ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ: ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΤΟ ΔΗΣΑΚΕΛ!

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009



Κάτσετε στις καρέκλες σας! Γιατί το σοκ από αυτή την αποκάλυψη είναι πολύ μεγάλο.

Για το ΔΗΣΑΚΕΛισμό ξέρουμε όλοι. Για την υπόγεια διαχρονική αλληλοπριμοδότηση ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, αλλά για την πραγματική ιδεολογική σύμπλευση των ηγεσιών τους στο Κυπριακό υπέρ μίας άδικης και διχοτομικής λύσης.

Αναδημοσιεύουμε από τους φίλους μας του Εμπροσθοφύλακα, μια απίστευτη αποκάλυψη: Κατά το μεταπραξικόπημα, τη μαύρη εκείνη περίοδο, που Κληρίδης και ΕΟΚΑ Β εμπόδιζαν το Μακάριο να επιστρέψει στην Κύπρο και που ΑΚΕΛ και Κληρίδης υποστήριζαν την προσυπογραφή των όρων του κατακτητή (ευτυχώς τους εμπόδισε η ΕΔΕΚ που με το μεγάλο Βάσο Λυσσαρίδη οδήγησε το λαό σε αντίσταση - γι' αυτό άλλωστε και η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του από τους φασίστες δωσίλογους του Αττίλα), η συνεργασία Κληρίδη-ΑΚΕΛ δεν ήταν μόνο υπόγεια. Ο ΔΗΣΑΚΕΛΙσμός έχει ρίζες που πάνε πολύ πίσω φίλες και φίλοι!



Εμπροσθοφύλακας

«Διζωνική συνωμοσία Κληρίδη-ΑΚΕΛ-Βρετανών: Εζεκίας-Φάντης στο Λονδίνο, μέσω Βάσεων, τη μεσολαβήσει Κληρίδη!»

03 Νοεμβρίου 2009

Φανούλα Αργυρού* & Συντακτική Ομάδα

Η πρόσφατη στημένη αποχώρηση του Τουμάζου Τσιελεπή από το στούντιο του ΑΝΤ1 απέδειξε, σε όσους γνωρίζουν, το αυτονόητο: Ο Τουμάζος Τσελεπής και το ΑΚΕΛ συνεχίζουν πιστά την πολιτική του εκλεκτού του Λονδίνου Γλαύκου Κληρίδη, του ανθρώπου που ποτέ δεν πίστεψε στα δίκαια της πατρίδας του, αλλά, αφιέρωσε όλα τα χρόνια της πολιτικής του ζωής στο να προσπαθεί να επιβάλει όσα του ζητούσαν οι Άγγλοι. Άλλωστε, ο ίδιος ο Τ. Τσιελεπής είχε παραδεχθεί (λίγο προτού αποχωρήσει , αφού τον είχαν στριμώξει οι συνομιλητές του) πως συνεχίζουμε να διαπραγματευόμαστε με βάση το απορριφθέν Σχέδιο Ανάν ['Εμπροσθοφύλακας' 25/10/2009, Συντακτική Ομάδα].

Σε τέτοιο βαθμό έφθασε η προσπάθειά του Γλ. Κληρίδη να εξυπηρετήσει τα ξένα συμφέροντα όπως του ζητούσε το Λονδίνο που, αφού το 1975 στη Βιέννη δέχθηκε δίχως εξουσιοδότηση την τουρκοβρετανική διζωνική, ζήτησε αμέσως άσυλο από τους Βρετανούς φοβούμενος για τη ζωή του και εκείνη της κόρης του. Πράγμα που υπογραμμίζει πόσο ενσυνείδητα προχώρησε στην μειοδοσία εκείνη εις βάρος της πατρίδας του. Ακριβώς όσο επίσης ενσυνείδητη ήταν και η έκκλησή του για την παράταση των 16 μηνών ίσως και κατόρθωνε (πρόφθανε) να επιβάλει το έκτρωμά τους ονόματι “Σχέδιο Ανάν” για το οποίο ο ίδιος είχε τεράστια διαχρονική προσφορά συγγραφής.

Επιτσιελεπομένος Κληριδισμός

Μετά το πέρας της παρέλασης για τους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε:

«Στόχος της Ελληνοκυπριακής πλευράς είναι ο τερματισμός της κατοχής και η εξεύρεση λύσης του Κυπριακού στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, η οποία δεν αποτελεί εφεύρεση της παρούσας κυβέρνησης αλλά περιλαμβάνεται στις δεσμεύσεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και τους άλλους πέντε προέδρους της Κυπριακής δημοκρατίας που ακολούθησαν» ['Astra 92.8' 28/10/2009].

Κάποιος θα ήλπιζε πως δύο εκλογικές ήττες του Γλαύκου Κληρίδη προσωπικά, και μια του Γιαννάκη Κασουλίδη (τρεις, δηλαδή, εκλογικές ήττες της νεοφιλελεύθερης-διζωνικής Δεξιάς) και ένα πελώριο 76% ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα για το διζωνικό Σχέδιο Ανάν, θα σηματοδοτούσαν και τον οριστικό ενταφιασμό των αγγλοτουρκικών “δεσμεύσεων” του Γλαύκου Κληρίδη. Οι πιο πάνω δηλώσεις, όμως, του Προέδρου Χριστόφια δείχνουν πως όχι μόνο δεν σχεδιάζει να απεγκλωβιστεί από διχοτομικό, αγγλοτουρκικό πλαίσιο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ), που επέβαλε ο Γλαύκος Κληρίδης, αλλά αναλαμβάνει και ως συνεχιστής του. Λες και οι ΑΚΕΛικοί, ΔΗΚΟϊκοί, ΕΔΕΚίτες και Οικολόγοι που ψήφισαν Δημήτρη Χριστόφια στον δεύτερο γύρο των εκλογών ψήφισαν και πάλι Γλαύκο Κληρίδη!

Ο “επιτσιελεπομένος κληριδισμός” του ΑΚΕΛ όμως, και η εμμονή για διαπραγμάτευση στην βάση της “αφύσικης” ΔΔΟ (όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο Δημήτρης Χριστόφιας στις 27 Σεπτεμβρίου 2009) δεν είναι κάτι παράξενο, αλλόκοτο και πρόσφατο για όσους γνωρίζουν τα ύποπτα παρασκήνια του Κυπριακού. Οι σχέσεις ΑΚΕΛ-Κληρίδη-Βρετανών, και οι επαφές και διαβουλεύσεις για την επιβολή της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος διαφωνούσε), χρονολογούνται τουλάχιστον από την επαύριον της εισβολής! Βεβαίως, το κυβερνών κόμμα επιμένει να παρουσιάζεται ως η μόνη «εθνική πατριωτική δύναμη» και πως «οι συνωμοσίες, οι αιματοχυσίες, οι προδοσίες και οι εθνικά ζημιογόνες υποχωρήσεις δεν αφορούν το ΑΚΕΛ, αλλά αυτούς που καπηλεύτηκαν και έπραξαν εγκλήματα στο όνομα της εθνικοφροσύνης» ['Χαραυγή' 30/10/2009, Νεόφυτος Νεοφύτου]. Αν είναι όμως έτσι τα πράγματα, πως δικαιολογούνται οι αποκαλύψεις για επαφές ΑΚΕΛ-Κληρίδη με τους Βρετανούς, για επιβολή της ντενκτασικής Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο; Ας δούμε την πραγματική ιστορία, όπως την πιστοποιούν τα αποδεσμευμένα έγγραφα του Foreign Office…

Εζεκίας-Φάντης στο Λονδίνο, μέσω Βρετανικών Βάσεων, με την μεσολάβηση του Κληρίδη!
Στις 30 Νοεμβρίου 1974 πραγματοποιείται σύσκεψη στην Αθήνα στην παρουσία του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κωνσταντίνου Καραμανλή. Στις 17 Νοεμβρίου όμως, ο Γενικός Γραμματέας και ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Εζεκίας Παπαϊωάννου και Ανδρέας Φάντης ταξίδεψαν, μέσω των Βρετανικών Βάσεων Ακρωτηρίου στο Λονδίνο και στις 18 Νοεμβρίου 1974 συναντήθηκαν με τον Μακάριο, στον οποίο ανεχείρησαν 9σελίδο υπόμνημα της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, με τίτλο: “Αι απόψεις του ΑΚΕΛ διά το Κυπριακόν εις την σημερινή του φάσιν. Ποία η υπό τα σημερινάς συνθήκας δυνατή λύσις του Κυπριακού…”. Και επισήμανε το υπόμνημα:

«…Είναι γνωστόν, ότι η Τουρκία και κατ΄εντολήν της η τουρκοκυπριακή ηγεσία από την αρχήν της δημιουργίας της κυπριακής κρίσεως από το 1963 και εντεύθεν επανειλημμένως προέβαλε την αξίωσίν της δι΄ομοσπονδιακήν επί γεωγραφικής βάσεως λύσιν του Κυπριακού… Η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ συνεζήτησε αυτό το θέμα και είναι της γνώμης, ότι θα ήτο χρήσιμον να δηλώσωμεν προς την τουρκικήν πλευράν, ότι είμεθα έτοιμοι να συζητήσωμεν οιανδήποτε πρότασιν και κατ΄αρχήν να αποδεχθώμεν την συζήτησιν και της γεωγραφικής ομοσπονδίας ως μιας πιθανής λύσεως του Κυπριακού… ότι πλέον συμφέρουσα λύσις διά την Κύπρον είναι η διοικητική ομοσπονδία…» ['Σημερινή' 24/08/2009, Σάββας Ιακωβίδης].

