Μαζί με μας προειδοποιεί και η Αλέκα: "Το Σχέδιο Ανάν ξανάρχεται!"

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009





Φίλοι μου της Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη ενάντια στη Νέα Τάξη των αγγλοαμερικάνων ιμπεριαλιστών και του Ευέλικτου Οδοστρωτήρα!



Αφιερωμένο στο φίλο μας τον Κώστα από τη Θεσσαλονίκη, μέλος του ΚΚΕ. Φίλε και αδελφέ μας Κώστα, στον αγώνα μας για να σώσουμε την πατρίδα μας, θα στηριχτούμε ξανά πάνω σας.


Εμείς έχει καιρό που το λέγαμε: το Σχέδιο Ανάν ξανάρχεται. Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο το λέει εδώ και αρκετούς μήνες.

Αλλά κατά τους επαγρυπνίτες και τους εκπρόσωπους του Οδοστρωτήρα και του καθεστώτος, ήμασταν ψεύτες. Ψεύτες τα μέλη της Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, ψεύτης ο Γιατρός, ψεύτης ο Κολοκασίδης, ψεύτης ο Ν. Παπαδόπουλος, ψεύτης ο Ν.Κουτσού, ψεύτης ο Κωνσταντακόπουλος, ψεύτης ο Ιγνατίου!

Όλοι ήμασταν οι "ψεύτες και οι εθνικιστές σωβινιστές που υποσκάπταμε τον Πρόεδρο".

Ε, τώρα τι έχουν να πουν οι Οδοστρωτήρες; Τι έχουν να μας πουν τώρα που συμφωνεί μαζί μας και η Αλέκα Παπαρήγα; Τώρα που και το ΚΚΕ, το υποτιθέμενο αδελφό κόμμα του ΑΚΕΛ στην Ελλάδα (βεβαίως οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι το ΚΚΕ δε θέλει να δει ούτε ζωγραφιστή την ηγεσία του Οδοστρωτήρα), υιοθετεί και αυτό την άποψή μας και αποκαλύπτει και προειδοποιεί ότι: "το Σχέδιο Ανάν ξανάρχεται";

Διαβάσαμε από το πολύ αξιόλογο καινούριο ιστολόγιο ΣΤΕΝΑ ΣΥΝΟΡΑ και το αναδημοσιεύουμε αμέσως πιο κάτω, ότι τώρα και η Αλέκα Παπαρήγα μιλά για επαναφορά του Σχεδίου Ανάν από το παράθυρο.

Με μικρές παραλλαγές ώστε να φαίνεται καινούριο μόνο που στην ουσία θα παραμένει το ίδιο που μας ξανα προτάθηκε το 2004.

Τι έχει να πει τώρα ο προβοκατόρικος μηχανισμός παραγωγής λάσπης και ψεμάτων του Οδοστρωτήρα; Και η Αλέκα λέει ψέματα;


Τα ψέματα είναι μόνο δικά σας Ευέλικτοι Οδοστρωτήρες. Και ο Αυτοκράτοράς σας είναι γυμνός!

ΡΙΜΑΧΟΣ-ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH


ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΞΑΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ (Από το blog Στενά μου Σύνορα)

Το σχέδιο Αναν προωθείται από το παράθυρο! Με μικρές παραλλαγές ώστε να φαίνεται καινούριο μόνο που στην ουσία θα παραμένει το ίδιο που μας ξανα προτάθηκε το 2004.

Αυτά δήλωσε στο χθεσινοβραδυνό δελτίο ειδήσεων του alter και στον Νίκο Χατζηνικολάου στο πλαίσιο συνέντευξης, η Γ. Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα παπαρήγα. Γι΄αυτό και εξέφρασε την ανησυχία της από τυχόν εκλογή του giorgaki papandreou στην πρωθυπουργία και με δεδομένη την θέση που υποστήριξε στο δημοψήφισμα του 2004 θεωρεί ότι αυτός μπορεί να καταστεί επικίνδυνος, ειδικά τώρα που το σχέδιο αναν μας ξαναέρχεται από το παράθυρο.

Ξέχασε όμως να μας εξηγήσει η αξιότιμη κυρία Παπαρήγα, ποιοι και πως προωθούν το σχέδιο Αναν από το παράθυρο. Ο πρόεδρος Χριστόφιας πάντως δεν παραλείπει με κάθε ευκαιρία να τονίζει και να ξανα τονίζει ότι το νέο σχέδιο που ετοιμάζεται είναι κυπριακής ιδιοκτησίας και από κοινού με τους "αδελφούς" Τ/κ. Είναι γνωστό το σλόγκαν που ετοίμασε το Ακελ από τον καιρό των προεδρικών του 2007 "λύση από τους Κύπριους για τους Κύπριους".

Αφού λοιπόν το σχέδιο είναι προϊόν "Χριστοφικοταλατικής" δημιουργίας και προέλευσης και χωρίς την παρέμβαση των ξένων όπως υποστηρίζει σφόδρα ο Πρόεδρος Χριστόφιας, τότε να υποθέσουμε ότι το νέο παραλλαγμένο Σχέδιο Αναν, προωθείται στον Κυπριακό λαό από τον ίδιο τον πρόεδρο Χριστόφια από κοινού με τον Ταλατ ;;;

41 Σχόλια:

1974 είπε...

Αδέλφια μου της Επιτροπής, σας στέλνω την αγάπη μου.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!

Η Αλέκα και το ΚΚΕ δε θα σας πουλήσουμε. Είμαστε μαζί σας!

Γρηγόρης Χατζηπαναγιώτης είπε...

Όλα έχουν όρια! Φίλοι σας γράφω από τη Νέα Σμύρνη, είμαι μέλος της ΚΝΕ Νέας Σμύρνης, Αχτίδα παραλίας, Γρηγόρης Χατζηπαναγιώτης το όνομα μου. Σας παρακολουθούμε με φίλους και σύντροφους σχεδόν από την αρχή σας. Μερικές φορές νευριάζουμε κυρίως με κάποια σχόλια που βγάζουν έντονο και παλαιολιθικο αντικομμουνισμό και κάποιοι αππο αυτους τους σχολιαστές θυμίζουν κλασικά καραφασισταριά. Όχι όλοι όμως και σίγουρα όχι το μπλογκ σας!

Εμείς δεν ξέρουμε τι θα κάνει ο Πρόεδρος Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ. Εμείς ξέρουμε ότι παραδοσιακά η βάση του ΑΚΕΛ όπως και του ΚΚΕ ανήκουν στην πατριωτική Αριστερά και είναι πάντα κόντρα στα σχέδια των αγγλοαμερικανών και τον νατοϊκών συμφερόντων. Ευρωπαϊκή Ένωση, Αμερικάνοι, Εγγλέζοι θέλουν με το ζόρι να επιβάλλουν στην Κύπρο μια """"λύση"""" για να εξυπηρετήσουν τα συμφεέροντά τους και τα συμφέροντα της Τούρκικης αστικής τάξης που συνδέονται με το βαθύ εθνικιστικό παρακράτος και τα οικονομικά συμφέροντα του ιμπεριαλισμού στην περιοχή. Το ΚΚΕ είπε το 2004 ξεκάθαρα ΟΧΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ και το ίδιο θα πει τώρα στην οποιαδήποτε παραλλαγή του. Πρώτα αποχώρηση και του τελευταίου κατοχικού στρατιώτη από την Κύπρο και μετά, μπορεί να γίνει πραγματική συζήτηση για λύση των Κυπρίων από τους Κυπρίους. Με κατοχικές δυνάμεις στον Βορρά να ελέγχουν τα πάντα, είναι αυτονόητο πως συζήτηση και διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνει. Είμαστε μαζί σας για παραπέρα προχώρημα του αγώνα για δικαιοσύνη στην Κύπρο. ΌΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕς ΤΟΥ!

tora KKE είπε...

