ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ"!

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009



Το ΕΛΑΜ πρέπει να μου στήσει ανδριάντα!


Δεν μπορούμε να επιχειρηματολογήσουμε ότι ο τρόπος με τον οποίο ενήργησε η Αστυνομία στην τελευταία μαζική έφοδό της στο κέντρο της Λευκωσίας, στα πλαίσια της καταπολέμησης του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης, ήταν και ο τέλειος τρόπος. Ούτε μπορούμε να γνωρίζουμε αν υπήρξε κακή μεταχείριση ή όχι εναντίον αλλοδαπών (που αν υπήρξε θα φανεί και είναι καταδικαστέα).

Η ουσία όμως, είναι ότι λαθρομετανάστευση υπάρχει. Χιλιάδες παράνομοι αλλοδαποί βρίσκονται στην Κύπρο χωρίς άδεια παραμονής από τις αρχές.

Χιλιάδες μάλιστα εισέρχονται από τα κατεχόμενα (είναι τυχαία η σύνδεση Λατάκειας-κατεχομένων νομίζετε;). Ολόκληρες συνοικίες έχουν γκετοποιηθεί και είναι απροσπέλαστες.

Βεβαίως για την κατάσταση, φταίει η παθητική πολιτική σχεδόν όλων των κυβερνήσεων από το 1990 και μετά όταν ξεκίνησε το πρόβλημα να παρουσιάζεται και μετά να εντείνεται.

Και βεβαίως υπάρχουν πάμπολλα κυκλώματα συμφερόντων που τροφοδοτούν το φαινόμενο. Χιλιάδες από εμάς που εργοδοτούν παράνομα, παράνομα βρισκόμενους στην Κύπρο αλλοδαπούς. Χιλιάδες από εμάς που νοικιάζουμε τα σπίτια μας σε δεκάδες άτομα που είναι εδώ παράνομα, απλά γιατί έτσι τα παίρνουμε χοντρά. Οργανώσεις που έκαναν επάγγελμα την ενασχόληση με τους αλλοδαπούς. Άτομα που δεν είχαν ποτέ να παρουσιάσουν κάτι σχετικό με υπεράσπιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που έγιναν όψιμοι αντιρατσιστές.

Σίγουρα για το φαινόμενο αυτό μπορούν και πρέπει να παρθούν μακροπρόθεσμα ή και προληπτικά μέτρα.

Όμως κάτι πρέπει να γίνει εδώ και τώρα, για μια κατάσταση, η οποία έχει γίνει πολύ σοβαρή. Μια μικρή χώρα όπως η Κύπρος, δεν μπορεί να σηκώσει μια τόσο μεγάλη δημογραφική αλλοίωση. Και δεν μπορεί να διαταράσσεται τόσο ανώμαλα ο κοινωνικός ιστός.

Όχι, δεν είμαστε ρατσιστές. Κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει τους Κύπριους, που ήταν αλληλέγγυοι και φιλόξενοι σε πολλούς λαούς της περιοχής ως ρατσιστές.



Στη φωτογραφία, μέλη του ΕΛΑΜ διαδηλώνουν μαζί με τον Anef_Oriwn υπέρ του Νεοκλή Συλικιώτη. Η συγκάλυψη και ενίσχυση της λαθρομετανάστευσης με τις ενέργειές του, κάνει το κίνημά τους, πιο δυνατό και πιο μαζικό.


Πολύ περισσότερο δεν μπορούν μας κατηγορήσουν ως ρατσιστές, όσοι προωθούν ρατσιστικές λύσεις του Κυπριακού προβλήματος και ξαφνικά έγιναν οι μεγάλοι κήρυκες (δήθεν) του αντιρατσισμού (όπως π.χ. ο γνωστός μισογύνης και ηλικιακός ρατσιστής νταής ("θα σπάσω τα δόντια του Φάληρου Κυπριώτη") Anef_Oriwn .

Το ζήτημα δεν είναι συναισθηματικό. Όχι δεν είναι κατώτεροι από εμάς οι παράνομοι μετανάστες. Και βεβαίως είναι άνθρωποι, που σε πολλές περιπτώσεις είναι εξαθλιωμένοι και δεν είχαν την ίδια ευνοϊκή τύχη με εμάς. Και όχι, κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος.

Το ζήτημα είναι ότι βάσει σχεδίου, η Κύπρος αλλοιώνεται δημογραφικά. Σχεδίου το οποίο προωθεί η Τουρκία (και επιμένουμε: γι' αυτό και η σύνδεση κατεχόμενα-Λατάκεια).

Υπάρχει, καλώς ή κακώς πρόβλημα, λαθρομετανάστευσης. Και κάθε κράτος, έχει το δικαίωμα να ρυθμίζει την είσοδο και την έξοδο σε αυτό.

Οπότε, μέτρα καταστολής, κυρίως από την αστυνομία πρέπει να λαμβάνονται.

Οφείλει η πολιτεία να λάβει μέτρα. Ήδη έχει λάβει, κυρίως ως προς το ζήτημα της γρηγορότερης εξέτασης αιτήσεων πολιτικού ασύλου. Όμως αυτά δεν αρκούν.

Γιατί υπάρχουν άτομα που είναι εδώ παράνομα και ΔΕΝ είναι αιτητές ασύλου.

Οι λεονταρισμοί του Συλικιώτη προς την Αστυνομία, δείχνουν δυστυχώς μία παρεξηγημένη αντίληψη περί διεθνισμού και μια ελαφρότητα, που δεν μπορεί να διέπει τον Υπουργό Εσωτερικών.

Ήδη όπως ο Τάκης Κουνναφής υπέδειξε στο Συλικιώτη εδώ και καιρό, θα έπρεπε ο Συλικιώτης να εξαιρεθεί από θέματα μετανάστευσης, καθότι πιθανόν να διέπεται από ιδιαίτερη προκατάληψη (δέστε πιο κάτω).

Η αναπόφευκτη συνέπεια της αδυναμίας της Πολιτείας να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης, είναι η ενίσχυση του ρατσισμού, όπως φάνηκε και σε όλη την Ευρώπη.

Μήπως τελικά συμφέρει στους όψιμους "αντιρατσιστές", να ενισχύονται ρατσιστικές τάσεις στην κοινωνία, όπως το κρυπτοακελικό ΕΛΑΜ (τους σκιώδεις στυλοβάτες του σημερινού καθεστώτος), για να ενισχύονται και οι ίδιοι και οι πολιτικοί τους χώροι, ως το δήθεν ιδεολογικό αντίβαρο στους ρατσιστές;

Η συμπαιγνία ΑΚΕΛ-ΕΛΑΜ, για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται. Η συνταγή είναι απλή. Συντηρούν κάποιοι το πρόβλημα, δημιουργούν ρατσισμό, ενισχύουν το ΕΛΑΜ, ενισχύονται και οι ίδιοι!

Η Αστυνομία πολύ πιθανόν να πρέπει να δράσει πιο συγκρατημένα ή με περισσότερη προσοχή. Όμως αλλίμονο αν δεν υπάρξουν κατασταλτικά μέτρα για αντιμετώπιση του φαινομένου.

Και σας το λέμε: κανένας μα κανένας από τους μεγάλους "αντιρατσιστές", δεν έχει κάτι να προτείνει.

Αν δε συλληφθούν και απελαθούν οι παράνομοι μετανάστες, πως θα αντιμετωπιστεί άραγε το φαινόμενο;

Φαίνεται για τους όψιμους "αντιρατσιστές", ότι δεν υπάρχει καν πρόβλημα λαθρομετανάστευσης και οργανωμένης δημογραφικής αλλοίωσης!

ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH


Αναδημοσιεύουμε σχετικά: 1)
άρθρο του Τ. Κουνναφή από το Φιλελεύθερο (5/9)
2)
τη σημερινή ερώτηση του Λ. Μαύρου (30/9) 3) άρθρο του Σ. Ιακωβίδη από τη Σημερινή (30/9)


Φιλελεύθερος: 5/9/2009, Τ. Κουνναφής: "Οι λαθρομετανάστες δεν είναι πολιτικοί πρόσφυγες"



Γι’ άλλη μια φορά, ο Υπουργός Εσωτερικών («Φιλελεύθερος», 28/8/2009)
επιχειρεί να προσωποποιήσει τις ιδιότυπες αντιλήψεις που έχει για το θέμα της λαθρομετανάστευσης σαν διαφορά μεταξύ του και του γράφοντος, ωσάν να μην αντιλαμβάνεται πως με τις ενέργειές του είναι το σύνολο της Κυπριακής Κοινωνίας που διαφωνεί και βλάπτεται. Μάλιστα, στρεψοδικώντας ο κ. Νεοκλής Συλικιώτης επιμένει να μού... εξηγεί πώς «ανθρωπιστικά πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους αιτητές πολιτικού ασύλου» (ουδείς διαφωνεί με αυτό) ενώ ακριβώς η διαφωνία και η επίκρισή μας, αφορά: • Την ψευδεπιγραφή σαν «αιτητών πολιτικού ασύλου» λαθρομεταναστών, από ένα συνεργείο που τους «δασκαλεύει» να σκίζουν όλα τα έγγραφα ταυτότητάς τους, ώστε (ακόμα και έποικοι που διοχετεύονται στη Δημοκρατία) να... βαφτίζονται «αιτητές πολιτικού ασύλου»! Και το συνεργείο αυτών των επαγγελματιών «προστατών» δεν είναι άγνωστο στον Υπουργό Εσωτερικών, αφού μαζί τους (λίγες μέρες πριν ν’ αναλάβει το Υπουργείο Εσωτερικών) συγκρουόταν με την Αστυνομία.

Χωρίς ευγένειες και αβρότητες, λοιπόν, αφού ο Υπουργός Εσωτερικών τολμά να μάς κατευθύνει χαρακτηρισμούς (λιβέλου)σαν «ρατσιστές» και «ξενοφοβικούς» (αν απευθυνθεί στο Υπουργείο Υγείας, θα δει ότι τα παραδείγματα που του αναφέραμε αποδεικνύονται από την αλληλογραφία των αποθρασυμένων προστατευμένων του) του λέμε ξεκάθαρα: Ο Νεοκλής Συλικιώτης στερείται της έξωθεν καλής μαρτυρίας για τις προσωπικές του απόψεις στο θέμα «λαθρομετανάστευση» και έπρεπε ο ίδιος να ζητήσει να αυτοεξαιρεθεί από το χειρισμό του θέματος.