Η αναφορά αυτή του αγαπητού Σ. Ιακωβίδη είναι πολύ χρήσιμη για να δώσουμε το παρασκήνιο εκείνου του ταξιδίου των Παπαϊωάννου και Φάντη προς το Λονδίνο για να δούν τον Μακάριο. Και τι πράγματι υποστήριζε η τότε ηγεσία του ΑΚΕΛ σε συνεννόηση μεν με τον Γλαύκο Κληρίδη (εν γνώσει των Βρετανών) εν αγνοία δε των ΑΚΕΛικών οπαδών τους. Και γιατί ήταν τόσο επάναγκες να τους μεταφέρουν οι Άγγλοι από την αποικιοκρατική-στρατιωτική Bάση του Ακρωτηρίου!

Καταρχήν να πούμε ότι είχε προηγηθεί η “τολμηρή” δημόσια αποδοχή Γλ. Κληρίδη, για την τουρκική γεωγραφική, δικοινοτική ομοσπονδία στην διαβόητη ομιλία του στην “Γκαλερύ Αργώ” στις 6 Νοεμβρίου 1974 (και όχι το 1975 όπως ψευδώς υποστήριξε ο κ. Χρ. Στυλιανίδης του ΔΗΣΥ).

Για την οποία “τόλμη” του ο Γλ. Κληρίδης είχε αποσπάσει τα συγχαρητήρια του Βρετανού ΥΠΕΞ Τζέιμς Κάλλαχαν. Είχε, επίσης, προηγηθεί η απαίτηση του Ραούφ Ντενκτάς για δημόσια δήλωση αποδοχής της γεωγραφικής ομοσπονδίας (διζωνικής) πράγμα που προωθούσαν «και με τα 20 τους νύχια» οι Βρετανοί. Το έκανε το πρωτοπαλλήκαρο τους ο Γλ. Κληρίδης.

Προτού πάει στην Αθήνα, ο Κληρίδης είχε πει στους Βρετανούς πως αν ο Μακάριος, στην σύσκεψη της Αθήνας, δεν του έδιδε γραπτή δέσμευση να προχωρούσε με λύση που ήθελε ο ίδιος και η οποία συμβάδιζε με εκείνη των Τούρκων και των Βρετανών, ο ίδιος θα έβαζε πλώρη για πλήρη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.

Στην προσπάθειά τους λοιπόν (Κληρίδης-Βρετανοί) να βάλουν όσες πιέσεις μπορούσαν πάνω στον Μακάριο (οι Βρετανοί είχαν ήδη προβεί και σε υποδείξεις προς τον Κ. Καραμανλή) προτού ο τελευταίος πάει στην Αθήνα για την κρίσιμη εκείνη συνάντηση, ο Κληρίδης σε συνεργασία με την ηγεσία του ΑΚΕΛ προσπάθησαν να πιέσουν ακόμα περισσότερο τον Μακάριο. Προς αυτήν την κατεύθυνση, λοιπόν, ο Κληρίδης ζήτησε και την βοήθεια των Βρετανών.

Τηλεγράφημα από τον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή στην Λευκωσία κ. Όλβερ ημερομηνίας 15 Νοεμβρίου 1974 προς το Foreign Office έλεγε:

«Ο Κληρίδης προσωπικά μου ζήτησε όπως διευθετήσουμε αεροπορική μετάβαση στις 16 ή 17 Νοεμβρίου για τους Παπαϊωάννου και Φάντη Γ.Γ. και Β.Γ.Γραμματέα αντίστοιχα του ΑΚΕΛ, να επισκεφθούν το Λονδίνο για συζητήσεις με τον Μακάριο. ΄Οταν του είπα ότι αυτό ξεφεύγει κάπως από τα συνηθισμένα και πρέπει να πάρω έγκριση από το Λονδίνο, μου είπε ότι ο ίδιος πιστεύει είναι μεγάλης σημασίας οι επισκέψεις αυτές γιατί είναι πεπεισμένος θα είναι βοηθητικές: Είχε πολύωρες συζητήσεις με τους δύο άνδρες, που υποστήριζαν τις απόψεις του για τη λύση του Κυπριακού και ήσαν διατεθειμένοι να τις συζητήσουν (argue) με τον Αρχιεπίσκοπο. Επομένως εισηγούμαι να συμφωνήσουμε και θα είμαι ευγνώμων για μια γρήγορη απάντηση, αν είναι δυνατόν εντός της ημέρας.

Ο Κληρίδης με προειδοποίησε ότι και ο ίδιος ίσως να επισκεφθεί το Λονδίνο και να μιλήσει στον Μακάριο προτού ο τελευταίος πάει στην Αθήνα, αλλά ακόμα δεν έχει αποφασίσει τελειωτικά.»

Στις 26 Νοεμβρίου 1974, ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής κ. Όλβερ ενημέρωσε τον Τζέιμς Κάλλαχαν ότι ο Κληρίδης το είχε ξεκαθαρίσει στον Μακάριο ότι στην Αθήνα θα επέμενε για ενυπόγραφο πρωτόκολλο που να τον δεσμεύει (Μακάριο) πάνω στην γραμμή που ακολουθούσε o ίδιος (Κληρίδης). Αν η γεωγραφική ομοσπονδία ήταν απαράδεκτη για τον Μακάριο, τότε ο Κληρίδης θα επιδίωκε να εξασφαλίσει την υπογραφή του Μακαρίου για μια φόρμουλα για πολυ-καντονοποίηση ομως αν δεν είχε πρόοδο, τότε να ήταν ελεύθερος (Κληρίδης) να έβαζε πλώρη για ΠΛΗΡΗ ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.

Στις 3 Δεκεμβρίου (μετά την συνάντηση) ο Κληρίδης έδωσε και πάλιν πλήρη αναφορά στους Βρετανούς. Έγραψε ο κ. Όλβερ προς το Λονδίνο:

«Ο Κληρίδης μου έδωσε την πιο κάτω αναφορά για την συνάντηση της Αθήνας. Ο Μακάριος και ο Κυπριανού εξαπέλυσαν μια προσεκτικά ορχηστρωμένη επίθεση στην ιδέα της γεωγραφικής ομοσπονδίας. Ο Κληρίδης έφερε ως αντίβαρο την ανάγκη ρεαλιστικής διαπραγμάτευσης και απείλησε να παραιτηθεί (άκουσα από άλλες πηγές ότι απείλησε μάλιστα να μην επιστρέψει στην Κύπρο αλλά αντίθετα να έλθει στο Λονδίνο) αν δεν έφθαναν σε συμφωνία. Ο Καραμανλής τον υποστήριξε πλήρως. Ο Μακάριος τελικά υποχώρησε αλλά αρνήθηκε να υπογράψει πρωτόκολλο προτού μετρήσει την κοινή γνώμη στην Κύπρο…

Ο Κληρίδης είναι ικανοποιημένος με την βάση των συνομιλιών εφόσον αυτή δέχεται ως αναπόφευκτη την γεωγραφική ομοσπονδία βασισμένη σε μια μεγάλη τουρκική περιοχή στο βορρά, με πιθανά ένα ή δύο επιπρόσθετα καντόνια, όμως απορρίπτει την ιδέα της πολυκαντονοποίσης…΄Ομως δεν είναι σίγουρος ο Μακάριος δεν θα υπαναχωρήσει από την συμφωνία. Ο Κληρίδης ελπίζει εν πάση περιπτώσει ότι τον έχει δέσει κάτω αρκετά ικανοποιητικά γι΄αυτό στην δημόσια δήλωσή του ανέφερε ότι είχαν φθάσει σε συμφωνία…»

1975

Πριν την συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς της 3ης Βιέννης το 1975, το Foreign Office μέσω του κ. Όλβερ είχε ζητήσει όπως πεισθεί ο Κληρίδης στην Βιέννη, να πάρει το θάρρος και με τα δύο του χέρια και να διαπραγματευθεί πέραν των οδηγιών που είχε (από την κυπριακή κυβέρνηση) και να τα παίξει όλα για όλα. Αλλά οι ίδιοι οι Βρετανοί θα έπρεπε να κρατήσουν πίσω (low profile) και να μην φανεί καθόλου η ανάμιξή τους. Θα μπορούσαν να επέμβουν μετά…

Υπακούει τους Βρετανούς - και ζητεί άσυλο από το Λονδίνο!

Στην Βιέννη ο Κληρίδης υπάκουσε πλήρως στις βρετανικές απαιτήσεις. Αποδέχθηκε την διζωνική ομοσπονδία όπως απαιτούσε ο Ντενκτάς, δίχως την εξουσιοδότηση της Κυπριακής Κυβέρνησης και δίχως να πάρει τίποτα από τον Ντενκτάς. Φοβούμενος όμως για τις συνέπειες της μειοδοσίας του ζήτησε αμέσως από την Δίδα Φόρτ του Foreign Office (που επιτηρούσε διακριτικά τις συνομιλίες) ΑΣΥΛΟ για τον ίδιο και την οικογένειά του… Του το παραχώρησαν αμέσως αλλά μέχρι σήμερα δεν το χρειάστηκε…

Επιβεβαίωση γι΄αυτά ήλθε τον Νοέμβριο του 1975 όταν ο στενός συνεργάτης του Γλ. Κληρίδη μ. Λέανδρος Ζαχαριάδης είπε στον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή κ. Όλβερ ότι «ο Κληρίδης ήταν πολύ ενοχλημένος με τις κάτω από τη μέση τουρκικές τακτικές, γιατί όταν ο Κληρίδης είχε δεχθεί τη διζωνικότητα και μια αδύνατη κεντρική κυβέρνηση στη Βιέννη, με αντάλλαγμα τουρκικές υποχωρήσεις στο εδαφικό, στην πραγματικότητα δεν είχε εξουσιοδότηση να πάει τόσο μακριά σε υποχωρήσεις στη γραπτή οδηγία που είχε από την κυπριακή κυβέρνηση. Οι εχθροί του Κληρίδη μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν εναντίον του. Η γραπτή οδηγία που είχε ήταν για πολυπεριφεριακή, αλλά ενδεικτικά όχι για διπεριφερεαική ομοσπονδία…».