Εεεεε Γρηγόρη πήρες φόρα ρεεε χαχαχα!

Οκ, πέρα από τις πλάκες, φίλοι το ΚΚΕ είναι μαζί σας! Όχι στο Σχέδιο ΑΝΑΝ γιατί με τα ΑΝ και ΑΝ το Κυπριακό, δεν΄λύνεται! Έξω η Κατοχή, Επιστροφή ΟΛΩΝ των προσφύγων στις εστίες τους, ούτε ένας στρατιώτης στο νησί!

Ο Γιάννης- Περιστέρι.

(μ.... Γρηγόρη απάντησε στο κινητό σου!:-)

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Ευχαριστούμε και τα 3 μέλη του ΚΚΕ που επικοινώνησαν.

Στους 2 τελευταίους να τους πούμε ότι με τον Κώστα βρισκόμαστε σε κατ' ιδίαν επαφή και αν θέλουν μπορούν και αυτοί να επικοινωνήσουν μαζί μας στο mail.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την Επιτροπή για τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στους αγώνες μας για ελευθερία.

Κυπρέος είπε...

Θα σας ζήλευε και ο Γκέμπελς, ρε! Γιατί δεν βάλατε ολόκληρη τη δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα για να τη δούμε κι εμείς; Να δούμε ότι βασικά επιρρίπτει ευθύνες στους αγγλοαμερικάνους, την Ευρωπαϊκή Ένωση και στους ηγέτες των δύο μεγάλων κομμάτων στην Ελλάδα που είναι έτοιμοι να συμβιβαστούν, φαίνεται ότι σας συμφέρει βάζετε! Είπε κανένας καμιά φορά ότι οι ξένοι έχουν κάτσει στ’ αυγά τους και ότι έχουν σταματήσει να απεργάζονται λύσεις που να εξυπηρετούν πρώτα και κύρια τα δικά τους συμφέροντα;
Ορίστε και το επίμαχο σημείο (για το κυπριακό) από τις δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα:
“Για να ξεκινήσουμε απ’ το Κυπριακό. Λέει ο κ. Παπανδρέου ότι το Κυπριακό πρέπει να λυθεί στα πλαίσια των αποφάσεων του ΟΗΕ. Δηλαδή, αποφάσεις που έχουν παρθεί εδώ και τριάντα χρόνια, προσαρμοσμένες στις νέες συνθήκες και προσαρμοσμένες, αν θέλετε, και στην επεξεργασμένη πρόταση που έχει η Κυπριακή Δημοκρατία. Και είπαμε το εξής: Γιατί πήρε θέση υπέρ του «σχεδίου Ανάν», το οποίο σίγουρα έρχονταν σε αντίθεση με το πνεύμα και το γράμμα των αποφάσεων του ΟΗΕ; Μην οπλιζόμαστε, λοιπόν, πίσω απ’ το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Τίτλος είναι αυτός και από κάτω είναι το «σχέδιο Ανάν».

Να σας πω και κάτι άλλο. Το «σχέδιο Ανάν» προωθείται απ’ το παράθυρο. Δε θα λέγεται «σχέδιο Ανάν», μπορεί να λέγεται αλλιώς. Η ουσία είναι αυτή. Οπωσδήποτε, κάτω απ’ την πίεση του κυπριακού λαού, τη μεγάλη πίεση του κυπριακού λαού, θα έρθει ολίγον μετασχηματισμένο. Αλλά, επί της ουσίας, με αυτά που βλέπουμε μέχρι σήμερα, τα πράγματα είναι άσχημα. Και δε θα εξαρτηθεί και μη φορτώσουμε τις ευθύνες, στην Προεδρία της Κύπρου. Ή, στον ψευτοπρόεδρο του ψευδοκράτους ή μόνο στην Τουρκία. Αυτοί, η Τουρκία και ο κ. Ταλάτ κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό που θα κρίνει την εξέλιξη του Κυπριακού, είναι η στρατηγική σημασία που αντιπροσωπεύει η Τουρκία έναντι των ΗΠΑ, τα παιχνίδια με τη Ρωσία, ο άξονας Γερμανίας – Ρωσίας κλπ.”

Ανώνυμος είπε...

Το ότι δεν ήθελε και να τραβήξει τελείως η Αλέκα το χαλί κάτω από τα πόδια του Ευέλικτου δε μας λέει τίποτε.

Η ουσία είναι ότι το Σχέδιο ξανάρχεται. Βγάζεις ψεύτρα την Αλέκα Κυπρέε;

Ο Χριστόφιας δε λέει ότι είναι "κυπριακής ιδιοκτήσίας" η διαδικασία; Εσείς δε λέτε ότι είναι φαντασιοπλήκτοι όσοι λεν πως ξανάρχεται; Ε, τότε πως η Αλέκα λέει ξανάρχεται το Σχέδιο Ανάν;

Ανώνυμος είπε...

Για δέστε το όμως και αυτό που είπε το Αλεκάκι, που δεν τόνισε ο Κυπρέος:

"Αυτοί, η Τουρκία και ο κ. Ταλάτ κάνουν τη δουλειά τους."

Μήπως εννοεί ότι ο Ευέλικτος δεν κάνει τη δουλειά του;

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

Ιδού, το κατά λέξη απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης της κας Παπαρήγα-έτσι για να μην υπάρχουν "απορίες".

Όσοι τις έχουν και μετά από την ανάγνωσή του, ας πάνε στη σελίδα του ΚΚΕ να διαβάσουν το ίδιο κείμενο και εκεί.

Το λινκ είναι το εξής: http://www.kke.gr/boyleytikes_2009/synenteyksh_ths_gg_ths_ke_toy_kke_sto_thleoptiko_stathmo_alter?morf=0

Η συνέντευξη, στο περί Κυπριακού σημείον:

Ν. Χατζηνικολάου:
Σας άκουσα σήμερα, να επιτίθεστε στο ΠΑΣΟΚ και στον πρόεδρό του και για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και να εκφράζετε ανησυχία για το τι θα κάνει αν γίνει κυβέρνηση την επόμενη ημέρα. Ιδίως για το Κυπριακό.
Και θέλω να ρωτήσω, γιατί έχετε αυτή την ανησυχία;
Ο κ. Παπανδρέου, υπήρξε υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Σημίτη και νομίζω ότι τα πήγε σε γενικές γραμμές καλά. Δεν είδα να κάνει κάποια μεγάλη υποχώρηση.