Και, τώρα, επί της ουσίας των ισχυρισμών του:

α) Η μείωση των αιτητών πολιτικού ασύλου, για την οποία κομπάζει ωσάν ν’ αποτελεί προσωπικό του επίτευγμα, οφείλεται στην αποκάλυψη του μηχανισμού «βαφτίσματός» τους, και αφετέρου στην ευσυνειδησία αρμόδιων λειτουργών, οι οποίοι (πολλές φορές) ένιωσαν αφόρητη την πίεση των προστατευομένων του κ. Συλικιώτη, που καταφεύγουν κοντά του ύστερα από την απόρριψη πολλών αιτήσεων.

β) Ο Υπουργός ισχυρίζεται ότι μειώθηκαν οι «αιτητές», αλλά αποκρύβει την αλήθεια και το σημείο αιχμής με όλες τις πολιτικοκοινωνικο-οικονομικές του συνέπειες, δηλαδή: Αυτοί που η αίτησή τους απορρίπτεται αντί αμέσως ν’ απελαθούν, ειδοποιημένοι από τους μεσάζοντες-προστάτες, εξαφανίζονται για ν’ αποφύγουν τη σύλληψη, και παραμένοντας στην Κύπρο εργάζονται παράνομα. Ξέρουν στο Υπουργικό Συμβούλιο για ποιο αριθμό μιλάμε; (Οι πληροφορίες του «Φιλελεύθερου» τούς ανεβάζουν γύρω στις 30.000!)


γ) Την ίδια ώρα που ο Ν. Συλικιώτης έστελλε την «απάντησή» του στον γράφοντα, επιχειρούσε μέσω Διυπουργικής Επιτροπής να δοθεί καθεστώς μόνιμης παραμονής και απασχόλησης σε 6.000 άτομα που εισήλθαν παράνομα μέσω των Κατεχομένων, και που η εντεταλμένη από τον Νόμο Υπηρεσία αποφάνθηκε ότι δεν ήταν πολιτικοί πρόσφυγες, όπως ισχυρίζονται.

δ) Η συντριπτική πλειονότητα όσων ισχυρίζονται ότι είναι «πολιτικοί πρόσφυγες» (και εισέρχονται, κυρίως, μέσω Κατεχομένων) αποδεικνύεται τελικά ότι ψεύδονται, και ο μόνος σκοπός που έρχονται στην Κύπρο είναι η απασχόληση και η είσπραξη δημόσιου βοηθήματος. Ο Υπουργός Οικονομικών γνωρίζει πόσα πληρώνει μηνιαίως το Κράτος σε «αιτητές πολιτικού ασύλου», που τελικά αποδεικνύεται ότι ψεύδονται; Και αφού (συχνά) αναφέρεται και στα ευρωπαϊκά θέσμια ο Ν. Συλικιώτης, ερωτάται: Υπάρχει άλλη χώρα στην Ευρώπη που λαθρομετανάστες, απλώς δηλώνοντας «αιτητές πολιτικού ασύλου», εισπράττουν δημόσια βοηθήματα στο ίδιο ύψος με αυτά που λαμβάνουν οι πολίτες της;

Έχει η Κύπρος (με το εδαφικό και πληθυσμιακό της μέγεθος) με τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή και τον εποικισμό, με την (ήδη) αλλοίωση του δημογραφικού της χαρακτήρα, με τη διόγκωση οικονομικών προβλημάτων λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης και την επερχόμενη ανεργία, τις αντοχές για να δεχτεί το κύμα της λαθρομετανάστευσης;

ε) Επαίρεται ο Υπουργός ότι με τη δραστηριότητα, τις ενέργειες και τους χειρισμούς του στην Ε.Ε. πέτυχε ανακοπή της λαθρομετανάστευσης. Ας μάς πει (και με αριθμούς) πόσους λαθρομετανάστες επανεγκατέστησε σε άλλες χώρες, συγκριτικά (λογουχάρη) με ό,τι πέτυχε η Μάλτα.

στ) «Δεν επιτρέψαμε την απέλαση αιτητών ασύλου» επιμένει ο Υπουργός, αποκαλώντας «αιτητές ασύλου» εκείνους που η καθ’ ύλην- αρμόδια κρατική Υπηρεσία, καθώς και η Αστυνομία, έκριναν ότι ΔΕΝ είναι «αιτητές ασύλου».

Το υπονοούμενο ότι «ξένες Υπηρεσίες»... επιβάλλουν στην Αστυνομία (και στην Κυπριακή Δημοκρατία, συνεπώς) να απελαύνει «ως τρομοκράτες» τους «αιτητές ασύλου» δεν αφορά τον γράφοντα, αλλά τα αρμόδια κρατικά όργανα. Φαίνεται ότι ο Ν. Συλικιώτης διαθέτει «προσωπική Υπηρεσία Πληροφοριών» υπεράνω του Νόμου και των κρατικών Υπηρεσιών.

ζ) Όντως ο θεσμός των «αιτητών πολιτικού ασύλου» πρέπει να τυγχάνει παγκόσμιου σεβασμού. Γι’ αυτό ακριβώς και είναι εγκληματική η πράξη όσων επαγγελματιών... «αντιρατσιστών» ψευδεπιγράφουν λαθρομετανάστες σε «αιτητές πολιτικού ασύλου».

Η αναφορά του κ. Συλικιώτη στους πρόσφυγές μας του 1974 αποτελεί ατυχέστατη (και ιερόσυλη) σύγκριση. Ξέρει ο Υπουργός Εσωτερικών κάποιον πρόσφυγά μας που μετέβη λαθραία και εισήλθε παράνομα σε ξένη χώρα, διεκδικώντας τα δικαιώματα και την προστασία που τυγχάνουν οι πολιτικοί πρόσφυγες;

Όλοι όσοι μετέβησαν στο εξωτερικό, μετέβησαν νόμιμα (ακόμη και η Ελλάδα δεν δέχτηκε πρόσφυγες χωρίς ταδιδιωτικά έγγραφα) και όλοι εργάστηκαν σκληρότατα, με βάση τη νομοθεσία της φιλοξενούσας χώρας.
Παρά την (αναγκαστική) μακρηγορία, νιώθω την ανάγκη μιας προσωπικής αναφοράς: Στα 40 και πλέον χρόνια της δημοσιογραφικής μου υπηρεσίας (τα 37 ως αρχισυντάκτης-διευθυντής) έτυχε να κρίνω (και να επικρίνω) πολλές πράξεις κυβερνητικών αξιωματούχων, μερικές φορές καθ’ υπερβολήν και (ίσως) με εκτρεπόμενη αυστηρότητα. Μόνον, όμως, με την παρούσα Κυβέρνηση παρατηρείται τόση αλλεργία στην κριτική και τόση αλαζονεία για το αλάθητο των κυβερνώντων.

Μάλιστα, με τη θλιβερή τακτική (με πολλή ευκολία) ν’ αποδίδονται «αλλότρια κίνητρα» στον κρίνοντα ή «προσωπική εμπάθεια» κατά του κρινομένου. Γι’ άλλη μια φορά καλώ τον Ν. Συλικιώτη (αλλά και όσους αντιδρούν ομοίως) εάν μπορεί ν’ αποδείξει άλλα κίνητρα πέραν της (εκ δημοσιογραφικής και δεοντολογικής) υποχρέωσής μας να υπηρετήσουμε το Δημόσιο Συμφέρον, ελευθέρως να τα... ονοματίσει!


Υ.Γ.: Τα αντιρατσιστικά και αντιξενοφοβικά κηρύγματα αλλού, κύριε Συλικιώτη. Όταν ο γράφων κινδύνευε επανειλημμένα τη ζωή του για την αλληλεγγύη του στους αγωνιζόμενους της περιοχής κατά του Ιμπεριαλισμού, οι (σημερινοί) κληρονόμοι της Επαγρύπνησης «περί άλλων ετύρβαζον».


ΣΗΜΕΡΙΝΗ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΕ 30.9.09

Να κρατήσουμε στο αρχείο μας τα ονόματα (α) Νεοκλής Συλικιώτης (νυν υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Χριστόφια) και (β) Ηλιάνα Νικολάου (νυν Επίτροπος Διοικήσεως) για να θυμόμαστε, μετά από χρόνια, όταν το πρόβλημα της ήδη ογκούμενης λαθρομετανάστευσης θα «γονατίσει» την Κύπρο, για να γνωρίζουμε, τότε, ποιοι ήσαν το 2009 οι πρωταγωνιστές επικράτησης της ανομίας και της παράλυσης των νόμων του κράτους, και ποιοι απαγόρευαν στην Αστυνομία να εκτελέσει τα καθήκοντά της ως όργανο εφαρμογής του νόμου;

Λάζ. Α. Μαύρος

Η Αστυνομία δεν είναι η βολική «συτζιά του μαύρου»

ΣΗΜΕΡΙΝΗ, 30/9/09, Σ.ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ

ΜΙΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ επιχείρηση της Αστυνομίας εναντίον λαθρομεταναστών ήταν ικανή, πρώτον, να αναδείξει την ασυνεννοησία στα κυβερνητικά δώματα.

Δεύτερον, να διατυπωθούν, με τη μεγαλύτερη ευκολία, κωμικοί ισχυρισμοί περί «ξενοφοβικών αντιλήψεων και ρατσιστικών στερεοτύπων».

Τρίτον, να εξισωθούν οι νόμιμοι μετανάστες με τους σωρηδόν εισβάλλοντες εκ των κατεχομένων, λαθρομετανάστες.

Τέταρτον, αντί να επαινεθεί η Αστυνομία επειδή προσπάθησε να επιβάλει το Νόμο και την τάξη στις εντός της Λευκωσίας γκετοποιημένες περιοχές, δέχθηκε ανεπίτρεπτες επιθέσεις.

Πέμπτον, οι όψιμοι υπερασπιστές των λαθρομεταναστών αγνοούν ή υποτιμούν ότι εξαιτίας πολιτειακής και κυβερνητικής ολιγωρίας, οι λιγοστοί πλέον κάτοικοι της παλιάς Λευκωσίας ζουν ουσιαστικά σε ξένο, ανασφαλές και οιονεί εχθρικό περιβάλλον.

