποθετο εμαθισης της αγγλικης η κατσκηνωση της εδον?

Το λεξικό βρήκε 1 λέξη.
The dictionary found 1 word.
revelation = αποκάλυψη
apokalypsi
THESAURUS.COM
Main Entry: revelation
Part of Speech: noun
Definition: disclosure, telling
Synonyms: adumbration, announcement, apocalypse,

Αφροασιάτης είπε...

Εντάξει, έκαμα ένα ορθογραφικό λάθος. Πάνω στην ουσία έχεις τίποτε να σχολιάσεις;

Αφροασιάτης είπε...

Και η ΕΔΟΝ τί σχέση έχει μαζί μου;

Ανώνυμος είπε...

Αφροασιάτη,

Τι πρέπει να κάνουμε;

Είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας.

Η Τουρκία υποψήφια χώρα.
(α) Να απαιτήσουμε άμεση συμμόρφωση της Τουρκίας προς τις υποχρεώσεις της.
(β) Αν όχι, να μη επιτρέψουμε συνέχιση Ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας a la carte.
(γ) Να δημιουργήσουμε τις όσο το δυνατό ευρύτερες συμμαχίες μέσα στην Ε.Ε.
(δ) Να αξιοποιήσουμε τις ήδη υπάρχουσες (Ρωσία, Κίνα, τρίτες χώρες).
(ε) Να είμαστε σαφείς στις διεκδικήσεις μας. Επαναλαμβάνω. Δεν υπάρχει αλληλεγγύη σε ανύπαρχτο αγώνα.
(στ) Να προβάλλουμε τις απαιτήσεις μας στα διεθνή και Ευρωπαϊκά σώματα με σαφήνεια. Αν εμείς επιδεικνύουμε διάθεση εκπτώσεων οι άλλοι δεν θα είναι βασιλικότεροι του βασιλέως.
(ζ) Να διαφυλάtτουμε την έννοια που είναι σύμφυτη του κράτους για κυριαρχία. Διττή πηγή προέλευσης (ομάδες, κοινότητες, κράτη) ισοδυναμεί με διττή κυριαρχία και αυτό δεν θεραπεύεται ούτε με συνταγματικές πρόνοιες.
(η) Οι μονόπλευρες υποχωρήσεις οδηγούν σε συνεχή μετάθεση των ορίων αναζήτησης λύσης
Το κατάλοιπο εξουσίας ανήκει στην κεντρική κυβέρνηση, άλλως συζητούμε για συνομοσπονδία. Έτσι είναι αδόκιμη η συζήτηση των εξουσιών της κεντρικής κυβέρνησης ότι η κυριαρχία είναι μία.
(θ) Να υπάρχει συντονισμός με την Ελλάδα
(ι) Ο λαός να ενημερώνεται. Κρίνεται η τύχη του. Δεν υπάρχει εντολή εν λευκώ.
(ια) Να αξιοποιήσουμε τη γεωστρατηγική μας σημασία
(ιβ) Να επαναδημιουργήσουμε τις στενές σχέσεις με την περιοχή.
Στόχος να είναι όχι η προσαρμογή μας στις Τουρκικές αξιώσεις.
(ιγ) Να πείσουμε τους Τουρκοκύπριους ότι η κοινή πορεία προϋποθέτει ελεύθερη από ξένους πατρίδα
(ιδ) Να ενισχύσουμε την άμυνα μας

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΝ-
ΣΟΡΡΥ ΝΟΜΙΖΑ ΗΣΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΣ, ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ. ΑΦΟΥ ΑΡΧΙΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥ ΤΙΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΕΣ ΠΟΡΤΙΕΣ, "ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΔΙΧΟΤΟΜΙΣΗ", ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΟΔΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΟΤΕ ΚΛΑΝΝΕ ΚΑΙ ΜΥΡΙΣΤΟΥ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΣΤΟΤΟΥΣ ΣΟΥ στην ΕΖ.ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς τις σκέφτεσαι εσύ τις εκκλησίες "Πρόσφυγα". Που θέλεις όλη την Κύπρο να γίνει τουρκικό προτεκτοράτο.

Που δέχεσαι τουρκοποίηση του βορρά και τουρκική επικυριαρχία στο νότο.

Που δέχεσαι έποικους και στρατούς.

Που δέχεσαι τουρκικές εγγυήσεις.

Αν δε σέβεσαι τους υπόλοιπους, σεβάστου τους πρόσφυγες και μην καπηλεύεσαι την τραγική ιδιότητά τους.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΑΦΡΟΑΣΙΑΤΗ..ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ, ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ..ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ...ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΕΤΥΧΕΣ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ....

Ανώνυμος είπε...

1242 Αφροασιάτη

Η ΕΔΟΝ έχει τόση σχέση μαζί σου όσο και η αγγλική και η αμερικανική πρεσβεία.

Είναι οι ιδεολογικοί νονοί σου.

Ανώνυμος είπε...

Όταν είσαι συνήγορος των δολαριοδοτών, πιθανόν να είσαι δολαριολήπτης.

Αν δεν είσαι δολαριολήπτης, τότε είσαι μαλάκας συνήγορος για μούχτιν αμοιβή.

Ανώνυμος είπε...