Μετά τις προσπάθειες του Τζέιμς Κάλλαχαν να προωθήσει όσο μπορούσε τις τουρκικές θέσεις Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης (μετά την πρώτη εισβολή) και αφού άφησαν την Τουρκία ανενόχλητη να εκτελέσει και την δεύτερη βάρβαρη εισβολή, ακολούθησαν:

27 Αυγούστου 1974

Ανώτεροι Αξιωματούχοι του Foreign Office, κατ΄εντολή του Τζέιμς Κάλλαχαν, έχουν συνάντηση με τον Δρ. Χένρυ Κίσσιγκερ στο Στέιτ Ντεπάρτμεντ με στόχο να του εξηγήσουν την βρετανική πολιτική διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και να εξασφαλίσουν την υποστήριξή του. Ο Κίσσιγκερ δεν ήταν μέχρι τότε υπέρ της λύσης ΔΔΟ και τους είπε ότι ο ίδιος πιστεύει θα αποτύχει ['Σημερινή' 03/08/2009, Φανούλα Αργυρού].

30 Αυγούστου 1974

Ο Τζέιμς Κάλλαχαν στέλνει οδηγία σε διάφορες διπλωματικές αποστολές προτρέποντας «υποστήριξη της δι-περιφερειακής ομοσπονδίας που ταυτίζεται πλήρως με τον τουρκικό στόχο, αν και θα είναι δύσκολο για την ελληνική πλευρά να την δεχθεί…».


30 Σεπτεμβρίου 1974

Ο Κάλλαχαν τονίζει στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο ότι θεωρεί τον διαχωρισμό της Κύπρου σε δύο ζώνες με μια ομοσπονδιακή δομή ως αναπόφεκτη, πράγμα που απέρριπτε ο Μακάριος.


Γλ. Κληρίδης - Γκαλερύ Αργώ 6 Νοεμβρίου 1974


Ο Γλ. Κληρίδης σε ομιλία του στην Γκαλερύ Αργώ στην Λευκωσία, ικανοποιεί τις τουρκικές και βρετανικές απαιτήσεις και υποστηρίζει δημόσια λύση γεωγραφικής ομοσπονδίας, όπου οι Τούρκοι θα είναι πλειοψηφία. Υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει πλέον πιθανότητα ενωμένης Κύπρου οπόταν η μόνη λύση είναι η γεωγραφική ομοσπονδία. Αποσπά τα… συγχαρητήρια του Τζέιμς Κάλλαχαν! Και αυτά ούτε 5 μήνες μετά την βάρβαρη τουρκική εισβολή και πριν την σύσκεψη στην Αθήνα αρχές Δεκεμβρίου. Υπόσχεται δε στους Βρετανούς αν δεν γίνει τίποτα να τραβούσε απευθείας για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.


Η Διζωνική ποτέ δεν πεθαίνει


Όσο για το ΑΚΕΛ, τον ΔΗΣΥ, και όσους επιμένουν πως ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ήταν αυτός που δήθεν αποδέχθηκε την λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, τους υπενθυμίζουμε τι είπε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 02 Οκτωβρίου 1974:

«Ουδέν επιχείρημα δύναται να δικαιολογήση την απαίτησιν της Τουρκίας δια γεωγραφικήν ομοσπονδίαν, η οποία ουχί μόνον θα ήτο απάνθρωπος, αλλά, ωσαύτως, θα επέφερεν αλλαγήν του χαρακτήρος του Κύπρου. Αλλά ποία θα πρέπη να είναι η απάντησις, εάν η Τουρκία επιμείνη επί γεωγραφικής ομοσπονδίας και δια της στρατιωτικής της υπεροχής επιχειρήση να επιβάλη ταύτην δια της βίας; Μερικοί, οι οποίοι εμφανίζονται ως ρεαλισταί, δυνατόν να συμβουλεύσουν ότι πρέπει να διαπραγματευθώμεν επί τη βάσει γεωγραφικής ομοσπονδίας, υποδεικνύοντες ότι εις μίαν τοιαύτην περίπτωσιν η Τουρκία δυνατόν να επιδείξη κάποιαν ελαστικότητα ως προς το μέγεθος της περιοχής, η οποία θα ευρίσκεται υπό τουρκικόν έλεγχον. Αναφέρεται ότι η κατεχόμενη περιοχή του 40% θα ηδύνατο να μειωθή εις ολιγώτερον του 30%. Δεν νομίζω ότι πρέπει να εκφράσω ευγνωμοσύνην δια την τοιαύτην γενναιοδωρίαν εκ μέρους της Τουρκίας. Υπό οιασδήποτε περιστάσεις δεν θα διαπραγματευθώμεν προς νομιμοποίησιν των παραβιάσεων των βασικοτέρων αρχών του Διεθνούς Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Αν και συνεχίζουν όλοι όσοι ζητούν άλλοθι για τον ενδοτισμό τους να επικαλούνται τις Κατευθυντήριες Γραμμές Μακαρίου-Ντενκτάς 1977, αρνούνται να πουν πως ο Μακάριος μετάνιωσε για αυτές και με ομιλία του στις 20 Ιουλίου 1977 τις αποκήρυξε δημόσια και οριστικά ['Σημερινή' 30/12/2008, Φανούλα Αργυρού]. Η πορεία επιβουλής της ΔΔΟ, λοιπόν, όπως την χάραξαν καταρχήν οι Τούρκοι και στην συνέχεια ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κάλλαχαν και το Foreign Office, συνεχίζεται, δυστυχώς, με τους ίδιους ρυθμούς μέχρι σήμερα.

Με την μόνη διαφορά πως το Λονδίνο σήμερα, μετά το ΟΧΙ των Ελληνοκυπρίων στις 24 Απριλίου 2004 (όταν και ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ μαζί με το έκτρωμα Ανάν-Χάνεϊ και την όλη φιλοσοφία της ρατσιστικής Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας) για να βοηθήσει τον Δημήτρη Χριστόφια εφεύρε την ψευδεπίγραφη… “Λύση από τους Κύπριους για τους Κυπρίους”!

Ας παρατήσει λοιπόν το ΑΚΕΛ το παραμύθι του “οδυνηρού συμβιβασμού”, όπως επίσης και το παραμύθι της δήθεν “δέσμευσης” από τις αποφάσεις των προκατόχων του. Ας παρατήσει επίσης και τα παραμύθια περί «ελληνικού ή ελληνόφωνου νεοφασισμού» της Χούντας και της ΕΟΚΑ-Β’ ['ΚΥΠΕ' 28/10/2009], διότι αν πραγματικά τα είχε με τους νεοφασίστες της Χούντας και της ΕΟΚΑ-Β’ δεν θα συνωμοτούσε με τον Κληρίδη και τους Άγγλους για επιβολή στον Μακάριο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Ας αποκτήσει το ΑΚΕΛ τουλάχιστον το σθένος και την πολιτική ευθύτητα να πει ξεκάθαρα πως η αποδοχή της ντενκτασικής Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας δεν είναι “κληρονομιά” άλλων προέδρων σε αυτό, διότι την επίμαχη στιγμή, την επαύριον δηλαδή της τουρκικής εισβολής, αντί να σταθεί στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και να τον στηρίξει στην προσπάθεια του να αποκρούσει τα διχοτομικά σχέδια Άγγλων και Τούρκων, προτίμησε -πριν καν κρυώσουν οι κάννες της ΕΟΚΑ-Β’, των πραξικοπηματιών και των μεχμετζίκ- να συμπαραταχθεί με τον βρετανικό ιμπεριαλισμό, τον τουρκικό φασισμό, το μεταπραξικόπημα και τον Γλαύκο Κληρίδη!


* Η Φανούλα Αργυρού είναι ερευνήτρια - δημοσιογράφος, πρόσφυγας από την κατεχόμενη Λευκωσία και ζει στο Λονδίνο. Είναι συγγραφέας, μεταξύ άλλων, των βιβλίων “Από την Ένωση στην Κατοχή” και “Top Secret: Η βρετανική κηδεμόνευση του Κυπριακού” (εκδόσεις Γερμανός).



AYTO EINAI TO ΔΗΣΑΚΕΛ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΟΙΡΕΣ ΜΑΣ! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟ 1974 και το 2004 ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: ΑΓΗΣΙΣΤΡΑΤΗ και ΑΛΩΕΥΣ για το christofias-watch

80 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μεταπραξικοπηματίας και συμμεταπραξικοπηματίες!

ΕΛΕΟΟΟΟΟΣΣΣΣΣ!

Σε ποια άλλη χώρα τέτοιοι προδότες θα κυριαρχούσαν στην πολιτική;

ΕΛΕΟΟΟΟΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Χαμένα κορμιά, άθλιοι προδότες!
Κακό ψόφον ναχουν!

Ανώνυμος είπε...

Κλείτσικα σταμάτα να κρύβεσαι πίσω από το christofias-watch και τον Εμπροσθοφύλακα.

Ανώνυμος είπε...

Είδα το Σίμο και μια χαρά μου φάνηκε.

Δικηγόρος μπόρει να είναι.

Ευρωβουλευτής μπορούσε να πάει.

Στρατό γιατί δεν μπορεί να κάνει;

Τζιαι ας μεν φκάλλει σκοπιά.

Ανώνυμος είπε...

Ρε κουμπάρε

Μα εν αλήθκεια ότι ο Σίμος Αγγελίδης εν εκαμεν στρατόν;

Ρήγας είπε...

Για να κάνω μια σούμα, διότι θα τρελλαθούμε τελείως:

(Αφήνω κατά μέρος τα εισαγωγικά, αλλά θεωρείστε ότι υπάρχουν).