Πρώτα απ’ όλα, τι ήταν αυτή η έκρηξη Συλικιώτη, ότι αυτός έχει την ευθύνη της μεταναστευτικής πολιτικής; Σωστά! Αλλά και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης δεν έχει την ευθύνη της διατήρησης του νόμου και της τάξης;

Όταν εκ του μη όντος ξέσπασαν πρόσφατα επεισόδια γύρω από το τέμενος Ομεριέ, όλοι κατήγγειλαν την δήθεν ολιγωρία της Αστυνομίας. Τώρα που η Δύναμη, με στοχευμένη επιχείρηση επιδίωξε να υλοποιήσει 25 εντάλματα έρευνας και άλλα 21 για συλλήψεις προσώπων για εξιχνίαση εγκλημάτων, καταγγέλλεται με «αποτροπιασμό» και κατηγορείται για «εισβολή», που πλήττουν, τάχα, τις αρχές ενός σύγχρονου κράτους.

Να μας επιτραπεί να διαφωνήσουμε και με θέσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως και με όλους όσοι θεωρούν ότι οι λαθρομετανάστες είναι υπεράνω του νόμου και δικαιούνται να καταχρώνται της φιλοξενίας μας, ατιμωρητί.

Οι Κύπριοι, στη συντριπτική πλειοψηφία τους δεν είναι ούτε ρατσιστές ούτε ξενοφοβικοί. Ξένους ξενίζουν από αρχαιοτάτων χρόνων. Όμως, η Κυπριακή Δημοκρατία αντιμετωπίζει ένα φοβερό πρόβλημα, εκείνο της λαθρομετανάστευσης. Καθ’ ομολογίαν Συλικιώτη, το 40% των λαθρομεταναστών διοχετεύονται μέσω των κατεχομένων. Είναι κατά πλειοψηφία μουσουλμάνοι.

Οι στόχοι της κατοχικής Τουρκίας είναι εμφανείς: Πρώτον, να πλημμυρίσει τις ελεύθερες περιοχές με λαθρομετανάστες, αφού η ίδια αρνείται να εφαρμόσει συμφωνίες για επανεισδοχή τους στη χώρα προέλευσης. Δεύτερον, να αλλοιώσει τη δημογραφική σύνθεση και των ελευθέρων περιοχών, διά της επιβολής του μουσουλμανικού στοιχείου.

Τις προάλλες είδαμε όλοι την αλαζονική απαίτηση μουσουλμάνων να μη ενοχλούνται κατά το ραμαζάνι τους. Συχνά αλλοδαποί προκαλούν επεισόδια επειδή δεν αμείβονται όπως οι νόμιμοι κάτοικοι της νήσου!

Όλο και πιο συχνά αλλοδαποί εμπλέκονται σε σοβαρά εγκλήματα, ακόμα και σε διακίνηση λαθρομεταναστών. Ο Ν. Συλικιώτης λέγει ότι η κυβέρνηση έχει μεταναστευτική πολιτική. Και ότι μειώθηκε δραστικά ο αριθμός αιτητών ασύλου. Η ουσία είναι αλλού: Ότι, δηλ. από κάποιους εντός ή και εκτός Κύπρου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι εδώ βρίσκεται το Ελντοράντο, όπου δίνονται άφθονες και παχουλές παροχές και εργασία σε όσους ξένους έλθουν νόμιμα ή παράνομα.

Από την άλλη, χρόνια κυβερνητική ανεπάρκεια και αδιαφορία δεν επέτρεψαν την έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος με μέτρα για ενσωμάτωση των νόμιμων και αποτροπή εισόδου των παράνομων. Η κυβέρνηση καλείται να διερευνήσει τι έκαναν επί του προκειμένου η Βρετανία και η Γαλλία. Όμως, ας μην κατηγορείται πάλι η Αστυνομία, επειδή μερικοί τη θεωρούν ως τη βολική «συτζιά του μαύρου». Τα περί ξενοφοβίας και ρατσισμού, είναι προσχήματα για επικάλυψη της ανυπαρξίας ουσιαστικής και αποφασιστικής αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης ως του υπ’ αριθμόν δύο κινδύνου για την Κύπρο.



81 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φάληρε Κυπριώτη,
Καλείσαι να πάρεις θέση και μην κρύβεσαι! Αισθάνθηκες να σε απειλεί ο Άνεφ Ορίων με μπουνιά για να σου σπάσει τα δόντια;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί είναι το τι αισθάνθηκε;

Όλος ο κόσμος είδε την απειλή!!!!

Ο Φάληρος δεν κιοτέυει και δε φοβάται.

Αλλά αυτό δεν κάνει την ανεφική απειλή λιγότερο απειλή!

Άνεφ Φασίστα, εσύ κρύβεσαι. Πίσω από μια οθόνη υπολογιστή της επαγρύπνησης του ΑΚΕΛ

Αριστερός Πατριώτης είπε...

Παιδιά, η ανάρτησή σας χτύπησε κέντρο!

Να προσθέσω και γώ κάτι. Τα ΑΚΕΛΑΡια βλέπουν τους λαθρομετανάστες ως μελλοντικούς εκλογείς. Θέλουν να τους νομιμοποιήσουν, για να παίρνουν μετά τους ψήφους τους (επειδή το ΑΚΕΛ τους στήριξε οι νομιμοποιημένοι λαθραίοι θα το προτιμούν).

Πολιτικές σκοπιμότητες ολοκάθαρα!

Αλωνάρης είπε...

Μπορείς να μας πεις Αριστερέ Πατριάρχη, που βασίζεις το συμπερασμά σου;

Έχεις κάποια πραγματικά γεγονότα να μας παραθέσεις;

ΠΑΟΛΑ είπε...

Έχω μια εισήγηση για να λυθεί το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης: Να τους μαζέψουμε και να τους στείλουμε όλους στο σπίτι της Ηλιάνας Νικολάου να κοιμούνται μαζί της!

Σοφός είπε...

Ο αριστερός πατριώτης έχει δίκαιο.

Ο στόχος συγκάλυψης των λαθρομεταναστών, είναι για να τους κάνει πελάτες το ΑΚΕΛ.

Δεν εξηγείται αλλιώς.

Ανώνυμος είπε...

Παολού, θα πηγαίνεις κι εσύ εκεί για βίζιτες;

1974 είπε...

Έχετε κι εσείς βλέπω τους "αντιρατσιστές" σας στην Κύπρο.

Σαν αυτά τα γελοία υποκείμενα που χτύπησαν το ΡΕΣΑΛΤΟ!

Φίλοι της Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, σας πιστώνω ότι αντιμετωπίζετε τα πολιτικά ζητήματα με μεγάλη ωριμότητα.

Ανώνυμος είπε...

Προς κόκκινο τριαντάφυλλο: Ώρα να πάεις να κάνεις και καμιά π... σε κανένα αιτητή ασύλου να τους περάσει ο καημός εδώ μέσα..:-)

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω το κόκινο τριαντάφυλο να πα΄ρει μία στην επιτροπή ομαδικά ίσως δούμε λίγη ησυχία

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΦΡΟΣ:

Μα ρε βλάκες Δηθεν "Κνίτες και Αριστεροί".....αν ήσασταν αριστεροί, μαρξιστές ή οτι άλλο αυτοχαρακτηρίζεστε (για χάριν του christofiaswatch και ΜΟΝΟ - γιατί χαζοί δεν είμαστε και καταλαβαίνουμε)
...δε θα τολμούσατε να τα βάλετε με το Συλικιώτη που είπε τα πράγματα με το όνομα τους αλλά αντιθέτως επρεπε να κατακτρίνετε τη στάση της αστυνομίας!!

Τη συμπεριφορά τους που ήταν τουλάχιστον απανθρωπη και κτηνώδης.
Τη σύλληψη όσων ήταν απλά μελαμψοί και χωρίς να τους ζητηθούν ουτε καν άδειες παραμονής!!!

Πάντως οι θέσεις του ΚΚΕ είναι εντελώς διαφορετικές ρε δήθεν Κνίτης ΑΡΧΙΔΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ....μάλλον Καρατζαφύρερ είσαι και το παίζεις Κνίτης!!!

ΕΝΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ : ΑΣΣΙΧΤΗΡ ΠΑΠΑΡΑ!!!

ΠΑΟΛΑ είπε...

Προς Ανώνυμο 9:43

Όχι, γιατί δε γουστάρω άπλυτους ή τουρκόρατσες όπως εσένα. Εξάλλου αν περισσέψει κανένας της Ηλιάνας αυτή τον στέλλει στη μάνα σου.

Περικλής είπε...

Κάφρε, μπορείς να μας πεις ποια ήταν η επίσημη θέση του ΑΚΕΛ;

Τι είπε ο Γ. Θωμά και η Ελένη Μαύρου;

Ποια η θέση της ΕΔΕΚ;

Αν δεν κάνω λάθος, η προσπάθεια της Αστυνομίας επικροτήθηκε από την Αριστερά της Κύπρου.

Μόνο κάποιοι περιθωριακοί διαφωνούν.

Ανώνυμος είπε...

Προς Ανώνυμο 9:43

ναι ρε ανωνυμε ενομισες εν ετσι ευκολο να σε εξυπηρετησει η παολα.
Πρεπει να εισαι λουμενος,καθαρος,με τιν μερσενταρα σου,το γιοτ σου,το εξοχικο στο πρωταρα.Συνοδος πολυτελειας η παολου!! Οπως το κομμα της το ΔΗΚΟ,οπου εβρει "φαι" μουνταρει!!

Ρήγας είπε...

Έχω την εξής πρόταση για να λυθεί το μεταναστευτικό τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Όποιος πατά το πόδι του στην Κύπρο να του δίνουμε ένα φυλλάδιο που να λέει το εξής:


>>>>>Όποιος φέρει είκοσι κεφάλια Τούρκων στρατιωτών ή εποίκων, παίρνει αμέσως Κυπριακό διαβατήριο και εισητήριο (χωρίς επιστροφή) για να πάει να ζήσει όμορφα και ωραία σε οποιανδήποτε μη-ρατσιστική, μη-φασιστική ειρηνική Ευρωπαϊκή πόλη επιθυμεί: Επιλέξτε μεταξύ Λονδίνου, Παρισιού, Άμστερνταμ, Βρυξελλών και Βερολίνου.

/Χριστουγενιάτικες προσφορές/: Για κάθε μέλος των Γκρίζων Λύκων θα λαμβάνετε και μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στην πόλη που θα πάτε.

