Ο ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΟΥΛΙΑΣ ΣΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH!

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009


"Πιστεύω ότι περαιτέρω παραμονή μας σε αυτή την διακυβέρνηση ουδόλως ωφελεί το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου."

"Ο Τάσσος ουδέποτε δεκτηκε παραμονή εποίκων η εκ περιτροπής προεδρία. Όμως καμία αναστολή η δυσκολία έχουν να επαναλαμβάνουν αυτό το ψεύδος. Ας δείξουν επιτέλους και λίγο σεβασμό προς τον νεκρό Τάσσο."

"ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ +ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ= ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ"

"...κατάληξη ειναι η εφαρμογή πολιτικής ΓΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΙ.
"




Ο Ζαχαρίας Κουλίας δεν έμαθε ποτέ να μασά τα λόγια του. Όποια κι αν είναι η γνώμη του οποιουδήποτε για το δυναμικό βουλευτή του ΔΗΚΟ Αμμοχώστου, ένα πρέπει να του πιστώσει: μιλάει με ευθύτητα.

Σε συνέντευξή του προς την Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, ο Ζ. Κουλίας απαντά σειρά ερωτημάτων. Ξανάρχεται το Σχέδιο Ανάν; Τηρούνται οι δεσμεύσεις; Να φύγει το ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση;

Φίλες και φίλοι.... μαζί μας, ο Ζαχαρίας Κουλίας!




Ε.Α.Δ.Κ: Κύριε Κουλία, διατυπώνεται συχνά η θέση ότι το σχέδιο Ανάν μας ξανάρχεται, με τη συνδρομή του Προέδρου Χριστόφια. Ποια η δική σας εκτιμήση;



Αν κάποιος δει αντικειμενικά από όλη την 18μηνη διαδρομή του κ Χριστόφια δηλώσεις, πράξεις, ενέργειες ή απλή διαπίστωση είναι ότι μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο σχέδιο Ανάν. Αυτό καταμαρτυρείται από τα πιο κάτω:


Α) Πλήρης ανατροπή της 8ης Ιουλίου

Β) Κοινό ανακοινωθέν της 23ης Μαΐου

Γ) Διορισμός σε όλα τα επιτελεία του Προέδρου ανθρώπων που είναι ένθερμοι υποστηρικτές του σχεδίου ΑΝΑΝ

Δ) Πλήρης αποκλεισμός ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ από επιτροπές και ομάδες εργασίας για το Κυπριακό

Ε) Μέχρι σήμερα η γραμμή του Προέδρου στο Κυπριακό είναι εντελώς αντίθετη με την βούληση του Κυπριακού λαού όπως εκφράστηκε την 24/4/2004 στο δημοψήφισμα δηλαδή το 76% του ΟΧΙ ουδόλως σέβεται.

Ζ) Πλήρης αποενοχοποίηση της Τουρκίας με σωρεία δηλώσεων του κ. Χριστόφια π.χ. έπεσαν μόνοι τους στο λάκκο οι Τ/Κ ή το περιβόητο ότι πρέπει ως Κοινότητα να ζητήσουμε συγνώμη, εξομοιώνοντας στην ουσία τα οργανωμένα κρατικά εγκλήματα της Τουρκίας με εγκλήματα μερικών δικών μας ανεγκέφαλων, φορτώνοντας στον λαό μας εγκλήματα τ οποία ουδέποτε διαπράξαμε ως λαός.

Η) Το απίστευτο δηλωθεν του κ. Χριστόφια ότι με τους Τ/Κ είμαστε συνέταιροι από το 1960. Τεράστιο ολίσθημα και ζημιογόνο.

Θ) Ασφαλώς υπάρχει και η πλήρης ταύτιση του κ. Χριστόφια με τον κ. Αναστασιάδη που αποτυπώνεται στην πιο κάτω μαθηματική πράξη. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ +ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ= ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ.







Ασφαλώς σωρεία άλλων γεγονότων μπορούν να καταδείξουν την ΑΝΑΝΙΚΗ πορεία της σημερινής διακυβέρνησης, άνοιγμα Λήδρας-Λιμνήτης- υποτονική αντιμετώπιση των προκλητικών δηλώσεων της Τουρκίας και του Ταλάτ. Δηλαδή κατάληξη ειναι η εφαρμογή πολιτικής ΓΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΙ.

Θυμίζω το ρηθέν υπό του κ. Χριστόφια. «ΛΕΜΕ ΧΛΙΑΡΟ ΟΧΙ ΝΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΑΙ»


Ε.Α.Δ.Κ.: Φιλικές προς την Κυβέρνηση δυνάμεις αναφέρουν ότι η παρούσα Κυβέρνηση είναι συνεπείς προς τα 18 σημεία του Τάσου Παπαδόπουλλου και προς στις δεσμεύσεις προς την ΕΔΕΚ. Εσείς τι λετε;




Ουδέν αναληθέστερο τούτο από τα 18 σημεία του Τάσσου ο κος Χριστόφια δεν σεβάστηκε ούτε μισό: έποικοι, εκ περιτροπής προεδρία, ανατροπή 8ης Ιουλίου, κοινό ανακοινωθέν 23ης του Μάη, άνοιγμα Λήδρας, Λιμνίτης και όλα αυτά είναι φανερά και δηλωμένα, ο Θεός μόνο ξέρει τι άλλα έγιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες.



ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ο Πρόεδρός του κόμματός μου λεει συχνά πυκνά ότι σέβεται αυτό που λεει κ. Χριστόφιας, δυστυχώς τα γεγονότα το διαψεύδουν, καθότι η μεθοδολογία που εφαρμόζει ο κ. Χριστόφιας είναι να λεει κατά καιρούς ότι επιδιώκει λύση του Κυπριακού πάνω στις αρχές και αξίες τις Ε.Ε. και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και βασισμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα, πλην όμως η 18μηνη του διαδρομή τα έργα και οι δηλώσεις του αποτελούν τρανό παράδειγμα παρασπονδίας από τα πιο πάνω.




Ε.Α.Δ.Κ. Οι της Κυβέρνησης αποδίδουν τις υποχωρήσεις στο θέμα της παραμονής εποίκων και εκ περιτροπής προεδρίας στον Τάσσο Παπαδόπουλο. Ότι δηλαδή αυτές είναι υποχωρήσεις που έχουν γίνει από εκείνον. Πως το σχολιάζετε;


Ο Τάσσος ουδέποτε δεκτηκε παραμονή εποίκων η εκ περιτροπής προεδρία. Μάλιστα ζώντος του ιδίου υπάρχει απάντηση επί τούτου και κατηγορηματική διάψευση από τον ίδιο τον Τάσσο σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα Καθημερινή της Κύπρου. Όμως καμία αναστολή η δυσκολία έχουν να επαναλαμβάνουν αυτό το ψεύδος. Ας δείξουν επιτέλους και λίγο σεβασμό προς τον νεκρό Τάσσο.


Ε.Α.Δ.Κ.
Θα θέλαμε να αξιολογήσετε την πολιτική της παρούσας Κυβέρνησης στα ακόλουθα θέματα;

Α) ΠΑΙΔΕΙΑ

Ζήτησα την παραίτηση του Υπουργού παιδείας δημόσια από τα απαράδεκτα διαδραματισθέντα για τα θέατρα που θα ανέβαζαν στο Σχολείο Ριζοκαρπάσου. Ασφαλώς ο Υπουργός παιδείας έτυχε πλήρους Κυβερνητικής κάλυψης για το γεγονός αυτό. Όσα επιχειρούνται στην παιδεία για την απομάκρυνση μας από την Ιστορία μας την Ελληνική καταγωγή μας και τις ρίζες μας προσφέρουν κάκιστη υπηρεσία, και ιδιαίτερα όταν η πατρίδα μας είναι ημικατεχόμενη.

Β) ΑΜΥΝΑ

Η πολιτική που εφαρμόστηκε από την Κυβέρνηση Χριστόφια για 18 μήνες ήταν πολιτική συρρίκνωσης της Ε/Φ. Αντί της επιχειρούμενης αναδιοργάνωσης έφεραν αποδιοργάνωση και το θολό τοπίο το οποίο εσκεμμένα δημιούργησε για τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας προκάλεσε και προκαλεί τεράστια ζημιά στην ασφάλεια του τόπου. Φυσικά η πολιτική του Υπουργείου για την υπόθεση συνθήματα και η έκδοση γενικού διατάγματος από τηλεοράσεως να καλούνται οι φαντάροι σε γενική ανυπακοή ζωγραφίζει με τα πιο ζωντανά χρώματα τα αδιανόητα και τεκταινόμενα στη Εθνική Φρουρά προς τέλψη του κατοχικού στρατού.

Γ) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην οικονομία υπάρχει η αδέκαστη αριθμητική. Παρέλαβαν από τον Τάσσο πλεονασματική οικονομία και τον πρώτο χρόνο τα σπατάλησαν και δημιούργησαν και χρέος €400 εκατομμύρια ευρώ. Ασφαλώς οι άσκοπες δαπάνες και οι παροχές σε πλούσιους και φτωχούς των ΙΔΙΩΝ επιδομάτων για να αποδείξουν την γαλαντομία και ευελιξία του κ. Χριστόφια φθάσαμε στη σημερινή δύσκολη κατάσταση. Ασφαλώς το εγχείρημα να πουλήσουμε το χρυσό ή οι πληθωρικές δηλώσεις περί ισχυρής οικονομίας της Κύπρου δεν κτίζουν οικονομική πολιτική σε δύσκολους και χαλεπούς καιρούς οικονομικής κρίσης. Πληθωρισμός στις δηλώσεις και ανομβρία στους οικονομικούς σχεδιασμούς θα φέρει και την επιτήρηση στην οικονομία μας, δηλαδή αφού δεν καταφέραμε να κάνουμε κουμάντο μόνοι μας θα μας επιτηρούν άλλοι. ΒΙΒΑ ΕΥΕΛΙΞΙΑ!





Ε.Α.Δ.Κ. Ποια τα σοβαρά ελλείμματα δημοκρατίας που παρατηρούνται από την παρούσα Κυβέρνηση;

Τα ελλείμματα δημοκρατίας ξεκινούν σίγουρα από τον κ. Χριστόφια ο οποίος δεν ανέχεται με τίποτα οιανδήποτε κριτική ούτε και την καλόπιστη. Μπορεί να ανατρέξει κάποιος στις δηλώσεις του Προέδρου από το περσινό συνέδριο των αποδήμων όπου ζητούσε δημόσια από τον πρέσβη κ. Επαμεινώνδα να βάλει σε καραντίνα την εκκλησία, μέχρι τα μαύρα γυαλιά του προχθεσινού συνεδρίου των αποδήμων. Φαίνεται ότι ο κ. Χριστόφιας θεωρεί τα συνέδρια των αποδήμων χώρο κατάλληλο να εκδηλώνει τον αυταρχισμό του. Μάλιστα η αλαζονεία του προέδρου ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο τόνισε ότι ανέσυρε την Κύπρο από την γωνία , ασκώντας ακόμα μία φορά ανιστόρητη κριτική εναντίον του τιμημένου νεκρού Τάσσου. Σίγουρα η Κύπρος δεν ήταν στη γωνιά για να την βγάλει ο κ. Χριστόφια αλλά η Κύπρος ήταν εκεί που την παρέδωσε ο Τάσσος στο βάθρο της αξιοπρέπειας του αυτοσεβασμού και της διεκδίκησης.


Ε.Α.Δ.Κ. : Μπαίνουμε στο θέμα της συνένωσης του ενδιάμεσου χώρου. Είναι ιστορική αναγκαιότητα πιστεύετε ή μήπως καλά είναι ο καθένας και μόνος του;

Για την συνένωση του ενδιάμεσου χώρου είμαι ένθερμος υποστηρικτής πλην όμως η εκτίμηση μου είναι ότι δεν υπάρχει η ηγετική φυσιογνωμία που θα αναλάβει την ευθύνη για να προχωρήσει. Όμως αν οι σημερινοί ηγέτες του κέντρου προχωρήσουν τότε ΘΕΤΙΚΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.


Ε.Α.Δ.Κ. : Κατά την άποψη σας να παραμείνει ή όχι το ΔΗΚΟ στη Κυβέρνηση;


Το ΔΗΚΟ έδωσε πίστωση χρόνου στην Κυβέρνηση πέραν του δέοντος και ανέκτηκε με πολλή υπομονή πάρα πάρα πολλά. Πιστεύω ότι περαιτέρω παραμονή μας σε αυτή την διακυβέρνηση ουδόλως ωφελεί το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου.


Και το επιχείρημα ότι παραμένοντας στην Κυβέρνηση θα αποτρέπουμε διολισθήσεις ουδέν αποτέλεσμα έφερε. Απεναντίας συνέβη το ανάποδο με αποτέλεσμα να θεωρούμαστε και συνένοχοι για πράγματα τα οποία ουδέποτε ερωτηθήκαμε, ουδέποτε δώσαμε συγκατάθεση, ή έστω τη γνώμη μας. Εξάλλου το επιχείρημα διαφωνούμε με τον Πρόεδρο αλλά τον στηρίζουμε μόνο σύγχυση και αμηχανία προκαλεί και ζημιογόνα αποτελέσματα φέρνει.

58 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός που σας έσμιξεν!

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ κ. ΚΟΥΛΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.
ΣΥΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΟΣΟΥΝ.
ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗ (ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΣΥΝΕΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ) ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΕΛ. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗ.ΚΟ ΟΠΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΣ ΤΕΛΛΑΛΗΣ , στεφανος στεφανου, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΣΣΟΚΟΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗ.ΚΟ. ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗ.ΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΤΡΙΠΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ κ.ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗ.
ΚΥΡΙΕ στεφανου, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΕΛΕΓΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗΣ ΔΗΚΟΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕ. ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΜΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ευελιχτου. ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ, δια βιου εμμισθε διορισμενε.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΑΝΘΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΤΟΥ κ.ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗ, ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΠΑΠΑΔΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ,ΕΝΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ

ΝΕΔΗΚ είπε...

Ο Ζαχαρίας λέει αλήθειες. Πρέπει όλοι οι συναγωνιστές να το πάρουμε απόφαση ότι η συνεργασία μας με το Χριστόφια, πρέπει να λάβει τέλος.

Συγχαρητήρια κ. Κουλία. Η ΝΕΔΗΚ είναι μαζί σου.

Οπαδός Μάρκου είπε...

Εμείς θέλουμε να παραμείνουμε στην κυβέρνηση. Έχουμε όλα τα καλά.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ...ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΦΥΟΥΜΕΝ ΔΗΛΑΔΗ? ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ?
ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΕΧΕΙ Ο ΜΑΣΤΡΟΣ ΜΑΣ (ΜΑΡΚΟΣ)..ΑΝ ΦΥΓΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΧΤΙΣΜΑΤΑ
ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΞΙΘΚΙΑ ΤΟΥ,ΕΧΕΙ Ο ΜΑΣΤΡΟΣ ΜΑΣ (Ο ΜΑΡΚΟΣ)...ΑΝ ΦΥΟΥΜΕΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΚΡΕΜΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ?
ΚΑΙ ΠΟΩΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΚΙΑΣ ,ΜΕ ΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ, ΕΝ ΤΖΕ ΚΑΜΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ,ΕΤΟ ΚΑΘΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΥ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΔΙΣ ΣΤΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ...ΑΝ ΦΥΓΟΥΜΕ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΚΑΜΕΙ ΑΝ ΕΝ ΠΝΑΣΤΟΣ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΜΑΣ ΟΥΛΛΗ ΜΕΡΑ...
ΟΧΙ ΝΑ ΜΕΝ ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ, ΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΠΑΛΙΟΠΑΙΔΑ

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά να τα ξαναδιαβάζετε λίγο τα κείμενά σας. Είναι κρίμα αυτού του είδους το περιεχόμενο να επισκιάζεται, επειδή κάνατε την Λήδρας «Λύδρας», τον Λιμνίτη «Λυμνίτη», την συνεπή κυβέρνηση «συνεπείς κυβέρνηση», την τέρψη «τέλψη», να λείπουν τόνοι και σημεία στίξεως, να υπάρχουν συντακτικά λάθη κτλ. Καταντούν να κτυπούν στο μάτι περισσότερο από το «καυτό» περιεχόμενο και σίγουρα αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε. Ούτε εγώ είμαι φιλόλογος ή κάτι για να κατέχω τέλεια την γλώσσα, όμως διέκοπταν την ροή της ανάγνωσής μου αυτά τα λάθη. Δε νομίζω να θέλετε να καταντήσετε όπως το τρωκτικό, που πας να διαβάσεις τι λέει το μπλογκ και τα παρατάς στον τίτλο γιατί είναι γραμμένος σχεδόν στα κινέζικα!

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Ευχαριστούμε για την υπόδειξη.

Ahmet_Oriwn είπε...

Vakıflar İdaresi, yapılan harcamaların yasalara aykırı olduğu iddiasıyla, eski yönetimin sorgulanmasını ve mahkeme tarafından yargılanmasını talep ediyor. UBP’nin iktidara gelmesinden sonra, CTP-ÖRP iktidarına ilişkin ilk suç duyurusu bu şekilde yapılmış oldu…

Παναγιώτης είπε...

Δηλαδή ο οδοστρωτήρας ήταν ανέκαθεν του ΝΑΙ και απλά κρυβόταν πίσω από το ΟΧΙ του Τάσσου για να το χρησιμοποιεί ως άλλοθι εναντίον εκείνων που είπαν το ΝΑΙ και να τους κατηγορεί...σωστά;

Ανώνυμος είπε...

Έρχεται ο ΔΥΣΗ
Δυση και είμαι καλά

Ανώνυμος είπε...

Eλληνικά δεν ξέρεις ρε κκιλίντζιρε;;

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Ας προσγειωθούμε και να καταλάβουμε με τι λαό έχουμε να κάνουμε.

Εδώ οι Τούρκοι μια απλή και ανώδυνη συμφωνία δέκα γραμμών δεν την τήρησαν, θα τηρούσαν συμφωνία για ένα πολύπλοκο Σχέδιο "λύσης" αλά Ανάν τη στιγμή που την επόμενη θα έπαιρναν τα πάντα και εμείς θα παίρναμε ελπίδα σε βάθος χρόνου ότι η Τουρκία θα τηρούσε την υπογραφή της;

Υπάρχουν ακόμα άτομα με τέτοιες ψευδαισθήσεις;

Παναγιώτης είπε...

Ναί, ο ευέλικτος! Πόσες και πόσες πιστώσεις έδωσε στην Τουρκία και ακόμα συνεχίζει! Επειδή είναι αδέρφια του, γιαυτό. Το ίδιο αίμα έχουν.

Περικλής είπε...

Αφού νιώθουν έτσι αυτοί του ΔΗΚΟ, ποιος τους κρατάει κοντά μας;

Οι πόρτες φίλοι είναι ανοιχτές.

Ανώνυμος είπε...

Είναι και οι δικές μας πόρτες ανοιχτές για το ΔΗΚΟ.

ΔΥΣΗ και είμαι καλά

Ανώνυμος είπε...

Οι Τούρκοι δεν θέλουν διχοτόμηση γιατί θα έχουν σκληρό συνορο με τον νότο. Θέλουν μια ασαφή συνομοσπονδία για να ελέγχουν και το νότο.

Οσοι δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, εν λλλλίος ο νούς τους, και δυστυχώς, ασχέτως κομμάτων, εν πολλόι.

Γ@μ. τ.ν κκ.λέ το.ς γ@.ω

Ανώνυμος είπε...

για τα οικοπεδα στην τάφρο δεν τον ρωτήσατε τον μαλάκα

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΛΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΡΡΕΟΥΣΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ!!

Δεν Ξεχνώ που πρωτοστάτησες στο πλέον άθλιο και ανυπόστατος σκάνδαλο ...λίγο μετά το ΑΝΑΝ.

Η "εγκυρότητα" του blog αυτού είναι ίση με την εγκυρότητα του Κουλία...σκεφτείτε κατάντια ενός πολιτικού...να τρέχει τα blogs από πίσω για να μιλήσει, αφού οι άλλοι ξε΄ρουν τι αρλούμπες λαλεί...

Τα περι μη αποδοχής εποίκων απο τον ΤΑΣΣΟ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΤΑ ΛΑΛΕΙ...μάλλον μες το ΔΗΚΟ άλλα έλεε, στες συνομιλίες άλλα αποφάσιζε και άλλα εδημοσιοποιούσε...

Τα περι αγωνιστικότητας του ΕΥΡΩΚΟ αφήστε τα στην πάντα! Οι πλέον ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ. Επιτέλους τι θέλουν ΕΝΩΣΗ ή ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (θεωρητικά στήριξαν τις συνομιλίεςγια το Κυπριακό, βάση των οποίων είναι η Δ.Δ.Ομοσπονδία).

Αλήθεια όλοι αυτοί οι πεφωτισμένοι με τη συνταγή της "Ευρωπαικής (δια)Λυσης" πως φαντάζονται τη λύση... πάντως η Ε.Ε. όπου περνούσε από τα χέρια της έπαιξε το παιχνίδι των ΗΠΑ καλά...

Να σας θυμίσω την αναγνώριση του αποσχισθέντος Κοσόβου από την "Τρόικα" της Ε.Ε?

Να σας θυμίσω τη στήριξη με κάθε μέσο των πολέμων της Αμερικής?