Αλ. Παπαρήγα: Για να ξεκινήσουμε απ' το Κυπριακό. Λέει ο κ. Παπανδρέου ότι το Κυπριακό πρέπει να λυθεί στα πλαίσια των αποφάσεων του ΟΗΕ. Δηλαδή, αποφάσεις που έχουν παρθεί εδώ και τριάντα χρόνια, προσαρμοσμένες στις νέες συνθήκες και προσαρμοσμένες, αν θέλετε, και στην επεξεργασμένη πρόταση που έχει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Και είπαμε το εξής: Γιατί πήρε θέση υπέρ του «σχεδίου Ανάν», το οποίο σίγουρα έρχονταν σε αντίθεση με το πνεύμα και το γράμμα των αποφάσεων του ΟΗΕ; Μην οπλιζόμαστε, λοιπόν, πίσω απ' το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Τίτλος είναι αυτός και από κάτω είναι το «σχέδιο Ανάν».

Να σας πω και κάτι άλλο. Το «σχέδιο Ανάν» προωθείται απ' το παράθυρο. Δε θα λέγεται «σχέδιο Ανάν», μπορεί να λέγεται αλλιώς. Η ουσία είναι αυτή. Οπωσδήποτε, κάτω απ' την πίεση του κυπριακού λαού, τη μεγάλη πίεση του κυπριακού λαού, θα έρθει ολίγον μετασχηματισμένο. Αλλά, επί της ουσίας, με αυτά που βλέπουμε μέχρι σήμερα, τα πράγματα είναι άσχημα. Και δε θα εξαρτηθεί και μη φορτώσουμε τις ευθύνες, στην Προεδρία της Κύπρου. 'Η, στον ψευτοπρόεδρο του ψευδοκράτους ή μόνο στην Τουρκία. Αυτοί, η Τουρκία και ο κ. Ταλάτ κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό που θα κρίνει την εξέλιξη του Κυπριακού, είναι η στρατηγική σημασία που αντιπροσωπεύει η Τουρκία έναντι των ΗΠΑ, τα παιχνίδια με τη Ρωσία, ο άξονας Γερμανίας - Ρωσίας κλπ.

Εντάξει, απενοχοποιεί τον Χριστόφια σε μία παράγραφο ως πράξη "συντροφικής" αλληλεγγύης, αλλά τον αδειάζει πλήρως στην επόμενη όταν ταυτίζει 100% τον Ταλάτ με την Τουρκία και τους Αμερικανονατοϊκούς. Ποιόν; Τον...σύντροφο Ταλάτ.

Εντάξει;

Κυπρέος είπε...

Φάληρε, το ότι ο Ταλάτ είναι εξαρτώμενος της Τουρκίας, εν τζιαι θέλουμε τζιαι παπά να μας το πει. Το έχει παραδεχτεί και ο ίδιος κάπου στες αρχές των συνομιλιών όταν ήθελε να μεταφέρει το μήνυμα ότι δεν μπορούσε να κάνει και πολλές υποχωρήσεις.

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

Απάντησε μου Κυπρέε, με το χέρι στην καρδιά τότε!

Με κάποιον εξαρτώμενο από την Άγκυρα-δηλαδή την Κατοχική Δύναμη- όση καλή πρόθεση και αν έχει...έχουμε Λύση του Κυπριακού από τους Κυπρίους;;;;;

Kypreos είπε...

Φάληρε, αυτό δηλ. η προώθηση μιας λύσης μπορεί αν καταστεί δυνατή, μόνο με κοινωνικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις, που θα στηρίζουν τις προσπάθειες των ηγεσιών των δύο κοινοτήτων για λύση. Αυτή η κοινωνική παρέμβαση πρέπει να εμπλέκει όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο κι από τις δύο κοινότητες, δηλ. να υπάρχει ένα άτυπο μέτωπο από τα κάτω. Πιστεύω ότι σε κάτι τέτοιο πόνταρε κι ο Χριστόφιας – ότι δηλ. ο Ταλάτ με την υποστήριξη των μαζών που το 2002 και 2003 με τις κινητοποιήσεις τους συνέβαλαν στο να εξαναγκαστεί ο Ντενκτάς να αποχωρήσει, θα μπορούσε να απεγκλωβιστεί από την Τουρκία και να επεξεργαστούν οι δυο τους μια “λύση από τους κυπρίους για τους κυπρίους”. Φυσικά αυτή η λύση δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη από την Ομοσπονδία, τόσο γιατί έχουμε δεσμευτεί με σχετικές Συμφωνίες Κορυφής και δύσκολο, για να μην πω αδύνατο, να κλώσουμε και δεύτερον γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να επανενωθεί σχετικά σύντομα ο τόπος.
Όμως απάντησε μου κι εσύ Φάληρε Κυπριώτη, με το χέρι στην καρδιά: Αποδέχεσαι την Ομοσπονδία ως λύση; Και μην μου φέρεις ως παραδείγματα, αν την απορρίπτεις, αυτά που περιελάμβανε το Σχέδιο Ανάν ή αυτά που λέει ο Χριστοδουλίδης στο άρθρο του για την Βοσνία – Ερζεγοβίνη, γιατί τούτα δεν είναι και τα καλύτερα παραδείγματα.

Αριστόδημος είπε...

Τούτοι της Επαγρύπνησης ότι τους πεις λέουν σου "αποδέχεσαι την ομοσπονδία ως λύση;"

Στην πραγματικότητα δε θέλουν απάντηση. Απλά θέλουν να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο που είναι να σου πουν "επειδή δε θέλεις ομοσπονδία και επειδή όλοι συμφωνούν ότι η λύση θα είναι ομοσπονδία, δε θέλεις λύση." ή "αφού δέχεσαι την ομοσπονδία, να δεχτείς ότι σου φέρει ο Χριστόφιας, γιατί η ομοσπονδία αυτά συνεπάγεται." Γνωστό το ακελικό κόλπο.

Να τους απαντήσουμε όμως μια και καλά: Στ' αρτζίθκια μας και αν θα είναι ομοσπονδία η λύση και αν δε θα είναι. Εμείς θέλουμε η λύση να έχει σωστό περιεχόμενο. Να είναι δίκαιη, να είναι λειτουργική, να είναι δημοκρατική, να αποκαθίστανται και να μη νομιμοποιούνται οι συνέπειες της κατοχής.

Εμείς ρωτούμεν τους όμως: "η λύση που αποδέχεστε και αποδεχτήκατε το 2004, ήταν ομοσπονδία;"

Το Σχέδιο Ανάν ήταν ομοσπονδία;

Και τους ρωτούμε κάτι άλλο:

Δέχεστε λύση που δε θα πηγαίνουν όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους (δηλαδή δε θα έχουν αυτό το δικαίωμα);

Δέχεστε λύση που δε θα φεύγει ο Αττίλας;

Δέχεστε λύση με εγγυήσεις;

Δέχεστε λύση όπου η μειοψηφία θα δικτατορεύει την πλειοψηφία;

Δέχεστε παραμονή εποίκων;

nekatomenos είπε...