Πάμε χαλαρά:

1. Οι ιστορικοί ηγέτες του κομμουνιστικού και αντι-ιμπεριαλιστικού κόμματος της Κύπρου να φύγουν προς της πρωτεύουσα της ιμπεριαλιστικής Βρεττανίας μέσω των Βρεττανικών στρατιωτικών βάσεων (για την ύπαρξη των οποίων κατηγορούσαν τον Μακάριο και τις συμφωνίες της Ζυρίχης) με την βοήθεια του πατέρα της εθνικοφρωσύνης για να βοηθήσουν όλοι μαζί (κρυφά από τον Κυπριακό λαό) στην επίτευξη ενός σχεδίου που προσπαθεί να επιβάλει το δικτατωρικό-ιμπεριαλιστικό καθεστώς της Τουρκίας στην Κύπρο.

2. Επιπλέον, πίσω από τις πλάτες της ΝΟΜΙΜΗΣ κυβέρνησης (Μακάριος) και πίσω από τις πλάτες του Κυπριακού λαού, ο διαπραγματευτής της Ελληνικής πλευράς και πατέρας της εθνικοφρωσύνης δεσμεύεται στο Βρεττανικό και Τουρκικό καθεστώς, με την συγκατάθεση του κομμουνιστικού αντι-ιμπεριαλιστικού κόμματος.

3. Και όλα αυτά, λίγους μόνο μήνες μετά την εισβολή, την ίδια ώρα που μπροστά στους οπαδούς τους όλοι αυτοί βρίζουν ο ένας τον άλλο ως υπεύθυνο για την καταστροφή και την ίδια ώρα που όλοι μαζί φωνάζουν για ανθρώπινα δικαιώματα, πλήρη επιστροφή προσφύγων και πλήρη αποχώρηση Τουρκικών στρατευμάτων.

4. Και έχουν το θράσος ως σήμερα να ρίχνουν ΟΛΕΣ τις ευθύνες σε "άλλους" (Μακάριο).

5. Όχι, ο Ευέλικτος ΔΕΝ είναι προδότης. Πάσχει όμως από το "Σύνδρομο Αρτεμάκη" ("Όϊ εγώ έντζιε...")


Και μετά, όταν λέω εγώ ότι οι προδότες αξίζουν την χειρότερη των ποινών, έναν λάκο με ασβέστη, κάποιοι πιάνονται και ξεροκαταπίνουν.

Βρε ουστ!




Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Ο Νάσος Κούκος και ο Άγγελος Κασιανός τα ξέρουν όλα αυτά για το Κόμμα τους;

Σάββας Παπάκης είπε...

Έστω να δεχτούμε ότι έγινε αυτή η συνομωσία.

Οι υπόλοιποι γιατί δέχονται ως λύση τη διζωνική-δικοινοτική ομοσπονδία;

Ό,τι κι αν έγινε παιδιά, η ουσία είναι ότι είμαστε πια δεσμευμένοι. Η λύση θα είναι αυτή.

Όλοι που αναφέρετε είναι είτε νεκροί είτε αποχώρησαν από την πολιτική. Οπότε, τι τα ψάχνετε τώρα;

Ανώνυμος είπε...

Ο Νάσος Κούκος και ο Γιώργος Ιορδάνου,είναι οι εκπρόσωποι του ΑΚΕΛ στην Αγγλία.

Ο Κασιανός είναι ο ακελοφοιτητοπατέρας!

Ρήγας είπε...

"Όλοι που αναφέρετε είναι είτε νεκροί είτε αποχώρησαν από την πολιτική. Οπότε, τι τα ψάχνετε τώρα;"


Το ΙΔΙΟ ισχύει και γι'αυτούς που δεσμεύτηκαν! (πλην Χριστόφια)


Ρήγας

Αναγεννησιάνος είπε...

Πουλάτε τον Τάσσο, βρίζετε το Σίμο.

Έτσι αλητάμπουρες είσαστε εσείς οι Προοδευτικάριοι.

Δε θέλουμε ΚΑΜΙΑ συνεργασία μαζί σας. ΚΑΜΙΑ!

Φέτος θα κάμουμε συνεργασία με Μέτωπο και Πρωτοπορία και θα κάνουμε μια ΕΦΕΚ πιο πατριωτική.

Μείνατε μόνοι σας ρε παλιοακελάκια.

Πηγαίνετε κάμετε σύλλογο με τους Τουρκοκύπριους φοιτητές και εμάς παρετάτε μας.

Ανώνυμος είπε...

oti sou syferei re dikoike,otan synergazese me to akel ine kala,twra thimithikes ton patriotismo

Επανάσταση είπε...

Εγώ θα ψηφίσω ΜΕΤΩΠΟ, γιατί είναι η πιο συνεπής και η πιο σωστή οργάνωση. Δε φορούν παρωπίδες και έχουν λαμπρά στελέχη. Παίρνουν υπεύθυνες αποφάσεις και αγωνίζονται πάνω από όλα για την Κύπρο μας και για την ελευθερία της. Μακριά από ακρότητες, ενδοτισμούς και σωβινισμούς.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Αναγεννησιανε, εντζιε εβρισα το Σιμο

Άναρωτήθηκα γιατί ολα μπόρει να τα κάνει εκτός που στρατό....εσένα εν σε κόφτει η φυγοστρατία;


Φυσικά για να αλλάξει κουβέντα ο Ρήγας ( ποντικός ) μας παρέθεσε τις παπαριές του.

Προοδευτικός Νεός είπε...

Είναι πλέον φανερό ότι πίσω από το Christofias watch κρύβονται νεολαίοι του ΔΗ.ΚΟ και όχι μόνο...

Αλλά αφού τρέφουν τόσο μίσος προς τη κυβέρνηση και το Πρόεδρο, γιατί δεν την κάνουν σιγά σιγά από τη κυβέρνηση να μας αδειάζουν και τη γωνιά;

Αλλά ναι... Τα υπουργεία - υπουργεία, το ρουσφέτι - ρουσφέτι αλλά το Christofias watch τζιαμέ. Να κάμνει πόλεμο του Χριστόφια.

Αν είσαστε μάγκες, υποψήφιε ευρωβουλευτή και μικρότεροι του φίλοι γράψετε επώνυμα.

Ξέρουμε και μεις να κρυβόμαστε πίσω από την ανωνυμία αλλά δεν το κάνουμε. Λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκαφή.

Α και είναι γνωστός ο ρόλος σας στην Ε.Φ.Ε.Κ Αγγλίας και η συνεργασία σας με τη Πρωτοπορία και -ίσως- με το εθνικιστικό Μέτωπο. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που μόλις περάσατε (οι 3 τρεις σας) το θέμα του αεροδρομίου ήταν αμέσως θέμα στο Χριστόφιας WATCH. Φανερωθήτε και εξαφανιστείτε από τη συγκυβέρνηση.

Οι φοιτητές θα σας τιμωρήσουν, η ιστορία θα σας κατακρίνει



ps. osoi thelete na mathete poioi einai oi mikroteroi filoi empate sto facebook kai dete me pious paei club gia na katalavete.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ είπε...

Έτσι είσαστε ρε δηκοπιθηκάκια,επαρετήσετε τον τίτλο της "Επιτροπής για την Αποκαταστάση της δημοκρατίας" και αρκέψατε τα ύπουλα κτυπήματα με ονοματεπώνυμα.

ΑΣ όψουνται οι "βετεράνοι" Αναγεννησιάνοι της Αθήνας που σας κοντρολάρουν εσάς τους φλώρους της Αγγλίας. Μιαν παράταξη εν μπόρετε να κουμαντάρετε και ανοίξετε μου και Χριστοφιας Watch.

ΑΛλά προειδοποιούμεν σας για άλλη μια φορά - οι ακροδεξιές συμμαχίες Αναγέννηση-Μετώπου-Πρωτοπορία δεν έχουν πέραση γιατί φέτος θα φάτε την σκόνη μας.

Ανώνυμος είπε...

oste pisw apo to istologio touto krybontai anagennisianoi tis agglias? pws ftasate se afto to symperasma?

Ανώνυμος είπε...

Σανίδα σωτηρίας του Δηκο θα αποτελέσει ο Δησυ και ο Αναστασιάδης....θα χει πλάκα εννεν ρε λεβέντες μου;

ΝΕ. ΔΗ.Κοϊκός είπε...

ΡΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕ ΒΛΑΚΑ
ΤΗΝ ΕΦΕΚ ΤΖΙΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΕΝ ΤΗΝ ΠΙΑΝΝΕΙΣ ΜΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ 'Η ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΛΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.

ΕΝ ΕΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΗΛΑΔΗ. ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ΤΙΣ. ΕΙΣΑΣΤΕΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ...

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΕ ΜΕ ΤΟ ΚΛΗΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ - ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ - ΤΗΣ ΔΙΖΩΝΙΚΗΣ.

ΔΕΝ ΛΕΩ ΒΕΒΑΙΑ, ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΔΔΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ. ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΟΣΑ - ΟΣΑ. Ο ΤΑΣΣΟΣ ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ.

ΛΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ

Φλίνκι είπε...

Μάλιστα... Εκάτσαν τα αθκειασάρικα βουτυρούθκια και part time πλουσιοφοιτητόπουλα της Αγγλίας τζιαι ξιτιμάζουνται...

Άτε παρετάτε μας.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω άλλη άποψη. Πίσω από το christofias-watch πρέπει να είναι και ΕΔΕΚίτικα αποβράσματα, γιατί έχουν μια μανία με το Λυσσαρίδη.

Επίσης όλο βρίζουν τον Ιορδάνου και το Χαννίδη, προφανώς για να ανοίξει δρόμος για τους ίδιους.