Να σας θυμίσω ότι Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ της Ε.Ε. που συγκινήθικε από τον πόλεμο στο Λίβανο ήταν η Κυπριακή? Να σας θυμισω ότι μόνο εμείς δεχτήηκαμε τους δεινοπαθούντες Λιβάνιους?

Να σας θυμίσω τα Ιμια πόσο συγκινήθηκε τόσο η ΕΕ όσο και το ΝΑΤΟ?

Ο καθένας ανοίγει το στόμα του και νομίζει πως είναι ο ΣΟΦΟΣ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ!!!

ΤΟ ΔΗΚΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΚΡΗΞΕΙΣ κάμνει, εν λίον πράμα να υπολογίζεις ότι θα είσαι ακόμα 5 ΧΡΟΝΙΑ εξουσία και από τη μια στιγμή στην άλλη να τη χάνεις? Εν λίον πράμα να υππολογίζεις ότι θα μπείξεις όσους πιο πολλούς στην κυβέρνηση, για να ψηφίζουν ΔΗΚΟ μια ζωή?

ΛΥΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ=ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΗΚΟ ...για αυτό ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ ΛΥΣΗ!!!

Τι άλλο έχετε ως υπόβαθρο? Τι προτάσεις έχει το ΔΗΚΟ για ότιδηποτε απασχολεί τον κόσμο? Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Ε ΑΠΟΛΥΤΩΣ!!

Τι ιδεολογία σας εκφράζει? Ο σοσιαλισμός? Τι θυμάται κανείς στα γεράματα του...έλα ΜΑΡΞ και πιας τον ένα φάκκα τον πας τον άλλο!!

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΟΙΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ:

Δημοκρατικού Κόμματος (ελληνοκυπρίων), το κόμμα του Κάρογιαν, Κουλία κλπ
+
Δημοκρατικού Κόμματος (τουρκοκυπρίων), το κόμμα του Ραούλφ Ντεκτας, Σερνταρ Ντεκτας κλπ

ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΚΟΙΝΑ:
1) κοινό όνομα
2) κοινή απορριπτική τάση
3) θέλετε διχοτόμηση
4) έχετε σχιζοφρένεια αφού παντού ...βλέπετε το Αναν να επιστρέφει.
5) ο ακραίος λόγος και των 2 κατέβασε και τα 2 κόμματα στην υπόληψη Ε/Κ και Τ/Κ αντίστοιχα και επίσης σας κατέβασε από την εξουσία και την ψεδοεξουσία αντίστοιχα...
6) πρέπει να χαράξετε κοινή στρατηγική για προβάλετε καλά ότι το δημοψήφισμα που έρχεται θα προκαλέσει στους μεν ελληνοκύπριους "ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟ-αφελληνισμό" και στους δε Τουρκοκύπριους "αφανισμό των ΤΚ"

...ΕΙΔΕΤΕ ΠΟΣΑ ΚΟΙΝΑ ΕΧΕΤΕ?
ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ!!


ΜΑΖΙ στη διχοτόμηση,
για το χωριστό μας μέλλον,
για καθαρές λύσεις, καθαρά έθνη!!

Ανώνυμος είπε...

Ότι και να πεις τελευταίε ανώνυμε, κοινά συνέδρια, κοινές εκδηλώσεις, κοινές αφίσες με συνθήματα για τη λύση γραμμένα και στα ελληνικά ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ κοινές ανακοινώσεις (αλλό λίο και κοινές συζύγους), ΕΝ ΤΟ ΑΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΣΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ, ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΜΟΥΤΖΑΧΙΝΤ

Ανώνυμος είπε...

Πρως τον ανώνυμο πιο πάνω απο τον συναγωνιστή από πανω μου....

αγαπητά μου φασιστοκουμούνια...
φασίστες είστε και φαίνεστε!!!
ψευτοαριστεροί είστε κ φαίνεστε!!!
ρατσιστές είστε κ φαίνεστε(βλέπε εκ περιτροπής προεδρεια κ.λ.π.)!!!
τουρκόσποροι είστε κ φαίνεστε!!
προδώτες είσασταν,είστε κ θα είστε!!!
μόνο κακό εκέμετε σε στον τόπο μας και προσπα8είτε να μας αποτελειώσετε τώρα!!!
Η ώρα της κρίσης σας όμως πλησιάζει....
ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΣΤΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Κ ΕΣΑΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΣ!!!
Κρίμας την ψήφο μας!!!έπρεπε να το ρίξω λευκό να μην έχω το κρίμα της Κύπρου μέσα μου!!!

Αφροασιάτης είπε...

Προς τον ανώνυμο πιο πάνω:

Δεν είναι αντιφατικό να κατηγορείς κάποιον ως ρατσιστή, και μετά να τον φωνάζεις Τουρκόσπορο; Δηλαδή είσαι τί είσαι;

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ο Κουλίας εν ο Φάληρος Κυπριώτης;

Ανώνυμε που διερωτάσαι για τα «οικοπεδα στην τάφρο» (ποια τάφρο;), η κουβέντα δεν αφορά ξήλωμα ναρκοπεδίου στην περιοχή της Πύλας;

Ανώνυμος είπε...

@Περικλής
μα τι μεγαλοψυχια ειναι αυτη που σε χαρακτηρίζει!!!!Διοτι εισαι σιουρος πως .....(τα λογια μεσα στα εισαγωγικα ειναι δικα σου απο αλλη αναρτηση..φαε τωρα ξανα το ιδιο σχολιο)
"Από τις επόμενες εκλογές, μπορούμε να βγάλουμε Πρόεδρο και μόνοι μας, ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΑ!"

Ε τζιαι hey Περικλή που φκάλλετε Προεδρο μονοι σας τζιαι μαλιστα ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΑ!
Αν ήταν έτσι ιντα εγλύφετε ποτζει τζιαι ποδά πριν τες εκλογες?Αν ειναι έτσι τοτε γιατι το Ακελ εν αφηνει ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ να φυουν που τη συγκυβερνηση τζιαι στο παρα πέντε πάλε εφκάλετε τες γλώσσες σας?Διοτι ΝΑ σας παει να μείνετε μονοι σας διοτι εννα τη φατε την κριτικη μονοι σας τελικα στο τελος της προεδριας για οτι καμετε τζιαι η ευθηνη θα είναι μονο δικη σας!Plus, παλε εννα τους βουρατε που πισω στες επόμενες εκλογες μπας τζιαι γελαστουν να σας "βοηθησουν" αλλα ετσι λαθος εν θα καμουν δευτερη φορα.
Στις ευροεκλογες παλε πρωτο το Ακελ α? Τζιαι τωρα ειδικα μετα που τζεινες τες δηλωσείς περι συγχωρεσης της Τουρκοκυπριακης Κοινοτητας τζιαι που εν θα καταγγελθει η Τουρκια για εγκληματα πολεμου βαση του Διεθνες Δικαιου, θωρειτε τα ποσοστα σας να φκαίνουν πάνω?Πιοι σιορ σας καμνουν τες ερευνες?εν μεταξυ σας που τις κάμνετε?
Τζιαι πιον ρε θέλεις να φκάλεις προεδρο σου την αλλη φορα που ΤΟ ΚΟΜΜΑ? Το Αντρουδι?καμνετε το groomed για πρόεδρο? Αν ηταν ο Κατσουριδης τουλαχιστο θα το εσκεφτουμουν διοτι ο νους του στροφαρει τζιαι εν ο μόνος εξυπνος τζειμεσα...
Περικλη, ΤΟ ΑΚΕΛ ΔΕΝ ΜΠΟΡOUSE ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΡΙΝ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ. ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΠΛΑ ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΧΕ!TO ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΕΝ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ!ΓΙ'ΑΥΤΟ ΓΛΥΦΕΙ ΕΔΕΚ,ΔΗΚΟ ΚΑΙ ΔΗΣΥ ΤΩΡΑ......
και τωρα με το χθεσινο ρεσιταλ θα χασετε ακομη πιο πολλους ψηφους που τους ειχατε και σιγουρους "με το ανοιγμα του οδοφραγματος"!!!
ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΖΙ ΑΛΛΑ!!!!ΤΑΞΕΤΕ ΜΑΣ ΤΖΙ ΑΛΛΑ ΠΟΤΟΥΤΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΔΙΟΤΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΠΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ!!!ΑΣΧΕΤΟΙ,ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΙΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι το ΑΚΕΛ, από ενιαίο να γίνει διζωνικό δικοινοτικό και ομοσπονδο.

Δέχεται ? Πον να δεκτεί, να δεκτούμε κι υπόλοιποι ετσι κωλοσυστήματα.

Παναγιώτης είπε...

http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/188271

Διαβάστε εδώ τα έγγραφα που κατέθεσε ο ταλατ και τα οποία αποκάλυψε το ΣΙΓΜΑ ψες

Ανώνυμος είπε...

Xa xa xa xa. Zaxarias Koullias. xa xa xa xa xa xa xa xa xa xa xa. Tjei pou ta anekdota.....
xa xa xa xa xa xa xa xa xa xa

Ανώνυμος είπε...

pente psories to Diko tous DIKO Oi evrokotes kai h ethnikososialistes EDEK tjai enna mou fkaloun tjai glwssa.
anarotithikete potte giati ta kommata sas exoun etsi pososta oksa apla milate gia na milate re

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

να υποθεσω οτι ο ανωνυμος που εγραψε δυο βλακειες σε γκρινκλις 4.52 και 5.21, ειναι εγκλεζο-σπορος και δεν μπορει να γραψει ελληνικα?
δευτερον, απο τα σημαντικα που εγραψες αντιλαμβανεται κανεις ποσο ανεκδοτο εισαι.
οτι εισαι καθεστωτικος (μαλλον εμμισθο κομματοσκυλο) ειναι φως φαναριν απο το επιπεδο δημοκρατιας που δειχνεις. Δηλαδη οι 5 εστω ψωριες δεν εχουν δικαιωμα εκφρασης και γνωμης (να φκαλουν γλωσσα οπως λαλης) μπολσεβικε της κακιας ωρας?

Ανώνυμος είπε...

Ασε ρε Κήρυκα, νομίζουν ότι κρατούν τα κοτσιάνια όλων των ψηφοφόρων και ότι από μόνοι τους βγάζουν Πρόεδρο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Χριστόφιας είναι ο χειρότερος με διαφορά Πρόεδρος από το 1960 και μετά.

Οχι μόνο αυτό. Μια φορά ανέβηκε το ΑΚΕΛ στην εξουσία με την βοήθεια αυτών που φτύνει το κομματοσκυλλο, και ισοπέδωσαν Αμυνα, Παιδεία, Θρησκεία, Οικονομία.

Εννα ξαναφκούν ? Αποκλείεται

m_arioss είπε...

Ο τρόπος με τον οποίο προσπαθείτε αγαπητοί υπεύθυνοι του ιστολογίου να μας παρουσιάσετε το Δηκο και την Εδεκ ως τους σωτήρες του Κυπριακού προβλήματος είναι πλέον εξοργιστικός. Ενώ τις πιο πολλές φορές κάνετε πολύ καλά την δουλειά σας με στοιχειοθετημένα άρθρα, ασκώντας σωστή κριτική στα λάθη της κυβέρνησης, μας τα χαλάτε όλα όταν προσπαθείτε να παρουσιάσετε το Δηκο και την Εδεκ, τα δύο κόμματα του ρουσφετιού και της εξουσίας, ως επίδοξους σωτήρες μας. Ωσάν να μην γνωρίζει και ο τελευταίος πολίτης σε αυτόν τον τόπο ότι αυτοί στο ίδιο καζάνι βράζουν. Ότι και αυτοί, ίσως χειρότεροι από το Ακελ, βρίσκονται στην ίδια ίσως και χειρότερη μοίρα. Ποιός δεν γνωρίζει ότι ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ ζουν και αναπνέουν, υπάρχουν και στηρίζονται στο Κυπριακό και έχουν κτίσει τις καριέρες τους οι περισσότεροι από τα 2 κόμματα σε αυτό;; Ποιός δεν ξέρει ότι και τα 2 κόμματα οδηγούνται στις εκάστοτε εκλογές με φάρο τα συμφέροντα τους και μόνον;;
Και βρίσκουν ύστερα και στέρεο άλλοθι οι διάφοροι κατήγοροι του ιστολογίου αυτού να λεν ότι λειτουργείτε με σκοπό την τροφοδοσία του Δηκο και της Εδεκ με ψήφους. Ότι είστε κοινώς βαλτοί!
Μην δίνετε επιχειρήματα. Οι αναγνώστες και νοημοσύνη έχουν και περισσεύει μάλιστα. Προσπαθήστε σας παρακαλώ να περιοριστίτε στην κριτική. Αν θέλετε να είστε σωστοί.

Sartanakkas kremmasmenos stin platian alla en psofa είπε...

Xμμμ.. Κουλίας....enough said
Ατ τζαι καλούς απογόνους

Ανώνυμος είπε...

σαρτανακκας
το μεροκαματα που σε πιερωνει το ακελ, εστω για να ψευτοζεις, ειναι για 6 γραμμες και πανω....συμπληρωσε 5 γραμμες, αγραμματε ουτε να μετρας εν ξερεις

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΚΕΛ ΝΑ ΜΕΤΑΞΕΛΙΧΤΕΙ ΣΕ ΔΙΖΩΝΙΚΟ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΟ!

Ρήγας είπε...

Όταν έχουμε μιαν ομάδα κομμάτων σε μια χώρα και λέμε "Το κόμμα Χ είναι κόμμα ρουσφετιού.", αυτόματα δίνεται η εντύπωση (άνκαι ΔΕΝ ισχύει λογικά) ότι τα υπόλοιπα δεν είναι κόμματα ρουσφετιού. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι η ανθρώπινη λογική λειτουργεί όχι πάντα σύμφωνα με τους κανόνες των μαθηματικών.

Ας το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν:

* Είναι, ναι ή όχι το ΑΚΕΛ και το ΔΗΣΥ κόμματα ρουσφετιού;

Το ίδιο ισχύει και με το θέμα της ιδεολογίας:

* Είναι, ναι ή όχι το ΑΚΕΛ και το ΔΗΣΥ κόμματα ΧΩΡΙΣ ιδεολογία; (αν είχαν ιδεολογία, θα είχαν και σταθερές --όχι απαραίτητα 100% αμετάκλητες βέβαια-- απόψεις διαχρονικά. Αυτό όμως δεν συμβαίνει.)

Επομένως αφήστε μερικοί το γλυφιτζούρι "ο τάδε είναι του ρουσφετιού" εφόσον γνωρίζουμε ότι σε ΟΛΑ τα κόμματα λειτουργεί το ρουσφέτι, άνκαι δεν είναι όλοι απαραίτητα οι πολιτικοί σαπιμένοι (ανεξαρτήτως κόμματος).

Αν τώρα κάποιος ισχυρίζεται ότι το ΔΗΚΟ/ΕΔΕΚ είναι "περισσότερο" συμφεροντολόγοι από τους υπόλοιπους, τότε τί θα εμπόδιζε αυτά τα δύο κόμματα να πούνε ΝΑΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ και να εξασφαλίσουν θέση στην νέα Κύπρο που θα έχει περισσότερα υπουργεία, που θα έχει καινούργιες υπηρεσίες, άνω-κάτω βουλή, μεγάλο διπλωματικό σώμα, κλπ. κλπ. και που έχει (εδώ και χρόνια πολλά) δολλάρια από τις ξένες πρεσβείες, σεμινάρια στην Ελβετία και αλλού, developers στην Αμμόχωστο, κλπ κλπ;

Αν είναι μόνο συμφεροντολόγοι και τίποτε άλλο, θα έπρεπε λογικά να ήταν οι ΠΡΩΤΟΙ που θα είχαν τρέξει να στηρίξουν οποιαδήποτε προσπάθεια έχει φαγοπότι. Και το σχέδιο Ανάν (και αυτά που θα ακολουθήσουν) έχει πολύ-πολύ φαγοπότι και πολύ-πολύ χρήμα.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Kirika....
Oi monon egglezosporos alla tjai sarantasporos. Esena o sporos sou pothen enei arage.... an nai eksexasa apo pou allou apo tou megalexandrou to soi. hah

Episis ksere oti se ligo kairo ta ellinika den tha grafountai me ellinikous alla me latinikous xaraktires. Latingreek tha onomazontai. giavton arkepse tjai sy na grafeis etsi gia na sinithiseis.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

καλα μεγαλε γκρινγκλις ανεβαζεις την λεξη "βλακας" σε απλησιαστα επιπεδα...περαστικα σου, σιγουρα καποια θεραπεια θα υπαρχει για τα ΄μεταλλαγμενα υποθετα της εδον, στην παιδικη σου ηλικια...ευχομαι να ξεπερασεις το τραυμα
goodnight.

Ανώνυμος είπε...

Kirix
Vlakas eisai tjai fenese pou ta grapsimia sou.
Toso vlakas malista pou ekatalaves pws eimai tjai ths Edon. Never mind o theos na se eleisei.
Onira glyka gemata ellinotourkiki filia

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ συναγωνιστή Κήρυκα,
μόνο ένας υπάρχει που να είναι τόσο...μα τόσο ΒΛΑΚΑΣ στην κυπριακή blogόσφαιρα. Και ατός είναι ο Χρίστος Ασλανίδης, άλλος Μελένιος, αγλαντζιώτης αν δεν κάμνω λάθος, που μόλις δεις τη φάτσα του θα πεις: "Εσιέρετουν ο τζίρης του πως έκαμε γιο"! Και άμαν μάθεις και τι ψηφίζει, θα επιβεβαιώσεις ότι το ΔΗΣΑΚΕΛ ζει και βασιλεύει, και θα επαληθεύσεις τη μαθηματική εξίσωση του συναγωνιστή Κουλία.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ συναγωνιστή Κήρυκα προσθέτω,
αυτός ο ΒΛΑΚΑΣ ξέρει να μέτρα μόνο ως το 3 και θα ασχοληθεί στο μέλλον με ηλεκτρονικά!

Ανώνυμος είπε...

Το Εθνικό Συμβούλιο γιατί δεν λειτουργεί όπως ο Πρόεδρος; Δεν μπορούσε να συνεδριάσει ευέλικτα χτες για να συζητήσει το ξεφτύλισμα του οδοστρωτήρα;

Ανώνυμος είπε...

"έχετε σχιζοφρένεια αφού παντού ...βλέπετε το Αναν να επιστρέφει."
Εσυ πρέπει να έχεις 10 βαθμούς μυωπία φίλε μου.Στραβός είσαι;;;

Ανώνυμος είπε...

Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ στην εκπομπή Από Μέρα σε Μέρα του ΡΙΚ στις 3 Σεπτεμβρίου 2009:

"Δεν φταίει η κυβέρνηση Χριστόφια για τα μικρά λάθη των τοπικών παραγόντων στο θέμα του Λιμνίτη".

Ακούτε Πυρκώτες; Εσείς φταίτε για τούτα ούλλα, σύμφωνα με την ευέλικτη κυβέρνηση του οδοστρωτήρα!

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Δείτε το σκίτσο του ΠΙΝ στον Φιλελεύθερο. Είναι τέλειο!

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ακουοντας χθες τες δηλωσεις του διορισμενου εμμισθου κ.Στεφανου και του αλλου διορισμενου εμμισθου κ,Αντρου Κυπριανου, περιμενω απο στιγμη σε στιγμη να μας ανακοινωσουν οτι για το ξεβρακωμα-θαλασσωμα-εξευτελισμο-ανικανοτητα του Λιμνιτη, φταιει, και παλι, Ο Τασσος

Παναγιώτης είπε...

Φίλε Ανώνυμε 3:12 4/9

Παρακολουθούσα κι εγώ τον βουλευτή του ακελ Θωμά να "μιλά" στο μέρα μεσημέρι(βασικά δεν μιλούσε, έκλανε τζαι εβρομούσεν ο τόπος). Απλά πήγε εκεί για να στηρίξει την κυβέρνηση που τον ταΐζει, πράγμα που απέτυχε να κάμει γιατί δεν τον εκπαίδευσαν σωστά στην Εζεκιία Παπαϊωάννου πριν πάει στο ΡΙΚ. Όπως και να έχει ακόμα η κυβέρνηση συνεχίζει να στρουθοκαμηλίζει.

Και συνεχίζω.

Σήμερα το πρωί καθώς ερχόμουν δουλειά, άκουγα τις ειδήσεις στο ΡΙΚ από ραδιοφώνου, και -άκουσον άκουσον- χτες στο άτυπο εθνικό συμβούλιο συμφώνησαν από κοινού όλοι οι αρχηγοί κομμάτων να μην προβούν σε δηλώσεις σχετικά με Λιμνίτη και Δαμασκό και Παρίσι.... Και διερωτώμα: Δεν συμφέρει της κυβέρνησης να γίνει καμία συζήτηση για τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν πρόσφατα την ελληνοκυπριακή κοινή γνώμη, ώστε να συμφωνούν να μην γίνει καμία νύξη για αυτά;;; Μέχρις εδώ έφτασε η λογοκρισία και το καπέλωμα των εθνικών μας θεμάτων;;

Ανώνυμος είπε...

Δεν παίζεται σήμερα το Κυπριακό Ποντίκι!!! Ειδικά στα άρθρα του "Προς Κελλάκι" και "Προς...θαφαιρέσεις"....χαχαχαχαχαχα ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΜΕΤΕ

Ανώνυμος είπε...

http://pontiki.com.cy/index.php/22/3096.html

Έτσι για να μεν κλάνουν τα εδονόπουλλα!!

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

Ποιό κόμμα στην Κύπρο δεν είναι στηριγμένο σε πελατειακές σχέσεις και στο ρουσφέτι;

Κανένα! Δυστυχώς!

Και ο πρώτος διδάξας ήταν ο αείμνηστος Κυπριανού και το Δήκο. Δυστυχώς!

Όπου με απλή επίδειξη κομματικής ταυτότητας, είχες την εγγύηση της πρόσληψης.

Το Δήκο στη δεκαετία του 80 εφάρμοσε πλήρως την ΠΑΣΟΚική πρακτική της άλωσης του Δημοσίου από τα "δικά μας παιδιά".

ΑΚΕΛ και Συναγερμός δεν πάνε πίσω.

Αλλά, ας είμαστε δίκαιοι.

Την αξιοκρατία στην Κύπρο την έχουν ενταφιάσει όλοι μαζί σε μία πρωτοφανή Εθνική Συναίνεση που υπάρχει εκεί που δεν θα έπρεπε να υπάρχει, ενώ απουσιάζει εκεί που θα όφειλε να είναι παρούσα.

Το πολιτικό σκηνικό του τόπου μας χρήζει εκ βάθρων αναδιάρθωσης.

Μόνο που αυτό, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ όσο υπάρχει το Κυπριακό στην καθημερινή ζωή και παράγει διαρκώς ατελείς πολιτικούς που δεν είναι σε θέση να παράγουν θέσεις για όλα τα κρίσιμα θεματα, όπως η Υγεία και η Παιδεία.

Και βέβαια, όταν λεω πως πρέπει κάποτε επιτέλους να πάψει το Κυπριακό να είναι το θέμα που ταλανίζει τον τόπο, δεν εννοώ πως αυτό πρέπει να γίνει με μία απαράδεκτη "λύση".

m_arioss είπε...

Αγαπητέ Ρήγα: Το ότι το Δηκο και η Εδεκ από γεννησιμιού τους κυνηγούν την εξουσία και τα λάφυρα της, ότι οι του Δηκο ήταν οι πρώτοι που έκαμαν το ρουσφέτι επιστήμη, ότι κατα καιρούς συνεργάζονται με οποιονδήποτε από τα δυο μεγάλα κόμματα τους τάξει τα περισσότερα είναι ηλίου φαϊνότερο. Τα τελευταία γεγονότα το καταμαρτυρούν. Το ΔΗΚΟ εξευτελίζεται διαρκώς τους τελευταίους μήνες απειλώντας διαρκώς ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση, κάνει μια ανάπαυλα τον Ιούνιο με τους διορισμούς στους Ημιρκατικούς και εν συνεχεία αφού παίρνει αέρα κοπανιστό συνεχίζει πάλε το ίδιο τροπάρι. Ποιος να εμπιστευτεί ένα τέτοιο κόμμα πλέον. Ενα κόμμα που υποστήριζε την πολιτική Τάσσου και αμέσως μετά, την εκ διαμέτρου αντίθετη πολιτική Χριστόφια. Που σε τίποτε δεν μοιάζει με αυτήν του Τάσσου. Και αυτά είναι μόνο μερικά. Θα μπορούσα να γράφω για ώρες.
Όσον αφορά την λύση του Κυπριακού, όπως είπα και πιο πριν, πολλοί σε αυτόν τον τόπο έχουν κτίσει τις καριέρες τους πάνω στο θέμα αυτό. Και δεν θα αλλάξουν εύκολα άποψη όσο αυτή θα πλήξει τα συμφέροντα και τις θέσεις που από καιρού έχουν καταλάβει.
Αλλά εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι. Γιατί να προβάλονται τόσο το Δηκο και η Εδεκ σαν συνεχιστές της πολιτικής Τάσσου από την στιγμή που δεν είναι;; Ή μήπως είναι;

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΝΟΣ ΒΛΑΚΑ:

Ύπάρχει κανένας πολιτικός οργανισμός που δεν θέλει να διαχειριστεί την εξουσία του κράτους στο οποίο δραστηριοποιήται;

Δεν είναι προφανής η διαφορά μεταξύ των πολιτικών οργανισμών και των μη κυβερνητικών οργανώσεων;

Δεν είναι σαφές ότι οι τελευταίες λέγονται "μη κυβερνητικές" επειδή δεν θέλουν να κυβερνήσουν αλλά να ασκούν άλλου είδους πολιτικό ρόλο;

Οπότε πώς μπορεί να είναι κατηγορία και σφάλμα για ένα πολιτικό οργανισμό το να επιδιώκει και να καταφέρνει να ασκεί εξουσία;

Δεν είναι καλύτερα να κρίνεται για το περιέχόμενο της ασκούμενης πολιτκής παρά για το ότι επιδιώκει να ασκεί κυβερνητική πολιτική;

Εάν δεν έχουμε πολιτίκούς οργανισμούς που να επιδιώκουν μέσω εκλογών να κυβερνήσουν, τότε τι θα έχουμε;

Μήπως υπάρχει εισήγηση για άλλο σύστημα εκτός από την αντιπροσωπευτική δημοκρατία;

Αφού τα Κόμματα του ενδιάμεσου χώρου είναι πουλημένα, γιατί δεν ιδρύεται ένα άλλο Κόμμα, υγιές, πατριωτικό, ανεξάρτητο, που να ενώνει όλους τους πατριώτες αυτού του τόπου;

Γιατί δεν δίνεται μια καθαρή επιλογή στους γνήσιους πατριώτες πολίτες αυτού του βασανισμένου τόπου;

Γιατί δεν οργανώνονται οι πατριώτες που αγαπούν αυτό τον τόπο και δεν θέλουν να τον πουλήσουν στους ξένους και στους πράκτορες των ξένων, ώστε να δώσουν σε όλους όσουν αγαπούν την ελευθερία, μια εκλογική επιλογή που να μην πουλιέται όπως το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ και που να μην θέλει να αποκτήσει εξουσία αλλά μόνο να φωνάζει για το δίκαιο;

Γιατί;;;

Γιατί;;;

Γίατί;;;

Μήπως επειδή κάποιοι περιμένουν τη σειρά τους για να φάνε μέσα από τα υφιστάμενα Κόμματα;

ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ;;;;

Μήπως επειδή κάποιοι περιμένουν τη σειρά τους για να πάρουν καρέκλες, οφίτσια, τιμάρια, και άλλα τέτοια συναφή;;;;

ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ;;;;

Ή μήπως επειδή όποιος παριστάνει ότι λεονταρίζει έξω από το μαντρί, στην πραγματικότητα ζει και βελάζει αμεριμνος στο βοσκοτόπι, που του παρέχει πολιτική στέγη και τροφή, και την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ;;;;

ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ;;;;

Ανώνυμος είπε...

Πρως Αφροασιάτη...

εγώ αγαπητέ μου είμαι κυπραίος ελληνικής καταγωγής....κ το τουρκόσπορος δεν το είπα ως ρατσιστικό σχόλιο αλλά για τον τρόπο σκέψης σας...αλλά που να καταλάβετε παιδιά της κατασκίνωσης τησ εδόν....είναι γνωστό ότι τα ελληνικά σας είναι λιγα...
ενδιαφέρον όμως έχει το ότι από όλα όσα σας έχωσα...το μόνο που βρήκες να σχολιάσεις είναι το τουρκόσποροι....ευχαριστώ που σε όλα τα άλλα συμφωνείς πάντως..είδες που σας ξέρω καλα??
ΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!

m_arioss είπε...

Γιατί αν ανοίξεις τα μάτια σου ανώνυμε ίσως δεις ότι υπάρχουν και άλλα κόμματα σε αυτόν τον τόπο και όχι μόνο τα κεντρώα (που αξίζουν ίσως και περισσότερης σημασίας).

Ρήγας είπε...

Όχι, αγαπητοί μου.

Ο πρώτος διδάξας το ρουσφέτι είναι ο ίδιος ο Κυπριακός λαός, αμέσως μόλις γίναμε κράτος.

Και αν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες στον πρώτο πολιτικό που έκανε το ρουσφέτι θεσμό, τότε αυτός ΔΕΝ είναι ο Κυπριανού, αλλά ο Μακάριος.

Ο Κυπριανού απλώς συνέχισε αυτό που είχε γίνει πλέον θεσμός.

Για νάμαστε δίκαιοι δηλαδή.

Υπ'όψην ότι εγώ υπηρέτησα στο Μ.Π.Α.Ρ.Σ.Α.Κ. (δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμη αυτό το στρατόπεδο) διότι κάποιοι ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ μου στο Λύκειο (επί προεδρίας Κυπριανού - ΔΗΚΟ), είχαν εντολή από την ΚΥΠ να δώσουν ονόματα και πολιτικές πεποιθήσεις. Το ίδιο γινόταν σε όλα τα σχολεία και με το μυαλό που έχουμε, πολύ πιθανόν να συνεχίζεται.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Ρήγα είπες πολλά μεγάλην πελλάραν.

Εστείλαν σε στο ΜΠΑΡΣΑΚ οι Δηκοϊκοί οι συμμαθητές σου σε συνεργασία με την ΚΥΠ επειδή δεν ήσουν με το ΔΗΚΟ;;;

Κύριε ελέησον!!!

Έλεος πλέον!

Εάν είναι δυνατόν!

Οι συμμαθητές του στο σχολείο εκανονίσαν με την ΚΥΠ να πάει δυσμενή μετάθεση!

Αμάν!

Και τούτο λέει γίνεται και σήμερα!

Δηλαδή οι συμμαθητές σου στο Δημοτικό εκάμαν άλλη συνομωσία και δεν επέρασες στις προεισαγωγικές στο Πανεπιστήμιο;;;

Και μετά εκάμαν και άλλη συνομωσία οι συμμαθητές σου από το Γυμνάσιο και δεν σε πήραν δουλειά στο δημόσιο;;

Και μετά εκάμαν κι άλλη συνομωσία οι σειράες σου που το στρατό και και θα επανέλθει το Σχέδιο Ανάν;;;

Κύριε ελέησον!

Αμάν!

Ρήγας είπε...

Όχι αγαπητέ, δεν κατάλαβες. Σε όλα τα σχολεία τότε), υπήρχαν άτομα (σε κάθε σειρά) που έδιναν πληροφορίες (προς το τέλος της χρονιάς) στην ΚΥΠ για όλους. Όχι για μένα προσωπικά. Για τον κάθε ένα, τί κόμμα είναι, τί κόμμα είναι ο παπάς του, κλπ. Όλα αυτά επηρέαζαν τις μεταθέσεις στα διάφορα όπλα και στρατόπεδα της ΕΦ. Εμένα προσωπικά (έμαθα πολύ αργότερα) με είχαν δηλώσει ως 'αναρχικό' (!).




Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ρήγα,
για καιρό νόμιζά ότι είσαι νούσιμος και ότι καταλάβεις επειδή έχει πέντε δράμια νουν.

Μέσα από τα τελευταία μηνύματα κατάλαβα ένα πράγμα:

ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ ΕΝΑΣ ΠΕΛΛΟΣ!

Η ΚΥΠ εντόπιζεν αναρχικούς μέσα στα σχολεία τη δεκαετία του '80 κι εσύ επειδή ήσουν αναρχικός εστείλαν σε στο ΜΠΑΡΣΑΚ για τιμωρία για να μάθει τις αρχές του ΔΗΚΟ και να γίνει Δηκοϊκός;;

Δηλαδή στο ΜΠΑΡΣΑΚ έρκετουν η Μιμή και εμαϊρευκεν σου εσέναν και τους άλλους αναρχικούς που έστειλεν εκεί η ΚΥΠ για να σας γλυκάνει και να γίνετε με το ΔΗΚΟ;

Μα είσαι με τα καλά σου;;

Ρε μα επέλλανες;

Ρήγας είπε...

Μην παίζεις πελλόν αγαπητέ και άσε τα άσχετα θέματα στην πάντα. Εγώ αναφέρομαι σε συγκεκριμένο θέμα. Αυτό που γινόταν στα σχολεία είναι γεγονός. Η ΚΥΠ μάζευε πληροφορίες. Αυτές οι πληροφορίες επηρέαζαν (σε μεγάλο βαθμό) το πού θα πήγαινε ο καθένας στον στρατό. Κανένας δεν προσπάθησε να με κάνει είτε ΔΗΚΟικό είτε ό,τιδήποτε άλλο. Μην ρίχνεις στάχτη και μην προσπαθείς na ξεφεύγεις από την ουσία. Η ουσία είναι ότι στα σχολεία υπήρχαν καρφιά. Σε κάθε σχολείο, σε κάθε σειρά. Στο δικό μου σχολείο στην Λεμεσό, στην αμέσως προηγούμενη σειρά (66-Β'), ένας από τα καρφιά που πήγε αργότερα δόκιμος (ανθυπολοχαγός σε σώμα) απολύθηκε στους 24 μήνες (αντί στους 29) με διαταγή του προεδρικού. Αύγουστος 1986. Καλά, πώς τα ξέραμε όλα αυτά; Διότι κάποιοι από τους ίδιους περηφανευόντουσαν για τα κατορθώματα τους. Μικρή κοινωνία είμαστε. Μάλιστα τότε το έγραψαν και κάποιες εφημερίδες. Δεν θέλω να πω ονόματα και το αφήνω εδώ.




Ρήγας

Χρίστος πολ. είπε...

Κάποιοι άνθρωποι φέρονται με τον πιο άθλιο τρόπο τις πιο ακατάλληλες στιγμές!!



«ΚΑΤΕΛΥΣΑΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ 1974! ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ! ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΝΘΕΙ ΚΑΙ ΗΔΗ ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΑΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ 11ης ΙΟΥΛΗ! ΟΛΟΣ Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ! ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!».


Αυτό το μήνυμα...



ανάρτησε στον «τοίχο» του στο Facebook, αμέσως μετά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια έξω από το Προεδρικό, o υιός του Προέδρου της Δημοκρατίας, Χρίστος Χριστόφιας.


Την στιγμή που θρηνούμε 13 θύματα από την ανείπωτη τραγωδία που έπληξε την Κύπρο, στην ΕΔΟΝ θυμήθηκαν τον φασισμό και το πραξικόπημα!


Στο μεταξύ, η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook «βομβαρδίζεται» από καταιγισμό ηλεκτρονικών σελίδων και σχολίων από Κύπριους, οι οποίοι ζητούν την αυστηρή καταδίκη των υπευθύνων για το θλιβερό συμβάν και την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης, αλλά και του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας.








.