Μάλιστα...
Εμένα που δεν είμαι του ΑΚΕΛ τι με κόφτει τι λαλεί μια περιθωριακή παλαιοκομμουνίστρια στην Ελλάδα;

Ανώνυμος είπε...

Μα εσένα δε σε πειράζει και αν έρχεται το Σχέδιο Ανάν.

Εσύ θα το ψηφίσεις όπως το 2004. Σωστά;

nekatomenos είπε...

1. Μα ξέρεις τζαι τι εψήφισα; Τζαι ένιωθα ένα τσιβίτζι στο αυτί μου τζείνη την μέρα.

2. Εννά με επείραζε αν επανέρχετουν το ίδιο σχέδιο γιατί τότε εν θα επαίρναν με τίποτε τζαι θα μας εμείνισκε η διχοτόμηση. Οι συντάκτες του μπλογκ σίουρα εύχουνται να έρτει ξανά το σχέδιο Ανάν για να νιώσουν οτι αγωνίζουνται [για την διατήρηση του κατεστημένου].

3. Άτε η Αλέκκα δικαιολογείτα να νομίζει οτι εννά ξαναέρτει το ίδιο σχέδιο, εν κολλημένη στον τζαιρό του Στάλιν τζαι τες αγκυλώσεις για τους κακούς δυτικούς τζαι τον Άγιο Στάλιν. Εσείς;

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

Κυπρέε, με συγχωρείς αν θα γίνω κουραστικός. Ναι, πιστεύκω πως άλλη λύση από την Ομοσπονδία δεν υπάρχει- αυτό έλεγε κατηγορηματικά και ο Τάσσος.

Και για να κόβουμε δρόμο κιόλας με κάποιους άλλους ο Τάσσος είχε πολλά πει με τα οποία θα συμφωνήσεις και συ και άλλοι αλλά δεν ξέρω γιατί, το ΑΚΕΛ τα συσκοτίζει και αν δεν είναι το επίσημο ΑΚΕΛ είναι οι διάφοροι που το ακολουθούν και που είναι πιο βασιλικοί από τον βασιλιά. Για παράδειγμα θυμίζω πως στην τελευταία του συνέντευξη στο Μεγκα ο Τάσσος Παπαδόπουλος σε σχετική ερώτηση για την ΕΟΚΑ τοποθετήθηκε ξεκάθαρα "ναι, ο αγώνας έγινε για την Ένωση" και προσθεσε, το βάζω κατά λέξη "εκ των υστέρω βέβαια λέω καλύτερα που δεν έγινε".

Το γιατι, το είπε αυτό είναι μια καλή συζήτηση αλλά όχι τωρα.

Επι του προκειμένου λοιπόν, ναι στην Ομοσπονδία με ΣΩΣΤΟ περιεχόμενο. Αυτά που αναφέρει όμως ο Χριστοδουλίδης, ΔΕΝ είναι αστεία. Δείχνουν τους κινδύνους που υπάρχουν σε μία Μη Λειτουργική Ομοσπονδία αν γίνει έτσι. Και στην περίπτωση της Κύπρου μια Μη Λειτουργική Λύση μπορεί να οδηγήσει σε χάος και διάλυση και πιθανώς σε ακύρωση ακόμα και της θέσης μας στην Ε.Ε.

Τα έγραψε σωστά πιο πάνω ο Αριστόδημος. Στο μόνο που έχω μια κάποια ένσταση είναι πως οι έποικοι είναι ένα λεπτό ζήτημα στο οποίο κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα κατηγορηματικός. Άλλωστε και ο Τάσσος είχε αποδεχθεί έναν συγκεκριμένο αριθμό εποίκων που θα προκριθούν για παραμονή στην Κύπρο με βάση τα καθαρά ανθρωπιστηκά κριτήρια. Το να πεις σε κάποιον να φύγει που είναι 25-30 χρονων ενώ γεννήθκε εδώ και ίσως με τον ένα γονέα Κύπριο ούτε απλό είναι ούτε σωστό.

Δεν πιστεύω πως η Ομοσπονδία είναι Δίκαιη Λύση. Δίκαιη Λύση, θα ήταν η συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και η κυριαρχία της σε όλο το μήκος και πλάτος του τόπου μας. Οτιδήποτε άλλο, είναι αποδοχή των απότοκων της εισβολής. Αλλά, εφ όσον οι ιδιοι το αποδεχτήκαμε μάλλον είναι ουτοπία να συζητάμε για κάτι άλλο.

Αυτό σημαίνει, πως η Ομοσπονδία αποτελεί την μέγιστη και τεράστια υποχώρηση μας. Άρα, για να γίνει αποδεκτή θα πρέπει τουλάχιστον να περιέχει όλες τις προϋποθέσεις.

Και πάνω από όλα, άμεση απομάκρυνση του κατοχικού στρατού και επιστροφή όλων των προσφύγων στις εστίες τους εφ όσον το επιθυμούν (πρόσφυγες και Ε/Κ και Τ/Κ)

Πέρα από όλα αυτά, το σχέδιο ΑΝΑΝ μετέτρεπε την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα άθλιο προτεκτοράτο άλλων εποχών και μόνο ευρωπαϊκό κράτος δεν θα παρέδιδε στους πολίτες της χώρας.

Εσύ Κυπρέε...βλέπεις πουθενά την κοινωνία τη δική μας ή την κοινωνία των Τ/Κ να είναι σε κινητικότητα; Βλέπεις πουθενά κοινωνική πίεση σε μαζικά επίπεδα προς τις ηγεσίες; Εγώ βλέπω εδώ από αδιαφορία μέχρι μούδιασμα και από εκεί τα ίδια μαζί με άνοδο του Έρογλου και αυτών που θέλουν δύο χωριστά κράτη.

Με αυτούς τους όρους στην κοινωνία , και με δεδομένο πως ο Ταλάτ είναι το ενεργούμενο της Άγκυρας για ποια λύση από τους Κυπρίους μιλάμε;

Ανώνυμος είπε...

To blog έχει διακηρυγμένη θέση υπέρ της δίκαιης λύσης.

Αντιστέκεται στην κατοχή και σε κάθε μορφής διχοτόμηση.

Γι' αυτό το γουστάρουμε.

Ενώ εσείς είσαστε υπέρ της διχοτομικής λύσης.

Ανώνυμος είπε...

" Στο μόνο που έχω μια κάποια ένσταση είναι πως οι έποικοι είναι ένα λεπτό ζήτημα στο οποίο κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα κατηγορηματικός. Άλλωστε και ο Τάσσος είχε αποδεχθεί έναν συγκεκριμένο αριθμό εποίκων που θα προκριθούν για παραμονή στην Κύπρο με βάση τα καθαρά ανθρωπιστηκά κριτήρια. Το να πεις σε κάποιον να φύγει που είναι 25-30 χρονων ενώ γεννήθκε εδώ και ίσως με τον ένα γονέα Κύπριο ούτε απλό είναι ούτε σωστό."


Τωρα που ενα σε ακουσει ο ρηγας ενα εχεις ασχημα ξεμπερδεματα!

Ανώνυμος είπε...

Ο Ρηγας να ηρεμησει.

Ανώνυμος είπε...

