Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009


Το λάβαμε μέσω ανώνυμου αναγνώστη και το δημοσιεύουμε. Καλούμε τους αναγνώστες μας να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια. Γιατί και η Κύπρος, όπως και η Μακεδονία, μέρος του Ελληνισμού είναι. Και οι Κύπριοι, όπως και οι Μακεδόνες, όπως οι Κρήτες και οι Επτανήσιοι, όπως οι Αθηναίοι και οι Πελοποννήσιοι, όπως οι Θρακιώτες και οι Θεσσαλοί, είμαστε Έλληνες. Του πικρού καιρού και της απελπισίας που λέει και ο ποιητής, αλλά "ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ".


Έμπρακτη αλληλεγγύη λοιπόν στα αδέλφια μας στην Ελλάδα.


Με μία εντυπωσιακότατη κίνηση 220 ακαδημαϊκοί από όλο τον κόσμο και μέλη των πλέον φημισμένων πανεπιστημίων του εξωτερικού απέστειλαν προς την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) μακροσκελή επιστολή ζητώντας να εξασκήσει όλη της την επιρροή προς την κυβέρνηση των Σκοπίων για να σταματήσει η παραχάραξη της ιστορίας.


«Βοηθήστε την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να καταλάβει πως δεν μπορεί να οικοδομεί μία εθνική ταυτότητα εις βάρος της ιστορικής αλήθειας» αναφέρουν στην επιστολή τους οι ακαδημαϊκοί.


Ας σημειωθεί πως στην λίστα υπάρχουν ονόματα από καθηγητές των πανεπιστημίων του Πρίνστον, του Χάρβαρντ και την Οξφόρδης. Εκτός των ελληνικών ιδρυμάτων, οι επιφανείς ακαδημαϊκοί αντιπροσωπεύουν και πανεπιστήμια για παράδειγμα από την Γερμανία, την Ελβετία, την Ιταλία, την Αυστρία, τον Καναδά το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και τις ΗΠΑ. Ας σημειωθεί δε πως οι υπογραφές δεν είναι μόνο Ελλήνων ή ελληνικής καταγωγής ακαδημαϊκών , αλλά πραγματικά έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις. Στην επιστολή τους οι ακαδημαϊκοί απαντάνε σε όλα τα ερωτήματα σχετικά με το θέμα και φυσικά καταλήγουν πως δεν είναι δυνατόν μία χώρα, με την βοήθεια των ίδιων των ΗΠΑ, να παραχαράσει ιστορικά δεδομένα με σκοπό να δημιουργήσει την δική της ταυτότητα. Έτσι καλούνε την Ουάσιγκτον να διορθώσει τα «λάθη» της κυβέρνησης του Τ. Μπούς στο συγκεκριμένο θέμα. Για την παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα, είναι σαφές λοιπόν πως ο «Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας, δεν ήταν Σλάβος, καθώς οι Σλάβοι και η γλώσσα τους κατέφθασαν στην περιοχή 1000 χρόνια αργότερα». Σημειώνουν δε και ζητούν η κυβέρνηση των ΗΠΑ «να βρει τους κατάλληλους τρόπους, ώστε η κυβέρνηση των Σκοπίων να καταλάβει ότι δεν μπορεί να οικοδομηθεί μια εθνική ταυτότητα εις βάρος της ιστορικής αλήθειας. Η διεθνής κοινωνία δεν μπορεί να επιβιώσει, όταν η ιστορία είναι αγνοηθεί, πόσο μάλλον όταν η ιστορία είναι κατασκευασμένη».


Οι υπογραφές αυξάνονται καθημερινά καθώς έχει δημιουργηθεί ειδική ιστοσελίδα (http://macedonia-evidence.org/) για το θέμα αυτό με όλες τις λεπτομέρειες και τη συνέχιση της συλλογής υπογραφών. Η επιστολή βρίσκεται στην διεύθυνση http://macedonia-evidence.org/obama-letter.html.
ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

17 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στην ετήσια του έκθεση περί ανταγωνιστικότητας, αναγράφει τα Σκόπια, σαν Macedonia FYR.

Απ'όσο γνωρίζω, δεν υπήρξε καμία επίσημη αντίδραση από το υπουργείο εξωτερικών της Ελλάδας, αλλά ούτε και από το ΠΑΣΟΚ.

Η Μπακογιάννη ασχολείται με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έτρεξε να δημοσιεύσει ότι η Ελλάδα έπεσε 4 θέσεις στην ανταγωνιστικότητα.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΥΡΙΟΙ...

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΡΕΕΕΕΕ,
ΑΜΑ ΗΝΤΑ ΚΑΚΟ ΕΠΑΘΑΜΕ ΡΕΕΕΕ!!!
ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΗ ΛΑΛΟΥΝ FYROM ΛΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΡΕΕΕΕΕ!!

ΑΜΑΝΑΜΟΥ ΜΑΝΑ ΜΟΥ !!!ΕΚΛΕΨΑΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ? ΤΙ ΝΑ ΚΑΜΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ? Α ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΜΑΣ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ...ΣΥΓΝΩΜΗ, ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΕΝΟΟΥΣΑ...

Α ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΤΙ ΚΑΚΟ ΜΑΣ ΒΡΗΚΕ ...ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΗ ΛΕΝΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ...ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΖΩΗ ΜΕ ΤΗ ΨΕΥΔΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...

.....ρε μα νομίζετε κόφτει μας αν τη λαλούν μακεδονία ή αν τη λαλούν γιωρκοούλλα?
...κόφτει μας αν τη λαλούν usa ή αν τη λαλούν λευκωσία..έχουμε πολύ πιο σοβαρά πράματα να μας κόφτουν σε τουτο τον πλανήτη ...

στα @@ μας και η φυρομ, στα παπάρια μας και το ΛΑΟΣ.

εμείς έχει 35 χρονια που πκερωνουμε την ελευθερια μας με ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ χάριν στις "υπεράνθρωπες" προσπάθειες "Ελλήνων" της μητροπολίτικής Ελλάδος και των εδω αποβρασμάτων τους...

35 ΧΡΟΝΙΑ ΖΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΧΟΥΝΤΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ...

ΟΤΑΝ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΙΣΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ "ΣΟΒΑΡΟ"

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμο 11:09:

Είσαι Τουρκόσπορος.

Ανώνυμος είπε...

κλασσικος ακελικος ο ΚΥΠΡΕΟΣ, κλασσικος "εγω εν τζαι"...πετασσεις του κοσμου τες τσιοφτες και οταν σου θετουν ερωτηματα και οχι συνθηματα...ξεκινας την καραμελα..δεν ειμαι δικηγορος του μιλτιαδη, ρωτα τον κυβ.εκπροσωπο...αφου δνε εχεις αποψη ακελικο αρνι, εν τζαι τυχαια που σας λαλουν ετσι, τι κατσιαριζεις?
μπεεεε
μπεεεεεεεε
μπεεεεεεεεεεε

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΟ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟ ΠΟΥ ΤΟ ΓΡΙΒΑ ΔΕΝ ΕΓΕΝΝΗΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ...ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟ.

ΕΠΕΙΡΑΞΕ ΣΑΣ Α??

ΟΛΩΣ ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΤΟ BLOG AYTO MERA ME TH MERA ΘΙΜΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ BLOG ΑΛΑ ..ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΕΛΑΜ, PATRIDOMΕΔΙΑ...KAI TA SYNAFH...

...ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΕΦΤΕΙ ΔΑΜΕΣΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΕΥΕΛΙΧΤΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΕΛΛΑΡΕΣ..ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ
ερωτηση κουιζ 2....γιατι τον ευελιχτο ο μπερλουσκονι τον δεχτηκε μονο σε δειπνο, δηλαδη κους κους χωρις ατζεντα, δηλαδη παναυρουιν και οχι επισημη συζητηση ουσιας? γιατι τον δεχτηκε ο διακοσμητικος προεδρος της Ιταλιας ο οποιος δεν εχει καμια ενεργη συμμετοχη στην διαμορφωση πολιτικης του Ιταλικου κρατους? μηπως επειδη ο σταθερος υποστηριχτης των διεκδικητικων θεσεων μας (θεσεις του Τασσου δηλαδη) κυριος Μπερλουσκονι ειναι πυρ και μανια με τις μαλακιες και τις συνεχεις υποχωρησεις του ευελιχτου στους Τουρκους ειδιεταιρα στα θεματα Ε.Ε-τουρκιας που ενδιαφερουν αμεσα τους Ιταλους?
ρεζιλι της ευρωπης ο καφετζης του δικωμου και η ππινου η γεναικα του
υ.γ το ιδιο ακριβως εκανε και ο σαρκοζι, 1 ωρα δειπνο χωρις ατζεντα.
προς φιλο ΡΗΓΑ, η ελση ευελίχτου ειναι εδω και 30 χρονια ενεργο μελος, και μελος του .γ και της κεντρικης επιτροπης του ΑΚΕΛ, ειναι κοινος αποδεχτο στο ακελ οτι αν δεν ηταν η γεναικα του ευελιχτου θα ηταν βουλευτης σημερα, εχει ενεργο ρολο, παρασκηνιακο και πρτης γραμμης και θεωρειται κορυφαιο και ενεργχο στελεχος...οποτε δικαιουμαστε κριτικη,

Ανώνυμος είπε...

Ο Μπερλουσκόνι τουλάχιστον πηδά μόνο γυναικάρες. Ο Ευέλικτος μας πηδά όλους μας.

Ρήγας είπε...

11:09 και λοιπά τουρκοαριστεράκια:

Δεν θα γίνει η Κύπρος πολυ-πολιτισμικό μπουρδέλο για να μπορούν οι μάναδες σας και οι αδελφές σας να βρίσκουν εύκολα Ανατολίτες γκόμενους. Να πάτε να ζήσετε στα κατεχόμενα με τους έποικους και αν μια μέρα εμείς αποφασίσουμε να κάνουμε πόλεμο για να απελευθερώσουμε τον βορρά, δεν θα κάνουμε ...εθνικούς διαχωρισμούς ανάμεσα σας. Όλοι το ίδιο και όλοι αδέλφια θάστε. Άντε.

Μιλάει και το κόμμα αυτών που έστελναν Έλληνες στις αγχόνες, αυτών που σήμερα κρύβονται ακόμα στην Αγγλία με τα καθεστώτα της οποίας το κατά τα άλλα ...αριστερό (λέμε τώρα) ΑΚΕΛ είχε πάντα-πάντα-πάντα άριστες σχέσεις ακόμα και "υπό παρανομία."

Τολμάτε και δίνετε βήμα στους προδώτες (π.χ. αυτόν που πρόδωσε τον Αυξεντίου) και κατά τα άλλα όταν σας αποκαλούμε αυτό που είστε, ΠΡΟΔΩΤΕΣ και ΣΚΥΛΙΑ, αρχίζετε τα κλαψουρίσματα, μα εμείς έτζιε...



Ρήγας

Ρήγας είπε...

12:04 πμ. OΚ για Έλση, έχεις δίκαιο.

Ρήγας

Αριστερός Πατριώτης είπε...

Αδελφοί μας από την Ελλάδα,

Να ξέρετε ότι οι ανθέλληνες ΑΚΕΛικοί, είναι μια μειοψηφία στην Κύπρο, όπως και οι Τ/Κ.

Οι περισσότεροι Κύπριοι, και πολλών ΑΚΕΛικών συμπεριλαμβανομένων, κάθε άλλο παρά αρνούνται τις ελληνικές καταβολές μας.

Ανώνυμος είπε...

Τι μανία ρε γαμώτο να κάνουμε συνομοσπονδία με την Τουρκία. Πόση τύφλα να έχουν οι άνθρωποι? Τι σκατά νου κουλιαντηρίζουν? Αντί να βλέπουν τους κινδύνους αφανισμού, πληγώνονται γιατί η πλειοψηφία διαφωνεί με τον δικό τους άνθρωπο που εξ αιτίας μιας περιστασιακής επικράτησης βρέθηκε Πρόεδρος.

ΠΟΛΙΤΗΣ είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ? ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΟΝΕΙΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Πολιτιστική & Ιστορική Καπηλεία

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ-ΕΝΩΣΙΣ!
ΖΗΤΩ Η ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου ΠΟΛΙΤΗ, η Γεωργία της Αμερικής ούτε οικειοποιείται την ιστορία και τα σύμβολα της χώρας Γεωργία, ούτε έχει αλυτρωτικές τάσεις, ούτε είναι γειτονική.

Μην είσαι αφελής.

Ρήγας είπε...

Να απαντήσω σ'αυτούς που διερωτούνται (είτε με αγνές προθέσεις είτε όχι) με κάτι που βρήκα από άλλο ιστολόγιο:

Βέβαια για να καταλάβει κάποιος το πραάδειγμα πρέπει να γνωρίζει και λίγη ιστορία και λίγη γεωγραφία. Ας υποθέσουμε όμως ότι αυτό ισχύει:



"Έστω ότι διαλύεται αύριο η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας και τα κρατίδια του Μπάντεν (Baden) και του Σάαρ (Saarland) αποφασίζουν να ενωθούν και να δημιουργήσουν στη δεξιά όχθη του Ρήνου μία χώρα, με πληθυσμό περίπου τριών εκατομμυρίων, που επιθυμεί να ονομαστεί ‘Αλσατία’.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΓΑΛΛΙΑ, ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ;
Ας υποθέσουμε ακόμη ότι αυτή η νέα χώρα που επιθυμεί να ονομάζεται ‘Αλσατία’ κυκλοφορεί χαρτονομίσματα με το κτήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έχει την έδρα του στο Στρασβούργο, κάνει λόγο στο σύνταγμά της για τον Αλσατικό λαό εντός και εκτός συνόρων του κράτους, επιδίδεται σε αλυτρωτική προπαγάνδα προκειμένου να ελευθερωθούν οι “αλύτρωτοι” Αλσατοί αδελφοί που ζουν στη Γαλλία και κυκλοφορεί χάρτες της “Μεγάλης Αλσατίας”, όπου μεταξύ άλλων φαίνεται να έχουν προσαρτηθεί στο νεότευκτο κρατίδιο το Στρασβούργο και η Λορραίνη (λίγο πολύ όπως είχε γίνει στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που η Αλσατία είχε προσαρτηθεί στο Μπάντεν και η Λορραίνη στο Σάαρ…).
ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΕΞΑΛΛΟΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ;"


Για την αντιγραφή,

Ρήγας

1974 είπε...

Παιδιά, το είδα τώρα στη σελίδα "ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΝΤΙΚΙ" που έχετε link στα αριστερά της δικής σας σελίδας. Μου άρεσε και το βάζω κι εδώ να το δουν τα συνασπιστούλια του ΑΚΕΛ.

Οι κομμουνιστές του ΚΚΕ είναι κομμουνιστές με αρχίδια ενώ οι ΑΚΕΛικοί είναι αρχίδια κομμουνιστές...