Πιστεύω ότι στο christofias-watch συνασπίζονται κάποιοι δηκοϊκοί παπαδοπουλικοί, εδεκίτες νοσταλγοί του λυσσαρίδη, κάποιοι του φορέα ή του μετώπου, που όλοι μαζί, έχουν συνάψει μια υπόγεια συμμαχία.

Το christofias-watch είναι ένα χυδαίο κατασκεύασμα που έχει στόχο:

α) ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών
β) εξύβριση του Προέδρου Χριστόφια και χρήση ανοίκειων χαρακτηρισμών όπως "τούρκοι", "χριστοφάκια", "νενέκοι" κλπ
γ) να πολεμήσει τη ΔΔΟ
δ) να δημιουργήσει ένα μύθο γύρω από το Λυσσαρίδη και Παπαδόπουλο

Τους πήραμε χαμπάρι όμως προ πολλού. Και ο φασισμός τους δεν έχει υπόθεση!

Προοδευτικός Νεός είπε...

Αφού εβρεθήκαμεν δαμέ, πείτε του κόσμου με ποιους εκάμετε συνεργασία.

Εμείς όξα εσείς είναι που κάμνετε τούτες τις συνεργασίες.

Πρώτα εφκάλετε τον προστάτη της ΕΟΚΑ Β΄ πρόεδρο και τωρά εκάμετε συμμαχία με τα εγγόνια των ΕΟΚΑ Βιτατζίων στην Αγγλία.

ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΡΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ" κόμματος

ΝΕ. ΔΗ.Κοϊκός είπε...

ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ FOREIGN OFFICE ΟΜΩΣ.

Ο ΗΓΕΤΗΣ ΣΑΣ Ο ΕΖΕΚΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΦΑΝΤΗΣ ΕΠΙΑΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ, (ΕΒΑΛΑΝ ΜΕΣΟΝ ΤΟΝ ΚΛΗΡΙΔΗ).

ΑΝΤΙΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΓΑΜΩΤΟ.

Και πιστεύκει ο κόσμος ότι "ενας είναι ο εχθρός ο Ιμπεριαλισμός"

Ανώνυμος είπε...

@ ΑΝΩΝΥΜΕ 3 Νοέμβριος 2009 6:36 μμ

Πίσω από το Χριστόφιας-Γοτς δεν κρύβονται αυτοί οι Ανεγηνησιάνεοι που ονομάζεις, αλλά ο γνωστός Κλείτσικας του sibilla.

Γαρδέλης είπε...

Μαρία Β.,

έρχεσαι μαζί μου να το ψάξουμε μαζί το θέμα; Come with me για να την βρεις.... Μμμμμμμμ

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έκανα μιαν απλή ερώτηση, και εσείς βλέπετε Δηκοϊκά φαντάσματα παντού...

Ο Νάσος Κούκος και ο Άγγελος Κασιανός τα ξέρουν όλα αυτά για το Κόμμα τους;

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ο Κούκος και ο Κασσιανός είναι οι υποστηρικτές του συμμεταπραξικοπήματος;

καλή φάση!

Ανώνυμος είπε...

Πίσω που το Χριστόφιας watch εν ο Παντελίδης και ο Λιλλήκας και οι ποντικοί...

Anef_Oriwn είπε...

Ελεήστε το πτωχό....

Το ιστολόγιό μου υπολειτουργεί και δεν μπαίνει κανένας.

Σας παρακαλώ, βοηθήστε με. Μπείτε μέσα, κάνετε κανένα σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

Ο Anef_Oriwn είναι ζήτουλας ρεζίλης.

"Ερμόλαος"

Χρυσή Αυγή είπε...

Η Προοδευτική είναι τα ιδεολογικά αδελφάκια μας στο Λονδίνο.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιοσίλιος κρατά ένα καπέλο και μαζεύει ψιλά για τον ζητιάνο μάστρο του Anef_Oriwn.

"Ερμόλαος"

Ανώνυμος είπε...

ο Αλέκος Μαρκίδης εθεάθη να πίνει Sprite στα κατεχόμενα

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσιελεπής εθεάθη να οδηγεί αυτοκίνητο μάρκας Chrysler επιβάτες του οποίου ήταν οι Ντάουνερ, ΔΙΟ-ΔΙΟ, Κ.Παπαδόπουλος και Κωστακόμπλεξ.

Εσταματήσαν σε ένα καφενέ στο Μονιάτη και ερωτούσαν που εν το σπίτι του Μακάριου Δρουσιώτη.

Τα comments δικά σας ολάν...

^Αγαθοκλής^

Ανώνυμος είπε...

Αυτο για τον Μαρκιδη ειναι αληθεια;

Ανώνυμος είπε...

Φάτε τον βίλλο μου.

+Πουτσόλαος+

Ανώνυμος είπε...

a ok, tha rotiso pios einai o kleitsikas ke tha matho. eixa tin entiposi pws einai anagennisianoi, alla afoy mou les einai o kleitsikas tote ok

Ανώνυμος είπε...

Ποιος μαειρέφκει πιζέλια και για ποιο σκοπό;

Ανώνυμος είπε...

Πάλε καλά που μαϊρεύκει πιζέλια...

Έχει άλλους που τρώσιν σε ψαροταβέρνες στην Κερύνεια

Ζήτω ο ΠΙΖΕΛΟΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΣ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ είπε...

Ας αναλογιστούν επιτέλους τα ακροδεξιά δηκοπιθήκια που οδηγούν τον τόπο και την ΕΦΕΚ με τις μαλακίες τους για "Αεροδρόμιο Τάσσος Παπαδόπουλος" και να παρετήσ ουν τις ανώνυμες εξυπνάδες που τα σχόλια

ΝΕ. ΔΗ.Κοϊκός είπε...

ΡΕ ΠΕ ΜΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ "ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ".

ΟΞΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΦΚΑΛΟΥΜΕ ΕΖΕΚΙΑΣ Ο ΑΝΤΙ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗΣ

ΑΧΑ ΚΑΛΟ Ε!!!

Ρήγας είπε...

>Το ιστολόγιό μου υπολειτουργεί και δεν μπαίνει κανένας.

Δεν πειράζει. Υπερλειτουργεί αυτό στο οποίο μπαίνεις εσύ ως φοιτητοπατέρας, ως γκόμενα, ως αστροναύτης κλπ.

Και λάθος της επιτροπής που σε αφήνει και που αφήνει άλλους 1-2 να μετατρέπουν το ιστολόγιο αυτό σαν το μπουρδέλο της μάνας σου.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

To Christofias Watch xeirizountai to PEOFites.

EGGYHMENON...

Adika nekatonete mes se xena xorafkia

TO C.W einai proion thesallonikis

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ - ΝΙΑΟΥ στα κεραμίδια;

Ο Anef_Oriwn και μαθαίνει δεύτερη γλώσσα. Τα τουρκικά δεν είναι αρκετά για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της μητέρας-πατρίδας στο εξωτερικό.

Ανώνυμος είπε...

Η ανοχή έχει και τα ώρια της. Ως Τασσικός (ναι, περίφανος Τασσικός) και Δηκοηκός δεν ανέχομαι αυτές τις κουβέντες αγαπητοί φίλοι της Προοδευτικής διότι γνωρίζεται πολύ καλά καλύτερα από όλους πως εμείς σταθήκαμε διπλα σας όποτε χρειάστηκε αλλά εσείς συνεχίζετε να μας βρίζετε.

Με τιποτε δεν ευχαριστιεστε το μονο που θελετε ειναι απλώς να γίνουν τα πάντα όργανα του ΑΚΕΛ.

Νομιζω αλλωστε πως το δημοσιευμα αυτό (για την σχέση του πραξικοπηματία του Κληρίδη με το Ακέλ - μεγάλη ντροπή) είναι τελωσ πάντων και η καλύτερη απόδειξη και εξήγηση γιατί δεν δεχτήκατε να βγει κοινή απόφαση στην ΕΦΕΚ για το αεροδρόμιοτ ης Λάρνακας να λάβει το όνομα του αγωνιστή και ηγέτη Τάσσου Παπαδόπουλου .

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Ένα μεγάλο ΕΥΓΕ για την Φανούλα Αρυρού. ΟΛΟΙ πρέπει να μάθουν την αλήθεια και ειδικά αυτοί που τους κοροϊδεύουν τα ίδια τα κόμματα που ψηφίζουν.
Μπράβο Φανούλα και ευχαριστούμε για τους άοκνους κόπους υπέρ του τόπου μας που συνεχώς αδικείται από ξένους και ...οικείους.

Η Αιματηρή αλήθκια της Φανούλας Αργυρού είπε...

Ωστε εν η "Κίνησης για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ" που έφκαλεν τον ανωνύμως συγγραφέν βιβλιό «Αιματηρή αλήθεια - Bloody truth».
Ανώνυμος ο συγγραφέας αλλά εβκήκεν ο Πάνος τζε η Αργυρού να το δκιαλαλήσουν στα εθνικιστικά μέτωπα του Λονδίνου.
Για να δούμε ίντα αιματηρές αλήθκιες λαλούν:

"ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ"

Τούτη εν η βαθκιά διαλεκτική του ακραίου κέντρου? Τι έσιεις να πείς αγαπητή Φανούλα Αργυρού τζε για τούτην την αιματηρή αλήθκια:

"Voice of Blood 2: Searching for Selden"
http://video.google.com/videoplay?docid=-7695688617775364591&ei=CBCASoSpIsGz-AaYqJ3sDg&q=Voice+of+Blood+2%3A+Searching+for+Seldon&hl=en

Ρήγας είπε...

Καλά, πόσες φορές να το πούμε και γιατί νάναι τόσο δύσκολο να το καταλάβουν μερικοί;

Ναι, όσοι από τους "δικούς μας" ευθύνονται για εγκλήματα είναι κοινοί εγκληματίες και πρέπει να πληρώσουν.