To KKE στο Κυπριακο μπορει να εκφραζει στην παρουσα φαση μαλλον για πολιτικες σκοπιμοτητες καλυτερες θεσεις απο το ΑΚΕΛ και τα αλλα Ελλαδιτικα κομματα , που ακουγονται ωραιες στα αυτια μας αλλα ευτυχως που δεν εχουμε τετοιο απολιθωμα στην Κυπρο.

Δυστυχως εχουμε το ΑΚΕΛ που σε πολλα του μοιαζει αλλα γενικοτερα ειναι καλυτερο κομμα οσο λανθασμενες θεσεις και εαν εχει σε ολα τα θεματα ιδιετερα αυτο της εξωτερικης πολιτιηκς και οικονομιας.

Φανταζομαι ποσο πισω θα ειμασταν ως κρατος εαν ειχαμε ενα ισχυρο ΚΚΕ στην Κυπρο.

Οσο για το Ακελ το ιδιο , η πενταετια του θα ειναι οδυνηρη καθως η οικονομικη του πολιτικη ειναι για κλαματα (και παλι οχι οσο ασχημη πολιτικη εαν ηταν το ΚΚΕ εδω) ενω στην εξωτερικη πολιτικη υποχωρουμε πιο γρηγορα απο οτι οι ιδιοι μπορουμε να αντιληφθουμε.

Και οι θεσεις που εκφραζουμε τωρα δεν θα μπορουν να εγκαταλυφθουν ευκολα στο μελλον οταν θα θελουμε πχ κατι αλλο εμεις καλυτερο απο την εκ περιτροπης προεδριας.

Σωστη η Παπαρηγα για αυτα που λεει για την εξωτερικη πολιτικη , αλλα δεν την πιστευω πως τα εννοει , και τα κομμουνιστικα κολληματα της οπως και τα κολληματα του ΑΚΕΛ μαλλον ειναι μεγαλο προβλημα οταν η επιλογη ειναι μεταξυ του συμφεροντος του λαου , της κοινωνιας , του κρατους ,η το συμφερον του κομματος η της "ιδεολογιας".

Υπενθυμιζω πως το ΚΚΕ το 2004 ψηφισε εναντιον της ενταξης της Κυπριακης δημοκρατιας στην ΕΕ για να αναφερω απλως ενα απο τα απειρα παραδειγματα.

Ανώνυμος είπε...

Η παρανομία ουδέποτε παραγει δικαιώματα. Συνεπώς, ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι έποικοι και οι απόγονοι τους είναι παράνομοι και πρέπει να φύγουν ΟΛΟΙ. Ανθρωπιστικό θέμα δεν υπάρχει. Ο εποικισμός είναι ΕΓΚΛΗΜΑ πολέμου και οι υπεύθυνοι ή συένοχοι-αποδέκτες τέτοιων εγκλημάτων οδηγούνται στα δικαστήρια.

Από πότε ένας έποικος αποκτά δικαίωμα ψήφου για το τί μέλλει γενέσθαι στην Κύπρο. Η ψηφοφορία τους καθιστά το δημοψήφισμα άκυρο διότι η αποδοχή της ψηφοφοριάς τους νομιμοποιεί.

Πουθενά στον κόσμο δεν νομιμοποιήθηκε ο εποικισμός και δεν πρόκειται η Κύπρος να είναι κακό προηγούμενο.

Ρήγας είπε...

Είναι λυπηρό να σας βιάζουν την μάνα μπροστά σας και εσείς να μιλάτε για τα δικαιώματα του βιαστή. Αυτό κάνουν κάποιοι (αριστεροί και δεξιοί) που έχουν καταντήσει τα γιουσουφάκια της νέας τάξης των καθεστώτων της δύσης. Τώρα αν αυτό είναι φετίχ, ή ό,τιδήποτε άλλο, αυτό δεν το γνωρίζω. Αλλά η πραγματικότητα παραμένει.

Ακούμε για δικαιώματα ΕΠΟΙΚΩΝ (!), αλλά δεν ακούμε για δικαιώματα ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ (!!).

Σχετικά με την Α. Παπαρήγα και το ΚΚΕ: Μπορεί να διαφωνούμε ιδεολογικά, αλλά πάντα κρατούν μια ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Χίλιες φορές ΚΚΕ παρά τους πυροβολημένους ανθέλληνες του ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ή άλλους όπως π.χ. το δικό μας ΔΗΣΑΚΕΛ.

Τί σχέση έχει όμως το ΚΚΕ με το ΑΚΕΛ;

Μήπως υπενίσσεστε ότι το ΑΚΕΛ είναι κόμμα αριστερό/ επαναστατικό; Ή ότι είναι εναντίον των Βρεττανοαμερικάνικων ιμπεριαλιστικών καθεστώτων; Το άλλο με τον Πόμπο το ξέρετε;

Όσο για αυτόν που μου ζητά να "ηρεμίσω", απαντώ ότι η επίθεση στο καθεστώς της κόκκινης χούντας του ξενόφερτου και ξενόδουλου ΑΚΕΛ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ. Για την ώρα, πάμε ΧΑΛΑΡΑ για ζέσταμα.

Και όποιος αντέξει.




Ρήγας

Πλαστήρας είπε...

Φάληρε Κυπριώτη

επέτρεψε μου να σε ρωτήσω κάτι: Τι εννοούσε ο Τάσσος όταν είπε "εκ των υστέρων καλύτερα που δεν έγινε". Τι δεν έγινε τι; Η Ένωση; Δε νομίζω να είπε τέτοιο πράγμα. Ο Τάσσος μαζί με τον Γιατρό ήταν οι μόνοι που τόλμησαν και διαφώνησαν αανοικτά νε τη Ζυρίχη. Α ξέχασα, και η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ.

Πλαστήρας είπε...

Περί ΚΚΕ και ΑΚΕΛ. Δεν είμαι καθόλου κομμουνιστής αλλά πιστώνω στο ΚΚΕ την πατριωτική στάση που τήρησε το 2004! Στο κάτω κάτω όλοι μας πολεμούμε τα Σχέδια της Νέας Τάξης για την Κύπρο.

Ένας πραγματικός αριστερός δεν μπορεί παρά να είναι ασυμβίβαστος επαναστάτης (Τσε) και όχι να γίνεται γιουσουφάκι των Αγγλοαμερικανών. Το ΑΚΕΛ μοιάζει πολύ περισσότερο με την ροζ αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και το νεοταξικό ΠΑΣΟΚ παρ΄αμε το ΚΚΕ.

Ρήγας είπε...

Εξ'άλλου το ΚΚΕ πολέμησε τους Γερμανούς. Γνωρίζοντας ότι πολεμούσε ένα μεγαθήριο.

Ενώ με τους Βρεττανούς, το ΑΚΕΛ έκανε (στην καλύτερη περίπτωση) την πάπια.

Για να είμαστε και πιο συγκειρμένοι:

Νέος Δημοκράτης (21 Δεκ., 1954): "Ο αγώνας του Κυπριακού λαού... καμοία σχέση δεν έχει με προβοκάτσιες. Γι’αυτό και ορισμένα έκτροπα που σημειώνονται καμοία σχέση δεν έχουν με τον λαό μας..."

