Ο θαρραλέος Γ. Χριστοδουλίδης και ο ΑΔΗΣΟκος Δ. Χριστόφιας

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009


Τώρα και πάντα: ΑΔΗΣΟΚ!



Μας είναι γνωστό τι σημαίνει να φεύγεις από το κομματικό "μαντρί". Μας είναι γνωστή η απομόνωση, το γύρισμα της πλάτης από φίλους και συγγενείς, ο ψυχολογικός πόλεμος και η συκοφαντία που μπορείς να δεχτείς.

Όταν μάλιστα το κομματικό "μαντρί" από το οποίο αποχωρείς, είναι ο αδίστακτος μηχανισμός του Οδοστρωτήρα, τότε οι συνέπειες που είπαμε πιο πάνω βιώνονται στο πολλαπλάσιο.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Χριστοδουλίδης και ο πατέρας του Δώρος, ανδρωμένοι στο ΑΚΕΛ, από μία από τις παραδοσιακές οικογένειες του Κόμματος, στην οποία μάλιστα ο Δ. Χριστόφιας οφείλει σε μεγάλο βαθμό την πολιτική του επιβίωση (αυτή η οικογένεια ουσιαστικά του κράτησε το κόμμα στη Λάρνακα όταν τα παραδοσιακά στελέχη του μετέπειτα ΑΔΗΣΟΚ αποσκιρτούσαν), έχοντας ακόμη και στενούς τους συγγενείς να μετέχουν στον ηγετικό μηχανισμό του Οδοστρωτήρα, ξέροντας από πριν τις φρικτές συνέπειες που θα είχε το να μην ακολουθήσουν τις επιλογές του κόμματός τους, πήραν το 2007 τη μεγάλη απόφαση: να στηρίξουν τον Τάσσο Παπαδόπουλο.

Και όχι, δεν το έκαναν γιατί περίμεναν κάτι. Ο Τάσσος άλλωστε δεν ήταν ποτέ ο άνθρωπος που "εξαγόραζε" πολιτικά φίλους και συμμάχους. Το έκαναν, γιατί έμειναν πιστοί στις πραγματικές αρχές της Αριστεράς, αυτές της δικαιοσύνης και της ελευθερίας. Γιατί δεν μπορούσαν να δεχτούν τη μεταστροφή του ΑΚΕΛ προς την κατεύθυνση της υποστήριξης του Σχεδίου Ανάν το 2004 και έπειτα. Δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν μια άδικη λύση ("οδυνηρή λύση" ή "βαρύτατο τιμολόγιο" το λένε Φωτεινοί και οι ανεφορίτες ρατσιστοφασίστες) το 2004 και την επαναφορά της αργότερα κατά παράβαση της λαϊκής ετυμηγορίας.

Ο έντιμος Γιώργος Χριστοδουλίδης, παρά το βρώμικο πόλεμο που αυτός και ο πατέρας του δέχτηκαν από τον Οδοστρωτήρα, κρατά το μέτωπο ψηλά. Δε σκύβει, δε γονατίζει, δεν προσκυνά τον αδίστακτο σταλινικής νοοτροπίας μηχανισμό που με κανιβαλικό τρόπο "κανονίζει" τους διαφωνούντες.

Ο Γιώργος Χριστοδουλίδης δίνει μαθήματα ήθους και ανιδιοτέλειας. Την ίδια ώρα που οι διάφοροι μαρκοκαρογιάνοι και κάποια χριστοφάκια του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, δίνουν μαθήματα αήθειας και καιροσκοπισμού.

Συναγωνιστικά χαιρετίσματα στο Γιώργο. Το όραμά του για μια ελεύθερη πατρίδα και για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού είναι και δικό μας όραμα. Η γενναιότητα και οι ψυχικές του αντοχές, φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. Γιώργο Χριστοδουλίδη, η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο σε συγχαίρει.

Ακολουθεί το άρθρο του Γ. Χριστοδουλίδη στο Φιλελεύθερο, Δευτέρα 14/9. Ο Γ. Χριστοδουλίδης προειδοποιεί: φεύ! Οι πρώην σύντροφοί του , είναι πια έρμαιο των ΑΔΗΣΟκων, των μετριοτήτων, του ποιητή Χατζηφαμφάρα, των χυδαίων Σκοτεινών και των Μίζερων Νότων.


Μελλοντική φωτογραφία "οδυνηρής λύσης"

του Γ. Χριστοδουλίδη

Φιλελεύθερος 14/9/2009


Eνας ασφαλής τρόπος για να επιχειρήσει κανείς να βγάλει μια φωτογραφία του λεγόμενου οδυνηρού συμβιβασμού που συχνά-πυκνά προαναγγέλλει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως μελλοντική λύση του Κυπριακού, είναι πιστεύω η «ακτινογράφηση» υπαρκτών τέτοιων παραδειγμάτων.

Πλησιέστερο προς το δικό μας, μου φαντάζει το παράδειγμα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, μιας(;) χώρας που «αναδύθηκε» μέσα από ένα πόλεμο (και όχι η Ελβετία με τη μακραίωνη μακαριότητά της), με κρατική δομή που σχεδιάστηκε και επιβλήθηκε από το δυτικό παράγοντα και δη τις ΗΠΑ (Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ) ως αποτέλεσμα της Συμφωνίας του Ντέιτον, όπου την ΕΕ είχε εκπροσωπήσει (κοιτάτε σύμπτωση) ο… προσφιλέστατος Καρλ Μπιλντ!

Σύμφωνα λοιπόν με τον Γκόραν Μάρκοβιτς, πρόεδρο του Εργατικού Κομμουνιστικού Κόμματος Βοσνίας Ερζεγοβίνης -κάτι δηλαδή σαν τον δικό μας Αντρο Κυπριανού, και όχι κάποιο «εθνικιστή-σοβινιστή»-, «ο λαός δεν απολαμβάνει ούτε ειρήνη, ούτε ευημερία. Η κρίση βαθαίνει».