Δεν μπορούμε όμως να ΕΞΙΣΩΣΟΥΜΕ από την μια ολόκληρη πολιτική εθνοκάθαρσης και ιμπεριαλισμού ενός καθεστώτος με έναν τεράστιο και τακτικό στρατό και από την άλλη μεμονωμένα εγκλήματα κάποιων ψυχικά διαταραγμένων προσώπων.

Ποιοί εξυπηρετούνται με αυτή την εξίσωση;



Ρήγας

t είπε...

Κανένας δεν εξισώνει. Απλή απάντηση είναι στην ισοπαίδωση των "Αιματηρών Αλήθειων" του Πάνου Ιωαννίδη σας και της Αργυρού σας οτι "ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ". Δηλαδή από την δεκαετία του 50 ως τον Ιούλη του 1974, με τους νεκρούς στα πηγάδια, τι ήταν "Σουηδικό".

Ρήγας είπε...

Δηλαδή το θέμα είναι τί ταμπέλα να δώσουμε στο Κυπριακό;

Ας δοκιμάσω να απαντήσω: Δεν είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής διότι --προφανέστατα-- δεν ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου 1974.

Είναι όμως πρόβλημα α) ιμπεριαλιστικής πολιτικής των Τουρκικών και των Βρεττανικών καθεστώτων (αλλά και των Αμερικάνικων) και β) --ως αποτέλεσμα του [α]-- πρόβλημα συνύπαρξης δύο εθνοτήτων, της Ελληνικής πλειοψηφίας και της Τούρκικης μειονότητας.

Η ρίζα του κακού είναι ότι --σε αντίθεση με τις διακυρήξεις της κοινωνίας των εθνών και του ΟΗΕ-- στον Κυπριακός λαό δεν δώθηκε "ποτέ" το δικαίωμα αυτοδιάθεσης.

Όπως είχε δηλώσει και κάποιος πολιτικός ηγέτης (ποιός άραγε;) το 1964:

"Η ρίζα της σημερινής ανώμαλης κατάστασης στην Κύπρο βρίσκεται στο γεγονός ότι ο κυπριακός λαός εμποδίστηκε από του να ενασκήσει το ιερό και αναφαίρετο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Αν το κυπριακό ζήτημα λυόταν ευθύς εξ αρχής με την ενάσκηση αυτού του δικαιώματος, δεν θα είχαμε σήμερα την εγκληματική στασιαστική δραστηριότητα και την έκρυθμη γενικά κατάσταση που δημιουργήθηκε."



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Οταν είπαν του Εζεκία Παπαιωάννου ότι θα γίνει πραξικόπημα και το ΑΚΕΛ έπρεπε να αντισταθεί, απάντησε "Εν εσιη πραξικόπημα. Αν κάμουν εννα κάτσουν πάνω..."

Πράβο Εζεκούλη μου
Οι αντιλήψεις σου ήταν πάντοτε χασιμιές

To ΑΚΕΛ ουδέποτε ενεπλάκη σε αγώνα. Αρκείτο μόνο σε αντιεξουσιαστικές-αναρχοφασαρίες.

Theofanis είπε...

Η ΕΟΚΑβητατζήδες που εσφάξαν τα Τ/κ γυναικόπαιδα εστεγαστήκαν στον ΔΗΣΥ του Κληρίδη.

Ο Κληρίδης και το ΑΚΕΛ εσυνωμοτούσαν πο υτο 1974 για επιβολή της ΔΔΟ.

Γι' αυτό άσε μας μεγάλε.
Να ζητήσει το ΑΚΕΛ συγγνώμη για την συμπόρευση του με τον Κληρίδη και την πολιτική πτέρυγα της ΕΟΚΑ Β

Συ-Βίλλος είπε...

τούντο μπλογκ μυρίζει έντονα κλειτσικίλλα

Η Εοκα Β του σήμερα είπε...

Σωστά. Ο Κληρίδης εστέγασεν τους Εοκαβήτατζηες. Όμως άμα ήρτε η ώρα της αλήθκιας ο Συλλούρης και η συναπαρτζιά του επροσχωρήσαν στο Ακραίο Κέντρο, το οποίο παρέλαβεν την σκυτάλη του εθνικισμού, τελώντας υπό την συνεχή προστασία του πρεσβευτή των Πραξηκοπηματιών ΠαπαΑντένα

Theofanis είπε...

Μαζί με τον Συλλούρη φύγανε όλοι οι δημοκράτες του κόμματος, αφήνωνοντας τον Συναγερμός κατά ένα 95% ΕΟΚΑβητατζήδες. Το 5% είναι οι Καιτουλικοί τουρκόσποροι.

Γ.Ι. είπε...

Ο *Ανώνυμος* 3 Νοέμβριος 2009 6:07 μμ μιλά για τον Γιώργο Ιορδάνου. Να του εξηγήσω πως ο Γιώργος Ιορδάνου δεν είναι αντιπρόσωπος της Προοδευτικής HB, αλλά του Αγώνα HB (ΕΔΕΚ).

Σας παρακαλώ μην σχετίζετε το όνομα του Γιώργου Ιορδάνου, ενός σύγχρονου σοσιαλδημοκράτη, με τον Νάσο Κούκο, τον Άγγελο Κασιανό και άλλους οπαδούς της παρωχημένης κομμουνιστής-σταλινικής ιδεολογίας.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον Γιώργο Ιορδάνου, διαθέτει και δικό του μπλογκ όπου εκφράζει τις απόψεις του (www.iordanou.org).

ΠΑΟΛΑ είπε...

Θα πρέπει κάποτε να γραφτεί ένα βιβλίο για τον Γλάυκο Κληρίδη. Για να μάθει ο λαός ποιος ήταν αυτός ο άνθρωπος που εγκλώβισε και ευνούχισε την εθνικόφρονα παράταξη στο Συναγερμό. Ο πατέρας του Σχεδίου Ανάν. Ένας προδότης! Λυπάμαι την Ελληνική σημαία που θα βάλουν στο φέρετρο του όταν ψοφήσει.

Ρήγας είπε...

Πάολα,

Πολύ σωστά.

Το θλιβερό βέβαια δεν είναι που θα του βάλουν την Ελληνική σημαία όταν αποδημήσει εις Κύριον.

Το θλιβερό είναι που όλο και κάποιος εθνοκάφρος πολιτικάντης θα βγει να μιλήσει και θα τον αποκαλέσει "πατέρα της εθνικοφρωσύνης." Και πλέον θλιβερό είναι που οι από κάτω αντί να τον πάρουν με τα γιαούρτια, θα συγκινηθούν κιόλας. Διότι μας αρέσει το παραμύθι στην Κύπρο.

Χωρίς παραμύθι δεν θα υπήρχαν πολιτικά κόμματα και ειδικά το ΔΗΣΑΚΕΛ.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Ρε ΤΥΦΛΟΙ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ!!!
ΡΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥ Ν.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥ, ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΠΟΛΕΜΙΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ!!!

Επειδή είστε οι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, και επειδή υπάρχουν ΑΠΛΕΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ που μηδενίζουν όλα τα παραμύθια που γράφετε δαμέσα διαβάστε και από καμιά πηγή ΑΥΤΟΥΣΙΑ και μη κρίνετε σαν ΑΡΝΙΑ αυτές τις ηλιθιότητες και ψευτιές που μας πασάρει κάθε μέρα το Παπαδοπουλόπεδο...

Παραθέτω αυτολεξεί ΚΕΙΜΕΝΑ του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπυλου. Για να ΑΝΟΙΞΟΥΝ τα μάτια και τα αυτια τους όσοι εμάθαν να τους αρέσει το χαϊδεμα από το κάθε ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ!!!

- Ο ΤΑΣΣΟΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕ ΤΗΝ ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ!
- Ο ΤΑΣΣΟΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ!

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΟΛΩΣ ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΤΑ ΛΕΝ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΙ, ΛΙΛΗΚΕΣ, ΚΟΥΤΣΟΥ, ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΤΥΦΛΩΝ ΔΗΚΟΙΚΩΝ...
----------------

Επιστολή του Προέδου της Δημοκρατίας κ. Τάσσου Παπαδόπουλου στο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Κόφι Ανάν, ημερ. 7 Ιουνίου, που κυκλοφόρησε ως επίσημο έγγραφο του Συμβουλίου Ασφαλείας (αποσπάσματα αυτουσια):

"...δράττομαι της ευκαιρίας αυτής να τονίσω εμφαντικά, για μια ακόμη φορά, εκ μέρους της ελληνοκυπριακής πλευράς, τη δέσμευση του λαού μου, καθώς και τη δική μου ισχυρή προσωπική δέσμευση,

>>>>>> υπέρ μιας λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.<<<<

>>>>Ταυτόχρονα, είμαι υποχρεωμένος να απορρίψω την άποψη ότι το Σχέδιο που υποβλήθηκε την 31η Μαρτίου 2004 αποτελεί το ένα και μοναδικό σχέδιο διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. <<<<<< ....."

"....Είμαστε έτοιμοι να αποδεχθούμε για ανθρωπιστικούς λόγους ότι αριθμός Τούρκων εποίκων θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν στην Κύπρο ως πολίτες βάσει της νέας κατάστασης πραγμάτων....."

ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ "ΑΓΑΠΗΣΕ" Ο ΚΑΘΕ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ!!!... Ο ΚΑΘΕ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ!!!! .....προφανώς αυτό το χαϊδεμα αρέσει σε ΑΡΚΕΤΟΥΣ στο ΔΗΚΟ και χωρις παραποιούν τα ίδια τα λόγια του Τάσσου

ΞΥΠΝΑ ΚΟΣΜΕ!!!ΞΥΠΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΑΜΑΥΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΤΑΣΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!!!