Cyprus Mail (2 Απριλίου, 1955). "Η ηγεσία του ΑΚΕΛ εκφράζει την λύπη της... Το ΑΚΕΛ εντιτίθεται εις την ένοπλον βίαν.. Ο πατριωτικός Κυπριακός λαός δεν έχει καμοία σχέση με αυτές τις τρομοκρατικές πράξεις.."

Αντρέας Ζιαρτίδης (2/3 Απριλίου, 1955). "Οι εργάτες απορρίπτοντεας την τρομοκρατίαν και τους τυχοδιωκτισμούς καλούνται να συνενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα ισχυρό μαζικό πανεργατικό μέτωπο."

Νέος Δημοκράτης, (6 Απριλίου, 1955): "Δεν υπάρχει καμοία ανάγκη να κρυβόμαστε στο σκοτάδι της νύκτας για να ρίχνουμε δυναμίτες και άλλες εκρηκτικές ύλες..."

Η Κεντρική Γραμματεία του ΑΚΕΛ (Σεπτέμβρης 1955) καλεί τους Κυπρίους "να σαμποτάρουν τον έρανον υπέρ των πολιτικών κρατουμένων" και στη συνέχειαν κατεδίκασε: "την εισφοράν, διότι τα χρήματα, προωρίζοντο δια την αγοράν όπλων της εγκληματικής ΕΟΚΑ."

Εζεκίας Παπαιωάννου (11 Δεκεβρίου, 1955): "Όχι. Χίλιες φορές όχι. Προς τί οι αγώνες και οι θυσίες του λαού;"

Ζιαρτίδης (25 Ιανουαρίου, 1958): "Όσον αφορά την ομοσπονδίαν μας, επιθυμούμεν να δηλώσουμεν ότι δεν ευνοούμε την ένταση μεταξύ του Κυπριακού λαόυ και της κυβέρνησης."

Ρήγας είπε...

Και για να ΜΗΝ ξεχνιόμαστε:

Χρύσης Δημητριάδης (6/7/1964): "Χαιρετίζω εκ μέρους του ΑΚΕΛ την επάνοδο του Στρατηγού ΓΡΙΒΑ στην Κύπρο που συνιστά θετική συμβολή στον αγώνα για ειρηνική συμβίωση Ελλήνων και Τούρκων και για την κατάργηση μέσω του ΟΗΕ όλων των δεσμεύσεων της ανεξαρτησίας μας και για την άσκηση του απαράγραπτου δικαιώματος της αυτοδιάθεσης."

Εζεκίας Παπαϊωάννου (23/7/1964): "Η ρίζα της σημερινής ανώμαλης κατάστασης στην Κύπρο βρίσκεται στο γεγονός ότι ο κυπριακός λαός εμποδίστηκε από του να ενασκήσει το ιερό και αναφαίρετο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Αν το κυπριακό ζήτημα λυόταν ευθύς εξ αρχής με την ενάσκηση αυτού του δικαιώματος, δεν θα είχαμε σήμερα την εγκληματική στασιαστική δραστηριότητα και την έκρυθμη γενικά κατάσταση που δημιουργήθηκε. Ο κυπριακός λαός αγωνίζεται σήμερα ενωμένος και είναι έτοιμος να υποστεί οποιεσ-δήποτε θυσίες και δοκιμασίες για να καταργήσει τις δεσμεύσεις που τον εμποδίζουν να αποφασίσει ελεύθερα το μέλλον του. Αγωνίζεται να συντρίψει τα δεσμά της Ζυρίχης και να ασκήσει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος με το οποίο θα αποφασίσει ο κυπριακός λαός το μέλλον του είναι από τώρα γνωστό. Δεν υπάρχει μηδέ η παραμικρή αμφιβολία πως θα αποφασίσει να σμίξει την τύχη του με το μεγάλο αδελφό λαό της Ελλάδας. Στόχος λοιπόν του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του κυπριακού λαού είναι η ένωση και προς αυτόν τον στόχο θα βαδίσουμε όλοι ενωμένοι."

Γιάγκος Ποταμίτης (23/3/1967): "Εμείς οι Κύπριοι γνωρίσαμε την απόπειρα της εφαρμογής των φυλετικών και εθνικών διακρίσεων και με την Συνθήκη της Ζυρίχης… Όπως και στην Ροδεσία και στην Νότια Αφρική, οι λίγοι θέλουν να κυβερνούν τα εκατομμύρια των αυτοχθόνων, όπως εκεί ο ιμπεριαλισμός επέβαλε διά της βίας των όπλων την αποικιοκρατία και κρατεί ακόμη κάτω από την σιδηρά του πυγμή σκλάβους εκείνους στους οποίους ανήκουν αυτές οι χώρες, έτσι και εδώ στην Κύπρο οι γνωστές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις θέλησαν να επιβάλουν μια νόθη δημοκρατία, ένα πολίτευμα στο οποίο η μειονότητα έχει υπερδικαιώματα και υπερπρονόμια τέτοια, ώστε να τορπιλίζει και να διαλύει τις αποφάσεις της συντριπτικής πλειονότητας και να ανατρέπει και να εκμηδενίζει τη λαϊκή θέληση. Έσπειραν με την Συνθήκη αυτή τον σπόρο του χωρισμού και της διαίρεσης και άναψαν την φωτιά του εμφυλίου πολέμου. Χώρισαν την Κύπρο σε δύο φυλετικές ομάδες, δημιούργησαν χωριστά δικαιώματα για έκαστη τέτοια ομάδα, δικαιώματα των οποίων ο σκοπός δεν είναι η προστασία της μειονότητας, ούτε η παραχώρηση σε αυτήν ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή θεμελιωδών ελευθεριών. Τέτοια δικαιώματα και ελευθερίες προσέφερε και προσφέρει στους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας πλούσια η κυπριακή κυβέρνηση. Περισσότερα από όσα αναγνωρίζονται διεθνώς ως δικαιώματα των μειονοτήτων. Αλλά ο σκοπός εκείνων που επέβαλαν την Ζυρίχη και θέλουν να δημιουργήσουν σήμερα μια νέα Ζυρίχη δεν είναι η προστασία των Τουρκοκυπρίων, αλλά η δημιουργία μιας εκρηκτικής σφήνας μέσα σε αυτήν την κατά τα άλλα ήσυχη και ήρεμη νήσο. Η πολιτική των φυλετικών ή εθνικών διακρίσεων στην Κύπρο και παντού δημιουργεί εστίες αναταραχής και πολέμου."

Εζεκίας Παπαϊωάννου (26/6/1967): "Το ΑΚΕΛ υποστηρίζει την γνήσια ένωση άνευ εδαφικών ή άλλων ανταλλαγμάτων και είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε και παρέχουμε στην κυβέρνηση όλη μας την υποστήριξη και θα την παρέχουμε μέχρι να πραγματοποιηθεί αυτός ο στόχος και ο οποίος είναι κατά την γνώμη μας ο μόνος πατριωτικός εθνικός στόχος… Δεν υπάρχουν ενωτικοί και ανθενωτικοί στην Κύπρο. Υπάρχουν μόνο εκείνοι, οι οποίοι υποστηρίζουν την ένωση ολόκληρης της Κύπρου με την Ελλάδα, χωρίς εδαφικά ή διοικητικά ανταλλάγματα και εκείνοι οι οποίοι είναι έτοιμοι να παραχωρήσουν εδαφικά και διοικητικά ανταλλάγματα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ένωση."

Πηγή: Αχιλλέα Αιμιλιανίδη "Η Κοινοβουλευτική Συνύπαρξη Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων: 1960-1963", Εκδόσεις Επιφανίου, 2003, και "Πορεία προς την Καταστροφή: Κοινοβουλευτική Ιστορία 1964-1976".

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 8:07 μ.μ., μπορείς να μας υποδείξεις έστω κι ένα μέρος στον κόσμο οπού υπήρξαν πολεμικές συγκρούσεις και σοβαρές ταραχές, κόσμος προσφυγοποιήθηκε και υπήρξε και εποικισμός, και όταν ακολούθως (μετά κάποια χρόνια) επήλθε κάποια διευθέτηση ή λύση, και πράγματι επέστρεψαν ΟΛΟΙ οι πρόσφυγες στα σπίτια τους και έφυγαν ΟΛΟΙ οι έποικοι;
Θα καρτερώ μέρα νύχτα!

Πλαστήρας είπε...

Ανώνυμε 12:31

Μπορείς να μας πεις μια φορά που η Τουρκία σεβάστηκε την υπογραφή της;

Ανώνυμος είπε...

Πλαστήρα, αυτή είναι η απάντηση στο ερώτημα που έθεσα; Ας παμε τότε να βρούμε και να ρωτήσουμε τον μακαρίτη τον Βενιζέλο που υπόγραψε και σύμφωνο φίλιας μαζί τους! Ίσως κάτι παραπάνω θα ξέρει από μας!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 12.31

Ετσι πειράματα δεν έγιναν πουθενά στον κόσμο, κι εμείς δεν θα γίνουμε πειραματόζωα κανενός.

Εμείς αξιώνουμε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, αν εσείς αξιώνετε αδικία να πάτε να την βρείτε αλλού.

Ο φίλος σου ο Κόφι Ανάν, όταν επέβαλαν στην Ρουάντα το σχέδιο του (το σχέδιο που το γράψαν) έγινε αιματοχυσία ενός εκατομυρίου ανθρώπων.

Εκπτώσεις σε ανθρώπινα δικαιώματα, ΟΥΔΕΠΟΤΕ !

Ανώνυμος είπε...

Φαληρε εισαι ενα γιουσουφακι των δυτικων συμφωνα με τον ρηγα επειδη εχεις διαφορετικη αποψη στο θεμα των εποικων.Πως τολμας και μιλας για παραμονη εποικων?? Δεν αντιλαμαβανεσαι οτι η μονη λυση ειναι η Απελευθερωση και το πακεταρισμα ολων των εποικων πισω στη τουρκια??

Μην ρωτησεις ομως πως θα ερθει η απελευθερωση,θα δυσκολεψεις το ρηγα μας

Ανώνυμος είπε...

"Πλαστήρα, αυτή είναι η απάντηση στο ερώτημα που έθεσα; Ας παμε τότε να βρούμε και να ρωτήσουμε τον μακαρίτη τον Βενιζέλο που υπόγραψε και σύμφωνο φίλιας μαζί τους! Ίσως κάτι παραπάνω θα ξέρει από μας!"

Παντως σημερα η Τουρκια δεν ειναι καθολου φιλικη χωρα .


Η δικη μου γνωμη ειναι πως εαν ο Βενιζελος ηταν σιγουρος πως οτι υπεγραφε με την Τουρκια δεν σχετιζονταν με τα συμφεροντα της τοτε ελλαδικης εξωτερικης πολιτικης αλλα με την σημερινη , τοτε για ο Βενιζελος θα ηταν προφητης για οχι διορατικος πολιτικος αλλα αφελης.

Διοτι δεν ηταν ουτε προφητης ουτε αφελης , ο Βενιζελος αποφασιζε για τις συγκεκριμενες συνθηκες που επικρατουσαν τοτε.

Καταλαβαινεις πως το επιχειρημα σου ειναι φαιδρο και ειναι υβρις προς την νοημοσυνη σου και ολων των υπολοιπων.

Εγω περιμενω να απολογηθεις , να αναλογιστεις το ποσο παραλογα σκεφτεσαι και επειτα να καταβαλεις προσπαθεια να κρινεις τα πραγματα πιο ορθολογικα. Η καπως ορθολογικα.

Ανώνυμος είπε...

Ρηγα , εγω που σου λαλλω να ηρεμησεις στο θεμα των σχεδιων διαλυσης της κυπριακης δημοκρατιας ειμαι κατηγορηματικα αντιθετος. Οπως και στην ΔΔΟ γενικοτερα διοτι δεν πιστευω πως αυτο το πραγμα μπορει να ειναι κατι διαφορετικο απο διαλυση του κρατους μας.

Επισης πιστευω πως οποιος εχει αντιθετη αποψη , στο θεμα εαν ειναι αναγκαιο να διατηρησουμε το δημοκρατικο μας καθεστως ειναι επικινδυνος και τρομερα αφελης τουλαχιστον. Η απλα (αλλος τροπος προπαγανδας αυτος) το ατομο αυτο δεν αντιλαμβανεται πως η θεση που εχει στο συγκεκριμενο θεμα ειναι ισοτιμη με την διαλυση του δημοκρατικου κρατους μας .


Ομως.

Δεν μπορει καποιος στα πλαισια της διαφωνιας για ενα εξαιρετικα σημαντικο θεμα να λεει "φυετε που την Κυπρο" η "δεν πρεπει να εχετε δικαιωμα ψηφου" και ουτω καθεξης.


Επειδη θεωρω πως οσοι ειμαστε εναντιοι σε οτιδηποτε καταργει το δημοκρατικο καθεστως , την κυριαρχια και ανεξαρτησια του κρατους μας και μας υποβιβαζει εμας και τις επομενες γενιες σε πορεια προς εξαφανιση , βρισκομαστε σε ενα επιπεδο πιο πανω απο τους υπολοιπους ...

Θεωρω αναγκαιο να μην παρασυρομαστε και να μην εκφραζομαστε με φανατισμο η να λεμε πως οσοι διαφωνουν μαζι μας πρεπει "να πανε στην Κουβα".

Το σημαντικο ειναι οι αρχες στις οποιες βασιζουμε τις θεσεις μας εκτος εαν εσυ δεν βασιζεις τις θεσεις σου στις ιδιες αρχες.

θα μου πεις πως παρανοησα τις θεσεις σου. Ναι εν μερη συμβαινει και αυτο αλλα οι θεσεις σου δεν βρισκονται μακρια απο αυτο που ειπα.

Κλιμα εμφυλιου πολεμου ΔΕΝ μου αρεσει να αναπτυσεται.