Μαγάριε μαγάριε γιατί να είσαι ο μαγάριος;

Ανώνυμος είπε...

Μαγάριε μαγάριε γιατί να είσαι ο μαγάριος;

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση: Μαγάριος ή Μα-Γάριος

Ανώνυμος είπε...

@ Προσφυγας

Αμα το 25% δεv το δεχτηκαμε στο ΑΝΑΝ λες να δεχτουμε τωρα το 17%?

εσυ που εισαι ΔΗΘΕΝ προσφυγας η εννοια σου ειναι μπας και γινει διχοτομηση και "χαρισεις" τους τα?Με τη διχοτομηση εν τα χαριζεις, εν δικα σου νομιμα απλα εν μπορεις να τα χρησιμοποιησεις. Με το 17% που προτεινει το κομμα σου(ενα ειναι το κομμα) ΧΑΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΑ NOMIMA και περνιεσαι και βλακας στα ματια τους διοτι το 2004 που θα επιανες παραπανω εβαλαν σε να πεις ΟΧΙ για να ερτουν μετα απο 5 χρονια να σου δωσουν λιγοτερα και να σου πουν να πεις ναι,που ολοι στο ΑΚΕΛ θα πειτε.

Θεωρω εξευτελιστικο εκ μερους σου να σε ονομαζεις "προσφυγα" αλλα καθε αλλο παρα σαν προσφυγας να σκεφτεσαι η να εισαι. Οι προσφυγες μπροστα στο 17%(και παλαιοτερα στο 25%) και στη διχοτομηση διαλεξαμε την διχοτομηση παρα να τα "χαρισουμε" οπως ο ιδιος ειπες. Και τωρα παλι το ιδιο θα διαλεξουμε!
ΝΤΟΠΗ ΣΑΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΖΕΚΙΑ...ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ!
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΣΕΒΕΣΤΕ ΠΙΑ

ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ είπε...

προς ΚΗΡΥΚΑ

Εγώ ποττέ μου εν εψήφισα ΑΚΕΛ

Είδα πολλές φορές στο μπλοκ τούτο να υπερασπίζεσται την διχοτόμιση, ο δε Ρήγας επανέλαβε το ξικούτσουλα προχτές.

Δηλαδή εγίνηκα τζε εγώ προδότης. Επειδή ως πρόσφυγας εξέφρασα την ανησυχία μου για τον συνδιασμό του ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ -ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΧΟΤΟΜΙΣΗ που κατά τον κοινό νου μου σημαίνει χάνουμε τα ούλλα εκτός που το δικαίωμα να ΜΕΝ τα ΞΕΧΝΟΥΜΕ.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΠΡΟΣΦΥΓΑ...ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑ ΠΡΟΔΟΤΗ Η ΑΦΗΣΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΠΡΟΔΟΤΗ.ΟΥΔΕΠΟΤΕ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΟΤΕ. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΛΛΑ ΔΝΕ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ Η ΥΠΟΨΙΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ. ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΗΣΟΥΜΕ. Η ΛΕΞΗ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΕΙΜΑΙ ΣΟΒΑΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο αντρος κυπριανου. ΠΟΘ ΕΡΙΞΕ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΤΑΣΣΟΥ ΚΑΙ ΕΟΚΑ Β ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΛΑΣΠΗ ΤΟΥ ΕΞΕΡΑΝΕ ΚΑΙ ΕΞΙΜΑΡΙΣΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ, ΤΟΝ ΞΙΜΑΡΙΣΜΕΝΟ. ΚΑΙΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΠΟΡΤΟΥΣ,ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΗΧΗΚΕ, ΠΟΥ ΕΣΥΡΝΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΒΡΟΜΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΚΑΙ ΧΑΡΑΧΤΗΡΙΣΕ ΑΔΙΚΑ, ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ, ΟΤΑΝ ΕΓΡΑΨΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΔΙΧΤΟΜΙΣΗ. ΕΙΣΑΙ ΑΣΟΒΑΡΟΣ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΣΤΗΡΙΧΤΕΣ ΨΕΥΔΕΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ..ΑΣΟΒΑΡΟΣ ΝΑΙ, ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑ. ΤΟ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΑΚΕΛ (ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ) ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΝΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ,

Πλαστήρας είπε...

Δήθεν πρόσφυγα

Είναι τόσο εκνευριστικό εσείς οι οπάδοί του ΕΒΕΤ, που θέλατε να κάμετε την Κύπρο αγγλοτουρκικό προτεκτοράτο (επαναλαμβάνω διάβασε για την περίπτωση της Αλεξανδρέττας) να μας το παίζετε πατριώτες που ... πολεμούν τη διχοτόμηση. Ούτε ο Ρήγας ούτε και εγώ είπαμε ποτε ότι θέλουμε διχοτόμηση. Απλά ότι η ομοσπονδοανανική λύση είναι χειρότερη από τη διχοτόμηση.

Ο ακρωτηριασμός είναι χειρότερος από το θάνατο. Αλλά αν είχαμε νου θα αποφεύγαμε και τον ακρωτηριασμό. Γελιέστε αν νομίζετε ότι η Τουρκία ήρθε για τη μισή Κύπρο.