Welcome to Cyprus and we hope you will enjoy your stay.<<<<<



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Κάφρος:

Τι με ρωτάς για το Ακελ?
Εν κ ειμαι εκπροσωπος του ακελ, ουλλοι θέλουν να γίνονται ελεγχοι για να νοιωθουν ασφαλισμενοι αλλα να μεν καμνουν επιδεικτικα επιχειρησεις για να καλυψουν τες ανικανοτητες κ τη μαυρη εικονα της αστυνομίας

ακρότητες να μεν γινουνται ομως. Οι ντοπιοι εγκληματιες εν πολλα παραπανω σε αριθμο από τους ξένους..

αλλα να μεν μου το παιζουν καποιοι αριστεροι κ καλα δαμέσα...νομιζοντας οτι θα παρασυρουν τους πραγματικους αριστερους....

Ρήγας είπε...

Πάολα, μην φοβάσαι τίποτε απολύτως.

Για την μάνα τους όμως ό,τι και να τους πεις, αυτοί δεν ψαρώνουν. Εδώ γουστάρουν να τους την βιάζουν ομαδικά οι Τούρκοι, στους Πακιστανούς θα κωλώσουν;


Ρήγας

ΠΑΟΛΑ είπε...

Ρήγα

Δε φοβάμαι κάτι τέτοια αντράκια. Πρόκειται για σεξουαλικά πεινασμένα όντα που εκτονώνονται σε επαναπροσεγγιστικά όργια. Σαδομαζοχισμός που θα έλεγε και ο Φρόυντ.

ΠΑΟΛΑ είπε...

@ Ανώνυμο 3.14

Ποιος σου είπε ρε ούφο ότι είμαι του ΔΗΚΟ; Και ποιος σου είπε ότι γουστάρω να το κάνω με λεφτά; Αν ήταν έτσι θα ήμουν η πρώτη που θα πήγαινα στα σεμινάρια της UNOPS, εκεί που σας μαθαίνουν να γίνεστε γιουσουφάκια έναντι αδρής αμοιβής.

Ανώνυμος είπε...

Ρήγα, γιατί δεν ξεκινάς εσύ την σταυροφορία σφαγής των τούρκων στρατιωτών και εποίκων για να δώσεις και το καλό παράδειγμα; Και να μην κάνεις απλώς τον μάγκα πίσω από μια οθόνη;

Ανώνυμος είπε...

Ο πιο ακατάλληλος, έγινε υπουργός

Ανώνυμος είπε...

ρε ανωνυμε 5:19 ο ρηγας εν απασχολημενος τωρα,εν εσσο της παολας τζιε δειχνει της ποσο βαρια ενι η π..... του τσολια! Την κυπρο απελευθερωνει την αυριο!

Ανώνυμος είπε...

Ρε πιο πάνω ανώνυμε. Ξέρεις πόσο βαριά εν η πούτσα του γεννίτσαρου, οξά να ρωτήσω τη μάνα σου; Ο τζύρης σου ξέρει;

Bobby Sands είπε...

μια και μαζευτήκατε όλοι εδώ ναινέκια μου, ακέλες, εδονίτες, εποικόφιλοι και Ταλατόφιλοι, απαντάτε μου μια ερώτηση που με κατατρέχει καιρό τώρα: τελικά θα το λύσει το κυπριακό ο σύντροφος, όπως διακήρυσσε, ή μας δούλευε για να βγει πρόεδρος και να πηγαίνει μούχτιν διακοπές στην Αστυπάλαια;

Ανώνυμος είπε...

εσυ παντως ξερεις για νασε ετσι σιουρος!! εισαι γεννιτσαρουι?

Ρήγας είπε...

ΤΣΙΜΠΗΣΑΝ τα νενέκια και βγήκαν από τον υπόνομο για να ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ποιούς ακριβώς;

Τα ΜΕΧΜΕΤΖΙΚ και τους ΕΠΟΙΚΟΥΣ!

Και ρωτώ: Υπερασπίζονται το χέρι που τους ταΐζει, ή μήπως υπερασπίζονται το ίδιο τους το αίμα;

Έλα να βλέπω χέρια να δούμε αν κάποιο νενέκι μπορεί να απαντήσει.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

ε τι να καμει ο καημενος ο χριστοφκιας,επιεν στη αστυπαλαια.Εννεν τασσος που ειχεν κοτερο να γυριζει στο αιγαιο

Ανώνυμος είπε...

που τους υπονομους εντα ποντικια που φκενουν,τις παρασκευες.Τζιε η βρωμα τους γεμονει καθε περιπτερο που τρυπωνουν

Ανώνυμος είπε...

Ρηγόπουλο, για κόψε τις φλέβες σου για να δούμε τι αίμα τρέχει. Να δούμε αν είσαι γαλαζοαίματος για να σε υπερασπιστούμε.

Bobby Sands είπε...

τι έγινε ρε αγέλες (προβάτων), θα λυθεί το κυπριακό; γιατί δεν απαντάτε;

α, και κάτι άλλο. με το σημερινό του άρθρο ο κωσταντίνου του πολίτη, είναι ακόμη καλός; για διαβάστε το αγέλες μου... εσάς κοροιδεύει

Ανώνυμος είπε...

Το ένα μάτι βλέπει ίσια
Το άλλο τον ουρανό
Το τρίτο και καλύτερο τους λαθρομετανάστες

Ρήγας είπε...

Από την "Ένωση":

SKATAS* Δ√À ªΠ¡√™
* Οι ΣΚΑΤΑΕΣ επί αγγλοκρατίας ήταν επαγγελματίες ελ-
ληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι, οι οποίοι πληρώνονταν από
την κυβέρνηση των αποικιοκρατών για να αφοδεύουν στις
παραλιακές λιμνούλες όπου το νερό της θάλασσας μετατρε-
πόταν σε άλας. Το μέτρο αυτό το σοφίστηκαν οι αποικιο-
κράτες, για να μην μαζεύουν οι έλληνες το άλας μιας και ήταν
ένα από τα βασικά μονοπώλια που έφερναν πολύ χρήμα στα
ταμεία τους. Στην συνείδηση του λαού μας οι σκατάες έγι-
ναν το συνώνυμο του προδότη, του χαφιέ, του σπιούνου, του
υπηρέτη των άγγλων, του πουλημένου στον εχθρό, του βρω-
μιάρη σιέση, του πράκτορα και του παλιάνθρωπου. Έκτοτε
ο λαός μας αποκαλεί ΣΚΑΤΑΕΣ όλους αυτούς που συνερ-
γάζονται με τον εχθρό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εναντίον
των συμφερόντων του ίδιου του λαού τους. Τουτέστιν ο Μα-
κάριος Δρουσιώτης είναι ένας ΣΚΑΤΑΣ.
Στην αγαπημένη μου Γιαλούσα το 1931 στην Οκτωβριανή
μας εξέγερση οι συγχωριανοί μου έκαναν το καθήκον τους και
ταυτοχρόνως μια πλάκα ολκής την οποία φυσικά και πλή-
ρωσαν πολύ ακριβά. Μόλις μαθεύτηκαν τα νέα της εξέγερ-
σης σημαιοστολίστηκε όλο το χωριό (ελληνικές σημαίες, ρε
σκατάες) και οι πιο τολμηροί άρχισαν τις καταστροφές αγ-
γλικών συμφερόντων. Οι πιο τολμηροί κατέφθασαν στις απο-
θήκες άλατος το βράδυ κάνοντας μεγάλες ζημιές. Νοείται ότι
άφησαν εκεί και τα κόπρανά τους. Το πρωί ένας σκατάς τους
κάρφωσε και οι εγγλέζοι στρατιώτες τους έκαναν άχρηστους
στο ξύλο.
Στο δικαστήριο οι Γιαλουσίτες ισχυρίστηκαν ότι ήταν αθώ-
οι, ΣΚΑΤΑΕΣ στην υπηρεσία των Άγγλων . Ο κόσμος φύρτη-
κε από τα γέλια πλην του δικαστή ο οποίος τους επέβαλε δυ-
σβάστακτα πρόστιμα. Τον Δεκέμβρη του ίδιου μηνός στον κα-
φενέ του χωρκού μέρα μεσομέρι οι συγχωριανοί μου έγδυσαν
έναν σκατά και του έχωσαν έναν φελλό λαμιντζάνας μέσα
στον κώλο. Λέγεται ότι οτι το επάγγελμα του σκατά έκλειψε
από την Καρπασία γύρω στο 1932. Επανήλθε σε άλλη μορφή
μετά το 1974...

Bobby Sands είπε...

ένα εξαιρετικό κείμενο Ρήγα. Γενικά το τελευταίο τεύχος της ένωσις είναι εκπληκτικό.

Σκατά στους σκατάες

Ρήγας είπε...

Χε χε... "επανήλθε σε άλλη μορφή μετά το 1974.." Τέλειο! Επανήλθε σε μορφή "δημοσιογράφου" (καλά, λέμε τώρα) στον Yeni Politi.


>>>Ne Mutlu Nenek Diyenim<<<

(μτφ. "Τί Ευτυχία να Είσαι Σκατάς")



Ρήγας

Πλαστήρας είπε...

Γεια κι από μένα.

Όντως το τελευταίο τεύχος της Ένωσις (τζι ας γινεί το γαίμαν μας αυλάτζιν) είναι άπαιχτο. ΣΤο εξώφυλλο είναι η φάτσα του Άνευ_Οργίων.

Ρήγα πρέπει να έχεις μεγάλο κουράγιο να διαβάζεις Yeni Politi. Το μόνο καλό που μπορεί να προσφέρει αυτή η κωλοφυλλάδα είναι να πηγαίνει ολόισια για να ανακύκλωση.

Πλαστήρας είπε...

Είδατε απόψε στην εκπομπή του Κώστα Γεννάρη τον Γλαύκο Κληρίδη; Ο άνθρωπος είναι ένας αμετανόητος νενέκος. Απορώ πως η Ενωτική Παράταξη πήγε και έπεσε στην αγκαλιά αυτού του προδότη!

Ρήγας είπε...

Το εξώφυλλο της Ένωσης μου θύμησε το εξής:

"Do not imagine, comrades, that leadership is a pleasure. On the contrary, it is a deep and heavy responsibility. No one believes more firmly than Comrade Napoleon that all animals are equal. He would be only too happy to let you make your decisions for yourselves. But sometimes you might make the wrong decisions, comrades, and then where should we be?"