Ο λαός -προσθέτει ο Μάρκοβιτς σε συνέντευξη του σε γαλλική εφημερίδα- υποφέρει από την ψηλή ανεργία (30% μέχρι και 40%), τα τεράστια κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, την ακυβερνησία, τους εθνοτικούς ανταγωνισμούς καιτις ξένες παρεμβάσεις, και όπως σαφώς συνάγεται από τα λεγόμενα του, η φιλοσοφία της… οδυνηρής λύσης, δεν πρέπει να ενθουσιάζει κανένα εκεί πέρα.

Το γιατί δεν είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό.

Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη -επισήμως ομοσπονδία, στην ουσία συνομοσπονδία- επινοήθηκε από τους δυτικούς φωστήρες -τους ίδιους που φιλοδοξούν να λύσουν και το δικό μας εθνικό πρόβλημα- για να στεγάζει τρεις διαφορετικές εθνικές ομάδες: Τη σερβική, την κροατική και τη μουσουλμανική. Διαθέτει 14 πολιτείες, ένα ομοσπονδιακό κράτος (της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης), δύο οντότητες (τη Σερβοβοσνιακή Δημοκρατία και τη Δημοκρατία Βοσνίας-Ερζεγοβίνης) και δέκα καντόνια, που, στην πραγματικότητα αποτελούν «τμήματα» της ομοσπονδίας, έκαστο εκ των οποίων έχει δική του κυβέρνηση, υπουργεία, βουλή κλπ.
Διαθέτει δε 140 υπουργούς!

Το όποιο κράτος υπάρχει, βρίσκεται συνήθως σε παραλυσία, αφού οι μηχανισμοί των βέτο (κάτι δεν μας θυμίζει κι αυτό;) δεν επιτρέπουν τη λήψη αποφάσεων.

Όπως αναφέρει ο σύντροφος Μάρκοβιτς «παραμένουν συχνές και ενίοτε εκρηκτικές οι πολιτικές αναταράξεις εντός της Βαβέλ κρατιδίων και δημοκρατιών μιας δαιδαλώδους ομοσπονδίας, όπου ο ύπατος εκπρόσωπος της λεγόμενης «διεθνούς κοινότητας» (κάτι σαν τους δικούς μας ξένους δικαστές!) κινεί τα νήματα σε κάθε επίπεδο της ζωής, παίζοντας το ρόλο του απόλυτου δικτάτορα».

Αν λοιπόν αναλογιστούμε ότι το δικό μας προωθούμενο μοντέλο, σε επίπεδο δομής δεν απέχει πολύ από το βοσνιακό (ομόσπονδο κράτος, ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ομοσπονδιακή βουλή άνω και κάτω και… επί τα αυτά, γερουσία, συνιστώντα κράτη, κυβερνήσεις, βουλές, ξεχωριστές αστυνομίες, δημόσιες υπηρεσίες κλπ), δεν απαιτείται υπερβολική ποσότητα φαιάς ουσίας να προβλέψει κανείς που οδηγούμαστε.

Με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι από τουρκικής πλευράς ούτε καλές προθέσεις ανιχνεύονται, ούτε καλοπιστία, στοιχεία απαραίτητα για να λειτουργήσουν έστω μερικώς (αν και τα κράτη δεν είναι δυνατό να λειτουργούν μερικώς) τέτοια πολύπλοκα, αμερικανικής κοπής μοντέλα, η ασφάλεια της πρόβλεψης μοιάζει με τον να ποντάρει κανείς σε νίκη της Μπαρτσελόνα στην έδρα της.

Φυσικά το πραγματικό περιεχόμενο της «οδυνηρής λύσης» δεν θα ακούσετε κανένα από τους θιασώτες της να το ομολογεί. Ούτεο κ. Ντάουνερ θα το αναλύσει ποτέ, ούτε οι Ε/κ αρθρογράφοι-υπέρμαχοι της θα το αποκαλύψουν, ούτε βεβαίως οι ιδεολογικοί και εκτελεστικοί αποδέκτες-εφαρμοστές της θα περιγράψουν την απεχθή του όψη. Το ζουν όμως καθημερινώς και το καταριούνται οι κάτοικοι του μορφώματος που λέγεται Βοσνία-Ερζεγοβίνη, προφανώς επειδή κι αυτοί είχαν «στρώσει το χαλί», κατά μια προσφιλή έκφραση, για να τους επιβληθεί μια τέτοια «λύση».

«Μα θα υπάρχει εξελικτική βελτίωση, τα πρώτα χρόνια θα είναι τα δύσκολα, η ΕΕ δεν θα μας αφήσει έτσι», θα μπορούσε νααντιτάξει- και αντιτάσσει!- κάποιος «ρεαλιστικά» σκεπτόμενος.

Μα φυσικά! Σε αυτό πρέπει να επένδυαν και οι Βοσνιοερζεγοβονίτες. Αλλά τους προσγείωσε ανώμαλα ο… κ. Καρλ Μπιλντ, αυτό το παιδί-θαύμα της διεθνούς διπλωματίας, ο οποίος κληθείς μερικά χρόνια μετά το Ντέιτον να τοποθετηθεί επί του χάους που είχε δημιουργηθεί στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, δήλωσε για τη συμφωνία που και ο ίδιος ως εκπρόσωπος και μεσολαβητής της ΕΕ είχε υπογράψει ότι επρόκειτο για ένα μάτσο χαρτιά καλώντας τις πλευρές, που εν τω μεταξύ είχαν αρχίσει να γεύονται τους πικρούς καρπούς του βοσνιακού μοντέλου, να συνετιστούν (προφανώς στο ίδιο ύφος που καλεί σήμερα και τους Ελληνοκύπριους).



ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

41 Σχόλια:

Kypreos είπε...

Μα υπάρχει ακόμα ΑΔΗΣΟΚ;
Ποια ήταν τα στελέχη του ΑΚΕΛ στην Λάρνακα που αποσκίρτησαν προς το ΑΔΗΣΟΚ;
Ο παππούς Χριστοδουλίδης συμφωνεί, (στα πολιτικά), με τον γιο και τον εγγονό;
Στην Βοσνία – Ερζεγοβίνη εφαρμόστηκε λύση που επιβλήθηκε εκ των έξω (από τους αμερικανούς) κι όχι κατοπινή συνομιλιών και συμβιβασμών μεταξύ των διάφορων εθνοτήτων της χώρας. Δεν βλέπετε αυτή την ουσιώδη διαφορά;
Σκεφτήκατε ότι τα έντονα οικονομικά, πολιτικά κι άλλα τυχόν προβλήματα της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης μπορεί να οφείλονται ή να είναι απόρροια της διάλυσης της Ομόσπονδης Γιουγκοσλαβίας;
Ποια από τις εκεί εθνότητες αντιστοιχεί άραγε στους ελληνοκύπριους;
Όταν λέτε ότι «ο Γιώργος Χριστοδουλίδης δίνει μαθήματα ήθους και ανιδιοτέλειας», πως ακριβώς το εννοείται; Που κολλά εδώ η ανιδιοτέλεια;

Kypreos είπε...

1) Ναι υπάρχει
2) Ο Άνεφ Ορίων
3) Ναι συμφωνεί, αλλά τι να κάμει;
4) Όχι, καμία διαφορά από Βοσνία Ερζεγοβίνη, γιατί κι εδώ ο Χριστόφιας και ο Ταλάτ επιβλήθηκαν από τους Αμερικάνους
5)Όχι δεν το σκεφτήκαμε
6)Ότι δεν πούλησε το τομάρι του.

Ανώνυμος είπε...

Και μετά θέλετε να σας πάρουν και στα σοβαρά!!!

Ανώνυμος είπε...

Προβοκατόρικες ερωτήσεις-"πληρωμένες" απαντήσεις

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον αδυναμία να κάνετε συζήτηση

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον απροθυμία για μαζοχισμό

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο που να κάτσεις τώρα να ταλαιπωρείσαι και να ψάχνεις απαντήσεις. Εσύ μασημένη τροφή έδωσες για τα κουτάβια σου. Αν κάποιοι δεν την γουστάρουν, εσύ δεν θα κάτσεις να σκάσεις κιόλας.

Ανώνυμος είπε...

Δώρο και Γιώργο δεν είστε μόνοι στον γνήσιο αγώνα για ελευθερία και δικαιοσύνη,που αποτελεί χρέος κάθε γνήσιου αριστερού αγωνιστή.Και είμαστε πολλοί.Ξυπνήσαμε. Ο καθένας από μάς αγωνίζεται με τον δικό του δημοκρατικό τρόπο.

Kypreos είπε...

Συγνώμη βρε παιδιά, για να είμαστε και λογικοί.
Τη δύσκολη ώρα που το κόμμα τους θα έβγαζε Πρόεδρο για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο γιος και εγγονός Χριστοδουλίδης, γύρισαν την πλάτη στο Κόμμα. Και γιατί; Λόγω εμμονών και της ψευδαίσθησης ότι βρίσκονται στο 2004 και ότι κυριαρχεί στο Κόμμα το ΝΑΙ, 3-4 χρόνια μετά το δημοψήφισμα.
Τι περιμένατε από τον κόσμο του ΑΚΕΛ; Να τους ρίχνει λουλούδια και να τους λέει μπράβο μπράβο;
Θεωρείτε ηλίθιο τον κόσμο του ΑΚΕΛ, το 33% των πολιτών, που ψήφισαν Δ. Χριστόφια; Θεωρείτε τον κόσμο του ΑΚΕΛ ως αφελή, που να συμπεριφέρεται στον κάθε Χριστοδουλίδη που του γυρνάει την πλάτη, ως να μην τρέχει τίποτα;
Σεβαστείτε την κυπριακή Αριστερά και τον αγνό κόσμο της.

Ανώνυμος είπε...

Λυση απο τους Κυπριους για τους Κυπριους ! Τι ανεκδοτο εν τουτο ρε !

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Προβοκάτορα Kypree!!!

ENAS ALLOS KYPREOS είπε...

Έλεγε ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος (μεταξύ άλλων) σε ομιλία στην εκδήλωση για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της εισβολής, στο Προεδρικό Μέγαρο στις 19 του Ιούλη του 2006:

«Ξέρουμε ότι η τελική λύση, λύση ανάγκης και συμβιβασμού, συνεπάγεται ένα τίμημα ... Αποδεχθήκαμε ως λύση του Κυπριακού τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία …
Είμαστε έτοιμοι να καταβάλουμε το πικρό και οδυνηρό τίμημα ενός έντιμου, έστω οδυνηρού, συμβιβασμού...
Είμαστε πρόθυμοι και έτοιμοι για συνομιλίες για ένα τέτοιο συμβιβασμό ...»

Χμμμμμμ είπε...

Χμμμ....

Βέβαια, το ίδιο βράδυ είπε και αυτά, συγκεκριμενοποιόντας τι εννοούσε ως "οδυνηρό συμβιβασμό".

''Δεν έχουμε δικαίωμα εμείς'', είπε, ''μια γενιά περαστική από αυτό τον τόπο, να καταδικάσουμε αυτούς που θάρθουν, με την υπογραφή μιας οποιασδήποτε λύσης του εθνικού μας θέματος, απλώς για να κλείσει το κυπριακό πρόβλημα''.

Πρόσθεσε ότι ''αν ο στόχος είναι να κλείσουμε το Κυπριακό, για να μην υπάρχει πια Κυπριακό, αν ο στόχος είναι να λέμε ''ναι'' εκεί που πρέπει να πούμε ''όχι'', τότε είχαμε μια ευκαιρία το 2004 και έχουμε και τώρα την ευκαιρία, εάν και εφόσον βέβαια αποδεχθούμε όλα όσα θέλει και απαιτεί η τουρκική πλευρά''.

Ανέφερε, ωστόσο, ότι ''κάτι τέτοιο δεν είναι ευκαιρία λύσης, αλλά είναι ευκαιρία διάλυσης'', προσθέτοντας ότι ''όσοι ακόμα πιστεύουν ότι το 2004 χάσαμε μια ευκαιρία, η αλήθεια είναι ότι χάσαμε μια ευκαιρία να χαθούμε, ως κράτος και ως Ελληνισμός στην Κύπρο''.

Οπως ανέφερε ''η απροθυμία μας να συγκατατεθούμε σε μια στρεβλή και ετοιμόρροπη διευθέτηση, δεν μπορεί να ερμηνεύεται κακόβουλα από κάποιους ως απροθυμία μας να συνεργαστούμε για εξεύρεση μιας λύσης''.

''Ποια λύση, στοιχειωδώς ορθή και δίκαιη μας προσφέρθηκε, και εμείς την απορρίψαμε; Ποια λύση, λειτουργική και βιώσιμη, σχεδιάστηκε, και εμείς την αρνηθήκαμε; Ποιες πραγματικές ευκαιρίες αφήσαμε να περάσουν, ποιες πρωτοβουλίες αποφύγαμε, ποιες αδιαλλαξίες επιδείξαμε ή ποιες παράλογες αξιώσεις προβάλαμε, για να δικαιολογούνται κάποιοι να μας κατηγορούν ότι δεν θέλουμε λύση;'', διερωτήθηκε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος.

Είπε ότι ''αυτό που πραγματικά δεν θέλουμε είναι μια διευθέτηση που να δικαιώνει πλήρως το θύτη και να αδικεί απολύτως το θύμα'', συμπληρώνοντας ότι ''αυτό που πραγματικά απορρίπτουμε, είναι μια ρύθμιση που να νομιμοποιεί το έγκλημα της Τουρκίας και να μονιμοποιεί, με ωραιολογίες, τις συνέπειες της εισβολής''.

Αναφερόμενος στο μοντέλο λύσης που στοχεύει είπε: ''Μένουμε σταθεροί και ειλικρινείς στην επιδίωξη μιας λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Αλλά, δεν δεχόμαστε λύση μιας συγκα-λυμμένης διχοτομικής συνομοσπονδίας. Επιζητούμε μια λύση που να επανενώνει το λαό και τη χώρα μας, την οικονομία, την κοινωνία και τους θεσμούς. Αλλά, απορρίπτουμε μια λύση διχαστική, αδιέξοδη και απειλητική για το μέλλον του Κυπριακού Ελληνισμού''.

''Προσωπικά, δεν προσφέρομαι να δεχθώ και να προσυπογράψω μια ολέθρια για την Κύπρο διευθέτηση. Εάν αυτό δυσαρεστεί κάποιους, αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο πολιτικού σχεδιασμού ή πυξίδα στρατηγικής και τακτικής. Εάν κάποιοι θέλουν να με κατηγορούν ως αδιάλλακτο ή να με θεωρούν εμπόδιο στην υλοποίηση των οποιωνδήποτε σχεδιασμών τους για την Κύπρο, δεν είμαι διατεθειμένος να συμβάλω, εν γνώσει μου, σε μια απαράδεκτη λύση του Κυπριακού, απλώς και μόνο για να εξασφαλίσω εύφημη μνεία και να αποσπάσω πιστοποιητικά καλής, δήθεν, διαγωγής'', τόνισε.

Συνέχισε λέγοντας: ''Δεν φιλοδοξώ να είμαι Πρόεδρος μιας οποιασδήποτε λύσης. Φιλοδοξώ να παραδώσω στο λαό μια καλή και βιώσιμη λύση. Έστω, μια λύση πικρή και οδυνηρή, μια λύση συμβιβασμού. Αλλά που να είναι, τουλάχιστον, μια λειτουργική και βιώσιμη λύση''.


Α ρε προβοκάτορες της Επαγρύπνισης. Μια ζωή μες το ψέμα και τη διαστρέβλωση.

Ιωάννης είπε...

Να απαντήσω στον Κυπρέο και στα όσα λέει για τους Χριστοδουλίδηδες.

Είχαν να επιλέξουν: ένα νενέκο ή τον Τάσσο Παπαδόπουλο. Η επιλογή τους ήταν ο Τάσσος.

Ο νενέκος μετά πουλούσε φούμαρα για "δίκαιες λύσεις". Έκανε μια καλή εκστρατεία και εκλέγηκε πρόεδρος.

Το δεύτερο γύρο, ο νενέκος χρειάστηκε και πήρε τις ψήφους και των τασσικών και των χριστοδουλίδηδων.

Εξακολουθεί να οφείλει ο νενέκος στους χριστοδουλίδηδες. Και αυτός και οι όσοι ακελικοί τους κανονίζει σήμερα που ρήμαξε τα πάντα στην ΕΔΥ και στους ημικρατικούς και όπου υπάρχει χώρος για κανόνισμα των ημετέρων του.

Οπότε όχι, δεν έχουν το δικαίωμα οι ακελικοί να γυρίζουν την πλάτη στους χριστοδουλίδηδες.

Αν δηλαδή αυτό συμβαίνει στην πραγματικότητα. Γιατί εξ' όσων ξέρω, παραμένουν πολύ δημοφιλείς στον κόσμο του ΑΚΕΛ. Ο οποίος ήταν στην πλειοψηφία του, σε αντίθεση με την ιδεολογικά ξοφλημένη ηγεσία του, με το ΟΧΙ του Τάσσου Παπαδόπουλου και του κυπριακού λαού.

1974 είπε...

Τα συνασπιστούλια του ΑΚΕΛ, εντάσσονται σήμερα στις στρουκτούρες του νεοταξισμού.
Και ετοιμάζουν αντιλαϊκές ιμπεριαλιστικών εμπνεύσεων λύσεις.
Ο Δώρος και ο Γιώργος όμως παραμένουν στον αγώνα.
Και όπως λέει και ο Ριζοσπάστης συχνά "δε συμβιβάζονται με τα ιμπεριαλιστικά δόγματα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, με τη μοιρολατρία και το συμβιβασμό"

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Κάποιος εδώ μέσα κλέβει τα ονόματα μας γράφει και απαντά μόνος του.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Ο Δώρος και ο Γιώργος είναι λεβέντες.

Αυτοί είναι πραγματικοί αριστεροί.

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

Σημαντικό πολύ σημαντικό το άρθρο του Γιώργου Χριστοδουλίδη. Τοποθετει το Κυπριακό ακριβώς εκεί που το έχουν βάλει οι σχεδιαστές της παγκόσμιας σκηνής και φωτίζει το σκεπτικό που έχουν.

Και στα όσα χρήσιμα και διδακτικά καταγράφει ο Χριστουδουλίδης, έρχονται να προστεθούν τα λόγια του Τάσσου Παπαδόπουλου (αυτά που δημοσιεύει ο Χμμμμμμ...) λόγια που κάποιοι πρέπει να διαβάσουν πολλές φορές, μετά να τα συνδυάσουν με το άρθρο και την διεθνή πολιτική σκηνή και μετά να κάτσουν να ξανασκεφτούν πολλές φορές όλα όσα λένε.

Άλλη μια ανάρτηση-συμβολή της Επιτροπής, την οποία ευχαριστούμε.

Κύπρέος είπε...

@ Ιωάννη,
Ο Κυπρέος τίποτα δεν είπε γα τους Χριστοδουλιδηδες. Απλά ερωτήματα υπέβαλε που κανένας δεν τα απάντησε!


@ Χμμμ,
Αυτά τα λόγια τα όμορφα και τα ωραία και τα εθνικώς αναζωογονητικά που παραθέτεις από ομιλία του Παπαδόπουλου γενικά κι αόριστα είναι για να χαϊδεύουν τ’ αυτιά. Άραγε τι πρέπει να υποθέσω εγώ ότι εννοούσε με το «πικρό και οδυνηρό τίμημα ενός έντιμου, έστω οδυνηρού, συμβιβασμού»;

Ανώνυμος είπε...

ειναι προφανες το τι εννοει ρε τοππουζε.

Το καθε Αναν ειναι πιο κατω στην βαθμιδα απο τον οδυνηρου συμβιβασμου.

Μπορει καποιος να διαφωνει με τα λογια του Παπαδοπουλου αλλα δεν ειναι λογια ανευ ουσιας. Ουτε λογια γενικα και αοριστα. Για ενα συγκεκριμενο πραγμα μιλουσε ο Παπαδοπουλος , για την ουτω καλουμενη απο ηλιθιους η Τουρκους ως "ευκαιρια" που χασαμε.

Ανώνυμος είπε...

Ο Τάσσος μπορούσε να μιλά με τον οποινδήποτε ατέλειωτα

Ο Χριστόφκιας θκιεβάζει σκονάκια που του γράψαν από πριν

Ανώνυμος είπε...

Όταν συγκρίνουμε τον Τάσσο με τον Ευέλικτο, είναι σαν να συγκρίνουμε τη Λίβερπουλ με την ΕΔΟΝ Ακακίου.

Σάββας Παπάκης είπε...

Ο Γ. Χριστοδουλίδης είναι πολύ κοφτερό μυαλό.

Ο Στεφάνου και ο Λουκαΐδης, τον καιρό που ο Γιώργος ήταν στέλεχος ήταν τα παιδιά για τους καφέδες!

Τελικά, από την εντιμότητα του Γιώργου και την αποχώρησή του, οι κλητήρες γίναν δήμαρχοι στο ΑΚΕΛ!

Kypreos είπε...

Ανώνυμε 4:48 μμ,
Εσού που δεν είσαι ττόππουζος, μπορείς να εξηγήσεις τζιαι σε μας τους ττόππουζους ποιο είναι το «πικρό και οδυνηρό τίμημα ενός έντιμου, έστω οδυνηρού, συμβιβασμού»; Ποιο το περιεχόμενο του; Παω στοίχημα ότι δεν θα τα καταφέρεις γιατί είναι κολότζιην!

Ρήγας είπε...

"And if all others accepted the lie which the Party imposed—if all records told the same tale—then the lie passed into history and became truth. 'Who controls the past' ran the Party slogan, 'controls the future: who controls the present controls the past.'"

--G. Orwell, "1984", Βιβλίο 1ο, Κεφάλαιο 3.



Ο Κυπριακός λαός ΔΥΟ φορές ρωτήθηκε για την τύχη του.

1. Το 1950 όπου με 97+% αξίωσε Ένωση με την Ελλάδα.

Τα δυτικά ιμπεριαλιστικά καθεστώτα αλλά και η υπόλοιπη διεθνής κοινότητα, η "τόσο άτεγκτη απέναντι στους παραβάτες της νομιμότητας και η τόσο πιστή στις αρχές, την ηθική, και τα δικαιώματα των λαών" ΑΓΝΟΗΣΑΝ το γεγονός. ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗΚΕ.

Όλοι οι λαοί είναι ίσοι (Κοινωνία των Εθνών - ΟΗΕ) εκτός αυτοί που αποτελούν τις αποικίες των ιμπεριαλιστικών κρατών.


2. Το 2004, ο Κυπριακός λαός με πλειοψηφία 74+% απέρριψε το σχέδιο Ανάν (μια μορφή διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας). Τα δυτικά ιμπεριαλιστικά καθεστώτα αλλά και τα πολιτικά-κομματικά λόμπι στην Κύπρο/Ελλάδα που πλέον αποτελούν τα γιουσουφάκια και τους μπράβους τους, προσπαθούν να ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ αυτή την απόφαση του λαού.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου ευχαριστώ πολύ αυτό το μπλογκ που μας διασκεδάζει. Σας διαβάζω καθημερινά και τα γέλια που ρίχνω από τις ασυναρτησίες και τις ανοησίες σας είναι απερίγραπτα. Δε βλέπουμε συχνά μεθυσμένους να προσπαθούν να αρθρώσουν πολιτικό λόγο! Πάντα τέτοια βρε! Συνεχίστε την καλή δουλειά!

Ανώνυμος είπε...

E anef, πότε παρακολουθάς αυτό το μπλογκ;

Στα διαλείμματα από τους πόρνατσους που βλέπεις;

Πορνοσάτυρε!

Bobby Sands είπε...

Ο προβοκάτορας,
του πεμπτοφαλαγγίτη,
τον πουλημένο,
ώ γκαιμπελιστή.

καλά το έκλινα;

Ανώνυμος είπε...

Και δοτική: τω πορνοσάτυρω

Ανώνυμος είπε...

ο Άνευ Ορίων κατεβάζει τουρκικές πορνοταινίες, το περιεχόμενο των οποίων δεν εγκρίνει το ομοφοβικό Ασλάνι το Τσογλάνι το Βαζάνι

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

Ρε είσαστε πέντε αθκιασεροί τσιηρακούθκια του αρχιτραούλλου (πισκο΄που) και του αλλου βλάκα Κουτσού και λαλείτε ότι σας κατέβει...

Εν έσιετε υπόθεση ρε άχρηστα καμένα όντα

Ελύσετε πας το κοπιουτερ.

Αχρηστοι καμετε κ τπτ άλλο στη ζωη σας.

Ρήγας είπε...

Κάπου διαφωνώ να αποκαλούμε 'προδότες' τα γιουσουφάκια, τις ιερόδουλες και τους μπράβους των ξένων ιμπεριαλιστικών καθεστώτων, Τουρκίας, Βρεττανίας, ΗΠΑ, κλπ.

Προδότης είναι κάποιος που συνειδητά βοηθά τον εχθρό για να βλάψει τους /δικούς/ του.

Στην περίπτωση μας, 'προδότης' καλείται κάποιος Έλληνας ο οποίος συνειδητά βοηθά το Τούρκικο, Βρεττανικό, Αμερικάνικο καθεστώς για να βλάψει τον Ελληνισμό.

Ένας ΤΟΥΡΚΟΣ, δεν μπορεί νάναι 'προδότης' εξ'ορισμού. Το ίδιο ισχύει και για Τουρκόσπορους, ή άλλους απροσδιορίστου ταυτότητας και καταγωγής, όπως επίσης και για οποιονδήποτε αποφάσισε να αποκυρήξει την Ελληνική του ταυτότητα και να γίνει ό,τιδήποτε άλλο.



Ρήγας

Πλαστήρας είπε...

Ρήγα,

εγώ πιστεύω πως αν οποιοσδήποτε Κύπριος αποκηρύξει την Ελληνική του καταγωγή θα πρέπει να φεύγει από την Κύπρο. Ας νοιώθει ότι θέλει και ας πάει όπου θέλει να ζήσει. Άς πούμε στην Κούβα. Δε θα τους αφήσουμε να ξεθάψουν ένα από τα πιο πρόστυχα όπλα της αποικιοκρατίας και να μαγαρίσουν 4000 χρόνια ιστορίας αυτού του νησιού.

Ανώνυμος είπε...

"Ανώνυμε 4:48 μμ,
Εσού που δεν είσαι ττόππουζος, μπορείς να εξηγήσεις τζιαι σε μας τους ττόππουζους ποιο είναι το «πικρό και οδυνηρό τίμημα ενός έντιμου, έστω οδυνηρού, συμβιβασμού»; Ποιο το περιεχόμενο του; Παω στοίχημα ότι δεν θα τα καταφέρεις γιατί είναι κολότζιην!"

Καταρχην ρε τοππουζε πανιβλακα που δεν παραδεχεσαι τα λαθη σου , οπως ειπα , η δηλωση του Τασσου εχει πρωτα να κανει με το τι δεν ειναι ο οδυνηρος συμβιβασμος.

Και ο οδυνηρος συμβιβασμος δεν ειναι λυση οπως το Αναν.

Τωρα για το τι ειναι ο οδυνηρος συμβιβασμος , δεν βρισκομαι μεσα στο κεφαλι του Παπαδοπουλου και δεν ξερω τι εννοει. Υποννοει λυση ΔΔΟ που ειναι εντελως διαφορετικη απο το Αναν και ειπε διαφορες φορες για σημαντικο περιεχομενο που δεν εχει να κανει με τον οχι τοσο σημαντικο τιτλο.

Τωρα εαν πραγματικα πιστευε πως η οποιαδηποτε διευθετηση ΔΔΟ θα ειναι ενας ναι μεν οδυνηρος αλλα αποδεκτος συμβιβασμος (δηλαδη κατι εντελως διαφορετικο απο το σχεδιο Αναν) δεν γνωριζω.

Ακριβως διοτι και εγω που δεν το πιστευω αυτο θα ειμουν αναγκασμενος στους Αμερικανους αλλα και γενικοτερα , εδω να πω ψεματα ενω παραλληλα με αλλες δηλωσεις μου θα εδινα να καταλαβουν σε αυτους που πρεπει ποιες ειναι οι πραγματικες μου προθεσεις.

Πχ με δυο δηλωσεις Α) θελουμε κατι εντελως διαφορετικο απο το σχεδιο Αναν , οπου διασφαλιζονται τα δημοκρατικα , κυριαρχικα δικαιωματα του λαου και του κρατους μας αλλα και η ανεξαρτησια.

Β) αυτο που εχει σημασια ειναι το περιεχομενο και οχι οι τιτλοι.

Πετυχαινω αυτο τον σκοπο.

Δυστυχως δεν μπορει καποιος επικοινωνιακα να πει το οτιδηποτε διαφορετικο.

Αλλα διοτι εγω δεν ειμαι ψευτης , απλα υποθετω και κρινω , που πιο κοντα βρισκοτανε οι αποψεις του κ Παπαδοπουλου.

Δεν θα τολμουσα βεβαια να χαρακτηρισω τις αποψεις αυτες ως γενικες και αοριστες διοτι οπως ειπα εξηγουν κατι πολυ συγκεκριμενο. Το τι ειδος διευθετηση (και οχι λυση) , περιπου παντα διοτι για πολιτικο μιλουμε , επιδιωκε.

Και επειδη ως ηλιθιος ειναι ανικητος περιμενω να συνεχισεις και παλι τις ασυναρτησιες , την μη παραδοχη των λαθων σου , και καμια προσβολη η οποια και παλι δεν θα συνοδευεται καν που κανενα επιχειρημα.

Κριμα που ετσι ηλιθια πλασματα εν συμπατριωτες μου. Μακαρι ευχομαι να μεν ειστε πολλοι εσεις οι παλαβοι.

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Κυπρέος είπε...
Θα σας ζήλευε και ο Γκέμπελς, ρε! Γιατί δεν βάλατε ολόκληρη τη δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα για να τη δούμε κι εμείς; Να δούμε ότι βασικά επιρρίπτει ευθύνες στους αγγλοαμερικάνους, την Ευρωπαϊκή Ένωση και στους ηγέτες των δύο μεγάλων κομμάτων στην Ελλάδα που είναι έτοιμοι να συμβιβαστούν, φαίνεται ότι σας συμφέρει βάζετε! Είπε κανένας καμιά φορά ότι οι ξένοι έχουν κάτσει στ’ αυγά τους και ότι έχουν σταματήσει να απεργάζονται λύσεις που να εξυπηρετούν πρώτα και κύρια τα δικά τους συμφέροντα;
Ορίστε και το επίμαχο σημείο (για το κυπριακό) από τις δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα:
“Για να ξεκινήσουμε απ’ το Κυπριακό. Λέει ο κ. Παπανδρέου ότι το Κυπριακό πρέπει να λυθεί στα πλαίσια των αποφάσεων του ΟΗΕ. Δηλαδή, αποφάσεις που έχουν παρθεί εδώ και τριάντα χρόνια, προσαρμοσμένες στις νέες συνθήκες και προσαρμοσμένες, αν θέλετε, και στην επεξεργασμένη πρόταση που έχει η Κυπριακή Δημοκρατία. Και είπαμε το εξής: Γιατί πήρε θέση υπέρ του «σχεδίου Ανάν», το οποίο σίγουρα έρχονταν σε αντίθεση με το πνεύμα και το γράμμα των αποφάσεων του ΟΗΕ; Μην οπλιζόμαστε, λοιπόν, πίσω απ’ το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Τίτλος είναι αυτός και από κάτω είναι το «σχέδιο Ανάν».

Να σας πω και κάτι άλλο. Το «σχέδιο Ανάν» προωθείται απ’ το παράθυρο. Δε θα λέγεται «σχέδιο Ανάν», μπορεί να λέγεται αλλιώς. Η ουσία είναι αυτή. Οπωσδήποτε, κάτω απ’ την πίεση του κυπριακού λαού, τη μεγάλη πίεση του κυπριακού λαού, θα έρθει ολίγον μετασχηματισμένο. Αλλά, επί της ουσίας, με αυτά που βλέπουμε μέχρι σήμερα, τα πράγματα είναι άσχημα. Και δε θα εξαρτηθεί και μη φορτώσουμε τις ευθύνες, στην Προεδρία της Κύπρου. Ή, στον ψευτοπρόεδρο του ψευδοκράτους ή μόνο στην Τουρκία. Αυτοί, η Τουρκία και ο κ. Ταλάτ κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό που θα κρίνει την εξέλιξη του Κυπριακού, είναι η στρατηγική σημασία που αντιπροσωπεύει η Τουρκία έναντι των ΗΠΑ, τα παιχνίδια με τη Ρωσία, ο άξονας Γερμανίας – Ρωσίας κλπ.”

16 Σεπτέμβριος 2009 4:30 μμ

Ανώνυμος είπε...

Προς Ανώνυμον Κολότζιην, 2:39 μ.μ.,
Το όλο ύφος των σχολίων σου, τα γεμάτα χαρακτηρισμούς, δείχνουν και το ήθος και την έπαρση, αλλά και τη φασίζουσα νοοτροπία σου! Δεν παραλείπω όμως να στ’ ανταποδίδω. Ευγένειες με τους αήθεις δεν μπορούν να υπάρξουν.
Αυτή η συμπεριφορά σου όμως καταδεικνύει και την αδυναμία σου να τεκμηριώσεις αυτά που λες ή να βάλεις κάτω εσύ ο ίδιος κάποιες σκέψεις και ιδέες που αν αντανακλούν τι πιστεύεις (σε σχέση με τη λύση του κυπριακού) και πως υλοποιείται. Π.χ. σε τι μπορεί να συνίσταται αυτός ο «οδυνηρός συμβιβασμός». Αλλά εσύ μέσα από την αδυναμία και ανικανότητα σου γενικολογείς κι αοριστολογείς, προσπαθώντας να με κατατροπώσεις με εκφράσεις και χαρακτηρισμούς του τύπου «πανίβλακας», «ηλίθιος», παλαβός» ή να υπεκφύγεις με ποντιοπιλατικές ατάκες του στυλ «δεν γνωριζω», «δεν το πιστευω αυτο». «δεν βρισκομαι μεσα στο κεφαλι του Παπαδοπουλου και δεν ξερω τι εννοει», «απλα υποθετω και κρινω»!!!
Μπράβο για πολιτική συζήτηση που κάμνεις!