Όσο τα περί των προσφύγων που θα επέστρεφαν αυτά κι αν έιναι χοντρές μαλακίες! Να μου την κόψεις αν επέστρεφε κανένας υπό Τουρκική διοίκηση ανάμεσα στους γυφτοέποικους που θα έμεναν όλοι. Να μου την κόψεις δυο φορές αν η Τουρκία κρατούσε το λόγο της και επέστρεφε εδάφη. Αφού την επόμενη μέρα θα πετύγχανε τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώ εμείς θα μέναμε με την ελπίδα ότι σε βάθος χρόνου η Τουρκία θα τηρούσε το λόγο της. Όπως τον τήρησε στο Λιμνίτη; Και ποιος θα την εξανάγκαζε για να το κάνει; Ο...ΟΗΕ;;;;; Νομίζω ότι πετάτε στα σύννεφα επαναπροσεγγιστολάγνοι.

Θα διαλύατε την Κυπριακή Δημοκρατία κάνοντας το καλύτερο δώρο στην Τουρκία. Συμφωνώ με τον Μακάριο που είπε ότι το Κυπριακό Κράτος μπορεί να διαλυθεί μόνο σε περίπτωση Ενώσεως.

Ανώνυμος είπε...

Αν ο Μαγάριος είναι ιδεολογικό τέκνο των αμερικανοβρεττανών και ο Anef_Oriwn ιδεολογικό τέκνο του Μαγάριου, τοτε ποια η συγγένεια Anef_Oriwn με τους αμερικανοβρεττανούς;

"Ερμόλαος"

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΦΡΟΣ:

ΕΛΑ Η ΠΕΡΙΡΡΕΟΥΣΑ...ΠΟΣΑ ΣΑΣ ΠΙΕΡΩΝΕΙ Η ΕΚΛΗΣΙΑ? ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΡΤΕΙ Η ΠΕΡΙΡΡΕΟΥΣΑ ΤΟΥ 2004?
....


ΡΕ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ, ΟΛΟ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΟΠΕΔΑ,ΚΟΤΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ!!

nekatomenos είπε...

Επαναλαμβάνω που τον Αφροασιάτη:
"Στο email που δημοσιεύσατε ο Ντίαζ γράφει (αναφερόμενος στη Σημερινή): "It went on to regularly publish relevations concerning which Cypriot organizations or individuals had sold their services to the Americans"

Αναφέρει δηλαδή μόνο τους ισχυρισμούς της εφημερίδας, χωρίς να μιλά για τον αν αυτοί ήταν αληθείς ή όχι."

Εν θα συμφωνήσω απαραίτητα με τον Αφροασιάτη αλλά αντιλαμβάνεστε [όπως ο κάθε ένας που εθκιάβασε το ήμεηλ] οτι η πρόταση σηκώνει ερμηνεία, κυρίως επειδή εν παίρνει θέση για τα δημοσιεύματα, απλώς αναφέρει τα. Ο τόνος του υπόλοιπου ήμεηλ εμένα τούτο μου δείχνει.

Αν υπάρχει βάση σε τούτο που λαλείτε εν πρόκειται παρά για έμμεση υπόνοια, τζαι όι "παραδοχή" όπως γράφετε οσάν να είστε κίτρινη φυλλάδα. Δεν βλέπω αποδείξεις, ούτε παραδοχή που τον συγγραφέα του ήμεηλ, μόνο ερμηνείες.

Επικοινωνήστε με τον συγγραφέα του ήμεηλ, υποβάλετε του την ερώτηση ευθέως. Το ήμεηλ αποτελεί έναυσμα δημοσιογραφικής έρευνας τζαι όι απόδειξη. Η χρήση του αποτελεί απλώς επιβολή διά της επανάληψης.

Είσαστε σε καλό δρόμο, αλλά εξακολουθείτε να μεν πείθετε.

Ανώνυμος είπε...

Οποιος συναφέρει την λέξη "Κερύνεια" δεν θέλει λύση, δεν θέλει ομοσπονδία, εν της ΕΟΚΑ Β, παίρνει χρήματα από την Αρχιεπισκοπή κι ένα σωρό άλλες μαλακίες επινόησης ΕΔΟΝ.

Χαμένα κορμιά

the Idiot Mouflon είπε...

Οίδες μάνα μου, είδες; Ενώ άλλοι -οπως το πατριωτικό ΣΙΓΜΑ -εξευτελίζουν τους Αμερικάνους πληρώνοντας τους για προπαγανδίστικες τηλεοπτικές σειρές τύπου "JAG".

"Ένα φράγκο η βιολέτα, τσιγκολολέτα..."

Ανώνυμος είπε...

Νεκατωμένε, εσύ νενέκος είσαι, φανατικός και εξυπνάκιας που αν έχει ένα πράγμα που δε θα γίνει, είναι να πειστείς.

nekatomenos είπε...

Καταλαβαίνω τον χρηματισμό σαν εξαγορά ψήφων ή υποστήριξης από άτομα/ οργανώσης που δεν θα το έκαμμαν διαφορετικά.

Η χρηματοδότηση της προώθησης του Ναι που τα... Ηνωμένα Έθνη έννεν χρηματισμός. Το οτι οι οργανώσεις των Ηνωμένων Εθνών πιάννουν χρηματοδότηση που τα μέλη τους έννεν χρηματισμός.