--George Orwell, Η Φάρμα των Ζώων, Κεφάλαιο 5 (1945).



Ρήγας

κομαντάτε είπε...

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ.

Apistos-Apatridos είπε...

Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ, ΤΖΙΑΙ ΠΟΛΛΑ, ΜΑ ΠΟΛΛΑ, ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΥΣΜΕΝΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

η Κύπρος είναι ελληνική

οι Κύπριοι Αριστεροί είναι Έλληνες

το ΑΚΕΛ είναι κεφαλαιοκρατικλο

το ΑΚΕΛ είναι το ΕΛΑΜ

*Ιοσίλιος*

Πρόσφυγας είπε...

ΡΑΤΣΙΣΤΗ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΗ
Αν εκατάλαβα καλά θεωρείτε τον Συληκιώτη.

Ενώ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ τους υπερασπιστές των αδικημένων ανεξαρτήτως εθνικότητας / θρησκείας όπως Κουνναφή (με το σιέρι ίσιαπανω δίπλα που τον επίσης αντιρατσιστή ρατσιστή Σαμψων) τον Λάζαρο (με τα καθημερινά αντιρατσιστικά ρατσιστικά του προγράμματα) τζε φυσικά εσάς με τον δυνατό αντιρατσιστικό ρατσιστικό σας έργο και λόγο?:

Οπως:

«Όποιος φέρει είκοσι κεφάλια Τούρκων στρατιωτών ή εποίκων, παίρνει αμέσως Κυπριακό διαβατήριο και εισητήριο (χωρίς επιστροφή)….» Ρήγας ο Μαντέλας
«Όχι, γιατί δε γουστάρω άπλυτους ή τουρκόρατσες όπως εσένα. Εξάλλου αν περισσέψει κανένας της Ηλιάνας αυτή τον στέλλει στη μάνα σου» Πάολα η Doris Lessing

Κωστάκης Μιχαήλ είπε...

Φίλοι μου, στο κυπριακό καφενείο, έχει θεαθεί τελευταίως και ο γνωστός Ασλανοπίθηκος!

knitaki είπε...

Αυτός ο Συλικιώτης τι κουμάσι είναι;

ΠΑΟΛΑ είπε...

Ο Συλικιώτης είναι ένας πρώην προλετάριος νυν νεοταξίτης ροζ αριστερός (αλά ΤΣΥΡΙΖΑ)

Ανώνυμος είπε...

"Ο Συλικιώτης είναι ένας πρώην προλετάριος νυν νεοταξίτης ροζ αριστερός (αλά ΤΣΥΡΙΖΑ)"

Δεν ειναι αναγκη την Βλακεια και το καραγκιοζιλικι να το θεωρουμε "νεοταξισμο" , ο τυπος δεν καμνει τον παλαβον επειδη εσχει ξενους Αμερικανους Μαστρους αλλα επειδη εν παλαβος.

Ανώνυμος είπε...

για να δουμε ενα εν να αηκουν οι αλλοι της κυβερνησης να καμνει τον Καραγκιοζη ο Σιλικιωτης. (Δεν αρκεψε που φετος ο ανθρωπος.)

Ρήγας είπε...

Όπως είχαμε στην Ελλάδα τους λεγόμενους "Γερμανοτσολιάδες" που τους έπιαναν τον κώλο οι Ναζί και αυτοί αναφωνούσαν 'Sieg Heil', έχουμε σήμερα και στην Κύπρο τους Μεχμετζίκ-βρακάδες που τους πιάνουν τον κώλο οι Βρεττανοί, Αμερικάνοι και Τούρκοι και αυτοί υπερασπίζονται τους Τούρκους στρατιώτες και τους έποικους (όπως το ανθρωπάκι της ντροπής πιο πάνω που υπογράφει ως 'πρόσφυγας').

>>>>Ποιοί είναι οι Κύπριοι προλετάριοι; Αυτοί με τις Φιλιππινέζες οικιακές βοηθούς, ή αυτοί που αγοράζουν και πουλούν λευκή σάρκα προλετάριων από ανατολικές χώρες;<<<<

Διότι την /εργατική αλληλεγγύη/ ΔΕΝ την έχουμε δει ΠΟΥΘΕΝΑ εκτός από διακυρήξεις. ΠΟΤΕ ρε ανίκανοι, άχρηστοι, ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ψευδοαριστεροί, ροζ, ΚΟΤΕΣ, ΑΚΕΛΙΚΟΙ (κάνω τον πλεονασμό για να δώσω έμφαση) βγήκατε να μιλήσετε για την καταπίεση των ξένων εργατών (οικιακών βοηθών και καλιτέχνιδων και άλλων;) Ή επειδή εκεί ΒΟΛΕΥΕΣΤΕ κάνετε τις πάπιες;

ΑΚΕΛ = Κοτόπουλα με ιδεολογία!



Ρήγας

PLANITAS είπε...

Πρόσφυγα, τι τάθελες τζιαι συ ν’ ανακατωθείς με τα πιτέρα τζιαι να σε φάσιν οι όρνιχες τζιαι τα πετεινάρκα, τύπου Ρήγας, Πλαστήρας και λοιπά Επιτρόπουλα. Μόνο η Παολού δεν επολοήθηκε, αλλά φαίνεται εν μπουκκωμένη! Ας ρώταγες ρε φίλε, αφού δεν ήξερες. Για να σου πούμε ότι για να μπεις εδώ μέσα πρέπει να έχεις πιστοποιητικό πατριωτισμού και αριστεροσύνης εκδοθέν και καταλλήλως πιστοποιηθέν [με ππούλι και σφραγίδα] υπό ετέρων ππουλιών, Ρηγάδων και Πλαστηράδων!
Δεν τους χέζουμε ρε Πρόσφυγα να γίνουμε τζιαι εμείς ΣΚΑΤΑΕΣ!

Bobby Sands είπε...

άνευ-ορίων, επαναλαμβάνω μην μπαίνεις με άλλα ψευδώνυμα:

"Για να σου πούμε ότι για να μπεις εδώ μέσα πρέπει να έχεις πιστοποιητικό πατριωτισμού και αριστεροσύνης εκδοθέν και καταλλήλως πιστοποιηθέν"

κουβέντες του άνευ ορίων που τις μάθαμε απέξω.

εσείς δίνετε πιστοποιητικά που γυροφέρνετε τον έρμο τον Τσε πάνω στις φανέλες. Βέβαια ο Τσε με δηλώσεις του υποστήριξε τον αγώνα της ΕΟΚΑ, όπως και ο Μπόμπυ Σαντς από τις φυλακές του Λονγκ-Κες όπου τον είχαν κλείσει τα αγαπημένα σας εγγλεζάκια...

Όμως αυτά τα λέτε στα κατηχητικά της εδόν ρε ιαχωβάδες προσηλυτιστές; Αρχίδια λέτε...
γαμήσατε όλη την ιστορία κατά το δοκούν παλιοκουφάλες.

ένα κόμμα παράσιτο, δίχως αγώνες, δίχως θυσίες, δίχως τίποτα, εραστές του αγγλικού ιμπεριαλισμού...

σκατάες

Bobby Sands είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=hpZs0hX2lOs

δείτε να μάθετε τι σημαίνει αγωνίζομαι για την πατρίδα μου, κι όχι τι σημαίνει γυρίζω τον κώλο μου στο μέλλον...

Ανώνυμος είπε...

τελικα μονον οι ακελικοι εχουν φιλιπινεζες οικιακες βοηθους και μονο οι ακελικοι καμνοθν λαθρεμποριο λευκης σαρκος σθμφωνα με τπ ριγοπουλο!! Ολοι η αλλοι,ΔΗΣΥ,ΔΗΚΟ,ΕΔΕκ,ΕυΡΩΚΟ ειναι αγιοι ανθρωποι και ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ επειδη ΔΕΝ εχουν φιλλιπινεζες!!!!!!!!
Αραγε σου ο νικολακης στη στρακκα καθαριζει μονος του το σπιτουι του οξα τανα του καμια μαυρου?

Ρήγας είπε...

Μπράβο ρε μεγάλε. Εγώ αυτό είπα.

Οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ (από όλο το ιδεολογικό φάσμα) τα κάνουν, αλλά ΜΟΝΟ οι αριστεροί είναι που /μιλούν/ για αλληλεγγύη. Μπλα, μπλα.

Ελπίζω ΤΩΡΑ να το πιάσεις.


Ρήγας

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΑ είπε...

"...που το μπλογκ τους εν περασα..με το που ειδα τα πρωτα τους σχολια στον μιχαλη τζαι τον ανευ, ηταν περιττον..

αμα εξεκινησεν τουτη η ιστορια η εντυπωση μου ηταν οτι ενεν κατι το νεο..τζαι το φθινοπωρο εκυκλοφορουσαν κατι μονοστεφανοι που εκαμναν copy paste διαφορα ετοιμα κομμαθκια..το χαρακτηριστικο τους ηταν οτι εν εμπορουσαν να κοψουν μισην κουβεντα..
οποτε το οτι εκαμαν μπλογκ, σαιτ η οτιδηποτε, εν τζαι εν τιποτε παραξενο..ενταξι..προφανως εν πασιν τζαι πολλα καλα τα εντυπα που φκαλουν οποτε ειπαν να διανεμουν τα χαζοανεκδοτα τους μουχτιν...
οποτε μεν ανησυχεις για την μπλοκοσφαιρα..αν εσιει κοσμον που τους θκιεβαζει καλα να παθει..αλλα τουτοι οι τυποι εν τζαι εν της κουβεντας εν του λαξιματος..τζηνοι που θελουν εν να κουβεντιαζουν..τζαι καποιοι εν να καμνουν διαγωνσιμους λαξιματος..ο καθενας με τον ηχο του..

το οτι ελογοκριναν τον ανευ τζαι τον μιχαλη εν μου εκαμεν εντυπωση..αφου εν εχουν επιχειρηματα ηταν λογικο να προσπαθησουν να αποκλεισουν φωνες που θα τους υποχρεωναν να συζητησουν..τζαι αμα υποχρεωνονταν να βρεθουν μπροστα που επιχειρηματα, πιαστα τζαι γυρασιν..