Ναι μεν θεωρω οσους εχουν συγκεκριμενες θεσεις εν αγνοια τους ως ατομα που εξυπηρετουν τουρκικα συμφεροντα και πηγαινουν εναντιον των δικων τους συμφεροντων , αλλα δεν πρεπει να παρασυρομαστε εμεις οι ιδιοι και να προδιδουμε τις ιδιες αρχες με βαση τις οποιες εκφραζουμε τις θεσεις τις οποιες εκφραζουμε.

Και παλι υποθετω πως οσοι εχουν παρομοιες αποψεις μαζι μου , βασιζονται στις ιδιες αρχες.

Εαν αυτο δεν συμβαινει τοτε πρεπει να πω πως αυτο ειναι προβλημα.

και ειναι προβλημα διοτι η σωστες θεσεις πρεπει να εκφραζονται για τους σωστους λογους αλλιως αργα η γρηγορα αυτοι που εκφραζουν σωστες θεσεις θα αρχησουν να εκφραζουν και ζημιογονες.

Θα μου πεις για την καλιεργηση κλιματος εμφυλιου φταινε και μελη του Ακελ. Ναι μεν ,δεν το αρνουμε εγω καθολου αυτο.

Ρήγας είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε (1:59μμ), όταν λέμε "να πάνε στην Κούβα" (όσοι αποκυρήσσουν την Ελληνικότητα τους) δεν το εννοούμε κυριολεκτικά βεβαίως. Εννούμε ότι αποτελούν μεγάλη παραφωνία και είναι σαν δηλώνουν ότι δεν ανήκουν στην Κύπρο. Πού ανήκουν δηλαδή;

Δυστηχώς δεν μπορώ να βάζω σημείωση ("disclaimer") σε κάθε τι που λέω και που έχει μια δόση υπερβολής (για να τονίσει κάτι) ή μια δόση χιούμορ κλπ.

Ούτε έχω χρόνο, μην νομίζεις δηλαδή ότι κάθομαι με τις ώρες και ετοιμάζω κάτι που γράφω, το διορθώνω, το μελετώ, προσπσθώ να δω αν και πώς θα μπορούσε κάποιος να το πάρει στραβά και να πρέπει να το κτενίσω κλπ. και μετά το στέλνω. Δεν έχω τέτοιες πολυτέλειες χρόνου. Και αν τις είχα δεν θα τις ανάλωνα εδώ. :-)

Σχετικά με τις εμφυλιοπολεμικές συνθήκες, ανοίγεις μεγάλη κουβέντα. Έχω την εντύπωση ότι όταν φτάσουμε σε παραμονή υπογραφών λύσης, θα μπούμε σε κάποιου είδους εμφύλιο και δεν θάναι εμφύλιος δεξιών-αριστερών.

Τώρα, υπάρχει τέτοιο κλίμα σήμερα; Όταν βλέπω τα γιουσουφάκια του ΑΚΕΛ να προσβάλλουν το Ελληνιμό, δεν έχω κανέναν σεβασμό και καμοιά διάθεση για καλοσύνες. Δεν έχω τον παραμικρό σεβασμό.



Ρήγας

Faliros Fan Club είπε...

γεια σου ρε φάληρε, μυστηριώδη Blogger, επώνυμε που θα πεις πολλές αλήθειες...
Στις πολλές που θα πεις...μην ξεχάσει και να μας πεις το IQ σου....πλιζζζζζ

Πλαστήρας είπε...

Ανώνυμε 12:34

Θέλεις ν απεις ότι η Τουρκία σεβάστηκε τη συνθήκη της Λωζάνης;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Θα μας τρελάνεις εντελώς. Κωνσταντινούπολη, Ίμβρος, Τένεδος, Πατριαρχείο, Θράκη κλπ.

Επίσης, σύμφωνα με τη Συνθήκη, μεταξύ των άλλων πολλών ΑΠΟΠΟΙΕΙΤΟ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί μου, το Σχέδιο Ανάν, ναι επανέρχεται αλλά όχι...αεροπορικώς ούτε ατμοπλοικώς!! ΄Ηδη βρίσκεται στην Λευκωσία και είναι αυτό που διαπραγματεύεται ο ευέλικτος με την επίλεκτη ναινέκικη ομάδα του των περιβόητων επιτροπών! Τα όσα δέχθηκε μέχρι σήμερα, αυτά που μάθαμε και εκείνα που δεν μας είπαν...τι είναι δηλαδή; Μέρος ποίου σχεδίου είναι;

Για λίγο καιρό κοροίδεψαν το χρόνο με την αγγλική εφεύρεση της τάχατες ‘λύσης από τους Κύπριους για τους Κύπριους’ και τώρα που έφθασε ο κόμπος στο κτένι θα πρέπει να την..σερβίρουν!!!

Το Σχέδιο Ανάν ήταν συνέχεια των βρετανικών Ιδεών Γκάλι και το ‘νέο σχέδιο’ είναι η επαναφορά του Σχεδίου Ανάν! και η...επεξεργασία του! O Χριστόφιας δεν ήταν που είπε ότι ‘Είπαμε το ΟΧΙ για να τσιμεντώσουμε το ΝΑΙ;’, ε, λοιπόν εκόντεψεν η ώρα του ΝΑΙ. Γι΄αυτό και η επιστράτευση...δικών μας δημοσιογράφων μετά φαγητού και ποτού στο Τρόοδος και αλλού επι την επίβλεψη του Αλεξάντερ Ντάουνερ.



Παρατηρητής

Αφροασιάτης είπε...

Προς τους φίλους από το ΚΚΕ:

Σας ενοχλεί ότι αυτοί που είπαν ΝΑΙ συντάχθηκαν με τον αγγλοαμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Κατανοητό.

Δεν σας ενοχλεί ότι αυτοί που είπαν όχι συντάχθηκαν με τον Ντενκτάς, τους εθνικιστές Τούρκους στρατωτικούς και τους Γκρίζους Λύκους (και τους Έλληνες ομοϊδεάτες τους);

nekatomenos είπε...

Δηλαδή Πλαστήρα, δικαιούμαι να είμαι αριστερός φτάνει να... τηρώ τις προϋποθέσεις εθνικισμού [αυτό που εσύ λες πατριωτισμό κάνοντας κατάχρηση της έννοιας];

Δηλαδή η αριστερή μου σκέψη είναι αποδεκτή φτάνει να μην είναι ουσιαστικά αριστερή.

Δήλαδη η άποψη μου είναι σεβαστή φτάνει να μην την έχω.

Μάλιστα.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης, σύμφωνα με τη Συνθήκη, μεταξύ των άλλων πολλών ΑΠΟΠΟΙΕΙΤΟ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

σωστα μεχρι που εξεκινησεν ο αγωνας της ΕΟΚΑ και οι εγγλεζοι εφαρμοσαν το "διαιρε και βασιλευε"
και με αφορμη την ΕΟΚΑ εβαλαν την τουρκια ξανα στο παιχνιδι της κυπρου

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να λέμε και τα καλά και τα κακά κάθε πολιτικού κομματος.Εδω πρέπει να πούμε ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στην Αλέκα που δείχνει πραγματικά τι σημαίνει ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στον ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ Ιμπεριαλισμό.Χριστόφια είσαι ΝΤΡΟΠΗ της Αριστεράς.