Τωρά αν δω, ας πούμε, πως κομματάρχες αμείφθησαν για να υποστηρίξουν το Ναι μπορεί να το δεχτώ. Αν δω αποδείξεις οτι ξένες υπηρεσίες εκινήθηκαν έτσι ώστε να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη ίσως πειστώ. Τζαι θα επαναπροσδιορίσω τη θέση μου.

Τελικά όσοι εψηφίσαν Ναι εν καλόπιστοι που εξαπατηθήκαν τζαι οι πραγματικοί "νενέκοι" οι κατ' ευθείαν χρηματισμένοι; Τότε αντιφάσκει όποιος με λαλεί "νενέκο" χωρίς να με ξέρει, επειδή:
1. Εν έπιαα λεφτά που κανέναν. Γιατί σας κριτικάρω τζαι δεν πείθομαι; Εν είμαι "καλόπιστος" επειδή εν καταπίνω αμάσητα τα όσα λαλείτε;
2. Την περίοδο πριν του δημοψηφίσματος αμφιταλαντεύτηκα για την στάση μου. Δεν ψήφισα επείδη ήμουν εξωτερικό σε σπουδές τζαι εν είχα κομματική ταυτότητα να μου πιορώσουν το αεροπλάνο να έρτω. Εν είμαι καλόπιστος επειδή επιμένω πως η σωστή επιλογή τότε θα ήταν το Ναι;
3. Πιστώνω τζαι τους "οχιάδες" με καλες προθέσεις τζαι περίμενα την κομματική μας ελίτ να αρχίσει να κινείται την επόμενη του δημοψηφίσματος για να βελτιώσει το σχέδιο που απορρίψαμε τζαι να προχωρήσει προς την λύση, σε μια περίοδο όταν οι τ/κ επείγουνταν να φαν τζαι τζείνοι που την ΕΕ. Το αμάρτημα του Τάσσου τζαι του Χριστόφκια τότε έννεν το Οχι, εν ότι εχωστήκαν πίσω που το 76% αποθέτοντας την ευθήνη στον κόσμο τζαι απέτυχαν να ενεργήσουν.

Αλλά ούλλα τούτα εν λεπτομέρειες για πραγματικά φανατισμένους που νομίζουν οτι ο κόσμος εν μοιρασμένος σε μειοδότες τζαι παπαφλέσσες..

Ανώνυμος είπε...

Πάντως νεκατωμένε, από όσα λέεις, εγώ συμπέρανα ότι είσαι Νενέκος.

Λάθος;

1974 είπε...

Αν κατάλαβα καλά, ο δημοσιογράφος που τους ξεμπρόστιασε και τον πήγαν δικαστήριο και κέρδισε, είναι ο Γ. Χριστοδουλίδης που λέγατε προχθές!

Λεβέντης ο σύντροφος. Και καλά έκανε και τους τα βρόντηξε τους συνασπιστούληδες και έφυγε.

Ανώνυμος είπε...

Μια απλή συμφωνία τύπου Λιμνίτη, για ένα αθώο προσκύνημα κατέληξε σε δράμα.

Ένα σχέδιο λύσης 10000 σελίδων, θα κατέληγε σε γενοκτονία

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΕΠΙΑΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΚΑΦΡΟΣ, ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΑΝΕΥ ΘΕΣΕΩΝ, ΑΝΕΥ ΣΚΕΨΕΩΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ, ΕΓΡΑΨΕ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΑΟΡΟΛΟΓΙΕΣ, ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΣΤΗΡΙΧΤΕΣ ΚΟΙΝΩΣ ,ΠΟΡΤΟΥΣ. ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΜΥΡΗΣΤΗΚΑΤΕ Ο ΒΡΟΜΟΣ ΕΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΦΡΟ...ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ ΕΣΥΡΕ ΜΙΑ ΚΛΑΝΙΑ ΓΙΑ ΛΑΤΡΕΙΣ ΔΙΧΟΤΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΡΧΙΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΣΚΟΠΟΥΣ...Ο ΠΟΡΤΟ-ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟΣ, ΑΣΥ ΠΟΣΑ ΕΠΙΑΣΕΣ ΚΑΦΡΟΥΔΙΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ? ΟΞΑ ΕΙΣΑΙ ΠΛΑΒΟΥΙΝ ΚΑΙ ΕΓΕΛΑΣΑΝ ΣΟΥ..ΒΡΟΜΕΡΕ.

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε εμείς τα νενέκια κυριαρχούσαμε στα blogs.

Τους τελευταίους μήνες το χάσαμε το παιγνίδι.

Ευτυχώς όμως, έχουμε νενέκο πρόεδρο. Τι να τα κάνουμε τα blogs πια;

Τη δουλειά μας την κάναμε. Βοηθήσαμε να φύγει ο Τάσσος.

σίβυλλα είπε...

1. http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/09/blog-post_9617.html
2. http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/11/25.html
3. http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/08/prio-istanbul-policy-center.html
4. http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/11/blog-post_4859.html
5. http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/08/blog-post_5114.html

nekatomenos είπε...

Με σαράντα "ανώνυμους" να φκαίννουν να μου λαλούν πόσο δίκαιο έχω κυριαρχώ τζαι εγώ...

Αλλά, απ' εν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του.

Ανώνυμος είπε...

Για κάθε 24 που ψήφισαν ΝΑΙ γιατί τα πήραν άλλοι 76 ψήφισαν ΟΧΙ για να μην ππέσουν οι τιμές των περιουσιών τους σε Πάφο, Λεμεσό.., ή γιατί επειστίκαν ότι θα επέρχετο οικονομική καταστροφή (άρα και γι αυτούς το χρήμα υπεράνω της πατρίδας=προδότες)

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος, 6:24

Ο νούς σου ως τζιαμέ φτάνει

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον ανώνυμο 6:24. Και κάτι ακόμα: μόνο όποιος ζούσε στο Τιμπουκτού την περίοδο προ δημοψηφίσματος δεν ξέρει ποιοι ήταν εκείνοι που σσιόνωσαν λεφτά. Για κάθε 100 αφίσες του ΟΧΙ έβρισκες μια του ΝΑΙ. Για κάθε 100 τηλεοπτικές διαφημίσεις του ΟΧΙ μια του ΝΑΙ. Αντί να επικρίνετε την Εκκλησία και τον προκαθήμενό της που σπέρνει το διχασμό ανάμεσα σε ανθρώπους(αυτός είναι ο χριστιανισμός;) γιατί απλά δεν θέλουν να ππέσουν οι τιμές στην τεράστια περιουσία που έχει (ο πιο μεγάλος επιχειρηματίας του νησιού!) σσιονώνοντας εκατομμύρια του απλού χριστιανού για να κάμνει τηλεοπτικές διαφημίσεις και να βάλλει αφίσες. Και τι μπορείς να κάνεις με 15 000 λίρες; Να βάλεις μια τηλεοπτική διαφήμιση πριν το δελτίο ειδήσεων της Κυριακής; Ρε μα ενομίσετε ότι τρώμε κόνναρα;

Sartanakkas the revelator είπε...

Πέραν όλων των άλλων κακών σας, εν τζαι λλίος ο νους σας. Τζαι ενα μωρό του δημοτικού μπορεί να αντιληφθεί τη χρήση της λέξης revelation σε συνάρτηση με τα όσα προηγούμενα γράφει το έγγραφο (από πότε έγιναν τα e-mail έγγραφα?) σαν ειρωνική και περιπέζουσα προς την εφημερίδα.

Αλλά αν έκοφκεν ο νους σας ήταν να φύετε ωw τωρά που τες πλατείες. Ξέρω ότι εν σας το είπαν ακόμα, αλλά κάνένας από όσους ψήφισαν ναι δεν θα προσέλθει για να κρεμμαστεί. Άδικα περιμένετε.

Ανώνυμος είπε...

προς σαρτανακκες, αφροασιατες, νεκατομενους και οσους θελουν να μας πεισουν οτι οι επιλογες ειανι η επιστροφη του 14%(ηταν 25% με το αναν) η διχοτομηση¨-
για να πιστευει καποιος τα ποιο πανω η α. τα πηρε χοντρα και για τα λεφτα πουλα και τη μανα του β. εν πολλα λλιος ο νους του γ. ειναι τουρκοσπορος .
εσεις σε ποιαν απο τες 3 ομαδες ανηκετε?

Ανώνυμος είπε...

Ή αγαπά την πατρίδα του και δεν θέλει να την βλέπει άλλο μοιρασμένη! Σκέψου το! Γίνεται!

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη οποιος αγαπα την πατριδα του δεχεται να επιστρεψουν σπιτι τους το 1/10 των προσφυγων? μαλιστα...ετσι η αγαπη η πατριδα εν την θελει..αγαπα αλλου εσυ..σκεφτου να μεν την αγαπας κιολας

Ρήγας είπε...

1. Πολύ αποκαλυπτικά τα κείμενα που έχει δημοσιεύσει το ιστολόγιο Σίβυλλα. Από τα *πολύ* καλά ιστολόγια.

Προτείνω μάλιστα στην Επιτροπή να συγκεντρώσει όλους τους συνδέσμους για το θέμα που έχει στείλει το Σίβυλλα και να βάλει μόνιμο σύνδεσμο σε αφιέρωμα στην πρώτη σελίδα.


2. ΠΟΙΟΣ είναι αυτός ο ΑΛΗΤΗΣ ο Μακάριος Δρουσιώτης που ασκεί εξωτερική πολιτική και συνεννοείται με Βρεττανούς, Αμερικάνους αξιωματούχους για να επικρατήσουν τα σχέδια τους;

Ποιά θα ήταν η τύχη αυτού του ΑΛΗΤΗ αν έκανε τα ίδια στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, στην βόρειο Ιρλανδία, στην Ελλάδα ή τη Σερβία ή την Γαλλία ή την ΕΣΣΔ της Γερμανικής κατοχής, κλπ. κλπ. Στην Κύπρο όμως δηλώνει και ...δημοσιογράφος και αρθρογραφεί και στον Ελλαδικό τύπο (καλά, τώρα σω - θή- κα- με !!).


3. Εμένα /προσωπικά/ θα με συνέφερε το ΝΑΙ και το σχέδιο Ανάν. Περιοχές που βρίσκονται στις Βρεττανικές βάσεις (γη που μου ανήκει) και θα δίνονταν στην Κυπριακή Δημοκρατία θα μπορούσαν να γίνουν οικιστικές (ενώ τώρα δεν είναι). Επομένως σταματήστε να λέτε ότι ψηφίσαμε ΟΧΙ για να μην πέσουν οι ...τιμές στον νότο. Για κτηματολογικές δουλειές και απάτες και μπίζνες στον βορρά και developers για την Αμμόχωστο κλπ κλπ άλλοι είναι οι ειδικοί.


4. Μεταξύ του να με σκοτώσουν και να μου κόψουν το χέρι, προτιμώ να μου κόψουν το χέρι. Μήπως αυτό σημαίνει ότι έχω τάσεις ...αυτοκαταστροφής; Το επαναλαμβάνω διότι μερικοί δεν έχουν αρκετό μυαλό για να χωρέσει ολόκληρες προτάσεις και η ανάλυση τους φτάνει μέχρι την μέση: Μεταξύ ομοσπονδίας και διχοτόμισης, προτιμώ την διχοτόμιση. Τελικά εκτός από πρόβλημα γλώσσας στην Κύπρο έχουμε και πρόβλημα διανοητικής ικανότητας. Τί σας βάζουν μέσα στο συσσίτιο στις κομματικές κατασκηνώσεις;

5. Οποιαδήποτε μορφή ΑΔΙΚΗΣ λύσης δεν πρόκειται να γίνει δεκτή από τον λαό, όσα δολλάρια και να ρίξουν τα ιμπεριαλιστικά καθεστώτα στους ΠΡΟΔΩΤΕΣ του νότου, δεξιούς και αριστερούς. Επομένως είτε ξεκινούμε να ζητούμε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ είτε δεν πατε να κτυπιέστε σαν τα κταπόδια, ομοσπονδία στην Κύπρο ΔΕΝ γίνεται.


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Ρήγα, ο προδότης γράφεται με 2 όμικρον. Μέχρι πότε θα σε τρέχω να σε διορθώνω

Ανώνυμος είπε...

προσεχε ρε ανωνυμε τζιε ο ρηγας εθελει τζιε πολυ για να σε συρει μεστο λουκκο!! Μεν τον αμφισβητας!

ρηγας στην επομεν αναρτηση,
"Γιουσουφάκι, αλήτη, δειλέ, προδώτη. Ένας λάκκος με ασβέστη σου χρειάζεται. Ούτε καν σφαίρα στο κρανίο."

Ρήγας είπε...

Πώς πέθανε ο τελευταίος ΝΕΝΕΚΟΣ;

Αυτοκτόνησε όταν έμαθε ότι οι υπόλοιποι πληρώνονται.


Ρήγας

ΥΓ/ Έχεις δίκιο, το προδότης είναι με 'όμικρον.' Να με βάλεις να το γράψω δέκα φορές: Μαγάριε προδότη, προδότη, προδότη, προδότη, προδότη, προδότη, προδότη, προδότη, προδότη, προδότη.

Ανώνυμος είπε...

τον Τασσο και το οχι χρηματοδότησαν ολοι οι developers και οι αλλοι που πλουτησαν εις βάρος τον προσφύγων ολα αυτα τα χρόνια ενώ οι πρόσφυγες που ζήτησαν αποζημείωση για τις περιουσίες τους αποκαλούντε προδότες. Ποιοι είναι οι πραγματικοί προδότες? ποιοι ξεπούλησαν τους συμπατριώτες τους στο βομό του χρήματος και τώρα το παίζουν πατριώτες?

Ανώνυμος είπε...

Πως πεθανε ο τελευταιος οπαδος της διχοτομησης?

Ακουσε τα επιχειρηματα του ρηγα

(φρεσκο φρεσκο που το Γλαυκο)

Ρήγας είπε...

ΠΟΙΟΙ πρόσφυγες; Η πλειοψηφία που ΔΕΝ θα επιστρέψουν σύμφωνα με τη "λύση" ομοσπονδίας, ή η μειοψηφία που θα στηρίζονταν (σύμφωνα με το σχέδιο Ανάν) στον ΛΟΓΟ και τις ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ του Τούρκικου καθεστώτος για να επιστρέψουν κάποτε, μια μέρα, ίσως; Και επαναλαμβάνω: Τί σας βάζουν μέσα στο συσσίτιο στις κομματικές κατασκηνώσεις;

Και γιατί οι developers να μην θέλουν τα σχέδια Ανάν κλπ και να συνεργάζονταν με τον Παπαδόπουλο; Ξέρεις τί φαγοπότι υπάρχει για ανοικοδόμηση της Αμμοχώστου και όχι μόνον; Μα πόσο αγαθοί είστε τέλοσπάντων; Εκτός και αν όλοι πληρώνεστε όπως τον ΑΛΗΤΗ τον ΔΕΙΛΟ τον δημοσιογραφίσκο του παχέος εντέρου, οπότε πάω πάσο.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Επειδη αναφερθηκε το οικονομικο.

Οσοι εψηφισαν Οχι διοτι μετα την διαλυση της κυρπιακης δημοκρατιας θα επερχοταν οικονομικη καταστροφη σε ολοκληρο το νησι ειναι πατριωτες και καταλαβαν πως το συμφερον τους ταυτιζεται με το συλλογικο συμφερον.

Οσοι το εκαναν διοτι πιστευαν πως θα ηταν να πανε ολα καλα στο μελλον και απλως διοτι θα υπηρχε αναπτυξη αλλου στην Κυπρο θα επεφτε η τιμη των δικων τους περιουσιων , λανθασμενα σκεφθηκαν απο ολες τις πλευρες.

Το θεμα ειναι πως ειναι βεβαιο πως δεν ψηφισαμε Οχι τοσοι πολλοι (εγω λεω ειναι μικρο το 75 της εκατο επρεπε ναν 90 της εκατο και να αντρεπεται καποιος παλαβος να πει πως εψηφισε ναι) επειδη πιστευαμε πως το σχεδιο Αναν θα εφερνε αναπτυξη και θα εδινε λυση στα προβληματα μας και αρα δεν το θελαμε για καποιο παραδοξο λογο.

Διοτι ηταν φανερο πως το Αναν ηταν ενα καταστροφικο σχεδιο που διελυε το κρατος μας , την δημοκρατια , και εκανε ολοκληρη την Κυπρο τουρκικο προτεκτορατο για αυτο και αποριφθηκε.

Οπως και να εχει , η υπαρξη ενα η πολλων ψηφοφορων του Οχι , που δεν ειχαν σωας τα φρενας δεν δικαιολογει ολους τους ψηφοφορους του Ναι , ειτε για τον κακως νοουμενο , παλαβο και κοντοφθαλμο συμφεροντολογισμο τους. (που ειτε συμφεροντολογισμος δεν ηταν , απλως δεν ξεραν ποια ηταν τα συμφεροντα τους οι παλαβοι.) Ουτε για την αφελεια τους.

Διοτι ολοι οσοι ψηφισαν Ναι ηταν οι ανοητοι-αφελεις , η κουτοπονηροι συμφεροντολογοι. (η Τουρκοι.)

Εγω προσωπικα κατανοω τους αφελεις. θεωρω διοτι αυτοι ειναι η πλειοψηφια των ψηφοφορων του ΝΑΙ , κατα την αποψη μου , πολυ σημαντικο να βγαινει η αληθεια προς τα εξω ωστε αυτα τα ατομα να μην παρασυρονται απο διαφορες προπαγανδες.

Τωρα για εσας τους Ναινεκους που οχι μονο υπερασπιζεται την ηλιθια επιλογη σας αλλα επιτιθεστε σε οσους δεν εχουν την ιδια βλακωδη αποψη τι να σας πω. Κριμας που εισαστε ετσι παλαβοι για τον τοπο μας.

Ανώνυμος είπε...

"
Και γιατί οι developers να μην θέλουν τα σχέδια Ανάν κλπ και να συνεργάζονταν με τον Παπαδόπουλο; Ξέρεις τί φαγοπότι υπάρχει για ανοικοδόμηση της Αμμοχώστου και όχι μόνον; Μα πόσο αγαθοί είστε τέλοσπάντων; Εκτός και αν όλοι πληρώνεστε όπως τον ΑΛΗΤΗ τον ΔΕΙΛΟ τον δημοσιογραφίσκο του παχέος εντέρου, οπότε πάω πάσο."

Βασικα οι Κυπραιοι ντεβελοπερς και οσοι του εξωτερικου εχουν επενδυσεις στις ελευθερες περιοχες , κανονικα εαν εκοφτε ο νους τους δεν θα ηθελαν την διαλυση του κυπριακου κρατους.

η μπανανια του βορρα σε περιπτωση αναγνωριση της και διαλυση του κυπριακου κρατους μπορει βραχυπροθεσμα να εχει καποιο μελλον , αλλα ουτε και αυτη θα εχει μακροπροθεσμο μελλον εφοσον το κυπριακο κρατος δεν θα μπορει καθολου να λειτουργησει.

Αυτο δεν θα συμφερει σε κανενα ντεβελοπερ , μακροπροθεσμα.

Αλλα οπως ειπα. Εν λιος ο νους.

Οποιος εν καταλαβαινει πως χωρις κυριαρχο κυπριακο κρατος δεν υπαρχει και οικονομικη αναπτυξη , τι να του κανουμε αφου εν παλαβος ?

Τους ντεβελοπερς και διαφορων εταιρων μπορει να τους συμφερει αυτο και μακροπροθεσμα μονο στην περιπτωση που δεν εχουν κανενα σκοπο να επενδυσουν στην Κυπρο.

Η αναβαθμιση της Τουρκιας και η πιο γρηγορη ενταξη αυτης στην ΕΕ , συμφερει στους ντεβελοπερς και σε πολλες παρα πολλες εταιριες που γουσταρουν να επενδυσουν εκει.

Ανώνυμος είπε...

Παντως , θεωρω λανθασμενο το γεγονος πως τιθεται το ψευτο*διλημμα διχοτομηση η συνομοσπονδια που ελεγχεται απο ξενες κυβερνησεις , και καποιοι απαντουν σε αυτο.

Καταρχην , διχοτομηση στην Κυπρο εχουμε εδω και πολλυ καιρο. Την διχοτομηση την επιβαλλουν οι Τουρκοι στην Κυπρο και αυτοι μαζι με τους Εγγλεζους για να μας ελεγξουν εχουν την μεγαλυτερη ευθηνη για την υπαρξη της.

Τα σχεδια αλλαγης του σημερινους στατους κβο (και οχι λυσης διοτι η προσωρινη αλλαγη στατους κβο εχει αποδειχθει πως ειναι προσωρινη , διοτι παντα επερχονται και αλλες αλλαγες. Και ολες οι πλευρες συνεχιζουν να εχουν στοχους για αλλαγη του στατους κβο πριν ακομα υπογραψουν την "διευθετηση".
Το παραδειγμα της Τουρκικης εισβολης και το γεγονος πως αυτη δεν ηταν η τελικη λυση για τους Τουρκους και το πως θελλουν και αλλα μας λεει πολλα.)

Που εμεινα ; Ναι. Διχοτομηση εχουμε και με τα σχεδια που μεχρι τωρα αποδεχεται η Τουρκια. Απλως εχουμε συμετοχη του πρωην μη αναγνωρισμενου κρατιδιου που πλεον ειναι αναγνωρισμενο , διαλυση της ΚΔ , διαλυση της κυριαριχας αυτου του κρατους , και δημιουργια ενος κρατου προτεκτορατου. Ανθρωπινα δικαιωματα δεν υπαρχουν στο βορρα.

Και ολα αυτα εξαγοραζονται με κατι ποσοστα προσφυγων που γυρνουν πισω στα σπιτια τους.

Προσωπικα και 100% δικαιωμα επιστροφης των προσφυγων στο τουρκικο μερος (και οχι στα σπιτια τους που τετοιο δικαιωμα δεν θα εχουν ) και παλι τετοιο πραγμα θα ειναι μαλακια.

κατακριβιαν εκει που βλεπουμε μη δημοκρατικο καθεστως επρεπε να τελειωνει η κουβεντα , εαν οχι στο διαπραγματευτικο τραπεζι για λογους τακτικης , αλλα μεσα μας και να μην ασχολουμαστε με το πως ενα παρουμε το ταδε εδαφος ταχα , πως θα επιστρεψει το 15% των προσφυγων κτλ.

Δηλαδη ποσο λιος εν ο νους μας ;

ποσο λιον εκτιμουμε αυτα που εχουμε ως λαο , αυτο το κρατος που εχουμε , και την σημασια του ;

Ανώνυμος είπε...

Η μετάφραση του e-mail στα ελληνικά για όσους ενδιαφέρονται.

Ανώνυμος είπε...

Ο Νεκατωμένος είναι σαφέστατος: από τον τόνο του ιμέιλ δεν προκύπτει αυτό που υπονοείτε. Θα ήταν εξάλλου ανόητος ο συντάκτης του κειμένου αν παραδεχόταν κάτι τέτοιο σε ιμέιλ.
Οποιος χρησιμοποιεί σαθρά επιχειρήματα το μόνο που καταφέρνει είναι να αποδυναμώνει τις θέσεις του.

nekatomenos είπε...

Να επαναλάβω για να μεν ξεχαννούμαστε:

"Εν θα συμφωνήσω απαραίτητα με τον Αφροασιάτη αλλά αντιλαμβάνεστε [όπως ο κάθε ένας που εθκιάβασε το ήμεηλ] οτι η πρόταση σηκώνει ερμηνεία, κυρίως επειδή εν παίρνει θέση για τα δημοσιεύματα, απλώς αναφέρει τα. Ο τόνος του υπόλοιπου ήμεηλ εμένα τούτο μου δείχνει.

Αν υπάρχει βάση σε τούτο που λαλείτε εν πρόκειται παρά για έμμεση υπόνοια, τζαι όι "παραδοχή" όπως γράφετε οσάν να είστε κίτρινη φυλλάδα. Δεν βλέπω αποδείξεις, ούτε παραδοχή που τον συγγραφέα του ήμεηλ, μόνο ερμηνείες.

Επικοινωνήστε με τον συγγραφέα του ήμεηλ, υποβάλετε του την ερώτηση ευθέως. Το ήμεηλ αποτελεί έναυσμα δημοσιογραφικής έρευνας τζαι όι απόδειξη. Η χρήση του αποτελεί απλώς επιβολή διά της επανάληψης.

Είσαστε σε καλό δρόμο, αλλά εξακολουθείτε να μεν πείθετε."

Ευχαριστώ.

Bowrise είπε...

καλημέρα ας πούμε...

εν το ξέρατε ασπούμε ότι πάνω που ούλλα εν το συνφέρον και τα εκατομμύρια?

ένα πρόσφυγας τι θέλει νομίζετε? ελευθερία οξά ριάλλια?

ένας πολτικός τι θέλει νομίζετε?

εν απλά μαθηματικά..φτάνει να αφαιρέσουμε το ηλίθιο πατριωτικό παραμύθι που μας πουλάνε όποτε βρουν ευκαιρία και θα καταλάβετε κάτι που το ξέρουμε ήδη.

'Ενα έθνος υπάρχει,

Μια θρησκεία,

Μια πατρίδα,

Η ΛΙΡΑ!

και ούλλοι υπηρετούμεντην όσο υποκρητικοί αλτρουιστές και αν είμαστε

-Papzy