αλλα ναι.. τουτα τα τελευταια τους με τες μαζικες copy paste φασεις τζαι τες προσωπικες επιθεσεις εν λλιον οπως τα διαφημιστικα emails που ουτε ενδιαφερουν κανενα,ουτε εχουν να πουν τζαι τιποτε τζαι εν νακκον ενοχλητικο - ωσπου απλα να συνηθισεις το delete που λαλει τζαι ο aceras..η το απλο προσπερασμα οποτε ππεσεις πανω τους σε σχολιο που ενεν σβησμενο..

εν τζαι νακκον κριμαν αν με ρωτας..εισιεν εναν κακοριζικον [με διαφορα ψευδωνυμα] στον ανευ που εκολλησεν η βελονα του να λαλει του ασλαν "τζαι ενομισεν ο τζυρης σου οτι εκαμεν γιον"..τζαι παλε..τζαι παλε..τυπικον χαζον σχολιο μπορεις να πεις..αλλα ποσες φορες να το πει τζαι να μεν υποψιαστεις το δικον του απωθημενο με τον δικον του γερον;..τζαι αν σκεφτεις οτι μαλλον εν ο ιδιος που επαναλαμβανε μανιοκαταθλιπτικα την εκφραση "ξεφτιλισμενε" μπορεις να φανταστεις απωθημενα που πρεπει να κουβαλα;
για την εικονα του αντρισμου του..
που το πρωκτικο αγχος στο αγχος του ευνουχισμου...
τζαι ηταν τζιαμαι ετσι πεταξουμενο..σαν ενα θεαμα αξιολυπητο..ενοιωσα οικτον να σου πω την αληθκια τζαι νευριαζει με τουτον το αισθημα..εν αξιζει να νοιωθουμεν ετσι για αλλους αθρωπους..αλλα τουτος επεμενε τζαι επεμενε να περιφερει την μιζερια του..τζαι εν τζιαμαι γραμμενο..
εν εισιεν καποιον [παρεαν, γνωστον] να του πει "κανει ρε, εν αντροπη για εσενα;" εν να μου πεις επαιζεν το ανωνυμος με πολλα ψευδωνυμα..
ναι αλλα τζηνα που εφκαλεν περιπατο ηταν δικα του..
οπως τον ομοφιλοφιλο που βριζει τους αλλους σαν ομοφιλοφιλους, οπως τον μαυρο που βριζει τους αλλους οτι εν niggers.."

Ανώνυμος είπε...

"....περα που το προσωπικο, ναι.. σε τουτον τον προσφατο αχταρμα, νομιζω υπηρχε τζαι η εικονα του κυπριακου νεοφασισμου οπως εδιαμορφωθηκεν που το 74..αδυναμια λογικης κουβεντας..υστερικες κραυγες με στοχο την δαιμονοποιηση..υιοθετηση ατακων που οποθεν λαχει [αριστερα,δεξια..η μαλλον προσπαθεια αριστερης επενδυσης της εθνικοφροσυνης..ο γριβας που αριστεριζεν κατα τον πεταιν] φτανει να παραγεται ενα συνεχες κατσιαρισμα σαν προσπαθεια προβολης ενος αβεβαιου εγω...τζαι το αμηχανο γελιο [χο χο χι χι] της ημιμαθειας που τρεμει να μεν βρεθει μπροστα στον καθρεφτη της αγνοιας της..

το οτι ο ανευ τζαι εσυ αποφασισεται να τους κοφκετε σχολια εν λογικον τζαι πρακτικον..καμνετε τους τζαι καλον δηλαδη γιατι ηταν τοσο γελοια η παρασταση των τελευταιων ημερων που απορω ινταλως τζαι εν αντρεπουνται..αλλα πε μου καταλαβουν;

σιουρα υπαρχει η υστερια/φοβος για πιθανοτητα λυσης..αλλα εν τζαι τυπικη αντικομμουνιστικη υστερια νομιζω..φκαλουν σπυρκα ακομα επειδη εφκηκεν αριστερος προεδρος..για τους υπολοιπους μπορει να εν πκιον στο στυλ so what? αλλα για τουτους εν μια στιγμη που φαινεται να απειλει την συνοχη του κοσμου οπως τους τον εμαθαν...

το οτι εν να προσπαθησουν να κατασκευασουν κλιμα οπως το 2004, εν σαφες..εν η φανατσιωση τους να νοιωθουν οτι εκφραζουν το "εθνος"..την φαντασιακη συλλογικοτητα...τζαι το καγρι τους εν μερει φκαινει τζαι που την συνηδητοποιηση οτι ενεν ετσι η πραγματικοτητα..θελουν να εν οι ιδανικοι γιοι του φαντασιακου πατερα/πατριαρχη..αλλο γυρον τους πολουβα η πραγματικοτητα..

το οτι καποιοι μπορει να τους χρησιμοποιουν εν πιθανο..εν ηξερω ..αλλα εν τζαι εσιει τζαι σημασια..
η λυση τζαι η διαδικασια για το μελλον προυποθετουν οτι η κοινωνια εν να τους ξηφοηθει..
διοτι εννα υπαρχουν τυποι σαν τουτους οπως υπαρχουν σε ουλλες τες κοινωνιες ακροδεξιοι, νεοναζι, χρυσαυγιτες κλπ..τζαι στον δρομο τζαι στο ιντερνετ..το θεμα ενι να μεν νοιωθουν πκιον οτι μπορουν να επιβαλλουνται με τον τραμπουκισμο..διοτι τουτη η κοινωνια υποφερεν πολλα γιατι πολλοι νουσιμοι αθρωποι τζαι πριν το 74 τζαι υστερα εσιωπησαν γιατι ειπασιν οτι μπορει να εν επικινδυνο..
πρεπει να περασουμεν τουτον το δρομον τζαι να κοψουμεν κουρβα..να ενηληκιωθουμεν σαν κοινωνια..

τζαι για του ιδιους, το μονο που μπορυμεν να ελπιζουμεν εν οτι κατι μπορει να κορατζησει μεσα που τουτες τες κουβεντες στο ιντερνετ - που μπορει να εν τζαι που τες ελαχιστες φορες που ακουουν την αλλη αποψη.. καποιοι τουλαχιστον.. τζαι να μαθουν να σκεφτουνται αντι να υπακουουν το εμβατηριο του εσωτερικευμενου πατερα/πατριαρχη...

κατα τα αλλα ..οπως λαλει τζαι ο μαγιακοφσκι
"το μελλον δεν θα ρθει
απο μονο του
ετσι νετο σκετο..΄""

Ρήγας είπε...

Καλά, εσένα σε βλέπω πολύ ψηλά. Κάτι σε κάποιο υπουργείο (της Παιδείας ας πούμε) να πουλάς μούρη, σε καμοιά επιτροπή σοφών, κάπου τέλοσπάντων. Κάπου θα σε βολέψει κι'εσένα το Κόμμα. Έστω, ρε παιδί μου, σε κάποιο Κυπριακό σκέτς, να παίρνεις την κούζα σου περίπατο κάθε πρωί στην βρύση, αμέριμνη και χαμηλοβλεπούσα Κυπριοτοπούλα. Και μια μέρα, πού ξέρεις, ίσως σου πιάσει και συνέντευξη το ΡΙΚ να τους μιλήσεις για τις ψυχολογικές εξερευνήσεις του Κυπριακού θεάτρου της ποστ-μεταομοσπονδιακής εποχής. Είπαμε, αφήνουμε όλα τα λουλούδια (φκιόρα) να ανθίζουν.


Ρήγας

Bobby Sands είπε...

ανώνυμη, έγραψες 5,000 λέξεις γιατί; για να υπερασπιστείς τον άνευ και τον μιχαήλ; Όταν ο άλλος είναι μέλος του ΑΚΕΛ (οι ίδιοι το έχουν πει, όχι εμείς) και στόχος του είναι να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για προπαγάνδα, ε ναι, τότε αυτούς πρεπει να τους χτυπάς.

Βέβαια αυτά είναι για τους λίγους. Για εκείνους που θυμούνται τις συζητήσεις στο "ες γην εναλίαν Κύπρον...". Εσύ μπορείς να νομίζεις πως είναι και άγιοι με φωτοστέφανα. Τέτοιοι προπαγανδιστές είναι άξιοι του μισθού που παίρνουν. Εδώ ο άνευ_αντροπής έφτασε στο σημείο να μας πει πως η εδόν επιτελεί κοινωνικό έργο...

τι λέμε τώρα; μας δουλεύεις νυχτιάτικα;

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε συναγωνιστές; Δυο μέρες πέρασαν και δεν είχαμε νέα ανάρτηση. Κόπωση διαισθάνομαι!

Ρήγας είπε...

Ολίγον πρέπει να μας ενδιαφέρουν τα κόμματα τους.

Αυτό που μας ενοχλεί είναι ότι κάποιοι, συστηματικά πλέον υπερασπίζονται το Τούρκικο καθεστώς και τον στρατό του και τους έποικους. Στο όνομα ενός παρεξηγημένου διεθνισμού και ακόμα πιο παρεξηγημένου ανθρωπισμού. Αν είναι αριστεροί ή δεξιοί δεν μας ενδιαφέρει.

Δεν είμαι σίγουρος δηλαδή αν όντως όλοι συμφωνούμε ότι υπήρξε εισβολή, εθνοκάθαρση και ως σήμερα υπάρχει κατοχή στην Κύπρο.

Ζούμε πλέον σε μια Οργουελιανή κοινωνία και το παρελθόν αλλάζει για να βολέψει το μέλλον της νέα τάξης.




Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Mpompy Sads ή αλλιώς Bobiras Santos,
Μπορείς να μας πεις σε τι διαφέρεις εσύ από τον Άνεφ και τον Μιχαήλ; Η πλάκα είναι να νομίζεις ότι εσύ είσαι η Οσία Μαρία η Βιλλοτσακκίστρα!

Bobby Sands είπε...

δεν ντρέπεσαι ρε ΠΑΠΑΡΑ να κοροιδεύεις τον Σαντς; Ποιος είσαι εσύ;

Α, ναι, συγγνώμη, είσαι με ένα κόμμα που αντί για ήρωες έβγαλε προδότες. Απολογούμαι.

δοσίλογοι πεμπτοφαλαγγίτες

Ανώνυμος είπε...

ο Ηλικιακός Ρατσιστής anef_oriwn είναι ακόμη πιο άσχημος με ξυρισμένο το κεφάλι, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία με τους ομογάλακτους τους

*Ιοσίλιος*

Bobby Sands είπε...