....Τα πιο πάνω υπάρχουν στην ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ:

http://www.moi.gov.cy/moi/pio/pio.nsf/All/80363318E238927BC2256EAE003AC5E8?OpenDocument

Ανώνυμος είπε...

"ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ" ΣΤΟ ΑΠΟΕΛ!!!
.....θΕΡΙΣΤΕ ΟΤΙ ΕΣΠΕΡΝΑΤΕ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗ.ΣΥ ....

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΞΕΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΕΦΑ!!!

ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΕΚΚΟΛΑΦΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΦΑΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΑΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΝΣΥΦΙ ...

ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΠΟΥ ΠΑΡΕΙΣΦΡΕΙΟΥΝ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ
ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙΣΦΡΕΙΣΕΙ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-ΔΡΑΣΙΣΚΕΣ-ΠΕΟΦ
ΣΤΟ ΑΠΟΕΛ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ" BLOG ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΑΡΚΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΡΗΤΟΡΕΙΑΣ!!!

ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ=ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Μούγκα στη Στρούγκα είπε...

Ρε Κόκκινε Ιαβέρη (δηλαδή Ανώνυμε 4 Νοέμβριος 2009 1:10 πμ)

Γιατί ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ σχετικά με την συνωμοσία Κληρίδη-ΑΚΕΛ για επιβολή της ΔΔΟ στον Μακάριο, σε συνεργασία με τους Εγγλέζους;

Μιχαήλης Μιχαήλη είπε...

Ακροδεξιά = Καταστροφή εεεε;;

Το ξέρουμε.

Πείτε το αυτό στους ΑΚΕΛικούς οπαδούς του μεταπραξικοπηματία Κληρίδη, δηλάδη τους συμμεταπραξικοπηματίες συντρόφους της ακροδεξιάς.

Ανώνυμος είπε...

εκ των αποκαλυφθέντων ντοκουμέντων προκύπτει:

Σαμφών = πραξικοπηματίας
Κληρίδης = μεταπραξικοπηματίας
Εζεκίας = συμμεταπραξικοπηματίας

*Ιοσίλιος*

ssssssssssssssssssssssss είπε...

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ; ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ;

Ανώνυμος είπε...

οπκοιος εβρει ποιοι προεδροι της κυπρου υπογραψαν τη δεσμευση μας σε λυση ΔΔΟ το 77,το 79 τζιε το 2006 και σε ποιον πολιτικο χωρο ανηκαν κερδιζει δωρεαν ενα βιβλιο "Αιματηρη Αληθεια" υπογραμμενο απο την φανουλλα αργυρου.

ΑΠΟΕΛ είπε...

Φοιβος ερωτοκριτου= Ανθελληνας Πρακτορας Ακελ.Να φυει ωσπου εν γλιορα ο προδοτης.ετολμησεν να απαγορευσει να φκει η ελληνικη σημαια με την κυπρο στο κεντρο!!
Ουυυσσσστττττ

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με το Ρήγα που πιστέυει ότι ο Σίμος Αγγελίδης πρέπει να πάει να υπηρετήσει την πατρίδα του.

EΕθικόφρονη Παράταξη της κ. Πάολας είπε...

Πάολα είπε:"..εγκλώβισε και ευνούχισε την εθνικόφρονα παράταξη στο Συναγερμό (o κληρίδης)."

Κυρία Πάολα. Ο Κληρίδης εστέγασε τους εθνικόφρονες πραξικοπηματίες σε ένα κόμμα που εξελίχτηκε στο πιο δημοκρατικό όσον αφορά την εσωτερική του οργάνωση, κόμμα στην Κύπρο. Τζαμέ οι παραπάνω τους εμάθαν την δημοκρατία τζε τούτον εν ένα που τα μεγαλύτερα κατορθώματα του Κληρίδη. Που έμαθε τούντους ανθρώπους αντί να εξοντώνουν (κυριολεκτικά) τους διαφωνούντες μαζί τους, να κάμνουν δημοκρατικό διάλογο. (που τούντην άποψη μπορείς να πεις ότι έφερε τους πιο κοντά στα Ελληνικά Ιδανικά). Όσοι εθνικόφρονες εν τα καταφέραν να εκδημοκρατικοποιηθούν, εφύαν που τον συναγερμό. Γιατί ο Κληρίδης εδούλευκεν συνειδητά για την Λύση ενώ τζείνοι εν μπορούν να το δεχτούν. Το να μοιραστούν με τους Τουρκοκύπριους. Προτιμούν να το κόψουν το μισό σώμα της χώρας μας τζε να το δώσουν στην Τουρκία παρά να ζήσουν μαζί τους (ρήγα εμπνεύστηκα που την διαφωτιστική σου επεξήγηση). Προτιμούν να μεν πάει κανένας πρόσφυγας έσσω του, του παρά να συγκυβερνήσουν με τους «άλλους». Μέχρι τζε το χωράφι του στις βάσεις θυσιάζει ο Ρήγας.

Τζε έτσι σιγά σιγά εσυναχτήκαν στο Εθνικιστικο Ακραίο Κέντρο, αφού αυτό τους εκπροσωπεί πλέον. Παρέα με την αντιδραστική τζε ρατσιστική, αλλά οικονομικά πανίσχυρη Εθναρχία.

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ συμφωνώ απόλυτα με το Ρήγα που πιστέυει ότι ο Σίμος Αγγελίδης πρέπει να πάει να υπηρετήσει την πατρίδα του

Μπράβο Ρήγα

Πες τα έξω από τα δόντια

Ανώνυμος είπε...

Διαφορετικά θα του ανοίξουν κανένα λάκκο με ασβέστη;

DaMiaNOS είπε...

Ο Νίκος Κουτσού σε συζήτηση στην εκπομπή “Το Συζητάμε” του ΡΙΚ1 με την Ειρήνη Χαραλαμπίδου αποκάλυψε έγγραφο του ΑΚΕΛ και πιο συγκεκριμένα απόφαση της Κεντρικής του Επιτροπής του Νοέμβριου του 1974, με την όποια αντιτίθετο (τότε) στην γεωγραφική ομοσπονδία ... Τι είναι αυτές οι αλχημείες που έκανε σε αξιοσέβαστη Φανούλα;

Sartanakkas o Omorfos (Oi tis Vathoulas) είπε...

Γειά σας Αντιστασιακοί. Τι κάνετε?
Μεταξύ μας περισσότερη αντίσταση κάνει η κουράδα σε περιόδους δυσκοιλοιότητας παρά εσείς, αλλά λέμε τώρα. Στο κάτω κάτω τι να διεκδικήσει η κουράδα.

Πάντως στεκόμουν όταν διάβασα τις αποκάλυψεις της κυρίας, πως την λένε, α, Βαθθούλας...και ακόμα στέκω.

Ώστε διαμένει στην Αγγλία ε?
Ωραία η αντίσταση αλλά τα καλά και συμφέροντα ημών και υμών, εκεί ατάραχα. Μην μου τους κύκλους τάραττε η κυρία Βαθθούλλα αλλά ο αγώνας ανένδοτος και υπέρ βωμών και εστιών.

Μα ίντα αχάριστος μαννολαός είμαστε ολάν. Έσωσεν μας μια φοράν ο γιατρός- και πως τον ανταμείψαμεν? με 3-4-5-6-7-8%? ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ
Σώζει μας το 2004 ο παπάς του Νοικώλακοι, και πως τον αναταμείψαμεν>? Σπίτι του από τον πρώτο γύρο...
Λέω τώρα, μήπως ο κυρίαρχος λαός (εκτός αν αμφισβξτείτε την κυριαρχία του) ξέρει κάτι παραπάνω από εσάς? Ίσως έχει μια πιο ορθολογιστική αντίληψη των πραγμάτων? Ή αυτό συμβαίνει ή πρόκειται περί χώρας ηλιθίων? Είναι ο Λαός Ηλίθιος? ή μήπως τελικά οι ηλίθιοι είστε εσείς?
Ακούς Ρήγα?
Ακούς Πλαστήρα?
Ακούς Πώλα?
Ακούς Μπόμπυ?
Ακούς Άθω?
Ακούς Φάληρε?
Ακούς Ιοσήλιε?

Εσύ Γαρδέλη σίγουρα δεν ακούς, γιατί, όπως λένε, κουφανίσκεις που τον πολλύν...ξέρεις εσύ ποιόν..

Άντε γειά που λέει καο ο ξάδελφος ο Τάκης...ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Κακό σκυλί, ψόφο δεν έχει

Ρήγας είπε...

Με άλλα λόγια ...ΜΟΥΓΚΑ !!!

Πάνω στο άρθρο, ΟΛΑ τα τουρκονενέκια ΜΟΥΓΚΑ !

Το κάνανε ΓΑΡΓΑΡΑ,
όπως γαργάρα κάνουν ό,τιδήποτε με στοιχεία.

Πάγια τακτική: Βομβαρδίζουν τις αναρτήσεις με άσχετα μηνύματα. Από "αψιμαχίες φοιτητών", μέχρι συνταγές μαγειρικής. Και όταν δεν μένει τίποτε άλλο, αρχίζουν να βρίζουν τον Τάσο Παπαδόπουλο.

Επί της ΟΥΣΙΑΣ όμως ΜΗΔΕΝ !

ΜΗ-ΔΕΝ !!

Ως συνήθως.

Βρε Τουρκονενέκια, μέχρι και οι ΝΑΖΙ που ήταν ψυχοπαθείς και εγκληματίες, είχαν το στοιχειώδες θάρρος να υπερασπιστούν τις ιδέες τους και την πολιτική τους στην Νυρεμβέργη. Μέχρι και εκείνοι που ήταν αποβράσματα.