Ανώνυμος είπε...

Φουλ δημοκρατία! Όποιος διαφωνεί μαζί μας είναι προδότης, όχι λέει ο άλλος ένας τουρκόσπορος δεν μπορεί να είναι προδότης, ναι λέει ο τρίτος γι' αυτό ας μεταναστεύσει καλύτερα στην Κούβα! ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΜΠΛΟΓΚ; ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΑΣ; ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΑΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΤΕ ΤΟ 74 ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΤΕ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΛΕΟΝ Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΩΡΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ. ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ "ΘΕΣΕΙΣ" ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

"Μπράβο για πολιτική συζήτηση που κάμνεις!"

Το ηθος μου αγαπητε τοππουζε , λια ατομα σε αυτο τον κοσμο εχουν την δυνατοτητα να το κρινουν. Και ολοι τους με γνωριζουν προσωπικα και τους γνωριζω προσωπικα. Δεν ανηκεις σε αυτο το γκρουπ.

Οσο για την πολιτικη συζητηση που καμνω. Κριμα ρε παλαβουι που εισαι αναξιο να σχολιασεις καν αυτα που αναφερα. Ευχομαι να μεν εχεις εσυ την ικανοτητα να αναγιοσεις απογονους και να τους κανεις παλαβους σαν τα μουτρα σου.

Εαν θεωρεις πως οι χαρακτηρισμοι που εχεις κερδισει ειναι ανηθικοι η υπερβολικοι , νομιζω πως απλα συνεχιζεις να εισαι εκτος πραγματικοτητας. Οταν καποιος ειναι ανικανος να απαντησει με πολιτικα επιχειρηματα και λεει βλακειες , φυσικα και θα χαρακτηριστει ως ηλιθιος που ειναι.

Το προβλημα ειναι μαζι μου στην περιπτωση που εκαμα τον κοπο να σου απαντησω και να σου εξηγησω κατι που ηταν προφανεστατο. (Το τι εννοει στο συγκεκριμενο σημειο ενα περιπου καποιος που μιλαει για σωστο περιεχομενο , απορριπτει κατηγορηματικα το σχεδιο Αναν και εχει την συγκεκριμενη σταση που ειχε ο Παπαδοπουλος.)

Δυστυχως μιλαω σε τοιχο που νομιζει πως ειναι ανθρωπος. Κριμα που υπαρχεις.

Ανώνυμος είπε...

Οτι μαλακιες και να λεει ο Ρηγας που λεει και αυτος οι λιιες αλλα παρα πολλες μαλακιες , τα δεδομενα ειναι μπροστα μας.

Για θελουμε να επιβιωσει η δημοκρατια μας και αρα διαφωνουμε με σχεδια διαλυσης της η δεν το θελουμε και αρα συμφωνουμε με αυτα.

Η ειμαστε ασχετοι ηλιθιοι που εκφραζουμε αποψεις χωρις να μελετησουμε το θεμα.

ας διαλεψει ο καθενας τι ειναι.

Εγω θεωρω ως σωστο να υπαρχει η επιλογη για οσους κανουν θανασιμα λαθη πως ειναι ηλιθιοι και οχι προδοτες. Εξαλλου εχω βαρεθει να ακουω την εκφραση.

Οποιος πχ δεχεται πως η εκ περιτροπης προεδρια σε αυτο το σημειο ως θετικη μετρατροπη του συστηματος μας , ειναι ειτε βλακας , ειτε Τουρκος , ειτε Φασιστας ειτε κατι το ενδιαμεσο.

Νομιζω ομως πως η βλακια ειναι η μεγαλυτερη αιτια για τα δεινα μας. Οπως ηταν και το 74 και στο παρελθον οπου οι "ενωτικοι" πραξικοπηματιες εκαταστρεψαν μας. Απο την αλλη αυτη την εποχη ολοκληρος ο λαος μας ηταν παλαβος.

Ανώνυμος είπε...

"Οποιος πχ δεχεται πως η εκ περιτροπης προεδρια σε αυτο το σημειο ως θετικη μετρατροπη του συστηματος μας , ειναι ειτε βλακας , ειτε Τουρκος , ειτε Φασιστας ειτε κατι το ενδιαμεσο."

Είπαμεν. ΦΟΥΛ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Έγραψες δύο απανωτά σχόλια για να αποδείξεις ότι δεν είσαι βλάκας (αλλά αρχι-βλάκας), ότι δεν είσαι ηλίθιος (αλλά πανιλήθιος), ότι δεν είσαι φασίστας (αλλά αρχι-φασισταράς), ότι δεν είσαι άσχετος (αλλά δεν μπορείς να βάλεις ΟΥΤΕ ένα τόνο στα κείμενα σου), ότι δεν είσαι τούρκος (αλλά συμπεριφέρεσαι με ανατολίτική αξεστοσύνη), ότι έχεις ήθος (αλλά κλαυθμηρίζεις που σε είπαμε αήθη για τη απαίσια συμπεριφορά σου), ότι κατέχεις τα του κυπριακού (αλλά δεν μπορείς να πεις έστω και ΕΝΑ στοιχείο που να περιλαμβάνεται σ’ ένα οδυνηρό συμβιβασμό, όπως τον ονόμασε ή θα τον αποδεχόταν και ο Παπαδόπουλος) ... Τι να σου πω ... Πρέπει να είσαι ΑΡΧΙ-ΤΤΟΠΠΟΥΖΟΣ!!!