αν θες εναγωνίως να τσακρίσεις ένα πέος, σου προτείνω εκείνο του αδερφού Ταλάτ που ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΩΛΑΡΑ ΣΟΥ άνευ. Πιάστε σιερκές με τα αδέρφια σας και φούντο από τον Πενταδάχτυλο.

Άλλοι πέθαναν και πεθαίνουν για την λευτεριά παγκοσμίως, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΑΤΕ ΠΕΘΑΙΝΕΤΕ ΣΑΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Και εις ανώτερα. Ίνδαλμά σας ο Αρτέμης Μάτσας των παλιών ελληνικών ταινιών. Ακελ = παγκόσμια ντροπή της αριστεράς

Ανώνυμος είπε...

ενω εσυ που το καπηλευεσαι για να γραφεις τις εθνικιστικες και φασιστικες σου παρανοιες εισαι καλυτερος?? φαντασιοπληκτε bobira

Bobby Sands είπε...

όταν θα φτιάξω βιντεάκι την ημέρα που πέθανε ο Σαντς, θα βάλω και τα σχόλιά σου ρε δοσίλογε τουρκόσπορε. Να μάθουν και οι Ιρλανδοί (όπως μάθαν και οι απαγχονισθέντες...) ΠΟΣΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ.

Πέρκι το βράδυ να σου κάμει μια επίσκεψη ο Bobby Sands παρέα με τον Αυξεντίου ρε οθωμανέ. Παλιάνθρωπε αλήτη που βρίζεις νεκρούς αγωνιστές. Α, να, συγγνώμη, εσείς πάντα προδίδατε, όλο μου διαφεύγει

Ανώνυμος είπε...

εσυ εισαι ο ηρωας!!βλακουι,α μεν ξεχασεις να καμεις τζιε βιντεο του γριβουλη σου και να γραψεις που κατω ΖΗΤΩ Η ΕΟΚΑ Β.
Τζιε το δικο σου το κομμα ποιο ενι? το κομμα της καρεκλας!!!
Εμπρος για το μεγαλο αγωνα!!Οι καρεκλες μας αξιζουν!! Την καρεκλα ου κε λαττω παραδοσω!!

Περκει το βραδυ καμει σου επισκεψη ο ανευ ρε ελληναρα του internet και πατριωτη του πληκτρολογιου.Τζιε ο αυξεντιου εθα ειχε το νου που κουλιαντιριζετε εσεις η νεα γενεια θερμοκεφαλων σκαταων,εκατεληξεν να τον καπηλευεται ο καθε νεοφασιστας bobiras.

Ανώνυμος είπε...

α τζιε συγγνωμη εσεις εισατεν παντα ηρωες στην μασα τζιε στη καρεκλα καθως και στα παχια εθνικιστικα λογια

Ρήγας είπε...

Δεν χρειάζεται να μάθουν οι Ιρλανδοί αγωνιστές τι είναι το ΑΚΕΛ. Το γνωρίζουν ήδη όταν ζούσαν μέσα στις φυλακές μαζί με Έλληνες Κύπριους αγωνιστές, κάποιοι από τους οποίους βρίσκονταν εκεί εξαιτίας κάποιων ΣΚΑΤΑΔΩΝ Ακελικών που τους κάρφωναν στους Εγγλέζους.

Τα μέλη του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού γνωρίζουν πολύ καλά τί συμβαίνει στην Κύπρο.

Το Κόμμα μια χαρά τα πήγαινε πάντα με τα Βρεττανικά καθεστώτα.

Bobby, μην τους βάζεις δύσκολα. Πες τους για τον Καϊάφα και τον Κανάρη (τον ποδοσφαιριστή, όχι τον ήρωα της επανάστασης).



Ρήγας

Bobby Sands είπε...

τέτοιους παλιάνθρωπους φίλε δεν ξαναείδα. Παλιοτόμαρα. Εκτός από προδότες με πιστοποιητικό από τους εγγλέζους, είναι και φαύλοι σαν άνθρωποι.
Βέβαια τους δικαιολογώ εν μέρει. Άμα ανήκεις σε ένα κόμμα προδοτών, δίχως ηρωικές μορφές, νοιώθεις φθόνο για τους ΗΡΩΕΣ.

Ο μαρξισμός μιλά για αιώνια πάλη. Οι ακελικοί την μόνη πάλη που ξέρουν είναι εκείνη του μούτσιου με το συμπάθιο.

Μπόμπυ Σαντς, μέλος του σοσιαλιστικού ιρλανδικού κόμματος. Ακελικοί, μέλη σε κανένα καμπαρέ ή καζίνο.

Γαμημένα παλιοτόμαρα. Μια μέρα θα το πληρώσετε ρε παλιάνθρωποι.

αρφός Ταλάτ είπε...

τι ασχολείσαι ρε κουμπάρε! αυτοί πρόδοσαν ακόμη και μέλη της οικογένειας τους το 55-59. κομπλεξάρες τουρκοκύπριοι είναι. μόλις θα αποφασιστεί η διχοτόμηση θα παν στην κερύνεια να πουλάνε τον κώλο τους στην παραλία

ΠΡΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΡΗΓΑ είπε...

Εσύ κ. Ρήγα, τι έκαμες για τον τόπο σου εκτός από το να γράφεις μέσα σε άθλια blogs;

Bobby Sands είπε...

εσύ που κρίνεις πες μας τι έκανες

Bobby Sands είπε...

να υποθέσουμε πως το ποιοτικό μπλογκ είναι το άνευ_ορίων; (λέμε τώρα)

Ρήγας είπε...

>Εσύ κ. Ρήγα, τι έκαμες για τον τόπο σου εκτός από το να γράφεις μέσα σε άθλια blogs;

Το τί έκανα και κάνω για τον τόπο μου και για το έθνος μου το κάνω χωρίς να το διαφημίζω, όπως και οι περισσότεροι εξ'άλλου.

ΕΣΕΙΣ ρε ακελάκια, ροζ ψευδοαριστεροί του παχέος εντέρου και τσογλάνα των Βρεττανών αποικιοκρατών ΤΙ έχετε κάνει για την Κύπρο; Καλά θα ρώταγα τί έχετε κάνει και για τον Ελληνισμό γενικότερα, αλλά το αφήνω όταν θα λέμε ανέκδοτα.

Πάμε χαλαρά:

"Θεωρητικός Δημοκράτης"(εκφραστικό όργανο ΑΚΕΛ) (τεύχος 11-12,Δεκέμβριος 1952): "Ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσουμε τον εχθρό στο κόμμα είναι η στάση του απέναντι στη μεγάλη χώρα του Σοσιαλισμού, τη Σοβιετική Ένωση. Ο λαός μας αγαπά την Σοβιετική Ένωση σαν την μεγάλη του πατρίδα."

Νέος Δημοκράτης (21 Δεκ., 1954): «Ο αγώνας του Κυπριακού λαού... καμοία σχέση δεν έχει με προβοκάτσιες. Γι’αυτό και ορισμένα έκτροπα που σημειώνονται καμοία σχέση δεν έχουν με τον λαό μας...»

Cyprus Mail (2 Απριλίου, 1955). «Η ηγεσία του ΑΚΕΛ εκφράζει την λύπη της... Το ΑΚΕΛ εντιτίθεται εις την ένοπλον βίαν.. Ο πατριωτικός Κυπριακός λαός δεν έχει καμοία σχέση με αυτές τις τρομοκρατικές πράξεις..»

Αντρέας Ζιαρτίδης (2/3 Απριλίου, 1955). «Οι εργάτες απορρίπτοντεας την τρομοκρατίαν και τους τυχοδιωκτισμούς καλούνται να συνενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα ισχυρό μαζικό πανεργατικό μέτωπο.»

Νέος Δημοκράτης, (6 Απριλίου, 1955): «Δεν υπάρχει καμοία ανάγκη να κρυβόμαστε στο σκοτάδι της νύκτας για να ρίχνουμε δυναμίτες και άλλες εκρηκτικές ύλες...»

Η Κεντρική Γραμματεία του ΑΚΕΛ (Σεπτέμβρης 1955) καλεί τους Κυπρίους «να σαμποτάρουν τον έρανον υπέρ των πολιτικών κρατουμένων» και στη συνέχειαν κατεδίκασε: «την εισφοράν, διότι τα χρήματα, προωρίζοντο δια την αγοράν όπλων της εγκληματικής ΕΟΚΑ».

Εζεκίας Παπαιωάννου (11 Δεκεβρίου, 1955): «Όχι. Χίλιες φορές όχι. Προς τί οι αγώνες και οι θυσίες του λαού;»

Ζιαρτίδης (25 Ιανουαρίου, 1958): «Όσον αφορά την ομοσπονδίαν μας, επιθυμούμεν να δηλώσουμεν ότι δεν ευνοούμε την ένταση μεταξύ του Κυπριακού λαόυ και της κυβέρνησης.»

Ιδού τι είπε κατά λέξη ο Ανδρέας Χρίστου κατ’ ιδίαν στον πρώην πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο Χρήστο Γ. Ζαχαράκι (βιβλίο «Άκρως απόρρητο ειδικού χειρισμού» - Κατάθεση μνήμης και στοχασμών 1979 - 2004, έκδοση Α.Α. Λιβάνη, σελ. 343).

«Ο ισχυρισμός για ύπαρξη Ελληνισμού στην Κύπρο συνιστά εσφαλμένη και αναληθή θέση. Η χρήση της ελληνικής γλώσσας από τους Ε/κυπρίους αποτελεί συμπτωματικό γεγονός, γιατί αυτή επεβλήθη από μερικές εκατοντάδες Έλληνες όταν στην Κύπρο ζούσε γηγενής πληθυσμός 500.000 ατόμων, επί των οποίων θα μπορούσαν να έχουν υπερισχύσει οι Αιγύπτιοι ή οι Φοίνικες!».

Στις 5 Σεπτεμβρίου 1989 ο κ. Γ. Βασιλείου, σε συνέντευξή του στην τουρκική «Κύπρις», είπε μεταξύ άλλων: «Θέλω να βρω λύση που ν' ανταποκρίνεται στις στρατηγικές ανάγκες της Τουρκίας. Θέλω να μπορώ να παρουσιαστώ στον κόσμο σαν ο καλύτερος φίλος της Τουρκίας. Δεν είμαι εχθρός της Τουρκίας. Έχω κάθε λόγο να θέλω να είμαι φίλος» (Σημερινή 12 Σεπτεμβρίου 1989 - κύριο άρθρο πρώτης σελίδας «Απάνθισμα Ασυδοσίας»!).

Ρήγας

Ρήγας είπε...

Είστε κόμμα με ειδικές ανάγκες ρε.


Στις 17.6.1945, η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ εκδίδει διακήρυξη, στην οποία αναφέρονται και τα εξής: «Ο κυπριακός λαός κατά τα 5/6 λαός Ελληνικός - αλύτρωτος εισέτι - δεν μπορεί να βρει την εθνική του αποκατάσταση παρά στην Ένωσή του με τη Μητέρα Ελλάδα (...). Το μέλλον, η χαρά, η ευτυχία, η εθνική, η πνευματική και οικονομική πρόοδος του λαού μας εξαρτώνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ από την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Σ’ αυτό το σκοπό και σ’ αυτό το ΚΑΘΗΚΟ είναι ολότελα δοσμένο το ΑΚΕΛ».

“Για τον κυπριακό λαό δεν χρειάζονται οι έρευνες και τα αποφθέγματα των αρχαιολόγων και των επιστημόνων (το ΑΚΕΛ παρέθετε απόψεις Άγγλων αρχαιολόγων-ιστορικών, που τεκμηρίωναν την ελληνικότητα της Κύπρου) που πιστοποιούν και την εθνότητά του, για να πεισθεί πως στην τεράστιά του πλειοψηφία είναι λαός ελληνικός. Αυτό το νιώθει με πάθος. Η όλη του ιστορία μιλά περίτρανα για ιστορία ελληνικού λαού. Σ’ όλους τους εθνικο-απελευθερωτικούς αγώνες της Ελλάδας, ο κυπριακός λαός όχι μόνο δεν έμεινε αμέτοχος, αλλά πήρε ενεργό μέρος. Αν χρησιμοποιούμε λοιπόν τα αποφθέγματα αρχαιολόγων, είναι για να δώσουμε και μ’ αυτά απάντηση στους ιμπεριαλιστές, που τολμούν να αμφισβητούν την ελληνικότητα της Κύπρου (…). Η Κύπρος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας. Εθνολογικά, η τεράστια πλειοψηφία του κυπριακού λαού είναι Έλληνες. Το μαρτυρά η ιστορία μας, οι παραδόσεις μας, ο πολιτισμός μας, το μαρτυρά αυτή η ίδια η πραγματικότητα».

ΑΚΕΛ, «Ο δρόμος προς τη λευτεριά για ένα μίνιμουμ πρόγραμμα του ΑΚΕΛ για τη συγκρότηση του ενιαίου απελευθερωτικού μετώπου πάλης», 28 Ιουνίου, 1952.

Στην Διακαναλική Συζήτηση με τον Ιωάννη Κασουλίδη στις 21 Φεβρουαρίου 2008 ο δημοσιογράφος Παύλος Μυλωνάς έθεσε την εξής ερώτηση στον κ. Χριστόφια:
«Τι θα αλλάξετε από τα βιβλία της ιστορίας; Τον αγώνα του 1955 - 59 της ΕΟΚΑ για Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, την Τουρκανταρσία του 1963, το πραξικόπημα το προδοτικό και την εισβολή και την κατοχή της Κύπρου; Διότι διερωτήθηκα τι θέλετε να αλλάξετε όταν είπατε θα αλλάξετε τα βιβλία της ιστορίας».
Ο Δημήτρης Χριστόφιας απάντησε:
"Τα βιβλία της Ιστορίας, ναι, θέλουν αναθεώρηση. Ασφαλώς, αλοίμονο, τον αγώνα της ΕΟΚΑ θα συνεχίσουμε να τον τιμούμε πάντοτε. Και τους ανθρώπους οι οποίοι έδωσαν την ζωή τους. Είναι ήρωες αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι έδωσαν την ζωή τους για την απελευθέρωση της Κύπρου. Ούτε συζήτηση να μην τιμάται ο αγώνας της ΕΟΚΑ."

Υπάρχουν χάπια για την περίπτωση σας.



Ρήγας

Ρήγας είπε...

Ιδού τί θα πει ΗΡΩΕΣ.

Γρηγόρης Αυξεντίου
http://www.youtube.com/watch?v=jgk0VULUyAo&feature=related

Ευαγόρας Παλληκαρίδης
http://www.youtube.com/watch?v=6C_wIcIkmFs


Ιδού τι γράφει σε πολυσέλιδο του άρθρο του για την Κύπρο ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΑΡΞΙΣΤΗΣ Αμερικάνος ακαδημαϊκός P. Anderson:

"Από αμιγώς στρατιωτικής άποψης, ο αγώνας της ΕΟΚΑ ήταν. από όλα τα αντι-αποικιακά κινήματα μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, ίσως ο πλέον επιτυχής."

("As a purely military performance, the EOKA campaign was perhaps the most successful of all anti-colonial resistances in the postwar period.")

Perry Anderson, The divisions of Cyprus, London Review of Books, 24.4.08.
http://www.lrb.co.uk/v30/n08/print/ande01_.html

Διότι άσχετον αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τον Μαρξισμό, καλό είναι να μπορούμε να διαχωρίζουμε τους αριστερούς από τους αριστερούς-μαϊμούδες όπως είναι το Κόμμα (ένα είναι το κόμμα).

Σχετικά με τον Bobby Sands, δέστε εδώ να δείτε πώς οι Λαοί που αγωνίζονται τιμούν τους ήρωες τους:

http://www.youtube.com/watch?v=hpZs0hX2lOs&feature=related

Διότι ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ δεν είναι να στείνετε ΚΩΛΟ στα Μεχμετζίκ και στους ΕΠΟΙΚΟΥΣ και στα ιμπεριαλιστικά καθεστώτα την ώρα που αρνείστε το έθνος σας και καίτε τα εθνικά σύμβολα, αλλά είναι η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μεταξύ καταπιεσμένων εθνών.

"They have NOTHING in their whole imperial arsenal that can break the spirit of one Irishman who doesn't want to be broken."
--Robert Gegard --Bobby-- Sands (1954 - 1981).

Ψιλά γράμματα.



Ρήγας

Ρήγας είπε...

Και να τί παθαίνουν οι προδότες:

http://www.youtube.com/watch?v=sEGzKz_elNQ&feature=related

Ρήγας

Bobby Sands είπε...

"...έτσι όταν σε λίγο ο Σιαν πρότεινε στον γράφοντα να τους αρχίσει τη διδασκαλία των νέων ελληνικών στις φυλακές, η ανταπόκριση ήταν όχι απλώς θετική, αλλά αλοπρόθυμη...
...η πρώτη λέξη που γράφτηκε στο τετράδιο των αγνώστων ξένων ήταν η ΕΝΩΣΙΣ- η αγιάτρευτη πληγή στην πονεμένη ψυχή των παιδιών του IRA , και το γαλάζιο τ' όνειρο που διακινούσεντότε και μας συνέπαιρνε ως τα σήμερα την ψυχή του προδομένου μα ακατπόνητου λαού μας..."

από το βιβλίο του Πέτρου Στυλιανού "SEAN MACSTIOFAIN, Ο ΕΛΛΗΝΟΛΑΤΡΗΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑ"
Από την συνεργασία των κυπρίων πατριωτών της εόκα και του ΙΡΑ στις φυλακές Γουέρμγουντ-Σκραμπς

Τι ωραία θα ήταν να βάζαμε τέτοιες ανέκδοτες ιστορίες στα βιβλία ιστορίας... διότι αυτά είναι ιστορία. Όχι οι αποστειρωμένες αηδίες που ονειρεύεται η σύγχρονη νομενκλατούρα σε ελλάδα και κύπρο.

την καληνύχτα μου

Ανώνυμος είπε...

παιθκια σας το ειπα και στο παρελθον και το επαναλαμβανω , και εμενα δεν μου αρεσκει το ΑΚΕΛ , το μεγεθος του φανατισμου που φτανει ο αντιακελισμος σας , και οι βρισιες που λετε Δεν δημιουργει καν "δημοκρατικο" κλιμα συζητησης στο μπλογκ σας και μας θυμιζει παλιοτερες εποχες.

Ενεν μονο τζινοι που καμνουν μαλακιες στην Κυπριακη κοινωνια και οσο και εαν τους θωρρω οπως τα παρασιτα να βαζουν το ρουσφετι σε ολους τους τομεις της κυπριακης κοινωνιας οπως ποτε αλλωστε να ακολουθουν λανθασμενες οικονομικες και κοινωνικες πολιτικες (οπως και στο θεμα του κυπριακου) , πρεπει οποιος διαφωνει να εχει ενα επιπεδο.


Βασικα ο λογος που τα γραφω εδω ειναι διοτι βλεπω πως αυτο το μπλογκ εχει μεγαλο αριθμο επισκεπτων , μηνυματων και δεν μου αρεσει που βλεπω συνεχεια ανταλαγη βρισιων.


Οσο για τα προβατοσκυλα του καθε κομματος που θεωρουν πρεπον να βρισουν τους αλλους τι να τους πω αυτους ...

ΜΗ ΑΚΕΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΑ είπε...

"...σιουρα υπαρχει η υστερια/φοβος για πιθανοτητα λυσης..αλλα εν τζαι τυπικη αντικομμουνιστικη υστερια νομιζω..φκαλουν σπυρκα ακομα επειδη εφκηκεν αριστερος προεδρος..για τους υπολοιπους μπορει να εν πκιον στο στυλ so what? αλλα για τουτους εν μια στιγμη που φαινεται να απειλει την συνοχη του κοσμου οπως τους τον εμαθαν..."

OK μας εμπεδώσετε ότι η ψυχολόγιση είσιε δίκαιο δαμαί

Συνεχίστε...

Πλαστήρας είπε...

Τι τεράστια διαφορά επίπέδου μεταξύ Ρήγα και Bobby Sands και των επαναπροσεγγιστολάγνων στυκ Άνευ_Οργίων! Από το blog αυτό φαίνεται μόνο η δύναμη των δυο αντιπαρατιθέμενων ιδεολογιών.

Ρήγας είπε...

Ακελάκια, ΠΟΥ είναι οι ήρωες σας οέο;

Στο Λονδίνο;



Ρήγας