Βέβαια μην ξεχνάμε ότι κάποιοι την σκαπούλαραν και αναζήτησαν ΑΣΥΛΟ στην λατινική Αμερική, όπως άσυλο στην Βρεττανία είχε ζητήσει (και λάβει!) και ο κατά το ΑΚΕΛ "καλός καραβοκύρης" αλλά και κάποια τουρκακελάκια που έστελναν Έλληνες στις αγχόνες το '55-'59.

Εσείς είστε πιο κάτω από τους Ναζί. Διότι όποτε βγαίνουν στην φόρα κάποια στοιχεία για το Κόμμα, κάνετε τις ΠΑΠΙΕΣ κουάκ-κουάκ, βομβαρδίζετε το ιστολόγιο με ανοησίες, αλλάζετε κουβέντα, σας φταίει ο Τάσος, κλπ.

Δεν είστε κόμμα.
Είστε πάπιες με γενικό γραμματέα.

Κουάκ - κουάκ...
ακέλ - κουάκ...
ακέλ - κουάκ...




Ρήγας


ΥΓ/ Και για να μην δίνω λαβή, ναι, βεβαίως και δεν αναφέρομαι σε όλους τους ψηφοφόρους του ΔΗΣΑΚΕΛ, αλλά στα γουσουφάκια, τους μπράβους και τις ιερόδουλες των συγκεκριμένων λόμπι.

Ανώνυμος είπε...

αμαν η βαθουλλα μιλα για μεταφορα μεσω των βρετανικων βασεων γινεται να μας πει τζιε αν υπηρχαν αραγε αλλα αεροδρομια στην ελευθερη κυπρο το νοεβρη του 74??

Απο οτι εγω ξερω ΔΕΝ υπηρχαν αφου το αεροδρομιο λευκωσιας ηταν υπο των ελεγχο των ΟΗΕ και το αεροδρομιο λαρνακας ανοιξε φεβραρη του 75.Μηπως επρεπε να παν με πλοιο
οι ανθρωποι

Ανώνυμος είπε...

οπκοιος Ρηγας εβρει ποιοι προεδροι της κυπρου υπογραψαν τη δεσμευση μας σε λυση ΔΔΟ το 77,το 79 τζιε το 2006 και σε ποιον πολιτικο χωρο ανηκαν κερδιζει δωρεαν ενα βιβλιο "Αιματηρη Αληθεια" υπογραμμενο απο την φανουλλα αργυρου

Αργύρης είπε...

Χα! Κοπελλουρούθκια!

Μα πόσο ηλίθιοι είστε! Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα ντοκουμέντα της Φανούλας, και γι αυτο ξεκινησατε τις υβρεις. Καλα, τι να πει κανεις.

Οσο εσυ ρε εξυπνακια, ωραίο το επιχείρημα με το αεροδρόμιο.

Αλλά είσαι και βλάκας πράκτορας, μάλλον ο μισθός σου είναι ένα σάντουιτς σπέσαλ και κοκακόλα (ή φάντα αν θέλεις).

Ας πούμε πως το ΑΚΕΛ δεν συνωμοτούσε με την ακροδεξιά (Κληρίδης) και τους Εγγλέζους, αλλά ήθελε τον Νοέμβριο του 1974 να πάει Λονδίνο, γιατί ρε πούλλε μου δεν ζήτησε αυτό το πράμα από τον ΟΗΕ; Μήπως ο ΟΗΕ δεν θα βοηθούσε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, του μεγαλύτερου κόμματος της Κύπρου;

Αλλά όχι! Το ΑΚΕΛ προτιμά μόνο Κληρίδη, Ακροδεξιούς και Εγγλέζους! Δεν τους κάνει ο ΟΗΕ!!

Kypreos είπε...

Ε, ρε κουτόχορτο που σας σερβίρουν ρε Επιτρόπουλα, οι Βαθθούλες, τα Ρηγόπουλα τζιαι το αχτύπητο δίδυμο της Αγησιστράτης και του Αλωνάρη της,...

Δκιαβάστε ρε ξύλα απαλέτζιητα ολόκληρο το σχετικό αποσπάσμα για την “γεωγραφική ομοσπονδία” από την απόφαση του ΑΚΕΛ της 16ης του Νιόβρη του 1974, που πλάθετε σενάρια τζιαι πουλάτε παραμύθκια με αποσπασματικές αναφορες ...
Το παραθέτω πιο κάτω για επιμόρφωση των πάσης φύσεως κούσβων:

“13. Είναι γνωστόν, ότι η Τουρκία και κατ’ εντολήν της η Τουρκοκυπριακή ηγεσία από την αρχήν της δημιουργίας της κυπριακής κρίσεως, από το 1963 και εντεύθεν, επανειλημμένως προέβαλε την αξίωσιν της δι’ ομοσπονδιακήν επί γεωγραφικής βάσεως λύσιν του κυπριακού. Την ιδίαν αξίωσιν προβάλλει και τώρα και είναι βέβαιον ότι θα προβάλη και εις οιασδήποτε μελλοντικάς συνομιλίας μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.
Εκ των πραγμάτων συνεπώς καλούμεθα να απαντήσωμεν κατά πόσον δεχόμεθα ή όχι την γεωγραφικήν ομοσπονδίαν. H K.E. του ΑΚΕΛ συνεζήτησε αυτό το θέμα και είναι της γνώμης, ότι θα ήτο δυνατόν να δηλώσωμεν προς την τουρκικήν πλευράν, ότι είμεθα έτοιμοι να συζητήσωμεν οιανδήποτε πρότασιν και κατ’ αρχήν να αποδεχθώμεν την συζήτησιν και της γεωγραφικής ομοσπονδίας ως μιας πιθανής λύσεως του Κυπριακού. Κατά τας διαπραγματεύσεις η Ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να προβάλη και να υποστηρίξη με σθένος και ισχυρήν επιχειρηματολογίαν την θέσιν, ότι πλέον συμφέρουσα λύσις διά την Κύπρον είναι η διοικητική ομοσπονδία. Εάν η άλλη πλευρά απορρίψη κάθε ιδέαν διά διοικητικήν ομοσπονδίαν τότε να προτείνωμεν και να υποστηρίξωμεν την ομοσπονδίαν με την μορφήν καντονίων, επιδεικνύοντες τα πλεονεκτήματα δι' όλον τον λαόν αυτής της μορφής ομοσπονδίας από την ομοσπονδίαν μιας περιοχής. Εφ’ όσον η τουρκική πλευρά θ’ απέρριπτεν ανενδότως τας απόψεις μας, εμμένουσα εις την αξίωσιν διά γεωγραφικήν ομοσπονδίαν μιας περιοχής τότε προτού προχωρήσωμεν εις την καθ’ αυτό συζήτησιν αυτής της τουρκικής αξίωσεως, θα ήτο ορθόν, από κοινού μετά της Ελλάδος, να μελετήσωμεν την αξιοποίησιν του διεθνούς παράγοντας. Εις αυτό το στάδιον ενδείκνυται να προσφύγωμεν εις το Συμβούλιού Ασφαλείας και να ζητήσωμεν την ουσιαστικήν παρέμβασιν του διά διαιτησίας ή άλλως πως. Παραλλήλως, διά καταλλήλων ενεργειών και διαβημάτων μας, πρέπει να κινητοποιήσωμεν τον διεθνή παράγοντα και ιδιαιτέρως τας φιλικάς προς την υπόθεσιν μας χώρας - μεταξύ των οποίων πρωτεύουσαν θέσιν κατέχει η Σοβιετική Ένωσις- δι’ αλληλεγγύην και συμπαράστασιν. Διά την αξιοποίησιν αυτού του παράγοντας θα ήτο σκόπιμος και άκρως εξυπηρετική μία επίσκεψις εις την Σοβιετικήν'Ενωσιν του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας διά συνομιλίας μετά των ηγετών της Ε.Σ.Σ.Δ.
Εφ’ όσον θα έχωμεν εκπληρώσει αυτό το καθήκον και αφού εξαντλήσωμεν όλα τα περιθώρια αγώνος, να σταθμίσωμεν εις μίαν νέαν σύσκεψιν κορυφής, όλα τα δεδομένα ως θα διαμορφωθούν κατόπιν της παρεμβάσεως του Συμβουλίου Ασφαλείας και της κινητοποιήσεως του διεθνούς παραγόντος και να καθορίσωμεν αναλόγως την θέσιν μας.



Υ.Γ.:
Ανώνυμε 2:24μ.μ.,
Εγώ νομίζω ότι έπρεπε να πανε κολυμπώντας!

Ανώνυμος είπε...

4 Νοέμβριος 2009 5:32 μμ

ρε τσογλανε του αρχιεπισκοπου βαλε το σαπιμενο που τις πολλες αιματηρες αληθειες τζιε τα ποντικια νου σου να δουλεξει,
το αεροδρομιο λευκωσιας ειναι μεσα στην ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ αρα δεν μπορει να το χρησημοποειησει καποιος εκτος του ΟΗΕ συμφωνα με την εκκεχειρια.
Κια εξαλλου να δουμε σε τι κατασταση ηταν το αεροδρομιο και αν θα εμπορουσε καν να προσγειωθει/απογειωθει αερσκαφος αν αναλογιστουμεν οτι εβομβαρδιστηκε που τους τουρκους.


Πιεννε φιλα τις μεσοδαχτυλιες της βαθουλλας σου τζιε μετα ελα απαντα μου ρε χαφτα

ΕΡΩΤΗΣΙΣ είπε...

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ:

Τι εγύρεφκε ο Ανδρέας Χρίστου στις 30 Οκτωβρίου στα εγκαίνια των νέων γραφείων του Ανδρέα Νεοκλέους, Υπουργού Γεωργίας του πραξικοπήματος;

ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ;