Δράστης βιασμών και...Λ ι μ ν ί τ η ς !

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009





Αναδημοσιεύουμε χωρίς σχόλια το χθεσινό (3/9/2009) άρθρο του αγαπητού μας Λάζαρου Μαύρου


Σ Τ Η Ν ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ψυχολογική εξιχνίαση του χαρακτήρα και των κινήτρων του δράστη βιασμών, εντοπίστηκε ότι, το έγκλημα της βίαιης κατάργησης της ερωτικής, σεξουαλικής αυτοδιάθεσης του θύματος, το ποδοπάτημα και το κουρέλιασμα της προσωπικότητάς του, προέρχεται όχι μόνο από την αρρωστημένη βουλιμία του βιαστή να επιβάλει, διά της βίας, την ισχύ, τη θέληση και την εξουσία του σε βάρος του θύματος, αλλά και από την εξίσου αρρωστημένη ηδονή που αποκομίζει εξευτελίζοντας το θύμα του. Επιδιώκει και απολαμβάνει τη βίαιη σεξουαλική υποδούλωση και τον εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας του θύματός του.

Ε Π Ι Δ Ι Ω Ξ Η απόλαυσης του εξευτελισμού των θυμάτων της, εντοπίζεται διαχρονικά ως ένα από τα μονίμως ισχυρά κίνητρα της πολιτικής των Τούρκων κατακτητών σε βάρος των Ελλήνων Κυπρίων στην Κύπρο. Κληρονομημένο ως ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της τουρκικής κρατικής εξουσίας σε βάρος των υποδουλωθέντων, και στη συνέχεια εξοντωθέντων, λαών της Μικράς Ασίας. Στοιχείο της τουρκικής κρατικής εξουσίας σε βάρος, όχι μόνο των μη αφομοιωθέντων Κούρδων, αλλά, παλαιότερα, στις δεκαετίες του ’70 -’80, σε βάρος και των Τούρκων αγωνιστών της τότε επαναστατικής αριστεράς.

Α Υ Τ Η ΗΤΑΝ και χθες η κύρια επιδίωξη των Τούρκων κατακτητών και των Τουρκοκυπρίων συνεργατών τους, του κατοχικού καθεστώτος, όχι, βέβαια, μόνο σε βάρος των 650 Ελλήνων Κυπρίων που από την Τηλλυρία είχε «διευθετηθεί», με άδεια του Αττίλα, να πάνε για προσκύνημα μέσω του κατεχόμενου Λιμνίτη στον Αϊ-Μάμα της σκλαβωμένης Μόρφου. Τουρκική επιδίωξη, στόχος και σκοπός ήταν ο εξευτελισμός και το κουρέλιασμα της αξιοπρέπειας της κυπριακής Κυβέρνησης, της πολιτικής ηγεσίας και όλων των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο βιαστής δεν αρκείται να απολαμβάνει την υποταγή του θύματός του και την εξουδετέρωση της αντίστασής του, κατά τη διάρκεια διάπραξης του βιασμού. Ο κατακτητής δεν ικανοποιείται μόνο με την υπακοή, την υποταγή και τη νομιμοφροσύνη στην εξουσία του, που αναγκάζονται να επιδεικνύουν τα θύματα της κατοχής, χρήστες των διόδων του Αττίλα. Επιθυμεί να ηδονίζεται εξευτελίζοντάς τους κιόλας. Απολαμβάνει να τους αισθάνεται να σέρνονται εξευτελιζόμενοι ικέτες και να τον εκλιπαρούν, ενώ εκείνος τους επιφυλάσσει σαδιστικότερα καψώνια σμπαραλιάσματος της αξιοπρέπειάς τους.

Η Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Η της ψυχολογίας έχει επίσης εντοπίσει και μελετήσει και τις περιπτώσεις εκείνες όπου, κάποια από τα θύματα βιασμού, «ερωτεύτηκαν» τους βιαστές τους, όπως και θύματα βασανιστών τούς βασανιστές τους…

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ





Την αντιγραφή επιμελήθηκε ο Μόδεστος για το Christofias-Watch

9 Σχόλια:

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Έχει απόλυτο δίκαιο ο Λάζαρος. Μόνο δια της ψυχολογίας και της ανάπτυξης μαζοχιστικών τάσεων μπορεί να εξηγηθεί η τουρκολάγνα συμπεριφορά κάποιων.

Την συμπεριφορά κάποιων Κυπρίων ερμηνεύει πολύ καλ΄ένα βοβλίο κάποιου άλλου ψυχαναλυτή, το "Άκου Ανθρωπάκο" του Βίλχελμ Ράιχ.

Εύγε Λάζαρε για ακόμα μια φορά.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά μεν τους λαλείτε να διαβάσουν ανθρώπους που δεν τους ξέρουν. Μόνο αν βρείτε κανένα βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη, του Καζαμία, του Οξφορδιανού καθηγητή ή των εκδόσεων AKEL Ltd!

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Το christofias-watch δεν είναι χώρος για άσχετες με την επικαιρότητα προσωπικού τύπου βεντέτες.

Take it outside boys. Δε μας ενδιαφέρει ούτε για εσάς, ούτε για το τι κόμπλεξ έχετε προς τόν (πολύ αξιόλογο) Χ. Σενέκη, ούτε τι ψύχωση έχετε μαζί του.

Έχει δικό του blog, έχει τηλέφωνα, έχει e-mail, κανονίστε τα μεταξύ σας, εκτός blog.

Παρόμοιες άσχετες αναρτήσεις θα διαγράφονται.

========== είπε...

Έγινε τελικά η συνάντηση; Και αν ναι, τι ειπώθηκε τελικά στην συνάντηση (στην εντός των τειχών Λευκωσία) του επικεφαλής της πτέρυγας ασφαλείας της ΕΔΟΝ με αφανές τριμελές κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής που ήλθε εσπευσμένα προχθές;

Και γιατί αυτή η βιασύνη να οργανωθούν "καταστάσεις"; Ποιος βιάζεται;

Ανώνυμος είπε...

ο Άνευ_Ορίων είναι ένας αηδιαστικός φασίστας. Μόλις πριν λίγες μέρες έγραψε στο μπλογκ του (το οποίο ανήκει σε εκδότικο συγκρότημα των κατεχομένων) τα εξής ρατσιστικά:

''για την σφαγή με ξιφολόγχες 320 (τόση ακρίβεια!) ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων στρατιωτών (από τούρκους στρατιώτες)''

ο Άνευ_Ορίων έχει πάθει παράκρουση φασισμού. Αποκαλύπτεται πόσο μεγάλος ναζιστής είναι, και φαίνεται πως στα νιάτα του θα άνηκε στην ΕΟΚΑ Β, αφού δεν εξηγείται αλλιώς η ειρωνία του προς τον Σενέρ Λεβέντ

γιατί λέει ειρωνικά "τόση ακρίβεια" για τον αριθμό 320; Μόνο ένας Τούρκος εθνικιστής θα έλεγε κάτι τέτοιο.

ο Άνευ_Ορίων ειρωνεύεται τον αριθμό 320 διότι θέλει να κάνει τους εχθρούς του (τους Ελληνοκύπριους) να μην ασχοληθούν με το θέμα, να θεωρήσουν πως ο Σενέρ Λεβέντ δεν είναι αξιόπιστη πηγή και πως είναι παρανοϊκός που αναφέρεται σε 320 νεκρούς Ελληνοκύπριους

τελικά μόνο έτσι δικαιολογούνται τα μαύρα χρήματα που μάλλον εισπράττει για το μπλογκ του, το οποίο ανήκει σε εκδοτικό συγκρότημα των κατεχομένων (ελεγχόμενο από τον τουρκικό στρατό)

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

Από της ιδρύσεως του το ΑΚΕΛ ουδέποτε αγωνίστηκε για την Κύπρο και τα δίκαια της. Οι δήθεν αγώνες του ΑΚΕΛ αφορούσαν ταξικά θέματα, διαφορές εργοδοτών-εργαζομένων και διάφορες άλλες αναρχο-ταραχές.
Για την Κύπρο τίποτε. Ηθελε να μένει αμέτοχο και η ανοχή του αυτή έγινε πλάτη για τους εχθρούς της Κύπρου είτε αυτοί ήταν Αγγλοι, είτε ελληνόφωνοι φασίστες. Οπως πολύ παραστατικά περιγράφει ο Λάζαρος Σκαλιστής, ενώ υπήρχαν αδιάσειστα στοιχεία για το πραξικόπημα του 74, άφησαν τον Μακάριο να τα βγάλει πέρα μόνος του. Η υπόσχεση των 2000 ανδρών δεν υλοποιήθηκε. Αντίσταση εναντίον του πραξικοπήματος υπήρχε μέν, αλλά από ατομικές πρωτοβουλίες και όχι συντονισμένα/οργανωμένα από το ΑΚΕΛ. Το ΑΚΕΛ πάσχει από φοβικά σύνδρομα τεραστίων διαστάσεων. Ισχύει το "άιστους άλλους να μάχονται, εμάς δεν μας κόφτει".

Ουδέποτε το ΑΚΕΛ κατέβηκε σε εκλογές με δικό του υποψήφιο. Στήριζε πάντα μια ανεξάρτητη δήθεν μαριονέττα ή ένα Πρόεδρο του κέντρου. Το ΑΚΕΛ δεν ξέρει τι σημαίνει η λέξη "ευθύνη". Ηταν πάντα ένα κόμμα ανεύθυνο και ευθυνόφοβο μαζί.

Ο Χριστόφιας ήταν η πρώτη φορά που κατέβηκε σας υποψήφιος καθαρά αριστερός (imish). Δεν ανέχεται οποιανδήποτε κριτική. Θεωρεί τον εαυτό του αλάθητο και ξερόλα. Χάνει εύκολα την υπομονή και την ψυχραιμία του γιατί η διαφωνία είναι γι αυτόν κάτι πρωτόγνωρο. Ουδέποτε τον αμφισβήτησε κάποιος στο ΑΚΕΛ εξ αιτίας του "πίστευε και μη ερεύνα" που υπάρχει στο ΑΚΕΛ.

Οποιος λοιπόν διαφωνέι μαζί του ή τον κριτικάρει αυτόματα τον υπονομεύει, τον υποσκάπτει, ή είναι της ΕΟΚΑΒ, είτε δεν θέλει λύση.

Τα λουριά έχουν σφίξει πολύ και ο χρόνος κυλά χωρίς φρένο. Διαβλέπω ο Χριστόφιας θα στριμωχτεί πολύ και είτε θα αποδεχθεί καταστροφικές λύσεις (λόγω άγνοιας και απειρίας) είτε θα εγκαταλήψει τις συνομιλίες με κλάματα.

Είμαι βέβαιος ότι τώρα που κατάλαβε τις λέξεις "ευθύνη" και "κριτική" θα σκέφτεται "δεν καθόμουν στ αυγα μου, τι ήθελα έτσι Προεδριλλίκι"

ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΛΟΣ ΚΚΕ είπε...

Απολογούμαι αδέλφια Κύπριοι που χάθηκα, αλλά έχουμε προεκλογικό τώρα στην Ελλάδα.

Θα λείψω για λίγο, γιατί το Κόμμα μας χρειάζεται όλους.

Θα συνεχίσω να σας διαβάζω, αλλά δε θα παρεμβαίνω για λίγο καιρό.

Να είστε καλά. Υπομονή με τους Συνασπιστούλληδες του ΑΚΕΛ, τους Κύπριους Τσίπρες που λυμαίνονται το κυπριακό κράτος.

Θεόδουλος είπε...

ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΑΝΕΥ-ΟΡΙΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΡΩΝΕΥΤΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟΝ ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ. ΟΥΤΕ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙΣ.

ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ, ΑΦΟΥ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥ ΕΡΟΓΛΟΥ, ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ. ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙΣ ΤΟΝ ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ.

ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ Ο ΑΘΛΙΟΣ ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ, Ο ΑΝΕΥ-ΟΡΙΟΝ, ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΤΕΙ ΤΟΝ ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ!

Ανώνυμος είπε...

και ηλικιακός ρατσιστής, και αντισενερικός ειρωνευτής, και σημαίνων στέλεχος της ΕΟΚΑ Β

*Ιοσίλιος*